Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-07, 20:32   #2791
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Telewizja z misją czyli tvp1 właśnie emituje program "Rolnik szuka żony", ciekawe czy będzie to równie odkrywcze jak to środowe na tvn
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 20:41   #2792
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Na carbootsie, za smieszne pieniadze Ciesze sie, ze Ci sie podoba, juz zapakowany czeka na wyslanie. Jutro wysle Moze nawet jak Marinka wyrosnie to pojdzie dalej w swiat? Cos czuje, ze i u naszej Insolito dziewczynka teraz bedzie

Insolito, wszystkiego najlepszego kochana!!!
aż się poplakałam,naprawdę pomyślałaś o mnie ?
proszę napisz mi pw bo ja jeszcze za poprzednią paczkę się z Tobą nie dogadałam i wcale mi nie jest dobrze z tego powodu
oczywiście obiecuję dalej puścić w świat -słyszycie dziewczyny? ustawiać się w kolejkę
Aniu, nie mam słów
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 20:59   #2793
litllesweetangel
Lurker ;)

Tak jak w tym tvnowskim programie o maminsynkach sa sami idioci, tak tutaj Ci faceci sa naprawde fajni i wydaja sie porzadni. Ehh moglam wziac rolnika zamiast elektronika

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 21:03   #2794
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Telewizja z misją czyli tvp1 właśnie emituje program "Rolnik szuka żony", ciekawe czy będzie to równie odkrywcze jak to środowe na tvn
Wlaczylam na chwile jak napisalas o tym, ale szybko wylaczylam, bo mi szkoda tych chlopow

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 21:04   #2795
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Nie wierze, ze sa tu fanki Holiday!!! Bozeszku KOCHAM i ubostwiam ten film!!! Ogladalam go miliard razy moja szwagierka, maz i cale otoczenie uznaje ten film za nudny jak flaki z olejem
Ja tez kocham ten film

Neti,
Stary 2014-09-07, 21:22   #2796
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Czemu na nowo?

Ja mam główną stronę wątku dodaną, wchodzę, daję od pierwszej nieczytanej wiadomości i finisz

Moja siostra ma tak na imię

Super kochana!

Ja go kocham w każdym

Są specjalne płyny do takich ekranów (tez te w laptopach można czyścić), a my akurat kupiliśmy tylko szmatkę specjalną, moczymy w wodzie i tak wycieramy

Pocieszę Cię To dopiero początek Ja bym chciała, żeby Pola była na tym poziomie łobuza jak piszesz, bo to co teraz mamy, to przechodzi wszystko, co było do tej pory. Czyli chyba może być jeszcze gorzej....

Meneq, mówią coś w Japonii o Nishikorim? Pierwszy Japończyk (Azjata nawet!), który zagra w finale Wielkiego Szlema

Lady, oglądałaś Rodżera?

Nancy, Silver,
oddajcie mi moje dziecko! Nie dość, że teraz prawie nic nie je, to jeszcze nawet owoców nie chce Banan i nektarynka to już od jakiegoś czasu gorzej wchodziły, ale wczoraj zaliczyłam szok życia, jak nawet wingrona nie chciała, tylko chrupkę wolała wziąć

Oczywiscie! Jest szal w rannych papciach!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 22:00   #2797
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
aż się poplakałam,naprawdę pomyślałaś o mnie ?
proszę napisz mi pw bo ja jeszcze za poprzednią paczkę się z Tobą nie dogadałam i wcale mi nie jest dobrze z tego powodu
oczywiście obiecuję dalej puścić w świat -słyszycie dziewczyny? ustawiać się w kolejkę
Aniu, nie mam słów
marsi nie wyglupiaj sie nawet. Dla mnie to naprawde czysta przyjemnosc

Jak tam zakupy w Ikei? My jutro jedziemy

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Tak jak w tym tvnowskim programie o maminsynkach sa sami idioci, tak tutaj Ci faceci sa naprawde fajni i wydaja sie porzadni. Ehh moglam wziac rolnika zamiast elektronika

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 22:18   #2798
elllmi
Zakorzenienie

hej

jutro ostatni dzień urlopu mam, dzisiaj TŻ pojechał do pracy, ehh szara rzeczywistość wraca

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 23:21   #2799
Kija80
Zadomowienie

Mnie też szkoda tych chłopów, i tych kobitek też. Tacy normalni, prości ludzie. Ale chyba z ciekawości obejrzę drugi odcinek, bo się zastanawiam w jakim pójdą kierunku, może akurat zrobią to jakoś fajnie a nie tak żeby pół Polski miało z nich ubaw? Bo to wcale nie musi być bardziej obciachowe od tego programu z tvn, dziś mi się podobało nawet - np. ta prowadząca - taka normalna, ubrana odpowiednio do okazji i sensownie gadająca z tymi facetami. Jak dodadzą konkurencje typu dojenie krowy i jeżdżenie kombajnem to śmiem twierdzić że program będzie bardziej sensowny od tego idiotyzmu z teściowymi. I może się okazać że faktycznie jakąś parę połączą bo ci rolnicy całkiem fajnie podchodzą do sprawy, podobało mi się jak wybierali kobiety mówiąc od razu że nie wygląd się liczy tylko to co w środku. Na to żaden z tych maminsynków by nie wpadł. No ja wiem że wizualnie lalusie i rolnicy to dwie inne półki towaru, ale nikt rolnikom chyba nie kazał żeby akurat tak podchodzili do sprawy, a tym ani przeszłość nie przeszkadza, ani tusza... A mogliby się ponatrząsać i powybrzydzać bo przecież przyszli do tv, są celebrytami jak by nie było
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 06:45   #2800
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W jaki sposób jedzą wasze dzieci, np bułkę? odrywają palcami kawałeczki i do buzi czy gryzą bezpośrednio bułę w ręce trzymając jak dorosły?
Różnie, czasem odrywa czasem ormalnie odgryza, podobnie robi z chrupkami
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Obejrzawszy filmik Bokeh naszło mnie pytanie (śliczna i przesłodka jest Hania) , jecie posiłki razem z dziećmi, czy osobno? My z Olą zawsze razem śniadania i obiady. Jej krzesełko jest przy stole i jemy w tym samym czasie odkąd zaczęła operować łyżeczką (cudowne jest nie musieć jeść po kątach, na szybko, z reguły już zimnego)

Staram się chociaż obiady jeść razem, czytałam że dla dziecka to lepiej jeść w towarzystiwe niz ktoś siedzi i gapi się jak ono je. W wekkendy śniadania tez jemy razem; kolacji ja nie jadam, a Oliwka pije mleko.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Dzis sie znowu strachu najadlam. Yae fiknela z hustawki, juz w locie, kiedy leciala glowa w dol, zlapalam ja za fraki. Sytuacja jak z filmiku z 4min50 https://m.youtube.com/watch?v=zLZMIy8LHfo Teraz sie zastanawiam czy Yae wykupic ubezpieczenie od wypadkow czy sobie na zycie...?
Ty to masz wrażeń a wrażeń.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48024896]Tak jak Meneq pisze, co nie zmienia faktu, że przy ząbkowaniu często gorączka występuje, więc dla mnie stwierdzenie: nie ma gorączki od zębów - jest również bujdą

A pisałam wam? u żadnego dziecka nie spotkałam tego objawu - moje obie przy zabkowaniu (gdy już ząb jest naprawdę na granicy przebicia się, obojętnie czy 1 czy dalsze zęby) mają na kościach policzkowych w kierunku skroni wysypkę czerwony placek w mocniejsze czerwone kropki. I teraz A. idą dolne 6 i też wysypka jest - i jak mi lekarz powie, że niemożliwe, to zabiję śmiechem
[/QUOTE]
Moja Oliwkę jak ząb jest na granicy to dopada jakieś "swędzenie"; strasznie drapie się z tyłu głowy na granicy włosów, przy każdym zębie tak było.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 06:46   #2801
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
balowalismy wczoraj z mlodym do 21 skutek taki ze dziecko do tej pory spi w najlepsze

Insolito - ponoc jakies swieto wczoraj bylo? najlepszego! spelnienia marzen!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 06:51   #2802
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko (i reszta), a dlaczego sobie po prostu nie dasz wątku do zakładek??
Bo czytam w pracy, i jakbym dodała do zakłądek to chyba byłaby to juz przesada
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny, przepraszam, że tak wpadam i wypadam, ale dużo się dzieje. Decyzja zapadła - chcemy kupić ten dom, o którym Wam ostatnio mówiłam. Dzisiaj byliśmy tam jeszcze raz, rozmawialiśmy z właścicielem (przemiły człowiek), no i wg mnie nie ma co dalej szukać.
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Takie kupiłam
Śliczne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-08, 07:05   #2803
LadyWhisper
Zakorzenienie

Insolito sto lat!

Dziecie odstawione do zlobka, plakal dzisiaj troche ale jak tylko zobaczyl "swoja" pania to polecial jak na skrzydlach dzisiaj zostaje na drzemke wiec bardzo, bardzo prosze o kciuki

Z kota zle, w ogole nie korzysta z kuwety i zasikuje nam kanape, w calym mieszkaniu smierdzi jak sie wchodzi na kanapie nie idzie siedziec, cos strasznegojuz nie wiemy co z nia robic, zasypujemy soda i octem a sika i tak, kominek zapachowy dziala u nas 24/dobe bo serio, wytrzymac nie idzie;(

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 07:08   #2804
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Haha oglądam na polsacie Twoja twarz brzmi znajomi Haha nie wiedziałam ze to takie śmieszne
Ja nie wiem wogóle co to jest
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to się pożalę, jak już mam czas
Filip się zrobił taki złośnik, że czasem już mi nerwy puszczają; nie wiem, czy to już ten bunt dwulatka czy co, ale chcę mojego małego i grzecznego chłopczyka tak się cieszyłam, że mi mówi, że kocha, a teraz na jednym wydechu potrafi powiedzieć: Fifi kocha mamę, mama idź stąd, Fifi nie kocha, a na dokładkę podrapie albo uszczypie a potem od razu robi caś caś, dmucha, przytula się jak mówię żeby czegoś nie robił albo o coś proszę, to robi dokładnie na przekór i się śmieje
ostatnio zaliczyliśmy pierwszy pad z wrzaskiem na ziemię w CH, bo musieliśmy już iść, a on chciał siedzieć w rajdówce
To ja chyba powinnam się cieszyć bo na razie jesteśy na etapie tupania nogami, ale myślę żekładzenie się po ziemi dopiero na nas czeka.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

A co tu taka cisza?
U nas pobudka o 6.40 ciekawe czy Daria kiedykolwiek pośpi przynajmniej do 8.00
Powiem Wam że faktycznie Oli z Tż spi do 8. W sobotę przebudizał się przed 6, próbowałam ją w ózku ukołysac ale kiepsko mi szło i wziął się za to Tż, obudziliśy się 7:55. Nie wiem czary jakies nad nią uprawia czy cos
Cytat:

Dzieciowa oferta Lidla, ja sie skusze na sweterek jakis na pewno i sztruksy w kwiatki
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=411
Aaaaa, ja też miałą kupić to, ale zapomniała że od niedzieli jestem na szkoleniu w ustroniu i nie będe miała jak iść do lidla
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Kurcze nie oglądałam bo w kinie byliśmy.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
balowalismy wczoraj z mlodym do 21 skutek taki ze dziecko do tej pory spi w najlepsze
Bosz my nie ważne októrej uśniemy i tak pobudka standarowo w okolicach 6.

Boże dziewczyny kolyjny tydzień się zaczął a my dlaej remontujemy ta kuchnię, już nie mam siły... Jeszcze pewnie kolejny miesiąc będziemy się męczyć.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-08, 07:17   #2805
hope01
Zakorzenienie

Insolito, wszystkiego najlepszego spóźnione
No i oczywiście Hje

Gorące życzenia zdrowia dla wszystkich chorujących i ulgi dla ząbkujących
Ultra za decyzję i kciuki

Elllmi u nas też Młody złośliwiec się robi. Podłapał od kolegi z podwórka szczypanie, bo ten go ostatnio po buźce wyszczypał to Dawid też się pazgrawiec zrobił

Kija niezła rozkimnka ja właśnie wczoraj skakałam po kanałach i trafiłam na to i już byłam gotowa przełączyć to Tż zostaw zostaw (bo on gospodarstwo uwielbia, choć sam nie ma, tylko robił za granicą, i marzenie jego mieć taką gospodarę). TOm zostawiła.
I szczerze jak mnie start rozwalił, jak oni w tych zbożach hasali do tej piosenki tak pozytywnie mnie zaskoczyło dalej.
Ciekawam czy to jest serio serio czy reżyserowane, ale faceci na prawdę spoko.
Jak ten pierwszy czytał list od panny że go w odcinku zerowym oglądała to mówię do TZta czemu ja tego odcinka nie widziałam, bo sama bym napisałą bo szczególnie ten pierwszy miał w okolicy CUDOWNIE.

W kwestii ślinotoku, to u nas zaczyna być niemal jak ponad rok temu

A! Tż wczoraj kupił mi samochód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00036.jpg (118,5 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-09-08 o 07:19
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 07:46   #2806
Debrah
Zakorzenienie

Bry dzień!
Jeszcze 2 dni i przylatuje moja siostra na tydzień z uk! doczekać się nie mogę tej mojej dziołchy.
A jutro to nieszczęsne usg piersi, chociaż stres mi troszkę spadł, oby słusznie.

Ami nosi mi ze spacerów żołędzie i wczoraj chodziła po kamyczkach, cieszy mnie to, chociaż mam tych żołędzi już ze 30, chyba ludziki będziemy robić.

Widziałam wczoraj w ccc botki dziecięce (czarne z klamerką, troszkę jak dla dorosłego) fajne były, pomyślę nad nimi
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:03   #2807
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

wesele udane na ślubie dwa razy się popłakałam. jak zobaczyłam parę młoda a potem na przysiędze. co było trochę komiczne bo Pan Młody zaczął strasznie płakać a Pannę Młodą ogarnął pusty śmiech
Moja Mama sobie świetnie poradziła wyjechaliśmy jak Hania spała, podobno jak sie obudziła to nas szukała i była smutna ale zaraz poszli na plac zabaw także jakoś pomogli Jej zapomnieć. na noc też zasnęła bez problemu
a my się wybawiliśmy, natańczyliśmy, najedliśmy Tż nie pił bo prowadził, za to ja mogłam pierwszy raz od ponad 2 lat nawet bimbru posmakowałam

ale teraz Hania ma katar pewnie ode mnei się zaraziła:/ no i znowu na szczepienie nie pójdziemy:/

Ultra gratuluję dezycji o zakupie!

elllmi u nas też się zaczęły pady na ziemię

szaja zdrówka dla D

ania cudny ten otulacz

Lady ja też kocham Holiday i mój Tż też (ale się nikomu nie przyzna)

oglądała któraś wczoraj ten program na tvn Mama kontra Mama? żenujący jak dla mnie:/

jeszcze Wam pokażę Hani zabawę z lalkami
https://www.youtube.com/watch?v=l27l...ature=youtu.be

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-09-08 o 08:05
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:05   #2808
Ultra81
Rozeznanie

Hej!

Tz zasnął wczoraj na podłodze Bawili się z Młodą, 3 dni jej nie widział, bo byłam u rodziców, to wczoraj wieczorem po prostu padł. Strasznie mnie kusiło, by coś z tym zrobić, np. postawić jakąś flachę obok i dorysować wzorki na ciele, ale lenistwo zwyciężyło. Chyba się starzeję. W akademiku nie przepuściłabym takiej okazji

A Julka pospała dziś do 7:10. Rozpieszcza mnie kobieta

Cytat:

No co Ty, na ziemniakach z cebula da sie przezyc i ubraniach z poliestru :P Pamietam jak rok temu przed zima( mamy ogrzewanie gazowe) nie wiedzielismy czy bedziemy miec odpowiednio wysoki dochod to rozkminialismy co mozna zrobic z ziemniakow, cebuli, makaronu Sporo tego nawymyslalismy :P
Hehe, dobrze prawisz
W razie "w" jest jeszcze jabłonka za płotem sąsiadów. Może nie zginiemy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48036081]D. przeziębiona albo zęby, ślinotok, że hej. Lekka temp, marud, widać, że boli. Leżała obok Agatki i usnęła.[/QUOTE]

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka
u nas dzis te wieeelkie dozynki, ale impreza, fju fju, wszystko na najwyzszym poziomie.
Oho! Dożynki Pamiętam, że gdy byłam dzieckiem strasznie mnie kręciły takie imprezy.
I fajnie, że Kuba się odważył pojeździć

Cytat:
Super kochana!

Ja go kocham w każdym

Noooo, Jud jest mega ciachem

Cytat:
Hello!
Nie wierze, ze sa tu fanki Holiday!!! Bozeszku KOCHAM i ubostwiam ten film!!! Ogladalam go miliard razy moja szwagierka, maz i cale otoczenie uznaje ten film za nudny jak flaki z olejem

Ultra gratuluje decyzji i trzymam kciuki z calego serducha!
Kochana, Holiday po prostu uwielbiam! Widziałam pierwszy raz w kinie, a potem jakieś siedemset milionów razy na kompie i w tv. Pamiętam, że jak mieliśmy jeszcze podłączoną telewizję, to wyczaiłam taki kanał, gdzie przez 3-4 dni pod rząd puszczali na okrągło ten sam film (też nie kumam, dlaczego tak, więc nie pytaj ). Ale pewnego razu tak leciał właśnie "Holiday". To był CZAD!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

jutro ostatni dzień urlopu mam, dzisiaj TŻ pojechał do pracy, ehh szara rzeczywistość wraca
Ja też już w pracy, a za oknem szaro. No koniec lata...

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bo czytam w pracy, i jakbym dodała do zakłądek to chyba byłaby to juz przesada

GRATULACJE

Śliczne

Cytat:
Dziecie odstawione do zlobka, plakal dzisiaj troche ale jak tylko zobaczyl "swoja" pania to polecial jak na skrzydlach dzisiaj zostaje na drzemke wiec bardzo, bardzo prosze o kciuki

Kciuki za drzemkę!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ultra za decyzję i kciuki

Wow! To się tz szarpnął!
A zdjęcie super - fajnie sobie przypomnieć jak to było

A, i jeszcze - Nawijko - pytałaś, gdzie ta chata: oczywiście, że na zadupiu, 50 km od centrum GDN, ja będę mieć do pracy 43 km, tz o parę więcej, z tym że ja będę jeździć do biura jakieś 2-3 razy w tygodniu, a tz też może pracować z domu. W ogóle to parę minut od miejsca, w którym mamy działkę i mieliśmy się budować. W samej wiosce jest przedszkole, szkoła, kościół, sklep, remiza i finito

Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa. W tym tygodniu sporo powinno się wyjaśnić. Póki co nie mam nawet umowy przedwstępnej, a już wybierałam tapetę do pokoju Julkowego
http://livingstyle.pl/floral-backgro...-57751632.html
lub
http://livingstyle.pl/pretty-romanti...-42911740.html

Miłego dnia, spadam pracować

I jeszcze zdrówka dla chorujących i ulgi dla ząbkujących.

Misia - ale Hania się cudnie bawi!

Debrah - kciuki za usg

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-09-08 o 08:08
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:37   #2809
hope01
Zakorzenienie

Debrah, to za usg

Misiael cudowna no i fajnie, że weselicho udane zdrowia dla Was!

Ultra obie tapety super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:00   #2810
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Lady zdjecia w klubie super oczywiscie wylalam morze lez , nie wiem jak wam podziekujemy, super ze zabawa udana
Debrah trzymam kciuki za usg
Pstryniu jachodze przy koniu co tydzien przez 30 min bo Julo tak zarzadzil ze musi byc mama i juz

Aniu Marsi swietny otulacz chyba tez sis usmiechne do was jak wyjasni się kto w brzuchu siedzi

Wiecej nie pamjetam nadrobilam weekend bo nawet bardzo czasu nie mialam cala niedziele walczylam z molami w kuchni
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:07   #2811
marsi11
Zakorzenienie

dzięn dobry kochane,
Leo dziś nie chcial jesc sniadanka w domu tylko powiedział,że chce u pani i dzieci i znowu chętnie poszedł, może jednak tak już zostanie.....

Meneq-obejrzałam dokładnie filmik z Yae i napatrzec sie nie moge, śliczna jest i jak się dlużej przyglądam to wcale nie typowa azjatka
powiedz mi, jak ona taka ruchliwa, czy ma siniaczki na nóżkach? bo mój Leo wygląda masakrycznie, on też ciągle się gdzieś wspina, włazi

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
marsi nie wyglupiaj sie nawet. Dla mnie to naprawde czysta przyjemnosc

Jak tam zakupy w Ikei? My jutro jedziemy

kupiliśmy komodę,przewijak,pościel, ręczniczki i takie pierdółki do pokoiku
no i TZ kupił sobie gadżety bo łazienkę będzie w końcu kończyć remontować ( po prawie dwóch latach mieszkania w nowym domu )
strasznie podrożały dziecięce rzeczy- pamiętam jak kupowałam przewijk czy pokrowce na nie to wszystko było połowe tańsze
a Wy co planujecie za zakupy?

Cytat:
dzisiaj zostaje na drzemke wiec bardzo, bardzo prosze o kciuki

Z kota zle, w ogole nie korzysta z kuwety i zasikuje nam kanape, w calym mieszkaniu smierdzi jak sie wchodzi na kanapie nie idzie siedziec, cos strasznegojuz nie wiemy co z nia robic, zasypujemy soda i octem a sika i tak, kominek zapachowy dziala u nas 24/dobe bo serio, wytrzymac nie idzie;(

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Leoś od środy zostaje na drzemce też się martwie
a co do kot to wspołczuje, zarąbałabym sierciucha, wiec co oznacza smród kocich sików bo tez przez to przechodziłam ale tz postawił ultimatum, albo on albo kot, nie wiem czemu ale od tamtej pory nie znoszę kotów
są jakieś spraye odstraszające,poszukaj w necie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

wooow, brawa dla TZ

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

jeszcze Wam pokażę Hani zabawę z lalkami
https://www.youtube.com/watch?v=l27l...ature=youtu.be
ślicznie się bawi,

dziewczyny czy to normalne,że Leo nie interesują zabawki? on woli bawić się patykiem,kapselkiem, grać na gitarze, rzucać ziemią w ogrodzie
od dłuższego czasu nie kupuję nic do zabawy poza książeczkami bo wszystko jest na 3 minuty, a na innych rzeczach potradi skupić się naprawdę bardzo długo

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:08
Stary 2014-09-08, 09:28   #2812
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas jak zwykle, pobudka o 6.30. Ale co tam....
Ja już po lekkim śniadanku, Poćwiczone, zaraz idę się wykąpać, a na 14.30 do pracy. Tż był cały weekend w pracy, za to dziś ma wolne. I tak się mijamy
Ale jeszcze 4 dni i będziemy mieć 3 dni razem wolne. W piątek idziemy na wesele i w końcu się wybawimy

Miłego dnia.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:30
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:29   #2813
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzięn dobry kochane,
Leo dziś nie chcial jesc sniadanka w domu tylko powiedział,że chce u pani i dzieci i znowu chętnie poszedł, może jednak tak już zostanie.....

Meneq-obejrzałam dokładnie filmik z Yae i napatrzec sie nie moge, śliczna jest i jak się dlużej przyglądam to wcale nie typowa azjatka
powiedz mi, jak ona taka ruchliwa, czy ma siniaczki na nóżkach? bo mój Leo wygląda masakrycznie, on też ciągle się gdzieś wspina, włazi

kupiliśmy komodę,przewijak,pościel, ręczniczki i takie pierdółki do pokoiku
no i TZ kupił sobie gadżety bo łazienkę będzie w końcu kończyć remontować ( po prawie dwóch latach mieszkania w nowym domu )
strasznie podrożały dziecięce rzeczy- pamiętam jak kupowałam przewijk czy pokrowce na nie to wszystko było połowe tańsze
a Wy co planujecie za zakupy?

Leoś od środy zostaje na drzemce też się martwie
a co do kot to wspołczuje, zarąbałabym sierciucha, wiec co oznacza smród kocich sików bo tez przez to przechodziłam ale tz postawił ultimatum, albo on albo kot, nie wiem czemu ale od tamtej pory nie znoszę kotów
są jakieś spraye odstraszające,poszukaj w necie

wooow, brawa dla TZ

ślicznie się bawi,

dziewczyny czy to normalne,że Leo nie interesują zabawki? on woli bawić się patykiem,kapselkiem, grać na gitarze, rzucać ziemią w ogrodzie
od dłuższego czasu nie kupuję nic do zabawy poza książeczkami bo wszystko jest na 3 minuty, a na innych rzeczach potradi skupić się naprawdę bardzo długo
Ja myślę że całkiem normalne, on pewnie po prostu wybiera sobie "swoje" zabawki a to niekoniecznie to co wy byście chcieli Inna rzecz, że pewnie naśladuje Was bawiąc się "zwykłymi" rzeczami co jest zawsze bardzo atrakcyjne i uczy, ja bym olała.

Ami ma totalną fazę na słuchowisko z Królem Bulem - domaga się od rana, znowu słuchamy tańczy przy piosenkach, opowiada co boli Króla itp
Ale nie mogę znaleźć żadnego innego równie fajnego słuchowiska więc katujemy to jedno
Stary 2014-09-08, 09:33   #2814
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Debrah u nas od soboty rzadzi pan keks
Stary 2014-09-08, 09:38   #2815
marsi11
Zakorzenienie

hehe masze dzieci fajne fazy łapią, z koli moj ma faze na kury i jajka (do sąsiadki chodzimy oglądać) no i jadłby tylko jajko i koko
Stary 2014-09-08, 09:42   #2816
ania13.03
Zadomowienie

misia Hania jest fantastyczna! I dywam sliczny, czaje sie teraz na podobny

hope dobre zdjecie wstawilas?

marsi na pewno jakis fotel do komputera nowy i jedno krzeselko mammut. Do tego pewnie jak to zwykle w ikei pierdyliard nieplanowanych rzeczy

debrah super, ze siostra przylatuje. Zazdroszcze! Kciuki za usg. Nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze

Ultra zapomnialam pogratulowac decyzji!

Ciekawe jak tam Deli u t. bo juz sie chyba przeprowdzili?

mika, masz juz jakies przeczucia?

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:45
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:54   #2817
meneq
Zakorzenienie

marsi Dziekuje! Bo Yae to typowe "mieszadelko". Z typowych rysow azjatyckich ma tylko podbrodek i szczeke, reszta jest po mnie. Chociaz ostatnio zrobilam jej i tz zdjecie en face i sie tatus nie wyprze. Zrobila sie do niego smiesznie podobna, mimo rysow europejskich.
Oczywiscie, ze ma mase siniakow, zadrapan, otluczen; nawet nie wiem, kiedy ktore. Czasami widze, ze cos bylo na rzeczy dopiero jak piore ubrania...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:56   #2818
hope01
Zakorzenienie

Aniu, tak, tak jak pisałam o ślinotoku jak ponad rok temu, bo właśnie tak to wtedy wyglądało i podobnie wygląda teraz

Stary 2014-09-08, 09:56   #2819
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Aniu na chlopaka sie czuje ale pozyjemy zobaczymy
Marsi Julo tez koko i jajo wola tak smiesznie bo jak pytam jak robi kura to mowi koko i jajo
Stary 2014-09-08, 09:57   #2820
Debrah
Zakorzenienie

Właśnie bo zapomniałam : super się Hania bawi, śliczna jest <3

Kurdę, Ami się zaczęła fajnie bawić Duplo, co chwilkę woła : "mama, popa, Ama sama!" ewnetualnie "Mami!" żebym coś pomogła, ale mamy małą płytkę konstrukcyjną i szybko nie ma miejsca. Czemu gooopia płytka konstrukcyjna wcale nie taka wielka ma kosztować 50 zł no paranoja z tą ceną. Chyba zacznę przegrzebywać all i znajdę używkę.
A swoją drogą czy wasze dzieci oprócz typowego "mama tata" używają formy "mami, tati?" Albo "mamiś!" "tatiś"?
Tak śmiesznie, jest normalne "mamo, mama' a tamto jest jakby "mamusiu, tatusiu"

Małpuje mnie Ami strasznie, wczoraj użyłam do Tż słowa "moment" i Ami teraz ciągle jak ja coś chcę to mi mówi "mement, mement" i chce mi robić "tawę" w kubku moim (mam taki ulubiony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości