Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 08:40   #2371
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Przeczytałam 2 strony i jestem no...zaskoczona podejsciem niektórych kobiet.

Przecież żadna kobieta nie powie pracodawcy szczerze że: daje panu zwolnienie bo nie chce mi sie chodzić do pracy, odpoczne sobie w domu, bedzie fajnie, poleniuchuje. Więc jak zweryfikujesz ze tak jest?
A co do rzygania to ono występuje najczesciej w pierwszych 3 miesiącach.
A często bywa niestety tak,że pracownica źle sie czuje w pierwszych miesiącach,przynosi l4 na miesiąc-dwa,a potem od pracodawcy dostaje 'delikatną sugestię' ,żeby na tym l4 została,bo on już swoje zapłacił a jak popracuje a po nowym roku znowu przyniesie l4 to on drugi raz będzie płacił te 34 dni,nie zus .I mimo chęci powrotu zostaje na tym 'chorobowym'. Wcale nie rzadka sytuacja.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 08:47   #2372
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
jak na kogos kogo temat nie interesuje i ma w nosie to bardzo duzo energii poswiecasz tematach o dzieciach...dziwne
To jest temat "nie chcę mieć dzieci" a nie "jak się wychowuje dziecko, jak się rozwija" itd.
Także witaj moja pseudo-ulubienico
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 08:49   #2373
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie przeginamy. Jesli kobieta MOZE pracowac, to wg mnie powinna to robic. A jak ma podejscie "o, 2 kreski, ide na zwolnienie bo mi sie nalezy" to jest chamstwo. Ot tyle.
Gdybym byla pracodawca to zostawilabym kobiete po ciazy na stanowisku jesli wykazywalaby chec pracy.
Jesli praca zagraza zyciu czy zdrowiu matki albo dziecka albo jak ciaza zagrozona czy babeczka rzygalaby dalej niz widzi to jak najbardziej na zwolnienie. A jesli babeczka by mi przyniosla zwolnienie "bo jej sie nalezy" "chce odpoczac" a po porodzie "bo musialam nakarmic/przewinac/zaspiewac/zatanczyc/odwiezc" to bym ja zwolnila najszybciej jak sie da
Też tak uważam

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
To jest tak, ze rodzisz pierwsze dziecko- idziesz na macierzyński i potem na wychowawczy. W trakcie wychowawczego na pierwsze dziecko rodzisz drugie - i zawieszasz wychowawczy na pierwsze, idziesz na macierzyński na drugie (takie jest prawo). Po macierzyńskim, albo kontynuujesz wychowawczy na pierwsze (jeśli jeszcze został i jeśli chcesz) albo idziesz na wychowawczy na drugie. I tak ciągle..w sumie (o ile masz umowę na czas nieokreślony)możesz być kilkanaście lat na macierzyńsko- wychowawczych.

Co do powyższego to ja znam jeszcze 'lepszą' osobę - jak wiecie wychowawczy jest bezpłatny - tamta osoba w przerwach pomiędzy macierzyńskim a zwolnieniem ciążowym, przynosiła zwolnienia lekarskie na jakieś wyimaginowane choroby, a gdy kończył się okres zasiłkowy, to brała 4 dni urlopu na żądanie lub dawała zwolnienie na opiekę na dziecko i tak w kółko - 8 lat płatnego siedzenia w domu
Stary 2014-09-14, 08:51   #2374
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Też tak uważam

Co do powyższego to ja znam jeszcze 'lepszą' osobę - jak wiecie wychowawczy jest bezpłatny - tamta osoba w przerwach pomiędzy macierzyńskim a zwolnieniem ciążowym, przynosiła zwolnienia lekarskie na jakieś wyimaginowane choroby, a gdy kończył się okres zasiłkowy, to brała 4 dni urlopu na żądanie lub dawała zwolnienie na opiekę na dziecko i tak w kółko - 8 lat płatnego siedzenia w domu
Na miejscu pracodawcy zasypałabym ją kontrolami.
Stary 2014-09-14, 09:46   #2375
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Ja uważam, że lepiej opłacać żłobki, przedszkola. Wtedy by nie było problemu, że zaraz kobieta ucieknie na urlop i też łatwiej by było młodym kobietom o pracę.

Dla mnie wykorzystywanie karmienia czy ogólnie dziecka do tego żeby sobie dłużej pospać jest wyzyskiem.
Przedszkola tak,żłobki -nie,dlaczego już napisała Zakonna.

Wiesz,z tym spaniem to nie tak do końca jest tzn. ja sie zgadzam,że mogła odespać np. nocną pobudkę(nie wiem,czy wiesz,ale dzieci mają zwyczaj nie przesypiać nocy)ale powiedz ,gdyby była np. godzina bonusowa dla studentów,to nie korzystałabyś z niej,gdyby Ci sie należała ? Jesli ktoś korzysta ze swoich praw to jest to wg mnie bardzo ok. Natomiast nie popieram kombinatorstwa,tak ze strony pracownika jak i pracodawcy (a masa dziewczyn z tych przerw nie korzystała,bo się bała,podobnie jak wiele posyła zagrypione dziecko do przedszkola czy żłobka,bo się boi ,że wyleci ,każdy medal ma dwie strony).
Jestem mamą,byłam po stronie i pracownika i pracodawcy i serio,i tu i tu można spotkać naciagacza,lesera,kombina tora. Ani płeć,ani stanowisko,ani dzietność nic do tego nie mają.

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2014-09-14 o 10:01
Stary 2014-09-14, 10:19   #2376
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Przedszkola tak,żłobki -nie,dlaczego już napisała Zakonna.

Wiesz,z tym spaniem to nie tak do końca jest tzn. ja sie zgadzam,że mogła odespać np. nocną pobudkę(nie wiem,czy wiesz,ale dzieci mają zwyczaj nie przesypiać nocy)ale powiedz ,gdyby była np. godzina bonusowa dla studentów,to nie korzystałabyś z niej,gdyby Ci sie należała ? Jesli ktoś korzysta ze swoich praw to jest to wg mnie bardzo ok. Natomiast nie popieram kombinatorstwa,tak ze strony pracownika jak i pracodawcy (a masa dziewczyn z tych przerw nie korzystała,bo się bała,podobnie jak wiele posyła zagrypione dziecko do przedszkola czy żłobka,bo się boi ,że wyleci ,każdy medal ma dwie strony).
Jestem mamą,byłam po stronie i pracownika i pracodawcy i serio,i tu i tu można spotkać naciagacza,lesera,kombina tora. Ani płeć,ani stanowisko,ani dzietność nic do tego nie mają.
Chodziło mi o to, że ona właśnie naciągała tą godzinę. Kto karmi dziecko w wieku 2,5-3 lat? To już chyba za długo, prawda?
Stary 2014-09-14, 10:42   #2377
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Byłam 3 miesiące za granicą, w tym czasie urodził się mój chrześniak.
Widziałam się z nim i jego mamą od mojego powrotu (2 tygodnie) już 2 razy. Bardzo się cieszyłam, że mały się urodził, bo to mój pierwszy chrześniak, poza tym był bardzo wyczekany.
Nie zdziwiłam się, ze na pierwszym spotkaniu przez kilka godzin był temat tylko dzieckowy i okołodzieckowy. Ok, spoko, rozumiem. Nie ważne, co u mnie, jak mi te 3 miesiące minęły Jak widać, wróciłam, więc żyję ;D
po kilku dniach dostaje wiadomość od ww. mamy, która to pisze do mnie, że musimy się spotkac, bo ona tylko o małym gadała i tak naprawdę nie wie, co u mnie. No to ok, poszłam wczoraj do nich, poszliśmy na spacer. Przez 3 godziny nie było innego tematu ;]. Jak już zapytała jak się mam i co u mnie to i tak po 2 zdaniach mi przerywała i zaczynała swoje. Naprawdę, sama cieszę się z tego dziecka, ale PZM irytuje mnie jak nic innego. Mały ma 4 miesiące, ciekawa jestem, kiedy będzie można wejść z nią na jakiś inny temat.
Stary 2014-09-14, 10:55   #2378
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GhostInTheFog Pokaż wiadomość
Widziałam się z nim i jego mamą od mojego powrotu (2 tygodnie) już 2 razy. Bardzo się cieszyłam, że mały się urodził, bo to mój pierwszy chrześniak, poza tym był bardzo wyczekany.
Nie zdziwiłam się, ze na pierwszym spotkaniu przez kilka godzin był temat tylko dzieckowy i okołodzieckowy. Ok, spoko, rozumiem. Nie ważne, co u mnie, jak mi te 3 miesiące minęły Jak widać, wróciłam, więc żyję ;D
po kilku dniach dostaje wiadomość od ww. mamy, która to pisze do mnie, że musimy się spotkac, bo ona tylko o małym gadała i tak naprawdę nie wie, co u mnie. No to ok, poszłam wczoraj do nich, poszliśmy na spacer. Przez 3 godziny nie było innego tematu ;]. Jak już zapytała jak się mam i co u mnie to i tak po 2 zdaniach mi przerywała i zaczynała swoje. Naprawdę, sama cieszę się z tego dziecka, ale PZM irytuje mnie jak nic innego. Mały ma 4 miesiące, ciekawa jestem, kiedy będzie można wejść z nią na jakiś inny temat.
Prawdopodobnie nigdy nie wejdziesz z nią w inne tematy. Później będzie jak to mały się szybko uczy, jak to chodzi do przedszkola, że ma super oceny w szkole, nauczył się jeździć na rowerze itd. w nieskończoność.
Stary 2014-09-14, 11:22   #2379
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Chodziło mi o to, że ona właśnie naciągała tą godzinę. Kto karmi dziecko w wieku 2,5-3 lat? To już chyba za długo, prawda?
nie,nie za długo ale mało osób karmi powyżej 2 lat, ok 10% obecnie ,z tym,że dziecko w tym wieku nie ssie jak niemowlę,zwykle nie karmi się na żądanie już ,je inne pokarmy a mleko matki nie jest podstawą diety,karmiłam długo,ale kiedy córka była w podobnym wieku nie korzystałam z przerwy,a kiedy była młodsza chadzałam sobie do domu na karmienia,za aprobatą szefowej

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Prawdopodobnie nigdy nie wejdziesz z nią w inne tematy. Później będzie jak to mały się szybko uczy, jak to chodzi do przedszkola, że ma super oceny w szkole, nauczył się jeździć na rowerze itd. w nieskończoność.
eee,nie

teraz mama jest całkiem pochłonięta małym,normalne,zdrowe,pra widłowe niemowlę absorbuje ją i wypełnia niemal w 100% jej czas,więc o tym mówi,z wiekiem będzie inaczej,baaa,nawet sama będzie pragnęła innych tematów

Stary 2014-09-14, 11:28   #2380
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A często bywa niestety tak,że pracownica źle sie czuje w pierwszych miesiącach,przynosi l4 na miesiąc-dwa,a potem od pracodawcy dostaje 'delikatną sugestię' ,żeby na tym l4 została,bo on już swoje zapłacił a jak popracuje a po nowym roku znowu przyniesie l4 to on drugi raz będzie płacił te 34 dni,nie zus .I mimo chęci powrotu zostaje na tym 'chorobowym'. Wcale nie rzadka sytuacja.
nie tylko matki kombinują

Cytat:
Jesli naciągała to pracodawca może ją sprawdzić. Jeśli ma podejrzenia, że kobieta kłamie.

Cytat:
eee,nie

teraz mama jest całkiem pochłonięta małym,normalne,zdrowe,pra widłowe niemowlę absorbuje ją i wypełnia niemal w 100% jej czas,więc o tym mówi,z wiekiem będzie inaczej,baaa,nawet sama będzie pragnęła innych tematów
nie, nie, nie
pierwszy zużyty pampers dziecka wskakuje w głowe matki zamiast mózgu i finito

A tak serio, to normalne i wręcz zaplanowane przez naturę, że matka w pierwszych miesiącach życia dziecka jest "zaprogramowana" tylko na potmostwo. To zwiększa szanse przeżycia dziecka.
Mija w większosci przypadków, jak każde zakochanie i przekształca się w spokojna miłość.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 12:21   #2381
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Proszę Was, przestańcie pisać ciągle "L4" bo już od wielu lat nie ma druku L4

Przy dziecku to raczej nie możliwe

Masz rodzeństwo? Z ciekawości pytam

I ja tak uważam
no wiadomo, ale się utarło, że L4=zwolnienie. I L4 lepiej brzmi niż ZUS ZLA

mam brata młodszego o dziwo. i to planowanego.
ale faktem jest, że trochę lepszy model, niewiele lepszy, bo tez lunatykował i sikał do butów (nie mogł trafić z pokoju do lazienki w nocy, wiec otwieral szafe w przedpokoju i sikał), ale przynajmniej nie darł się do księżyca

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
nie tylko matki kombinują

Jesli naciągała to pracodawca może ją sprawdzić. Jeśli ma podejrzenia, że kobieta kłamie.

nie, nie, nie
pierwszy zużyty pampers dziecka wskakuje w głowe matki zamiast mózgu i finito

A tak serio, to normalne i wręcz zaplanowane przez naturę, że matka w pierwszych miesiącach życia dziecka jest "zaprogramowana" tylko na potmostwo. To zwiększa szanse przeżycia dziecka.
Mija w większosci przypadków, jak każde zakochanie i przekształca się w spokojna miłość.
a niby jak? zapuka o 7 rano do drzwi i powie ''pokaż cyca, czy używany?"
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 12:23   #2382
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość

ale faktem jest, że trochę lepszy model, niewiele lepszy, bo tez lunatykował i sikał do butów (nie mogł trafić z pokoju do lazienki w nocy, wiec otwieral szafe w przedpokoju i sikał), ale przynajmniej nie darł się do księżyca

a niby jak? zapuka o 7 rano do drzwi i powie ''pokaż cyca, czy używany?"

Chyba wolałabym darcie się niż sikanie do butów. Zapach moczu trudno usunąć

Pracodawca może poprosić kobietę karmiącą o zaświadczenie lekarskie

Stary 2014-09-14, 12:42   #2383
teQiba
Moderator

Cytat:
Na miejscu pracodawcy zasypałabym ją kontrolami.
Miała kontrole - na które się nie stawiała, ale ZUS nie mógł jej zrobić nic więcej niż odebrać zasiłek za dni do końca tego kontrolowanego zwolnienia - co w praktyce oznacza, że ucinali jej 2-3 dni zasiłku, a kolejne zwolnienie już miała normalnie płacone.
Dopiero po 3, czy 4 kontroli pracodawca postanowił wykorzystać te ucięte dni jako nieobecność nieusprawiedliwioną i dostała dyscyplinarkę.

Cytat:
Ty masz taką sytuację, a ja z kolei tęsknię za tym żeby z przyjaciółką pogadać na jakieś babskie tematy, bo ją z kolei bardzo interesuje jak się dziecko rozwija i takie tam (chociaż na razie jeszcze nie planuje mieć dzieci)

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość

No niby lepiej, ale jakoś mi to tak kojarzy jakby pisać 'milicja' zamiast 'policja'
To masz rodziców ryzykantów - jakby mi tak pierwsze dziecko dało w kość to chyba bałabym się że drugie mogłoby być takie samo

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Pracodawca może poprosić kobietę karmiącą o zaświadczenie lekarskie
Ciekawa jestem jak to lekarz sprawdza - wiesz może?
Bo ja nigdy się nie spotkałam z tym żeby lekarz sprawdził, zazwyczaj pytali mnie "kami pani?" - "karmię" i już było gdzieś zapisane, nikt się nie przyłożył do tego żeby sprawdzić czy faktycznie tak jest. Zastanawiam się czy czasem gdybym poprosiła o takie zaświadczenie po odstawieniu od piersi to czy też nie dostałabym go tak zwyczajnie 'na gębę'?
Stary 2014-09-14, 13:22   #2384
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ciekawa jestem jak to lekarz sprawdza - wiesz może?
Bo ja nigdy się nie spotkałam z tym żeby lekarz sprawdził, zazwyczaj pytali mnie "kami pani?" - "karmię" i już było gdzieś zapisane, nikt się nie przyłożył do tego żeby sprawdzić czy faktycznie tak jest. Zastanawiam się czy czasem gdybym poprosiła o takie zaświadczenie po odstawieniu od piersi to czy też nie dostałabym go tak zwyczajnie 'na gębę'?
nie wiem jak to wygląda, znam tylko jeden przypadek, kiedy kobieta musiała przynieść zaświadczenie od lekarza. Pytał ile dziecko ma lat, ile razy je karmi, jak długo.

Stary 2014-09-14, 15:36   #2385
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
Mały ma 4 miesiące, ciekawa jestem, kiedy będzie można wejść z nią na jakiś inny temat.
na przykładzie 2 bliskich znajomych mogę Ci powiedzieć, że przeszło im jak dzieci skończyły 5 lat, więc jeszcze dużo czasu
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 15:48   #2386
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
hehe,ja mam taką ambicję (jest się czym chwalić, nie ma co :wink, że w trakcie obecnego wychowawczego rodzę następne,później kontynuuję wychowawczy po macierzyńskim,biorę wychowawczy na kolejne i na tym wychowawczym rodzę kolejne... i tak w koło Macieju póki fabryka pracuje :wink:
Cytat:
Anna&L:
Ja jestem już 10 rok na urlopie i kolejne trzy mi się szykują.

mi 13 rok stuka...
Cytat:
Niemniej spróbuję. Zawszeć lepiej mieć dłuższy urlop i pensję. Teraz na bezpłatnym jestem Tak to choćby zasiłek ale przychodziłby. Później macierzyński i urlop.
Bardzo bym chciała..

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2014-09-14 o 15:54
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 15:58   #2387
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

borze liściasty..
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 16:40   #2388
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

To się nazywa operatywna mamusia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:11   #2389
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
To jest temat "nie chcę mieć dzieci" a nie "jak się wychowuje dziecko, jak się rozwija" itd.
ale dalej wokol dzieci, ciezarnyych, MzK itd
dla mnie dziwne okropnie, jak mnie cos nie interesuje i mam to w nosie, np koty to nie chodze po forum dla kotow i nie wyciagam wszystkich histroii zwiazane z kotami
Nie pisze tylko o tobie ale ogolnie ten watek mnie dziwi, jak na kobiety ktore niby maja caly swiat dla siebie dziwne ze tyle energii poswiecacie kobietom w ciazy i dzieciom/nie chiciania ich/czy tez ciagle historie jakie one to okropne

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:16   #2390
zakonna
Naczelna Nastolatka

ależ ty masz malusieńką wyobraźnię i ograniczone horyzonty, które nie sięgają poza JA/MOJE/MNIE.
Stary 2014-09-14, 17:25   #2391
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
jak mnie cos nie interesuje i mam to w nosie, np koty to nie chodze po forum dla kotow i nie wyciagam wszystkich histroii zwiazane z kotami
sama zachowujesz się podobnie udzielając się w tym temacie
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:29   #2392
OYE
Zakorzenienie

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4813560 5]sama zachowujesz się podobnie udzielając się w tym temacie [/QUOTE]

daltego ze duzo sie tu mowi o dzieciach a one mnie interesuja.

Jak spotykam sie z kolezankami ktore nie maja/nie chca dzieci temat praktycznie nie istnieje. Dla tego dziwi mnie ze kobiety ktore maja temat w nosie nie maja innych tematow oprucz dzieci, "mamusiek" i ciezarnych.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-14 o 17:31
Stary 2014-09-14, 17:32   #2393
pffe
BAN stały

Cytat:
daltego ze duzo sie tu mowi o dzieciach a one mnie interesuja.

Jak spotykam sie z kolezankami ktore nie maja/nie chca dzieci temat praktycznie nie istnieje. Dla tego dziwi mnie ze kobiety ktore maja temat w nosie nie maja innych tematow oprucz dzieci, "mamusiek" i ciezarnych.
Po pierwsze: mamy inne tematy.
Po drugie: jak już zauważyłaś, w tym wątku wymieniamy się spostrzeżeniami dotyczącymi dzieci ale w negatywny sposób, typu wymuszanie urlopu macierzyńskiego, nieumiejętność wychowania dziecka, które potem jest uciążliwe dla całego społeczeństwa itp.
Te sprawy dotyczą także nas.
Stary 2014-09-14, 17:38   #2394
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze: mamy inne tematy.
Po drugie: jak już zauważyłaś, w tym wątku wymieniamy się spostrzeżeniami dotyczącymi dzieci ale w negatywny sposób, typu wymuszanie urlopu macierzyńskiego, nieumiejętność wychowania dziecka, które potem jest uciążliwe dla całego społeczeństwa itp.
Te sprawy dotyczą także nas.
pytanie po co tarcic swoja cenna energie na zeczy ktore i tak sa poza twoja kontrola?
nie lepiej przeznaczyc ta energie na cos co nas interesuja i co mozemy zmienic czy kontrolowac.

Niby swiat taki piekny bez dzieci a wy tyle czas na forum spedzacie rozmawaiajac o nich...jak cos mnie tak starsznie drazn/denerwujei to unikam jak tylko moge...dziwne dla mnie strasznie dziwne.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-14 o 17:40
Stary 2014-09-14, 17:48   #2395
pffe
BAN stały

Cytat:
pytanie po co tarcic swoja cenna energie na zeczy ktore i tak sa poza twoja kontrola?
nie lepiej przeznaczyc ta energie na cos co nas interesuja i co mozemy zmienic czy kontrolowac.

Niby swiat taki piekny bez dzieci a wy tyle czas na forum spedzacie rozmawaiajac o nich...jak cos mnie tak starsznie drazn/denerwujei to unikam jak tylko moge...dziwne dla mnie strasznie dziwne.
Dla mnie dziwne jest to, że poświęcasz tyyyyle czasu na wątku, gdzie kobiety nie chcą mieć dzieci, nie lubią ich a Ty dzieci kochasz, chcesz mieć itp.
Stary 2014-09-14, 17:49   #2396
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie dziwne jest to, że poświęcasz tyyyyle czasu na wątku, gdzie kobiety nie chcą mieć dzieci, nie lubią ich a Ty dzieci kochasz, chcesz mieć itp.
pisza o dzieciach...temat ktory mnie interesuje, wszystkie strony tego tematu

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-14 o 17:52
Stary 2014-09-14, 17:52   #2397
pffe
BAN stały

Cytat:
pisza o dzieciach...temat ktory mnie interesuje
Mnie też interesuje temat dzieci, tylko pod innym względem. Np. żeby na mnie nie pluły gumą w autobusie.
Znów nie ogarniasz tematu a się wtryniasz i robisz zamęt
Stary 2014-09-14, 17:58   #2398
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też interesuje temat dzieci, tylko pod innym względem. Np. żeby na mnie nie pluły gumą w autobusie.
Znów nie ogarniasz tematu a się wtryniasz i robisz zamęt
fakt nie ogarniam ze kobiety nieogrniczone bez dzieci wolne do robienie co chca ktore nie chca i nei lubia dzieci siedza na MzK czy ciagle pisza o dzieciach. Poprostu nie ograniam. Chyba ze sie nie ma ciekawszego zajecia czy zainteresowania, to wtedy rozumiem. Dziecko pluje gume na ciebie w autobusie? Powiedziala bym rodzicowi zeby kontrolowal swoje dziecko i przesiadla sie. Coz tu duzo wiecej na ten temat dystkutowac

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-14 o 18:00
Stary 2014-09-14, 18:01   #2399
pffe
BAN stały

Cytat:
fakt nie ogarniam ze kobiety nieogrniczone bez dzieci wolne do robienie co chca ktore nie chca i nei lubia dzieci siedza na MzK czy ciagle pisza o dzieciach. Poprostu nie ograniam. Chyba ze sie nie ma ciekawszego zajecia czy zainteresowania, to wtedy rozumiem. Dziecko pluje gume na ciebie w autobusie? Powiedziala bym rodzicowi zeby kontrolowal swoje dziecko i przesiadla sie. Coz tu duzo wiecej na ten temat dystkutowac
Omawiamy też np. sprawy zatrudniania kobiet, które chcą mieć pracę tylko po to żeby zaraz pójść na zwolnienie z powodu ciąży. To tak samo nas dotyczy i tak samo dotyczy dzieci.
Błagam Cię nie wygrzebuj starego tematu, który dawno jest zamknięty(mówię o tym byciu wolnym bez dzieci) bo to nie ma sensu. Przecież Ty jesteś taka wolna, taka super.
Stary 2014-09-14, 18:07   #2400
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

czy to, że nie chcemy mieć dzieci oznacza, że mamy udawać, że one nie istnieją, nie mają racji bytu?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości