|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
|
|
#2372 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do powyższego to ja znam jeszcze 'lepszą' osobę - jak wiecie wychowawczy jest bezpłatny - tamta osoba w przerwach pomiędzy macierzyńskim a zwolnieniem ciążowym, przynosiła zwolnienia lekarskie na jakieś wyimaginowane choroby, a gdy kończył się okres zasiłkowy, to brała 4 dni urlopu na żądanie lub dawała zwolnienie na opiekę na dziecko i tak w kółko - 8 lat płatnego siedzenia w domu
|
||
|
|
|
#2374 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz,z tym spaniem to nie tak do końca jest tzn. ja sie zgadzam,że mogła odespać np. nocną pobudkę(nie wiem,czy wiesz,ale dzieci mają zwyczaj nie przesypiać nocy)ale powiedz ,gdyby była np. godzina bonusowa dla studentów,to nie korzystałabyś z niej,gdyby Ci sie należała ? Jesli ktoś korzysta ze swoich praw to jest to wg mnie bardzo ok. Natomiast nie popieram kombinatorstwa,tak ze strony pracownika jak i pracodawcy (a masa dziewczyn z tych przerw nie korzystała,bo się bała,podobnie jak wiele posyła zagrypione dziecko do przedszkola czy żłobka,bo się boi ,że wyleci ,każdy medal ma dwie strony).Jestem mamą,byłam po stronie i pracownika i pracodawcy i serio,i tu i tu można spotkać naciagacza,lesera,kombina tora. Ani płeć,ani stanowisko,ani dzietność nic do tego nie mają.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-09-14 o 10:01 |
|
|
|
|
#2376 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Byłam 3 miesiące za granicą, w tym czasie urodził się mój chrześniak.
Widziałam się z nim i jego mamą od mojego powrotu (2 tygodnie) już 2 razy. Bardzo się cieszyłam, że mały się urodził, bo to mój pierwszy chrześniak, poza tym był bardzo wyczekany. Nie zdziwiłam się, ze na pierwszym spotkaniu przez kilka godzin był temat tylko dzieckowy i okołodzieckowy. Ok, spoko, rozumiem. Nie ważne, co u mnie, jak mi te 3 miesiące minęły Jak widać, wróciłam, więc żyję ;Dpo kilku dniach dostaje wiadomość od ww. mamy, która to pisze do mnie, że musimy się spotkac, bo ona tylko o małym gadała i tak naprawdę nie wie, co u mnie. No to ok, poszłam wczoraj do nich, poszliśmy na spacer. Przez 3 godziny nie było innego tematu ;]. Jak już zapytała jak się mam i co u mnie to i tak po 2 zdaniach mi przerywała i zaczynała swoje. Naprawdę, sama cieszę się z tego dziecka, ale PZM irytuje mnie jak nic innego. Mały ma 4 miesiące, ciekawa jestem, kiedy będzie można wejść z nią na jakiś inny temat.
|
|
#2378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mało osób karmi powyżej 2 lat, ok 10% obecnie ,z tym,że dziecko w tym wieku nie ssie jak niemowlę,zwykle nie karmi się na żądanie już ,je inne pokarmy a mleko matki nie jest podstawą diety,karmiłam długo,ale kiedy córka była w podobnym wieku nie korzystałam z przerwy,a kiedy była młodsza chadzałam sobie do domu na karmienia,za aprobatą szefowej ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() teraz mama jest całkiem pochłonięta małym,normalne,zdrowe,pra widłowe niemowlę absorbuje ją i wypełnia niemal w 100% jej czas,więc o tym mówi,z wiekiem będzie inaczej,baaa,nawet sama będzie pragnęła innych tematów
|
|
#2380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pierwszy zużyty pampers dziecka wskakuje w głowe matki zamiast mózgu i finito ![]() A tak serio, to normalne i wręcz zaplanowane przez naturę, że matka w pierwszych miesiącach życia dziecka jest "zaprogramowana" tylko na potmostwo. To zwiększa szanse przeżycia dziecka. Mija w większosci przypadków, jak każde zakochanie i przekształca się w spokojna miłość.
|
|
#2381 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam brata młodszego o dziwo. i to planowanego. ale faktem jest, że trochę lepszy model, niewiele lepszy, bo tez lunatykował i sikał do butów (nie mogł trafić z pokoju do lazienki w nocy, wiec otwieral szafe w przedpokoju i sikał ), ale przynajmniej nie darł się do księżyca![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wolałabym darcie się niż sikanie do butów. Zapach moczu trudno usunąć ![]() Pracodawca może poprosić kobietę karmiącą o zaświadczenie lekarskie
|
|
#2383 | ||
|
Moderator
|
Miała kontrole - na które się nie stawiała, ale ZUS nie mógł jej zrobić nic więcej niż odebrać zasiłek za dni do końca tego kontrolowanego zwolnienia - co w praktyce oznacza, że ucinali jej 2-3 dni zasiłku, a kolejne zwolnienie już miała normalnie płacone.
