|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Kasia no to super
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4292 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a jednak oprocz chandry jest cos pozytywnego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ela..jak zerknelam na metode lusterka ostatnio do Bozenki to tez sie przerazilam..mam wary napuchniete jak Angelina Joli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bylam z ta tesciowa i dzis normalnie na chleb ja posmaruj..a chcesz loda,a moze kebab..a co jeszcze potrzeba do Franusia..ale mi pomoglas..super ten garnitur..i badz tu z niej madry czlowieku...chyba wkracza w menopauze i ma takie zawirowania ![]() ![]() ![]() czy ktoras robi moze suszone pomidory?
![]() |
#4293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi Tż okulał, wczoraj w nocy spuchła mu kostka, sama z siebie. Oczywiście nie chciał pójść do lekarza, dzisiejszą noc na tramalu przetrwał, a o 5 rano na dyżur kazał się wieść ![]() Ja jestem trochę przerażona warunkami w lubelskich szpitalach. Wczoraj na zwiedzaniu w szkole rodzenia poinformowano nas ze na trakcie porodowym nie ma prysznica (o wannie do porodów w wodzie wogóle nikt nie słyszał) i jak się chce wziąć prysznic to trzeba się przejść na izbę przyjęć ![]() ![]() Jak poczytam o porodzie, w domu na spokojnie to ograne, to się nie boję i myślę, że dam radę. Jak pójdziemy do szkoły rodzenia i posłucham położnych (które są bardzo sympatyczne i pozytywnie nastawione co by nie mówić) to zaczynam mieć taki wstręt do porodu, że zaczynam o cesarce myśleć... a chyba powinno być odwrotnie jednak ![]() ![]() DSC_1498.jpg DSC_0640.jpg DSC_0484.jpg DSC_0457.jpg DSC_1416 - Kopia.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Raczkowanie
|
esti ja robię pomidory suszone. są rewelacyjne, te ze sklepu się nie umywają do domowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#4296 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobie i Beaty i od cb sweet ![]()
![]() |
#4297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() w szpitalu gdzie chcę rodzić z ZZO właśnie w ofertach pracy "zatrudnimy anestezjologa" !!!! mój 8 ząb mądrości mi sie od paru godzin wybija... boli ciągle coś sie dzieje.... doczytałam o tych bólach spojenia łonowego... jeżeli dochodzi do rozchodzenia się spojenia to normalnie jest to wskazanie do cesarki... ale dziewczyny którym spojenie się rozchodzi..to chyba mają ciągły ból podczas chodzenia przez 4-5 tyg.. ja miałam 2 razy przez pół dnia... a chrupie mi miednica tylko w nocy jak się przekręcam... wiec może mi się nie rozchodzi... tylko tyle co sie tam rozciąga do porodu... skonsultuję to z lekarzem... 400 zł już nabiłam w tej aptece... jestem nienormalna... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-10 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to Twoje dziela..jeny..jakie cuda.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4299 |
Wtajemniczenie
|
Cuuuuuuuuudne torty
![]() Mi się wydaje, że w kremach są składniki, które moga podrażniać wrażliwą skórę cięzarnej, mają kofeinę i nikt ich na cieżarnych nie testował. Z jednej strony zabraniają kremów z retinolem, bo to witamina A i w nadmiarze moż dziecku szkodzić, a zdrugiej strony czytałam, że te wszystkie smarowidła nawet nie przenikają do skóry właściwej, tylko pozostają w naskórku i te wszystkie reklamy o cudownym działaniu kremów to bujda. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Anetka, tak się wydaje, ze to dużo, ale jak wrzucisz proszki, kremy, kąpielowe cuda, masę drobiazgów, to nie tak trudno uzbierać 400zł ![]()
#4300 |
Wtajemniczenie
|
No niby dobre wieści, ale jednak jakiegoś doła złapałam... no bo jeśli przez ten tydzień wyniki będą ponad 120 to insulinę trzeba będzie włączyć dla dobra dziecka... ehhh co chwila coś w tej ciąży... ja już naprawdę chcę urodzić... nie no muszę się przycisnąć z tą dietą...
Idę się położyć, bo droga do tego Koszalina jest dla mnie męcząca... nie wiem jak ja do szkoły będę jeździć.... dobra już nie zrzędzę... DoBrAnOc !!!
#4301 |
Zakorzenienie
|
Kasia to wiesci nie takie zle
![]() BeataMarcina zazdroszcze talentu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Pomidory suszone 4 kg dojrzałych pomidorów podłużnych ok. 0,5l oliwy z oliwek (ew. pół na pół oliwa i olej) 2 łyżeczki suszonych ziół (np. bazylia, prowansalskie) 2 łyżki octu winnego 4 ząbki czosnku kilka ziaren tłuczonego pieprzu Pomidory myję, kroję na pół, usuwam "dupki" i ziarnka z mokrym miąższem. Układam na blasze z pergaminem (wychodzi mi 2 blachy 50x50) skórką do dołu. Piekarnik włączam na najniższą temperaturę (u mnie 50') i zostawiam uchylony. Pomidory suszą się około 5 godzin, zależy jaka odmiana i ile mają w sobie wody. Żeby oszczędzić prąd czy gaz, można co pół godziny, godzinę wyłączać piekarnik i jak ostygną włączać znowu. Trzeba pilnować żeby się nie przypaliły, jak są suche, ale elastyczne wyjmujemy. Do miski wrzucam pomidory, dodaję ocet i mieszam, przekładam w słoiczki (wychodzi około 4-5 szt. małych jak po koncentracie). Do słoiczka wrzucam zioła, czosnek, pieprz. oliwę rozgrzewam i zalewam pomidory, zakręcam. Nigdy nie pasteryzowałam, zawsze wytrzymują rok. Pomidorowe, wrzućcie swoje przepisy do wglądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
Sobie również wypraszam naloty rodziny i znajomych po porodzie. Mam nadzieję, że otoczenie zachowa się z klasą, a w razie czego będę na tyle asertywna, by powiedzieć im wprost, że na odwiedziny przyjdzie jeszcze pora.
A najbardziej to się boję "dobrych rad" wszystkich znafców, a przede wszystkim mojej mamy. Bo ze znafcami to sobie poradzę, ale mama, to potrafi tak truć dupę, że w końcu, dla świętego spokoju, człowiek ustępuje. A później i tak robi swoje ![]() ![]() A w ogóle, po co tyle lat przechowywać tyle rzeczy? Rozumiem kilka symbolicznych sztuk z sentymentu, na pamiątkę. Ale aż tyle rzeczy? Ale te śpioszki robione na drutach są śliczne ![]() Futbolowa - ![]() Indra - u mojego taty w przychodni zlikwidowali dystrybutor na wodę, bo ludzie kradli plastykowe kubeczki, a nawet przychodzili z butlami i uzupełniali zapasy wody ![]() szybkawolna - takie wahania nastroju to chyba będą się nas imać. Ja wczoraj miałam taki do dupy dzień. W nocy z żałości spać nie mogłam, o 3 nad ranem siedziałam na kiblu i ryczałam, sama nie wiem czemu. A dzisiaj - jestem jak skowronek radosna! Ja na 90% zdecyduję się na lewatywę. W 10% jeszcze się waham. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ela..jak zerknelam na metode lusterka ostatnio do Bozenki to tez sie przerazilam..mam wary napuchniete jak Angelina Joli ![]() bylam z ta tesciowa i dzis normalnie na chleb ja posmaruj..a chcesz loda,a moze kebab..a co jeszcze potrzeba do Franusia..ale mi pomoglas..super ten garnitur..i badz tu z niej madry czlowieku...chyba wkracza w menopauze i ma takie zawirowania ![]() ![]() ![]() czy ktoras robi moze suszone pomidory?[/QUOTE] no ja mam jedną napuchniętą......
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
Mnie TŻ wkurzył, bo mi powiedział, że macica mnie poboli jeszcze dwa miesiące, a jego plecy już 10 lat. Tylko nie zdążyłam sie porządnie obrazić, bo był taki zmęczony po pracy, że zasnął po 20, przed Stasiem.
Niech jutro spróbuje się zapytać gdzie jego kawa, ja mu dam kawę ![]() Lecę do łóżka, miłych, normalnych snów życzę ![]()
#4306 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Była u mnie poczta o 20:40 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aha dziewczyny, które kupiły bephanten który kupujcie? Ja zawsze stosowała. Bephanten maść a teraz widziałam ze jest tez bephanten baby maść ochronna. Ta zwykła była rewelacyjna a ta dla dzieci hmm nie znam pewnie tez dobra. Macie jakieś doświadczenie która lepsza?
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |||||
Zadomowienie
|
ehh nadrobiłam
![]() Melduję się po bad prenatalnych, mała waży 1613g, i wszystko jest idealnie i książkowo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja jak zdąże to zrobie sama w domu a jak nie to na pewno poproszę o zobienie jak będzie czas ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Esti przypomniałaś mi że mam jeszcze w spiżarni 5 kg pomidorów do ususzenia. Suszyłam w zeszłym roku i wyszły boskie. Bez porównania z tymi sklepowymi.
BeataMarcina to istne arcydzieła ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-10 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ucieram długo tylko żeby sie te dwie masy połączyły łyżka chwile pomemlam i tyle ![]() ![]()
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie u nas mówiła tylko bephanten a ja nawet nie miałam pojęcia ze jest tez seria baby. Używałam na tatuaż normalnej a ta dla dzieci jest o polowe tańsza ale składu nie porównywałam
.
#4313 |
Zakorzenienie
|
aleście dziś naprodukowały! idę zaraz nadrabiać... trochę podczytywałam w dzień z komórki, ale na wyrywki
![]() miałam dziś wizytę u gina. biedak strasznie sie znów załamał moją morfologią :/ dostałam jeszcze dodatkowe leki i zobaczymy co będzie za 4 tygodnie. jak znów spadnę, to powiedział że mi chyba da skierowanie do szpitala na transfuzję :/ szyjkę mam długą, ale rozochoconą - z lubością przepuszcza jeden palec ![]() ![]() zrobiłam dziś przefantastyczną zupę z soczewicy z chilli ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
kurde....
jakie syropy dajecie na kaszel,ale ten mokry, taki odrywający się?? no bo lekarka wczoraj mi mówiła, że Hederesal.... akurat pamiętałam, że taki mam w domu i zapytałam czy może być to tak może.... dałam mu wczoraj, dziś strasznie kaszle.... teraz też przez sen się dusi.... patrzę, a na Hederesalu napisane, że na kaszel suchy i że wykrztuśny jest.... a po co mi wykrztuśny jak jemu się już odrywa... chcę cos łagodzącego, żeby się tak nie męczył. Nie dałam mu już tego tylko zwykły prawoślaz, ale zgłupiałam już.... przysłali mi dziś Microlife nc150 ![]() mierzyłam już 3 razy i jest 36,1 36,1 36,2, a zmierzyłam dwa razy tym elektronicznym pod pachą i dwa razy 35 stopni wyświetlił.... ![]() będę jeszcze testować, ale chyba będzie ok, przynajmniej lepiej niż z tym co mam jak widać ![]() w ogóle to chyba przeproszę się z witaminami ciążowymi... czuję się słabo, wyglądam okropnie, blada, cienie pod oczami.... nawet jak się umaluję to szału nie ma... a że nie maluje się teraz na co dzień to jestem jak zombie.... mama mi truje za uchem, że strasznie wyglądam, żebym się wzięła za siebie.... no, ale co ja mam zrobić... i tak pomyślałam, może jednak te witaminy sobie włączę.... myślicie, że mnie wzmocnią?? pomogą? sama już nie wiem.... w przyszłym tyg pójdę na morfologię, ale to samopoczucie chyba nie od mojej HGB 11,9, bo z tego co widzę jest boska jak na ten etap ciąży.... ale mi żal tego Johnego, no kaszle i kaszle w tym łóżku i nie może się wykaszleć..... ![]()
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do anestezjologa tez bede probowac juz wcxesniej 37 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie porównałem skład tego bepanthen i bepanthen baby to zupełnie co innego :-/. Ten baby nie ma w ogóle w składnie tego głównego składnika co ma normalny ehh i bądź tu mądry :-/
Na szczescie maz pracuje z farmaceutami wiec jutro powiem żeby zrobił odpowiedni wywiad co i jak ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-10 o 21:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Matuchno! Alescie naprodukowały! Masakra!
Manieczka! gratuluję nadrobienia :-* Cytat:
to masz spokojnych sąsiadów przynajmniej ![]() Cytat:
może po prostu przebiłaś? Cytat:
jak się rodzi dziecko, to matce włącza się kwokowatość i lwica i tak ma być! A nie, ze skakać jeszcze koło gości! Cytat:
tulę mocno! Cytat:
buahaha! Przepraszam! Pozdro dla rodzinki ;-) Cytat:
no i kogoś, np.bratową udusisz, a każdy sąd Cię uniewinni ![]() Cytat:
z wygody i dbałości o kręgosłup przewijak jest super! Chociażby taki zakładany na łóżko dziecka- jest stosunkowo niedrogi i zajmuje mało miejsca. Cytat:
mieszkasz na Świonach? Cytat:
to nie tylko ja mam bożenowego żylaka? Eh ta druga ciąża... Cytat:
żadnych dezynfekcji, to tylko odnosi odwrotny skutek ![]() Cytat:
byle do przodu :-* Cytat:
MASAKRA to takie antyki jeszcze istnieja?: ![]() ja juz kupilam..zrobie sobie roztwor i bd psikala..nie raz mi TR pipe uratowala ![]() bylam z ta tesciowa i dzis normalnie na chleb ja posmaruj..a chcesz loda,a moze kebab..a co jeszcze potrzeba do Franusia..ale mi pomoglas..super ten garnitur..i badz tu z niej madry czlowieku...chyba wkracza w menopauze i ma takie zawirowania za odwage przedszkolakow i szkolniakow za dobre wiadomosci po wizytach czy ktoras robi moze suszone pomidory?[/QUOTE] Ah te teściowe ;-) ja mam na szczęście szczęście i złego słowa nie mogę powiedzieć. Inna rzecz że mieszkają od nas 50 km ;-) Kiara! Oddaj do muzeum prl te stroje ![]() Mnie zaczynaa boleć gardło i to jest bardzo zła wiadomość, bo w niedzielę mam śpiewać na ślubie i MUSZĘ być zdrowa! Dobranoc Dziewczyny! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Keithlyn
![]() ![]()
#4320 |
Wtajemniczenie
|
Frau tak "mam i ja" :/
i doskwiera mi :/ jakoś coś z nim robisz, czy Bożena sama sobie ma radzić? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.