![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
![]()
![]() |
#1592 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Suqub - ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Ja już po śniadanku i spacerze do sklepu. Chyba za bardzo ropieszczam moich facetów, bo codziennie rano mają świeże pieczywko. Ale jak się synek cieszy, że ma takie pyszne śniadania w szkole. U nas zapowiada się piękny, ciepły dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tez na nogach nawet wyspana niedlugo jade z kuzynka jej mlodego przypilnowac bo ona do gina idzie. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Na tz zla jestem. Polecial z kolega na piwo wczoraj wszystko bylo by ok gdyby nie fakt ze umawial sie wczesniej a powiedzal mi dopiero 5 minut przed wyjsciem i to mnie wkurzylo. Wrocil w miare wczesnie ale i tak mial pol godziny spoznienia. A teraz dalej odsypia a obiecal ze kuchnie posprzata wczoraj ale u noego zawsze jest zaraz i zaraz. Tak samo nie moge sie dwoch polek doprosic w szafie na rzeczy dla malej. Jak do 10 nie zrobi to sama se wszystko ogarne. Aaa wygadalam sie ![]()
#1595 |
Rozeznanie
|
od 29tc a nie do 29 tc
![]() u nas dzis słoneczko i mały po południu jedzie do dziadków do nd ![]() skrzatek- to u nas maz codziennie o 6 chodzi po swieze pieczywo, a ja tylko wymuslam czy bułeczka czy chlebek ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Przed 30. tygodniem ciąży co czwarte dziecko jest jeszcze skierowane pośladkami do dołu. Najlepiej, by zdążyło się obrócić do 32.-34. tygodnia, bo później nie ma na to dość miejsca. Ta bardzo ważna czynność okazuje się niekiedy bardzo trudna lub wręcz niemożliwa do wykonania. W dwudziestym ósmym tygodniu dziecko może zmienić swoją pozycję na „główkową”, tj. skierowaną główką w dół, co przygotowuje je do porodu. Jeśli tak się nie stanie, będzie miało jeszcze kilka tygodni, żeby się obrócić. Jeśli jednak w ciągu tych kilku tygodni się nie obróci, to z czasem stanie się zbyt duże, by tego dokonać, a wtedy konieczne może być cięcie cesarskie. pamietam ze syn w 30tc byl obrocony glowka na doł, ciekawe jak teraz będzie. Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-09-05 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() U mnie dziś pięknie, słonecznie. Świeże pieczywo to ja na początku ciąży musiałam mieć bo inaczej nic przełknąć nie mogłam. Ogółem to wkurzyłam się bo chyba muszę telefon na gwarancję oddać bo mi karty sd nie czyta ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1597 |
Zakorzenienie
|
Nie raz czytałam jak dziewczyny na innym wątku pisały kolo 35 tc ze maluch się obraca co bardzo boli i niepotrzebnie panikowały :-D
#1598 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() chyba dziś znów piękna pogoda nas czeka. ![]() Zabiję za remonty u mnie w bloku, odkąd tu mieszkam ciągle remont. I znów w naszym pionie, aż podłoga mi się trzęsie. Ja wiem każdy chce remont ale w jednym mieszkaniu to buczenie trwało 5 miesięcy. Podłoga się trzęsła, synek płakał albo się budził z drzemki. Ciekawe ile teraz potrwa? Teraz też ryczy - chcę się stąd wyprowadzić... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Wtajemniczenie
|
Witam w ten piekny dzien
![]() ![]() ![]() Sloneczko za oknem piekne,pranie dla malej zrobione wiec dzisiaj biore sie za prasowanie ![]() ![]() Dzisiaj doszlam do wniosku ze moj TZ ma jakies uklady z Emilka ![]() ![]() ![]() Wczoraj spedzilismy cudowny wieczor we dwoje ![]() ![]() ![]() Emilka to od bardzo dawna jest obrocona glowka w dol ![]() ![]()
#1600 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tż wraca dzisiaj z delegacji więc jak pogoda się utrzyma to pojedziemy sobie po południu na spacer nad morze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1602 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
![]() U mnie jeszcze mniejsza różnica, bo synek będzie miał 19 miesięcy jak się mała urodzi. Troche jestem przerażona i wiem, że na początku będzie cieżko bo jak pamiętam to pierwszy miesiac z Kubusiem to okres wyjęty z mojego życia - leżenie z nim, karmienie, spanie - tak to teraz wspominam. Ale wiesz co? Ostatnio powiedziałam moim ciotkom o tym, że sie obawiam jak będzie. U nich było 9 miesięcy oraz 1,5 roku roznicy - w latach 80-tych gdzie nie było pampersów, tylko tetry trzeba było gotowac, prać, itp. oraz innych udogodnień które teraz są dostepne. Naprawde mnie to pocieszyło i lepiej się od razu zrobiło. Aaa no i mi znajoma też ostatnio napisała, że będe miała przeje... ![]() Boję się strasznie o tą zazdrośc bo mój Kuba to taki przytulas i teraz ma etap 'ciągle mama'. Bede musiała TŻ na spacerki z małą wysyłać a sama spędzac czas z synkiem. Ale damy jakoś radę, musimy! Później nasze dzieciaki będą fajnie się razem bawić i wygłupiać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gumy, tabletki odpadają... Cytat:
![]() Taka mała roznica ma swoje plusy i minusy, jak wszystko chyba ![]() ----------------- Witam się w 26 tygodniu już? hmmm leci mi ta ciaża strasznie szybko ![]() Z nowosci: zmienilismy imie bo TŻ nie był przekonany więc teraz nie czekamy na Wiktorię tylko na Zuzannę ![]() Poza tym sprzedaje rzeczy po moim synku na allegro (takie lepsze) i kupuje dla naszej gwiazdeczki - roż, kokardki, panterki ![]() Mam masę rzeczy po synku także mała będzie po domu latać ubrana jak chłopak ![]() ![]() Jeszcze Wam powiem, że z jednej strony nie moge się Zuzi doczekać ale z drugiej może powinnam się rozkoszować tym 'spokojem' który mam - synek do ogarniecia tylko ![]() No i oczywiscie ![]() My w poniedziałek idziemy na USG 3D podglądnąć Zuzię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Rozeznanie
|
niteczka- u nas to samo ciagle ktoś rekontuje!!
![]() Dostałam z bebilonu wczoraj teczke na moje dokumenty ciazowe a w niej płyta z kołysankami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Demeter - ![]() ![]() Na poprzednim forum mam kilka znajomych co mają różnicę mniejszą niż 19 miesięcy i jest ok, dzieci jakby niesamowicie dorośleją jak przybywa do domu nowa istotka, i chcą być takie pomocne. Najgorszą zazdrość jaką widziałam przechodzi od pół roku synek kuzynki męża (miał 4,5 roku jak urodził się brat ale on był mega rozpieszczony, oczko w głowie całej rodziny babć, dziadków, jedyne dziecko w rodzinie i teraz ciężko mu się pogodzić z faktem iż musi dzielić się mamą i tatą). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
ja miałam 122 i lekarz powiedział, że w normie jest do 140 Cytat:
Zamierzam pracować do końca października, myślicie, że wystarczy mi półtora miesiąca na ogarnięcie wszystkiego przed porodem? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym sie pewnie martwiła, czy zdaze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem chyba co oznacza gotowe jedzenie, bo dla mnie gotowe jedzenie to takie, że zamawiasz- jesz, zalewasz- jesz. Owszem czasem zjem kisiel i raz jadłam w restauracji piekielnie tłustego schabowego z ziemniakami i surówką ![]() Co do pizzy hut, ojj to chciałabym być taka bogata żeby móc tam jeść tak często jak piszecie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mojego jadłospisu : jem 2-3 razy w tyg jajka, mięso wyłącznie chude i gotowane- zero smażonego, nie pije w ogóle kawy/ czarnej herbaty, pepsi /coli- wodę gazowaną i soki 100%. Alkoholu totalne zero/ papierosy tak samo. W tygodniu zjadam różnego rodzaju kasze: gryczaną/ jęczmienną/ jaglaną. Makarony tylko pełnoziarniste, nie zajadam się ziemniakami czy frytkami. Piję minimum dwa produkty mleczne jogurty nat, zsiadłe mleko, kefiry (oczywiście pasteryzowane!) ![]() Muesli kupuję bez cukru i jem z mlekiem. Czasem też kasze manną z dżemem (ostatnio kupowałam kaszki bobovity, bo myślałam że są zdrowe, no ale nie wiedziałam że to taka pseudo zupka chińska ![]() Warzywa na patelnię też jem,ojj lubię taki gotowiec ![]() No i nie jestem bez grzechów ![]() ![]() ![]() Poza tym łykam preparaty witaminowe, bo tak kazał mi lekarz prowadzący, łotr ![]() Moja morfologia ma się już całkiem fajnie, jestem 4+ kg , mam prawie kilogramowe dziecko w brzuszku, mam nadzieję, że zdrowe tak jak mówi lekarz ![]() Mój problem z donoszeniem ciąży nie wynika z diety, tylko jest spowodowany niewydolnością szyjkowo-ciesniowa taka oto sytuacja, mam nadzieję że żadnej się nie przytrafi i nie będzie musiała leżeć w łózku 24h i liczyć na łaskę innych oraz jeść tego co ugotuje Wam tż-et który nie jest kucharzem, cieszę się w chwili obecnej że w ogóle coś jem na ciepło, a czasem jem bardzo późno bo tż-et ma wiele swoich obowiązków i ledwo daje radę żeby mi jajka z kaszą czasem wyczarować ![]() Dobra to by było na tyle, to są moje grzechy za które bardzo żałuję, więcej nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i dzięki za współczucie ![]() Wstałam rano i zaraz zabieram się za oglądanie jakiegoś filmu, byle do 22 ![]() Roksi trzymam kciuki za wizytę!! mam nadzieję, że szyjka będzie twarda, zamknięta i dłuższa ![]() Dopytaj się o magnez i jeżeli nie masz żadnych glubelek na ew. infekcję to też o nie ![]() ![]()
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz ![]() 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-05 o 10:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, nie czepiajcie się tak Lolci, ja na gotowane potrawy w domu nie mogę patrzeć, więc z tradycyjnych jem tylko rzeczy typu spagetti, lasagne... bardzo często też w knajpach i nie widzę problemu z tym... ja to robię też z lenistwa, nienawidzę gotować i mam do tego naprawdę luźne podejście...
gdyby nie mój ojciec który 3 razy w tyg robi wspólne obiady tzn. zupę, drugie danie i deser to moje dziecko chyba by wcale tradycyjnej kuchni nie znało ![]() każdy ma swoje upodobania :yes: Lolcia, podziwiam Twojego Tż że gotuje, w ogóle podziwiam facetów który gotują, sprzątają itd...... mój potrafi zaproponować tylko wizytę w restauracji ![]()
![]() Laura ![]() Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-09-05 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój tż-et musiał przejść szybki trening sofia, nauczyłam go kilku najprostszych rzeczy i po prostu cyklicznie to powtarzamy, ostatnio próbował mi zrobić zupę pomidorową, ale wyszła mu sama woda z koncentratem ![]() Musi też robić pranie, segregować śmieci, sprzątać, jeździć na zakupy i wozić mnie po lekarzach i na badania. Więc chyle mu czoła, bo wszystko zawsze robiłam sama póki byłam chodząca.
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz ![]() 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-05 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Wtajemniczenie
|
Przypadek Lolci jest jednak inny, jest uzależniona od innych osób - więc nie dziwię się, że nie gotuje 2 daniowych obiadów. Jednakże uważam, że jak ktoś może i ma siłę, to powinien jeść jak najwięcej domowego jedzenia - przecież to tylko 9 miesięcy, a ja wolę wiedzieć, co podaję mojemu potomkowi.
Poza tym, dziecko przyjmuje nawyki żywieniowe matki w czasie ciąży, nie wyobrażam sobie, że przez to iż np. nie jadałabym owoców czy warzyw, później dziecko, by nie chciało ich jeść, a jadło by same słodzone, chemiczne kaszki - a znam wiele takich przypadków. Ale oczywiście każda robi, to co uważa za słuszne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się martwię, postaram się chociaż zakupy załatwić może przez internet wcześniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
wy od rana o jedzeniu a ja próbuje nie wciągnąć kuchni! wróciłam z rezonansu w nagrodę zajechałam jeszcze na bazarek ale nic nie znalazłam dla siebie..
wogóle śmiesznie z tym rezonansem bo jak się okazuje pani która mi go robiła wykonuje też takie badanie w instytucie matki i dziecka płodom. więc uspokoiłam się że skoro tam to robią to chyba naprawdę nie ma zagrożenia nawet w małym stopniu. powiedziała żeby z nim gadać (w myślach oczywiście) i trzymać ręcę na brzuchu bo odgłosy z rezonansu bardzo dzieciaki denerwują. i faktycznie! może nie kręcił się bardziej niż zwykle ale kopniaki miał takie....siarczyste! TŻ się śmiał i wiem że generalnie dziwnie to brzmi ale opowiadałam mu (w sensie bobasowi) że te odgłosy to....prom którym jedziemy na wycieczkę do szwecji ![]() ![]() Niteczka też zauważyłam pękające naczynka... nie wiem czy wspominałam ale polecam maść z kasztanowca... i nogi do góry... tylko tyle chyba można robić na tą chwile... i wogóle piękny dziś dzień! zaraz dopijam kawkę i lecę na ławkę czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
mój pies właśnie przyniósł mi w gębie pastę do zębów, czyżby coś sugerowała :haha: dobra, idę się ubrać bo już pora...
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, racjonalne podejście i uzasadnione Wydaje mi się, że inaczej traktuje się ciążę przypadkową i inaczej taką wystaraną i długo oczekiwaną |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.