Dopiero po 3, czy 4 kontroli pracodawca postanowił wykorzystać te ucięte dni jako nieobecność nieusprawiedliwioną i dostała dyscyplinarkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To masz rodziców ryzykantów - jakby mi tak pierwsze dziecko dało w kość to chyba bałabym się że drugie mogłoby być takie samo ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ciekawa jestem jak to lekarz sprawdza - wiesz może? Bo ja nigdy się nie spotkałam z tym żeby lekarz sprawdził, zazwyczaj pytali mnie "kami pani?" - "karmię" i już było gdzieś zapisane, nikt się nie przyłożył do tego żeby sprawdzić czy faktycznie tak jest. Zastanawiam się czy czasem gdybym poprosiła o takie zaświadczenie po odstawieniu od piersi to czy też nie dostałabym go tak zwyczajnie 'na gębę'?
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2385 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2386 | |||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2014-09-14 o 15:54 |
|||
|
|
|
#2387 |
|
Konto usunięte
|
borze liściasty..
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa operatywna mamusia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie dziwne okropnie, jak mnie cos nie interesuje i mam to w nosie, np koty to nie chodze po forum dla kotow i nie wyciagam wszystkich histroii zwiazane z kotami Nie pisze tylko o tobie ale ogolnie ten watek mnie dziwi, jak na kobiety ktore niby maja caly swiat dla siebie dziwne ze tyle energii poswiecacie kobietom w ciazy i dzieciom/nie chiciania ich/czy tez ciagle historie jakie one to okropne |
|
|
|
|
#2390 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ależ ty masz malusieńką wyobraźnię i ograniczone horyzonty, które nie sięgają poza JA/MOJE/MNIE.
|
#2391 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4813560 5]sama zachowujesz się podobnie udzielając się w tym temacie
[/QUOTE]daltego ze duzo sie tu mowi o dzieciach a one mnie interesuja. Jak spotykam sie z kolezankami ktore nie maja/nie chca dzieci temat praktycznie nie istnieje. Dla tego dziwi mnie ze kobiety ktore maja temat w nosie nie maja innych tematow oprucz dzieci, "mamusiek" i ciezarnych. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 17:31 |
|
|
|
#2393 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po drugie: jak już zauważyłaś, w tym wątku wymieniamy się spostrzeżeniami dotyczącymi dzieci ale w negatywny sposób, typu wymuszanie urlopu macierzyńskiego, nieumiejętność wychowania dziecka, które potem jest uciążliwe dla całego społeczeństwa itp. Te sprawy dotyczą także nas. |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lepiej przeznaczyc ta energie na cos co nas interesuja i co mozemy zmienic czy kontrolowac. Niby swiat taki piekny bez dzieci a wy tyle czas na forum spedzacie rozmawaiajac o nich...jak cos mnie tak starsznie drazn/denerwujei to unikam jak tylko moge...dziwne dla mnie strasznie dziwne. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 17:40 |
|
|
|
|
#2395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
pisza o dzieciach...temat ktory mnie interesuje, wszystkie strony tego tematu
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 17:52 |
|
|
|
#2397 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
fakt nie ogarniam ze kobiety nieogrniczone bez dzieci wolne do robienie co chca ktore nie chca i nei lubia dzieci siedza na MzK czy ciagle pisza o dzieciach. Poprostu nie ograniam. Chyba ze sie nie ma ciekawszego zajecia czy zainteresowania, to wtedy rozumiem. Dziecko pluje gume na ciebie w autobusie? Powiedziala bym rodzicowi zeby kontrolowal swoje dziecko i przesiadla sie. Coz tu duzo wiecej na ten temat dystkutowac
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 18:00 |
|
|
|
#2399 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Błagam Cię nie wygrzebuj starego tematu, który dawno jest zamknięty(mówię o tym byciu wolnym bez dzieci) bo to nie ma sensu. Przecież Ty jesteś taka wolna, taka super. |
|
|
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
czy to, że nie chcemy mieć dzieci oznacza, że mamy udawać, że one nie istnieją, nie mają racji bytu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

tzn. ja sie zgadzam,że mogła odespać np. nocną pobudkę(nie wiem,czy wiesz,ale dzieci mają zwyczaj nie przesypiać nocy)ale powiedz ,gdyby była np. godzina bonusowa dla studentów,to nie korzystałabyś z niej,gdyby Ci sie należała ?
Jak widać, wróciłam, więc żyję ;D

i kolejne trzy mi się szykują.
Haters Gonna Hate