Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 22:40   #4111
swan999
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dojrzałam wreszcie do zabezpieczania końców na poważnie! Zobaczymy jaki będzie zysk przyrostowy... do pasa już niedaleko!
Zabezpieczanie końcówek mi bardzo pomaga w zapuszczaniu, i teraz tak mi to weszło w nawyk, że prawie zawsze po myciu to robię. Aż dziwne, że kiedyś w ogóle o tym nie myśIałam. I ani jednej rozdwojonej końcówki u siebie nie znalazłam od ponad roku Oby u Ciebie zabezpieczanie też przyniosło efekty

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 23:18   #4112
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Zabezpieczanie końcówek mi bardzo pomaga w zapuszczaniu, i teraz tak mi to weszło w nawyk, że prawie zawsze po myciu to robię. Aż dziwne, że kiedyś w ogóle o tym nie myśIałam. I ani jednej rozdwojonej końcówki u siebie nie znalazłam od ponad roku Oby u Ciebie zabezpieczanie też przyniosło efekty
mi też zabezpieczanie końcówek bardzo pomaga w zapuszczaniu. Niby taka niepozorna rzecz ale bardzo potrzebna
Stary 2014-09-09, 00:47   #4113
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, bo ja co 3 miesiące centymetr-dwa podcinam, kiedy zaczynam znajdywać jakieś zniszczenia pojedyncze... w związku z tym włosy rosną, ale nie tak szybko jak bym chciała. Gdyby móc podcinać raz na pół roku.... Staram się mechanicznie nie niszczyć włosów, delikatnie czesać itd., a ostatnio przeprosiłam się też z jedwabiem biowaxowym, ale daję naprawdę odrobinę. Skrąkują się i tak, ale coś za coś. Niedługo Biowax się skończy i poszukam czegoś nowego. Zobaczymy co na to przyrost

Stary 2014-09-09, 01:39   #4114
Erishkigal
Raczkowanie

Czy stosowała któraś z was domową maskę drożdżową przyspieszającą porost? Naczytałam się, że da się osiągnąć 3-4 cm w miesiąc, i strasznie się napaliłam Tu przepis: http://cotymasznaglowie.blogspot.com...-miesiaca.html
Ja stosuję od 1 września, tylko nie całą kostkę, a 1/3 lub 1/4 kostki (i tak wychodzi mi bardzo dużo maski), póki co udało mi się nakładać codziennie przed myciem na godzinę. Podobno po nałożeniu maski czuć mrowienie na skórze głowy, albo chociaż ciepło, a ja nic nie czuję, mimo że podgrzewam ją suszarką przez kilka minut...
Nie wytrzymałam i dzisiaj zmierzyłam włosy, nie urosły nic od końca sierpnia... Pewnie to za szybko, ale liczyłam, że zobaczę 1 cm więcej Chyba poczekam do połowy września i jak dalej nie będzie efektów, to przestanę ją nakładać. Czy myślicie, że to za szybko, i jednak powinnam stosować ją cały miesiąc?
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 07:47   #4115
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Kiedyś zdarzalo mi sie swiadomie snic, na zasadzie: wiem, ze to sen, robie, co mi sie podoba
Ile możliwości....:ha haha:

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Czy stosowała któraś z was domową maskę drożdżową przyspieszającą porost? Naczytałam się, że da się osiągnąć 3-4 cm w miesiąc, i strasznie się napaliłam Tu przepis: http://cotymasznaglowie.blogspot.com...-miesiaca.html
Ja stosuję od 1 września, tylko nie całą kostkę, a 1/3 lub 1/4 kostki (i tak wychodzi mi bardzo dużo maski), póki co udało mi się nakładać codziennie przed myciem na godzinę. Podobno po nałożeniu maski czuć mrowienie na skórze głowy, albo chociaż ciepło, a ja nic nie czuję, mimo że podgrzewam ją suszarką przez kilka minut...
Nie wytrzymałam i dzisiaj zmierzyłam włosy, nie urosły nic od końca sierpnia... Pewnie to za szybko, ale liczyłam, że zobaczę 1 cm więcej Chyba poczekam do połowy września i jak dalej nie będzie efektów, to przestanę ją nakładać. Czy myślicie, że to za szybko, i jednak powinnam stosować ją cały miesiąc?
Czy ona coś u Ciebie podziała to wiedzą tylko Twoje włosy i Twój skalp. Ogólnie drożdże są też ponąć fajne (razem z jogurtem) na uspokojenie skalpu i zmniejszenie przetłuszczania. Jeśli myjesz włosy codziennie i z taką częstotliwością będziesz ją używać to jest szansa Myślę jednak, że potrzeba dłuższej kuracji niż 2 tygodnie żeby to sprawdzić. Jak działają u Ciebie wcierki? Efekt jest natychmiastowy, czy raczej musisz poczekać na działanie? Tu może być podobnie.
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:54   #4116
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
mi też zabezpieczanie końcówek bardzo pomaga w zapuszczaniu. Niby taka niepozorna rzecz ale bardzo potrzebna
Ja bez zabezpieczenia musiałabym podcinać chyba co 2 miesiące, a tak to raz dwa razy w roku

Cytat:
Powiem tak - próbowałam stosować tą maskę :/ i jakoś do mnie nie przemówiła, zastosowałam jakiś miesiąc temu ze 3 razy i dałam spokój - nie miałąa szansy zadziałać, ale spływała mi z włosów i aplikacja była nieprzyjemna. jeśli chodzi o skuteczność to jeśli dajesz rade ją stosować, to ma szansę zadziałać, ale takie metody potrzebują czasu - przynajmniej miesiąc, żeby cokolwiek powiedzieć - ale trudno tu wyrokować, bo jak coś przypasuje...patrz niżej...

Chwalę się - od 19.08 stosuje aktywne serum na porost dwa razy dziennie i... wokół całego czoła wypatrzyłam wczoraj meszek- bardzo dużo nowych włosków - mam nadzieję że tak jest na całej głowie; narazie sa tak cienkie że wyglądają raczej jak pierza u ptaków i trudno to wyłapać wśród moich włosów.
Czuję ze moje zapuszczanie ruszy z kopyta bo dzisiaj miałam na skórze olej rycynowy przez całą noc i przy myciu wypadło mi może 10 włosów - więc wprowadzam nowe zwyczaje.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-09 o 08:55
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:30   #4117
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
No właśnie, bo ja co 3 miesiące centymetr-dwa podcinam, kiedy zaczynam znajdywać jakieś zniszczenia pojedyncze... w związku z tym włosy rosną, ale nie tak szybko jak bym chciała. Gdyby móc podcinać raz na pół roku.... Staram się mechanicznie nie niszczyć włosów, delikatnie czesać itd., a ostatnio przeprosiłam się też z jedwabiem biowaxowym, ale daję naprawdę odrobinę. Skrąkują się i tak, ale coś za coś. Niedługo Biowax się skończy i poszukam czegoś nowego. Zobaczymy co na to przyrost
Dzięki zabezpieczaniu końcówek podcinam raz na 6 miesięcy, albo i rzadziej.
Trzymam kciuki, by u Ciebie było tak samo i żeby włosy były coraz dłuższe

Cytat:
Ja dałabym więcej czasu na to by stwierdzić czy ta maska drożdżowa daje efekty czy nie. Stosuj ją chociaż cały miesiąc i zobaczysz jak będzie. Nie zawsze efekty przychodzą od razu. A inne specyfiki na przyśpieszenie przyrostu po jakim czasie działały u Ciebie?

Edytowane przez swan999
Czas edycji: 2014-09-09 o 11:33
Stary 2014-09-09, 13:17   #4118
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość

Czy ona coś u Ciebie podziała to wiedzą tylko Twoje włosy i Twój skalp. Ogólnie drożdże są też ponąć fajne (razem z jogurtem) na uspokojenie skalpu i zmniejszenie przetłuszczania. Jeśli myjesz włosy codziennie i z taką częstotliwością będziesz ją używać to jest szansa Myślę jednak, że potrzeba dłuższej kuracji niż 2 tygodnie żeby to sprawdzić. Jak działają u Ciebie wcierki? Efekt jest natychmiastowy, czy raczej musisz poczekać na działanie? Tu może być podobnie.
Ciężko powiedzieć, bo chyba zawsze mierzyłam włosy po co najmniej 3 tygodniach stosowania. Poza tym mój sposób mierzenia nie jest super precyzyjny, nie znam przyrostu co do milimetra, tylko tak do centymetra - więc łudzę się, że pewnie urosły te pół centymetra, tylko przez mój sposób mierzenia tego nie wykryłam
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Powiem tak - próbowałam stosować tą maskę :/ i jakoś do mnie nie przemówiła, zastosowałam jakiś miesiąc temu ze 3 razy i dałam spokój - nie miałąa szansy zadziałać, ale spływała mi z włosów i aplikacja była nieprzyjemna. jeśli chodzi o skuteczność to jeśli dajesz rade ją stosować, to ma szansę zadziałać, ale takie metody potrzebują czasu - przynajmniej miesiąc, żeby cokolwiek powiedzieć - ale trudno tu wyrokować, bo jak coś przypasuje...patrz niżej...

Chwalę się - od 19.08 stosuje aktywne serum na porost dwa razy dziennie i... wokół całego czoła wypatrzyłam wczoraj meszek- bardzo dużo nowych włosków - mam nadzieję że tak jest na całej głowie; narazie sa tak cienkie że wyglądają raczej jak pierza u ptaków i trudno to wyłapać wśród moich włosów.
Czuję ze moje zapuszczanie ruszy z kopyta bo dzisiaj miałam na skórze olej rycynowy przez całą noc i przy myciu wypadło mi może 10 włosów - więc wprowadzam nowe zwyczaje.
No właśnie z jogurtem wychodzi bardzo rzadka, więc od kilku dni wymieniam jogurt na maskę Kallosa, wychodzi bardzo gęsta, ani razu nic nie spłynęło. Mam tylko nadzieję, że to nie ma wpływu na działanie maski.
I gratuluję baby hair!
Cytat:
Ja dałabym więcej czasu na to by stwierdzić czy ta maska drożdżowa daje efekty czy nie. Stosuj ją chociaż cały miesiąc i zobaczysz jak będzie. Nie zawsze efekty przychodzą od razu. A inne specyfiki na przyśpieszenie przyrostu po jakim czasie działały u Ciebie?
Tak jak pisałam, trudno powiedzieć, bo zawsze mierzyłam pod koniec kuracji No i moje włosy są totalnie nieprzewidywalne, raz same z siebie urosną 2 cm na miesiąc, a raz mimo stosowania stu rzeczy na raz nie urosną nic. Ale przekonałyście mnie, jeszcze co najmniej 2 tygodnie będę stosować tę maskę
Stary 2014-09-09, 13:30   #4119
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Ostatnimi czasy nie chcę stosować nic innego poza szamponem z Lidla z 30% aloesu, NaturVital, Biovaxem do ciemnych i Niveą Long Repair. A zbiorek innych produktów leży i się patrzy

Cieszę się, gdyż moje włosy zaczęły już odzyskiwać formę fryzury, jaką miały gdy były dłuższe niż obecnie. Zapuszczam je dla własnej wygody, dużo lepiej spiąć włosy o długości do zapięcia stanika niż takie do ramion.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 14:42   #4120
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko powiedzieć, bo chyba zawsze mierzyłam włosy po co najmniej 3 tygodniach stosowania. Poza tym mój sposób mierzenia nie jest super precyzyjny, nie znam przyrostu co do milimetra, tylko tak do centymetra - więc łudzę się, że pewnie urosły te pół centymetra, tylko przez mój sposób mierzenia tego nie wykryłam

Tak jak pisałam, trudno powiedzieć, bo zawsze mierzyłam pod koniec kuracji No i moje włosy są totalnie nieprzewidywalne, raz same z siebie urosną 2 cm na miesiąc, a raz mimo stosowania stu rzeczy na raz nie urosną nic. Ale przekonałyście mnie, jeszcze co najmniej 2 tygodnie będę stosować tę maskę
Moim zdaniem zmierzenie włosów z dokładnością pomiaru sięgającą mm jest w warunkach domowych niemożliwe. Myślę, że Twoje mierzenie do centymetrów jest racjonalne

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48065544]Ostatnimi czasy nie chcę stosować nic innego poza szamponem z Lidla z 30% aloesu, NaturVital, Biovaxem do ciemnych i Niveą Long Repair. A zbiorek innych produktów leży i się patrzy

Cieszę się, gdyż moje włosy zaczęły już odzyskiwać formę fryzury, jaką miały gdy były dłuższe niż obecnie. Zapuszczam je dla własnej wygody, dużo lepiej spiąć włosy o długości do zapięcia stanika niż takie do ramion.[/QUOTE]

A mnie ciągle ciągnie do nowości

Gratulacje ogarniających się włosów
Stary 2014-09-09, 14:47   #4121
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:

A mnie ciągle ciągnie do nowości
mnie tak samo ale niestety zużywanie zapasów idzie mi w zółwim tempie...
Stary 2014-09-09, 19:18   #4122
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
mnie tak samo ale niestety zużywanie zapasów idzie mi w zółwim tempie...
Skąd ja to znam

Stary 2014-09-09, 20:15   #4123
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny polećcie jakąś odżywkę bez spłukiwania. Ostatnio miałam z Ziaji. Wcześniej z Joanny. Lubię zmieniać wiec chce spróbować czegoś nowego, innego.
Co do zabezpieczenia końcówek to robię to sporadycznie, a w całym swoim życiu widziałam u siebie może ze 2 rozdwojone. Fakt, że jak długo nie podcinam to robią się bardziej szorstkie i łatwo się plączą, ale nie rozdwajają się.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:23   #4124
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie jakąś odżywkę bez spłukiwania. Ostatnio miałam z Ziaji. Wcześniej z Joanny. Lubię zmieniać wiec chce spróbować czegoś nowego, innego.
Co do zabezpieczenia końcówek to robię to sporadycznie, a w całym swoim życiu widziałam u siebie może ze 2 rozdwojone. Fakt, że jak długo nie podcinam to robią się bardziej szorstkie i łatwo się plączą, ale nie rozdwajają się.
Fajne jest serum Dove zapobiegające rozdwojeniu. Jest kremowe jak odżywka, lekkie, używam go jak mam czas tylko na mycie szamponem i super mi się rozczesuje włosy po nim. Denkuje już pierwsze opakowanie i na pewno na zimę znowu kupię.
Z takich typowych bs to lubię Joanne albo czarny i żółty spray Gliss Kur.
Stary 2014-09-09, 20:51   #4125
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Fajne jest serum Dove zapobiegające rozdwojeniu. Jest kremowe jak odżywka, lekkie, używam go jak mam czas tylko na mycie szamponem i super mi się rozczesuje włosy po nim. Denkuje już pierwsze opakowanie i na pewno na zimę znowu kupię.
Z takich typowych bs to lubię Joanne albo czarny i żółty spray Gliss Kur.
Dziękuję. Możesz dać link do tego serum Dove? Joanny już na razie nie chce bo miałam chyba wszystkie rodzaje. Mam żółty Gliss Kur w spraju, ale chodzi mi o odżywkę b/s ale nie taką do psikania.

Stary 2014-09-09, 21:18   #4126
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem zmierzenie włosów z dokładnością pomiaru sięgającą mm jest w warunkach domowych niemożliwe. Myślę, że Twoje mierzenie do centymetrów jest racjonalne
Zawsze mnie intryguje, jak inne dziewczyny to robią, że wiedzą co do milimetra ile włosy im urosły. Tak dokładnie to chyba tylko da się z pomocą innej osoby
Stary 2014-09-09, 21:27   #4127
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Dziękuję. Możesz dać link do tego serum Dove? Joanny już na razie nie chce bo miałam chyba wszystkie rodzaje. Mam żółty Gliss Kur w spraju, ale chodzi mi o odżywkę b/s ale nie taką do psikania.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-koncowki.html

Mam nadzieję, że działa, bo wstawiam z aplikacji na telefon.

Cytat:
Zawsze mnie intryguje, jak inne dziewczyny to robią, że wiedzą co do milimetra ile włosy im urosły. Tak dokładnie to chyba tylko da się z pomocą innej osoby
Też mnie to zastanawia, bo ja nawet z orientacyjnym mierzeniem sobie nie radzę wolę zrobić zdjęcie i w ten sposób porównać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-09, 22:09   #4128
Melanchton
Zakorzenienie

Ciekawam jak wygląda skład tego serum.

A w ogóle to przyszłam się pochwalić, że wreszcie kupiłam Garniera AiK. Szampon oraz odżywkę, zobaczymy co to za cuda. Przestawiam się na bardziej emolientową pielęgnację.
Stary 2014-09-09, 22:48   #4129
aante_e
Miss Pudernica

Jutro mogę wstawić zdjęcie skład. Cudów tam na pewno nie ma, ale ja tam tego nie oczekuje. Zabezpiecza, nie obciąża i ułatwia rozczesywania, to mi wystarcza.

Stary 2014-09-10, 12:21   #4130
swan999
Zakorzenienie

Jutro w końcu podcinanie!

Stary 2014-09-10, 12:27   #4131
Konto usunięte

Cytat:
Ile masz zamiar podciąć?
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 12:38   #4132
swan999
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48080281]Ile masz zamiar podciąć?[/QUOTE]

Tak ok. 3 cm. Trochę pozbędę się farbowanej części włosów

Stary 2014-09-10, 19:51   #4133
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-koncowki.html

Mam nadzieję, że działa, bo wstawiam z aplikacji na telefon.

Dziękuję. Link działa a wchodziłam z telefonu. Kupiłam dzisiaj to serum. Było w CND w Rossmannie, zostało ostatnie. Chyba czekało na mnie.

Stary 2014-09-10, 19:59   #4134
Konto usunięte

Kusi mnie ostatnimi czasy kupienie termoloków o średnicy 3,8 cm. Bardzo podobają mi się efekty osiągnięte po nich, a mnie nie zawsze chce się stylizować swoje naturalne fale, odpowiednio je suszyć i układać by po całym procesie całość wyglądała średnio.
Mam już lokówkę Remingtona, ale używam jej tylko na większe okazje ze względu na to, że musi być bardzo mocno rozgrzana, by moje fale dobrze "złapało", ponad to loki kręcone na lokówce mają u mnie tendencję do o wiele szybszego rozprostowywania się niż w przypadku udanej stylizacji poprzez ugniatanie i zakręcanie "na dwa kucyki".
Stary 2014-09-10, 20:06   #4135
201801220933
Konto usunięte

Ja nie mogę, w ciągu ostatniego roku wszystko się zmienił0 - mogę nakładać oleje na skórę głowy, mogę kłaśc olej na włosy na całą noc a kiedyś max 3 godziny bo inaczej był puch. Po olejach są takie gładkie że nie potrzebują stylizacji a rok temu bez żelu nie nadawały się do niczego . Bywają obciążone, nie potrzebują odzywki po kazdym myciu, na dopasowane oleje reagują po jednym użyciu ładnym wyglądem

A ja już oswoiłam się z myślą, że na zawsze będą wysokoporowate, takie TRUDNE I SPECJALNEJ TROSKI bo dwa lata nie mogłam z nich więcej wykrzesać. Jedyną recepta okazało się zapuszczenie w całości wypielęgnowanych włosów które zachowują się zupełnie inaczej niż te same włosy zapuszczone bez pielęgnacji i w zaniedbaniu. Jestem MEEGA zadowolona.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-10 o 20:08
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 20:10   #4136
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Dziękuję. Link działa a wchodziłam z telefonu. Kupiłam dzisiaj to serum. Było w CND w Rossmannie, zostało ostatnie. Chyba czekało na mnie.
To muszę się wybrać na wycieczkę po swoich Rossmanach, może uda mi się jeszcze je dostać.
Stary 2014-09-11, 10:49   #4137
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na zdjęcia

W sobote hennowałam i dopiero dziś umyłam po tym włosy. Jakby nie to, że po deszczu wygladałam jak półtora nieszczęścia mogłabym tak chodzić chyba do soboty. Henna mi na szczeście skalpu nie przesusza, ale po jej zastosowaniu moge głowę myć jeszcze rzadziej.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-09-11 o 10:52
Stary 2014-09-12, 11:19   #4138
chimay
Zakorzenienie

Skończyłam dziś z wielką ulgą Kallosa UV i to chyba mój ostatni nabytek tej marki.

Zaczęłam za to tę wcierkę antysmalcową Alpecin. Co za upierdliwa rzecz! Przez mentol najpierw jest mi zimno w głowę, a za chwilę przez alko (chyba bardzo słuszną ilość) zaczyna piec.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:23   #4139
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Skończyłam dziś z wielką ulgą Kallosa UV i to chyba mój ostatni nabytek tej marki.

Zaczęłam za to tę wcierkę antysmalcową Alpecin. Co za upierdliwa rzecz! Przez mentol najpierw jest mi zimno w głowę, a za chwilę przez alko (chyba bardzo słuszną ilość) zaczyna piec.
Mi antytłuszczowo pomaga seboradin niger. Jak zahamuje wypadanie to zostanie moim must have. Już drugi raz myję włosy po 2 dniach, a nie codziennie.

Ale zrobiłam zakupy włosowe:
- rosyjski szampon przeciw wypadaniu w saszetce,
- rosyjski szampon odżywczy (dużo olei w składzie) w saszetce,
- rosyjski balsam przeciw wypadaniu w saszetce,
- bingo z błotem karnalitowym (miałam kiedyś i uwielbiałam).

No i własnie z tym bingo mam problem. W środku w ścianach i na wierzchu jest brązowe i pachnie błotem. Wiem, że one brązowieją, bo na wizażu czytałam, ale poprzednia maska mi nie zbrązowiała i pachniała ładnie. Zastanawiam się czy reklamować.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:32   #4140
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej.

Mi antytłuszczowo pomaga seboradin niger. Jak zahamuje wypadanie to zostanie moim must have. Już drugi raz myję włosy po 2 dniach, a nie codziennie.
Ten lotion wygląda kusząco, chociaż trochę się boję, że zadziałałby porostowo i jeszcze nie daj boże miałabym znowu wysyp baby hair.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości