|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
cześć dziewczynki! Witam się w 30 tygodniu
![]() ![]() ![]() póki co jeszcze się obraca, bo ostatnio była głową w dół teraz już była obrócona. Gin stwierdziła że wysoko noszę ciążę, cokolwiek to znaczy ![]() Z wynikami powiedziała mi że hemoglobina dla ciężarnych to taki dolny przedział to 10,5 a na normach z labotratorium jest od 12, ja miałam 11, 3 i powiedziała, że nie muszę nic brać, żadnego żelaza, nic, powiedziała że ewentualnie mogę spróbować dietą ze zwiększona zawartością żelaza spróbować ale nie ma konieczności. W sumie dobrze ![]() Poza tym dostałam wczoraj od znajomej wanienkę ze stelażem, rożek, laktator z aventa ręczny, butelkę dr browna, kombinezon na maluszka r.56, poduszkę do karmienia i nawet koszulę ![]() więc trochę wydatków mi tez poleci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi wczoraj tylko dała "skierowanie" a GBS ale coś wspominała o jakichś wymazach. Muszę się przyjrzeć bliżej temu zagadnieniu ![]() ![]() [QUOTE=martha330;48058317] ja czekam na wyplate, żeby zamowic lozeczko i materacyk i wanienke i przewijak i na razie koncze z zakupami, wozek wybrałam zupełnie inny niż zakladalam, ale jestem pewna i będzie Jedo fyn classic kolor 280. /QUOTE] Martucha wózek chcemy dokładnie taki sam (na 99%) ja jestem cały czas zdecydowana na Fyna ale Memo, z kolorem cały czas miałam wahania aż zobaczyłam go w kolorze 280 ![]() ![]() Cytat:
![]() zdjęcie telefonem ale real foto załączam ![]() Cytat:
![]() ostatnio mówili gdzieś w gdańsku że jakiś baran spalił ileś aut, przecież to normalnie jakimś idiota trzeba być;/ Sweet współczuję, bo to dodatkowe koszty;/
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
u mnie 54 dni do tp.......
Lola wazne ze z dzidzia wszystko ok ![]() ![]() wczoraj rozmawialam ze znajoma ktora ma 3 dzieci, 1 synka urodzila 3 dni przed tp z waga 3600g, 2 synka urodzila 6 dni przed tp z waga 4200g, a coreczke urodzila 10 dni przed tp z waga 4600g i to sn ![]() teraz jej corka ma 8 mcy , niestety po urodzeniu okazalo sie ze ma wade serduszka i miala operacje w klinice w katowicach, teraz na kontrole musi jezdzic z nia ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3873 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie po deszczu już i trochę się przejaśnia ale nie piorę nic bo nie mam gdzie suszarki postawić, dopiero po malowaniu. zrobiłam za to porządek w ciuchach i mam całą mase maleńkich ciuszków...obawiam się, ze większości Młody nie założy nawet raz... mam pytanie czy macie dużo bluz takich rozpinanych na body powiedzmy..?? bo rozumiem dobrze, ze jak założę body na to śpiochy lub półśpiochy to na to jeszcze jakaś bluza..??i dopiero kombinezon..?? na body z krótkim to napewno a na body z długim też..?? rozumiem, że jak pajac to już tylko kombinezon, ale jak właśnie samo body to chyba coś jeszcze trzeba założyć... ![]() bo ja mam tylko takie 2 bluzy na maluszka a większych wcale.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Justana dobrze, ze wszystko gra
![]() No i super, ze znajoma pomogla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Kostka to zalezy jaka pogoda bedzie. Ja troszke mam bluz, sweterkow, ew.kaftanikow, ktoreych jako dodatkowa narzutke bede uzywala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3875 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka używa Bobini i poleca, ja kupiłam w Rossmanie płyn do prania i płukania Bobini ale jeszcze nie testowałam. załączyłam stronkę wcześniej zdjęcia, Marcie chodzi dokładnie o ten sam wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zastanawiam się nad bluzeczkami, mam ich sporo ale nie wiem jak się je zakłada, na wierzch czy pod spód jak kaftanik?
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam karty ruchow
![]() dla mnie body to bielizna tak samo jak u starszej corki podkoszulka wiec bluzeczki ubiera sie na wierzch, a kaftanik przewaznie jest na guziczki wiec troche latwiej maluszkowi zalozyc , bede ubierala na wierzch ![]()
#3877 | ||
Zakorzenienie
|
Co do Bobini[url] nie da się wkleić linka...
![]() "Bobini Baby, żel, do mycia ciała i włosów, od 1 dnia, 400ml" podobno dla niemowlaków a na drugim miejscu SLS...bardzo wysuszający detergent..nie brałabym ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- wydawało mi się, że już ogarniam te ciuchy ![]() ale chyba tylko z nazwy.. ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-09 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Rozeznanie
|
Tez nie mam karty ruchow ;p wogole pierwsze slysze
![]() co do kosmetykow rowniez polecam babydream ![]() ![]() ![]()
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej wiecej pomysl co ty ubierasz jak wychodzisz na dwor w zaleznosci od pogody wiec maluszka ubiera sie podobnie "na cebulke" przeciez my tez chodzimy w kurtkach czy mroz jest czy nie ma
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
Jestem na tym forum nowa
![]() ![]() Poród mój planowany jest na 15 listopada. Będzie na 99,9% dziewczynka. Cieszę się ogromnie, bo synka 5letniego już mam ![]() Mam pytania odnośnie zakupów, prania, planowania, itp. kiedy zamierzacie wyprać rzeczy dla maluszków? a może już wyprałyście? Jeśli tak to w czym? Jelp, Lovela? płyn czy proszek? płyn do płukania również typowy dla takich maluszków? Chętnie wyprałabym rzeczy już, bo ładnie na dworze by wyschły, ale jak mają przeleżeć potem w szafie 2 miesiące....... to stwierdzam, że nie jest to najlepszy pomysł. A może się mylę? uświadomcie mnie proszę ![]() Co do zakupów do zastanawiam się jakie koszule nocne zakupiłyście, czy staniki do karmienia również są na waszej liście niezbędnych rzeczy? Co do kosmetyków. Zakupiłam do kąpieli płyn Musteli. I zastanawiam się teraz czy balsam po kąpieli mógłby być np z nivei czy babydreamu czy z jakiej kolwiek innej firmy. Czy lepiej używać jednej serii? |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mrozow nie bedzie to kocyk zbedny ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ja mam poprane ale uprasuje pozniej ![]() koszule najlepjsze na guziczki u gory , stanik warto miec chociaz jeden zwykly bawelniany na poczatek lepiej z jednej firmy bo w razie jakby uczulilo to latwiej znalezc sprawce
![]() |
#3883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam juz wszystko poprane w zwyklym proszku sensetive, koszule nocne nie mam specjalnie dla karmiacych tylko z guzikami na cycach, i specjalnych stanikow nie kupuje ![]() nigdy nie wiemy jak bedzie nasze dziecko reagowac nadanych kosmetyk, mysle ze nie ma wiekszego znaczenia czy sa z jednej firmy czy roznych, po raz kolejny polecam babydream ![]() własnie przyszła mi paczka z gemini miedzy innymi z Angelcare ac 401 ;p niech ino maz wroci z pracy to sie zabieram za testowanie ;p ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- jak patrze na to podklady, podpaski i majty jednorazowe to wydaje mi sie ze tego za duzo kupilam ;p ciekawe co mi sie z tego przyda tak na prawde ;p mam tak : - seni podklad higieniczny z miekkim wkladem chlonnym 90x60 w paczce 5 szt a paczek mam 1 - bella mama podklady higieniczne 10 szt a mam 2 paczki - podpaski bella nova maxi 1 paczka - podpask bella nova classic 1 paczka - komfortowe majteczki jednorazowe dl kobiet 7 szt 1 paczka ;p
![]() |
#3884 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Witam się po kilkudniowej nieobecności na forum
![]() ![]() Wczoraj miałam wizytę. Mały waży 1397 g, wszystkie parametry ok i wskazują na 29 tydzień (jestem w 28). Na usg pięknie pokazał, że jest facetem, tym razem nawet ja to zauważyłam ![]() Tyle w telegraficznym skrócie, zabieram się za czytanie postów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie i zblizajace się deszcze i na moje szerokie teraz stopy, kupiłam wczoraj kaloszki z biedronki za 29,99zl w kolorze szarym z kwiatkami ![]() super, gratuluje! u mnie jeśli dobrze licze dni, to zostało 62 dni! adrenalina rosnie, nie ma co! dopiero co mowilysmy, ze mamy studniówki, 100 dni! dopiero co zakladalysmy pierwszy watek, balysmy się o pierwszy trymestr! ale się wspomina.... Cytat:
![]() czekoladka masz racje, zmieniłam zdanie. ale wydaje mi się, ze to była "milosc od pierwszego wrazenia" ![]() zobaczyłam ten wozek i wzroku oderwać nie mogłam, spodobal mi się! i rzeczywiście Justyna wrzucila zdjecie tego, który chce ( 280 - szary z liliowym ) Cytat:
Lola spojrz jak Mała pięknie przybiera na wadze! to optymistyczne! Cytat:
przewertuj watek, prania już zaczelysmy, pierzemy w jelpie, dzidziusiu, bobini, nie polecamy loveli, bo zdarza się, ze uczula maluszki, plyn czy proszek nie ma znaczenia co wybierzesz. jedne uzywaja plynu do zmiękczania sensitive białego albo lenor albo silan albo po prostu bez plynu zmieczajacego. z kosmetykami podobnie, wpiszesz w wyszukiwarke watku kosmetyki ![]() zapraszamy do udzielania się! tutaj! ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
super, ze Mały tak rosnie! a każdemu zdarza się przytyć 2,5kg, wiec czemu od razu dieta? nie możesz po prostu się ograniczać? ta IG to z powodu wyniku krzywej glukozy?
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Powodzenia na ewentualnych wizytach ![]() Mnie czeka jutro kontrola tego czegoś co tam we mnie wyrosło, mam nadzieję, że się zmniejszyło... Szykuję się powoli do smażenia góry pankejków, bo małż bardzo wcześnie do pracy wychodzi i w południe trzeba będzie już coś zjeść ![]()
![]() |
#3890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
ale maluszek już od tygodnia jest w domu i rośnie, już 2600 g waży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Futbolowa jutro na wizycie będzie dobrze! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj o 20.00 mam to trzecie usg, jestem bardzo ciekawa ileż nasze maleństwo waży i jak jest ułożona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Można do Was dołączyć? ![]() Jestem mamą 2letniej Hani i aktualnie w 32tc (oczekujemy Franusia). TP mam na 11.11. Miałam się już odezwać wcześniej ale ze względu na duże komplikacje w pierwszej ciąży, jakoś tak nie mogłam się zebrać w sobie, żeby się uaktywnić ![]() A i doczytałam, że czekoladka chodzi do tego samego lekarza co ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale moja milosc to camarelo ![]() Cytat:
![]() serio?? skad jestes?? moze chodzimy razem w te same dni? ![]() bedziesz rodzic w Rydultowach? ide dzisiaj do fryzjera..... kurcze tak to jest jak sie ma krotkie wlosy , odrastaja szybko i wygladaja sie buszmen ![]()
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zachęcamy do pisania, "w tłumie" zawsze raźniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem Jastrzębia, a wizytę mam 15.09 i będę rodzić w Rydułtowach już drugi raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanet trzymam kciuki za wizyte, daj znac po niej, co u Was !!!! Cytat:
![]() a ja się podlamalam nieco. bo zapytałam na all sprzedawcę czy posiada adaptery do wozka, tak by pasowaly do maxi cosi pebble i do jedo fyyn classic. i odpowiedział mi nastepujaco : onyx lilac to zdaje się kolor z kolekcji 2010 ( pewnie można sprawdzić w google)... czyli raczej niezbyt świeża produkcja....przykro mi, ale chyba nie będzie pasował. Kolekcja 2014 pasuje, niektóre egzemplarze z 2013 tez ale 2010 to nawet tudno znależć jeszcze na rynku. w 2010 napewno Pebble nie pasował do Jedo, sprawdzaliśmy. No ale może Pani egzemplarz jest jakiś inny. Moze pochodzi spoza oficjalnej dystrybucji, sprowadzony z Azji lub coś podobnego. Chyba żaden normalny sprzedawca nie trzyma w magazynie fotelików tej klasy sprzed 4 lat .... i teraz nie wiem. nie znajde adapterow? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do fotelika, nie ma na nim jakiegoś numeru seryjnego prod. żeby sprawdzić z którego jest rzeczywiście roku ? A może napisz do sklepu, w którym kupowałaś (Ty kupowałaś w Tosi ? ) pytanie o adaptery. Ciekawe co Ci napiszą... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-09 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tu masz porównanie może się przyda ![]() http://www.jedo.pl/pl/#/porownanie-modeli/
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-09-09 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.