Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 18:13   #4021
benetta
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Napisane przez benetta
z apteki zamawiam emolium, sól fizjologiczną (do oczu i noska), linomag maść (do pupki), octenisept do pępka (50ml starczy?) mam już sudocrem i gaziki jałowe (do oczu i pępka w razie ropki) (no i krem na mróz n buźke) . cos pominęłam? czy to wszystko?

źle musiałam zrozumieć..dlatego pytałam..
tak, tak nawias dotyczył tylko gazików to teraz mam następną zagwostke... emolium czy oilan ?
no i wymyśliłam że bede stosować na zmiane z czymś "normalnym" np nivea

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:16   #4022
Kasia427
Wtajemniczenie

Benetta ja kupiłam emolium
Stary 2014-09-09, 18:18   #4023
silesianna
Zakorzenienie

Ktorys z nich, ale nie wiem ktory, ma lepszy sklad. Ale nie wiem. Ja kupilam oillan z przyzwyczajenia - przy mlodej uzywalm i sama bardzo lubie ich balsam, krem do rak
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:29   #4024
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja mam wszystko od bratowej, kolezanek i sh, nowe kupilam skarpetki i jedną bluzeczke...wyrodna matka
Ale rozmiarowo to rzeczy mam do 74, najwiecej tych na 56-68 a potem to juz po kilka sztuk, bede sie tym zajmowac jak juz dojdzie do rozmiaru 68
Kostka przybijam piatke, tez wyrodna matka ze mna skarpetki nowe i 8 bodziakow nowych i pieluchy tetrowe i flanelki jeśli chodzi o ciuszki...a i kombinezon jeden nowy ale odkupiony od kogos

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Właśnie pierdykłam z krzeszła... oparcie się oderwało i sobie do tyłu poleciałam, ach jaka gimnastyka dla kregoslupa mojego po 7 miesiacach... dobrze ze się ręką podparłam i od ranu na bok na kolana się przekręciłam... nic mnie nie boli, mała się rusza więc chyba wsio ok... kuźwa żeby człowiek we własnym domu nie mógł czuć się bezpiecznie?! Już małżon wyniósł na śmietnik wszystkie 4 krzeszła, kupowaliśmy je jakieś 4 lata temu a wszystko zardzewiałe w środku, normalnie śruba pękła na pół.. może ja już taka ciężka jestem ..... ale stresu użyłam
Przypomniało mi się jak w pierwszej ciąży na glinie się poślizgnęłam :P wtedy to na tyłek z całym impetem runęłam.. byłam w 6 miesiącu.. a młodemu w brzuchu chyba się podobało bo fikał jak szalony

Aha po zjedzeniu 2 kawałków babki piaskowej z lukrem miałam cukier po 1 h (sama dla siebie zmierzyłam) 103...
Kasia chyba z wrazenia fiklas z tego krzesła jak zmierzylas cukier

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:31   #4025
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Kostka

Kasia chyba z wrazenia fiklas z tego krzesła jak zmierzylas cukier
hehehehe no żebyś wiedziała
Stary 2014-09-09, 18:32   #4026
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
I znowu ja ja tu kupowalam, naa razie tylko na 56 i 62, wiekwzymi sie zainteresuje jak mlody zacznie wyrastac
Ja też kupuję na razie ciuszki na 56 i 62. mam kilka sztuk w rozmiarze 68 jak było coś na super przecenie ale to pojedyncze. Nie wiem co będzie nam pasować to nie robię zapasów.

Mąż wrócił z pracy i pobiegł składać łóżeczko

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:33   #4027
Kasia427
Wtajemniczenie

Jeszcze fikołka chciałam zrobić z radości ale kurcze już nie będę szaleć ;P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 18:45   #4028
szybkawolna
Rozeznanie

Testowalam wlasnie monitor oddechu/ruchu i nianie Angelcare ;P działa ;p to cos wyczuwalo ze oddycham z palca polozonego na materacu ;p hahah
Stary 2014-09-09, 18:49   #4029
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

poszalej za mnie, bo ja dziś taka glodna

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:55   #4030
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Juz moze wiecej nie fikaj dzisiaj
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:00   #4031
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz moze wiecej nie fikaj dzisiaj
Nie, nie, już na dzisiaj włączam tryb uśpienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 19:26   #4032
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Znalazlam fajne mydlo, sklad wydaje sie byc fajny i ta cena...
http://www.aptekagemini.pl/himalaya-...zieci-75g.html chyba wezme na sprobowanie
Himalaya jeśli chodzi o składy jest naprawdę bardzo fajna Słyszałam też że dobre są Babydreamy i Mustela, ale chyba droga...

Moje zakupy nie będą już takie fajne w tym miesiącu, właśnie kupiłam laptopa z konieczności... W starym jednak padł dysk i wszystko, dokumenty, zdjęcia, pamiątki, poszło się... no.
Stary 2014-09-09, 19:33   #4033
Kiara_kier
Wtajemniczenie

tak Was podczytuje.. i ciągle nie mogę nadrobić, bo co nadrobię, to musze gdzieś iść/nie mogę pisać i nowe piszecie i znowu nie może nadrobić

widziałam, że pisałyście o wit. k i d. Wczoraj położna na SR mówiła, że pierwszą dawkę wit. K i D w domu podaje się w 8. dniu życia dziecka, wcześniej dostaje ono zastrzyk w szpitalu.

AnetkaIzabel - zgadzam się z silesianną Sudocrem nie do pępka. Do pupy można na mocne odparzenia albo świetnie sie też sprawdza na trądzik niemowlęcy na buźkę.

Kostka - jaka tam wyrodna matka! Ja mam praktycznie wszystko z sh, trochę od znajomych mamy/rodziny i dosłownie garstkę rzeczy nowych (i to tanich).

Kasia - o rany, dobrze, że jesteście w jednym kawałku po tym upadku!

Rosalie - dziekuję
wow 34 tc

silesianna - a ja mam do Ciebie pytanie, bo widzę, ze pisałaś o stanikach po porodzie Czy myślisz, że jesli w ciązy moooocno powiększył mi się obwód pod bistem, to on po ciązy zejdzie (tzn. no wiadomo że nie w tydzień), czy też tak już będzie? :/

czekoladka - też będę brała wit. po porodzie, szczególnie, że włosy podobno moga strasznie wypadać, także na pewno takie witaminy poprawią ich stan nieco.

chmielinka - witaj

aleska - dużego dzieciaczka masz już w brzuszku

siobhan - witaj Zgadzam się. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe wykonane w tej ciąży w czasie zabiegu w lipcu i miałam to samo co Ty - ból pleców po. U mnie to się ciągneło jakieś 2 tyg. Nie był to może ból roku, ale było to mocno irytujące, no i... bolesne. Ciężko było zgiąć się przez to czy siągnąć po coś, leżenie na plecach także było nieprzyjemne.

Aleaa - zdrówka

Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio zuważyłam że nic mi się nie chce, nie mam siły na nic itp. Mam nadzieję, że to mija na końcówce
Teraz jeszcze coś ze mną nie tak dziś (tak zdrowotnie), więc może to spotęgowało ten stan, ale jakby nie patrzeć obecnie łóżko stało się moim przyjacielem.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:35   #4034
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Himalaya jeśli chodzi o składy jest naprawdę bardzo fajna Słyszałam też że dobre są Babydreamy i Mustela, ale chyba droga...

Moje zakupy nie będą już takie fajne w tym miesiącu, właśnie kupiłam laptopa z konieczności... W starym jednak padł dysk i wszystko, dokumenty, zdjęcia, pamiątki, poszło się... no.
himalaya składowo wypada różnie...
BD - w większości fajne,
a Mustela - przereklamowana, składowo często powala syfem...

jednak nowy komputer...szkoda..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:35   #4035
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
zobaczę co mi powie teraz w poniedziałek. Tak mi nagadał ordynator w szpitalu, że się martwię.
Wagowo w skończonym 29tc maluch miał 1370 g. I jeżeli chodzi o pierwsze dziecko to tez dobrze mi wage wyliczyl.

A Ty skąd jestes?

Lekarzem jest dobrym, bo jednak gdyby nie on to naszej Hani nie było by na świecie.... poczekam teraz do wizyty i się może coś więcej dowiem
moja miala w skonczonym 28tc 1500g , w 1 ciazy tez mi dobrze wyliczyl, ale teraz wydaje mi sie ze druga corcia bedzie wieksza

dokladnie ze Skrzyszowa tj. 6 km od Jastrzebia

czyli tez do niego chodzilas w 1 ciazy?

Cytat:

ja przez neta mało w życiu kupowałam, prawie nic, ale chyba czas zacząć, bo faktycznie ceny sklepowe są dużo droższe...

ja teraz cala armature lazienkowa kupilam
Cytat:
Właśnie pierdykłam z krzeszła... oparcie się oderwało i sobie do tyłu poleciałam, ach jaka gimnastyka dla kregoslupa mojego po 7 miesiacach... dobrze ze się ręką podparłam i od ranu na bok na kolana się przekręciłam... nic mnie nie boli, mała się rusza więc chyba wsio ok... kuźwa żeby człowiek we własnym domu nie mógł czuć się bezpiecznie?!
dobrze ze nic wam sie nie stalo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:57   #4036
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
co zamawialas Ela ?

hmmm, to może wezme Memo bo jest taki sam kolor. choć stelaz bardziej podoba mi się Classic. najważniejsze żeby fotelik pasowal
a jakieś tam tetry, flanele, smoczki, butelkę, podkłady, nie pamiętam co tam jeszcze, ale jakoś niedużo wyszło..... pewno o polowie zapomniałam

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się jednak ujawnić
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale że czekam już na 3 w mojej karierze to myślałam, że to chyba mnie dla mnie. Jak same mówicie w grupie rażniej, więc jednak poproszę o dopisanie do listy
Joanna l.35 ciąża 3. Na stanie 2 chłopców teraz dziewczę na pokładzie

Widzę, że Raciborską preferujecie. Moje 2 rodziłam na Łubinowej i jeśli tylko młoda będzie głową w dół to idę tam spowrotem. Jeśli będą jakieś kłopoty to chyba Bogucice.

ZOO miałam przy piewszym porodzie i mogę powiedzieć, że skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały Mnie po tyg po porodzie bolał kręgosłup i już nie chciałam przy drugim, a poza tym nie zdążyłabym urodziłam w 30 min po przyjeździe do szpitala. Ledwo co zdążyliśmy z badaniem i wszystkimi procedurami.
Teraz to chyba urodzę w domu lub w aucie, hihihihi.
hej
kocham Cię za to zdanie
po tym to zaczyna u mnie wygrywać szpital, w którym dają to znieczulenie nad tym w którym moja lekarka pracuje....

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
I wez tu sie nie wnerw. Musi mi przepasc wizyta, bo tak. A okuliste mam jutro. Nie wypusci mnie ordynator, bez podania przyczyny. Jak wspomne i TZ i komus, ze chce wyjsc na zadanie to wielkie fochy, bo przeciez moge lezec, odpoczac i o co mi chodzi. Pal licho, ze cale dnie tu leze placzac, bo nic mi nie robia, a z kazdym dniem czuje sie gorzej psychicznie..
biedna..... trzymaj się tam!
Stary 2014-09-09, 19:58   #4037
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
moja miala w skonczonym 28tc 1500g , w 1 ciazy tez mi dobrze wyliczyl, ale teraz wydaje mi sie ze druga corcia bedzie wieksza

W pierwszej ciąży tez do niego chodzilam i uratowal nam corcie.
Mi szacunkowo synus wychodzi mniejszy... bo Hania urodzila sie duza. Rodzilam w 37tc+3dni a waxyla 3570 i 54 cm.

Tak, wiem gdzie jest Skrzyszow mamy blisko do siebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:29   #4038
ela_86
Wtajemniczenie

Kasia szalona jakaś ta diabetolożka... ciekawe czego dowiesz się w koszalinie...

co do hemoglobiny glikowanej.... wg mnie to badanie jest jedno, pierwsze słyszę, że dla ciężarnych są jakąś inną metodą....
hemoglobina glikowana jest, albo jej nie ma tzn. zawsze jest, ewentulnie za dużo jej i może właśnie chodzi o normy dla ciężarnych, może inne są, ale tegonie wiem...

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Nadrobilam 30 stron i jeszcze 35 mam do nadrobienia
Jak ogarne to wszystko to wroce na dobre
Wieczorem w klubie postaram sie napisac, jak teraz sytuacja wyglada u mnie.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i nowych tygodni
Z tego, co doczytalam to Kasia ma podejrzenie cukrzycy, trzymam kciuki, zeby bylo ok i ze Aleaa i Kiaraw szpitalu byly-dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia

Witam nowe mamusie

Ja dzisaj zaczynam 34 tydzien i jestem w czarnej
Mam wyprawke dla malej prawie skompletowana, ale jeszcze nic nie popralam, nie mam tez nic dla siebie (podklady, koszule itp.) i jakos nie mam sily sie za to zabrac, nawet nie wiem, co potrzebuje
Musze sie zmobilizowac i zaczac cos szykowac, bo za 4 tygodnie mala juz terminowa bedzie i moze legalnie sie pchac na swiat

Narazie uciekam, postaram sie jak najszybciej nadrobic calosc, milego dnia
nareszcie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
octenisept i sudocrem - oba do pępka - czy jeden nie wystarczy... ? czy lepiej mieć oba?
ja na liście mam bephanten - do pupki i na popękane brodawki

sudocrem juz wyjasniony

Cytat:
Co kupilas? Ja tez moje kompletuje

niedużo, wyżej napisałam

Cytat:
Właśnie pierdykłam z krzeszła... oparcie się oderwało i sobie do tyłu poleciałam, ach jaka gimnastyka dla kregoslupa mojego po 7 miesiacach... dobrze ze się ręką podparłam i od ranu na bok na kolana się przekręciłam... nic mnie nie boli, mała się rusza więc chyba wsio ok... kuźwa żeby człowiek we własnym domu nie mógł czuć się bezpiecznie?! Już małżon wyniósł na śmietnik wszystkie 4 krzeszła, kupowaliśmy je jakieś 4 lata temu a wszystko zardzewiałe w środku, normalnie śruba pękła na pół.. może ja już taka ciężka jestem ..... ale stresu użyłam
Przypomniało mi się jak w pierwszej ciąży na glinie się poślizgnęłam :P wtedy to na tyłek z całym impetem runęłam.. byłam w 6 miesiącu.. a młodemu w brzuchu chyba się podobało bo fikał jak szalony

Aha po zjedzeniu 2 kawałków babki piaskowej z lukrem miałam cukier po 1 h (sama dla siebie zmierzyłam) 103...

wow....ale musiałaś się wystraszyć

a cukier..... bez komentarza chyba jakaś ściema z tą cukrzycą

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

czekoladka a jak tam przedszkole? Frau a u Was?

mój w domu od wczoraj i przytrzymam go do końca tygodnia...
dziś zebranie było, 2h wyjęte.....

po południu to już na twarz padałam, marzyłam o łóżku i nareszcie w nim jestem...
jeszcze się z mamą pokłóciłam na koniec, nerwy mi pu,sciły, sppłakałam się, teraz mnie od tego głowaa boli.... i to cholerne przeziębienie..... masakra jakaś dzisiaj...
Stary 2014-09-09, 20:30   #4039
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży tez do niego chodzilam i uratowal nam corcie.
Mi szacunkowo synus wychodzi mniejszy... bo Hania urodzila sie duza. Rodzilam w 37tc+3dni a waxyla 3570 i 54 cm.

