|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
![]() Nadrobilam 30 stron i jeszcze 35 mam do nadrobienia ![]() Jak ogarne to wszystko to wroce na dobre ![]() Wieczorem w klubie postaram sie napisac, jak teraz sytuacja wyglada u mnie. Gratuluje wszystkich udanych wizyt i nowych tygodni ![]() Z tego, co doczytalam to Kasia ma podejrzenie cukrzycy, trzymam kciuki, zeby bylo ok ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Ja dzisaj zaczynam 34 tydzien i jestem w czarnej ![]() Mam wyprawke dla malej prawie skompletowana, ale jeszcze nic nie popralam, nie mam tez nic dla siebie (podklady, koszule itp.) i jakos nie mam sily sie za to zabrac, nawet nie wiem, co potrzebuje ![]() Musze sie zmobilizowac i zaczac cos szykowac, bo za 4 tygodnie mala juz terminowa bedzie i moze legalnie sie pchac na swiat ![]() Narazie uciekam, postaram sie jak najszybciej nadrobic calosc, milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1410244067 śliczny wózeczek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mama jest jakby bawelniana a nova ma te charakterystyczna siateczke mama idealnie nadaje sie do tych majtow jednorazowych ;p nova mam ju bardziej na wyjscie i w domu ;p po lewej nova maxi i po prawej bella mama
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-09 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() koleżanka ten fotelik maxi cosi pebble kupowała 9 miesięcy temu w sklepie stacjonarnym świat dziecka.... o dziwo za 700 zł !! fotelik jest nadal na gwarancji, wypadków nie mieli, cena do której teraz zeszła to 300zł z wysyłką i ma też adaptery które do wielu wózków pasują.... i się zastanawiam brać, czy nie brać ? ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() muszę kupić te bella mama w takim razie... bo siateczka i szwy - może to się zaciągać/ zahaczać i boleć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
i znowu pytanie
![]()
#3967 |
Rozeznanie
|
witaminki sie podaje jakos 2 tygodnie po narodzinach , narazie nie kupuje a noz widelec w szpitalu cos fajnego zaproponuja ;p wrazie "W" mozna tz wyslac do apteki ;p
#3968 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama od 6 lat ma zdjagnozowaną cukrzycę i cały czas jeszcze nie bierze insuliny, walczy tylko dietą i metforminą. jej diabetolożki (jedna "podstawowa" a druga endokrynolog-diabetolog, do której mama chodzi z tarczycą, ale kontroluje jej przy okazji konotacje tarczycowo-cukrzycowe) obydwie mówią, że nawet jak sporadycznie ma wynik do 140 po 2h to nie ma się czym przejmować. i nikt tu nie myśli o podawaniu insuliny. ta Kasi diabetolog, mam wrażenie że jest z kosmosu... Cytat:
![]() 1. isofixa nie da się dokupić ![]() ![]() 2. bazę do fotelika montuje sie do isofixa. czyli wczepia w te dziury i haki i ona juz sobie w tym samochodzie jeździ. nie wypina się jej, no chyba że kogoś przyciśnie bo brakuje miejsca w aucie dla jednej osoby ![]() ![]() 3. jeśli nie mamy isofixa lub zwyczajnie nie chcemy inwestować w bazę, bo droga, bo autem podróżuje wiele osób i się jeździ też bez dziecka i to miejsce jest potrezbne nie tylko dla dziecka - każdy fotelik można zamontować pasami bezpieczeństwa. nie potrzebujesz do tego niczego. warto tylko się zorientować jak fotelik się wpasowuje w kanapę i czy pas bezpieczeństwa w aucie jest wystarczająco długi, żeby wpiąć fotelik. instrukcja zapinania fotelika pasami jest zazwyczaj na naklejce na boku każdego fotelika ![]() staniki - alles by mama. ale na początek najlepiej kupic jeden taki bawełniak bazarowy - kosztują po kilkanaście złotych na allegro. bo chodzi o to że z rozmiarem można nie trafić, a druga sprawa, ze na początek wskazane są staniki bez żadnych fiszbinów, miękkie, nieuciskające - i głównie te bazarowe takie są. później jak już rozmiar sie ustabilizuje można kupić droższy i fajniejszy ![]() bella mama podkłady poporodowe to takie wieeelkie bawełniane podpaski. a bella nova maxi to zwykłe podpaski, tylko że duże. mają plastik od spodu, tak samo jak wszystkie podpaski. na sam pierwszy okres poporodowy lepsze będą więc podkłady bella mama - bo nie mają plastikowych elementów, dzięki czemu krocze się wietrzy, oddycha, łatwiej goi i zmniejszone jest ryzyko infekcji. jak już się zagoi to i tamto - można przejść na bardziej klasyczne podpaski ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Rozeznanie
|
bardziej myslam o tym ze mama sa jakies bardziej przewiewne ;p a no jak sie tam cos nam na dole rozpruje to latwiej sie bedzie goic jak bedzie mialo dostep do powietrza ;p
#3970 |
Wtajemniczenie
|
Szybka wolna witaminy podaje sie od razu po powrocie do domu ze szpitala, D wszystkie dzieci, K tylko dzieci karmione piersią, bo w mm jest juz vit K i mozna przedawkowac..
#3971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym trzeba też brać pod uwagę, że glukometr też ma jakąś granicę błedu i co jeśli jej zawyża wynik to dając jej insuline zaburzy jej równowagę. Dobrze, że szuka innego diabetologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze że to napisałaś, muszę je skreślić z listy zakupów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
![]() już wszystko zrozumiałam ![]() zjadłam całą paczkę rodzynków w czekoladzie.... niedobrze mi... a potem ogórki kiszone i już mi lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam termin na 15 listopada. Ja juz popralam część ciuszków ale jeszcze nie prasowalam. Prałam w płynie bobini. Kupiłam tez koszule do karmienia rozpisane z przodu. Jeśli chodzi o staniki do karmienia to jeszcze poczekam bo boje się że biust mi jeszcze urośnie i będą za małe. Do kąpieli kupiłam babydream z rossmanna. Zajrzyj na bloga srokao tam jest dużo informacji o kosmetykach dla dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zadomowienie
|
z apteki zamawiam emolium, sól fizjologiczną (do oczu i noska), linomag maść (do pupki), octenisept do pępka (50ml starczy?) mam już sudocrem i gaziki jałowe (do oczu i pępka w razie ropki) (no i krem na mróz n buźke) . cos pominęłam? czy to wszystko?
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to nie zmienia faktu że mierzenie po 90 minutach jest zupełnie niespotykane, pierwsze slyszę o takich zaleceniach i chyba wszystkie słodkie tutaj także ![]() oraz - podawanie insuliny przy takich (naprawdę dobrych) wynikach może być po prostu niebezpieczne... z tym obie się zgadzamy ![]() kobieta jest dziwna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Rozeznanie
|
A czy w trakcie karmienia piersią trzeba przyjmować DHA?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zamierzam witaminy brac jeszcze 3 mce po urodzeniu dziecka, tymbardziej ze te ktore biore sa tez dla mam karmiacych i zawieraja wlasnie DHA
![]() |
#3980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alaea - przykro mi, że tyle w tym szpitalu....dla mnie samo słowo szpital juz brzmi jak choroba... ![]() mam nadzieję, że szybko Cie wypuszczą ![]() Rosalie - witaj z powrotem ![]() co do fotelików i bazy Isofix to polecam sprawdzić w swoim aucie, nam koleżanka pożyczała fotelik Peg Perego i chciałą dac też bazę, na co mój tżet, że nasze 5 letnie rumuńskie auto na 100% nie ma bazy isofix bo ono prawie nic niema ![]() ![]() ![]() bazy podobno sa montowane fabrycznie we wszystkich autach po 1999 roku w praktyce zdarzają sie takie gdzie ich jeszcze nie ma ale raczej większośc powinna mieć... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-09 o 14:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
szybka sonda - maly wybor to i szybko powinno być
![]() materac pianka 10cm http://allegro.pl/materac-piankowy-d...558429244.html czy materac pianka-kokos? http://allegro.pl/materac-neptun-pia...tml#tabsAnchor jedynka czy dwojka?
![]() |
#3983 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do isofix to czesto w siedzeniu jest wszysta taka metka z napisem isofix. Mozna sprawdzić tez czy ma sie ten system wkładając rękę miedzy siedzenie a oparcie z tylu na siedzeniach za kierowca i pasażerem. Wkładasz łapkę przesuwają po całej długości i jak poszujesz takie metalowe haki to jest to ![]() ![]()
![]() |
#3984 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-09 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | ||||||||
Rozeznanie
|
Ale dziś produkujecie!
Część nowe Mamy! Cytat:
ja preferowałam żel, ale na początek myłam w płynie, póki jeszcze próbowałam myć dziecia w wanience. Żel sprawdził się super przy myciu pod kranem. W tej 400 ml.jest pompka ![]() Cytat:
jest możliwe, żeby rodzącą odesłali? Serio? Paski są ważne do października 2015. Nie wiem o co chodzi. Za chwilę idę do mojego gina. Zobaczę co mi powie na te moje duszności, opuchlizny, kilogramy, mroczki przed oczami... Cytat:
dziwna jakaś ![]() Cytat:
idź spać! Jeszcze Ci się odkurzacz albo pralka popsuje. Ja takie akcje wolę przespać i mieć nadzieję, że się samo naprawi i poukłada ![]() Cytat:
Część kolejna katowiczanko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
Towarzyszek zadnych nie mam, ale ostatnie lozko wolne zostalo juz u mnie w sali
![]()
#3989 |
Rozeznanie
|
materac - 1 ;p jakos nie jestem przekonana do kokosa ;p
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.