|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam taka koszule wiazana na dole i u mnie jest super wyglada Dzieciorek w niej jak z Matrixa co najmniej a jaki rozmiar i material? Moj toleruje tylko bawełniane ubranka...Z tymi dietami to nie za wczesnie? Chyba musimy sobie dac troche czasu na rekonwalescencje... tez mnie kusi zeby cos z soba zrobic, ale boje sie ze sie to na Dzieciorku odbije potem... ![]() Cytat:
![]() Cudna! Cudna! Cudna! Cytat:
nasz brudasek raz się zbuntował przeciw kąpieli i strzelił kupsko do wanienki w momencie jak TZ mu zamoczył stópki... Cytat:
wiecie ze zwiekszyli dawki dla kobiet po porodzie? do 2000 nawet!Mi też brakuje wyjścia do znajomych, ale pocieszam się, że za poł roku bede tesknic za takim maleńkim Dzieciorkiem ![]() Cytat:
Dziewczyny... ja to chyba nie jestem normalna... moje chłopaki spią a ja siedze przed kompem z laktaktorem... to wszystko przez to ze Dzieciorek był marudny dzisiaj, a była moja tesciowa, i jak płakał przy karmieniu to pierwsze co mówi, to ze sie nie najada... ogólnie złota kobieta, ale podkopać człowieka czasem potrafi... mi sie wydaje ze sie zle przyssal, albo w ogole byl zmeczony bo prawie nie spal dzisiaj, ale oczywiscie juz sie wkrecam ze pokarm trace.... ze przez brak nabialu albo cos... i zamiast sie cieszyc z rekodowego snu dziecka w nocy to siedze i zbieram te kropelki laktatorem... wyszla mi 110 ml z jednej piersi, wiec chyba nie jest tak źle, ileż taki 6 tygodniowy bobas może zjeść...
|
||||||
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie trzeba umówić się na randkę
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia, w życiu bym nie pomyślała, że po słoneczniku może brzuszek boleć.
![]() Patrycja ile płaciłaś za prośbę dla chrzestnej? jaki jest czas oczekiwania? Frania chrzestna mieszka w Szwajcarii i pomyślałam, ze fajnie by było jej takie coś wysłać.
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Tak maść, o której pisze Sara jest rewelacyjna, ja też nią smaruję szew po nacięcie i jest super!
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Pisałyście o kupkach, mój też robi z grudkami zółtą kupkę, ale bez śluzu, położna mówiła ze kupka zdrowa, bo mały jak była zademonstrował jak wygląda jego kupa Matko wczoraj dopiero co poprasowałam ubranka, a dzisiaj mam nazbierane z 3 dni, ulewania sie więc całą pralkę eh to moje dziecię w nocy to z 5 razy go przebierałam, co go przebrałam to sie ulał i jeszcze ja z 3 razy, bo oczywiście jak odbeknie to potrafi i na mnie sobie lunąć Chyba juz sie przyzwyczaiłam bo jakos przestało robić to na mnie wrażenie |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dzisiaj spala od 22 do 7 bez pobudek
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
to już ładnie
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
moj wstaje mniejwiecej kolo 1, pozniej kolo 5 i spi do 8
dzis byla ladna noc i sie wyspalam. ta rana po cesarce zamiast coraz mniej mnie bolec to boli coraz bardziej ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
My po weselu. Mała była grzeczniutka chyba jej się podobało ;-) płakała jak przestali grać na chwilę i uspokoiła się jak zaczęli znowu. Byliśmy od 18 gdzieś do 22:30, jak się wytańczyła większość tego czasu na rękach to w nocy pierdziała aż miło ;-) chyba odkryłam sposób na jej problemy z brzuszkiem, muszę kupić chustę, bo mi ręce siądą i urządzać jej dyskoteki ;-) karmiłam ją z butli odciągniętym, tylko nie przewidziałam jednej rzeczy - karmienie butelką przez parę godzin oznacza brak karmienia piersią przez parę godzin,myślałam że mi cycki pękną..jak wróciliśmy do domu to musiałam trochę ściągnąć, bo były tak twarde jak przy nawale w czwartej dobie i jak mała zjadła takiego bardziej treściwego to spała cztery godziny jak nigdy ;-) chyba zacznę tak robić na noc :-P
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
9 godzin. Bravo. ![]() Moja dziś w nocy "tylko" niecałe 7 ![]() I znowu była wczoraj niegrzeczna Mój TZ nauczył ją noszenia na rękach i musiał wczoraj ją nosić bo w łóżeczku wyła.Ja po 10 minutach noszenia zaczynam czuć kręgosłup po tym znieczuleniu więc boję sie dłużej ją dźwigać. Na szczęście taki ból jak miałam po powrocie ze szpitala już się nie powtórzył. Już się boję dzisiejszego popołudnia |
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
kikut nam prawie odpada
trzyma sie na malym kawaleczku. ale nie pokoi mnie bo w srodku jest czerwony i zolty. nie wiem czy tak ma to wygladac ?![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały się wtuli, jakoś łatwiej mu bączki idą i momentalnie się uspokaja. Uważam, że to był rewelacyjny zakup. Jeszcze nas nie zawiodła.
|
|
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja tylko na moment z pytaniem do mam dziewczynek. Jak smarujecie kremem na odparzenia to tylko samą dupcię czy z przodu pipi też? Bo w szpitalu nie stosowaliśmy nic, a teraz chciałabym profilaktycznie smarować i nie wiem jak
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia pytałaś o sesję. Nie byliśmy. Jakoś mi szkoda Młodego, że będą nim tak rzucać jak kukiełką... jakoś łatwiej mi go było umawiać na tę sesję zanim się urodził. Teraz nie mam sercs go tak męczyć. Może jak będzie trochę większy. Póki co mamy problem z oczkiem, więc i tak nie nadajemy się na zdjęcia.
|
|
|
|
#797 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kukiełki, to ona na szczęście się obchodziła z małą bardzo delikatnie, a jak jakaś pozycja nie szła to odpuszała. Oczywiście nie namawiam, ale ja się cieszę że mamy taką pamiątkę A co się dzieje z oczkiem? Adelce przez trzy tygodnie strasznie ropiało :-( Co do chusty to ekhem, nie kupowałam, bo miałam dostać od siostry ;-) ale muszę w końcu zamówić. Cytat:
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, czy zmarźnie, to możesz być spokojna. Ona tam miała tak nagrzane, że mnie aż głową bolała po wyjściu ;-) a wszystkie te kocyki leżą na poduszce elektrycznej. I jak małą rozbieraliśmy to najpierw ją kładłam przykrytą kocykiem, dopiero po chwili zabierałam, potem pieluszka, takie rozbieranie na raty ;-) jedno jest pewne, nie zmarzła ani przez chwilę. A jak już usnęła to całe to układanie w ogóle jej nie przeszkadzało. Też się martwiłam jak to wyjdzie organizacyjnie, ale oprócz usypiania na dzień dobry - jakoś po karmieniu przez ponad godzinę nie mogła usnąć - było już łatwo
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Weekend to i nie ma co nadrabiac.
Dzisaij jestem sama i kapie malego sama bo maz jest na kawalerskim. Troche mi przykro bo mnie nikt na panienski nie zaprosil. Chociaz ja zapraszalam na swkj ta dziewczyne bo uwazalam ze glupio zeby partner/partnerka siedziala w domu. I tak pomyslalam ze to dlatego ze mam dziecko. I matki sa odsuwane od takicj akcji a jak bym sie postarala to bym poszla. No ale coz. Matki z niematkami chyba nigdy nie beda mialy wspolnych idalow. C Mam takie marzenie ze 11 pazdziernika mamy wesepe i bede wygladac jak laska. To wesele u ciotki ktora zamiast sie spytac o ciaze to sie smiala ze mam taka gruba twarz i musialam duzo przytyc. To nic ze bylo upalnie i spuchlam. Ze szpitala wyszlam juzz normalna twarza. Ale niech jej bedzie. Haha. Bedzie juz po pologu to sie scisne jakimis gaciami. Aaa i dzwonilam dzisiaj do gina. Powiedzial ze mysli ze je bedzie z maja krycha zle... nie pocieszylo mnie to. Powiedzial tez ze rozmawial z ordynatorem na ten temat i maja zwrocic uwage na to. Ale w zasadzie co to mi teraz da? Pipki mi nie odratuja. No i maz odlicza tygodnie do konca pologu. Ja tez bardzo chce ale boje sie vorzej niz pierwszego razu. Najbardziej sie boje ze meza obrzydzi to co tam spotka. Ale poprostu wpadnie tam.... ech. Bardziej mnie zaskoczyl polog niz ciaza i porod. Wyzalilam sie. A i wszystkiego dobrego dla Butter bo widzialam ze mialas rocznice. I Angcyb super ze twoja krycha nie ucierpiala. Bedziesz miala lzejszy polog. I o oczywoscie gratuluje kruszynki. Kasia jak masujesz kanaliki? Naszemu tez oczko ropialo w szpitalu. Ale poprawolo sie i teraz tylko ze.dwa razy na dzien ma jakas ropna babe ale moze bym mu pomasowala co jakis czas.
|
#802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, na ropiejace oczka podobno najlepsze jest nasze mleko
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaha, no tak mleko dobre ba wszystko ;-) to już wiem czemu małej przestało ropieć, skoro ją rąk często fontanną z mleka zalewam :-D
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie, co sie dzieje, gdy dziecku sie nie odbeknie? Bo mama ciagle mi zwraca uwage na to
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie. Moja mała znowu na wieczór pięknie puszcza bąki. I się zastanawiam, czy to te wszystkie specyfiki co podaję zaczynają działać, czy to może dlatego że od wczoraj ograniczyłam nabiał? Ehh człowiek może zgłupieć przy tych dzieciach...
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak się 'rzuca' to w sumie nie dziwne że i jedzenie wytrzęsie ;-)
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogole odkąd moja mama jest u nas mały był jeden dzień zmierzly, a tak to tylko śpi, je i leżakuje. Mamie się nudzi,myślała ze będzie potrzebna,a tu dziecko złoto. Dziś go wzięłam o 7 do Łóżka, nakarmilan i spaliśmy do 11 :-D nie pamiętam kiedy tyle spałam. Jak zobaczyłam zawartość pampersa po takim czasie to wsadziłam małego do umywalki i go całego wymylam. Nie wiem jak wytrzymują wasze pieluchy jak maluszki śpia po 6,7h.
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu moja mała spala od 22 do 5.30
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

a jej nie jest za ciepło? Bo widzę, że dużo ma warstw na sobie.

Głupia ja. Mąż z resztą też bardzo się zmartwił, ale i zdenerwował na mnie, że jestem taka durna i 'samosia'...

lapie mnie jakis dołek albo baby blues

28.06