Mamusie Marcowe 2015 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 10:09   #4201
marta24171
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Rybka by pasowała
Idę po rybkę do sklepu - dziękuję za pomoc
Stary 2014-09-12, 10:14   #4202
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wy tak o obiadkach a ja bez kuchni... barszcz czerwony za mna chodzi od wielu tygodni... Ja znow bede szukac czegos gotowego w sklepie
O właśnie. Muszę wziąść od mamy buraków z ogródka i ugotować. Mniam;p
Wczoraj miałam rybkę ziemiaczki i surówkę. Pycha!
A wczoraj z tego obżarstwa zjadłam po 23:00 kawałek kurczaka z kfc i od rana zgon. Cos mi po żoładku jeździ a dziś w pracy muszę być.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:20   #4203
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Piszecie jak oszalale! trzeba poswiecic dobra chwile, zeby to wszystko nadrobic my dzis po wizycie, obie dzidzie w jak najlepszym porzadku plec za okolo 5 tygodni, w 20 tygodniu ciazy a propo imion jezeli beda 2 dziewczynki to ja z moim tz wybralismy Alicja i Ewelina, a jezeli chlopcy to Piotrus i... drugie ciezko nam idzie
Super, ze z maluchami wszystko on ciekawe jak u Ciebie płeć sie rozlozy ja mam brata i siostrę od bliźniaków

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mam małą anginke,boli mnie glowa i gardło-do tego okresowo brzuch
Biedna idziesz do GP, czy sama siebie kurujesz?

Jeżeli chodzi o ciuszki to ja bardzo lubię nexta ale szkoda mi kasy troche wiec albo Tzta najdzie na jakiś ciuch albo po prostu mam w super stanie z lumpka. Lubię tez ciuchy z tesco, raczej jestem zadowolona z jakości. 5-10-15 niekoniecznie wydawało mi sie fajne jakościowo. Po praniu czasami takie szmaty sie robiły ale to pewnie zależy na co sie trafi.

Ja dzisiaj na obiad planuje zrobic domowà pizzę z cebulą i pieczarkami

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:25   #4204
kasia_adm
Rozeznanie

To ja w 5-10-15 kupuję bluzki dla syna głównie i zawsze byłam zadowolona. Nic się nie działo z nimi w praniu. Ale skoro tak piszecie, to chyba kupie na próbę jedna sztukę jakiś bodziaków i przetestuję w pralce.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:25   #4205
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witajcie, ja dziś strasznie niewyspana. Walczyłam w nocy z bólem ósemki . Umówiłam się już na wizytę do dentysty, ale moja pani stomatolog może mnie przyjąć dopiero 08.10. nie wiem czy dam rady wytrzymać tyle czasu. Oby tylko coś zaradziła z tym zębem, bo usuwania nie wyobrażam sobie w ciąży.
Widział te bodziaki w 5-10-15, szybko się rozeszły. Szkoda, bo tez bym kilka sztuk wzięła
Kochana, wspolczuje, a nie moglaby Cie przyjac bez kolejki z bolem zeba? Do 8.10 straaaasznie daleko
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:27   #4206
olasia
Zadomowienie

Ja dzisiaj tez chyba rybke bede miala ale morszczuka.. musze tylko isc do tesciowej rozmrozic

Mordka- Ja tez lubie h&m, do Next mam daleko ale jak bylam w uk to pamietam, ze fajne ubranka byly Lubie tez Kappahl szczegolnie za koszulki bawelniane, takie miesite sa, grubsze tylko troszke drozsze ubranka ale z karta rabatowa nie tak zle.
Myslalam,ze Gap ma wysylke internetowa... no coz moze kiedys sie wybiore do Wroclawia i zerkne sobie. W ogole to zaluje, ze h&m nie ma sklepu internetowego w Pl, normalnue kpiny

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:30   #4207
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Super, ze z maluchami wszystko on ciekawe jak u Ciebie płeć sie rozlozy ja mam brata i siostrę od bliźniaków
Jak sie dowiem to pierwsze co zrobie to wam napisze;-) marzy mi sie chlopiec i dziewczynka, ale przeczucie mam na dwoch chlopcow jednak :-D
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:33   #4208
papalinka83
Zakorzenienie

:Hi: Dzisiaj mam gości na weekend, więc od wczoraj sprzątanie, itp. Jeszczemuszę na zakupy wyskoczyć, ale strasznie pada. A na razie Ola usnęła, więc mam chwilę dla siebie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Rodziłam w sali z wanną i prysznicem ale mając skurcz za skurczem ani nie spróbowałam skorzystać, myślałam, że prędzej wyjdę z siebie teraz żałuję. Siostra korzystała z prysznica i mówiła, że przyniosło dużą ulgę polewając krzyż i brzuch.

O bólu się szybko zapomina, fakt ale rodząc nie pierwszy raz gdy się wie, jak wielki to ból to jest zupełnie inaczej. Chciałam, żeby córka nie została sama na świecie, jakoś trzeba będzie przetrwać tak czy inaczej tym razem ze wspomaganiem :P
Mnie położna zmusiła do pójścia pod prysznic, bo sama bym się nie zmobilizowała nigdy i przy słynnym kryzysie 7 cm, kiedy już mi się zdawało, że mam skurcze non stop, woda bardzo pomagała A wannę też miałam, ale nie skorzystałam. W ogóle przez większość czasu leżałam na łóżku
Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
heh dziewczyny a ja serio poleca roz 56 na poczzątek :P starszak urodził sie 56 cm i 4340 i topił się w 56 Przynajmniej przez pierwsze 2 tygodnie :P 68 nosiliśmy gdy miał ok 3-4 miesięcy i też mieliśmy zonka, bo ubranka mieliśmy pare 62, a reszta 68 :P i trzeba było szybkie zakupy robić
Moja córka urodziła się 51 i na początek musiała mieć rozmiar 50, bo w 56 np. pajacu wpadały jej 2 nóżki w 1 nogawkę i była masakra. A potem zaczęła bardzo szybko rosnąć na długość i słabo na szerokość, tak ma do dziś i bardzo szybko przeszliśmy na rozmiar 68. Tym razem zamierzam poczekać do końcowych usg i jak się okaże, że dziecko waży mało wg usg to dokupię kilka sztuk malusieńkich, bo wtedy miałam pożyczone. Tak samo było z kombinezonem. Moja córka ze szpitala wracała w pajacu i pod kocem, bo niestety żaden kombinezon, a najmniejszy miałam 62, się nie nadwał.
Cytat:
Pytalam, bo zalezy mi na zrobieniu zakupow przez internet zaplaceniu a mama tylko odbierze produkty w grudniu, a widze ze smyk jest w wielu miastach w Polsce, wiec nie jest to maly prywatny sklep, chyba ze poleci mi ktos inne strony internetowe albo sieciowe cos w tym stylu z artykulami dzieciecymi, zeby byl to sklep zaufany przez was nie chcialabym wplacic pieniedzy za zakupy, ktorych pozniej nie dostane.
Smyk jest solidny, na pewno dostaniesz to, co zamówisz. Na wyprzedażach można coś trafić w niezłej cenie, bo tak to, jak dziewczyny piszą, drogo. Ja mam smyka pod domem, więc czasem coś kupię, jak potrzebuję na już. Moja mama też uwielbia robić zakupy w smyku. Co do jakości, to bardzo kiepskie są body w wielopakach i ogólnie wielopaki, a to co na sztuki jest fajne, ale strasznie drogie. A poza tym do smyka warto iść obejrzeć wózek, a zamówić w internecie. Ja tak robiłam
Cytat:
Baby design lupo rowniez mi sie podoba, mojemu TZ juz mniej, ale obstawiam pierwsze dwa )))
Nie nawidze kiedy ogladam wozek , a na gondoli material jest bardzo naciagniety i brzydko to wyglada, i mnie zraza pozniej do zakupu danej firmy jak to widze, ale nie wiem jak jest w rzeczywistosci z tym
Ja mam baby design lupo i jest nie do zdarcia, po śniegu, wertepach itp Bardzo jestem zadowolona. A wybrałam go włąśnie w smyku, choć miałam inny na oku i poszłam pomacać i babydesign był najbardziej zwrotny i lekko się prowadził
Cytat:

a jaki rozmiar waszym zdaniem wybrac dla kombinezonu na marzec?
poczekaj do usg na którym ocenia się waę dziecka, jeśli będziesz takie mieć pod koniec i wtedy zdecydujesz. do wózka ja polecam takie kombinezono-śpiworki, które mają rękawy, ale nóżki są razem, a nie osobno. Łatwiej założyć, jak dziecko jest małe i nie przeszkadza nawet większy rozmiar tak bardzo

Cytat:

[/COLOR]A mam pytanie co myślicie o używaniu body od urodzenia, z niezagojonym pępuszkiem jeszcze? Zastanawiam się cały czas. Z synem do odpadnięcia pępka używałam kaftaników lub pajacyków. Potem dopiero body i pół-śpiochów czy śpiochów. Teraz nie bardzo mam ochotę na te kaftaniki.
Ja używałam tylko body od początku i było ok

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja mam zamiar na wyprzedażach zimowych kupowac ubranka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja kupowałam na wyprzedażach dużo ubrań dla Oli, a potem się okazało, że części nigdy nie użyłam, bo były po prostu w złym rozmiarze na złą pogodę
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
hej
kurde ale u mnie dziś pogoda bryyyyy;/
wczoraj tak mnie zaczęła głowa boleć że tylko się położyłam i spałam całą noc.
a teraz jestem struta. zawsze coś.
Mnie też boli od wczoraj głowa, aż w nocy brałam paracetamol, bo nie dawałam rady, a musiałam wstawać do Oli

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:33   #4209
ewka5891
Zakorzenienie

Hm tez jest super, uwielbialam ich bodziaki, bo tak fajnie zakrywaly pampersa no i bywają niezle promocje, przynajmniej u mnie..

Synek

Stary 2014-09-12, 10:39   #4210
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Kochana, wspolczuje, a nie moglaby Cie przyjac bez kolejki z bolem zeba? Do 8.10 straaaasznie daleko
Mówiła, że jak będzie dziś tez tak dokuczał to mam przyjść i coś zaradzi na szybko. Na razie uspokoiło się. Oj jak ja nie lubię dentysty. Po urodzeniu syna śmiałam się, że wolę rodzić niż odwiedzać stomatologa
Stary 2014-09-12, 10:43   #4211
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, ja dziś strasznie niewyspana. Walczyłam w nocy z bólem ósemki . Umówiłam się już na wizytę do dentysty, ale moja pani stomatolog może mnie przyjąć dopiero 08.10. nie wiem czy dam rady wytrzymać tyle czasu. Oby tylko coś zaradziła z tym zębem, bo usuwania nie wyobrażam sobie w ciąży.
Widział te bodziaki w 5-10-15, szybko się rozeszły. Szkoda, bo tez bym kilka sztuk wzięła
ojej wspólczuję
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Kobitki spadam szukać pomysłu na obiad, mam ziemniaczki mam kapustkę na surówkę ale co do tego - mi by wystarczyło ale mąż musi mieć mięcho. A tak mnie naszło na kapustkę kiszoną
ja mam dziś pierogi z kapustą wczoraj lepiłam dzis odpoczywam
jakości cichów 5-10-15 nie znam, ale mam 10 dni na zwrot, także nic się nie stanie jak sobie wymacam na zywo, na przyszłość będę miała rozeznanie Z nexta słyszałm,że ciuszki sa bardzo dobre jakościowo, ale u nas chyba do dostania tylko na allegro chyba, że się mylę?
Stary 2014-09-12, 10:55   #4212
kasia_adm
Rozeznanie

Też lubię Nexta, czasem proszę kuzynkę jak wpada z odwiedzinami z Uk, żeby coś kupiła dla mojego syna. Czasem zdarza się na lumpkach coś fajnego tej firmy. Jak syn był mały miałam sporo prawie nowiutkich tych ciuszków z lumpków. A na allegro kupiłam nowiutkie buty dla syna Nexta. Jest bardzo zadowolonych z nich.
U mnie nigdzie w pobliżu nie ma ich sklepu. Nawet nie orientuję się gdzie jest w Polsce.
Stary 2014-09-12, 10:56   #4213
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Na warsztatach opwiadaja przez polowe czasu o sponsorach - wtedy pralka eco buble :-/ ale jak to sie przetrzyma to opowiadali np o higienie w ciazy, o karmnieniu piersia. Bylo spotkanie z dietetykiem dzieciecym. Ponad to dawali fajne gadzety - sloiczki z deserkami, karty rabatowe i jakies sliniaki opatrzone logiem gerbera. Ogolnie spoko.

Nie martw sie, ja bede sama.
tak myślałam, że będzie trajkotanie o sponsorach przez połowę warsztatów Ale już ta druga część- super Szczególnie mi zależy na tych kartach rabatowych, może jakieś fajne zniżki się trafią

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
tak mnie bolało masakrycznie, na chwilę obecną przeszło. czasami tylko się odezwie ten ból. ale minie, mam nadzieje, że u Ciebie szybko

ja miałam tak codziennie po 8 h czasami i więcej, gromadka dzieci i ja tez tak miałam, a w domu to nawet tv nie włączałam, spokoju musiałam dostarczyć sobie w ciągu dnia a te wyginania, skakania itp. sprawiły, że dodatkiem do pracy był trening fitness hih

u mnie takiego czegoś nie ma, jedynie do Wrocławia z 80 km....
ja nie będę

u mnie "na wsi" też nie ma, ale do bydgoszczy mam 50km, więc podjadę

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Witam nową koleżankę

Ja już po śniadanku, córcia w szkole, ogarnęłam troszkę mieszkanko a teraz posmarowałam się balsamem i mam czas żeby was poczytać, a Wy tu jak szalone

Jeżeli chodzi o moje zakupki ciuszkowe to na razie nic nie kupiłam( chociaż korci mnie bardzo),ale w poprzedniej ciaży też kupowałam najwięcej ciuszków na 62, parę na 56 a moja mała urodziła się 51 także wszystko było na nią za duże, ale nie szalałam z nową wyprawką bo po miesiącu wszystko było już dobre - dzieci naprawdę bardzo szybciutko z ciuszków wyrastają.

Kombinezon mam po córci - polarowy - ale mam nadzieje że szybciutko przyjdzie cieplutka i piękna wiosna i wystarczy ciepły dresik i kocyk

W smyku robię dużo zakupów, ale wydaje mi się że mają lepszy wybór dla starszych dzieci od rozmiaru 98.
5 - 10 -15 też jest na mojej liście - jakość super, kolorki piękne i mają bardzo często dużo promocji nawet -80%.

Dziewczyny mam propozycję dla tej która będzie zakładała drugą część wątku żeby zrobić listę tych linków które tu podajemy np. do wyprawek, sklepów itp. co Wy na to? ciężko będzie później przeszukiwać cały wątek.
dobry pomysł! linki do sklepów + te linki o wyprawce i planie porodu

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Moj synek wazyl 3950 a mierzyl 58 cm wiec rozmiar 56 byl taki na styk a wrecz powiedzialabym, ze za maly na dlugosc, chociaz dosc luzne wszystko bylo. Ale przybieral bardzo szybko, po dwoch tygodniach mial juz pol kilo na plusie lekarz podejrzewal, ze mu schabowe daje a on tylko na cycu Ja tym razem nie kupuje nic mniejszego niz na 62 cm.
Co do ubranek 5 10 15 to ja wcale nie uwazam, ze maja dobra jakosc- jakies takie niepodoszywane, nitek pelno...ja lubie sobie czasem cos uszyc i zwracam uwage na niedorobki. Smyka tez sobie odpuszczam.
A jak z Gap? Dorosle ubrania uwazam, za swietne ale jak z dzieciecymi?
z Gapa ubrania są świetne, dla dzieci też- super jakość I mi tam ich design pasuje, bo są taki mało dziecięce, jeżeli wiecie co mam na myśli Tylko, że w PL to ciężko.. No chyba, że ktoś z Warszawy jest

Polecam Wam też zbiorowe zamówienia z Wizażu na podforum moda. Tam właśnie są organizowane zbiorowe zamówienia ze sklepów, m.in. z Gapa Dziewczyny dzielą się kosztami wysyłki, zamawiają ze sklepów, które w ogóle do Polski nie wysyłają, a wszystko to jest dobrze zorganizowane i 100% pewne Często można coś ustrzelić w baaardzo atrakcyjnych cenach

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:58   #4214
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

lejdi_aga13 , łączę się z Tobą w bólu, mnie też gardło już drapie i boli, coś z zatok spływa... córa wstała z przytkanym noskiem i smarkała, zaprowadziłam ją jeszcze dziś do szkoły (moja dzielna 6 letnia pierwszoklasistka ) siedzę i myślę jak się ratować, actimelki nie pomagają, płukam nos sinus rinse i fixsin więc polecam bardzo pomagają w oczyszczeniu zatok i wstrętnym katarze. A ja często problem z zatokami mam i sprawdziłam już pełno specyfików.
A jutro mam na noc chrześniaka 2,5 miesięcznego, nie wiem co robić bo tylko my możemy go wziąć inaczej siostra na wesele nie pójdzie.. ehhh

Któraś z Was pisała o kombinezonie 68, moim zdaniem będzie za duży, szczególnie, że zimy dużo nam nie zostanie miesiąc, max półtora-dwa więc 62 spokojnie wystarczy. Chrześniak ma prawie 3 miesiące i w 68 się topi a do kruszynek nie należy. Ja się będę rozglądała za lekko ocieplanym nie grubym typowo zimowym. Ale mam zamiar kupować najwcześniej w grudniu, rozmiarowo 56 i 62, nie chcę wcześniej zapeszać...

EDIT: już przeglądam wózki mnie się podoba ten: http://allegro.pl/wozek-expander-mon...580151988.html szary i kawa z mlekiem tylko cena trochę za duża, może za kilka miesięcy spadnie

Aaaaaa i apetyt mam od kilku dni nieopanowany, przeszły mdłości i wymioty jak tylko zaczęłam II trymestr ale za to głodomorra mi nie odpuszcza, teraz to kilogramy polecą już do przodu i szybko nadrobię stracone 1,5kg

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2014-09-12 o 11:07
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:01   #4215
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję
Stary 2014-09-12, 11:05   #4216
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Biedna idziesz do GP, czy sama siebie kurujesz?

Jeżeli chodzi o ciuszki to ja bardzo lubię nexta ale szkoda mi kasy troche wiec albo Tzta najdzie na jakiś ciuch albo po prostu mam w super stanie z lumpka. Lubię tez ciuchy z tesco, raczej jestem zadowolona z jakości. 5-10-15 niekoniecznie wydawało mi sie fajne jakościowo. Po praniu czasami takie szmaty sie robiły ale to pewnie zależy na co sie trafi.

Ja dzisiaj na obiad planuje zrobic domowà pizzę z cebulą i pieczarkami
Mmm pizza
U mnie nie ma tak dużego tesco żeby ubrania były- a szkoda. Jak byłam w Anglii to córkę obkupiłam w tesco next i primarku. Jakby mi sie udało jeszcze w tym roku polecieć na zakupy....
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-12, 11:06   #4217
nouvelle2
Zakorzenienie

ja kombinezon zamierzam kupić ten- http://www.hm.com/pl/product/10670?a...rticle=10670-C (kolor czarny) myślę, że na marzec wystarczy i nie będzie za cienki.
skład ma taki trochę niezgodny z moim założeniem ale te misiowe rzeczy to są chyba wszystkie z poliestru

Ze sklepów stacjonarnych, powszechnie dostępnych: w niemowlęce rzeczy zaopatruję się w Kappahl, Zara, h&m + marki z tk maxxa. Tyle, że ja większość, jak nie wszystko- kupuję w obniżonych cenach Więc cenowo wychodzi to tyle samo, co 5,10,15 (jak nie mniej...)

kasia_adm a może okładaj lodem + płucz szałwią/rumiankiem? biedna...

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-12 o 11:08
Stary 2014-09-12, 11:10   #4218
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
lejdi_aga13 , łączę się z Tobą w bólu, mnie też gardło już drapie i boli, coś z zatok spływa... córa wstała z przytkanym noskiem i smarkała, zaprowadziłam ją jeszcze dziś do szkoły (moja dzielna 6 letnia pierwszoklasistka ) siedzę i myślę jak się ratować, actimelki nie pomagają, płukam nos sinus rinse i fixsin więc polecam bardzo pomagają w oczyszczeniu zatok i wstrętnym katarze. A ja często problem z zatokami mam i sprawdziłam już pełno specyfików.
A jutro mam na noc chrześniaka 2,5 miesięcznego, nie wiem co robić bo tylko my możemy go wziąć inaczej siostra na wesele nie pójdzie.. ehhh

Któraś z Was pisała o kombinezonie 68, moim zdaniem będzie za duży, szczególnie, że zimy dużo nam nie zostanie miesiąc, max półtora-dwa więc 62 spokojnie wystarczy. Chrześniak ma prawie 3 miesiące i w 68 się topi a do kruszynek nie należy. Ja się będę rozglądała za lekko ocieplanym nie grubym typowo zimowym. Ale mam zamiar kupować najwcześniej w grudniu, rozmiarowo 56 i 62, nie chcę wcześniej zapeszać...

EDIT: już przeglądam wózki mnie się podoba ten: http://allegro.pl/wozek-expander-mon...580151988.html szary i kawa z mlekiem tylko cena trochę za duża, może za kilka miesięcy spadnie

Aaaaaa i apetyt mam od kilku dni nieopanowany, przeszły mdłości i wymioty jak tylko zaczęłam II trymestr ale za to głodomorra mi nie odpuszcza, teraz to kilogramy polecą już do przodu i szybko nadrobię stracone 1,5kg
Fajny wózek , ten szary mi się podoba , zapiszę sobie ten model na liście
Stary 2014-09-12, 11:14   #4219
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiła, że jak będzie dziś tez tak dokuczał to mam przyjść i coś zaradzi na szybko. Na razie uspokoiło się. Oj jak ja nie lubię dentysty. Po urodzeniu syna śmiałam się, że wolę rodzić niż odwiedzać stomatologa
Bardzo musisz nie lubić dentysty
Ja byłam niedawno po bardzo długiej nieobecności u dentysty i na szczescie tylko 1 ząb był do zrobienia. Teraz zamierzam juz chodzić regularnie.

Wydaje mi sie, ze u mnie na wątku starszego syna dziewczyny zamawiamy ciuchy nexta przez internet.
Jak odwiedzam swoje małe dzieciaczki w Polsce to zawsze ubieram ich w primarku, bo mam ich troche do obdarowania

Synek

Stary 2014-09-12, 11:19   #4220
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Bardzo musisz nie lubić dentysty
Ja byłam niedawno po bardzo długiej nieobecności u dentysty i na szczescie tylko 1 ząb był do zrobienia. Teraz zamierzam juz chodzić regularnie.

Wydaje mi sie, ze u mnie na wątku starszego syna dziewczyny zamawiamy ciuchy nexta przez internet.
Jak odwiedzam swoje małe dzieciaczki w Polsce to zawsze ubieram ich w primarku, bo mam ich troche do obdarowania
Heh. Jak do mnie przyjeżdżaja ciotki z Uk to córka też ubranka z primarku dostaje ale nie powiem zawsze bardzo ładne.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-12, 11:31   #4221
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja z tego wątku chyba ostatnia będę, bo u mnie dopiero 12 tydzień i termin na 29.03.
Nie martw sie, jeszcze ja jestem termin z OM mam na 25 marca, a z usg 27 marzec.
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:47   #4222
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja kombinezon zamierzam kupić ten- http://www.hm.com/pl/product/10670?a...rticle=10670-C (kolor czarny) myślę, że na marzec wystarczy i nie będzie za cienki.
skład ma taki trochę niezgodny z moim założeniem ale te misiowe rzeczy to są chyba wszystkie z poliestru
Zamierzam kupic podobny, kremowy albo bialy i material troszke inny jak kocy z weluru cos takiego, tyle ze z firmy winnie l'ourson namierzylismy u nas w Auchanie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
O właśnie. Muszę wziąść od mamy buraków z ogródka i ugotować. Mniam;p
Wczoraj miałam rybkę ziemiaczki i surówkę. Pycha!
A wczoraj z tego obżarstwa zjadłam po 23:00 kawałek kurczaka z kfc i od rana zgon. Cos mi po żoładku jeździ a dziś w pracy muszę być.
najlepsze warzywa z ogrodka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Smyk jest solidny, na pewno dostaniesz to, co zamówisz. Na wyprzedażach można coś trafić w niezłej cenie, bo tak to, jak dziewczyny piszą, drogo. Ja mam smyka pod domem, więc czasem coś kupię, jak potrzebuję na już. Moja mama też uwielbia robić zakupy w smyku. Co do jakości, to bardzo kiepskie są body w wielopakach i ogólnie wielopaki, a to co na sztuki jest fajne, ale strasznie drogie. A poza tym do smyka warto iść obejrzeć wózek, a zamówić w internecie. Ja tak robiłam

Ja mam baby design lupo i jest nie do zdarcia, po śniegu, wertepach itp Bardzo jestem zadowolona. A wybrałam go włąśnie w smyku, choć miałam inny na oku i poszłam pomacać i babydesign był najbardziej zwrotny i lekko się prowadził

poczekaj do usg na którym ocenia się waę dziecka, jeśli będziesz takie mieć pod koniec i wtedy zdecydujesz. do wózka ja polecam takie kombinezono-śpiworki, które mają rękawy, ale nóżki są razem, a nie osobno. Łatwiej założyć, jak dziecko jest małe i nie przeszkadza nawet większy rozmiar tak bardzo
Tylko ze ten kombinezon dzisiaj spojrzalam jak poszlam po sniadanie do sklepu, ze jest na rozmiar 1 do 3 msc. a pozniej od 3 do 6. To juz calkiem nie wiem, W smyku mamy upatrzony wozek, i artykuly dla mamy i dla dziecka mama jedzie do polski jutro to pomaca go w weekend i mi powie czy warto kupic
ubranka napewno H&m, i pojedziemy do rodziny na weekend do Holandii na poczatku roku, a tam sa takie dwie fajne firmy w dobrych cenach i swietne ubranka mozna kupic ostatnio kilka zdiec pokazywalam
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:49   #4223
nouvelle2
Zakorzenienie

Mamy starszaków! jest do zamówienia bezpłatnie mapa z okazji 25lecia wolności Polski
https://mapa.premier.gov.pl/

Ja już zamówiłam siostrzeńcowi

Cytat:
Zamierzam kupic podobny, kremowy albo bialy i material troszke inny jak kocy z weluru cos takiego, tyle ze z firmy winnie l'ourson namierzylismy u nas w Auchanie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

najlepsze warzywa z ogrodka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Tylko ze ten kombinezon dzisiaj spojrzalam jak poszlam po sniadanie do sklepu, ze jest na rozmiar 1 do 3 msc. a pozniej od 3 do 6. To juz calkiem nie wiem, W smyku mamy upatrzony wozek, i artykuly dla mamy i dla dziecka mama jedzie do polski jutro to pomaca go w weekend i mi powie czy warto kupic
ubranka napewno H&m, i pojedziemy do rodziny na weekend do Holandii na poczatku roku, a tam sa takie dwie fajne firmy w dobrych cenach i swietne ubranka mozna kupic ostatnio kilka zdiec pokazywalam
na Twoim miejscu brałabym ten 1-3 msc On pewnie odpowiada rozmiarowi 62, a taki kombinezon może być troszkę większy w razie gdyby dziecko urodziło się małe

Stary 2014-09-12, 12:16   #4224
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Nouvelle, dzięki za cynk z tą mapką, zamówiłam córce

Widzę, że prym wiedzie h&m, next i primark, ja od siebie polecę Tescową markę F&F, naprawdę fajnej jakości ubranka, warto na wyprzedażach coś upolować, szczególnie, że często mają wzory uniwersalne w ładnym j.beżowym odcieniu
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:17   #4225
ewka5891
Zakorzenienie

Nie mogę zamowic tej mapy, spróbuje pózniej

Ja mam chyba taki kombinezon-spiworek ale podejrzewam, ze u mnie nie bedzie jakoś niezbędny. Pod koniec marca powinno być juz w miarę ciepło.

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-09-12 o 12:18 Powód: Lit
Stary 2014-09-12, 12:18   #4226
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mamy starszaków! jest do zamówienia bezpłatnie mapa z okazji 25lecia wolności Polski
https://mapa.premier.gov.pl/

Ja już zamówiłam siostrzeńcowi

na Twoim miejscu brałabym ten 1-3 msc On pewnie odpowiada rozmiarowi 62, a taki kombinezon może być troszkę większy w razie gdyby dziecko urodziło się małe
tez o tym myslalam, ale te wszystkie od 0 wydaja mi sie takie za male na noworodka wiec ciezko bedzie z wyborem, Oby pasowalo pozniej bo ubranka to swoja droga ale leciec po nowy kombinezon dla dziecka, a kosztuja nie malo...
Mysle sobie ze nasze malenstwo bedzie duze, ale to sie jeszcze okaze pozniej. A mysle tak poniewaz ja bylam duza i moj TZ tez kiedy sie urodzilismy. I moj maz ma corke 8 letnia, ktora urodzila sie rowniez duza.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:19   #4227
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

zapisuję do ulubionych, bo wygląda porządnie i widze,że ma koła pompowane
Stary 2014-09-12, 12:20   #4228
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Tylko ten kombinezono- śpiworek dobrze jakby miał dziurkę między nogami na zapięcie pasów w foteliku.
Ale to pewnie większość już tak ma...
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-12, 12:25   #4229
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nouvelle, dzięki za cynk z tą mapką, zamówiłam córce

Widzę, że prym wiedzie h&m, next i primark, ja od siebie polecę Tescową markę F&F, naprawdę fajnej jakości ubranka, warto na wyprzedażach coś upolować, szczególnie, że często mają wzory uniwersalne w ładnym j.beżowym odcieniu
u mnie w mieście akurat tesco z ubraniami chyba nie ma, ale zobaczę sobie w Bydgoszczy

Cytat:
tez o tym myslalam, ale te wszystkie od 0 wydaja mi sie takie za male na noworodka wiec ciezko bedzie z wyborem, Oby pasowalo pozniej bo ubranka to swoja droga ale leciec po nowy kombinezon dla dziecka, a kosztuja nie malo...
Mysle sobie ze nasze malenstwo bedzie duze, ale to sie jeszcze okaze pozniej. A mysle tak poniewaz ja bylam duza i moj TZ tez kiedy sie urodzilismy. I moj maz ma corke 8 letnia, ktora urodzila sie rowniez duza.
ja taki kombinezon misiowy kupiłam przyjaciółce w lumpeksie, trafił mi się za 3 zł, nówka, nieśmigany z Next Ale to była tylko jednorazowa akcja, teraz już nie spotykam takich cudów Jeszcze w komisach dziecięcych warto popatrzeć

Stary 2014-09-12, 12:31   #4230
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ten kombinezono- śpiworek dobrze jakby miał dziurkę między nogami na zapięcie pasów w foteliku.
Ale to pewnie większość już tak ma...
Moj ma dziurę ale do samochodu to wole chyba przykryc kocykiem.

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości