![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Marsi - no teście teście... typ ludzi których nie znoszę. Totalnie przypałowi, myślą że są nie wiem kim a do tego nie mają problemów wiec na siłę ich szukają zatruwając nam życie, potrafią dzwonić o jakąś totalną głupotę do tż i do mnie dziesiątki razy jak z tymi listami. Ciesze się ze się wyprowadzamy, nie wiemy jeszcze co prawda gdzie ale liczę na zerwanie kontaktów z nimi. Jezuuu, szlag mnie trafia jak o nich myślę, jak wpadli ostatnio na chwile i jak zwykle narobili zdjęć jak to się bawią z małym a potem się chwalą wszystkim swoim wnukiem. Normalnie gotuje się we mnie.
Kurcze Ewulka trudna sytuacja, ja mam nadzieje ze Ania się oswoi z nową sytuacją i później będzie juz ok, oby to tylko początki były takie trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne wy, tulę cię mocnoooo ![]() Na pewno pewności Ani Twój stres nie dodaje, ale to takie błędne koło trochę... Cytat:
Miło się czyta o Leo i Pietraszku, jam z tych co to ze żłobkiem na bakier ![]() Dobrze się czyta, że im tam fajnie! ![]() Yellow: co za ludzie, film można nakręcić, nie ogarniam... ;/ Która to babcia ze stronki, Twoja mama? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,my od 5:50 na nogach.
Jeszcze noc kiepska,musze kawy. Yellow dwa razy musialam przeczytac. To niewiarygodne,co tescie wyprawiaja. Co tz na to? ewulkaa nie wiem,co doradzic ale mocno Was sciskam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
yellow wspolczuje t. Z tz przynajmniej jeden front trzymacie czy nie za bardzo? Yae normalnie zasnela na drzemke, po pol godziny spala tak. Nie wiem, jak to zrobila...ImageUploadedByWizaz Forum1409897114.528898.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krzesełko też obowiązkowo, i siedzi do końca, co prawda czasem obłożona zabawkami które musze karmić ale spoko ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48006648]Mała, ja daleka jestem od teorii spiskowej, że 80% ludzi z robakami łązi ![]() [/QUOTE] Ja przeczytałam te objawy to jestem przerażona, wychopdzi że tez powinnam zrobic odrobaczenia, ale jak pójde z takim tematem do mojego lekarza rodzinnego to uzna mnie za wariatkę. Cytat:
![]() Cytat:
Nati pewnie podpatrzyła inne dzieci i "zmałpowała" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hania cudna ![]() Tak mi sąsiadka mówiła, najgorzej było przetrwac dwa tygodnie a potem już był spokój. Cytat:
![]()
![]() |
#2676 |
Lurker ;)
|
Yellow a moze wam to na dobre wyjdzie... takie odciecie sie od tesciow. I ta satysfakcja, ze juz nie potrzebujecie ich laski!
meneq haha u nas mala czesto tak zasypia ![]() ![]() My dzisiaj zamiast do zlobka idziemy do lekarza ;/ 2 tygodnie sobie pochodzila do zlobka ![]()
#2677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Little zdrowia dla Niuńki ![]() Ewulka ja się w jednym z Twoim TZ zgodzę. Jakkolwiek przeżywasz trudności Haniw adaptacji, to ona widzi że mama się stresuje i denerwuje.. Szaja w kwestii odrobaczania, to przypuszczalnie jeśli człowiek sam weźmie lek a robactwa nie będzie, to nic się nie dzieje, nie? Katarek już lżejszy ale dziś w nocy przez godzinę krzyczał. Wołał mnie i pokazywał na "coś" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy na 20 miesiecy nie ma skoku rozwojowego u nas noce tragedia i rozne humory w dzien zwalam na trojki ale juz sama nie wiem najgorsze ze mami zzm powraca
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Ale ona tak na spiocha sie ulozyla. I spala tak ponad godzine. Zdrowia!! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-09-05 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
![]() Na nic ostatnio czasu nie mam, jakby mi ktos dobe skrocil ![]() Brawa dla Dorki, Leosia i Pietraszka ![]() ![]() ![]() Kurcze mala, jak napisalas o tej chorobie to az mnie ciarki przeszly. Nie chce Cie straszyc ale moja mama na to cierpi i czasem jest ok a czasem ma takie dni, ze z trudem chodzi czy rusza np. rekami a leki koja tylko bol, wcale nie lecza choroby doraznie ![]() ![]() Yellow, masakra jakas, masz racje, ze najlepiej to by sie bylo od nich odciac ![]() ![]() ![]() hje piszesz, ze w UK jest tak samo czy podobnie z pomoca socjalna jak w Niemczech, nie zgodze sie z tym. My z tztem co prawda oboje pracujemy (ja jako samozatrudniona) wiec pomocy od panstwa nie dostajemy zadnej ale wiem od znajomych, ze nawet gdybysmy mieli dostawac to nie bylaby to duza kwota. W UK wiekszosc mam stara sie jednak jak najszybciej zaczac pracowac takze o czyms to swiadczy ![]() Z ubieraniem u nas podobnie, zazwyczaj prawie wszystko, nawet majtusie laduja na glowie ![]() Litlle zdrowka!!! ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-09-05 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wstałyśmy o 8:20, czyli w normie. Ale budziła się często w nocy coś, jakieś sny chyba. Puszczacie dzieciom słuchowiska? Ami lubi to: polecam, jak teatrzyk http://www.youtube.com/watch?v=nrxEP0xcZvI o Królu Bulu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Konto usunięte
|
Hope, nic się nie stanie, weź po prostu probiotyk do tego i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Szajka ale trafilas z temat ja mam zamizr w nastepnym tygodniu wyslac kupe Jula do feliksa ale nie wiem czy wszystkie robic oprocz owsikow troche dfogie te badania , ja chyba w ciazy nie moge sie odrobaczyc
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48012618]Hope, nic się nie stanie, weź po prostu probiotyk do tego i tyle.[/QUOTE] Szaja a dostanę coś na roaki bez recepty, czy jednak konieczna wizyta u lekarza.
![]() |
#2685 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-moja przeziębiona -i co? do przedszkola nie puszczasz jutro? - no jak to nie? I co ja z nią zrobię? Przecież na zwolnienie nie pójdę bo tylko 80 % zarobię. Od czegoś te baby tam są w tym przedszkolu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mojej koleżanki z pracy był takie problem, po kilku dniach tata zaczął synka odwozić i dziecko przestało płakać....naprawdę chyba dzieci czują przerażenie matki nawet kiedy stara się go przy dziecku nie okazywać...spróbujcie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
![]() Kubson chory, katar ma. do przewidzenia to bylo bo moja sis (ta od zareczyn) tez zakatarzona wiec sie mlody zarazil. ostatnio katarzyl w kwietniu wiec musialam az do naszej apteczki w k. wejsc zeby zobaczyc co i ile podawac bo juz zapomnialam... w aptece wydalam ponad 70 zeta a to tylko katarek, masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
![]() Ewulka strasznie mi Was szkoda ![]() ![]() Little zdrówka dla Małej! Strasznie mnie przeraża taka nieodpowiedzialność u ludzi. Nie dość, że mają gdzieś inne dzieci to w ogóle nie myślą o własnym dziecku, jak się czuje chore, no i przecież coś się może zrobić z tego poważnego ![]() Meneq Yae jest fenomenalna ![]() Ania u mnie z tym czasem to samo ![]() Ewa się przeziębiła. Na razie walczymy, mam nadzieję, że szybko minie i obejdzie się bez lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Szklanko dobrze pamietam wy do Owi chodzicie z Ewa jak u was wygladaja zajecia reha 40 min plus logopeda, pedagog kolejne 40 min , ile razy w tyg teraz chodzicie ?
My wracamy od wtorku d o Owini ciekawa jestem czy wszedzie jest tak samo ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Zdrowka dla malej
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas teraz jest tak, że mamy ćwiczenia sensoryczne ok. 40 minut, raz w tygodniu. Potem logopeda i tu jak do tej pory, to mieliśmy 30 min "ćwiczeń". Z tym, że logopeda był dużo rzadziej, nie tak samo jak zwykła rehabilitacja, zobaczymy jak będzie teraz, ale to dopiero 23 bo nasza pani logopeda jest na urlopie. Z nowości doszły nam jeszcze plastry, to tutaj spędziliśmy 15 minut ostatnio bo Ewcia się strasznie wyrywała i były problemy z naklejeniem. A wcześniej pani po prostu oglądała jak Ewa się porusza. Do pedagoga nie chodzimy, Wy co robicie na takich spotkaniach? Jak Julek znosi tyle zajęć? Bo to dosyć długo jest. Ewa im więcej osób widzi koło siebie tym bardziej się denerwuje i nie chce nic robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gÓpia!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Drzemka.
W jaki sposób jedzą wasze dzieci, np bułkę? odrywają palcami kawałeczki i do buzi czy gryzą bezpośrednio bułę w ręce trzymając jak dorosły? |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Wam.
Ja już po pracy. Weekend wolny, tylko szkoda że tż po 12 h pracuje :/ Yellow, ![]() To jakaś paranoja z tymi Twoimi t. ![]() ![]() A jak Ci się układa z Tż? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Jak daję jej chlebek z czymś (np.na kolację) , to kroję w kosteczkę i sama je.
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Silver ja właśnie pytam o sposób jedzenia samodzielnego ?Jak ma w ręce bułkę np to ją gryzie bezpośrednio czy urywa kawałki sobie i dopiero je do dzioba wsadza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Szklanko ostatnio bylismy w grudniu teraz wracamy, zawsze bylo 40 min reha i ktores zajecia jedne 40 min Julo roznie wytrzymywal zazwyczaj ok ale zmec zony byl bo musimy dojechac 60 km wiec gidzina drogi teraz zobaczymy ostatnio bylismy u lekarza i byl pedagog inny niz wczesniej chciala poznac Julka dost al sorter który ulozyl w minute i jeszcze powiedzial pani ze kolko jest kolko i pani go pochwalila spytala czego oczeku☠☠☠wiec powiedzial wm ze ceiczen z zakresu chwytu poprawnej manipulacji trzymania kredki na co powiedziala ze ma jeszcze czas do 2,5 roku a najwazniejsze ze sobie radzi na swoj sposob ale radzi ma przygotowac zabawy na nastepne zajecia
Tez bym chc iala zeby musl zajecia si ciekawe czy nam przydziela a Ewa ma typowe si hustawki itd
#2697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzyma i gryzie, ale zdarza się, że odrywa i rzuca sobie kawałeczki na podłogę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Debrah Julo wklada caly kawałek bulki n i szarpie szczenka racz3j jak buldog niz jak dorosły
#2699 |
Zakorzenienie
|
Julo buldog mnie powalil
![]() Pietraszko bule je jak czlowiek a krome paluszkami rozrywa i je tylko srodek ![]() Dzisiaj w zlobku standard, dziecie nie chcialo wyjsc:P oblal sie woda zjadl co mial do zjedzenia, jak to panie dzisiaj powiedzialy "Piotrus jest bardzo zywym i usmiechnietym dzieckiem ![]() ![]() Po zlobku pada jak mucha na drzemke i spi jak aniolek, zaczynam wierzyc w to, ze z drzemka w zlobku bedzie ok..... Przepraszam ze tak o nas tylko ale przezywamy bardzo ten zlobek, dajcie mi tydzien jeszcze i wroce do pisania jak czlowiek ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2700 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z drugiej strony na taki katar żaden lekarz l4 nie da, no i umówmy się - mam wrażenie, że tylko w PL jest problem z tym, by dziecko miało katar w przedszkolu Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.