|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
Oby u Ciebie zabezpieczanie też przyniosło efekty
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się mechanicznie nie niszczyć włosów, delikatnie czesać itd., a ostatnio przeprosiłam się też z jedwabiem biowaxowym, ale daję naprawdę odrobinę. Skrąkują się i tak, ale coś za coś. Niedługo Biowax się skończy i poszukam czegoś nowego. Zobaczymy co na to przyrost ![]()
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Czy stosowała któraś z was domową maskę drożdżową przyspieszającą porost? Naczytałam się, że da się osiągnąć 3-4 cm w miesiąc, i strasznie się napaliłam
Tu przepis: http://cotymasznaglowie.blogspot.com...-miesiaca.htmlJa stosuję od 1 września, tylko nie całą kostkę, a 1/3 lub 1/4 kostki (i tak wychodzi mi bardzo dużo maski), póki co udało mi się nakładać codziennie przed myciem na godzinę. Podobno po nałożeniu maski czuć mrowienie na skórze głowy, albo chociaż ciepło, a ja nic nie czuję, mimo że podgrzewam ją suszarką przez kilka minut... Nie wytrzymałam i dzisiaj zmierzyłam włosy, nie urosły nic od końca sierpnia... Pewnie to za szybko, ale liczyłam, że zobaczę 1 cm więcej Chyba poczekam do połowy września i jak dalej nie będzie efektów, to przestanę ją nakładać. Czy myślicie, że to za szybko, i jednak powinnam stosować ją cały miesiąc?
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę jednak, że potrzeba dłuższej kuracji niż 2 tygodnie żeby to sprawdzić. Jak działają u Ciebie wcierki? Efekt jest natychmiastowy, czy raczej musisz poczekać na działanie? Tu może być podobnie.
|
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chwalę się - od 19.08 stosuje aktywne serum na porost dwa razy dziennie i... wokół całego czoła wypatrzyłam wczoraj meszek- bardzo dużo nowych włosków - mam nadzieję że tak jest na całej głowie; narazie sa tak cienkie że wyglądają raczej jak pierza u ptaków i trudno to wyłapać wśród moich włosów. Czuję ze moje zapuszczanie ruszy z kopyta bo dzisiaj miałam na skórze olej rycynowy przez całą noc i przy myciu wypadło mi może 10 włosów - więc wprowadzam nowe zwyczaje.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-09 o 08:55 |
||
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, by u Ciebie było tak samo i żeby włosy były coraz dłuższe ![]() Cytat:
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-09 o 11:33 |
||
|
|
|
#4118 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I gratuluję baby hair! ![]() Cytat:
No i moje włosy są totalnie nieprzewidywalne, raz same z siebie urosną 2 cm na miesiąc, a raz mimo stosowania stu rzeczy na raz nie urosną nic. Ale przekonałyście mnie, jeszcze co najmniej 2 tygodnie będę stosować tę maskę
|
|||
|
|
|
#4119 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnimi czasy nie chcę stosować nic innego poza szamponem z Lidla z 30% aloesu, NaturVital, Biovaxem do ciemnych i Niveą Long Repair. A zbiorek innych produktów leży i się patrzy
![]() Cieszę się, gdyż moje włosy zaczęły już odzyskiwać formę fryzury, jaką miały gdy były dłuższe niż obecnie. Zapuszczam je dla własnej wygody, dużo lepiej spiąć włosy o długości do zapięcia stanika niż takie do ramion. |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48065544]Ostatnimi czasy nie chcę stosować nic innego poza szamponem z Lidla z 30% aloesu, NaturVital, Biovaxem do ciemnych i Niveą Long Repair. A zbiorek innych produktów leży i się patrzy ![]() Cieszę się, gdyż moje włosy zaczęły już odzyskiwać formę fryzury, jaką miały gdy były dłuższe niż obecnie. Zapuszczam je dla własnej wygody, dużo lepiej spiąć włosy o długości do zapięcia stanika niż takie do ramion.[/QUOTE] A mnie ciągle ciągnie do nowości ![]() Gratulacje ogarniających się włosów
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polećcie jakąś odżywkę bez spłukiwania. Ostatnio miałam z Ziaji. Wcześniej z Joanny. Lubię zmieniać wiec chce spróbować czegoś nowego, innego.
Co do zabezpieczenia końcówek to robię to sporadycznie, a w całym swoim życiu widziałam u siebie może ze 2 rozdwojone. Fakt, że jak długo nie podcinam to robią się bardziej szorstkie i łatwo się plączą, ale nie rozdwajają się.
|
#4124 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Z takich typowych bs to lubię Joanne albo czarny i żółty spray Gliss Kur.
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Mam nadzieję, że działa, bo wstawiam z aplikacji na telefon. Cytat:
wolę zrobić zdjęcie i w ten sposób porównać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawam jak wygląda skład tego serum.
![]() A w ogóle to przyszłam się pochwalić, że wreszcie kupiłam Garniera AiK. Szampon oraz odżywkę, zobaczymy co to za cuda. Przestawiam się na bardziej emolientową pielęgnację.
|
|
#4129 |
|
Miss Pudernica
|
Jutro mogę wstawić zdjęcie skład. Cudów tam na pewno nie ma, ale ja tam tego nie oczekuje. Zabezpiecza, nie obciąża i ułatwia rozczesywania, to mi wystarcza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro w końcu podcinanie!
|
|
|
|
#4131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48080281]Ile masz zamiar podciąć?[/QUOTE]
Tak ok. 3 cm. Trochę pozbędę się farbowanej części włosów
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
Konto usunięte
|
Kusi mnie ostatnimi czasy kupienie termoloków o średnicy 3,8 cm. Bardzo podobają mi się efekty osiągnięte po nich, a mnie nie zawsze chce się stylizować swoje naturalne fale, odpowiednio je suszyć i układać by po całym procesie całość wyglądała średnio.
Mam już lokówkę Remingtona, ale używam jej tylko na większe okazje ze względu na to, że musi być bardzo mocno rozgrzana, by moje fale dobrze "złapało", ponad to loki kręcone na lokówce mają u mnie tendencję do o wiele szybszego rozprostowywania się niż w przypadku udanej stylizacji poprzez ugniatanie i zakręcanie "na dwa kucyki". |
|
|
|
#4135 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie mogę, w ciągu ostatniego roku wszystko się zmienił0 - mogę nakładać oleje na skórę głowy, mogę kłaśc olej na włosy na całą noc a kiedyś max 3 godziny bo inaczej był puch. Po olejach są takie gładkie że nie potrzebują stylizacji a rok temu bez żelu nie nadawały się do niczego
. Bywają obciążone, nie potrzebują odzywki po kazdym myciu, na dopasowane oleje reagują po jednym użyciu ładnym wyglądem ![]() A ja już oswoiłam się z myślą, że na zawsze będą wysokoporowate, takie TRUDNE I SPECJALNEJ TROSKI bo dwa lata nie mogłam z nich więcej wykrzesać. Jedyną recepta okazało się zapuszczenie w całości wypielęgnowanych włosów które zachowują się zupełnie inaczej niż te same włosy zapuszczone bez pielęgnacji i w zaniedbaniu. Jestem MEEGA zadowolona.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-10 o 20:08 |
|
|
|
#4136 |
|
Miss Pudernica
|
To muszę się wybrać na wycieczkę po swoich Rossmanach, może uda mi się jeszcze je dostać.
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na zdjęcia
![]() W sobote hennowałam i dopiero dziś umyłam po tym włosy. Jakby nie to, że po deszczu wygladałam jak półtora nieszczęścia mogłabym tak chodzić chyba do soboty. Henna mi na szczeście skalpu nie przesusza, ale po jej zastosowaniu moge głowę myć jeszcze rzadziej. Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-11 o 10:52 |
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam dziś z wielką ulgą Kallosa UV i to chyba mój ostatni nabytek tej marki.
Zaczęłam za to tę wcierkę antysmalcową Alpecin. Co za upierdliwa rzecz! Przez mentol najpierw jest mi zimno w głowę, a za chwilę przez alko (chyba bardzo słuszną ilość) zaczyna piec. |
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
Ale zrobiłam zakupy włosowe: - rosyjski szampon przeciw wypadaniu w saszetce, - rosyjski szampon odżywczy (dużo olei w składzie) w saszetce, - rosyjski balsam przeciw wypadaniu w saszetce, - bingo z błotem karnalitowym (miałam kiedyś i uwielbiałam). No i własnie z tym bingo mam problem. W środku w ścianach i na wierzchu jest brązowe i pachnie błotem. Wiem, że one brązowieją, bo na wizażu czytałam, ale poprzednia maska mi nie zbrązowiała i pachniała ładnie. Zastanawiam się czy reklamować.
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Ten lotion wygląda kusząco, chociaż trochę się boję, że zadziałałby porostowo i jeszcze nie daj boże miałabym znowu wysyp baby hair.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Oby u Ciebie zabezpieczanie też przyniosło efekty

Staram się mechanicznie nie niszczyć włosów, delikatnie czesać itd., a ostatnio przeprosiłam się też z jedwabiem biowaxowym, ale daję naprawdę odrobinę. Skrąkują się i tak, ale coś za coś. Niedługo Biowax się skończy i poszukam czegoś nowego. Zobaczymy co na to przyrost