|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Też dzisiaj dołączam do wyspanych. Poszedł spać o 20.30, potem karmienie o 1 i 5. Niestety potem zrobił się aktywny, ale i tak jest postęp
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mama mi kupiła espumisan ale on jest powyżej miesiąca, a moja jeszcze nie ma... Dałam rano biogaje, ale podanie na łyżce 5 kropelek które ledwo wylatują, a dziecko nie chce wziąć łyżeczki do buzi nie jest takie proste - jak to ogarniacie? Od rana ją znowu ten brzuch męczy...
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie się wytrzymam, sprawdzę tą biogaje.
|
|
#365 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nalewasz kropelki na sam czubekłyczeczki i przytykasz lekko do dolnej wargi, wtedy dziecko zaczyna wykonywac ruchy jezyczkiem jakby ssalo i przechylasz lyzeczke. aa np delicol ja daje prosto do buzi, tzn kropie na usta a młoda robi wtedy dziubek i zaczyna żuc wyglada wtedy jak jedząca rybka akwariowa
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musisz poczekac cierpliwie i sie okaze
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem 6 tygodni po porodzie i mam nadal czasem lekkie krwawienie
|
|
|
|
#369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
młodemu chyba on smakuje ogólnie ![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od czwartku chyba mam tylko wkładkę (niecałe trzy tygodnie).
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
OOOOO Matkooo jak ja jestem do tyłu ;-(
Witam się w nowym wątku ;-) Moja Tuśka skończyła już 2 miesiące ;-) , ale ten czas leci.
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co tam u Was?
|
|
|
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko dobrze tylko Tuśka jest tak niegrzeczna
, oczywiście po tatusiu.Co godz chce jeść, na spacerze w gondoli płacze , chciałaby tylko na rączki ,powiem Wam że to trochę stresujące, jak z nią lecę ze spaceru bo Ona chce na rączki i tak strasznie krzyczy . Myślałam , że jest głodna więc spuściłam jej trochę mleczka do butli i jak zaczeła płakać na spacerku to jej dałam. Zjadła i dalej w ryk MASAKRA. Chyba w chustę muszę się zapatrzeć bo tylko półgodzinne spacery mogę urządzać.Wasze maluszku takie duże już są, a moja skończyła 2 miesiące a waży dopiero 3900 ![]() .Właśnie się huśta moja łobuziara .. H4alinka twój maluch już łapką łapie zabawki superrrr .Moja nie chce łapać ,ale potrafi długo patrzeć na nie i wodzi za nimi wzrokiem. A i już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku , juz tak nie dziubie .A ja jestem tak samo zmęczona jak Ty Zaczarowana cały dzień sama , czekam aż TŻ z pracy wróci o 19 . Chociaż tyle że On ją wykąpie ja na karmie i Małą On tez usypia. Już ma stałą porę o 21 śpi i tak do 3:30 , potem do 5-6 i śpimy do 8
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
hej papryczka powiem ci że mój też na spacerze potrafi kwilić, ostatnio po godzinie tak sie darł na mieście że wszyscy sie za mna oglądali
aż mi głupio było, ale był głodny...Na klatce u mnie w bloku juz tez poznali jego charakterek ostatnio sąsiadka powiedziała mi ze ma zdrowe gardło i nieźle sie wydziera a jest młodszy o twojej o miesiac to aż sie boje co to bedzie za miesiac Jednak z reguły jest grzeczny na spacerku takie akcje robi jedynie jak nie zje odpowiednio...Chociaż ja zawsze mysle że raczej biorę go najedzonego. Wczoraj na wszelki wypadek jak mi przysypiał i przestawał jeść to go parę razy zachęciłam do jedzenia i prawie 3 gdzx na spacerku raktycznie przespał, a mama spotkała na mieście mase znajomych i poudzielała sie towarzysko i polansowała z synkiem, każdy myslał ze ma 2-3 miesiaceco do połogu to ja jak juz myślę że sie skończył, to zaczynam delikatnie plamić. A za 3 dni będzie równy miesiac. Jednak ja tylko krwawiłam dwa tygodnie potem juz tylko plamienie.
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-08 o 11:15 |
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcemy iść np. Coś zjeść albo na kawę to mała płacze i dopiero po godzinie zasypia mimo że przed wyjściem się najadła i powinna spać moja mając 6 tygodni ważyła 4.4 kg wychodząc z wagi 2.580 i teraz wydaje mi się taka duża chciałabym żeby jeszcze była taka malutka jak po urodzeniu ![]() Ostatnio mówiłam tz ze tęsknię za tym jak mała była w brzuszku jak czulam jej ruchy achhh to były piękne chwile ![]() Moja śpi w nocy nawet dobrze czasem tylko o 4/5 nie chce juz spać i muszę ją usypiam przez 1/1.5 h |
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja obecnie mam poranione, H ma taki ścisk, że wyć się chce, staram sie dostawiac mimo ryczenia z bólu, przy odciaganiu tez boli. Jakos musze to wyleczyc, przydal by sie z tydzien przerwy
|
|
#378 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
delicol to enzym rozkladajacy laktoze, wiec w innym wypadku niz nietolerancja laktozy nie ma zadnego sensu go stosowac
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam 5 kropelek espumisanu bo dalej się męczyła, mam nadzieję że coś pomoże.
Kiedy zaliczyłyście pierwszy świadomy uśmiech? Bo my chyba dziś ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- P.s.zakraplam na smoczek, działa
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z Was używała przy dzieciach to :
![]() Od kiedy można bezpiecznie używać ? bo juz szukam dla malej prezentu pod choinke
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-09-08 o 14:08 |
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A moj aniolek sobie spi przed domem w wuzeczku. W nocy spi od okolo 21 do 1a potem kolejne pobudki o 4 i 7 tak ze nie jest zle |
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
A to moj slodki kruliczek:sly:
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczna
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() mi zreszta tez
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka słodziutka
![]() Dziewczyny, głupie pytanie, ale skąd wiecie, że wasze dzieci są głodne jeśli dajecie smoczka? Chodzi mi o to, że jeśli dziecko chce ssać to pokazuje tak samo jak to, że jest głodne. Złamałam się dziś i dałam smoka i jest super, zassała od razu i leży spokojnie i ciumka W sumie to nawet rozumiem, bo przecież malutka nawet w zyciu nie possała sobie cyca tylko je z butelki. Tylko właśnie martwię się jak teraz będzie jak zgłodnieje ![]() Smoczkowe mamy pomóżcie
|
|
|
|
#386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- O 10 przyszedł nasz znajomy i poszedł dopiero teraz. Uspal mi małego,cały czas go pilnował, zaglądał, przykrywal,kołysal jak się przebudzal. Miałam 4h dla siebie luzu, aż zrobiłam kawkę i spokojnie zjadłam ciasto fajnie mieć pomoc
|
|
#387 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, zassie z jak poczuje ze nic nie leci to wypluje i w ryk, pozatym jak karmisz mm to przeciez w regularnych odstepach a nie na zadanie, wiec patrzysz ile mineło od ostatniego karmienia
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sie usmiecha jak ja glaszcze po policzku albo po raczce
a i jeszcze jak Tz puszcza jej piosenki ![]() i jak do niej mowie to juz na mnie patrzy ale na swoje imie jeszcze nie reaguje Patrycja to super ze mialas chwile dla siebie |
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Odrazu lepiej się człowiek czuje. W weekend był Tz i oczywiście pomagał ale w międzyczasie zakupy, obiad, sprzątanie wiec wogole nie odczulam ze był ktoś do pomocy. A dziś siedziałam beztrosko i cieszyłam się nic nie robieniem ;-) noo pranie i chatę lekko ogarnęłam.
|
#390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My również jak jesteśmy na spacerku i chcemy gdzieś usiąść od razu Tuśka się budzi ahhhh musi być ciągle w ruchu ![]() Słodki ten Twój króliczek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

ale śpi do tej pory, jakie to cudowne uczucie: spokój...
zauważyłam że mały woli spacery tak od 17, bo juz dwa dni pod rząd tak z nim wychodziliśmy i po tych spacerach zasypia po 21....
wcześniej jak wychodziłam, w godzinach popołudniowych to chodził spać najwcześniejok23...A teraz zaraz po kapieli zje i zaraz usypia

wyglada wtedy jak jedząca rybka akwariowa 
28.06 

. Myślałam , że jest głodna więc spuściłam jej trochę mleczka do butli i jak zaczeła płakać na spacerku to jej dałam. Zjadła i dalej w ryk MASAKRA. Chyba w chustę muszę się zapatrzeć bo tylko półgodzinne spacery mogę urządzać.