|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Ok to poczekam jeszcze. W czwartek ide do lekarza to zapytam kiedy moge cwiczyc. Bo czuje sie delikatnie mowiac niekomfortowo.
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48044915]Berbie nie da się nic zrobić z tym mieszkaniem, bo niestety jest tu taki parszywy układ, że aż szkoda gadać. Na razie zaciskam zęby i modlę się o to, żeby mieć więcej siły...
[/QUOTE] skąd wiecie, że się nie da? trzeba architekta i wtedy będzie jasna sytuacja. znajomi przerobili całkowicie mieszanie, przestawiali ściany. kasę to kosztowało ale mieszkają oddzielnie od teściowej. mieli podobną sytuację, teściowa nie chciała sprzedać mieszkania a nie miała kasy na utrzymanie. w ten sposób teściowa w sumie za ścianą, ale nie w jednym mieszkaniu. nie przesadzajmy, ale zna swoje miejsce. poza tym wie, że tż ma ciężki charakter i cieszy się, że ktoś go zechciał, wiec boi się mnie odstraszyć. do tej pory tylko z kp miałam z nią większy zgrzyt. wczoraj tż kupił Krzysiowi karuzelę Tiny Love. kocham tą karuzelę
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z mojego prywatnego raju po przespanej nocy z moją Małą chichotką bawiącą się na macie i z mega kawałkiem sypanej szarlotki na talerzyku i kawki z mlekiem kokosowym ![]() Wczoraj mieliśmy bardzo miłą niedzielę - świętowaliśmy 80 urodziny mojej babci, czyli prababci E. Moja Córa jest bardzo towarzyską istotką, oczywiście na początku na widok wszystkich osób był płacz, ale potem już tylko uśmieszki i zaczepiarskie gaworzenie Hope Renia
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie która karuzela dokładnie?
Ja kupiłam z canpol piratów i tez jest fajna Anita Wróciliśmy z terapii, dzisiaj masakra płakał non stop... A ja mam zapalenie pęcherza! Słabo mi ;( Berbie zazdroszczę Ci że masz taką mamę... I że mieszkacie razem. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę robić kawę i szukać ciasta za nockę!Cytat:
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz rację. Czasem powinnam odpuścić!
Mam to samo. Wprawdzie mój syn ma 11 lat. Ale też bez niego to byłoby jakoś tak nudno, smutno. Mimo że są problemy, czasem dobijające. Ale i tak warto.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-08 o 10:50 |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
ja po kawie i ciachu, Krzysio dalej chrapie, więc zaczynam rządy
![]() ciężarówki do raportu! zeberka! agatka! waderka! edytte! fio jak tam Franek? wciąż wisi na cycu? tak sobie pomyślałam, odnośnie stanika, że może zamów kilka rodzajów u jednego sprzedawcy i umów się, że niepasujące odeślesz? ja mam stracha przed chrztem. wczoraj zerwałam się z łóżka bo myślałam, ze na chrzest zaspałam. dziś jadę przerabiać na siebie sukienkę, mam nadzieję, że się zmieszczę ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Biedny Maksio i mamusia też Kucyku odnośnie tego spania tylko na rękach, próbowaliście bujaczka? u nas się super sprawdza do uspania.
|
|
#1299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48034815]Mlebiś moja teściowa to taka typowa mamuśka. Ma 6 synów i każdego traktuje jak jajko - oni wszyscy poza moim mężem są za granicą, jak przyjeżdżają to potrafi każdemu o innej godzinie robić obiad, zanosi do pokoju, a jak zjedzą to idzie zabrać talerz.
[/QUOTE] hue hue hue zupełnie jak moja ale moja jest ugodową kobietą, więc nie mamy spięć z tego powodu. wcześniej, przed ślubem byłam lekko przerażona tym wychowaniem, tym że im tak usługiwała, że ja tak nie będę i co? ale jest ok. Jakoś naturalnie wyszło na to, że ja prowadzę wszystko po swojemu, jak mi się po prostu czegoś nie chce, to nie robię. Tż pracuje ze swoją mamą dalej i to ona przynosi mu posiłki do pracy. Czasem jest mi z tego powodu wstyd, ale nawet jak próbowałam mu zrobić, wymyślać coś do pracy to on zawsze mówił że już jest umówiony, albo ze już mama mu przyniesie i tym sposobem nie robię tego. Cieszę się z tego że mój tż bez problemu przeszedł wraz ze wspólnym zamieszkaniem na tryb większej samodzielności bo bałam się, że będę musiała walczyć. Aczkolwiek mieszkaliśmy przez jakiś czas z teściową i wiem o czym mówisz. Też chciałam mieć swoje pranie, swoje zamknięte drzwi, swoje plany albo ich brak, itd, i choć to fantastyczna kobitka która i mnie traktuje jak swoje dziecko, to jednak były to patowe sytuacje bo ciężko jej było zrozumieć, że niektóre rzeczy chcę dla nas robić sama. Ale jeśli chodzi o to co piszesz, to doskonale wiem o jakie szczegóły matczynego usługiwania Ci chodzi, bo już po tym co zacytowałam widzę, że to idento typ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się bardzo że jesteś taka szczęśliwa! i że teraz z malutką macie swój rytm i tak pięknie sobie radzicie. Chwila dla siebie też ważna! oby tak dalej! miłego dnia dla Was
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-09-08 o 12:31 |
||
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
ooooj po ostatniej wizycie i otwartej rozmowie z p.dr naprawdę dużo więcej mam pewności i spokoju w patrzeniu w przyszłość
ale co - schizolki to już moi przyjaciele hehe bez nich byłoby nudno to po prostu już taki mały nawyk ze sprawdzaniem się, upewnianiem itd. Ale jestem dużo lżejsza ![]() nocna bezsenność dalej mnie atakuje, dzis wyjątkowo ją pokonałam, tzn udawało mi się ponownie zasypiać, ale wiem że to 1 taka noc na kilka. Ale jest wszystko dobrze dziękuję, że pytasz A Ty jak się czujesz? |
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
... dziś Tosie zostawilam na 1,5h sama w zlobku jak wyszłam na korytarz to się poryczałam, choć po pożegnaniu Tosia nie plakala, dopiero później podobno zaczela...
Wogole to witam............. Paniczka Ty na jak długo teraz Torresa samego zostyawiasz w zlobie?? Rany za 3 tyg wracam do pracy..................po ponad 2 letniej nie obecności, mam nadzieje ze się w niej odnajdę, ale najgorsze będzie myslenie caly czas o Tosi-ostatnio nawet myslalam o jeszcze większym skroceniu etatu-Tz jeszcze o tym nie mowilam, ale dziś powiem bo w srode musze podanie zlozyc - żeby pojsc na 3/4 etatu a reszte uw..musze tylko zobaczyć czy w związku z tym nie obetna mi jakiś przywilejów...
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja... ja mam wrażenie że nigdy nie uda mi się zajść w ciążę. Cho...a jasna kiedyś (poprzednie 3 ciąże) wystarczyło raz się pyknąć w odpowiednim czasie i było. A teraz...
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak zawyżyłaś statystyki, heheh na pewno się uda niebawem. a świecowałaś? hehe ja skusiłam się na metodę dziewczyn i tadam, jest bobers
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej tak, ale nie zawsze była taka mozliwość. Ja już jestem załamana!
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
owulka jest, wyniki z badań "wporzo", przytulanko jest, mąż ma wyniki jak młody "buk" a dzidzi nie ma płodność chyba rzeczywiście gdzieś w głowie siedzi ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie miałam problemów, a teraz... Ja nie wiem o co chodzi. Chyba za bardzo chcę!
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma za co kciuków trzymać - nie liczę na nic bez gonalu... Cytat:
mnie wczoraj rano też chwyciło, ale od razu zapodałam urofuraginum 3x2 i dziś nie ma śladu ![]() Cytat:
![]() skądś to znam
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane i melduję że żyjemy
przepraszam że mnie mało ale ogarniam powoli wszystko...i tak jakoś mi schodzi że brakuje mi czasu....Od 2 dni mój MAŁY KRÓLEWICZ ma ADHD i chyba wczoraj już chciał wyłazić bo tak szalał w tym brzuchu że już nie dawałam rady ale i tak jest to słodkie Gryzia współczuję mieszkania z teściową.... Hope cieszę się że wszystko OK TY wiesz Rena,dwakolory trzymam mocno Anitka fajnie że Emi Ci się odmieniła i oby tak zostało ![]() Berbie Paniczka cieszę się że wszystko jest cacy, ta ciąża inna i oby tak zostało! Fiol pięknie Ci Mały przybiera Melbi gratki Kochana, cieszę się że wszystko dobrze! ja dziś zrobiłam kolejne pranie bo taka ładna pogoda i pięknie schnie Pozdrawiam, przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich, ale za wszystkie staraczki trzymam mocno
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
No niby tak, ale jak nigdy nie miałam z tym problemu i 3 razy zaszłam od razu to dla mnie te 3 cykle to wieczność jakaś!!!
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny odkąd mały stoi to nie ogarniam,na nic nie mam czasu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwość to raczej nie jest moja mocna strona
|
|
#1313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana odganiać schizolki, powinnaś wypoczywać a nie poświęcać im noce ale rozumiem Pokaż brzuchola ![]() Cytat:
![]() a ja i tak będę trzymać, o! ![]() Cytat:
![]() Ja mam wrażenie ostatnio, że mam dziecko z ADHD ostatnio jak tylko sobie gdzieś grzecznie spocznę to dostaję sporo kopniaków Domiś już stoi? jeeej ale szybko ten czas leci ![]() zobaczysz, że niedługo się uda Ja miałam intensywny weekend i odczuwam dziś mega spadek formy, zmęczona jestem bardzo
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48037674]Jako etatowa ch*&owa pani domu spaliłam właśnie buraki. Zapomniałam dolać wody i mam pół garnka czarnego i dym na pół klatki :P Buraki uratowałam, gotowałam jeszcze z kwadrans w innym garnku, jak myślicie, mogę część niespalonej strony dać Artkowi?[/QUOTE] Ja czasami K. dawałam jak nie czuć było spalenizną ![]() Cytat:
najcięższy okres to ten od wstawania do chodzeniaCo do obowiązków to mój TŻ tylko wynosi śmieci ale pracuje od 7-21 więc nie miałabym sumienia prosić go o coś więcej. W niedziele myje naczynia, a w zimie jak robi krócej to odkurza ![]() Z teściową nawet najlepszą nie mogłabym mieszkać. Nawet z mamą bym nie chciała, mimo że między nami są przyjacielskie stosunki. Wszędzie razem chodzimy, codziennie się widzimy itp. ale chyba by mnie szlak trafił jakby mnie goniła że mam naczynia umyć, albo która dziś pranie robi itp. o nie, wolność Tomku w swoim domku ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Fiol mi okulistka kazała masować dość mocno i tak wyciskać ropę w wewnętrznym kąciku. Faktycznie działało bo ropa pięknie schodziła. I krople Tobrex pomogły, inne nie pomagały. |
||
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Stoi i już się rozglada na boki żeby chodzić
![]() Cytat:
Teraz nie raz nie mam jak zjeść.
|
|
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego ja błogosławie kojec
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48052320]Dlatego ja błogosławie kojec
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To masz grzeczne dziecko, jeśli usiedzi w kojcu choćby 5 minut |
|
|
|
#1319 |
|
Konto usunięte
|
A to akurat prawda, nie narzekam
jak sie czymś zajmie, to skupienie godne Einsteina za to nie chce jeść, tak, ze coś za coś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie, podziwiam stosunki z teściową (i jej mądre podejście), ale i podziwiam zdrowy układ mąż-Twoja mama-Ty. no i Twojego męża, który tak gładko w to wszedł ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48052320]Dlatego ja błogosławie kojec ![]() [/QUOTE]wciąż?????? padnę! Art na prezydenta! W tej chwili jest u nas moja mama. Jest idealnie ale na stałe chyba nie realnie ![]() w ogóle odkąd jest, to ja mam znów muła, leżę itp. chyba, po prostu, czuję że mogę Dziś T. szalenie mnie rozbawił. Wracając ze żłoba zbieraliśmy żołędzie na ludziki. No i tłumaczyłyśmy mu, że najfajniejsze są te z czapeczkami. Zebraliśmy też kilka luźnych czapeczek na stópki itp. I co T. robił po przyjściu do domu? paradował w żołędzich czapeczkach. takie mini-tyci-piuski i Michał skupiony by mu nie zleciały zanim dotrze do lustra (co by się popodziwiać). Zebra, w najnowszym Dziecku jest dodatek "Sposoby na niejadka". Niby nic szczególnie odkrywczego - raczej zebrane w jednym miejscu. Też z ochotą przeczytałam, bo T. odreagowuje chyba stres żłobowy nie jedzeniem ![]() Kundzia, Michał wciąż chodzi na godzinę, półtorej (jak się dobrze bawi). Panie powiedziały, że może w tym tygodniu będziemy wydłużać, ale to się jeszcze zobaczy ![]() Tosia je już w żłobie? Dwakolory, sorry, ale uśmiałam się z wieczności=3 cyklów. wiem jak to się dłuży, ale staraj się wyluzować ![]() Jojla, buziak współczująco-podbudowujący ![]() Agatessa, ciesz się z adehadowca ![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-09-08 o 17:11 Powód: lit. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

płakał non stop...
idę robić kawę i szukać ciasta
za nockę!

hehe ja skusiłam się na metodę dziewczyn i tadam, jest bobers
płodność chyba rzeczywiście gdzieś w głowie siedzi

czy to mogło być od pęknięcia pęcherzyka???