|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
używałyście jakiejś odżywy z the body shop? mam chęć na coś nowego jak skończę organic i właśnie z tbs nic jeszcze nie miałam Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-05 o 21:22 |
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam jeszcze coś do stylizacji - też było super ale nazwy nie pamiętam bo to było 5 lat temu, a dziewczyna dorzuciła mi do powyższej odżywki jakąś odlewkę. |
|
|
|
|
#4714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Kupiłam olej lniany i kokosowy. Juz nie mogę się doczekać aż je wypróbuję. |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, jak nowe oleje się spiszą Kokos może spuszyć, acz nie musi, obserwuj Lniany przeważnie służy fajnie, choć wszystko to kwestia osobnicza.
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem właśnie ciekawa tego oleju kokosowego, czytałam różne opinie. Właśnie raz puszy raz nie. Zapach jest piękny tego oleju, gorzej smakuje Zastanawia mnie tylko jak go aplikować na włosy. Olej kokosowy jest strasznie gęsty, nie sądziłam, że będzie miał taką konsystencję. A co do lnianego to liczę na niego ;-) |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Praktycznie wszystkie oleje to ciekłe tłuszcze roślinne, chyba tylko masło shea i kakaowe są stałe. Ja w lato zostawiałam parę kawałów na chwile na dłoni i się topiły, w zimę nabierałam na łyżeczkę i trzymałam chwilę nad palnikiem. Zdarzyło mi się też położyć szklaną buteleczkę z olejem na grzejniku i wtedy też wszystko ładnie się topiło.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-05 o 23:08 |
|
|
|
|
#4719 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ten dojazd to chyba nie codziennie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 5-10 cm przy odroście i idzie ci 150g. henny? Matulu... Cytat:
Cytat:
![]() A mi dalej się sypią włosy jak liście jesienią ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Newquay- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 -tu masz listę zanalizowanych kosmetyków, nie wiem czy już widziałaś? Są też zagraniczne ![]() I wątek analizowy- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837 ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Myszko widzę, że podejście do Biovaxu Gold udane ![]() Rybiorku, Basiu- Pięknie! I cudnie. I pięknie.!
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny.
Powrót do skrętu chyba będzie dłuższy niż myslalam :-( Właśnie przeanalizowalam skład szamponu, maski i odżywki , których używałam bardzo czesto w ciągu ostatniego roku. Patrzę, a tu w składzie co? Keratyna! W szoku byłam, bo co prawda nie czytałam wcześniej składu kosmetyków, ale nigdy bym nie powiedziala, że w składzie jest keratyna. Zawsze na wszystkich kosmetykach tłustym drukiem napisane jest keratyna. Ach sama sobie narobiłam :-( dobrze, że nie używałam ich ciągle, bo miałabym chyba zupełnie proste włosy. Od jakiś dwóch miesięcy ich nie używałam. Coś czuje, że to właśnie przyczyna moich smutków. Co ja bym dała, żeby odwrócić ten proces |
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ależ narobiłam, sama jestem na siebie zła. Nie wiem czy mam rację, że to właśnie kosmetyki z keratyna wyprostowaly mi włosy, ale czasowo się zgadza. Dziękuję za wsparcie. |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.anwen.pl/2012/11/kozierad...jace-wosy.html Spróbuj jeszcze sobie coś pić wzmacniającego np. pokrzywę. W aptece są gotowe szaszetki za jakieś 4 zł, zupełnie jak w herbacie. Dieta dietą, ale dziś żyjemy szybko i nie sądzę żeby ktoś miał w 100% zbilansowaną dietę. Wszystkie potrzebne rzeczy do włosów trafiają praktycznie na końcu więc uważam, że warto się tutaj wspomóc, nie tylko odżywkami ale również wewnętrznie.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-06 o 01:52 |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest nadzieja ;-)
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Moderator
|
AgusiA - nie bo właśnie poratowałam się typowo humektantową odżywą - mam takie suche włosiory że humektanty to jest mus
no a myję raz na 4-5 dni więc pogoda się zmienia.4x w tygodniu dojeżdżam i 2 dni od rana po wieczór lekcje, ale ujdzie. Tego tbs chyba nie wezmę bo składy słabe. Na organicsy promocja teraz to wezmę może jakaś nową oprócz miodowej myszka - właśnie spojrzałam w codziennik i muszę powiedzieć że Twoje włoski mega na ostatnim zdjęciu są ;D |
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle muszę powiedzieć: kocham swoje loki stylizowane na żel!! |
|
|
|
|
#4727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Loczki masz cudne ![]() Ja do comyciowego żelowania wrócę, jak będę mieć więcej czasu i dłuższe włosy
|
||||
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wsparcie :-* nie mogę Się poddawać, ale narazie takie chwile załamki mam. Wierzę, że przyjdzie taki dzień kiedy wstanę , spojrzę w lustro i powiem - o cho*era wróciły moje loki ;-)
Edytowane przez Newquay Czas edycji: 2014-09-06 o 09:29 |
|
|
|
#4729 |
|
Moderator
|
myszka2020 - hehe właśnie patrzę co tam ciekawego. miałam już różaną, miodową i arganową, może aloesowej spróbuję. Tylko stacjonarnie kupować muszę bo online są inne składy niż na butelce :/ i nie chcę, żeby proteiny miało.
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-06 o 09:55 |
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
No też mnie to właśnie zastanowiło, bo ja na dłuższe (ale rzadsze) na całą długość zużywam 125g henny.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś sobie zamówię którąś ![]() Cytat:
Jednak trzeba cierpliwości, obserwuj włosięta, możesz robić zdjęcia jeśli masz czas i podpisywać, czego użyłaś, to będzie łatwiej
|
||
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Kozieradka zamówiona w aptece
będzie w poniedziałek i zaczynam dbać o skalp Dziewczyny mam pytanie kolejne ;-) Czy któraś z Was była na jakimś zabiegu rekonstrukcji wlosow? Poważnego tym myślę. Czytałam na necie i na wizażu o rekonstrukcji Joico. Ciekawi mnie ten zabieg. A i czy miałyście kosmetyki Joico do regeneracji? Czytałam dobre opinie, ale sprawdziłam skład i jest w nich co? Keratyna, wiec narazie odpuszczę, ale na przyszłość kto wie ;-) |
|
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Powracam po paru miesiącach ciszy... wreszcie wybrałam się do fryzjera, skróciłam z 10 cm, tak mi teraz lekko i pusto
nadal jestem w poszukiwaniu dobrej, nawilżającej odżywki. Alterra granat be, YR do kręconych be, olejowy Syoss be.. macie coś na oku? Edytowane przez wikaa24 Czas edycji: 2014-09-06 o 13:21 |
|
|
|
#4734 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Arganowej recenzję znajdziesz na kwc, zmieniłam ją niedawno ;D https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html ale dodam, że jest ona treściwa, gesta i nieco masłowata, taka śliska. Pachnie jak cynamon i imbir, świeżo. Na pewno wygładza i dociąża, ale również wiąże wodę Mimo oliwy działa u mnie dobrze, jest bardziej jak maska. Miodowa - to chyba moja ulubiona bo wiąże wodę przede wszystkim, jest podobna z konsystencją do arganowej. nie ma w składzie protein tak jak podano na kwc - sprawdzałam na kilku opakowaniach. może podbijać skręt ![]() Skuszę się chyba na aloesową i kokosową, tej drugiej się nieco obawiam ale myślę że sprawdzi się bo ma nie tylko kokos. |
|
|
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj masz oficjalny dziennik, ja np. wrzucam tu swoje zdjęcia co miesiąc choć teraz jestem troche w tyle bo moje włosy mają jakiś gorszy okres, dziś dałam mało odżywki ale wyglądam jakbym wysmarowała się smalcem |
|
|
|
|
#4737 |
|
Moderator
|
Myła któraś z was garnierem aik włosy? Właśnie chciałam kupić odżywę myjącą i zapomniałam o tej odżywce, mi super do mycia pasowała. Przy okazji zobaczę jak się będzie sprawować w odżywianiu, może teraz będzie lepiej
|
|
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aloesowa powinna się fajnie u Ciebie sprawdzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4739 | |
|
Moderator
|
Cytat:
http://www.hollandandbarrett.com/sho...at_conditioner Dorwałam aik na promocji Czasem nie chce mi się bawić w mycie z maską itd., a odżywka fajnie odświeża to przyda się.
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro kolejny dzień pielęgnacji. Wacham się olejek lniany czy kokosowy chyba spróbuję kokosowego, zapach mnie kusi ;-)Kupiłam dziś maskę z loreala nawilżającą. Zachęcily mnie opinie. No zobaczymy co to bedzie. Ciężko znaleźć coś na prawde naturalnego. Wszędzie alkohol. Każda jedna, nawet te niby bio, wszystkie alkohol. Zakupiłam grzebień może w końcu się z nim przeprosze i odstawie szczotkę. Choć mało prawdopodobne, ale zobaczymy.Pierwszy raz nie mogę doczekać się poniedziałku, odbiorę z apteki kozieradka i zaczynam pielęgnację skalp.Dziś w sklepie widziałam jakieś olejki na skalp, ale bardzo drogie 15 euro za mała buteleczke, ciut mniejsza niż te z olejków na końcówki. Póki co zostane przy kozieradku A bym zapomniała w końcu znalazłam 7 ziół z Shaumy, nabyłam ale tak się dziś zastanawiałam czy na pewno to dobry wybór? No, bo mowilyscie mi, żeby nie używać narazie nic z keratyna, a szampon ma hydrolizowana keratyne. Zmęczona jestem i idę śpiochac. Nachodzilismy się dziś z mężem po bawarskich lasach. Nazbieralismy grzybów, a potem czyszczenie wyszła z tego zupa grzybowa, a reszta wylądowała w zamrażarce z powodu mojego sobotniego lenistwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.