Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 07:17   #3991
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Dacn nie wiem czy czytalas tamten watek. Co innego gdy jestes z tesciami blisko, gdy ich syn jest twoim mezem i jestescie rodzina. Ja tylko o tym napomknelam tutaj, problem polega na tym, ze ta dziewczyna idzie do tej kobiety, z ktora nie zyje w przyjazni, jej tz sam ze swoja matka nie zyje w przyjazni i ona uwaza, ze ma pelne prawo robic sobie w tamtym domu co chce, bo mieszkanie nalezy w polowie do jej chlopaka-nie meza, nie narzeczonego- chlopaka.
A swoja droga dawanie kluczy tesciom mnie dziwi. Nie wiem po co komus mialyby byc potrzebne klucze do mojego mieszkania, po co ktos mialby do niego przychodzic pod moja nieobecnosc. Jak jeszcze mieszkalam z mama to dalysmy klucze mojemu bratu ciotecznemu, bo w piatki po treningu przychodzil do nas wziac prysznic itd, bo pozniej szedl do dziewczyny a do siebie do domu mial daleko, to taka rodzinna przysluga. Ale teraz ani moja mama, ani siostra nie maja kluczy, ja do nich tez nie. O przyszlej tesciowej nie wspomne, bo ona nawet nigdy u nas nie byla-ciezki przypadek z niej jest. Moze tez dlatego nie rozumiem pewnych zachowan bo u mnie jest to niewyobrazalne
Nie czytałyśmy wątku, nie wiedziałam też, że ma i chłopak, i dziewczyna mają złe relacje z matką. Peszek. I co, że to tylko jej chłopak, nie narzeczony?

Nigdy nie zdarzyło Ci się wyjechać z domu na więcej niż dzień? No, innym ludziom się zdarza
A mamie swojej byś dała klucz?

Tak myślę właśnie.
Stary 2014-09-04, 08:02   #3992
dacn
Zakorzenienie

Wkurza mnie jojczenie "ojj ja taka biedna że aż... nie mogę kupować nowej sukienki, na każde wesele na jakie idę.."
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:12   #3993
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Wkurza mnie jojczenie "ojj ja taka biedna że aż... nie mogę kupować nowej sukienki, na każde wesele na jakie idę.."
Moja babcia Jedyna kobieta jaką znam, która na każdą imprezę ma inną kreację.

A ja na własny ślub poszłam w sukience za 30 zł, którą teraz mogę założyć też na co dzień. Chyba nic po tej babci z genów nie mam
Stary 2014-09-04, 08:12   #3994
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Nie czytałyśmy wątku, nie wiedziałam też, że ma i chłopak, i dziewczyna mają złe relacje z matką. Peszek. I co, że to tylko jej chłopak, nie narzeczony?

Nigdy nie zdarzyło Ci się wyjechać z domu na więcej niż dzień? No, innym ludziom się zdarza
A mamie swojej byś dała klucz?

Tak myślę właśnie.
Zdarza nam sie wyjezdzac z domu na tydzien, ale to dla mnie nadal nie jest powod, zeby dawac tesciom na stale klucze do mojego mieszkania, jak trzeba to zostawiam mamie lub siostrze, ale po powrocie je zwyczajnie odbieram bo nie ma potrzeby, zeby kazdy czlonek rodziny mojej czy tz mial swoje wlasne klucze do mojego mieszkania. Zwyczajnie nigdy mi to nie przyszlo do glowy, zeby dorabiac komus klucze do naszego mieszkania
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:16   #3995
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarza nam sie wyjezdzac z domu na tydzien, ale to dla mnie nadal nie jest powod, zeby dawac tesciom na stale klucze do mojego mieszkania, jak trzeba to zostawiam mamie lub siostrze, ale po powrocie je zwyczajnie odbieram bo nie ma potrzeby, zeby kazdy czlonek rodziny mojej czy tz mial swoje wlasne klucze do mojego mieszkania. Zwyczajnie nigdy mi to nie przyszlo do glowy, zeby dorabiac komus klucze do naszego mieszkania
Do naszego ma tylko babcia, zawsze może się kluczami z rodziną podzielić jak zajdzie potrzeba. Ja widzę w tym sens, ale nie każdy musi
Co jakby nam się coś stało? Ktoś musi mieć łatwy dostęp do mieszkania bez wzywania ślusarza czy wywarzania drzwi.
Stary 2014-09-04, 08:44   #3996
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Według mnie to wszystko zależy od tego jaki stosunek do prywatności prezentuje dana osoba. Ja swojej mamie mogłabym dać klucze na stałe, bo wiem, że bez potrzeby, mojej zgody, sama by do mieszkania nie właziła. A zawsze czułabym się bezpieczniej wiedząc, ze w razie wypadku ktoś będzie miał dodatkową komplet kluczy.
Znam też takie osoby, przy których nawet bym przypadkiem klucza nie położyła, bo bałabym się, ze grzebałyby mi w rzeczach.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:47   #3997
Kretka666
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47995345]Według mnie to wszystko zależy od tego jaki stosunek do prywatności prezentuje dana osoba. Ja swojej mamie mogłabym dać klucze na stałe, bo wiem, że bez potrzeby, mojej zgody, sama by do mieszkania nie właziła. A zawsze czułabym się bezpieczniej wiedząc, ze w razie wypadku ktoś będzie miał dodatkową komplet kluczy.
Znam też takie osoby, przy których nawet bym przypadkiem klucza nie położyła, bo bałabym się, ze grzebałyby mi w rzeczach.[/QUOTE]

Dokładnie

Dziwi mnie, że wstałam rano bez problemu, przed budzikiem, pierwszy raz od miesięcy. Wyspałam się?
Stary 2014-09-04, 09:00   #3998
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
syn ma 6 miesięcy to prucz grzybów to powinien już jeść wszystko co mu podasz moje dzieciaczki to już w 4 mieciącu jadły co im podałam i nic im nie było i wcześniakami są
jak czytam takie coś to nie no serio albo ktoś ma we łbie kiełbie albo ja jestem nienormalna
bo nie ogarniam jak 6 miesięcznemu dziecku można dawać wszystko jeść jak dorosłemu

a ja się dziwię za oknem słoneczko a mi sie nic nie chce

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:02   #3999
Wizazanka5000
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47995345]Według mnie to wszystko zależy od tego jaki stosunek do prywatności prezentuje dana osoba. Ja swojej mamie mogłabym dać klucze na stałe, bo wiem, że bez potrzeby, mojej zgody, sama by do mieszkania nie właziła. A zawsze czułabym się bezpieczniej wiedząc, ze w razie wypadku ktoś będzie miał dodatkową komplet kluczy.
Znam też takie osoby, przy których nawet bym przypadkiem klucza nie położyła, bo bałabym się, ze grzebałyby mi w rzeczach.[/QUOTE]
Ja mamie tez bym bez problemu mogla dac, ale znajac moja mame to by je gdzies schowala i juz nie znalazla moja mama tez w zyciu by mi nie przyszla do domu szperac w rzeczach, po prostu nigdy nie widzialam takiej potrzeby.
ale troche odeszlysmy od tematu bo chodzilo o zachowanie tamtej dziewuchy z watku, o wielkie unoszenie sie, ze tesciowa jej sie wpieprza do swojej wlasnej kuchni i jak ona smie itd. Tylko o to mi chodzilo, tyle
Stary 2014-09-04, 09:04   #4000
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
jak czytam takie coś to nie no serio albo ktoś ma we łbie kiełbie albo ja jestem nienormalna
bo nie ogarniam jak 6 miesięcznemu dziecku można dawać wszystko jeść jak dorosłemu

A gdzie takie mądrości? Przecież taki dzieciak jeszcze dobrze gryźć i przeżuwać nie umie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:08   #4001
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie, no cackamy się z dziećmi. A trzeba było dać chipsy i dać zapić piwem.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Ja mamie tez bym bez problemu mogla dac, ale znajac moja mame to by je gdzies schowala i juz nie znalazla moja mama tez w zyciu by mi nie przyszla do domu szperac w rzeczach, po prostu nigdy nie widzialam takiej potrzeby.
ale troche odeszlysmy od tematu bo chodzilo o zachowanie tamtej dziewuchy z watku, o wielkie unoszenie sie, ze tesciowa jej sie wpieprza do swojej wlasnej kuchni i jak ona smie itd. Tylko o to mi chodzilo, tyle
Ja bym nie ryzykowała, że nam coś się stanie, a zwierzęta pozostaną same sobie na zagłodzenie w zamkniętym mieszkaniu. Po co wzywać ślusarza jak można mieć klucze?

Ale jak tam było, że laska sobie gotuje, a teściowa co? Każe jej wyp*erdalać z kuchni? Czy sobie coś też gotuje, a lasce to przeszkadza, bo kuchnia jest wielka na ledwo dwie osoby? Bo nie rozumiem sytuacji w ogóle
Stary 2014-09-04, 09:10   #4002
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A gdzie takie mądrości? Przecież taki dzieciak jeszcze dobrze gryźć i przeżuwać nie umie.
na fejsie grupa o gotowaniu

sobie wyobrażam ze laska miksuje wszystko ziemniaki mizerie i schabowyi daje dziecku z butelki taki koktajl
chociaż znam przypadek dawania dziecku 4 miesięcznemu grochówki,mandarynek(bo lubi)i kabanosów do pocycania

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2014-09-04, 09:13   #4003
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
na fejsie grupa o gotowaniu

sobie wyobrażam ze laska miksuje wszystko ziemniaki mizerie i schabowyi daje dziecku z butelki taki koktajl
chociaż znam przypadek dawania dziecku 4 miesięcznemu grochówki,mandarynek(bo lubi)i kabanosów do pocycania
Po co miksować? Dzieciak sobie wycycka
Stary 2014-09-04, 09:13   #4004
dudipopka
kobieta za ladą

Kretka mi się wydaje ze po prostu tu chodzi zeby lasce teściówka znikneła z oczu(przeczytałam wątek)--zrobiła z niej jakąś latawice,alkocholiczkę i panią lekkich obyczajów(bo ma różnych gachów)
mi mieszkając u kogoś nie wpadło by do głowy gotowac tylko dla nas ,nie wiem jakby ugotowała 3 porcje toby chyba korona z głowy nie spadła?

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2014-09-04, 09:18   #4005
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Kretka mi się wydaje ze po prostu tu chodzi zeby lasce teściówka znikneła z oczu(przeczytałam wątek)--zrobiła z niej jakąś latawice,alkocholiczkę i panią lekkich obyczajów(bo ma różnych gachów)
mi mieszkając u kogoś nie wpadło by do głowy gotowac tylko dla nas ,nie wiem jakby ugotowała 3 porcje toby chyba korona z głowy nie spadła?
Widzę, że się kochają kobiety

Mnie by wpadło gotować tylko dla nas, jak teściowie wolą coś innego zjeść
Stary 2014-09-04, 09:21   #4006
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Ja też nie, no cackamy się z dziećmi. A trzeba było dać chipsy i dać zapić piwem.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ja bym nie ryzykowała, że nam coś się stanie, a zwierzęta pozostaną same sobie na zagłodzenie w zamkniętym mieszkaniu. Po co wzywać ślusarza jak można mieć klucze?

Ale jak tam było, że laska sobie gotuje, a teściowa co? Każe jej wyp*erdalać z kuchni? Czy sobie coś też gotuje, a lasce to przeszkadza, bo kuchnia jest wielka na ledwo dwie osoby? Bo nie rozumiem sytuacji w ogóle
To ten wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=776973

Przez ten wątek przypominałam sobie moją irytację jak dziewczyna brata (a ją lubiłam) krzątała się po naszej kuchni i robiła ciasto. Musiałam aż z domu wyjść żeby nie zacząć warczeć na ludzi.
Chyba uznałam, ze ciasta i ciasteczka to moje terytorium i denerwowało mnie, ze ktoś właził na mój teren
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:26   #4007
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choco Glan Pokaż wiadomość
To ten wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=776973

Przez ten wątek przypominałam sobie moją irytację jak dziewczyna brata (a ją lubiłam) krzątała się po naszej kuchni i robiła ciasto. Musiałam aż z domu wyjść żeby nie zacząć warczeć na ludzi.
Chyba uznałam, ze ciasta i ciasteczka to moje terytorium i denerwowało mnie, ze ktoś właził na mój teren
Przeczytałam tylko pierwszy post, nie chce mi się przez całą dyskusję przelatywać, ale jakbym poszła na siku i wracam, a ktoś ZA MNIE coś w kuchni robił, choć prosiłam, że ja robię i bym chciała sama to też bym się wkurzyła, sorry.
Stary 2014-09-04, 10:00   #4008
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Atat mamusiek 'ortografia nie jest wazna, a moje dziecku je hamburgery od 2 miesiaca i zyje' za 3...2...1

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:02   #4009
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Noo ale Twoja mama to dla tż to teściowa, więc Ty teściowej kluczy byś nie dała, a tż już w takiej sytuacji stawiasz, chyba, że nie mieszkacie razem to pardon.
Cytat:
Dziwi mnie, że wstałam rano bez problemu, przed budzikiem, pierwszy raz od miesięcy. Wyspałam się?
Zazdro, mnie listonosz obudził o 8, położyłam się 'tylko na chwilkę', budzik mnie obudził o 9, zasnęłam i wstałam przed chwilą
Cytat:
Przeczytałam tylko pierwszy post, nie chce mi się przez całą dyskusję przelatywać, ale jakbym poszła na siku i wracam, a ktoś ZA MNIE coś w kuchni robił, choć prosiłam, że ja robię i bym chciała sama to też bym się wkurzyła, sorry.
Też bym się wkurzyła ale chyba nie aż tak żeby o tym wątek zakładać
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:05   #4010
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Dziwią mnie te konkursy wizażowe- w najnowszym aż 6 osób może wygrać zabieg na włosy o wartości 40 zł No szaleństwo, to się firma L'Oreal szarpnęła

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:08   #4011
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Noo ale Twoja mama to dla tż to teściowa, więc Ty teściowej kluczy byś nie dała, a tż już w takiej sytuacji stawiasz, chyba, że nie mieszkacie razem to pardon.
Właśnie... Patrzy tylko z jednej strony, a to nieładne. Dla mnie teściowa to mama TŻ-ta, czyli ma takie same prawa jak moja mama. W końcu to mama.

Cytat:
Zazdro, mnie listonosz obudził o 8, położyłam się 'tylko na chwilkę', budzik mnie obudził o 9, zasnęłam i wstałam przed chwilą
Nieźle Mnie obudził wstający o 6.00 TŻ, potem koty łażące przy głowie, aż w końcu o 6.45 końcowy budzik zadzwonił A sobie tak dosypiałam tylko.

Cytat:
To już inna sprawa, ja o żadnym problemie, nawet bóg wie jak wielkim, bym wątku nie założyła Nie rozumiem tego, ale nie muszę.
Stary 2014-09-04, 10:23   #4012
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Właśnie... Patrzy tylko z jednej strony, a to nieładne. Dla mnie teściowa to mama TŻ-ta, czyli ma takie same prawa jak moja mama. W końcu to mama.

Nieźle Mnie obudził wstający o 6.00 TŻ, potem koty łażące przy głowie, aż w końcu o 6.45 końcowy budzik zadzwonił A sobie tak dosypiałam tylko.

To już inna sprawa, ja o żadnym problemie, nawet bóg wie jak wielkim, bym wątku nie założyła Nie rozumiem tego, ale nie muszę.
Chcialas chyba napisac bór

Ja raczej tez nie, bo albo bym myslala zle i nie dala sobie przemowic do lba osobom z neta, albo bym myslala dobrze i nie potrzebowalabym watku.
A gdybym juz byla w potrzebie napisalabym wiadomosc prywartna do znanych wizazanek i je poprosila o rade.

Zastanawiam sie na ile ludziom te porady pomagaja, a na ile po prostu potrzebuja sie wygadac.

Najlepsze jak ktos liczy na poglaskanie po glowce, a tu fala(czesto slusznej) krytyki

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:30   #4013
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Czekałam czy ktoś to zauważy
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:33   #4014
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Chcialas chyba napisac bór

Ja raczej tez nie, bo albo bym myslala zle i nie dala sobie przemowic do lba osobom z neta, albo bym myslala dobrze i nie potrzebowalabym watku.
A gdybym juz byla w potrzebie napisalabym wiadomosc prywartna do znanych wizazanek i je poprosila o rade.

Zastanawiam sie na ile ludziom te porady pomagaja, a na ile po prostu potrzebuja sie wygadac.

Najlepsze jak ktos liczy na poglaskanie po glowce, a tu fala(czesto slusznej) krytyki
Ja się nikomu nie zwierzam, sama problemy (takie poważniejsze, nie typu "co kupić") załatwiam lub z osobą, której problem także dotyczy, taki ze mnie człowiek. Nie lubię inaczej. Nie lubię też się uzewnętrzniać tak o, bez oczekiwania na pomoc w rozwiązaniu problemu, jak większość lubi "se pogadać" dla ulżenia. To dla mnie bez sensu. Większość wątków na Intymnym jest bez sensu.

Myślę, że większość chce się wygadać - stąd często zakłada się nowe konto specjalnie, bo "łojezu, a jak ktoś Cię pozna?!". Jakby chciał rozwiązania problemu to by się człowiek nie krępował.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja tak, dlatego pytałam się od razu czy dałaby klucze swojej mamie
Stary 2014-09-04, 10:59   #4015
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ja tez bym sie wkurzyla, w swoim domu.
Zreszta wg mnie kultura wymagalaby tego, zeby zanim sie wejdzie komis do kuchni po prostu zapytac czy to nie bedzie problem, ze ugotuje obiad, czy nie bede przeszkadzala
Cytat:

Mieszkamy razem.

Cytat:

Jakbyscie moje drogie nie czytaly wybranych postow tylko wszystko co pisze to wiedzialybyscie, ze pisalam, ze mama mojego tz jest trudnym przypadkiem-w naszym obecnym mieszkaniu mieszkamy od 7 miesiecy, jeszcze ani razu tam nie byla bo my grzeszymy i ona tam nie wejdzie. Mowilam tez, ze moj tz ma duzo lepszy kontakt z moja mama niz ze swoja, wlasciwie to moja mame traktuje jak swoja i ani odrobine nie mialby mi za zle, ze mojej mamie dalabym klucze, a jego mamie nie, a poza tym wszystkim gdyby nam sie cos stalo to niestety przypuszczam, ze tesciowa w dupie by miala, ze nam pies czy kot zdycha w domu, zreszta ona nawet nie wie czy mamy zwierzeta, bo ja nasze zycie nie obchodzi, widujemy sie czasami, chodzimy do niej, ale temat naszego zycia, naszego mieszkania jest tematem tabu. Poza tym wszystkim, ja zla, ja grzesznica zabralam jej najmlodszego synka, ktoremu gotowala, sprzatala i najchetniej by go zamknela w klatce, zeby po prostu byl i siedzial z nia w domu.
Czy teraz jest dosc jasno?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
No, straszne, ze swojej mamie ufam bardziej niz matce mojego tz. Jakbys miala podejrzenia, ze przylezie i bedzie lazila z biala rekawiczka i sprawdzala czy odpowiednio dbasz o jej synusia to moze bys nie byla tak zaskoczona.
Super, ze macie kochane tesciowe, wspaniale, ale wierzcie mi, ze nie kazdy takie ma no i dla jasnosci przypomne tylko, ze tz nie jest moim mezem, mowie tesciowa bo szybciej
Stary 2014-09-04, 11:08   #4016
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
A swoja droga dawanie kluczy tesciom mnie dziwi. Nie wiem po co komus mialyby byc potrzebne klucze do mojego mieszkania, po co ktos mialby do niego przychodzic pod moja nieobecnosc. Jak jeszcze mieszkalam z mama to dalysmy klucze mojemu bratu ciotecznemu, bo w piatki po treningu przychodzil do nas wziac prysznic itd, bo pozniej szedl do dziewczyny a do siebie do domu mial daleko, to taka rodzinna przysluga. Ale teraz ani moja mama, ani siostra nie maja kluczy, ja do nich tez nie. O przyszlej tesciowej nie wspomne, bo ona nawet nigdy u nas nie byla-ciezki przypadek z niej jest. Moze tez dlatego nie rozumiem pewnych zachowan bo u mnie jest to niewyobrazalne
Jak dla mnie tutaj uogólniłaś dlatego się czepiłam.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:13   #4017
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie tutaj uogólniłaś dlatego się czepiłam.
Masz racje uogolnilam. Bo nie dalam kluczy ani mamie ani nikomu bo jednak nie widze takiej potrzeby poki co, (zwierzat nie mamy narazie). Ale jesli rzeczywiscie bylaby taka potrzeba to dalabym klucze mamie, a nie tesciowej (tesciowi juz bym mogla dac w razie czego) bo mam taka, a nie inna tesciowa. Pisalam tez wczesniej, ze moze dlatego nie rozumiem dawania kluczy tesciom bo kazdy ma inna sytuacje jedni kochaja tesciow jak rodzicow, a inni traktuja ich jak obcych ludzi, bo nie zyja z nimi blisko.
Stary 2014-09-04, 11:32   #4018
Kretka666
Zakorzenienie

Wizazanka, a skąd my mamy wiedzieć jaką masz teściową? Napisałaś, że nie dałabyś jej, a mamie tak - no to niesprawiedliwe. Nie tłumaczyłaś się czemu, wiec czemu mam zakładać, że teściowa to Szatan?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Zreszta wg mnie kultura wymagalaby tego, zeby zanim sie wejdzie komis do kuchni po prostu zapytac czy to nie bedzie problem, ze ugotuje obiad, czy nie bede przeszkadzala

No, straszne, ze swojej mamie ufam bardziej niz matce mojego tz. Jakbys miala podejrzenia, ze przylezie i bedzie lazila z biala rekawiczka i sprawdzala czy odpowiednio dbasz o jej synusia to moze bys nie byla tak zaskoczona.
Super, ze macie kochane tesciowe, wspaniale, ale wierzcie mi, ze nie kazdy takie ma no i dla jasnosci przypomne tylko, ze tz nie jest moim mezem, mowie tesciowa bo szybciej
Ja nawet w czyimś. Mówisz, że robisz obiad, to co, że w czyimś domu, a ktoś... wpycha Ci się i gotuje za Ciebie. Ale po co, ja pytam? Toż ja robię. Przecież poprosiłam.

Nie wiem co to ma do rzeczy, jak już będzie to pokochasz jego mamę jak swoją? Dla mnie to akurat nieważne czy to mama partnera, czy mama męża. Matka z niej taka sama.
Stary 2014-09-04, 11:37   #4019
201604191001
Konto usunięte

Cytat:

Mieszkamy razem.

Jakbyscie moje drogie nie czytaly wybranych postow tylko wszystko co pisze to wiedzialybyscie, ze pisalam, ze mama mojego tz jest trudnym przypadkiem-w naszym obecnym mieszkaniu mieszkamy od 7 miesiecy, jeszcze ani razu tam nie byla bo my grzeszymy i ona tam nie wejdzie. Mowilam tez, ze moj tz ma duzo lepszy kontakt z moja mama niz ze swoja, wlasciwie to moja mame traktuje jak swoja i ani odrobine nie mialby mi za zle, ze mojej mamie dalabym klucze, a jego mamie nie, a poza tym wszystkim gdyby nam sie cos stalo to niestety przypuszczam, ze tesciowa w dupie by miala, ze nam pies czy kot zdycha w domu, zreszta ona nawet nie wie czy mamy zwierzeta, bo ja nasze zycie nie obchodzi, widujemy sie czasami, chodzimy do niej, ale temat naszego zycia, naszego mieszkania jest tematem tabu. Poza tym wszystkim, ja zla, ja grzesznica zabralam jej najmlodszego synka, ktoremu gotowala, sprzatala i najchetniej by go zamknela w klatce, zeby po prostu byl i siedzial z nia w domu.
Czy teraz jest dosc jasno?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ale wez zluzuj troche pasek, bo rzucasz sie nie wiadomo o co. Pisalas ogolnie a nie o swojej tesciowej, zreszta nie ty jedyna, wiec czekalam, czy ktos zauwazy, ze ta zla tesciowa to matka dla faceta a ta dobra mamusia to tesciowa dla faceta. Tyle. I akurat moja niedoszla tesciowa byla walnieta i tez w zyciu bym jej kluczy nie dala, ale wlasnie dlatego, ze byla jaka byla. Gdymym miala normalna tesciowa to dalabym jej klucze do domu, garazu i skrzynki, bo dla mnie to jest zupelnie normalna i dosc potrzebna rzecz. W takim domu sie wychowalam, ze sobie pomagamy i ja mam klucze do mieszkania dziadkow zeby chociazby kwiatki im podlac jak ich nie ma.
Relaks, dziewczyno, relaks. Nikt na ciebie nie naskakuje, wiec nie siej fermentu.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:42   #4020
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Wizazanka, a skąd my mamy wiedzieć jaką masz teściową? Napisałaś, że nie dałabyś jej, a mamie tak - no to niesprawiedliwe. Nie tłumaczyłaś się czemu, wiec czemu mam zakładać, że teściowa to Szatan?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja nawet w czyimś. Mówisz, że robisz obiad, to co, że w czyimś domu, a ktoś... wpycha Ci się i gotuje za Ciebie. Ale po co, ja pytam? Toż ja robię. Przecież poprosiłam.

Nie wiem co to ma do rzeczy, jak już będzie to pokochasz jego mamę jak swoją? Dla mnie to akurat nieważne czy to mama partnera, czy mama męża. Matka z niej taka sama.
Wlasnie dlatego teraz wytlumaczylam dlaczego mamie bym dala, a tesciowej nie

I ja rozumialabym gotowanie u kogos w kuchni, owszem, ale wylacznie za pozwoleniem wlasciciela, a nie na chama sie pchac i jeszcze dyrygowac-tego i tego nie dotykaj bo moje i ja robie.

Nie, nie pokocham jego mamy tak jak swojej. Mowie, bo ktoras dziewczyna wczesniej dopytywala wiec dla niektorych ma to znaczenie,do dobrego odbioru tego, co mowie
Bo dla mnie nie ma to znaczenia, moj tz jest traktowany jak czlonek rodziny wiec wszystko jedno czy po slubie czy nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości