|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Hej dziewczyny
![]() U mnie póki, co stabilnie ale bez szału. Ale to leżenie i wieczne odpoczywanie powoduje u mnie sporego doła :/ ehhh Jakiej firmy macie pieluszki tetrowe? Muszę zakupy zrobić przez neta a wiadomo jak to jest, jak człowiek nie dotknie. |
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiedziałabym, że jest do karmienia
|
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przypomniało - a wizaż znów mi nie zacytował
co zabrać do szpitala? uważam, że baaaardzo fajny poradnik jest na www mojego szpitala. oczywiście wymagania różnią się między szpitalami bo w jednym nie wymagają koszuli do porodu bo dają szpitalne, a w innym nie wymagają pieluch czy ubranek dla dziecka. niemniej jednak cały poradnik bardzo lubię, włącznie z wymiarami torby i kolejnością pakowania http://www.szpital-inflancka.pl/site/co_zabrac Cytat:
Cytat:
kurcze wyniki masz swietne i nie wygląda to nawet na początek cholestazy, bo wyniki wtedy miałabyś gdzieś między połową a górną granicą, a nie w dole... a może to jakaś kontaktówka zwykła? zmieniałaś proszek do prania, płyn do płukania ostatnio? albo pokarmówka, w ciąży organizm lubi się uczulać na coś na co wcześniej nie reagował... może być rosół / zupy na wywarze mięsnym, mogą być jajka, czekolada, orzechy, miód... |
||
|
|
|
#3724 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
raz na 2 tygodnie taki kryzys przychodzi grrCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ff9WM_HfiYs
wiadereczko, ciepła woda, i błogi spokój :-D a to dla tych które się boją kąpać, że krzywde zrobią... babka obraca jak kawał mięcha :-P chyba te nasze dzieci takie super delikatniutkie nie bedą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7lt8OvtVHJU
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-08 o 12:40 |
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana dasz radę ja prawie całą ciążę leże i też są dni, że marudze strasznie ale już bliżej jak dalej i to mnie pociesza ![]() 46 dni do TP aaa zaczynam się bać! |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co zmieniłam jakiś czas temu to właśnie płyn do płukania tkanin (tylko o dziwo na sensitive), i nie wiem właśnie czy to w czym chodzę po domu (bo poza dom to niewiele się ruszam heh) już w nim płukałam czy jeszcze w poprzednim... no i słodycze mnie zastanawiają, zrobię eksperyment i powstrzymam się jakoś przez kilka dni od niejedzenia |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przykład tylko na początek lepsze są nieusztywniane. piersi na początku laktacji są bardzo wrażliwe i nawet najmniejszy ucisk może spowodować zastoje i w konsekwencji zapalenie piersi. także na samiuteńki początek brałabym jakiś miękki, na przykład: http://allegro.pl/alles-mama-cubana-...549531425.html a jak już się laktacja unormuje to wtedy bym poszła w te ładniejsze usztywniane w sumie to bardzo mnie ciekawi, czy będę karmić piersią... hmmm... |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie do Tp 54 dni
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w szpitalach to tak, tam się nie patyczkują....a rodzice to nie wiedzą jak mają na początek chwycić
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj tylko objawy alergii mogą ustępować nawet dopiero po 2 tygodniach. aczkolwiek najczęściej po 5-7 dniach już się obserwuje poprawę... ja miałam tak w 2 trymestrze z jajkami - dłonie i stopy miałam calutkie wysypane, w drobniuteńkie, czerwone krostki (płaskie, jaby szpilką pokłute tylko, przy drapaniu właśnie robiły się wypukłe) i swędziało jak jasna cholera. 3 tygodnie bez jajek - i bez śladu... od tamtej pory bardzo uważam na jajka, staram się nie jeść więcej niż 2-3 tygodniowo, jak raz przeholowałam to wysypka wróciła, od kiedy bardzo tego pilnuję - jest ok. u Ciebie może być w sumie czekolada... |
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staniki do karmienia planuję kupić tanie "bazarkowe". Biorąc pod uwagę, że nie wiem jaki będę mieć rozmiar. Nie wiem czy będę mieć pokarm bo jednak z laktacją różnie bywa to szkoda mi inwestować w takie za 60 zł czy więcej jakby miało się okazać, że wyrzucę po 2 tygodniach. Jak się sytuacja unormuje i będzie potrzeba to wtedy będę myśleć o czymś ładniejszym.
|
|
|
|
#3733 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć wszystkim!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty, sama tez dziś wizytuję ale tez mam jakiś taki brak entuzjazmu, może to ta świadomość że poród coraz bliżej?![]() Wczoraj mój mąż mnie zaskoczył tym co mówił o porodzie, pomocy dla mnie po i że on sie tak cieszy i juz się doczekać nie może i że szybko chciałby drugie że podobam mu się z takim brzuszkiem itd. zaskoczył mnie![]() druga kwestia, próbowaliśmy coś ten teges ale jakoś psychika działa i bardziej się uśmialismy przy tym ech dobrze, że on nigdy nie był jakoś specjalnie chętny do sexu więc przezyje jeszcze te parę miesięcy gorzej ze mną![]() a po porodzie po jakim czasie można? Po połogu? Cytat:
![]() moja gin nie wysłała mnie na konsultacje do okulisty ani do żadnego innego specjalisty poza endo, w książeczce mam tylko adnotacje że brałam tabletki. Cytat:
ja też mam zamiar w miarę szybko ale bez spiny zobaczymy jak się będę czuć po porodzie![]() Cytat:
tak samo zrobiłam z wózkiem żeby niczego nie zapomnieć zastanawiam się już nad zamówieniem. 3 tygodnie trzeba czekać więc byłobły akurat, czy jeszcze za wcześnie?![]() Cytat:
mam nadzieję, bo coraz gorsze mnie myśli atakują ![]() o kołderkę pytałam bo była w dobrej cenie w całym zestawie ![]() ale już koncepcję znów zmieniłam ![]() Cytat:
ja chyba tych wizyt i szpitala nie ogarnę;/ na stronie szpitala nie umiem nic znaleźć;/ jak to napisałam to znalazłam listę i musze mieć wszytsko OMG??
|
|
#3734 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coz,ja nie mam wyjscia..bd sie 3 mala usg..najwyzej bd siedziala na walizach ale dziec mnie nie moze zaskoczyc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wg mnie najlepiej mieć po trochę wszystkiego, a pote, wyjdzie w praniu, co jest dla dziecka/ dla nas najwygodniejsze do zakładania itp. Ja dla dziecka do szpitala w osobnej torbie biorę tylko ubrania na wyjście i tyle, później mąż dowiezie. no jeszcze muszę się zorientować, czy w Tychach nie trzeba swoich ubranek.. Za mną kolejna ciężka noc, chodziłam do wc 5 razy! w tym 3 razy między godziną 21 a 24 no i zauważyłam, że ucisk w mostku, o którym kiedyś pisałam minął sam, może tak mi mała uciskała no i jak miałam ucisk to rzadziej do wc biegałam więc może to naprawdę to...Wy już pierzecie/ prasujecie ciuszki a ja jestem z tym wszystkim w czarnej d***e ... Po pierwsze czekam na wypłatę męża, żeby zrobić zamówienie na gemini i kupić łóżeczko. Po drugie mąż wcale się nie kwapi do malowania a mnie się już też wszystkiego odechciewa, bo ileż można o to prosić i przypominać, więc chyba stanie tylko na zmyciu plam i ich zamalowaniu ![]() Po 3 wszystkie ciuszki dla maleństwa daliśmy kuzynowi męża i tak czekam i czekam kiedy nas zaproszą z rewizytą i może nam dadzą z powrotem te ubranka, bo nie mam co prać i prasować... :/ i zastanawia mnie czy jeśli jakoś delikatnie sama wspomnę jego żonie, ze chciałabym mieć miesiąc wcześniej wszystko gotowe ( a zostały 2 miesiące do tp) czy to wypada? czy się nie obrazi? Wydaje mi się, że oni, szczególnie żona tego kuzyna nie są tacy ale kto wie... co myślicie? Acha i jeszcze jedno pytanie: czy miałyście styczność z kosmetykami Bobini tymi dla najmniejszych? Tanie są, Hipp jest fajny ale dość drogi Postaram się później wrzucić jakieś fotki do klubu [/QUOTE]ja mysle,ze nie bd nietaktem gdybyy wspomniala,ze chcesz je spowrotem nie ma co zaostawiac na ostatni moment..swoja droga malo kapliwi..sami powinni wyjsc z inicjatywa![]() Cytat:
silessiana az 26 dni roznicy?to duzo.. ![]() ja od rana robie pranko,gotowanko..dzis piekna pogoda i reszta poschnie.. moja mama wczoraj pojechala do Niemiec na 5tyg i wszystko zostalo na mojej glowie..dobrze,ze tz ma l4 i mi pomaga..dopadlo go przeziebienie..juz dzis spal w salonie ale sie zastanawial czy jest jakis syrop albo cus co bym mogla brac tak zapobiegawczo azeby mnie nie dopadlo? musze dojsc do klubu,odkurzyc trochu te strony..
|
|
#3735 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czosnkiem i witaminą c wyleczyłam z przeziębienia na początku ciąży.
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
położna nam to na SR pokazała - tyle że na tym filmie jest za dużo wody w wiaderku, to takie specjalne wiadro, nie do podłogi
, ma kreseczke do której się nalewa wody i właśnie tylko główke podtrzymuje - też się zdziwiłam ale połozna mówi że woda wypycha odpowiednio ciało a my musimy tylko główkę ogarniać. ![]() może się szarpniemy na to wiaderko
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas odstawic slodkie... A tu takie smaki heh |
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiedziałam o tych badaniach krzepliwości krwi, chyba też sobie zrobię prywatnie żeby w szpitalu mieli mniejszy wachlarz powodów do odmowy jakby co. A jak już będę miała te papierki to zamierzam jeszcze raz "zaatakować" moją lekarkę i chyba nawet wprost ją zapytam czy za opłatą nie da się tego załatwić. |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam 32 tc, a juz mam wrazenie ze pozno heh Przez to ze tyle czeka sie na wozek... |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak
|
|
#3743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze ma tyle miejsca azeby tak sie przekrecac?kiedy ostatecznie musi zejsc glowa w dol?
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie po porodzie przyszła położna, wzięła małego na ręce, ale tak pod pachami go chwyciła i do góry. Ja z TŻ zaraz sie alarm, że przecież główka! A ona tak sie popatrzyłą i rzecze: Przecież mu nie odpadnie
Ja sie dziećmi ponad 20 lat zajmuję.Jakoś tak mnie to przekonało, wiadomo, że ostrożnie trzeba, nie machać, bez gwałtownych ruchów, ale dziecku nie jest tak łatwo krzywdę zrobić, trzeba bardzo chcieć. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Mi się dobrze kąpało w wanience, bo dziecko się tak fajnie odpręża, prostuje nózki, można je wodą popolewać, pogłaskać,zakamarki wymyć, lekkie fale zrobić. Bardzo przyjemna czynność.
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Wtedy brałam wit c w tabletkach ale zapobiegawczo to jadłabym paprykę bo ma dużo. A czosnek jadłam na kanapce. Smarowałam bułkę masłem, na to dużo czosnku w plasterkach i sól.
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://znieczulenie.webd.pl/znieczul...wskazania.html |
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po jakim czasie po porodzie można - to pewnie gina spytam... na pewno jak szwy zdejmą... jak przestanie lecieć ze mnie jak z kranu...a na razie to szalejemy ale pewnie jak się dowiem, że szyjka się skraca, że dziecko coraz niżej etc..to nie chciałabym, żeby TŻ w oko synkowi wsadził...nie chciałabym żeby doszło do zderzenia |
||
|
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Ze co !!!
"Zwróć uwagę, że NFZ refunduje (opłaca znieczulenie zewnątrzoponowe porodu jedynie ze wskazań medycznych, któe są wyżej wymienione. Oznacza toże NFZ nie pokrywa kosztów znieczulenia wykonywanego jedynie na życzenie rodzącej." http://znieczulenie.webd.pl/znieczul...wskazania.html no nie, powiedzcie mi jeszcze ze jak bede chciala znieczulenie na zyczenie a nie z wskazan medycznych to musze sobie za to dodatkowo zaplacic
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

co zabrać do szpitala?
bo mam straszne smaki na słodkie i codziennie zdarzy mi się zjeść czy z 2 ciastka, czy kawałek czekolady....no ale też nie jest tak, że przez cały dzień się opycham słodyczami 

niemowlę poduszki nie potrzebuje, a za kołderkę to choćby rożek może świetnie robić, jeśli już ktoś coś musi
17.08.2013 r.