Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 11:56   #4321
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek obchodzą:

Adaś, Antoś, Juluś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów
Sto Lat chłopaki

kreatywne zabawy

czy tym razem jesteś niedaleko mnie? Obiecałaś spotkanie pod koniec sierpnia
wszystkiego najlepszego dla solenizantow!!
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie znisze siebie i swoich przeczucie. TŻ od 2tygodbi co 3dni jedzie do Katowic i za każdym razem mam dziwny stres choć codziennie pokonuje setki kilometrów.

Dziś skasował auto
Twierdzi ze mu się nic nie stało ale masywie się zy w szoku nie jest albo czy nie działa na adrenalinie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Sorki za literki poprzestawiane ale ręce mi się trzesa

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Nie chce cię martwić ale póki co jesteś bezrobotna wiec Pola czuje ze matka bez kasy to po co ma noc przesypiac? Słaby biznes dla niej
Mam nadzieje ze Tżtowi nic sie nie stalo, daj pozniej znać jak tam

a takie przeczucia czasami sie sprawdzają, moj tesc jak ma takie przeczucia albo cos zlego mu sie sni to zawsze coś niedobrego z tego wynika
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Sto lat chłopaki kochane!
Tassia współczuję nerwów, daj znać jak tam Bubek jak już będziesz więcej wiedzieć.
U nas znów noc kiepska, choć w końcu spał u siebie bo tak to ciągle z nami co średnio mi pasuje. Ech nie wiem czy to trójki idą, czy od czego on się tak budzi..
wspolczuje nocki
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Co ja wczoraj przezyłam. Ola była strasznie marudna na spacerze, popłakiwała, wróciliśmy do domu, tż ją nakarmił, zrobiła kupę i się zaczął ryk. Przy przewijaniu nie można było jej dotknąc prawie, bo tak płakała histerycznie z bólu od tych odparzeń, że szok, prawie godzina ryku ciągłego, zanim się uspokoiła po nurofenie. Aż się popłakałam z nią. Więc latałam po aptekach po te wszystkie leki, bo już byłam gotowa jej wszystko podać. Okazało się, że steryd, który przepisała nam pani alergolog został wycofany ze sprzedaży Więc podałam zyrtec i smaruję clotrimazolem. dzisiaj idziemy do lekarza, ale do dzieci chorych, bo u zdrowych dopiero miejsce w czwartek. Żeby mi się tylko biedaczek niczym nie zaraził Strasznie biedna jest. Za to pięknie przespała noc pierwszy raz od ponad miesiąca, a teraz znowu śpi, padnięta taka
o jejku biedna Ola. Oby ta pupcia szybko się zagoiła
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Milek byl w zlobku na 2 godz. Poki co jestem zachwycona znam dwie panie co beda w jego grupie. Jedna od razu do nas przyszla i sie nami zajela
Zjadl sniadanko ,pobuegal z dziecmi a jak przyszlam go odbierac to siedzial w rozowym aucie
Panie mowia ze nawet nie zaplakal. Tylko przez moment stal przy mojej nodze jak weszlismy i ogladal wszystkie panie. A za chwile juz siedzial na jezdziku
Inne dzieci plakaly juz w szatni ale to pewnie te co chodzily tamten tydzien no i starsze niz Milosz.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

No i jest ponoc dwojka dzieciakow 10-miesiecznych raczkujacych. Reszta rok i wiecej i kilkoro nie ma jeszcze bo mamy sa na macierzynskim.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A ja nie zdazylam zatesknic nawet pojechalam do pracy po skirowanie n abadania, wypulam z nimi kawe. Pozniej medycyna pracy, zarejestrowalam sie do okulisty i trzeba bylo po brzdaca wracac

LOLA, a jak u Was dzis?

OLA, Ty tez bylas dzis z Pola?

A Kornelek? A Jas? Jak dzieciaki w zlobku? Ni epamietam kto jeszcze
super ze tak dobrze dzis poszlo oby tak juz zostalo

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:56   #4322
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

vea dzieki za info tak myslalam ze daleko ode mnie
nasz zlobek ma dofinansowanie do maja, pozniej ma dostac nastepne i moze bedzie jesczze taniej to jest super opcja, teraz babka mowila jaki czadowy plac zabaw nawet dla takich maluszkow ma zaprojektowany , duze mozliwosci sa wtedy
chcociaz i tak ten panstwowy zlobkek co mam na podworku i widac z okien wygrywa, powaznie sie zastanowie czy jednak od lutego Alka tam nie przeniesc, zobacze jak bedzie w tym co teraz chodzi, bo nie chce stresu dla niego wiekszego
ale fajnie ze masz tez rzut beretem, cudowna sprawa nooi Żuk taak fajnie sie zaklimatyzowal
co do graczki to moze zabki? u nas wlasnie tak byla przyz zabkach, byla za chwile znikala i znowu po jakims czasie wrocila ...
eh

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:57   #4323
nena_milka
Wtajemniczenie

Hej.
TASSIA man nadzieję, że nic tż nie jest.

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

PAPALINKA mam nadzieję że Oli już się polepszy.

A ja rozkminiam bo w środę idziemy do przedszkola od 8:30 do 10:30 a mloda teraz wcześniej wstaje i w sumie od kilku dni ma drzemkę w tych godzinach i nie wiem czy jest sens zmienić... ale chyba pójdę i potem zobaczymy jak będzie.

Idę jutro na spotkanie ze znajomymi i chcieli coś polskiego do jedzenia i nie wiem co upieklam rano krówke bo nie mam pomysłu. .. chciałam wziąć im grzybki w sloiczku ale się boją
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:06   #4324
vea7
Zakorzenienie

A w ogóle byliśmy w sobotę na pierwszych zajęciach z pływania w aquaparku i jestem zachwycona

Ogromna różnica w stosunku do AWF (wiem, wiem, wcześniej marudziłam na Aqua, ale wchodzę pod stół i oficjalnie odszczekuję ) i jeszcze robią coś, co dla mnie jest absolutnie genialne i nie wiem dlaczego normalnie się tego nie uczy. Mianowicie od pierwszych zajęć - tych dla najmłodszych uczą samoratowania, czyli co ma dziecko zrobić jak nagle do wody wpadnie.
Wrzucam link do filmiku na którym widać efekty końcowe - jestem absolutnie zachwycona
W realu widziałam na razie maluchy, które po dwóch semestrach pływania, wrzucone do wody - przepływają pod woda do ściany, łapią się krawędzi basenu i albo same wyłażą albo trzymają się i czekają, aż ktoś je wyjmie. Gdybym nie widziała, to bym nie uwierzyła
Ale widziałam i wpadłam w zachwyt

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:08   #4325
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej.
TASSIA man nadzieję, że nic tż nie jest.

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

PAPALINKA mam nadzieję że Oli już się polepszy.

A ja rozkminiam bo w środę idziemy do przedszkola od 8:30 do 10:30 a mloda teraz wcześniej wstaje i w sumie od kilku dni ma drzemkę w tych godzinach i nie wiem czy jest sens zmienić... ale chyba pójdę i potem zobaczymy jak będzie.

Idę jutro na spotkanie ze znajomymi i chcieli coś polskiego do jedzenia i nie wiem co upieklam rano krówke bo nie mam pomysłu. .. chciałam wziąć im grzybki w sloiczku ale się boją
ja bym poszla zobaczyla, moze akurat da rade i zacznie sie przyzwyczajac do drzemki w godiznach przedszkolnych
dzieci jak sie zabawia fajnie to zawalcza ze snem, chociaz wiadomo nie wszytskie
za to pozniej jak ci padnie to bedze spala ladnie
ja wybralam 13sta bo przez ostatnia akcje chce zeby wstal wypoczety
i akurat dalej spi a my na 13 do zloba hehe

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A w ogóle byliśmy w sobotę na pierwszych zajęciach z pływania w aquaparku i jestem zachwycona

Ogromna różnica w stosunku do AWF (wiem, wiem, wcześniej marudziłam na Aqua, ale wchodzę pod stół i oficjalnie odszczekuję ) i jeszcze robią coś, co dla mnie jest absolutnie genialne i nie wiem dlaczego normalnie się tego nie uczy. Mianowicie od pierwszych zajęć - tych dla najmłodszych uczą samoratowania, czyli co ma dziecko zrobić jak nagle do wody wpadnie.
Wrzucam link do filmiku na którym widać efekty końcowe - jestem absolutnie zachwycona
W realu widziałam na razie maluchy, które po dwóch semestrach pływania, wrzucone do wody - przepływają pod woda do ściany, łapią się krawędzi basenu i albo same wyłażą albo trzymają się i czekają, aż ktoś je wyjmie. Gdybym nie widziała, to bym nie uwierzyła
sory ze ciebie zameczm ale ile kostzja takie zajecia? ja wlasnie chce wyrobic karte w pracy i chodzic z mlodym na basen, o aguaparku dawno myslalam ale troce daleko i bez auta my ale jak mowisz ze tak fajnie to moze bym sprobowala? dolaczyc mozna zawsze?

Aleksander
Stary 2014-09-08, 12:12   #4326
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

oglądając filmik, prosiłam tego dzidziusia, żeby nie wskakiwał do wody i miałam dreszcze z emocji ale świetnie sobie poradził
Stary 2014-09-08, 12:14   #4327
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
vea dzieki za info tak myslalam ze daleko ode mnie
nasz zlobek ma dofinansowanie do maja, pozniej ma dostac nastepne i moze bedzie jesczze taniej to jest super opcja, teraz babka mowila jaki czadowy plac zabaw nawet dla takich maluszkow ma zaprojektowany , duze mozliwosci sa wtedy
chcociaz i tak ten panstwowy zlobkek co mam na podworku i widac z okien wygrywa, powaznie sie zastanowie czy jednak od lutego Alka tam nie przeniesc, zobacze jak bedzie w tym co teraz chodzi, bo nie chce stresu dla niego wiekszego
ale fajnie ze masz tez rzut beretem, cudowna sprawa nooi Żuk taak fajnie sie zaklimatyzowal
co do graczki to moze zabki? u nas wlasnie tak byla przyz zabkach, byla za chwile znikala i znowu po jakims czasie wrocila ...
eh
Wiesz, szukałam jak najbliżej mojego "końca świata"
Poobserwuj Alka przede wszystkim - jak będzie się dobrze tutaj czuł i jeszcze cena będzie niższa, to bym nie kombinowała - zawsze nowe miejsce to nowy stres. Ale gdyby coś nie pasowało, to fajnie, że masz państwowy blisko

Też myślałam, że ząbki, ale nic w paszczy nie widzę... z uszami też ok... no nic, niech go pediatra poogląda, może coś wymyśli
A tak w ogóle to przy okazji wizyty Żuka, my się szczepimy na grypę Młodemu odpuszczamy - nie ma sensu chyba.

Aha, pytanie:
Kiedy najwcześniej można szczepić na odrę&co? W mojej mądrej książce jest 13-14 mc, ale wypadnie w listopadzie, czytaj sezon chorobowy, a chciałabym, żeby Żuk jednak szczepienie dostał - szczególnie, że ma też ostatnią dawkę pneumo i pierwszą (i ostatnią) meningo...

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-08, 12:18   #4328
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Jaki mieliście tort? Myślałam, że tak małe dzieci nie mogą tortu.
Moja jadła

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie znisze siebie i swoich przeczucie. TŻ od 2tygodbi co 3dni jedzie do Katowic i za każdym razem mam dziwny stres choć codziennie pokonuje setki kilometrów.

Dziś skasował auto
Twierdzi ze mu się nic nie stało ale masywie się zy w szoku nie jest albo czy nie działa na adrenalinie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Sorki za literki poprzestawiane ale ręce mi się trzesa
tassiu co to się podziało???

No i my szukamy żłobka.
Stary 2014-09-08, 12:21   #4329
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszla zobaczyla, moze akurat da rade i zacznie sie przyzwyczajac do drzemki w godiznach przedszkolnych
dzieci jak sie zabawia fajnie to zawalcza ze snem, chociaz wiadomo nie wszytskie
za to pozniej jak ci padnie to bedze spala ladnie
ja wybralam 13sta bo przez ostatnia akcje chce zeby wstal wypoczety
i akurat dalej spi a my na 13 do zloba hehe

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

sory ze ciebie zameczm ale ile kostzja takie zajecia? ja wlasnie chce wyrobic karte w pracy i chodzic z mlodym na basen, o aguaparku dawno myslalam ale troce daleko i bez auta my ale jak mowisz ze tak fajnie to moze bym sprobowala? dolaczyc mozna zawsze?
Lola, zapisy do grup są co dwa miesiące - w tą sobotę były pierwsze zajęcia - ale nie wiem jak jest z dołączaniem, trzeba by zadzwonić i dopytać. W ogóle bardzo porządną informację mają
Koszt zajęć - 90 minut dla rodzica z dzieckiem to 30 zł - w zależności w jaki dzień i ile tych zajęć w bloku wychodzi, tyle płacisz. Fajne jest to, że sama "nauka" to pół godziny, a pozostały czas możesz wykorzystać jak chcesz
Jeśli chciałabyś z kimś przychodzić, to dla drugiej osoby odkupuje się karnet w cenie 15 zł - więc też nieźle.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
oglądając filmik, prosiłam tego dzidziusia, żeby nie wskakiwał do wody i miałam dreszcze z emocji ale świetnie sobie poradził
A wiesz, że miałam to samo
Pomimo, że wiedziałam co się będzie działo

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-08, 12:23   #4330
tassia
Zakorzenienie

Papalinka a może orzerzuc się w ciągu dnia na terre albo inne wielorazoeki. Moja znajoma tylko tak poradziła sobie z nawracającymi oskarżeniami

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:47   #4331
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ladan wracasz do opery?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:51   #4332
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
sto lat dla Antosia Julka i Adasia
dołączam do zyczeń, dużo zdrówka!

Cytat:
Co ja wczoraj przezyłam. Ola była strasznie marudna na spacerze, popłakiwała, wróciliśmy do domu, tż ją nakarmił, zrobiła kupę i się zaczął ryk. Przy przewijaniu nie można było jej dotknąc prawie, bo tak płakała histerycznie z bólu od tych odparzeń, że szok, prawie godzina ryku ciągłego, zanim się uspokoiła po nurofenie. Aż się popłakałam z nią. Więc latałam po aptekach po te wszystkie leki, bo już byłam gotowa jej wszystko podać. Okazało się, że steryd, który przepisała nam pani alergolog został wycofany ze sprzedaży Więc podałam zyrtec i smaruję clotrimazolem. dzisiaj idziemy do lekarza, ale do dzieci chorych, bo u zdrowych dopiero miejsce w czwartek. Żeby mi się tylko biedaczek niczym nie zaraził Strasznie biedna jest. Za to pięknie przespała noc pierwszy raz od ponad miesiąca, a teraz znowu śpi, padnięta taka
współczuję

ja clotrmizaolem smarowałam jak miała krostki pod pieluszką

Cytat:
Papalinko, biedna Ola oby ta pupcia szybko sie wygoila.
O serduszko nie martw sie. Ja wierze ze to nic groznego. Czesto u takich maluchow wyatepuja szmery. Jezdzilam z tymi szmerami i z Zuzia iz Milkiem. Nic groznego.

Tassiu, jeju strasznie sie czyta daj znac co z Mezem.

Milek byl w zlobku na 2 godz. Poki co jestem zachwycona znam dwie panie co beda w jego grupie. Jedna od razu do nas przyszla i sie nami zajela
Zjadl sniadanko ,pobuegal z dziecmi a jak przyszlam go odbierac to siedzial w rozowym aucie
Panie mowia ze nawet nie zaplakal. Tylko przez moment stal przy mojej nodze jak weszlismy i ogladal wszystkie panie. A za chwile juz siedzial na jezdziku
Inne dzieci plakaly juz w szatni ale to pewnie te co chodzily tamten tydzien no i starsze niz Milosz.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

No i jest ponoc dwojka dzieciakow 10-miesiecznych raczkujacych. Reszta rok i wiecej i kilkoro nie ma jeszcze bo mamy sa na macierzynskim.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A ja nie zdazylam zatesknic nawet pojechalam do pracy po skirowanie n abadania, wypulam z nimi kawe. Pozniej medycyna pracy, zarejestrowalam sie do okulisty i trzeba bylo po brzdaca wracac
cieszę się, że tak ładnie się aklimatyzuje, oby tak dlaje

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

No i my szukamy żłobka.

Tassia, najważniejsze, żed mąż cały, choć auta też szkoda.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Księżna Kate w ciąży
Stary 2014-09-08, 13:01   #4333
gorgulek
Zakorzenienie

I
Świadoma jestem ze to dopiero pierwszy dzień ale licze ze jednak Miłek będzie laskawszy niż Zuzia na razie jestems dobrej myśli

IDE kończyć obiad i lecimy na spacerek
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 13:06   #4334
ladanseuse14
Zakorzenienie

agusia tydzień temu już wróciłam

Chyba znaleźliśmy żłobek ale za tydzień mam zadzwonić po konkrety..
Stary 2014-09-08, 13:16   #4335
gorgulek
Zakorzenienie

Passion nasz Kate?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 13:21   #4336
passion80
Zakorzenienie

Lola, a jak w żłobku po tej rozmowie?
Gorgulek, nie rozumiem
Stary 2014-09-08, 13:21   #4337
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny kochane, śliczne dzięki za życzenia dla Juleczka

Impreza była w sobotę, specjalnie przekładaliśmy ze względu na teściów, bo rzekomo oboje mieli pracę na drugie zmiany. Później doszły mnie słuchy, że to nieprawda, teść jest w domu - i okazało się, że faktycznie. Poszłam zwrócić kocyk i otworzył mi nie kto inny tylko teść, który miał wtedy pracować Nie rozumiem tej ściemy. Poza tym facet zachował się bardzo niesympatycznie (jak zwykle z resztą). Przyszedł spóźniony (a sami z żoną wybierali dzień i godzinę imprezy), jako pierwszy ni stąd ni zowąd się zerwał do wyjścia, za nim w podskokach żonka Rany, co za ludzie. Narobiłam żarcia, nastresowałam a okazuje się, że "honorowi goście" to buraki i tyle.

Dziś już jest spokojnie, ktoś jeszcze podejdzie, ale już na pewno będzie milej niż na oficjalnym przyjęciu.

Z newsów - Julo już zasuwa na całego
Ogólnie to jestem strasznie szczęśliwa i dumna, chciałabym zrobić ładny wpis na fb a mam kłopot z doborem słów

Cytat:
Kiedy najwcześniej można szczepić na odrę&co?
U mnie w przychodni po skończonym 13 miesiącu.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-09-08 o 13:23
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 13:31   #4338
passion80
Zakorzenienie

swoją droga porażka z tymi lekarzami, u nas zawsze pediatra przyjmuje, raz weszłam, na początku, pytam czy przyjmie, ta zdziowiona, a czemu nie?!
Stary 2014-09-08, 13:37   #4339
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:

LOLA, a jak u Was dzis?

OLA, Ty tez bylas dzis z Pola?

A Kornelek? A Jas? Jak dzieciaki w zlobku? Ni epamietam kto jeszcze
Adaś był jeszcze w żłobku. Dziś pół godziny dłużej. My mamy problem, bo nie chce tam jeść. Szkoda mu czasu na jedzenie, tak zabawki mu się podobają.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 13:44   #4340
Asiek84
Wtajemniczenie

Hej
mam chwilkę w pracy i na tel czytam

Tassiu współczuję stresu, oby się tz nic poważnego nie stało, auto rzecz nabyta

Papalinko a może przejdź na kilka dni na tetrowki, nie używane chusteczek, przeżywają pupę przygotowana wodą, wietrz dużo i ja chyba bym zasypała pupę mąką ziemniaczaną.

Ladan kciuki mocna za poszukiwanie żłobka.

Wielkie brawa dla dzielnych żłobkowiczow

Dziewczyny, a Misia się odzywała?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Endżi, ale buraki... Inaczej ich podsumować nie jestem w stanie...
Stary 2014-09-08, 14:19   #4341
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wiecie może co jest w paczce z rossmanna tej na 10miesięcy? tylko czapeczka czy coś jeszcze?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:32   #4342
misia332
Zakorzenienie

Heeeeej.

Asiu

Kornel dzisiaj poszedł do żłobka z tatusiem,a odebrała go babcia, byl uśmiechnięty, pospał pół godzinki w żłobku, potem w domu zjadł ładnie obiad. Bawił się z dziećmi na materacyku i w ogóle nie płakał.

Ja byłam dzisiaj u położnej, od 6 tygodni nic nie przytyłam czyli nadal 4 kilo na plusie. Ciśnienie dzisiaj miałam 90/50 jak powiedziałam o skokach to powiedziała, że mam kontrolować i w razie "w" jechać na IP. Białka w moczu nie mam.
Zbadała mnie !!! (pierwszy raz jak tutaj jestem w ciąży) i powiedziała, że nie wie czy nie będzie potrzebne podtrzymanie w postaci krążka, dzisiaj pobrała mi wymaz i lekarz ma zdecydować w piątek co dalej.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:34   #4343
your Angel
czyli Endżi

Tassiu, daj znać co z Bubkiem, bo myślę o Was od rana.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Adaś był jeszcze w żłobku. Dziś pół godziny dłużej. My mamy problem, bo nie chce tam jeść. Szkoda mu czasu na jedzenie, tak zabawki mu się podobają.
Oby jak troszkę mu się opatrzą zabawki, apetyt wrócił

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Endżi, ale buraki... Inaczej ich podsumować nie jestem w stanie...
No niestety. Trudno, nie damy sobie popsuć humoru

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wiecie może co jest w paczce z rossmanna tej na 10miesięcy? tylko czapeczka czy coś jeszcze?
Ja właśnie też czekam na dostarczenie tej paczki, tylko że u mnie wypada na 12 miesiąc Wydaje mi się, że to będzie czapeczka i przepis.
Jednocześnie ma przyjść urodzinowa paczuszka, jakaś tam układanka Skromne te prezenty, ale i tak sympatycznie.

A co do Rossa, to chciałam Wam pisać, że ostatnio poszliśmy się tam poszlajać. Był julowy Bebilon w niezłej cenie - jakoś tak 55 zł za 1200 gramów. Do tego zniżka z kartą (mam 6%). Dorzuciłam jeszcze 3 deserki Gerbera i 2x4 deserki Babydream. Przy kasie coś mi się tanio wydawało. Patrzę na paragon a tam mi wskoczyło jeszcze jakieś dodatkowe "10% rabatu wrześniowego"
I kurde nie wiem czy to jednorazowe czy o co kaman, żadnego info na ten temat nie miałam

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Uciekamy z urodzinowym chłopcem na jakiś spacerek a potem będziemy przyjmować gości
Stary 2014-09-08, 14:38   #4344
misia332
Zakorzenienie

Sto lat dla roczniaków dzisiejszych !!

Paplinko oby Oluni szybko sie pupcia zagoiła.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Tassiu mam nadzieję, że wszystko w porządku z TŻ.

Endżi naprawdę buraki z tych Twoich T.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:44   #4345
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi Co do tetrówek to nie mam pojęcia, jakby to miało wyglądać, muszę poczytać. Toprmentiolu się boję, bo się naczytałam jaki szkodliwy. Wodą przegotowaną myję, chusteczek nie używam, wietrzę, mąką ziemniaczaną już sypię ze 2 tygodnie co najmniej i dupa. Najgorsze, że nie wiem, od czego jej się to tak nagle stało. Nigdy nie miała żadnych odparzeń.

Byłyśmy u lekarza. Ola dostała maśc linoeparol. Pani nie chciała przepisać sterydu, kazała spróbować jeszcze tej maści przez 3 dni, a jak nie przejdzie to przyjść znowu. Ma bardzo tłustą konsystencję, więc przynajmniej jest to coś innego niż dotychczasowe kremy. No zobaczymy. Szmer na sercu potwierdziła. Mamy skierowanie do kardio, a z brakiem zębów kazała się przejśc na konsultację do stomatologa, ale chyba jeszcze poczekam No i morfologię mamy zrobić

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:00   #4346
ja-ika
Zakorzenienie

Papalinko, jeśli Cię to pocieszy, to dawny pediatra Kamila, a obecnie dyrektor naszej przychodni, mówił, że jego córce zęby zaczęły wychodzić po roczku i to jest całkiem normalne
do wody, którą przemywasz dolej emolientu, nam na odparzenie szyjki pomogła bepanthen maść, którą stosujemy od urodzenia ale pewnie i tego próbowałaś
Stary 2014-09-08, 15:02   #4347
papalinka83
Zakorzenienie

Vea u mnie w przychodzi MMR można robić po 12 miesiącu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:08   #4348
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola, zapisy do grup są co dwa miesiące - w tą sobotę były pierwsze zajęcia - ale nie wiem jak jest z dołączaniem, trzeba by zadzwonić i dopytać. W ogóle bardzo porządną informację mają
Koszt zajęć - 90 minut dla rodzica z dzieckiem to 30 zł - w zależności w jaki dzień i ile tych zajęć w bloku wychodzi, tyle płacisz. Fajne jest to, że sama "nauka" to pół godziny, a pozostały czas możesz wykorzystać jak chcesz
Jeśli chciałabyś z kimś przychodzić, to dla drugiej osoby odkupuje się karnet w cenie 15 zł - więc też nieźle.

A wiesz, że miałam to samo
Pomimo, że wiedziałam co się będzie działo
o kurcze to faktycznie niezle wychodzi, myslalam ze drozsze , pamietam jak w cazy obgladalam filmik na stronie aquaparku i myslalam ze pojde od malenkiego, a tyle zwklekalam, no ale finanse niestety nie pozwalaly

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
I
Świadoma jestem ze to dopiero pierwszy dzień ale licze ze jednak Miłek będzie laskawszy niż Zuzia na razie jestems dobrej myśli

IDE kończyć obiad i lecimy na spacerek
bedzie dobrze

Aleksander
Stary 2014-09-08, 15:17   #4349
ja :)
Zakorzenienie

Poziomka czapeczka i przepis na spaghetti

Vea te zajęcia sa bardzo popularne w Kalifornii właśnie bo utonięcia to była tan zawsze jedna z głównych przyczyn śmierci niemowląt (bo wszędzie baseny przy domach)

Tassia kurna ja wczoraj czułam wieczorem niepokój cały czas i dzisiaj w drodze do krk obdarlam tacie auto ... Co to za dzien dziś bez kitu?! :/ a jak tz?

Endżi no buractwo straszne. Masz nauczkę zeby sie więcej nimi nie stresowac a dla Jula brawa za chodzenie

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:20   #4350
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Lola, a jak w żłobku po tej rozmowie?
Gorgulek, nie rozumiem
hmm no wlasnie jestem w domku, Mlody wstal zdazylismy na 13, z 50 min rozmawialam z pani Ania z przedszkola ktora prychodzi do zlobkowiczow pomagac, rewelacyjna osoba, ciepl amila, 10 min i Alek byl jej, niestety musiala wracac do gory do przedszkola,
panie z Alka grupy pilnowaly spiacych dzieciaczkow, o tej godzinie bylo tylko 6 dzieci, a od rana 9, czyli sie kilka wykruszylo, Agatka mila strasznie przejeta i wystarszona co do rodzicow, ta druga niemowa odezwala sie w koncu! okazala si emila dziewczyna, pani Teresa ktora ch pilnuje bardzo je chwalila przezd jedna mama, ze swietnie sobie daja rade, ze fajnie zorganizowaly dzsiaj czas, zlapaly wspolny jezyk z dziecmi,
takze cos mi sie wydaje ze przez czas szukaania nowych opiekunek beda robic wszystko by dac szanse tym dwóm dziewczynom,
no zobaczymy jak dzisiaj Alek przezyje, jak weszlam to bylo milo jedna dziecwyznka sie bawila reszta spala
prosilam by wziely Alka do ej grupy maluszkow, to powiedziala mi ze tobez sensu bo lepiej by Alek byl w grupie z starsyzmi to pojdzie sszybko do przodu, skoro juz chodzi i jest taki rezolutny to z raczkujacymi by sie ;cofnal' z rozwojem lekko, a poza tym mowila ze w tamtej grupie to juz wogole dzieci placza wiec moze i dobrze, daje szanse zobacze co dalej bedzie, dobrze ze w tym tyg ide yylko w czwartek do pracy taki grafik wiec na spokojnie zrobie ta adaptacje
dzieki ze pytasz

wlasnie siedze i czekam na fona w razie histerii Alka, ale chyba jest dobrze bo cisza, bylamw rossku i tak jak pisze Endzi jest promo -10%, ale nie wiem do kiedy, wiem ze nei ejdnorazowo, bo moja mama wczoraj kupila kilak rzeczy i dzisiaj ja na ta sama karte wiec wielorazowa promocja
wzielam te kosze na zabawki co inwersja polecala wczoraj jeden, dzisiaj polecialam po drugi super sa

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, śliczne dzięki za życzenia dla Juleczka

Impreza była w sobotę, specjalnie przekładaliśmy ze względu na teściów, bo rzekomo oboje mieli pracę na drugie zmiany. Później doszły mnie słuchy, że to nieprawda, teść jest w domu - i okazało się, że faktycznie. Poszłam zwrócić kocyk i otworzył mi nie kto inny tylko teść, który miał wtedy pracować Nie rozumiem tej ściemy. Poza tym facet zachował się bardzo niesympatycznie (jak zwykle z resztą). Przyszedł spóźniony (a sami z żoną wybierali dzień i godzinę imprezy), jako pierwszy ni stąd ni zowąd się zerwał do wyjścia, za nim w podskokach żonka Rany, co za ludzie. Narobiłam żarcia, nastresowałam a okazuje się, że "honorowi goście" to buraki i tyle.

Dziś już jest spokojnie, ktoś jeszcze podejdzie, ale już na pewno będzie milej niż na oficjalnym przyjęciu.

Z newsów - Julo już zasuwa na całego
Ogólnie to jestem strasznie szczęśliwa i dumna, chciałabym zrobić ładny wpis na fb a mam kłopot z doborem słów

U mnie w przychodni po skończonym 13 miesiącu.
nieladnie sie zachowali ;/
czkeamy na foty pieknosci nasze
brawa dla Jula

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Heeeeej.

Asiu

Kornel dzisiaj poszedł do żłobka z tatusiem,a odebrała go babcia, byl uśmiechnięty, pospał pół godzinki w żłobku, potem w domu zjadł ładnie obiad. Bawił się z dziećmi na materacyku i w ogóle nie płakał.

Ja byłam dzisiaj u położnej, od 6 tygodni nic nie przytyłam czyli nadal 4 kilo na plusie. Ciśnienie dzisiaj miałam 90/50 jak powiedziałam o skokach to powiedziała, że mam kontrolować i w razie "w" jechać na IP. Białka w moczu nie mam.
Zbadała mnie !!! (pierwszy raz jak tutaj jestem w ciąży) i powiedziała, że nie wie czy nie będzie potrzebne podtrzymanie w postaci krążka, dzisiaj pobrała mi wymaz i lekarz ma zdecydować w piątek co dalej.
to niskie cisnienei teraz masz, hmm,
super ze Kornel tak fajnie sie zaadaptowal

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi Co do tetrówek to nie mam pojęcia, jakby to miało wyglądać, muszę poczytać. Toprmentiolu się boję, bo się naczytałam jaki szkodliwy. Wodą przegotowaną myję, chusteczek nie używam, wietrzę, mąką ziemniaczaną już sypię ze 2 tygodnie co najmniej i dupa. Najgorsze, że nie wiem, od czego jej się to tak nagle stało. Nigdy nie miała żadnych odparzeń.

Byłyśmy u lekarza. Ola dostała maśc linoeparol. Pani nie chciała przepisać sterydu, kazała spróbować jeszcze tej maści przez 3 dni, a jak nie przejdzie to przyjść znowu. Ma bardzo tłustą konsystencję, więc przynajmniej jest to coś innego niż dotychczasowe kremy. No zobaczymy. Szmer na sercu potwierdziła. Mamy skierowanie do kardio, a z brakiem zębów kazała się przejśc na konsultację do stomatologa, ale chyba jeszcze poczekam No i morfologię mamy zrobić
a przed odparzeniami co uzywalas do pupy?
oby szybko przeszlo
ze szmerem trzymam kciuki by byl niewinny

Aleksander
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości