|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cześć kobietki
Tygrysku- dziękuję za wszystkie informacje związane z basenem. Chłonę je jak gąbka. Pisz proszę wszystkie spostrzeżenia i rady jakie Ci się tylko nasuną. Może masz rację, że Emi odczuwa moje rozdrażnienie i dlatego też jest marudna? Jeżeli chodzi o warzywka to najczęściej podgrzewam w kąpieli wodnej, ale jeśli Emilka jest głodna i nie ma chęci czekać, używam mikrofalówki. Niezapomnijkaa09- odezwij się, żebyśmy wiedziały, że nie zostałaś aresztowana za sterroryzowanie recepcjonistki ![]() A tak poważnie mam nadzieję, że udało Ci się wszystko załatwić. Pola- myślę, że warto spróbować. To, co mówił lekarz brzmi dla mnie bardzo logicznie. Virgo- zakupy pełne wrażeń
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś wie może co się dzieje u Trisdom, Cayenneona, Asienka213?
|
#1203 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- A u beautifulLie?? |
||
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyglądali na małżeństwo po pięćdziesiątce. Typ stał w kolejce, a jego żonka jeszcze coś donosiła między innymi jakieś piwo. Gdy kasjerka ich obsłużyła poprosiła o czterdzieści kilka zł, więc typek wziął byle co z najbliższej półki - bo on chce za 50 zł i zdrapkę - Na to jego żona odłożyła ową rzecz, bo chciała coś innego, ale nie wiedziała co. Po kilku minutach wybrała ciastka na wagę i mówi - noooo... za 5 zł to jakieś 250 g powinno być - kasjerka jej mówi, że jest ponad 350 g, na to babka - może być. Jej mąż na to - nie nie! To JA decyduje czy może być! ( W końcu wzięli te ciastka i zapłacili. Facet oczywiście upomniał się o zdrapkę. Okazało się, że jej nie dostanie, bo brał alkohol. Typek więc się zirytował, zrobił aferę i powiedział, że on już nie chce tych ciastek, bo nie ma zdrapki Tak więc biedna kasjerka i kierowniczka, która przyszła do pomocy wycofały mu te ciastka. A facecik poszedł obrażony ![]() Stałam bezpośrednio za nimi i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać Nie jestem najlepsza w opisach
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-09-09 o 20:17 |
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wagę Kalinki długa dziewczyna moja pediatra ani razu mi Małej nie zmierzyła, muszę o tym napomknąć następnym razem bo też ciekawa jestem ile mierzy ![]() też próbowałam dokarmiać na noc mm ale Mała czując mnie chyba w nosie ma butelkę jak może mieć cycka Cytat:
![]() u Nas mały sukces co prawda marchewka z ziemniakiem poszły nie bardzo a próba karmienia warzywka/ mleko jak awantura/ warzywka skończyło się wielkim płaczem za to później Zosi posmakowało skrobane jabłuszko i nawet trochę (odpukać) posmakowała. Wiem, że lepiej zaczynać od warzyw, ale już nie miałam pomysłów co robić. Jutro spróbujemy z gruszką ![]() Virginio - super zakupy, uwielbiam jak szczególnie starsze Panie komentują. Ja jak byłam w czerwcu chyba w biedronce i było ze 30stopni a Pani do mnie ' Ojeju a gdzie ono ma czapkę ' Miałam chęć powiedzieć ' W dupie ' a raz jak spacerowałam z chustą i Malutkiej wystawało 5mm skóry między skarpetką a spodniami bo się podwinęły Babcie krzyczały że 'Ma gołe nóżki jak to tak można!'
Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-09-09 o 20:32 |
||
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Martyna jak Zosia tak lubi jabłuszko to może dodawaj je do ziemniaczka i marchewki. Mój Emil uwielbia i ja poprostu robie cwiartke na parze i dodaje do obiadku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na basen swimmersy -jednorazowe pola_m dobry pomysł z dodatkowà butlà wieczorem |
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
właśnie pod koniec karmienia na to wpadłam i trochę przemyciłam tych warzywek podstępnie :P
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko nie rozśmieszaj mnie
![]() Tygrysku mam olej Holle, ale niedługo nam sie skończy, wiec poszukam dobrego rzepakowego, ma duzo NNKT. Czasami daje lniany, ale kupuje tylko małe buteleczki, bo szybko sie psuje, mimo tego, ze my tez czesto go jemy. Olej Holle to mieszanka rzepakowego, konopnego i słonecznikowego. Nie sadze, aby Marco tutaj dzieci przeganiał ale umie juz sporo. Obraca sie na brzuch, na boki, turla sie po macie, a wiec częściej jest poza nia próbuje sam siadać, czasami mu sie udaje na kilka sekund. Dzisiaj u fizjo sie popisał i przewrócił sie sam z brzucha na plecy, a w domu nie chce i jęczy ![]() Generalnie nasza fizjo uważa, ze jsk na swoje korygowane 5,5 miesiąca robi wszystko, co powinien ![]() Fajnie, ze chodzicie na basen , tez musze pomyśleć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Koziemleko gratki dla Franka! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Pola nie wiem, co ci doradzić na temat mm. To zależy jakie masz nastawienie. Jakby mi tak dobrze kp szło, to pewnie bym nie podała. Pomyslalabym pewnie o kaszce na wodzie lub rozszerzeniu diety raczej, ale wiem, ze za kaszkami nie jestes, a BLW chcesz pózniej. U mnie tez zaczęła sie rownia pochyla, gdy zaczęłam podawać moje mleko z BMF przez butelkę. Najważniejsze, abyś była w zgodzie z soba. Dla jednych mm przez butelkę to tragedia, dla innych nic takiego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Pola przede wszystkim zaś gratuluje pięknej wagi! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- I zapomniałam napisać, ze dajemy jedna łyżeczkę oleju do posiłku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorączka też sama zeszła, nic nie podawałam. zęby nadal siedzą w ukryciu. Cytat:
![]() jakoś tak nie po kolei mi zacytowało ![]() padnięta jestem dzisiaj, więcej z siebie nie jestem w stanie wykrzesać. do jutra i spokojnych nocek wszystkim! |
||
|
|
|
#1212 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o mięso czy jajko to ja najpierw dam mięsko Cytat:
a że nie chce nam się ścielić łóżka to chyba będziemy mieli wspólny pokój dopóki Kacper nas sam z niego nie wyrzuci Cytat:
Co do mikrofali to znalazłam takie coś: Cytat:
|
||||
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj wprowadziłam szpinak. Jak Sławcio nim pluł. Masakra
TŻ wrócił z pracy, patrzy na śliniaczek i pyta się co to za pleśń
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Witam o nieludzkiej porze, moja bezsenmość trwa nadal
Paczek do więzienia na razie nie wysyłajcie, recepcjonistka chyba była bardziej zestresowana ode mnie bo od razu mnie skojarzyła i zaczęła grzebać w kompie- koniec końców na dzień dzisiejszy a właściwie wczorajszy udało się wywalczyć w miarę rozsądne godziny tj. 16 najpóźniej. Jak się coś zmieni to nie wytrzymam nerwowo- może po poprostu nie będę od nich odbierać telefonów bo mają mnie chyba w ulubionych ![]() Tak poza tym to nic nowego-Toś pobudka o 5.30 i od razu aktywność, porozkładałam więc na półprzytomna puzzlową matę i Toś się na niej wiercił. Ok. 7 padł i pospaliśmy z przerwami do 11. A potem to już z górki ![]() Kurczę jak ja bym chciała z Antkiem na basen ale ja ani pływać nie umiem i nieswojo się czuję w wodzie, ani nawet czepka i kostiumu sportowego nie posiadam Muszę się jakoś zmotywować i chociaż na lekcje pływania zapisać bo inaczej to nie będę w przyszłości dziecku umiała pomóc w wodzie. Czy któraś prócz mnie nie umie pływać?
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chyba dołączę do zacnego grona mam w maseczkach. Od wczoraj wieczorem coś mnie rozkłada. Gardło mnie boli niemożliwie, nochal zawalony... Niedobrze, niedobrze. Niezapomnijkaa09- ja nie tylko nie umiem pływać, ale wręcz panicznie boję się wody. Chyba właśnie dlatego tak chcę, żeby Emilka oswajała się z wodą od małego i nie miała awersji jak matka. Dlatego też na basen będziemy chodzić w weekendy, gdy w domu jest TŻ. On będzie wchodził z Emi do wody, a ja będę "pomocą techniczną". Cieszę się, że udało Ci się ustalić logiczne godziny rehabilitacji. Agunia- dziwisz się dzieciakowi? Jakby Tobie ktoś podał niedoprawiony szpinak bez czosnku też byś pluła ![]() Mariolu- brawa dla Marco ![]() Bardzo się cieszę, że taki dzielny z niego szkrab i tak dużo już potrafi. Margo- jak dobrze, że Przemkowi już lepiej!
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podalam najpierw pol zoltka, a pozniej pol jajka
Mam oliwe z oliwek la espanola czy jakos tak i olej rzepakowy z Lidla taki z żółta etykieta, bo kiedys szukalam dobrych olejow i padlo na te, no i czasami maslo daje Koziemleko ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Tez bym chciala na basen, ale z moimi 10 kg nadwagi sie najzwyczajniej wstydze ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Wiecej nie napisxe, b8 brak mi czasu.
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znów mam zombie day. małż na nockę poszedł wczoraj i wróci dopiero dziś wieczorem. Przemo od 21 budził się średnio co 1,5-2h i tylko cyckiem dawał się przekupić do dalszego snu (obstawiam, ze nie głód go budził, ale smoczka ostatnio nie chce, bo mu dziąsła drażni), a po karmieniu o 5 rano odmówił dalszego spania. mama u mnie dziś spała, więc jej go podrzuciłam i poszłam się szykować do wyjścia z domu, żeby Ewulę do przedszkola zawieźć. w międzyczasie syn stwierdził, ze chce jednak spać, ale oczywiście tylko przy piersi. pospał pół godziny i zapomniał, że przedtem jadł. ostatecznie zatankowałam go do pełna i pojechałam z Ewą. miałam plan pozałatwiać kilka rzeczy w drodze powrotnej, m.in. zgłosić dziecko do chrztu w kancelarii. i co robi matka zombie? zapomina aktu chrztu to będzie dłuuugi dzień. koło południa mam gości, potem szybki obiad, po Ewę do przedszkola, a przed 18 jeszcze musze na basen podjechać, żeby karnet wykupić. nie wiem czy dotrwam do tej godziny
|
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() My jutro, albo pojutrze spróbujemy ![]() Cytat:
Szpinak jadam tylko osolony lub ewentualnie podsmażony z jajkiem
|
||
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Szpinak macie mrozony
?Ja nie jadam w ogole ![]() Jeszcze mialam pisac odnosnie kp, tylko ja sciagalam mleko, i w sumie nikt sie nie pytal nigdy czy karmie piersia, rodzina tak, ale odpowiadalam normalnie, jedyne co to jak juz skonczylam i kuzynka tzta sie pytala, to mi powiedziala, ze poszlam na latwizne i nie walczylam przyznam szczerze, ze co sie nawalczylam to tylko ja wiemm ale odpowiedzialan, ze ma racje, bo mi sie nie chcialo i wolalam podac modyfikowane przymknela sie
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewczyny
margo ja tez mam dzis zombi dzien moda cała noc sie wierciła i non stop przy cycku zastanawiam sie czy nie sciagac pokarmu i dac jej z kleikiem moze głodna , zeby swoja drogą .... co do jedzenia u nas wszystko wchłonie mała zarłoczka oprócz banana chyba bede musiała zmiksować z innymi owocami i wtedy jej dać ... amelia bardzo lubiła bobofrut zageszczny z mąką ziemniaczana (kisiel taki) Jula nim pluje z daleka .. za to lubi rybke Amelia unika ryb z daleka .... tylko paluszki wchodza w gre musze wymysleć jakis deserek ale boje sie tych biszkoptów sklepowych e tam kiedys w koncu bedzie je jadla .... mam maliny ale wyczytałm ze maliny i buraki po 7 ms dopiero kalafiorka jej dałam ale rano puszczała bączki po nim ... no i młoda nie spi zostawłam ja w łózeczku gada do karuzelki juz raz ja sciagła i cała na nia spadła wrrr spryciula na bok sie przekreci wtedy wie ze wydłuza sie jej ciało i ze ja dosiegnie ![]() jak daje wit D zamyka buzie i nie chce jej otworzyć , cebion multi daje w zupce bo za boga nie zje
|
#1222 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Kuzynka to chyba bez namysłu palnęła, bo jakby sama miała przejść to co Ty to już dawno by się poddała
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Edzia a ja wyczytałam , że maliny po przetarciu bez pestek można podawać w 6 miesiącu życia. Z resztą co poradnik, to piszą co innego, co lekarz to co innego. Emil już jadł malinki z kaszką i bananem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby to był jednak udany dzień i że by wszystko sie udało pozałatwiać.Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj marchewka z jabłkiem poszła tak sobie dzisiaj może kupie brokuła i jutro spróbujemy i może dorwę gdzieś na bazarku szpinak to też pomrożę, śliwek kilka już zamroziłam. teQiba wrzucasz szpinak na wrzątek tak jakby sparzasz czy od razu go gara z wodą? I jak długo gotujesz? Ja zawsze dla Nas szłam na łatwizne z mrożonym :P ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- no i zdrówka Limonko !
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w porządku, Em rozwija się prawidłowo, jesteśmy daleko do przodu z rozszerzaniem diety i Mała toleruje wszystko bez problemów. Od kiedy Emilka siedzi to w ogóle karmienie jej to przyjemność. Tylko nie ma ochoty juz pracować z piersią- zanim cokolwiek wyssie, to jej się odechciewa- ale na razie jak mogę, to przystawiam. Niespecjalnie miałam czas na śledzenie forum, a potem 3 tygodnie urlopu w Pl w ogóle nie sprzyjały.
|
|
#1228 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze dla nas mrożony kupowałam, ale dla dziecka pewniej się czuję jak sama myję i przebieram liście
|
|
|
|
|
#1229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za opinie o tej dodatkowej butli z mm.
Wczoraj spróbowałam, ale bez sukcesu Młoda była już mocno śpiąca i średnio głodna (jadła z piersi godzinę wcześniej), więc w końcu dałam jej cycka, possała trochę i zasnęła. (z czego nie jestem zbyt zadowolona, bo staram się żeby nie skojarzyła sobie, że do zaśnięcia potrzebna jest jej pierś) Stwierdziłam, że nic straconego, dostanie tę butelkę w nocy. I obudziła się koło 23, ale butli nie chciała w ogóle, wzięła coś i pogryzła po czy spojrzała na mnie wymownie "matka, weź się nie wydurniaj i daj cysia", więc potulnie wyjełam co trzeba ![]() Spróbuję może dzisiaj jeszcze raz... Tak postaram się wycyrklować, żeby nie była aż taka śpiąca. No i, jeśli nie będzie chciała butli (dziwne to było, bo moje odciągnięte zjadała z butelki - fakt, że nie ssała tak równomiernie, ale w końcu zjadła. Może jej nie smakuje to mm?), to spróbuję jej dać w doidy cup, albo łyżeczką. Zobaczymy... Mara86, Mariola. U Was dzieciaki potem odrzuciły pierś po prostu? Z butelki im łatwiej leciało, to dlatego? (w ogóle śniło mi się dzisiaj, że mi mleko z piersi tryskało na odległość, i Kalinka juz była najedzona, a to mleko dalej leciało i ona była taka mokra cała... ![]() )Mariola, a co to jest BMF? Przy Antku pewnie bym nie próbowała z butelką, ale teraz mam większy luz do tego. Przy czym, zdecydowanie nie chciałabym przechodzić na mm. W końcu po to mam dobry pokarm, żeby moja córka go jadła. I brawa dla Marco, fajnie, że robi takie postępy ![]() Cytat:
Cytat:
A koniecznie jej tego banana egzotycznego chcesz wcisnąć, gdy teraz tyle polskich owoców? |
||
|
|
|
#1230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaglądaj czasem do nas ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

.
dla Franka za gryzienie kapci
. Oczywiście nie omieszkałam skomentować 

i najpierw żółtko czy mięsko
Muszę się jakoś zmotywować i chociaż na lekcje pływania zapisać bo inaczej to nie będę w przyszłości dziecku umiała pomóc w wodzie. Czy któraś prócz mnie nie umie pływać?
żonka swojego męża
?
oby to był jednak udany dzień i że by wszystko sie udało pozałatwiać.