|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
tylko coś czytałam, że nakładanie drożdży może mieć skutki uboczne bo zaburza jakieś tam bakteryjne mikro coś tam naszej skóry głowy... no wiecie, takie jakby naturalne środowisko ![]() moje włosy układają się coraz gorzej, dzisiaj jestem totalnie załamana i ostatnio w ogóle nie mogę chodzić w rozpuszczonych... ale czekam z podcięciem na październik, bo wtedy pojadę na studia do Wrocławia a tam mam sprawdzoną fryzjerkę
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marzę o baby hair, ale nic w tym zakresie u mnie nie działało, więc wątpię by seboradin sprawił cud.
|
#4143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj mając przebłysk głupoty weszlam do drogerii Daily i uwierzcie, ale prawie zawału dostalam jak zobaczyłam pełno produków Equilibra. Były szampony i to kilka rodzajów, maska i odżywka. Czaję sie na maskę juz 3 miesiąc, ale mnie powstrzymuje wizja życia o chlebie i wodzie pod koniec tego miesiąca. Jestem z siebie dumna, że mi się udało powstrzymać. Cytat:
Cytat:
Też się zastanawiam nad maska z drożdży. Z moich obserwacji wynika, że wcierki nie są dla mnie, Mam wrażenie, że tarcie sklapu działa na niego źle. Nie chodzi mi to o masaż, ale o sam proces wtarcia wcierki, bo przecież nie zostawię na glowie żeby spływała... A o drożdże w formie maski to juz chyba mój akt desperacji... Po tygodniu stwierdzam, że nie moge na siebie patrzeć w lustrze. Co z tego, że cięcie fajne, skoro straciłam 4-5 ostatnich miesięcy zapuszczania? Najchętniej to chodziłabym tak: Acha, jednak wlosy przy twarzy mam porozdwajaneMnie ostatnio Seboradin nic nie zrobił, jedynie więcej leciały. Nigdy nie umiałam sprawdzać babyhairs, bo jak tu patrzeć ile wyrosło, jak ja cale życie chodzę z jakimiś odstajcymi włoskami na karku czy wokół czoła? |
|||
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie bejbihery są widoczne najbardziej, jak muszę umyć głowę nad wanną, czego bardzo nie lubię robić. Wtedy bardzo sterczą, zwłaszcza na skroniach. |
|
|
|
|
#4145 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dodatek wzmocniły się jej paznokcie i włosy praktycznie przestały wypadać. Pomyślałam, że skoro na nią tak zadziałały to zadziałają i na mnie. Zaczęłam brać i widzę już takie maleństwa nowe Wcieram jeszcze Jantar, ale myślę, że baby hair mam raczej od tych tabletek ![]() W czerwcu mam dwa wesela i chcę do tego czasu mieć długie i ładne włosy
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boszzz, może to głupie co sobie pomyślalam, jak dostałam zaproszenie, ale to było tak: kurczę, a nie mogła poczekac jeszcze rok? Włosy miałabym juz długie![]() A teraz od tygodnia mam żałobę, za za bardzo i bez potrzeby (nie bylo rozdwojeń) podciętą długością i za mało podciętym cieniowaniem (rozdwojenia zostały). Cytat:
![]() No dziewczyny, uciekam na wesele, będe po weekendzie
|
|||
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żebym wiedziała, że dwa wesela będę miała w czerwcu, to bym moich nie ścinała w sierpniu, więc teraz miałabym włosy o 15 cm dłuższe, a na weselu to już w ogóle byłabym roszpunką ![]() Życzę miłej zabawy! ![]() 90 tabletek, które trzeba brać 3 razy dziennie. Producent zaleca branie tabletek przez 3 miesiące. Opakowanie kosztuje jakieś 3o zł
|
|
|
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w szoku
Od 1,5 roku używam do czesania włosów szczotki Tuft Detangle Brush, kiedyś było o niej całkiem głośno na blogosferze: http://www.wizazonline.pl/tangle-tee...a-porownawcza/ Na początku rzeczywiście była okej, w sumie nadal jest. Nieźle rozczesuje włosy, ale trochę ciągnie i wyrywa. Dzisiaj z ciekawości sięgnęłam po mój stary grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. I... idealnie sunie po włosach, nic nie ciągnie, nie zgrzyta, a i po uczesaniu moje końcówki są jakby mniej szorstkie i nie puszą się Szkoda tylko, że jest plastikowy, bardzo to zaszkodzi moim włosom?
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48113420]A niby dlaczego miałby zaszkodzić? Jeśli nie ma mega ostrych zakończeń ząbków to nic złego nie zrobi
[/QUOTE]To świetnie! ale i tak poszukam jakiegoś drewnianego grzebienia. Myślę, że zły stan moich końcówek mógł być po części spowodowany tą szczotką, szkoda, że tak późno zdecydowałam się na zmianę
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mycie nad wanną skutkuje efektem Samary Morgan i tym, że kręgosłup przypomina mi o swoim istnieniu, a jestem na tym punkcie bardzo przewrażliwiona. |
|
|
|
|
#4156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cięcie, ale raczej mocny hardcore...
Undercut między innymi ![]() To już dziś zrobiłam, ale prawie w ogóle nie chwyta ![]() Myślę nad niebieskim, ale muszę znaleźć taki, który da jakiś efekt bez rozjaśniania - sądzę jednak, że to jest misja z gatunku impossible ![]() Cytat:
![]() A co do deklarowanych efektów przyrostowych - to wszystko zależy. Drożdże zewnętrznie to może nie być bodziec dla Ciebie . Ale jeśli nie jesteś uczulona to "niezabite" drożdże nie stanowią zagrożenia dla skóry.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak nawiasem - zwykłe mycie zaburza równowagę skóry, jakby na to nie patrzeć. Drożdże piekarskie nie stanowią jednak zagrożenia dla osób nieuczulonych na nie ![]() Plastik sam w sobie nie szkodzi włosom, jeśli nie ma defektów (ostrych krawędzi, jakiś dziwnych nierówności etc.). No i jeśli nie elektryzuje Twoich włosów
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
wygolony bok albo cos w tym stylu?
Fajnie to wygląda, ciekawe jakby wyglądało na Twoich kręciołkach
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.venita.com.pl/spray-jedno...ray-1-day.htmlMieszanka alkoholu, talku, jakiegoś powlekacza i barwnika. Wiadomo, że efekt do 1 mycia, ale przynajmniej jakiś Ta dziewczyna zrobiła filmik z Morską falą https://www.youtube.com/watch?v=QOpt...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwycić coś powinno, nawet na takich niskoporach. Może zaspokoisz trochę swoją niebieską fantazję ![]() Można kupić w SP i Drogeriach Jasmin od jakiegoś czasu
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam kolejny zestaw który super przypasował moim włosom: niebieska oliwka BD+ szampon timotei do włosów brązowych + garnier ultra doux z żurawiną + marion z olejkiem arganowym na końcówki. Włosy gładkie, miękkie i zdyscyplinowane. Uwielbiam taki stan
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
Wolha wRedna, a Ty z Poznania? ;>
Ja podcięłam ponownie i jestem zadowolona. W końcu znalazłam fryzjerkę, która nie dość, że wie ile to 1 cm, to rozumie o co mi chodzi jak jej mówię jak ma ciąć. Ozłocić!
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejną rzecz włosową przytargałam- Kallosa Algowego. Szkoda, że w hebe bananowego nie mają. Jak ktoś ma i mógłby się ze mną podzielić, to chętnie się wymienię na odlewkę algowego.
|
#4164 |
|
Konto usunięte
|
,Wydaje mi się że jestem tu jedyną osobą która nie ma ciągłej potrzeby zmian
i całkowicie mi z tym dobrze , ale czasami brak mi z Wami wspólnego tematu . Od lat jestem wierna wizji długich włosów ciętych na prosto . W życiu nie zaaplikowałabym sobie fioletu czy innych wariacji - kiedyś miałam takie odpały ale skończyło się na zamiarach. Kiedyś powiedziałam w towarzystwie że zafarbuję się na blond to wszyscy wybuchnęli śmiechem ![]() Wszystkie podcinacie więc może i ja powinnam - muszę przestać Was czytać bo pójdę owczym pędem i obetnę niepotrzebnie ![]() Czytam o różnych odżywkach które kupujecie - u mnie wszystkie dawałyby taki sam efekt czyli żaden. Teraz kupuję maske oil nutritive ![]() Co dwa dni aplikuję na noc olej rycynowy na skórę i orzech włoski na długość - włosy w ostatnim czasie sporo podrosły, nie jestem w stanie zmierzyć ale będzie dobrych pare mm w przeciągu 1,5 tygodnia - działa działa to jest pewne,w dodatku jak upinam włosy to prawie nic mi nie wypada ![]() Miałam ostatnio szanse pobawić się pięknymi gęstymi włosami. Zrobiłam dwa koki - wyszły olbrzymy, po prostu przepiękne. Są nieprzyzwoicie grube, sięgają prawie talii w dodatku posiadaczka myje je codziennie jakimś szamponem glisskur i nic z nimi nie robi - idealne końcówki ech :/ Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-13 o 11:22 |
|
|
|
#4165 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam problemy z wyjściem do ludzi z włosami 'z dnia drugiego', które może nie są mocno przetłuszczone, ale oklapnięte. Cytat:
Z długimi włosami czuję się świetnie, a im są dłuższe tym lepiej <3 Póki co, jestem zdania, że NIGDY nie obetnę więcej niż 10 cm na raz. Ale z kolorem chętnie bym pokombinowała
|
||
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
A od codziennego mycia wlosy sie nie wysuszaja ?
Paradoksalnie - gdy masz depresyjną osobowość, lepiej dajesz sobie radę z przewlekłym bólem. Lepiej dajesz sobie radę z sytuacjami, które nie dają nadziei na poprawę. ![]() Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi. |
|
|
|
#4167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby, bo te niebieskości to już trochę czasu za mną chodzą. Jak tylko wsiądę w dyliżans do Krakowa, to pośpieszę do tych przybytków Cytat:
Cytat:
![]() I czy zmiana koloru albo undercut to odpał to również rzecz gustu. Dla mnie odpał zaczyna się gdzieś w okolicach tatuażu na całe plecy Nie sądzę, by którakolwiek z nas była wrażliwa na owczy pęd ![]() Cytat:
Przy czasie schnięcia moich włosów modlę się, żeby nie wymyśliły znowu codziennego mycia, bo nie wyrobię chyba ![]() Inspiron, włosy należy myć tak często, jak tego potrzebują - jeśli potrzebują codziennie z jakiś powodów, to należy je tak często myć ![]() A co do wysuszania - wszystko zależy od środka użytego do mycia ![]() Wystylizowałam włosy jak należy pierwszy raz od 2 miesięcy i kłaczki nie sięgają mi ramion, tak się mendy skręciły
|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje nie wysuszają się, bo myję delikatnymi szamponami i przed myciem nakładam na nie olej na 2 godz Poza tym słyszałam, że jeżeli włosy szybko się przetłuszczają, to trzeba je myć nawet codziennie, bo przez łój na skórze głowy nie dopływa tlen do cebulek i przez to włosy mogą wypadać. Poczytajcie sobie: http://estyl.pl/blog/2012/08/loj-i-d...rto-myc-wlosy/Zwlekanie z myciem włosów może zaszkodzić Edytowane przez Martyna0987 Czas edycji: 2014-09-13 o 14:17 |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4170 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie zauważyłam, żebym miała wysuszone od mycia, nawet gdy myłam je codziennie szamponami z SLS
właśnie po myciu moje włosy są najbardziej nawilżone, błyszczące, miękkie, a drugiego dnia po myciu ta wysokoporowata dolna część jest już szorstka i suchsza, ale chyba taka uroda wysokoporowatych włosów, że szybko tracą nawilżenie Niektórzy mają wprost przeciwnie, od razu po myciu włosy przypominają stóg siana, a w ciągu kolejnych dni robią się gładsze i wyglądają lepiej. Cytat:
Czasami też nie mam czasu ani chęci ich myć, ale wolę się przemęczyć, niż następnego dnia zastanawiać się, czy moje włosy nie wyglądają na bardzo tłuste i jakby to zamaskować I tak cieszę się, że aktualnie wytrzymują bez przetłuszczania 24 godziny, gdy umyję je wieczorem. Jak miałam 14-18 lat to włosy umyte wieczorem rano już były tłustawe ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
chciałam kupić mały 300 ml, ale nie było, może tylko litrowe są w ofercie. Ale nie żałuję, że kupiłam litr, maska jest świetna, fajnie dociąża i nawilża włosy. Aż nie wierzę, że tak pasuje moim wybrednym włosom maska w tak niskiej cenie i z takim... średnim składem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Tu przepis:
Acha, jednak wlosy przy twarzy mam porozdwajane

Od 1,5 roku używam do czesania włosów szczotki Tuft Detangle Brush, kiedyś było o niej całkiem głośno na blogosferze: 

Fajnie to wygląda, ciekawe jakby wyglądało na Twoich kręciołkach