|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Przepraszam, że tylko o sobie. Mam nadzieję jutro nadrobić wątek. Na szybko zdaję relację z rehabilitacji .Ze skrzywieniem kręgosłupa nie jest tak źle. Jakby była duża wada, to tworzyłyby się fałdki z jednej bądź drugiej strony pleców, a u Julka tego nie widać. Poza tym to moje dziecię jest tak ruchliwe że ciężko stwierdzić jakie to skrzywienie jest.
Niestety Julek wstaje całkiem nieprawidłowo, powinien robić to z jednej nóżki (czasem z prawej, czasem z lewej, absolutnie nie wciąż z tej samej) a wstaje z obu nóżek naraz zawsze na palcach, aż je czasem podwija pod siebie i wstaje tak jakby na ich wierzchniej części. Co do metody rehabilitacji jestem bardzo zadowolona, bo będzie to terapia 24h/dobę a mianowicie kinesiotaping. Może kojarzycie takie kolorowe taśmy, którymi czasem są oklejeni sportowcy... A więc dzisiaj była próba uczuleniowa którą Julcio przeszedł pomyślnie w związku z czym za 2 tygodnie mamy wizytę na której nauczę się naklejać mu te taśmy i nóżki będą się same "naprawiać". Póki co mam korygować to jego wstawanie, ale ciężko mi to robić bo on ciągle się po czymś wspina i musiałabym cały dzień za nim chodzić. Jak go poprawiam to się buntuje a pani rehabilitantka chce widzieć efekty za 2 tygodnie... No zobaczymy jak będzie... No i nie mam się spodziewać zbyt wczesnego chodzenia, bo przez to że Julek tak długo pełzał i dopiero od niedawna raczkowanie zwyciężyło nad pełzaniem to swoje musi wyczworakować zanim będzie chodzić. Tym akurat się nie przejmuję, z wizażu wiem że raczkowanie dobre jest dla rozwoju nie tylko fizycznego ale też umysłowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julianku wszystkiego najlepszego z okazji wyjątkowych 1 urodzin!!!!!!!!!!! Tralala kupiłam parasolkę na wypady do miasta. Wybór padł na używanego Maclarena - niestety czarny bleeeeeeeeeeeee. Ale trudno, za taką kasę może być. Ukochaną spacerówkę Graco zostawiam do jeżdżenia na miejscu i po zakupy - hamulec w tym wózku jest bardzo wytrzymały, zawsze wieszam na nim torby z zakupami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
dziekuje ze pytasz ![]() dobrze Pani mowi ze fajnie sie bawil dzisiaj, poplakiwla juz popoludniu bo by spiacy jedyne co mnie martwi to ze malo je a to misiek i w domu pochlania, no ale to dopiero poczatki, moze sie przyzywczai ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
ale ostatnio bylo tez cos takiego ze sie powie jakas nowine czy cos nie jjarze tych fejsowych zabaw
![]() |
#4655 |
dryfuję słowami
|
Sto lat dla króla Juliana
![]() Miłosz spał dzisw dzien oszałamiające 1,5h po oczywiście "cudownej" nocce gdzie wypil prawie pol litra mleka w odstepie 2h. I jakoś ciężko mi uwierzyć, że z głodu.
![]() |
#4656 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Jak zwykle odzywam się raz na jakiś czas, obiecując sobie że będę to robić częściej ale nic z tego nie wynika ![]() Na początek sto latek dla solenizanta, samych radosnych dni ![]() Ja-ika, teacherka strasznie współczuję nocek. U nas także co noc są pobudki ale to zaledwie dwie lub trzy więc nie mogę narzekać Diorisha witaj. Często o Was myślałam. Śliczne masz dziewczyny Logoasiu gratuluję dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() No u nas dużo się dzieje. Bartuś już w pełni chodzi do żłobka i jest całkiem spokojnie. Nie płacze, chętnie się bawi, je . Biega jak stary ![]() ![]() A ja swój czas dzielę między pracą, domem, dziećmi i szpitalem bo niestety mój tata miał udar, ale na szczęście skończyło sięw miarę dobrze Powie tylko tyle że czasem mam ochotę zniknąć. Za dużo jak dla jednej kobietki W ogóle brawa dla wszystkich maluszków za postępy, roczki i moesięcznice ![]() ![]() Czasem podczytuję ale nie umiem się wbić. Pozdrawiam serdecznie.
![]() Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-09-11 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdrowia dla Taty ![]() i sily dla Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:
Sebuś ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta ![]() Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku a 11 miesięcznicę obchodzi: Marcinek ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta ![]() Cytat:
![]() ![]() U Nas dziś nocka lepsza niż wczoraj, ale ciągle bez rewelacji ![]() ![]()
![]() |
#4659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tobie kochana przede wszystkim życzę polepszenia nocek ![]() Dziękuję Wam dziewczyny . Od razu człowiekowi lżej się robi na serduchu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej współczuje nocek ![]() sto lat dla Sebusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaika może w końcu będzie lepiej,kciuki:thumbup: Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka ![]() Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-09-12 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() Bartek spał pięknie całą noc aż do 7 ale to pewnie dlatego że spał ze mną bo jego tata poszedł w balety zresztą wkurzył mnie bardzo bo miał być koło 23 a budząc się dokładnie o 2.45 jeszcze go nie było więc wszedł do domu dopiero o 7 bo zamknęłam drzwi i spał pod drzwiami pewnie ze 3-4 godziny, ze mną się nie pogrywa ![]()
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Sebastiana, dużo zdrówka !
Lulla to grubo ![]() Ja dzisiaj idę na ognisko klasowe z podstawowki ![]() ![]() Ale jutro też sam idzie ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() JA IKA mam nadzieję, że w końcu poprawią się u was te nocki ![]() Hej KATARZYNA ![]() Zdrówka dla solenizantów ![]() ![]() Dziecko w przedszkolu, stary w pracy a ja? ![]() Poubieralam młodej ten kombinezon, gumiaki, rękawice i biedna nie umiała raczkowac w tych warstwach ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
100 lat Sebuś z okazji roczku i najlepszości dla Marcinka na 11 miesiecy!
![]() ja-ika przestawiłam łóżko tak na wszelki wypadek. Pola nie odczuła raczej różnicy, ale mi sie spało doskonale w tym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego nie możesz nic nie robić? Weź kąpiel, prześpij się, poczytaj coś, lub obejrzyj coś w tv. Ja wczoraj w końcu chyba po roku wzięłam długą pachnącą kąpiel. W tym czasie Emilka bawiła się z Kamilem. To znaczy on ją pilnował w pokoju, a sam oglądał serial na tablecie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny. Ja wczoraj byłam cały dzień w pracy wiec nie mam mocy nadrabiac i olewam bo zrobią mi się zaległości i znów nie będę mieć mocy tu w ogóle wejść.
Ja mam zagwozdke- Maciej chodzi u teściowej a w domu nie puszcza się mebli? U teściowej zapieprza jak mala torpeda. Zaraz wychodzimy do poradni rehabilitacyjnej z okazji roczku ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Ah diorisha i poziomkowa chyba. A czy nie wolalybyscie zamiast zawieszać działalność to wziąć urlop wychowawczy ? Od 1wrzesnia 2013roku jest taka możliwość
#4669 |
Wtajemniczenie
|
![]() Spóźnione, ale szczere STO LAT dla wszystkich solenizantów i solenizantek, a szczególnie dla naszych ROCZNIACZKÓW! ![]() ![]() Ja dziś ostatni dzień w pracy... Mam nadzieję, że jak uporam się z pracą mgr, to wrócę aktywnie na forum ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kąpieli nie wezmę bo nie mam wanny ![]() ![]() A co do tych warstw to współczuję tym kobieta jak muszą 10cioro dzieci ubrać bo ja tylko młodą ubralam i bylam cała mokra ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz zdrowie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |||||
Zadomowienie
|
hej hej witam się z rana, u nas nocka jakby nieco lepsza niż kilka poprzednich, oczywiście nie obyło się bez pobudek ale przynajmniej nie było histerycznego płaczu, onym tylko nie pochwaliła się za wcześnie
mam nadzieję że powoli tak już zostanie bo jestem wykończona. a z dobrych rzeczy to u nas zapowiada się piękny dzień, słoneczko od rana świeci i od razu mam lepszy humor . Cytat:
Cytat:
[/QUOTE]ja też ostatnio zawiesiłam oko na tych "maminsynkach" i mam mieszane uczucia wszystkiego naj naj z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- aj to chyba taki chwilowy kryzys związany z tymi płaczkami małego, zmęczenia materiału -tak zwyczajnie, ale dzięki że pytasz ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() papalinka- dobrze ze z Olą już lepiej , odparzenia to masakra ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
zdrówka dla taty, oj ciężko Ci wierzę, ale świetnie sobie radzisz a do nas zaglądaj i pisz co u ciebie bez nadrabiania- nie obrazimy się ![]() Cytat:
![]() ![]() buziaki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ja-ika- oby te nocki sukcesywnie się poprawiały ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- logoasia- czy dobrze wyczytałam że będzie córeczka? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() oby lekarz coś zaradził, bo ta wydzielina z ucha -"brzmi" nie ciekawie ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- mały śpi, ja od rana zdążyłam ogarnąć chałupę i ugotować zupę szczawiową na drugie mam kopytka z wczoraj więc obiad z głowy, czekam aż mały wstanie i idziemy na podwórko na huśtawkę, klusek uwielbia huśtawkę może i przez godzinę siedzieć i się huśtać muszę tylko po południu zrobić jakiś placek bo wczorajszą babkę musiałam wyrzucić, wiecie ze moje dziecko bawi się lalką ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- lula- jak poszło w pracy? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Isabel jeszcze nie byłam
![]() ![]()
#4675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowia dla Taty ![]() Cytat:
Sto lat Maluchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowia dla Maciusia i brawo za bieganie ![]() ![]() Nena, Ty masz wyrzuty a ja codziennie jak Milka zostawiam to jade do pracy na kawę i z tej chwili robią się niemal 2 godziny ![]() Dziś trochę poplakal bo wróciłam do sali i mnie w drzwiach zobaczył. No i zamierzam odebrać go dziś o 14 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam mocy...U nas ząbkowanie pełną parą, wczoraj przebiła się górna jedynka, a druga i dwójka są już na wylocie, pewnie za parę dni będzie mieć 4 zęby na górze i jednego na dole ![]() ![]() ![]() Wszystkiego naj dla Sebusia ![]()
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Sebusiu! Wielkie stoooo lat dla Ciebie!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Zadomowienie
|
moja koleżanka wiedząc że ostatnio miałam podły humor przysłała mi na pocieszenie maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj, Naj, NAJLEPSZEGO ŁOBUZIAKI ![]() ![]() Kiecę jeszcze mam ![]() [QUOTE=nena_milka;48101672] Ale ale! Przyszła sukienka i jest super! ![]() [/QUOTE] Poka, poka ![]() Cytat:
![]() Dlaczego dziecko musi czworakować zanim będzie chodziło? Mi Jaśko najpierw wstał i potuptał, a potem na czworaki się przesiadł.. to źle? Cytat:
![]() Brawo dla Bartusia, zdrówka dla Taty i duuuużo siły dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas to samo , z tą różnicą ze wyjec wyje dziąsła jak "balony" a zębów nie widać, nie wiem czy nie wybiorę się z tym do lekarza , ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.