|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Cytat:
a takie przeczucia czasami sie sprawdzają, moj tesc jak ma takie przeczucia albo cos zlego mu sie sni to zawsze coś niedobrego z tego wynika ![]() Cytat:
Cytat:
biedna Ola. Oby ta pupcia szybko się zagoiłaCytat:
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
vea dzieki za info
tak myslalam ze daleko ode mnie nasz zlobek ma dofinansowanie do maja, pozniej ma dostac nastepne i moze bedzie jesczze taniej to jest super opcja, teraz babka mowila jaki czadowy plac zabaw nawet dla takich maluszkow ma zaprojektowany , duze mozliwosci sa wtedychcociaz i tak ten panstwowy zlobkek co mam na podworku i widac z okien wygrywa, powaznie sie zastanowie czy jednak od lutego Alka tam nie przeniesc, zobacze jak bedzie w tym co teraz chodzi, bo nie chce stresu dla niego wiekszego ale fajnie ze masz tez rzut beretem, cudowna sprawa nooi Żuk taak fajnie sie zaklimatyzowal ![]() co do graczki to moze zabki? u nas wlasnie tak byla przyz zabkach, byla za chwile znikala i znowu po jakims czasie wrocila ... eh
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
TASSIA man nadzieję, że nic tż nie jest. Wszystkiego najlepszego dla solenizantów PAPALINKA mam nadzieję że Oli już się polepszy. A ja rozkminiam bo w środę idziemy do przedszkola od 8:30 do 10:30 a mloda teraz wcześniej wstaje i w sumie od kilku dni ma drzemkę w tych godzinach i nie wiem czy jest sens zmienić... ale chyba pójdę i potem zobaczymy jak będzie. Idę jutro na spotkanie ze znajomymi i chcieli coś polskiego do jedzenia i nie wiem co upieklam rano krówke bo nie mam pomysłu. .. chciałam wziąć im grzybki w sloiczku ale się boją
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle byliśmy w sobotę na pierwszych zajęciach z pływania w aquaparku i jestem zachwycona
Ogromna różnica w stosunku do AWF (wiem, wiem, wcześniej marudziłam na Aqua, ale wchodzę pod stół i oficjalnie odszczekuję ) i jeszcze robią coś, co dla mnie jest absolutnie genialne i nie wiem dlaczego normalnie się tego nie uczy. Mianowicie od pierwszych zajęć - tych dla najmłodszych uczą samoratowania, czyli co ma dziecko zrobić jak nagle do wody wpadnie.Wrzucam link do filmiku na którym widać efekty końcowe - jestem absolutnie zachwycona W realu widziałam na razie maluchy, które po dwóch semestrach pływania, wrzucone do wody - przepływają pod woda do ściany, łapią się krawędzi basenu i albo same wyłażą albo trzymają się i czekają, aż ktoś je wyjmie. Gdybym nie widziała, to bym nie uwierzyła ![]() Ale widziałam i wpadłam w zachwyt |
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci jak sie zabawia fajnie to zawalcza ze snem, chociaz wiadomo nie wszytskie ![]() za to pozniej jak ci padnie to bedze spala ladnie ![]() ja wybralam 13sta bo przez ostatnia akcje chce zeby wstal wypoczety i akurat dalej spi a my na 13 do zloba hehe---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale świetnie sobie poradził
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poobserwuj Alka przede wszystkim - jak będzie się dobrze tutaj czuł i jeszcze cena będzie niższa, to bym nie kombinowała - zawsze nowe miejsce to nowy stres. Ale gdyby coś nie pasowało, to fajnie, że masz państwowy blisko Też myślałam, że ząbki, ale nic w paszczy nie widzę... z uszami też ok... no nic, niech go pediatra poogląda, może coś wymyśli ![]() A tak w ogóle to przy okazji wizyty Żuka, my się szczepimy na grypę Młodemu odpuszczamy - nie ma sensu chyba.Aha, pytanie: Kiedy najwcześniej można szczepić na odrę&co? W mojej mądrej książce jest 13-14 mc, ale wypadnie w listopadzie, czytaj sezon chorobowy, a chciałabym, żeby Żuk jednak szczepienie dostał - szczególnie, że ma też ostatnią dawkę pneumo i pierwszą (i ostatnią) meningo... |
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i my szukamy żłobka.
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszt zajęć - 90 minut dla rodzica z dzieckiem to 30 zł - w zależności w jaki dzień i ile tych zajęć w bloku wychodzi, tyle płacisz. Fajne jest to, że sama "nauka" to pół godziny, a pozostały czas możesz wykorzystać jak chcesz ![]() Jeśli chciałabyś z kimś przychodzić, to dla drugiej osoby odkupuje się karnet w cenie 15 zł - więc też nieźle. Cytat:
![]() Pomimo, że wiedziałam co się będzie działo
|
||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka a może orzerzuc się w ciągu dnia na terre albo inne wielorazoeki. Moja znajoma tylko tak poradziła sobie z nawracającymi oskarżeniami
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladan wracasz do opery?
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
dołączam do zyczeń, dużo zdrówka!
Cytat:
ja clotrmizaolem smarowałam jak miała krostki pod pieluszką Cytat:
![]() ![]() Tassia, najważniejsze, żed mąż cały, choć auta też szkoda. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Księżna Kate w ciąży |
||
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
I
Świadoma jestem ze to dopiero pierwszy dzień ale licze ze jednak Miłek będzie laskawszy niż Zuzia na razie jestems dobrej myśli ![]() IDE kończyć obiad i lecimy na spacerek
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
agusia tydzień temu już wróciłam
![]() Chyba znaleźliśmy żłobek ale za tydzień mam zadzwonić po konkrety..
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Passion nasz Kate?
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Lola, a jak w żłobku po tej rozmowie?
Gorgulek, nie rozumiem
|
|
|
|
#4337 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny kochane, śliczne dzięki za życzenia dla Juleczka
![]() Impreza była w sobotę, specjalnie przekładaliśmy ze względu na teściów, bo rzekomo oboje mieli pracę na drugie zmiany. Później doszły mnie słuchy, że to nieprawda, teść jest w domu - i okazało się, że faktycznie. Poszłam zwrócić kocyk i otworzył mi nie kto inny tylko teść, który miał wtedy pracować Nie rozumiem tej ściemy. Poza tym facet zachował się bardzo niesympatycznie (jak zwykle z resztą). Przyszedł spóźniony (a sami z żoną wybierali dzień i godzinę imprezy), jako pierwszy ni stąd ni zowąd się zerwał do wyjścia, za nim w podskokach żonka Rany, co za ludzie. Narobiłam żarcia, nastresowałam a okazuje się, że "honorowi goście" to buraki i tyle.Dziś już jest spokojnie, ktoś jeszcze podejdzie, ale już na pewno będzie milej niż na oficjalnym przyjęciu. Z newsów - Julo już zasuwa na całego Ogólnie to jestem strasznie szczęśliwa i dumna, chciałabym zrobić ładny wpis na fb a mam kłopot z doborem słów ![]() U mnie w przychodni po skończonym 13 miesiącu.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-09-08 o 13:23 |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
swoją droga porażka z tymi lekarzami, u nas zawsze pediatra przyjmuje, raz weszłam, na początku, pytam czy przyjmie, ta zdziowiona, a czemu nie?!
|
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Adaś był jeszcze w żłobku. Dziś pół godziny dłużej. My mamy problem, bo nie chce tam jeść. Szkoda mu czasu na jedzenie, tak zabawki mu się podobają.
|
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
mam chwilkę w pracy i na tel czytam Tassiu współczuję stresu, oby się tz nic poważnego nie stało, auto rzecz nabyta Papalinko a może przejdź na kilka dni na tetrowki, nie używane chusteczek, przeżywają pupę przygotowana wodą, wietrz dużo i ja chyba bym zasypała pupę mąką ziemniaczaną. Ladan kciuki mocna za poszukiwanie żłobka. Wielkie brawa dla dzielnych żłobkowiczow Dziewczyny, a Misia się odzywała? ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Endżi, ale buraki... Inaczej ich podsumować nie jestem w stanie...
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może co jest w paczce z rossmanna tej na 10miesięcy? tylko czapeczka czy coś jeszcze?
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej.
Asiu Kornel dzisiaj poszedł do żłobka z tatusiem,a odebrała go babcia, byl uśmiechnięty, pospał pół godzinki w żłobku, potem w domu zjadł ładnie obiad. Bawił się z dziećmi na materacyku i w ogóle nie płakał. Ja byłam dzisiaj u położnej, od 6 tygodni nic nie przytyłam czyli nadal 4 kilo na plusie. Ciśnienie dzisiaj miałam 90/50 jak powiedziałam o skokach to powiedziała, że mam kontrolować i w razie "w" jechać na IP. Białka w moczu nie mam. Zbadała mnie !!! (pierwszy raz jak tutaj jestem w ciąży) i powiedziała, że nie wie czy nie będzie potrzebne podtrzymanie w postaci krążka, dzisiaj pobrała mi wymaz i lekarz ma zdecydować w piątek co dalej.
|
#4343 | ||
|
czyli Endżi
|
Tassiu, daj znać co z Bubkiem, bo myślę o Was od rana.
Cytat:
![]() No niestety. Trudno, nie damy sobie popsuć humoru ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że to będzie czapeczka i przepis.Jednocześnie ma przyjść urodzinowa paczuszka, jakaś tam układanka Skromne te prezenty, ale i tak sympatycznie.A co do Rossa, to chciałam Wam pisać, że ostatnio poszliśmy się tam poszlajać. Był julowy Bebilon w niezłej cenie - jakoś tak 55 zł za 1200 gramów. Do tego zniżka z kartą (mam 6%). Dorzuciłam jeszcze 3 deserki Gerbera i 2x4 deserki Babydream. Przy kasie coś mi się tanio wydawało. Patrzę na paragon a tam mi wskoczyło jeszcze jakieś dodatkowe "10% rabatu wrześniowego" ![]() I kurde nie wiem czy to jednorazowe czy o co kaman, żadnego info na ten temat nie miałam ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Uciekamy z urodzinowym chłopcem na jakiś spacerek a potem będziemy przyjmować gości
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla roczniaków dzisiejszych !!
Paplinko oby Oluni szybko sie pupcia zagoiła. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Tassiu mam nadzieję, że wszystko w porządku z TŻ. Endżi naprawdę buraki z tych Twoich T.
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi
Byłyśmy u lekarza. Ola dostała maśc linoeparol. Pani nie chciała przepisać sterydu, kazała spróbować jeszcze tej maści przez 3 dni, a jak nie przejdzie to przyjść znowu. Ma bardzo tłustą konsystencję, więc przynajmniej jest to coś innego niż dotychczasowe kremy. No zobaczymy. Szmer na sercu potwierdziła. Mamy skierowanie do kardio, a z brakiem zębów kazała się przejśc na konsultację do stomatologa, ale chyba jeszcze poczekam No i morfologię mamy zrobić
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko, jeśli Cię to pocieszy, to dawny pediatra Kamila, a obecnie dyrektor naszej przychodni, mówił, że jego córce zęby zaczęły wychodzić po roczku i to jest całkiem normalne
do wody, którą przemywasz dolej emolientu, nam na odparzenie szyjki pomogła bepanthen maść, którą stosujemy od urodzenia ale pewnie i tego próbowałaś
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Vea u mnie w przychodzi MMR można robić po 12 miesiącu
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
bedzie dobrze
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka czapeczka i przepis na spaghetti
![]() Vea te zajęcia sa bardzo popularne w Kalifornii właśnie bo utonięcia to była tan zawsze jedna z głównych przyczyn śmierci niemowląt (bo wszędzie baseny przy domach) Tassia kurna ja wczoraj czułam wieczorem niepokój cały czas i dzisiaj w drodze do krk obdarlam tacie auto ... Co to za dzien dziś bez kitu?! :/ a jak tz? Endżi no buractwo straszne. Masz nauczkę zeby sie więcej nimi nie stresowac a dla Jula brawa za chodzenie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
hmm no wlasnie jestem w domku, Mlody wstal zdazylismy na 13, z 50 min rozmawialam z pani Ania z przedszkola ktora prychodzi do zlobkowiczow pomagac, rewelacyjna osoba, ciepl amila, 10 min i Alek byl jej, niestety musiala wracac do gory do przedszkola,
panie z Alka grupy pilnowaly spiacych dzieciaczkow, o tej godzinie bylo tylko 6 dzieci, a od rana 9, czyli sie kilka wykruszylo, Agatka mila strasznie przejeta i wystarszona co do rodzicow, ta druga niemowa odezwala sie w koncu! okazala si emila dziewczyna, pani Teresa ktora ch pilnuje bardzo je chwalila przezd jedna mama, ze swietnie sobie daja rade, ze fajnie zorganizowaly dzsiaj czas, zlapaly wspolny jezyk z dziecmi, takze cos mi sie wydaje ze przez czas szukaania nowych opiekunek beda robic wszystko by dac szanse tym dwóm dziewczynom, no zobaczymy jak dzisiaj Alek przezyje, jak weszlam to bylo milo jedna dziecwyznka sie bawila reszta spala prosilam by wziely Alka do ej grupy maluszkow, to powiedziala mi ze tobez sensu bo lepiej by Alek byl w grupie z starsyzmi to pojdzie sszybko do przodu, skoro juz chodzi i jest taki rezolutny to z raczkujacymi by sie ;cofnal' z rozwojem lekko, a poza tym mowila ze w tamtej grupie to juz wogole dzieci placza wiec moze i dobrze, daje szanse zobacze co dalej bedzie, dobrze ze w tym tyg ide yylko w czwartek do pracy taki grafik wiec na spokojnie zrobie ta adaptacje dzieki ze pytasz ![]() wlasnie siedze i czekam na fona w razie histerii Alka, ale chyba jest dobrze bo cisza, bylamw rossku i tak jak pisze Endzi jest promo -10%, ale nie wiem do kiedy, wiem ze nei ejdnorazowo, bo moja mama wczoraj kupila kilak rzeczy i dzisiaj ja na ta sama karte wiec wielorazowa promocja wzielam te kosze na zabawki co inwersja polecala wczoraj jeden, dzisiaj polecialam po drugi super sa---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
czkeamy na foty pieknosci nasze ![]() brawa dla Jula ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() super ze Kornel tak fajnie sie zaadaptowal ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
oby szybko przeszlo ze szmerem trzymam kciuki by byl niewinny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Strasznie biedna jest. Za to pięknie przespała noc pierwszy raz od ponad miesiąca, a teraz znowu śpi, padnięta taka

i nie wiem czy jest sens zmienić... ale chyba pójdę i potem zobaczymy jak będzie.
upieklam rano krówke bo nie mam pomysłu. .. chciałam wziąć im grzybki w sloiczku ale się boją 

[/RIGHT]