Tak, wiem gdzie jest Skrzyszow mamy blisko do siebie

ja urodzilam w 39tc i podobna waga 3580g i 54cm
tylko u mnie uzyto proznociagu , ja rodzilam w Raciborzu bo wtedy tam nasz doktorek pracowal
oo to moze sie kiedys spotkamy, jeszcze Esti jest z naszych stron i tez bedzie rodzic w Rydultowach

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 20:30   #4040
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:

Kaś! Jakie Ty masz przygody, masakra . Ja też ostatnio rąbnęłam z krzesła, miałam M.na kolanach. To było na szczęście przed ciążą ;-)

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
tak, tak nawias dotyczył tylko gazików to teraz mam następną zagwostke... emolium czy oilan ?
Ja tam nivei bym nie używała, mocno jest nafaszerowana konserwantami. Pamiętam, że dostałam jakiś kupon na niveę właśnie, obkupiłam się q potem sama musiałam zużyć na pięty ;-) w prawdzie moją ulubioną sceną z Cholonka Janosha jest jak Świetkowa każe córce smarować się podczas porodu tam na dole niveą, bo "nivea jest dobra na wszystko" (córka zaczęła smarować w tym momencie pięty ) ale to raczej dotyczy tej klasycznej chyba tylko ;-)

Ja po wizycie. Cukier ok na szczęście. Na obrzęki nic nie mogę brać, muszę iść do rodzinnego z dusznościami, żeby mi ekg zrobił. Dzieć waży 1650, mniej niż M.w tym czasie, więc jest nadzieja, że nie będzie czterokilogramowca ;-) no i już raczej na bank cesarskie, ze względu na tą moją przepuklinę, a i pewnie moja strabolożka będzie za takim rozwiązaniem optować. Teraz tylko kwestia grafiku listopadowego mojego gina i już.

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:33   #4041
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

[/COLOR]czekoladka a jak tam przedszkole? Frau a u Was?

mój w domu od wczoraj i przytrzymam go do końca tygodnia...
dziś zebranie było, 2h wyjęte.....

po południu to już na twarz padałam, marzyłam o łóżku i nareszcie w nim jestem...
jeszcze się z mamą pokłóciłam na koniec, nerwy mi pu,sciły, sppłakałam się, teraz mnie od tego głowaa boli.... i to cholerne przeziębienie..... masakra jakaś dzisiaj...
u nas juz lepiej, dzisisj tylko troche plakala i juz mowi o przedszkolu ze znowu jest fajnie

no tak hormony......
zdrowka zycze

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 20:35   #4042
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Kaś! Jakie Ty masz przygody, masakra . Ja też ostatnio rąbnęłam z krzesła, miałam M.na kolanach. To było na szczęście przed ciążą ;-)

Ja tam nivei bym nie używała, mocno jest nafaszerowana konserwantami. Pamiętam, że dostałam jakiś kupon na niveę właśnie, obkupiłam się q potem sama musiałam zużyć na pięty ;-) w prawdzie moją ulubioną sceną z Cholonka Janosha jest jak Świetkowa każe córce smarować się podczas porodu tam na dole niveą, bo "nivea jest dobra na wszystko" (córka zaczęła smarować w tym momencie pięty ) ale to raczej dotyczy tej klasycznej chyba tylko ;-)

Ja po wizycie. Cukier ok na szczęście. Na obrzęki nic nie mogę brać, muszę iść do rodzinnego z dusznościami, żeby mi ekg zrobił. Dzieć waży 1650, mniej niż M.w tym czasie, więc jest nadzieja, że nie będzie czterokilogramowca ;-) no i już raczej na bank cesarskie, ze względu na tą moją przepuklinę, a i pewnie moja strabolożka będzie za takim rozwiązaniem optować. Teraz tylko kwestia grafiku listopadowego mojego gina i już.

ooo to pierwsze CC na wątku chyba...?

Cytat:
u nas juz lepiej, dzisisj tylko troche plakala i juz mowi o przedszkolu ze znowu jest fajnie

no tak hormony......
zdrowka zycze
to fajnie, oby było coraz lepiej

Stary 2014-09-09, 20:37   #4043
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

mnie tez takie dusznosci lapia, ale mysle ze to z powodu ucisku macicy

fajnie ze wizyta udana, to przynajmniej bedziesz wiedziec na kiedy spodziewac sie porodu

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-09, 20:39   #4044
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja urodzilam w 39tc i podobna waga 3580g i 54cm
tylko u mnie uzyto proznociagu , ja rodzilam w Raciborzu bo wtedy tam nasz doktorek pracowal
oo to moze sie kiedys spotkamy, jeszcze Esti jest z naszych stron i tez bedzie rodzic w Rydultowach

Moze sie jeszcE spotkamy na porodowce jak moje dziecię raczy się obrócić
O to nie wiedzialam ze jestesmy trzy

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:50   #4045
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ooo to pierwsze CC na wątku chyba...?

to fajnie, oby było coraz lepiej

Któraś z dziewczyn pisała że ma, ale chyba się nie udziela już. Kiara pewnie też będzie miała przez te kłopoty z nerkami, nie?

A przedszkole do przodu. Dziś rano M.wzięła panią Wiolę za rękę i poszła chwaląc się nowymi koralikami z odpustu ;-) potem coś pojękiwała no i w toalecie nie zdążyła ropiąć gaci więc była zmiana stroju, no ale generalnie odbieram ją zaraz obiedzie i panie się śmieją, że Marysia idzie do domu jak jest anioł pański bo tak zakodowała i powtarza wciąż ;-)

No i najważniejsze, jutro Tż wraca już do pracy. Chwała Panu, bo z takim jęczybułą żyć się nie da. Jak chłop chory to nic tylko prosić o pozwolenie na broń

Stary 2014-09-09, 21:13   #4046
Kasia427
Wtajemniczenie

Frau może te duszności to od tego, że dzieć na przeponę Ci uciska? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i fajnie, że Twoje cukry w normie!
Ela współczuję kłótni z mamą.. zdrówka dla Jasia!
Sweet mi tez kiedys padł laptop ze wszystkimi zdjęciami itd... myślałam ze się wścieknę.. dlatego od tamtej pory wywoluje zdjecia na papier i do albumu..
Kiara nie ma reguly co do wypadania włosów po porodzie, mi nawet 1 nie wypadł ...
Co do " lenia nic nie chcenia" to też tak mam... a jak prowadzę auto to już w ogóle zasypiam.. i w dzień jakaś taka otumaniona chodzę...

Zmykam spać, bo dzisiejszy dzień mnie wyczerpał a jutro o 6.00 pobudka znowu..
Dobrej nocy!
Stary 2014-09-09, 21:34   #4047
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Kasia - ooooo mów mi tak, mów powiedz, że będę miała gęste i lśniące jak nigdy w ciązy im się pogorszyły przez te cholerne hormony... i tak są niezłe, ale przed ciążą to miałam takie
ja tak samo z tym otumanieniem, normalnie dzień za dniem leci, a ja mam wrażenie, że nic nie zrobiłam.

Frau - u mnie z cc jeszcze nie wiadomo, będziemy robić wszystko żeby było sn. Sytuacja sie wyklaruje dopiero w październiku, bo z nerka sprawa wygląda tak, że im macica większa tym będzie gorzej (logiczne), ale pytanie o ile się pogorszy od teraz (tego złego stanu) i czy lekarze zadecydują, że nerka wytrzyma czy nie. Odkukac o dziwo od kilku dni nerka nie boli ale może to kolejna cisza przed burzą
Frau, a gdzieś mi się obiło o uszy, że przy przepuklinie kobiecie wystaje pępek w ciązy - tez tak masz?

słoneczko - gdzie chcesz w końcu rodzić?
My się chyba jednak na św. Rodzinę zdecydujemy... tylko przed wyjazdem na porodówkę będziemy dzwonić i pytac czy jedna z sal do porodów rodzinnych jest wolna bo tam tylko 3 mają, a 2 miejsca pozostałe to te boksy..
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 21:34   #4048
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała że ma, ale chyba się nie udziela już. Kiara pewnie też będzie miała przez te kłopoty z nerkami, nie?

A przedszkole do przodu. Dziś rano M.wzięła panią Wiolę za rękę i poszła chwaląc się nowymi koralikami z odpustu ;-) potem coś pojękiwała no i w toalecie nie zdążyła ropiąć gaci więc była zmiana stroju, no ale generalnie odbieram ją zaraz obiedzie i panie się śmieją, że Marysia idzie do domu jak jest anioł pański bo tak zakodowała i powtarza wciąż ;-)

No i najważniejsze, jutro Tż wraca już do pracy. Chwała Panu, bo z takim jęczybułą żyć się nie da. Jak chłop chory to nic tylko prosić o pozwolenie na broń

Ja będę miała CC z powodu dysplazji stawów biodrowych.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:57   #4049
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Kasia - ooooo mów mi tak, mów powiedz, że będę miała gęste i lśniące jak nigdy w ciązy im się pogorszyły przez te cholerne hormony... i tak są niezłe, ale przed ciążą to miałam takie
ja tak samo z tym otumanieniem, normalnie dzień za dniem leci, a ja mam wrażenie, że nic nie zrobiłam.

Frau - u mnie z cc jeszcze nie wiadomo, będziemy robić wszystko żeby było sn. Sytuacja sie wyklaruje dopiero w październiku, bo z nerka sprawa wygląda tak, że im macica większa tym będzie gorzej (logiczne), ale pytanie o ile się pogorszy od teraz (tego złego stanu) i czy lekarze zadecydują, że nerka wytrzyma czy nie. Odkukac o dziwo od kilku dni nerka nie boli ale może to kolejna cisza przed burzą
Frau, a gdzieś mi się obiło o uszy, że przy przepuklinie kobiecie wystaje pępek w ciązy - tez tak masz?

słoneczko - gdzie chcesz w końcu rodzić?
My się chyba jednak na św. Rodzinę zdecydujemy... tylko przed wyjazdem na porodówkę będziemy dzwonić i pytac czy jedna z sal do porodów rodzinnych jest wolna bo tam tylko 3 mają, a 2 miejsca pozostałe to te boksy..
Nie wystaje mi ;-) mam przepuklinę w kresie białej czyli nad pępkiem, może dlatego mi nie odstaje ;-)

Stary 2014-09-09, 22:33   #4050
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupilas? Ja tez moje kompletuje

Jesli chodzi o sklady to stawialabym na babydreama, wtopy z nimi nie zrobisz a z Ziaja to roznie, nie polecam
Tylko wydaje mi sie, ze Hipp wyjdzie podobnie cenowo, zobacz w rossie jest tez, chociaz i tak wzielabym BD

Ja bym tez kupila BD ale mam okazje zamowic w DE kosmetyki Weledy (mydelko nagietkowe i moze wezme krem) wezme na sprobowanie bo sa naturalne i moze cos Hippa dokupie a potem bede leciala na BD,
Emolienty tylko w razie koniecznosci ale mam nadzieje, ze takiej nie bedzie
Zreszta ograniczam kosmetyczne zakupy do mydelka i kremu ma zime, oleju kokosowego do masazu i linomag lub alantan do pupy w razie koniecznosci i tyle narazie

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Sudokrem nie do pepka bo wysusza, to masc z cynkiem...na odparzenia raczej

Do pepka chyba jeszcze rozcienczony spirytus mozna..?
Tak nam polozna z SR polecila spirytus - kupic ten 96% i rozcienczyc z woda 2 do 1

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
I znow polozna z SR radzila by emolient przez 2 tyg, a potem 2-3 razy w tyg, a pozostale dni jakis normaln plyn\zel

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:

ja teraz cala armature lazienkowa kupilam
dobrze ze nic wam sie nie stalo
My bardzo duzo przezinternet kupujemy. Caly sprzet do kuchni kupilismy, i zaoszczedzilismy kilkaset zl, na samej lodowce bylo roznicy chyba z 300 zl...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Bylismy dzisiaj na 3 usg po 10 tyg wreszcie zobaczylismy nasza mala...no juz nietaka mala bo lekarz wymierzyl 1850 gram a jestem 31t4d niby ocenil wage na tp ok 3600, no zobaczymy .
Ogolnie wszystko ok, mala glowka do dolu jest
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości