|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Zanet ale duza Wasza dziewczynka! Ja w czwartek bede w 31 tc 4 dn i tez na usg wiec sobie porownamy
![]() A ja spac nie moge, bardzo biodra mnie bola, szczegolnie prawy bok i to na tej stronie bym chetniej lezala...
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a widzisz moj gin oszacowal ze mala bedzie 3600-3800g a miala 2070g w 31t1d ciekawa jestem jak oni to licza....
![]() |
#4053 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym Twoim cukrem to jakieś jaja wogóle jak tu zaufać lekarzowi jak każdy co innego zaleca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To znowu same dobre wieści oby więcej takich samych pozytywnych wizyt ![]() Ja z kosmetyków też brałam Babydream ostatnio jak byłam to ta emulsja, żel 400 ml była w promocji za 8,50. Jednak Hipp ok 10 zł drożej, a Babydream ma naprawdę dobre opinie.
![]() |
#4054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać po badaniu, ciekawe jaki Wasz maluszek już jest ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Lekarz mi mówił, że miał ostatnio taką pacjentkę na usg - dziewczyna 16 lat, i mówił że tak waliło od niej fajkami, że nie omieszkał powiedzieć, że czuć jakby 2 paczki paliła dziennie, na co ona "palę tyle, by dziecko było małe i się nie namęczyć przy porodzie"....nie wiem czy ona tak serio czy chciała go zripostować, ale wziąć taką i tylko strzelić ![]() ![]() ![]() na samą myśl o biednym maluszku oczywiście mam już łzy w oczach... mam nadzieję, że dziecku nic nie będzie, a jej się odmieni myślenie i zacznie poważnie podchodzić do tematu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() no to trójka z przodu... i 77 dni do tp....
#4056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4057 |
Wtajemniczenie
|
Żanet masakra jakas z ta małolatą :-/
Jak ja bylam w szpitalu to byla kobita po 30, w ciaży, miala robione ktg, polozna jej powiedziala ze tetno jest troche za slabe to ze stresu poszla przed szpital i wypalila 3 fajki naraz ![]() Ale mialam sen... Snilo mo sie ze dziecko juz mialam w domu i wstalam rano zeby przebrac i przypomnialam sobie ze zapomnialam ja nakarmic po wyjsciu ze szpitala i przez cala noc, masakra, pozniej sobie nie radzilam z przebieraniem, praniem, karmieniem i cala tą otoczką :-/ to był koszmar Aha dzis zaczynam 34 tc wg om ale pewnie urodze po terminie jak dzidzia jest 2 tyg do tylu
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do snu, to pewnie będzie na odwrót i będziesz sobie świetnie radzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Gratuluję kolejnego tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ziaję ja osobiście dla siebie lubię, Tosię kąpię w Ziaji od kiedy skończyła rok i bardzo jej pasuje, za to ostatnio kupiłam właśnie Bobini gruszkę i dostała wysypki między nogami, z tego albo proszek źle się wypłukał z majtek i drapie się :/ Może i je kupię BD do mycia przy okazji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() Frau i jak podchodzisz do cc ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra ![]() u nas byla babka co w 3 ciaze zaszla nie wiadomo z kim i chciala zostawic dziecko w szpitalu bo bala sie nie da rady o odbiora jej cala 3, wiec sie nie przejmowala, palila fajki, pila po 6 kaw .....urodzila coreczke i ja nie oddala jednak a malutka urodzona w terminie wazyla tylko 2200g.... ![]()
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Co do snów, to śniło mi się dzisiaj, że byłam na wizycie u mojej gin i tyle jej pytań zadawałam, że juz nie chciało jej się mnie słuchać i chodziłam za nią po korytarzu, a jak zobaczyła mój pępek ( cały wylazł) to kazała związywać dookoła w pasie i mocno ściskać bo się rozwali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą ciekawe jaką jest teraz matką.... przykre, że ludzie którzy bardzo chcą dziecko, chuchali by i dmuchali, i nie mogą zajść, a ci co mają wszystko w d.... bez problemów zachodzą - i gdzie tu sprawiedliwość ? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 33 tygodniu!
![]() Udało mi się dzisiaj umówić wizytę do ordynatorki oddziału diabetologii szpitala w Koszalinie, która specjalizuje się w cukrzycy ciążowej... na 19.00 mam wizytę, no i zobaczę co ona mi powie na to wszystko.... Także trzymajcie kciuki, proszę ![]() Moje dzieci cudowne dzisiaj przed wyjściem do szkoły, poszły sobie przed blok w największe błoto <całą noc lał deszcz> i się popychali i tak cudownie lądowali w tym błotku ![]() ![]() ![]() Zmykam, muszę coś na obiad wykombinować... Zamówiłam na all wanienkę i smoczki z aventu i coś nie widać... mam nadzieję, że dzisiaj przyjdą.. ![]()
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje kolejnego tc ![]() Ja dzis oczekuje kuriera z lozeczkiem ![]() W sumie zostaly nam jeszcze do kupienia wozek, fotelik i pieluchy jednorazowe ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziecieczki cudowne ![]() ![]() Corka mojej kuzynki (niecale 2latka) ostatnio sikala do nocnika poczym wylala to na plytki i skalala jak świnka Pepka skacze w kałużach ![]() ![]()
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama spotkała niedawno w sh koleżanke, która kupowała ciuszki niemowlęce dla jakiejś dalekiej znajomej. Zaszła w ciąże, chyba czwartą, biedna kobieta, przrażona ciążą,bez pomocy bliskich i postanowiła że odda dziecko do adopcji, żeby miało lepsze warunki i pełną rodzine. Urodziła i wypełniła papiery i gdy miała już brać dziecko na ręce żeby je przekazać babce, malutka się do niej uśmiechnęła i ta matka powiedziała że rezygnuje, nie odda, że ściany będzie gryzła ale nie odda. I się wszyscy zaczęli się zrzucać i mobilizować żeby kobiecie choć troche pomóc ![]()
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Hehe dzieciaki rozrabiaki
![]() moja kiedys wszystkim kucykom pony i konikowi na biegunach grzywy uciela na zero prawie, jak ja spytalam czemu tak zrobila to powiedziala ze podobaja jej sie bardziej w irokezach ![]() dobrze ze sobie wlosow nie uciela..... a kiedys jak miala poltorej roczku pilnowal ja moj tato z malzem , my z mama na zakupy pojechalaysmy, a po powrocie zastalaysmy u mamy w salonie pol sciany w grafitti corki ![]() ![]() Kasia kciuki za wizyte ![]() moja juz dzisiaj nie plakala ![]()
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj rolzeniwiona jestem.... ale wieczorem idziemy z TZ do kina na srody z Orange, jedyna okazja w tym miesiącu, bo tylko te srode ma wolne, a podejrzewam, ze w październiku już sobie nigdzie nie pojdziemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam dzisiaj o 15 ! Proszę dziewczyny o kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Taka znajoma znajomej też kopciła w ciąży i tłumaczyła to tym że lekarz zabronił! jej nagle odstawiać bo dziecko jest przyzwyczajone i może się udusić ![]() ![]()
![]() |
#4072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ja w sobotę poszłam na spacer do lasu i tak dostałam gałęzią po twarzy koło oka, że bałam się, ze siniak będzie. Mnie syn zdenerwował z rana, bo ubierać się nie chciał, bo bajka leci i jeszcze dyskusje zaczął prowadzić, myślałam, że go rozszarpię i dałam mu szlaban na lody słodycze dzisiaj. TŻ mnie wczoraj zdenerwował, ale najgorsze było to, jak powiedział, ze moje fochy go nie interesują i mam się przestać mazać. Wypakowałam ciuszki jakie już mam i jest tego cały stos, mam trzy kombinezony, 2 na 62 i 1 na 68, furę pieluch, skarpetek dla stonogi i czapek masę, innych ciuszków też. Chyba nic nowego nie muszę kupić z ubrań. Mam z pewnoscią na 56, 62 i już częsć na 68. Dziś wstawię do prania te grubsze rzeczy, kombinezony, śpiworki, może pieluchy. Zanet, ja mam dziś wizytę i 31t 5dc, moze zobaczę ile ma moja dziewczynka ![]() Przede wszystkim idę na kontrole szyjki i gin podejmie decyzję, czy zakładać pessar, jakby co to ma w gabinecie. Na 15.20 mam wizytę. Z pracy do mnie dzwonili, że chcieliby mnie ugościć, bo pod koniec września mają wielki i straszny audyt z PCA, a kilku moich podpisów brakuje, więc moze się do nich wybiorę w przyszłym tygodniu. Ustaliłam z TŻ , że po urodzinach syna czyli 3.10 już przygotujemy pokój i łożeczko, zakupy też chcemy na początku października zakończyć, tak, żeby zostały tylko jakieś drobiazgi i prasowanie. Kiara, ja mam słabe włosy, cienkkie i wolno rosną, w pierwszej ciaży pięknie mi zgęstniały, ale potem masowo wypadły, teraz mi sie wcale nie poprawiły, wiec liczę, ze przynajmniej nie wypadną, mi też się nic nie chce, syndrom wicia gniazda mnie nie dotyczy, oglądam filmy w necie i czytam książki. Muszę tort dla syna zamówić, zamówienie specjalne, tort ze Spidermenem.
#4074 |
Zakorzenienie
|
Keithlyn, Indra, powodzenia
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak patrzę na syna pomiary, to szedł mniej więcej tak samo, a najwięcej bo cały kilogram przybrał w ostatnim miesiącu.
Dzięki Zanet ![]() ![]()
#4076 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolejny level zaliczony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do chłopaków to jesteś aniołem, ja bym się chyba wściekła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wnuczce babcia pewnie wybaczyła to graffiti? Wiadomo jak to jest, babcie mają miękkie serca dla wnuków ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ale masz rozrabiaki ![]() Dziewczyny kciuki za wasze wizyty i nowe tygodnie. Oczywiście czekamy na wieści. ![]() Co do palenia to oglądałam kiedyś program jak na komputerze laska dmuchała w coś i pokazywali jej jak po fajkach dziecko jest niedotlenione szok! Przypuszczam, że ta 16 latka albo nie zdaje sobie sprawy z tego, albo nie zależy jej na tym dziecku taki wiek niestety świata nie zbawimy tutaj tylko terapia szokowa może zadziałać.
![]() |
#4078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na torta ?
![]() W sobote ide na panieński i chciałabym coś upiec, co by przetrwało transport ![]()
#4080 |
Wtajemniczenie
|
Indra to moze dzisiaj taka aura że dzieciaki nie posłuszne...
Lola no moje dzieci do spokojnych nie należą ![]() Czekoladka moj synek sobie kiedys wygolił przez srodek glowy pasek maszynką męża do golenia... musialam go obciac calego na jedynkę a i tak było widac łysy łeb ![]() A wczoraj młodszy nazrywał za blokiem grzybow tych trujacych co w trawie rosną, przyszedł, zaczal mi wyjmowac sloiki i mowi ze bedzie grzybki kładł tak jak tata (ostatnio tż kładł grzyby do słoików) ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.