Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 19:44   #4471
paulina119a
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
czekoladka co do maleństwa to serduszko...była jakaś dziurka, maleństwo przeszło 3 operacje ale i tak się nie udało...
Straszne. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czują bliscy w takiej sytuacji... Niewyobrażalny dramat.
Stary 2014-09-11, 19:59   #4472
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Elu, rozumiem... z tymi zaparciami to niestety masz rację przy żelazie jest jeszcze gorzej. Co prawda mi pomaga Colon C ale i tak masakra !
Ja brałam Femibion2+DHA. W sumie byłam zadowolona. Teraz kupię Elevit. Jest zaje....cie drogi niestety ale nie mam wyjścia. Jest to jedyny preparat bez jodu a ja jod przyjmuję osobno.
Mam nadzieje, że Twoje samopoczucie sie polepszy bo jak pojawi sie drugi dzieć to....
Jak juz sie ciaza skonczy to na pewno ogarne. Ja w tej ciazy taka slaba jestem. A 3latek cisnie... Od samego poczatku zle znosze takze mimo strachu porodowego, odliczam.

Ja zakupilam colon c ale szczerze mowiac nie zachecajace te Wasze opowiesci odnośnie smaku... jeszcze nie spróbowalam...

Justyna to straszne ;(
Az brak slow...

Wszystkiego naj dla Was! I czekamy na Ciebie
Stary 2014-09-11, 20:19   #4473
anuszka21
Zakorzenienie

Ale duze juz te wasze dzieciaczki, mój to tu chyba najmniejszy ;p choc nie ukrywam, ze cieszy mnie to, ale troche nie dowierzam ;p chyba ze 3kg w listopadzie dobierze heh ;p

Ostatnio mam do was ograniczony dostęp, bo dziecko mi w ogole nie daje dojsc do kompa ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:19   #4474
magdula87
Rozeznanie

Justyna nie dziwię Ci się, że nie poszłaś ja sama nie dałabym rady

Co do Pampersow 2 to ja mam jeden giga box a w nim 148 pieluch, więcej dwójek nie będę póki co kupować, a nóż ktoś przyniesie
Muszę kupić 1, ale spróbuję chyba tych z dady.

Co do termometru to kupiłam ten microlife nc150. Przez szpital, wysłałam go do rodziców, więc dopiero będę testować, ale działa bo siostra sprawdziła
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:21   #4475
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
a kupujecie cos na kolki ? wogole cos polecacie ? wolalabym cos miec w razie "w" ...
Ja się zaopatrze w sab simplex na w razie czego.
Stary 2014-09-11, 20:22   #4476
AnetkaIzabell
Rozeznanie

nadrabiam... nadrabiam i... nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Beata Marcina - niestety u nas wjednym z dwóch szpitali które rozważam tez tak jest... tzn. w 2 czy 3 salach porodowych są prysznice i to są sale rodzinne, a pozostałe 2 miejsca to takie boksy i tam nie ma prysznica tylko jest na korytarzu tak samo jak i wc i tez mnie to przeraża własnie. Z drugiej strony oni mają bardzo takie rodzinne podejście, fajny klimat, no i zzo na życzenie nawet... a ten szpital nr 1 ma sale wszystkie porodowe rodzinne (5) z łazienkami z wannami i w ogóle full wypas, ale cholera zzo tylko ze wskazań medycznych a tak to masz gaz.
Także nie wiem co robić
sloneczko - nie odp. mi gdzie w końcu rodzisz
Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Kiara odpisywałam musiało w gąszczu zginąć. Ja się decyduje na Polną jednak. Koleżanka rodziła tam w czerwcu i mówi, że nie ma na co narzekać. Poza tym tam mam najbliżej jednak, a jak byłam na IP to zostałam super przebadana. Każdy szpital ma skrajne komentarze więc szczerze to mi już raczej wszystko jedno byle dzidziuś zdrowy.
Za godzinkę mam wizytę i mam stresik jak tam moja szyjka. Ja mogę leżeć dalej byle się szyjka zatrzymała i mnie do szpitala nie zabrali.
Cytat:
słoneczko - aa to przepraszam, musiałam nie zauważyć jak czytałam tyyyle stron
Ja mam dylemat czy św. R. czy R... boję się, że trafimy w św. R. tak że sala rodzinna będzie zajęta nie chcę rodzic bez TŻ... ehh
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
sloneczko - własnie, ja bez niego tez nie chcę, nogi zacisnę :P
Dlatego chyba przed wyjazdem zadzwonimy zapytac czy sala porodów rodzinnych jest wolna, choć Tż ma obawy, że bez względu na sytuacje i tak powiedzą, że zajęta.
Cytat:
To ja po wizycie. Moja szyjka ma 23mm, ostatnio miała 25mm ale lekarz mówił, że to granica błędu. Wszystko jest ok mam sobie dalej odpoczywać, ale ładnie to wygląda. Mówił, że nasza sąsiadka urodziła ostatnio w 36 tc i u mnie też może tak być, więc powiem wam, że pakuje torbę. Wczoraj właśnie ją wyprałam. Maluszek w położeniu główkowym i ma 2100g, do porodu 3500-3700 , do 4 kg nie powinien dojść, chyba, że się przenosi, ale u mnie to się nie zapowiada. Kolejna wizyta za 3 tyg. i jak do niej dotrwam to wogóle lekarz mówił, że super. Wogóle dzisiaj nie straszył
Wymaz będę miała na następnej wizycie.
Słoneczko gratuluje udanej wizyty, jejkuś jak czas leci

ja kurde też się ciągle wachm Polna czy Św Rodzina....
kwestia priorytetów... też chce mieć
ZZO -Św Rodzina
męża przy porodzie - Polna (Św Rodzina - może sie nie udać)
bezpieczeństwo- Polna (Św Rodzina...- kurcze czytałam gdzieś, że tam męczą do samego końca... jak coś się dzieje to zwlekają z CC .. nie podejmują szybkich działań czy decyzji - to mnie bardzo martwi) a to, że w razie "w" przewożą na Polną... a się czasem sekundy liczą...
Rodzić po ludzku - bardziej opiekuńczo jest w Św Rodzinie, a z opini Polna - to ponoć hurtowo jadą..

Przed Polną powstrzymuje mnie tylko brak ZZO - tak bym się nawet nie zastanawiała... z drugiej strony mogę nie zdążyć w godzinę dojechać z odpowiednim rozwarciem do podania mi ZZO, z trzeciej strony jakby doszło do cc to prędzej na polnej usuną mi torbiel niż w św Rodzinie..
najlepiej to bm pojechała do św rodziny po zzo i dalej na polną rodzić co robić ? :conf used:

Dziś byłam z mężem i z "synkiem" w kinie...ale mi szalał w brzuchu..chyba mu się efekty dźwiękowe spodobały
.. powiem Wam, ze jak jechaliśmy godzinę... do Poznania.. TŻ się śmiał, że robi próbę generalną na trasie Grodzisk Wielkopolski -> Poznań... kurde w Komornikach są takie korki, że ja w aucie urodzę

Cytat:
czekoladka co do maleństwa to serduszko...była jakaś dziurka, maleństwo przeszło 3 operacje ale i tak się nie udało...
dziękuję za życzonka
to są dla mnie masakryczne historie.. strasznie współczuję
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:32   #4477
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
szukajcie a znajdziecie Bobotic to się zwie
Czy któraś z mam ma z tym preparatem jakieś doświadczenie?
Ja dawałam Larze, ale to chyba specjalnie nic nie dawało bo i tak ryczała Chyba ze to kolki nie były ;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 20:47   #4478
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ale duze juz te wasze dzieciaczki, mój to tu chyba najmniejszy ;p choc nie ukrywam, ze cieszy mnie to, ale troche nie dowierzam ;p chyba ze 3kg w listopadzie dobierze heh ;p

Ostatnio mam do was ograniczony dostęp, bo dziecko mi w ogole nie daje dojsc do kompa ;/
no właśnie, coś mało Ciebie ostatnio...

ach, lubię ten moment, po całym dniu, Johny w łóżku smacznie śpi, ja w piżamie w łóżku, chwila oddechu

aaa i piję taki napój mleczno-kawowy z Biedronki, Amorres Cappuccino pycha
Stary 2014-09-11, 20:51   #4479
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się właśnie przemeldowałam i żałuje, że tak późno, bo latać po tych urzędach teraz to masakra. 1.10 mam do odbioru dowód nowy i teraz muszę poczytać gdzie trzeba zgłosić nowy nr i zameldowanie, ale czy zdążę załatwić przed porodem to nie wiem. Przynajmniej zdjęć nie robiłam, bo miałam robione w styczniu,a teraz z tą okrągłą buźką to nie chcę
Trzeba zgłosić do pracodawcy/urzędu pracy. Prowadząc firmę zgłasza się do zusu. Trzeba zgłosić zmianę dokumentów w bankach. Czasem wraz ze zmianą adresu zmienia się też skarbówka więc tam robi się aktualizację danych. Wymienia się prawo jazdy i dowód rejestracyjny auta. Chyba tyle z tego co pamiętam.

esti śliczny kącik maluszka

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
jeszcze wróce do tych kosmetyków..
bo się jednak jeszcze nie zdecydowałam
do mycia co bierzecie: 1.hipp 2.nivea 3.babydream??

i czy miałyście stycznośc z pieluchami babydream i co o nich sądzicie?
Ja kupiłam dziś hippa pielęgnacyjny płyn do kąpieli.

Cytat:
To ja po wizycie. Moja szyjka ma 23mm, ostatnio miała 25mm ale lekarz mówił, że to granica błędu. Wszystko jest ok mam sobie dalej odpoczywać, ale ładnie to wygląda. Mówił, że nasza sąsiadka urodziła ostatnio w 36 tc i u mnie też może tak być, więc powiem wam, że pakuje torbę. Wczoraj właśnie ją wyprałam. Maluszek w położeniu główkowym i ma 2100g, do porodu 3500-3700 , do 4 kg nie powinien dojść, chyba, że się przenosi, ale u mnie to się nie zapowiada. Kolejna wizyta za 3 tyg. i jak do niej dotrwam to wogóle lekarz mówił, że super. Wogóle dzisiaj nie straszył
Dobrze, że z szyjką ok. No na twoim miejscu to zdecydowanie czas się pakować.

Cytat:
:
Kochana podrzuć przepis. W necie jest ich mnóstwo ale ja chcę coś sprawdzonego aby sie nie zrazić.
Kiedyś robiłam z tego przepisu http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...dyni.html#more i była ok. Teraz planuję zrobić z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...w/przepis.html bo pomidorami też mnie obdarowano

U mnie na wizycie wszystko ok. Mała cały czas rośnie równym tempem bo zawsze wychodzi tp na 16/17 listopada. Wszystkie wymiary na 30 lub 31 tydzień. Waży 1560g więc nie zapowiada się by była klockiem jak tatuś. Jedno co to nadal uparcie trzyma sobie nogi na moim pęcherzu i nie myśli przekręcić się głową w dół. No ale ma jeszcze czas na to.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:00   #4480
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U mnie na wizycie wszystko ok. Mała cały czas rośnie równym tempem bo zawsze wychodzi tp na 16/17 listopada. Wszystkie wymiary na 30 lub 31 tydzień. Waży 1560g więc nie zapowiada się by była klockiem jak tatuś. Jedno co to nadal uparcie trzyma sobie nogi na moim pęcherzu i nie myśli przekręcić się głową w dół. No ale ma jeszcze czas na to.
piekny dziec rosnie obrocic sie ma jeszcze czas ... jak to kobieta
Stary 2014-09-11, 21:03   #4481
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

same dobre wiesci dzisiaj

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 21:04   #4482
Frau Gizela
Rozeznanie

Słoneczko! Tam oczywiście nie miało być pytajnika. Głupi telefon
Cytat:
Dobry pomysł z tym prezentem

ooo a to nie wiedziałam
ale taki chwalony jest.... hmmmm
Dziękuję za przepis Taką właśnie zrobię ! NA OTRO !!!

Laser fajna rzecz ! Mnie te krostki, wrastające włoski i stan zapalny też do szału doprowadzają...
Kiedyś miałam serię zabiegów laserem na twarz. Mam cerę naczynkową i rumień. I na to miałam zabiegi. Pomogły, nie powiem... ale bolał jak jasna cholera !!!!!! Jakby mi ktoś ryj żelazkiem prasował
Ciekawe czy depilacja laserem też tak boli ?????
Coś z tym spojeniem jest nie halo... albo się naczytałam o Waszych boleściach albo nie wiem o co kaman ale mnie też boli.... Może to normalne w III trymestrze, co?
Ponoć nie boli bardziej niż depilator, a depilatorem już też się tam atakowałam ;-)

Cytat:
Hej dziewczyny...sorka że znowu zwiałam...ale starałam się was nadganiać...choć tak szczerze nie było to łatwe... ostatnio też koleżanki córeczka 6 miesięcy miała i niestety trzeba było porzegnać słodkiego aniołka...nie poszłam na pogrzeb...nie dałabym rady i nie chciałam szczuć koleżanki strasznie mi było przez parę dni...kurcze i tak mi ich szkoda...coś w tym roku śirepień i wrzesień jakiś taki słaby u mnie...

niestety nie bedę póki co dzisiaj cytować, ale gratuluje zdrowych i grubasnych dzieciów!!!To najważniejsze!!!
U mnie dużo się działo i nawet za bardzo nie miałam chęci i siły pisac...:/
Ale....póki co mam już parę rzeczy zkupionych łącznie z wózkiem Mura, Cabriofixem, zrobiłam też zamówienie na gemini...i mam prawie wszystko oprócz termommetra (ale bedę brała też ten co ela) i niańki....czyli cos tam powolutku działam
Poza tym czekam na małża bo dzisiaj mamy 4 rocznicę ślubu!!!! Taki wesoły akcent na koniec

Udanego świętowania!

A ja jestem głupia jak but . Mieszkamy na pierwszym piętrze, okna mamy z szerokimi parapetami i lubimy na nich siedzieć. Okno było otwarte na oścież więc M.żeśmy do tego okna nie puszczali, choć chciała patrzeć jak pada deszcz. No i jej tłumaczymy, że może wypaść i wylądować w szpitalu a mi się nagle włączyło jakieś czarnowidztwo i zaczęłam jej mówić, że przyjdzie po nas policja i wsadzi T.i mnie do więzienia za zaniedbania w opiece i będzie musiała iść do rodziny zastępczej sama przy tym zaczelam płakać jak to sobie wyobraziłam. M.cała zdezorientowana i w płacz, że ona chce być z mamą i tatą.

Niech już się ten chory dzień skończy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:33   #4483
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Jak juz sie ciaza skonczy to na pewno ogarne. Ja w tej ciazy taka slaba jestem. A 3latek cisnie... Od samego poczatku zle znosze takze mimo strachu porodowego, odliczam.

Ja zakupilam colon c ale szczerze mowiac nie zachecajace te Wasze opowiesci odnośnie smaku... jeszcze nie spróbowalam...

Justyna to straszne ;(
Az brak slow...

Wszystkiego naj dla Was! I czekamy na Ciebie
Na pewno się ogarniesz a całe smutki i brak dyspozycji w ciąży zrekompensuje Ci piękna i zdrowiutka Zuzia

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

Fajnie, ze zajrzałaś

Cytat:
Trzeba zgłosić do pracodawcy/urzędu pracy. Prowadząc firmę zgłasza się do zusu. Trzeba zgłosić zmianę dokumentów w bankach. Czasem wraz ze zmianą adresu zmienia się też skarbówka więc tam robi się aktualizację danych. Wymienia się prawo jazdy i dowód rejestracyjny auta. Chyba tyle z tego co pamiętam.

Kiedyś robiłam z tego przepisu http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...dyni.html#more i była ok. Teraz planuję zrobić z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...w/przepis.html bo pomidorami też mnie obdarowano

Super, że z niunią wszystko ok Oby tak dalej
Dziękuję za przepisy

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Ponoć nie boli bardziej niż depilator, a depilatorem już też się tam atakowałam ;-)

A ja jestem głupia jak but . Mieszkamy na pierwszym piętrze, okna mamy z szerokimi parapetami i lubimy na nich siedzieć. Okno było otwarte na oścież więc M.żeśmy do tego okna nie puszczali, choć chciała patrzeć jak pada deszcz. No i jej tłumaczymy, że może wypaść i wylądować w szpitalu a mi się nagle włączyło jakieś czarnowidztwo i zaczęłam jej mówić, że przyjdzie po nas policja i wsadzi T.i mnie do więzienia za zaniedbania w opiece i będzie musiała iść do rodziny zastępczej sama przy tym zaczelam płakać jak to sobie wyobraziłam. M.cała zdezorientowana i w płacz, że ona chce być z mamą i tatą.

Niech już się ten chory dzień skończy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Depilatorem a w życiu !!! Choc by mi dopłacali miliuny
za odwagę
Ach te hormony
Stary 2014-09-11, 21:41   #4484
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno się ogarniesz a całe smutki i brak dyspozycji w ciąży zrekompensuje Ci piękna i zdrowiutka Zuzia

Frau
to popłynęłaś nieźle....

a ja wylicytowałam właśnie takie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4578295589
Stary 2014-09-11, 21:50   #4485
LolaMontez
Wtajemniczenie

Aleksandreta gratuluje udanej wizyty dobrze, ze wszystko ok moja tez będzie taka kruszynka

Ja dzis miałam ostatnie zajęcia w SR chyba im sie coś popierniczylo bo znowu dostaliśmy butelki avent natural 125ml ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli
Ja dzis sie znów pokłóciłam z mężem, ostatnio mnie irytuje :-/ na szczescie jutro jedziemy do domu na wioskę to wypoczynek, pooddycham świeżym powietrzem, zjem pierogi z grzybami
Stary 2014-09-11, 21:50   #4486
AnetkaIzabell
Rozeznanie

pyt dotyczące wózków....
jak my rodzimy w listopadzie... więc na samym początku zimy... tak się zastanawiam... jakiej długości są wasze gondole ?
kiedy przechodzi się z gondoli na spacerówkę- zależy od pogody, czy od czegoś jeszcze?
w kwietniu będziemy miały półroczne szkraby - czyli gondola musi mieć co najmniej 74 cm - 86 cm

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-11 o 21:56
Stary 2014-09-11, 21:58   #4487
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Super wiesci . Oby maluszek byl jak najdluzej w brzuszku .

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Aaa dzis kupiłam pampersy 1 premiuje care 78 szt za 49,99 cena chyba fajna a do tego jeszcze miałam kupon na -8zl wiec już w ogóle fajnie
W kauflandzie chyba sa jakos wlasnie za 48 czy 49. Teraz maja promocje ale na wieksze rozmiary

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
a kupujecie cos na kolki ? wogole cos polecacie ? wolalabym cos miec w razie "w" ...

Ja kupilam bobotic forte, nie testowalam, ale inni chwala

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Bobotic to chyba odpowiednik sab simplex i jest na gemini.
Wlasnie mialam to pisac
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:59   #4488
Keithlyn
Zadomowienie

justyna- straszne, smutne i przykre aż mi sie ryczeć zachciałoo... nie dziwie się że nie poszłaś ...ja też bym nie dała rady...

ela - fajny śpiworek !

Ja w końcu zafarbowałam moje odrosty na pół łba... upiekłam biszkopt na tego torta i wyszedł jutro zrobie jakieś masy do tego...
Wróciłam z SR było o porodzie ale jakoś tak niczego nowego i ciekawego sie nie dowiedziałam położna kazała ćwiczyć ostro oddychanie przeponą, ale coś czuje że podczas porodu nie będę nad tym panować

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 22:04   #4489
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję za życzonka
Jakie to przykre

Wszystkiego naj z okazji rocznicy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 22:05   #4490
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
pyt dotyczące wózków....
jak my rodzimy w listopadzie... więc na samym początku zimy... tak się zastanawiam... jakiej długości są wasze gondole ?
kiedy przechodzi się z gondoli na spacerówkę- zależy od pogody, czy od czegoś jeszcze?
w kwietniu będziemy miały półroczne szkraby - czyli gondola musi mieć co najmniej 74 cm - 86 cm
pogoda nie ma tu znaczenia
przede wszystkim dziecko musi być gotowe, jeszcze zależy jakie ma poziomy oparcie w spacerówce, ale na siedząco całkiem to wtedy jak dziecko samo potrafi siedzieć, bo inaczej kręgosłup za bardzo obciążony

ja nawet nie wiem ile ma moja gondola.....
Stary 2014-09-11, 22:09   #4491
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jeszcze musialam sama aktualizowac dane w ubezpieczeniu grupowym,........ O czym skapnelam sie dopiero 3 lata po slubie hehe jakos zapomnialam o tym.
Aha no i OFE jesli zostalas w nim

Gratuluje wizyty

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-11 o 22:11
Stary 2014-09-11, 22:15   #4492
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
pyt dotyczące wózków....
Moja ma 79 cm i jest chyba jedna z mniejszych gondol ja mam ta foldable.
Nie zależy to absolutnie od pogody tylko od dziecka. Żeby przesiąść sie do spacerówki dziecko musi samo siedzieć. Ale raczej dopiero po 6 miesiącach mozna sie przesiąść
Stary 2014-09-11, 22:15   #4493
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
pyt dotyczące wózków....
Ze względu na kombinezony mając dziecia zimowego trzeba kupić wózek z większą gondolą. Ja też patrzę na szerokość bo niektóre niby długie ale wąskie. Pogoda nie ma znaczenia. Zmienia się wózek jak dziecko siedzi.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze musialam sama aktualizowac dane w ubezpieczeniu grupowym,........ O czym skapnelam sie dopiero 3 lata po slubie hehe jakos zapomnialam o tym.
Aha no i OFE jesli zostalas w nim

Gratuluje wizyty
O widzisz, zapomniałam o OFE.
Powinno się też podać nowe dane u operatora komórkowego jeśli ma się abonament. No ale to mniej krytyczne.

Stary 2014-09-11, 22:21   #4494
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:

Frau
to popłynęłaś nieźle....

a ja wylicytowałam właśnie takie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4578295589
Cudny spiworek szalejesz z tymi licytacjami

Cytat:
Aleksandreta gratuluje udanej wizyty dobrze, ze wszystko ok moja tez będzie taka kruszynka

Ja dzis miałam ostatnie zajęcia w SR chyba im sie coś popierniczylo bo znowu dostaliśmy butelki avent natural 125ml ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli
Ja dzis sie znów pokłóciłam z mężem, ostatnio mnie irytuje :-/ na szczescie jutro jedziemy do domu na wioskę to wypoczynek, pooddycham świeżym powietrzem, zjem pierogi z grzybami
Ale bym zjadła pierogów z kapustą i grzybami

Cytat:
pyt dotyczące wózków....
Wg mnie my powinnyśmy wybrać wśród gondol największych na rynku. Dlatego aby maluszek miał wygodnie w tych wszystkich grubych ciuszkach... Ja bynajmniej wybierałam pod tym kątem.

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
justyna- straszne, smutne i przykre aż mi sie ryczeć zachciałoo... nie dziwie się że nie poszłaś ...ja też bym nie dała rady...

ela - fajny śpiworek !

Ja w końcu zafarbowałam moje odrosty na pół łba... upiekłam biszkopt na tego torta i wyszedł jutro zrobie jakieś masy do tego...
Wróciłam z SR było o porodzie ale jakoś tak niczego nowego i ciekawego sie nie dowiedziałam położna kazała ćwiczyć ostro oddychanie przeponą, ale coś czuje że podczas porodu nie będę nad tym panować
Myślę, że jeśli zaczniesz teraz ćwiczyć regularnie to są szanse że wejdzie Ci to w nawyk.
Stary 2014-09-11, 22:23   #4495
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ze względu na kombinezony mając dziecia zimowego trzeba kupić wózek z większą gondolą. Ja też patrzę na szerokość bo niektóre niby długie ale wąskie. Pogoda nie ma znaczenia. Zmienia się wózek jak dziecko siedzi.

O widzisz, zapomniałam o OFE.
Powinno się też podać nowe dane u operatora komórkowego jeśli ma się abonament. No ale to mniej krytyczne.
I nie wiem czy w nfz adres tez sie podaje ? Nie pamietam
Stary 2014-09-11, 22:25   #4496
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
pogoda nie ma tu znaczenia
przede wszystkim dziecko musi być gotowe, jeszcze zależy jakie ma poziomy oparcie w spacerówce, ale na siedząco całkiem to wtedy jak dziecko samo potrafi siedzieć, bo inaczej kręgosłup za bardzo obciążony

ja nawet nie wiem ile ma moja gondola.....
Cytat:
Moja ma 79 cm i jest chyba jedna z mniejszych gondol ja mam ta foldable.
Nie zależy to absolutnie od pogody tylko od dziecka. Żeby przesiąść sie do spacerówki dziecko musi samo siedzieć. Ale raczej dopiero po 6 miesiącach mozna sie przesiąść
wózek do którego się przymierzam ...gondola ma 81 cm.....a spacerówka jest w nim rozkładana do pozycji leżącej, więc jak będzie ciepło to nie będzie miało chyba znaczenia, czy dziecko już zaczyna siadać..
Stary 2014-09-11, 22:26   #4497
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
I nie wiem czy w nfz adres tez sie podaje ? Nie pamietam
Jeśli się pracuje to takie rzeczy jak zus i nfz załatwia pracodawca.

Stary 2014-09-11, 22:29   #4498
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
wózek do którego się przymierzam ...gondola ma 81 cm.....a spacerówka jest w nim rozkładana do pozycji leżącej, więc jak będzie ciepło to nie będzie miało chyba znaczenia, czy dziecko już zaczyna siadać..
ale skoro i tak bedzie w leżącej to jaki jest sens zmieniać na spacerówkę?
ciepło, zimno co to za znaczenie?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

też mi się podoba ten śpiworek

tak pomyślalam, że ze szpitala wyjść będzie spoko, bo nie będzie trzeba męczyć się z nogawkami tylko wrzucę, zasunę i już

tylko czy mi się Zuzinka zmieści w niego, bo chyba mały jest
Stary 2014-09-11, 22:29   #4499
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Wbrew pozorom chyba ma bo dziewczyny które rodzą w czerwcu nie miałyby potrzeby kupowania gondoli skoro jest w lato ciepło.
Stary 2014-09-11, 22:31   #4500
ela_86
Wtajemniczenie

fajnie wyglądają nie?

http://allegro.pl/2szt-25-9-biustono...569128348.html

hmmmm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości