|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Witam
![]() Dziękuje za wczorajsze zainteresowanie moim tematem, i przepraszam za marudzenie ale serio tak cięzko jeszcze mi nie było. Ale nic nie dzieję się bez przyczyny- Blanka ma katar i ida kolejne zęby także tego...Ale dzisiaj już śpi jak zwykle po 13 zasnęła na dworze u mnie na rękach <3 Lady- Tak bardzo Was współczuje dzisijeszej nocy, oby Pietraszko już tak nie gorączkował ![]() ![]() Ewulka- Strasznie miło się czyta, że z Ania lepiej sobie radzi w żłobku ![]() Little- Rozumiem Cię doskonale z tą pracą , też nie tak dawno podobnie się czułam. Teraz mi przeszło bo wiem, że póki Blanka do przedszkola nie pójdzie to ja do pracy nie idę bo nie mam jej z kim zostawić a żłobków u nas niet;/ Blanka też lubi świnkę Peppę ale na ubraniach czy w książkach, jeśli chodzi o bajki to lubi serię Tutitu. A Fewcia pisała ostatnio , że brakuje jej doby ;/ A czemu Black miałaby się obrazić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48082214]Mika, rozumiem, z Agatką przeszłam wszystkie zakazane metody na jedzenie
![]() ![]() Nawet nie wiesz jak mi lżej staram się go karmic bez bajki ale teraz krzyczy jak tylko do krzesełka usiądzie pana keksa i rób co chcesz chyba ze cos bardzo lubi to zje ale to musze znów ja barana z siebie robic po ok połowie porcji ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Ja jestem jakas nierozgarnieta mozecie pomoc blogujace mamy dodalam post na bloga i filmik i zamiast miniatury filmu jest tylko link, udostepnilam post na fb i co nie tak jak u was ladna miniaturka postu tylko link jak sobie z tym poradzic chyba wrócę do czytania jak zalozyc bloga bo nic mi nie wychodzi
#3064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bajkę obejrzy ale muszę być obok,ja lub tż. A oglądamy dlatego, że jak był u nas mój brat z dzieciakami przez 3 miesiące to Blanka mimowolnie też przy nim się nauczyła. I jak teraz widzi kompa to krzyczy baje baje, i czasem jej włączę i razem oglądamy . Jeśli o mnie chodzi to nie widzę w tym nic złego -spędzamy czas razem, rozmawiamy o tym co widzimy , nie za długo oczywiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
Lady, bardzo współczuję nocnych przeżyć
![]() ![]() ![]() Ewulka, super, e Ania radzi sobie coraz lepiej w żłobku ![]() Marsi, brawa dla Leo za drzemkę i dla Ciebie za pomyślną rozmowę ![]() ![]() Debrah, cieszę się że usg nic nie wykazało. Łącze się w bólu z mamami histeryzujących dzieci, u as też się zaczęło ![]() ![]() U mnie średnio, bo nie dość, że kiepsko znoszę początki ciąży to jeszcze mnie przeziębienie dopadło ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ale ze mnie tępak ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu, dziękuję za wróżbę na dziewczynkę, ja mam pewne przeczucia, ale chyba nie będę pisać ![]() I miałam jeszcze pisać, że Hje też zniknęła ?
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania bardzo lubi taka bajkę Masza i niedźwiedź jest po rusku ale to nie przeszkadza zobaczcie sobie śmieszna jest ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-09-10 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48081736]doczytałam, dobrze, że się skończyło dobrze! a wiadomo, co mu?
miałam to pisać ![]() brawo! trzymam kciuki ![]() Meneq, genialna! nie widziałam u nas takiej ![]() też nie cierpię ![]() Polecam Domisie i Jedynkowe przedszkole - moje kochają. nie zrobiłabym tak, jeśli coś by mnie niepokoiło, to robiłabym aferę drogą normalną[/QUOTE] Wiedzialam, ze Ci sie spodoba ;-) To jest japonska ksiazka. Jeszcze jej poza Japonia nie widzialam, ale zapamietaj sobie "tupera tupera". Pod tym haslem moze kiedys trafisz na te lub inne z serii. |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Hje była wczoraj lub przedwczoraj
![]() u mnie bajka nie jest na awaryjną sytuację, no chyba, że jedna: Szeryf Kaja na Dzikim Zachodzie lub ewentualnie Zosia. Jeśli muszę ale to muszę bez "pomocy" Dadusia coś zrobić, to playlista na youtube minimini, a już w ogóle piosenka Muppet Show "manam manam" ![]() Bajkę razem obejrzymy jak np. Zosia - uwielbiam ![]() aktualnie największą rozrywką jest plac budowy za oknem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
U nas tv i bajek zero; zerknie tyle, co jestesmy w publicznym miejscu z tv. Na czarna godzine cos przygotuje na lot, ale dalsza jazda samochodem nie wymaga u nas ubiegania sie do takich sposobow. Spi albo "spiewa" lub "rozmawia" albo krajobrazy oglada. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-09-10 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zadomowienie
|
hej, ja jak zwykle na 3 min, ale naprawde nie mam więcej czasu...
Cytat:
Podobno do 3 ż dziecko nie powinno mieć w ogóle kontaktu z tv, a po 3 15-30 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nie miałam netu bo przyszli "fachowcy" zamontować antenę i jak wiercili dziurę pod kabel to ciachnęli inne i wszystko szlag trafił. Na szczęście już naprawione ![]() Lady dużo zdrowia dla Pietraszka! ![]() ![]() Debrah super, że na usg wszystko ok ![]() ![]() Ewulka cieszę się, że Ania lepiej znosi żłobek ![]() Gojka jakie pyszności robisz! ![]() Little przykro mi z powodu pracy ![]() Aga gratuluje synka! ![]() Insolito który tydzień już u Ciebie? Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej niedługo ![]() ![]() Szaja strasznie dużo masz pracy, podziwiam, że ogarniasz wszystko ![]() Aaaaa i jeszcze mi się przypomniało. Pstryniu pisałaś o tym dzieciaczku co siedzi w wózku ciągle. U nas to też nie do pomyślenia ![]() Co do bajek to Ewa kocha tego kotka co rozpoczyna i kończy dobranockę na tvp abc. Reszta jej nie interesuje, lubi tylko początek jak jest jakaś piosenka, ale popatrzy przez kilka sekund i już zajęta sobą. Wyjątek to jakieś piosenki z youtube, ale nie ma tak, że jej puszczę i sobie idę, musi mi siedzieć na kolanach i trzeba wszystko omawiać i śpiewać. Także baaaardzo rzadko oglądamy bo to kiepski interes dla mnie ![]() Moja teściowa w końcu wyszła ze szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
bajki na młodym nie robią żadnego wrażenia, czasem bym chciała żeby usiadł i coś obejrzał a ja bym popracowała ale nie chce
![]() ![]() Szaja no, infekcja wirusowa ze żłobka ;] Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie chodzi tv, ale Amelka nie jest zainteresowana w ogóle bajkami, chyba że jakiegoś kota widzi;> a tak to niet, ma dwie piosenki które lubi na esce i tyle. Kurna, nie mam dzis siły;/
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Szklanko właśnie miałam o Ciebie pytać !
![]() A my np teraz słuchamy słuchowiska o czerwonym kapturku. Super to jak byłam mała babcia mi to puszczala z płyt winylowych ![]() ![]()
#3076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam kaset takie zwykłe magnetofonowe i tam bajki, pamiętam, że w jednej śpiewali "wielki, ogromny, chlebowy piec!" ![]() Aaaaaa i jeszcze taki projektor na bajki co wyglądały jak film do aparatu! Kojarzy któraś z Was coś takiego? Mój mąż mi niedawno kupił taki podobny projektor, ale ciężko o bajki do tego, szkoda mi bo to się super oglądało. W nocy, jak było ciemno to się puszczało na suficie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
taka mega kwaśna śluzowata kupka u dziecka po mega gorączce to norma chyba prawda???
rozłożyłam się i ja ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#3078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
szklanka pamietamy
![]() ![]() ![]() Lady, kurcze, wspolczuje strasznie ![]() ![]() Pokaze Wam zdjecie, pt. "mama, ale, ze dlaczego do paszportu z misiem nie wolno??? ![]() ![]()
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Insolito, dziękuję,że pytasz- mam ale na połyskliwym papierze i się brzydko światło odbija, zrobię za dnia ![]() wogole muszę jakąś fotę z wakacji wrzucić do k bo jeszcze się nie chwaliłam Co do bajek to u nas tylko teletubisie a tak to muzyka muzyka i jeszcze raz muzyka nawet pani w przedszkolu powiedziala,że jak ktoś pyta gdzie Leos to wiadomo,że przy perkusji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Dżizas. ...15 stron
![]() Cześć kobitki ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | ||||
Zadomowienie
|
Aga, gratulacje za siusiorka
![]() ![]() Cytat:
No to super fachowcy ![]() Dziękuję, Kochana. U mnie dopiero 9 tydzień , z Piotrkiem wymioty miałam całą ciąże, także jeszcze trochę się pewnie pomęczę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=LadyWhisper;4808441 4 rozłożyłam się i ja ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Biedni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój brat tak rozłożył mojemu Tacie aparat fotograficzny, też nie przeżył ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
dziękuję! naprawdę super jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
heja!
w ramach poprawy humoru byłam zrobić sobie paznokcie!!! a co. za 2 tygodnie integracja z moimi biegaczami ![]() ![]() biorąc pod uwagę to, że dziecięcie wstało z "nocki" o 14:30 cud, że śpi ![]() co najśmieszniejsze, zasnęło przy...bajkach ![]() ![]() ależ mnie napier......gardło ![]() aaaaaaaaa i udało nam się sprzedać hienę za 950zł ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- aha meneq, zapominam Ci się ciągle pochwalić, wiesz, że zrobiłam ostatnio sushi??? ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#3087 |
Zakorzenienie
|
Udało mi sie kupic te skarpetki pilingujace w aptece z L' biotica moge ich uzyc w ciazy ??
#3088 |
Konto usunięte
|
Kupiłam Agatce książkę mojego dzieciństwa
![]() http://www.ambelucja.pl/Bajka-o-nied...ewczatku/7292/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podrzucam tylko świetny.artykuł, ciekawe jak co' czujecie' ? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Konto usunięte
|
Nie do końca się zgadzam, bo przecież... ci paskowi też są potrzebni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.