|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Wiem, też mi jej szkoda było.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro będzie lepiej, masz mamę, to ci pomoże. Urodziłaś dwójkę, trzecie też dasz radę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem że to mało pocieszające ale i ja często nie potrafie się powstrzymać... mam po prostu jakieś tak ogromne parcie na słodkie, jakby we mnie siedział jakiś cukrożerny OBCY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Frau trzymam kcuki zeby Ciebie to dziadostwo ominęło ....
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak mam po nocy , ciezko mi wstac z lozka, ale jak juz pochodze to jest lepiej..
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu ja już naprawdę niewiele z tego rozumiem. ja miałam po godzinie 199, po dwóch i 10 minutach (położna nie mogła się wkłuć ![]() i wg moich norm na papierku i mojego gina oraz nowych norm diabetologicznych - ja cukrzycy nie mam. tylko że jak już spojrzeć na nowe normy 1h po posiłku to mam jak diabli, bo godzinę po obiedzie z ziemniakami czy makaronem albo po tortilli z warzywami to ja mam 190-250 cukier. a po 2h - 130-150. ale wyniki po obciążeniu miałam dobre... bo nowe normy są wyższe niż stare. ja nie kumam. JAK RZYĆ panie premierze? ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-08 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie
![]() ![]() Jutro zaczynam szkołę rodzenia, nie mogę się już doczekać!!! napiszę Wam wrażenia. Co tam nakupowałyście dziewczyny? ![]() ![]()
#3817 |
Wtajemniczenie
|
Sweet ja jakbym moj brzuch wsadzila w tą kieckę to przód by mi się tak podniósł, że byłoby mi gatki widać
![]() Silesianna ...tak...jak rzyć? ![]() Masakra jakaś... idę zmierzyć cukier po tej owsiance... i obejrzę m jak miłość ![]()
![]() |
#3818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów to ja się cały czas zastanawiam nad łóżeczkiem i materacykiem. Sukienka ładna tylko ja z tych wyższych i mi by była za krótka, a jak jeszcze by się na brzuszku uniosła to widoki, że hej ![]() Kasia trzymaj się ja też często ostatnio mam dołki, bo nic mi nie wolno, tyję z powietrza, leżę z tą dupą w łóżku i nie wiem jak urodzę jak po krótkim przejściu mam zadyszkę. Ale jak to matki damy radę ![]()
![]() |
#3819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sweet dobre wiadomosci ![]() ja na poczatku lata kupilam podobna sukienko tunike ale nosilam do niej leginsy bo jakbym sie schyliła to pol dupki na dworze
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-09-08 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Esti no powiem Ci, że dzisiaj to tak "czuję" ten kręgosłup jak przy skurczach na etapie 8-9 cm... :/ pachwiny mnie bolą... nie no, szkoda gadać... Potrzebuję dobrego masażu, a mąż w pracy ...
#3821 |
Rozeznanie
|
Kurpianno droga ma! Miła pani w laborze przed pobraniem z żyły pobierała mi z palca do glukometru. Na czczo miałam ok. 80, po godzinie 156, po dwóch poniżej setki. W domu na czczo glukometrem miałam 58. Albo ten mój glukometr jakiś lewy albo nie wiem. Aha, wczoraj byłam po tej glukozie przymulona, a dziś było ok. Dziwne, bo wczoraj pomiędzy pobraniami leżałam plecakiem, a dziś jednak miałam aktywność- przed badaniem odwózka M.potem siedzenie w przychodni. Dziwne to mega!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kasiu :tuli: już bliżej niż dalej :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-08 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Wtajemniczenie
|
Wieczorna zgaga, lalala!
#3823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Rozeznanie
|
ja wypilam herbate z cytryna i tez ZGAGA ;/
#3826 |
Zakorzenienie
|
umyliśmy ściany i sufit, teraz tżet zakleja dziury a ja już padam na pysk...nóg nie czuję i pleców
![]() jutro postanowiłam wyjąć wszystkie ciuchy i w końcu posegregować rozmiarami bo chyba popłynęłam... tylko jak dojść z tym ładu jak na jednych jest wielkośc normalnie 56, 62..itd.. a na innych, 2-3, 3-6 miesiąca, po 1 miesiącu itp.. jak z tym doszłyście ładu....?? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- szybkawolna - nie nadążam za Twoimi avatarami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Raczkowanie
|
czekam na swoją
![]() Dziewczyny Wy na rozmiary ubranek patrzycie z metek czy na oko? Ja prawie wszystko mam z ciuchlandów i nie wiem czy to kwestia porozciągania czy różnych firm, ale niektóre 56 są większe niż 62... ![]() A tak poza tym to jak pisałyście ile macie wsadów pralek to stwierdziłam, że idę jutro jeszcze dokupić ciuszków w sh, ja to może mam z jeden niepełny i to mojej małej pralki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
słoneczko ja też mam obawy jak po takim leżeniu dam w ogóle rade urodzić. Ty cały czas bezwzględnie leżysz czy torszkę się po domu pokręcisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Rozeznanie
|
Bo sie zdecydowac nie moge ;p
![]() |
#3830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dołączam, całe popołudnie co chwila, ale głupia baba, bo mam zgagę ale wpierniczam wszystko co ją u mnie wywołuje czyli słodkości, a teraz jabłko i znowu pali.... ![]()
![]() |
#3832 |
Wtajemniczenie
|
Witam ja tez już po wizycie niby wszystko ok ale dzidzia jest prawie 2 tyg mniejsza od tp z om :-/ gin mówiła ze będzie malutka bo i ja i maz byliśmy mali ale jakoś mnie to zmartwiło :-/.
Już mi pobrała posiew w kierunku GBS, na następna wizytę mam zrobic, morfologie, mocz, VDRL i anty hbs. To już tak pod poród. Pytałam ja o znieczulenie to powiedziała ze u nich w szpitalu(czyli tam gdzie bede rodzic) około 90% porodów jest ze znieczuleniem i ze maja naprawdę świetnych anestezjologii i ona znieczulenie jak najbardziej poleca ![]() ![]() Z ciekawostek to wracając od gin skończyłam do Silesi, do super pharm, i okazało sie ze płyny do prania JELP sa do wzięcia za punkty, których miałam sporo ![]() ![]() ![]() ![]()
#3833 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-08 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomijając wyniki "domowe", to te laboratoryjne masz chyba ok, no ten na czczo taki niskawy tylko... muszę mamę zapytać o to... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie bedziesz rodzic?? Bo mnie zainteresowalas ta duza iloscia zmieczulen ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio na SR położna (nie związana z żadnym szpitalem) nam powiedziała ze znieczulenia to praktykują właśnie na Raciborskiej i w kolejowym powiedziała ze rzadko mozna spotkać w innym szpitalu. Dzis gin mówiła ze Raciborska to najwiecej na Śląsku a w Kolejowym jest tak naprawdę stosunkowo mało porodów. A kiedyś czytałam ze raciborska ma bardzo dobrych anestezjologii wiec chyba coś jest na rzeczy
![]() |
#3837 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my kupowalysmy w sklepie internetowym TOsia w promocji nowy za 399zl, wiec był szal! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeśli o czyms zapomniałam, to już trudno. dokupi się później. Cytat:
![]() Sweet a z wyplata nie pomoge, mimo ze z Zusu to pracodawca mi przelewa Cytat:
ja taka sama jak w lidlu była, poduszke kupiłam w biedronce na wyprzedaży za 16,99z; tylko nigdzie ale to nigdzie nie mogę dostać poszewki! Cytat:
Kasia lacze się z Toba w bolu . ciążowe zachcianki szlag trafil noooo..... Cytat:
dziś tez mam, a nic zlego nie zjadłam.... dlaczego ta zgaga!!!!???? Cytat:
super promocja na jelpa znalazlas , tez sobie wymienie pkt bo nigdy jeszcze ich nie wymienialam
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Jakbym nie miala znajomosci anestezjologicznych w rudzie slaskiej to chyba bym wybrala raciborska...chociaz tam tez pewnie moga odeslac kogos "z ulicy"bo to centrum miasta i duzo ludzi pewnie...? Konsultacje trzeba robic we wlasnym zakresie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
W kolejowym malo porodow bo wszyscy pedza na przeciwko
![]() Ja sie urodzilam w kolejowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.