|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Anetka ja upralam na razie używane, które dostałam. Tylko zeby je swieze schowac do szafy, nie prasowalam ich.Nowych też jeszcze nie prałam.
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
AnetkaIzabel zawsze po dniu kiedy wszystko pod górkę przychodzi dzień, że wszystko idzie z górki. Polecam zjeść jakiegoś ptysia, wypić herbatę i poczekać, aż będzie z górki
![]() Ja miałam wczoraj koszmarny dzień, na szkołę rodzenia nie poszliśmy, bo na budowie wylewanie posadzek, drugi dzień siedziałam sama do 21, nie licząc spaceru z koleżanką. Dzisiaj okazało się że zajęcia w szkole możemy odrobić z inną grupą. I dobra wiadomość Tż wsadził szafę z Ikei (237cm wys) do naszej osobówki |
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina a co u Ciebie?? bo albo przeoczyłam, albo już długo się nie odzywasz??
|
#3394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Fajne że pasy się Wam podobają ![]() martha - ty miałas 7-8 wsadów ciuszków ? woooowwww a mi się wydawało że mam dużo... dziś tez robie pranie, wykorzystam ładną pogodę i chęci jako takie do prasowania u mnie będzie 2,5 bębna Cytat:
Cytat:
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dostalam od mojej mamy kolezanki z pracy szlafrok i majtki poporodowe z Esotiq
![]() przydadza sie
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Pytanko do dziewczyn kawujących:
Ile pijecie kaw dziennie, z ilu łyżeczek?
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
apo chwili zastanowienia pewnie stwierdzisz że to wszystko nie aż tak straszne jest. wczoraj miałam taki dzień do dupy, rozszarpałabym prawie moją mame, a dzisiaj stwierdziłam że nie ma się co złościć bo się zmarszczki robią
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrezygnowałam z kawy, piję inkę z mlekiem.
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Mi jeden lekarz powiedział, że jedną kawę dziennie mogę, i piję jedną z plaskiej łyżeczki z dużą ilością mleka, ale czasem jestem taka zamulona, jak dzisiaj na przykład, że mam wielką ochotę na drugą, ale mam jakieś opory...
Drugi lekarz powiedział że kawę w ciąży można, bez obaw. Myślicie, że jak wypiję drugą taką słabą to ok?
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gin nie widzi przeciwskazań do wypicia jednej, ewentualnie dwóch w miare słabych kaw. Pytałam o to, ale jakoś sama z siebie zrezygnowałam z picia.
|
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybkawolna, wyluzuj, weź głęboki oddech, dziecko jest ważne, ale jakbyś czegokolwiek zapomniała, to nie mieszkasz na Alasce, będzie dobrze, trzeba się też trochę życiem cieszyć, bo stres szkodzi tobie i dziecku
Sweet, ja piję dwie kawy z dwóch łyżeczek rozpuszczalnej, czasem jaedna wpadnie, a czasem, choć rzadko i trzy. Ja mam niskie ciśnienie, ostatnio mi zmierzyła 80/60. Zacznę prać ciuszki w przyszłym tygodniu, ale te które przeleżały duzo czasu w szafie, prasować bedę w październiku. My dziś z TŻ sprzątaliśmy pokój synusia kochanego, tyle ma zabawek, ze się to w głowie nie mieści, kupę wywaliliśmy, z dwie godziny nam to zajęło. Wsadziłam troche sliwek w słoiki
|
#3406 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja od 2 tygodni się przeprowadzam do nowego mieszkania... tydzień żyłam w kartonach...dopiero od 3 dni mam meblościankę i od wczoraj mam łóżko w sypialni ...padam mąż zadzwonił, powiedział, żebym pralką się nie przejmowała... wraca dziś szybciej z pracy ![]() idę obiad robić i potem relax z TŻ |
||
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis druga partie prania robie. Moim zdaniem wcale nie za szybko
wypiore, potem poprasuje, pochowam do komody Nowe piore raz - w proszku dla dzieci, dwa razy pralam tylko z sh. Zanet no to kciuki za wyniki ![]() Ja ochraniacz chyba tylko wywietrze. My sweet ja przez dlugi czas tylko bezkofeinowke pilam. Teraz od jakiegos miesiaca wypije jedna kawe rozpuszczalna z jednej lyzeczki dziennie My dzis zlozylismy lozeczko i zaczelismy polkoprzewijak, ale zabraklo jednego elementu i maja doslac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Ja piję jedną max 2 łyżeczki, ale mam różne okresy, bo raz mi kawa smakuje a raz nie. Inkę piłam przed ciążą, a teraz mi wogóle już nie smakuje.
Moja wyprawka już prawie skompletowana brakuje mi tylko pieluszek i chusteczek nawilżanych i najważniejszego czyli łóżeczka. I tu mam problem, bo nie mogę zdecydować się na żaden typ. Wyjdzie na to, że wyciągnę z piwnicy, bo tam leży jakieś na maksa stare i pomaluje, a dokupię materacyk tylko. Zero zdecydowania w tej ciąży.
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepiej jakbyśmy wcześniej kupili jakąś komodę, bo i tak nie byłoby tego gdzie trzymać.Cytat:
![]() Tylko że włókniaki to jedno, a to coś, co we mnie wyrosło [mam nadzieję, że jednak torbiel], to drugie. Cholera wie, jak długo toto tam jest. Od samego początku odczuwałam tam spory ból, ale byłam pewna, że to wina braku doświadczenia i że z czasem minie ![]() Ja nigdy nie piłam kawy, ale teraz czasem robię sobie zbożową na mleku. Wiem, że mojej przyjaciółce lekarka polecała jedną słabą kawę dziennie, bo miała problemy z ciśnieniem.
|
|
#3410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że siniaki szybko zejdą :/moja dziś rano urządziła histerię przedszkolną... bo ma gluta i postanowiłam że nie idzie dziś do przedszkola. matko jak płakała. "mamo, ale ja tego nie PRZE-ŻY-JĘ! MUSZĘ IŚĆ!!!" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co nie zmienia faktu że nawet 5km można jechac w nieskończoność... ![]() jak byłam w 38tc to się rozbił samolot w Smoleńsku. wiadomo, co się wtedy działo w Warszawie, poblokowane ulice i tak dalej. np. moi teściowie mieszkają w epicentrum wydarzeń i jak akurat wieźli jakieś ciała z lotniska do pałacu prezydenckiego czy w inne miejsca w śródmieściu to oni autem nie mogli ani wjechać na osiedle, ani z niego wyjechać, no ground zero i zamknięty rewir. a mój szpital, ten 5km od domu, zwykle sie jedzie max 15min - znajdował się DOKŁADNIE przy trasie konduktów pogrzebowych, jadących regularnie ze starego miasta na powązki. i te kondukty jeździły niemalże codziennie, blokując tym samym JEDYNĄ ulicę dojazdową do szpitala. raz jechałam na KTG przed porodem i trafiliśmy akurat na kondukt... 40 minut staliśmy i czekaliśmy aż przejedzie. ![]() bardzo się cieszyłam, że wody mi odeszły nad ranem i tego dnia jak rodziłam to pogrzeb szedł jak już Malwi była na swiecie... ale w szpitalu od położnej słyszałam że był jakiś problem z przejazdem karetki do szpitala, bo kondukt pogrzebowy nie chciał jej przepuścić :/ u mnie dziś 68 i też ![]() Cytat:
zwłaszcza przy pierwszym porodzie, bo przy czwartym to już różnie bywa ![]() Cytat:
lekarz może Ci nei wypisał bo uważa że ma jeszcze czas? na następnej wizycie poproś go po prostu o skierowanie na cc powiedz, że w szpitalu wymagają - zresztą on pewnie sam dobrze o tym wie
|
|||||||
|
|
|
#3411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kawa jest o tyle zła że wypłukuje magnez i potas z organizmu z tego co słyszałam ja na początku ciąży całkiem odrzuciłam, potem powróciłam
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mojej siostry od pierwszego mini skurczu do pojawienia się dziecka na świecie minęło 50min (3 ciąża, pierwsza SN)
|
|
#3413 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurtki dla dwojga nie zamierzam kupować bo nie jestem chustomainiaczką i raczej nie będę ale moim zdaniem jest prościej się "docieplić" w zimę z chustą, niż ochłodzić latem. mam dobry polar, taki z golfem, może być też cienka kurtka z membrany - taka o jakie były boje w lidlu w zeszłym tygodniu na przykład chodzi o coś cienkiego w dotyku, ale grzejącego / nieprzepuszczającego do wewnątrz - i z golfem. dziecko ubierasz jak zwykle na dwór, motasz na siebie na ten polar / tę bluzę, zakładasz tylko kurtkę czy płaszcz na wierzch. dziecko z chustą dogrzewają Cię z przodu, nie powinno wywiać, no ew. szalik można zalożyć nie jest to opcja na długie spacery, ale na szybki sklep osiedlowy czy wyskok do przedszkola - na pewno tak Cytat:
no niestety na długie spacery to dla mnie jednak kiepska opcja... lepszy wózek :/ a co do tej biednej Lili - kudre ja nie jestem lekarzem, wyciągam wnioski tylko z tego co pamiętam z patologii ciąży i neonatologii ze studiów, ale kurde... no nam lekarze jednak wpajali, że tego rodzaju ciężkie uszkodzenia baaaaardzo rzadko kiedy są konsekwencją trudnego porodu. uszkodzenie musiało nastąpić wcześniej i trudności przy porodzie są tylko tego uszkodzenia konsekwencją. czyli - że jaka by nie była opieka przy porodzie, mózg dziecka bardzo prawdopodobnie i tak byłby uszkodzony. to jest bardzo ciężka sprawa, ale właśnie myślę, że nie do końca to musi być kwestia złej opieki w szpitalu, bo zawsze jest prawdopodobieństwo że już wcześniej coś było nie tak :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piję kawę z ekspresu, wiec ciężko to przeliczyć na łyżeczki, jedno zaparzenie to ok. 8g kawy, ale to się nijak ma do kawy rozpuszczalnej, w której zawartość kawy naturalnej wynosi od 0 do 20% Cytat:
a w rodzinie miałąś jakieś przypadki torbieli? np. torbiele w piersiach / na jajnikach u kobiet albo torbielowatość nerek? Cytat:
kupilam białego lelenia ![]() to szybko siostra urodziła... ale poprzednie dwie ciąże były donoszone, tznb zakończyły się cc? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- i jeszcze Justana1984 - do dobitnie żółtych ścian i trawiastego dywanu chyba najbardziej mi pasuje ten środkowy zestaw pościelowy z różowym... ten ostatni jest super, tylko obawiam się, że ten syntetyczny kolor zielononiebieski będzie się zwyczajnie gryzł z dywanem. a ten drugi, z amarantofioletem odetnie się od zielono-żółtej koncepcji, jednocześnie ją uzupełniając lecę. idziemy dziś na parapetówkę do przyjaciela i muszę upichcić babeczki, muszę też na tempo machnąć sobie hybrydę i jeszcze coś zjeść! mało czasu!
|
||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Możesz zrobić więcej i rozesłać do spragnionej słodyczy koleżanki-Wizażanki Sama miałam dzisiaj piec ciasteczka, ale małż jajek nie kupił i ruszył naprawiać auto, więc pewnie się już nie doczekam...
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jakoś nie mam czasu żeby usiąść i ponadrabiać co piszecie.. ciągle mam coś do załatwienia, młody szybko kończy lekcje więc później muszę się z nim bujać wszędzie.. Kupiłam sobie wczoraj 2 staniki do karmienia, są piękne i wygodne.. przed porodem jeszcze sobie 2 kupię i będzie git.. najlepsze jest to, że mam rozmiar 75 F albo coś jest nie tak z tą rozmiarówką, albo naprawdę mam takie balony... zszokowałam się.. Co do szpitala to ja zdecydowałam się na Kołobrzeg.. szpital mam 4 minuty od domu, widzę go z okien mojego mieszkania ![]() Wczoraj niestety nie mogłam się powstrzymać i zjadłam tort (kawałek) i kawałek sernika po czym mierząc cukier mialam 101... normę mam do 125 nie rozumiem nic z tego...Postaram się na wieczór usiąść i poodnosić, tymczasem idę na dwór bo pogoda jest boska Aha Keithlyn piękny pokoik! Bajka!
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
http://dziecisawazne.pl/jak-ciaza-zmienia-mozg/
niezła perspektywa! Jeszcze jedno dziecko i zostanę bez mózgu. Spoko
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie że już mi niewiele mózgu zostało, a to dopiero pierwsze dziecko
Taka głupia jestem w tej ciąży że szok!
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dziś kiepścizna.... choroba mnie rozkłada... najgorzej jest chyba wtedy jak się zaczyna, bo człowiek taki jakiś nietomny... gardło mnie boli, w nosie szczypie... a w ogóle to coś mi się z prawą ręką dzieje.... ledwo mogę rozprostować i od wewnętrznej strony widzę jakieś takie rozlania pod skórą lekkie, coś jak siniak, ale jakieś to dziwne.... i chyba spuchnięta trochę... zła kondycja wpływa też na mój dół dzisiejszy.... i żal mi tego dziecka mojego.... no niby dziś nie rozpłakał się jak po niego pojechałam, pierwszy raz to jakiś postęp, ale....Pani powiedziała, że Jaś samotnik... aż dzwine, bo on zawsze otwarty, towarzyski, na plac zabaw jak wpadał to biegł do domku i skrzykiwał wszystkie dzieci "chodźcie wszyscy do domku, bawimy się tu w domku"... zawsze sobie kogoś upatrzył i chciał się bawić z tym dzieckiem, a tu tak... no, ale pewno może to te pierwsze dni takie, mam nadzieję, że się rozkręci... miałam taki strach zawsze, że przedszkole "zniszczy go", boję się, że się zamknie w sobie.... jak go odbieram i próbuję z nim gadać to tak cichutko odpowiada, jakby siły nie miał, taki zgaszony.... eh... szkoda mi go.... mam nadzieję, że to tylko początki trudne, a potem będzie jak zawsze....
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-09-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#3420 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z rozstępami też tak mam, choć teraz się pilnuję i staram się pamiętać, żeby się chociażby oliwką maśtać ![]() yhym, umarł król, niech żyje król! jeszcze mogłaś ewentualnie jechać nocą i czatować pod IP aż odejdą wody ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-05 o 16:43 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

opcje sa 3

23.06.2011
01.06.2013

Jedna urodziła dziś (26tc zaczęty) - ta, co kiedyś pisałam, że wody jej się sączą, walczyli o malucha przez te tygodnie... dostawał sterydy na płucka.. mam nadzieję, że maluch wyjdzie z tego, ale na razie jest w stanie ciężkim 

nie rozumiem nic z tego...