Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 11:35   #4201
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez Sowa06 Pokaż wiadomość
Ale widziałam ostatnio promocję na maski Loreala. Po tym, jak Elseve Extreme Total Repair okazała się kolejną ulubioną maską (działa inaczej niż Chantal kokosowy), chciałam wypróbować coś innego. Wybrałam Elseve Total Repair 5, i też jest cudowna
Dla mnie te maski to bliźniaczki i kocham je obie
Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Nadeszła pora na aktualizację Pierwsze zdjęcie sprzed prawie 13 miesięcy, drugie z wczoraj. Przez ten czas były podcinane dwa razy.

Ten drugi raz ciachałam w czwartek i poszło ok. 3 cm (miejscami trochę więcej) Zostało ściętych dużo farbowanych włosów, i teraz mam już prawie całe swoje naturalne, z czego bardzo się cieszę
Gęste, zdrowe, piękne

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A ja dziś skusilam się na nowa wersję odżywki GK oil nutritive
Nowy skład jest na blogu BHC. Wszystkie odżywki GK maja zmienione składy, opakowanie ma tez trochę inny kształt. Kuiłam w Tesco, szampony też pozmieniali.

Stara wersję uwielbiałam, ale czasem robiła mi miotłę. Jestem ciekawa jak ocenię nową
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 11:41   #4202
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sowa06 Pokaż wiadomość
Chantal kokosowy okazał się dla mnie najlepszą nawilżającą maską, zmiękczył nawet sztywne końcówki

Ale widziałam ostatnio promocję na maski Loreala. Po tym, jak Elseve Extreme Total Repair okazała się kolejną ulubioną maską (działa inaczej niż Chantal kokosowy), chciałam wypróbować coś innego. Wybrałam Elseve Total Repair 5, i też jest cudowna
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Dla mnie te maski to bliźniaczki i kocham je obie

Gęste, zdrowe, piękne

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A ja dziś skusilam się na nowa wersję odżywki GK oil nutritive
Nowy skład jest na blogu BHC. Wszystkie odżywki GK maja zmienione składy, opakowanie ma tez trochę inny kształt. Kuiłam w Tesco, szampony też pozmieniali.

Stara wersję uwielbiałam, ale czasem robiła mi miotłę. Jestem ciekawa jak ocenię nową
Ciekawa jestem, czy teraz ta Oil Nutrive nie będzie mi robił takiego przychlastu, jak wcześniej Kiedyś spróbuję, na razie mam ostre zapasy innych produktów
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 12:15   #4203
Sowa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Piękne! Z takim przyrostem za rok będziemy Ci zazdrościć i długości i gęstości

Postanowiłam nie dać się ponieść i kliknę nowe maski dopiero jak coś zużyję ze swojego zbioru. Ale został wpisany na chciejlistę.

Maskę Elseve Total Repair miałam, nawet dwa opakowania i bardzo lubię. Ogólnie lubię Elseve, kiedyś namiętnie używałam odżywki z ceramidami, tej żółtej i moje włosy miały się całkiem dobrze, a to było przed świadomą pielęgnacją. Z tego typu produktów lubię też odżywkę Repair Welli, są często w promocji w Rossmanie, 500 ml za 10 zł.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dla mnie te maski sprawiły się lepiej niż wszystkie cudactwa włosomaniaczek. Te odżywki Welli miałam, kilka rodzajów, chyba najlepiej wypadała "shine", jednak trochę obciążały. Aktualnie z odżywek mam Garnier Oleo Repair.

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48132015]Ciekawa jestem, czy teraz ta Oil Nutrive nie będzie mi robił takiego przychlastu, jak wcześniej Kiedyś spróbuję, na razie mam ostre zapasy innych produktów [/QUOTE]

Mi Oil Nutrive strasznie obciążył włosy, chociaz na końcówki był dobry... Ale i tak szału po tej masce nie było.
Sowa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 12:21   #4204
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z wątku o Hebe pisały, że bananowe Kallosy też u nich są. Dawno w Hebe nie byłam, ale wierzę im na słowo
Hm, zastanawiam się, czy nie wykupią mi ich na pniu
Cytat:
Kusi mnie kilka masek: chantal kokosowy i waniliowy, stapiz ha i kallos czekoladowy.
Znalazłam już sprzedawcę, który ma wszystkie. Hmmmm

Eh, ja sobie chyba znalazłam 6 litrów masek do kupienia
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 13:21   #4205
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A nie chcesz małych opakowań? W takie celuję, bo co prawda litr wychodzi taniej w porównaniu do nich, ale chyba bym kilka lat duże opakowania zużywała

Stary 2014-09-14, 13:51   #4206
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A nie chcesz małych opakowań? W takie celuję, bo co prawda litr wychodzi taniej w porównaniu do nich, ale chyba bym kilka lat duże opakowania zużywała

Małych rozmiarów w ogóle nie lubię
Stary 2014-09-14, 14:02   #4207
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, zastanawiam się, czy nie wykupią mi ich na pniu

Promocja chyba jest do jutra, może się uspokoi w Hebe
Jakie Cię interesują prócz Kallosów?

Cytat:

Z ciekawości, ile średnio ml zużywasz i jak często myjesz włosy?
U mnie trochę tego schodzi, bo myję codziennie i często wolę zaryzykować kupienie litra w ciemno, który się i tak zużyje niż kupować droższego malucha.
A na duże niewygodne puchy mam sposób. Strzykawka 100ml i opakowanie po odżywce np. 200ml. Wygodnie pod prysznicem, bez wkładania paluchów. A puchę można schować po łóżkiem, żeby nie wkurzała Stać sobie może długo i cierpliwie czekać na kolejkę
Stary 2014-09-14, 14:07   #4208
Konto usunięte

U mnie było podobnie, gdy miałam długie włosy- myte codzienne, w dodatku o normalnej gęstości potrafią zaserwować niezłe zdziwienie, w jakim tempie schodzą maski i generalnie produkty do kłaków
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 14:12   #4209
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Z ciekawości, ile średnio ml zużywasz i jak często myjesz włosy?
U mnie trochę tego schodzi, bo myję codziennie i często wolę zaryzykować kupienie litra w ciemno, który się i tak zużyje niż kupować droższego malucha.
A na duże niewygodne puchy mam sposób. Strzykawka 100ml i opakowanie po odżywce np. 200ml. Wygodnie pod prysznicem, bez wkładania paluchów. A puchę można schować po łóżkiem, żeby nie wkurzała Stać sobie może długo i cierpliwie czekać na kolejkę
Też myję codziennie i na miesiąc idzie mi tak 250 ml odżywki po myciu plus maska raz lub dwa w tygodniu, tu mam kilka na zmianę i wolno schodzą. Tylko że moje włosy lubią lekką pielęgnację, czasami odpuszczam odżywkę i daję tylko serum, więc jakoś mam wrażenie, że kiedy ja to zużyję.
W łazience trzymam tylko szampon i jedną odżywkę, wszystkie baniaczki też przekładam do mniejszych opakowań, bo albo w domu się krzywią, że mam drogerię albo mieszkam z mniej szurniętymi kosmetycznie dziewczynami, które w ogóle nie używają takich wynalazków :p

Stary 2014-09-14, 14:30   #4210
Erishkigal
Raczkowanie

swan999, pięknie rosną i falują Jeszcze trochę zapuszczania i będą naprawdę robić wrażenie!

Na moje włosy idzie ok. 10 ml odżywki/maski na raz, nakładam od ramienia w dół. To chyba nie tak dużo, chociaż z drugiej strony moje włosy nie są bardzo gęste, no i im niżej, tym cieniej Czasami czytam gdzieś, że ktoś miał maskę 200 ml na 4 użycia, 50 ml na raz?!

Ja z wielkimi baniakami radzę sobie tak, że wybieram maskę ze słoika... łyżką W sumie to robię tak z wszystkimi maskami w słoikach. Nie cierpię wybierać maski ze słoika palcami, ale to może dlatego, że zazwyczaj hoduję długaśne szpony, i połowa maski zostaje za nimi
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 14:34   #4211
hello_nka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
swan999, pięknie rosną i falują Jeszcze trochę zapuszczania i będą naprawdę robić wrażenie!

Na moje włosy idzie ok. 10 ml odżywki/maski na raz, nakładam od ramienia w dół. To chyba nie tak dużo, chociaż z drugiej strony moje włosy nie są bardzo gęste, no i im niżej, tym cieniej Czasami czytam gdzieś, że ktoś miał maskę 200 ml na 4 użycia, 50 ml na raz?!

Ja z wielkimi baniakami radzę sobie tak, że wybieram maskę ze słoika... łyżką W sumie to robię tak z wszystkimi maskami w słoikach. Nie cierpię wybierać maski ze słoika palcami, ale to może dlatego, że zazwyczaj hoduję długaśne szpony, i połowa maski zostaje za nimi

Wlasnie sie zastanawiam czy oplaca sie te baniaki kupowac przy mani kupowania wiecznie nowych rzeczy..
W jakim tempie to zuzywacie? Ja mam to mniejsze wydanie kallosa i mam juz dwa miesiace.. Bo ciagle cos nowgo wpada;p

zapuszczamy! cel- 60cm
hello_nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 14:35   #4212
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Promocja chyba jest do jutra, może się uspokoi w Hebe
Jakie Cię interesują prócz Kallosów?
Może wytrzymam Nie zrobiłam sobie żadnego prezentu z okazji obrony i dostania się na doktorat - organizm się dopomina

Sericale: Carota i Placenta na pewno, chociaż pamiętam, że ten drugi chyba paskudnie pachniał
Cytat:
Też myję codziennie i na miesiąc idzie mi tak 250 ml odżywki po myciu plus maska raz lub dwa w tygodniu, tu mam kilka na zmianę i wolno schodzą. Tylko że moje włosy lubią lekką pielęgnację, czasami odpuszczam odżywkę i daję tylko serum, więc jakoś mam wrażenie, że kiedy ja to zużyję.
W łazience trzymam tylko szampon i jedną odżywkę, wszystkie baniaczki też przekładam do mniejszych opakowań, bo albo w domu się krzywią, że mam drogerię albo mieszkam z mniej szurniętymi kosmetycznie dziewczynami, które w ogóle nie używają takich wynalazków :p
Coś Ci pokażę
KLIK!

Myślę, że obecnie obijam się o setkę Ale jestem raczej przypadkiem, który zawsze nakłada maski na bogato (na czym się czasami przejeżdżam ).
Stary 2014-09-14, 14:49   #4213
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hello_nka Pokaż wiadomość
Wlasnie sie zastanawiam czy oplaca sie te baniaki kupowac przy mani kupowania wiecznie nowych rzeczy..
W jakim tempie to zuzywacie? Ja mam to mniejsze wydanie kallosa i mam juz dwa miesiace.. Bo ciagle cos nowgo wpada;p

W takiej sytuacji rzeczywiście lepiej najpierw kupić małe opakowanie, a potem ewentualnie duże, jeśli maska będzie pasować Ja na szczęście już się dawno wyleczyłam z kupowania nowych kosmetyków do włosów, znalazłam już kilka sprawdzonych produktów. Obecnie mam 5 masek/odżywek, co i tak na mnie jest niezłym wynikiem Normalnie mam 2-3 maski na raz
Stary 2014-09-14, 14:52   #4214
hello_nka
Raczkowanie

Cytat:
W takiej sytuacji rzeczywiście lepiej najpierw kupić małe opakowanie, a potem ewentualnie duże, jeśli maska będzie pasować Ja na szczęście już się dawno wyleczyłam z kupowania nowych kosmetyków do włosów, znalazłam już kilka sprawdzonych produktów. Obecnie mam 5 masek/odżywek, co i tak na mnie jest niezłym wynikiem Normalnie mam 2-3 maski na raz

Mysle zeby w ogole kupic sobie jeden taki sloj i miec nie tylko sam na wlosy ale do roznych tuningow;p

zapuszczamy! cel- 60cm
Stary 2014-09-14, 14:52   #4215
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Coś Ci pokażę
KLIK!

Myślę, że obecnie obijam się o setkę Ale jestem raczej przypadkiem, który zawsze nakłada maski na bogato (na czym się czasami przejeżdżam ).
Widziałam już kiedyś :p
Też mam skłonności do gromadzenia, kiedyś była to pielęgnacja, potem kolorówka i lakiery, a z rzeczy niekosmetycznych torebki i woski YC. Potem nałóg minął, a ja zostawałam z ogromnymi zapasami i w pewnym momencie zaczęło mi to ciążyć. Wyciągnęłam z tego wniosek, że więcej do takich ilości nie wrócę i wolę kupować mniej, a częściej, bo w sklepie nie zabraknie.
Także o ile macie rację, że taniej wychodzi litr i zachomikowanie pudełka, to najpierw muszę coś zużyć, żeby mieć je gdzie schować

Stary 2014-09-14, 16:07   #4216
Melanchton
Zakorzenienie

Ja dotychczas byłam zwolenniczką małych opakowań, ale Kallosa Color kupię litrowego, bo jest boski.
Chyba trafiłam na dobry trop pielęgnacyjny! Co zabawne olej lniany solo powoduje u mnie przychlast, a karite jeden wielki pusz.
Stary 2014-09-14, 16:11   #4217
Erishkigal
Raczkowanie

Dzisiaj dodałam do maski drożdżowej żółtko i łyżkę nafty. Śmierdziało przeokropnie Dużo tego wyszło, więc nałożyłam nie tylko na skórę głowy, ale i na włosy. I po raz pierwszy czułam chwilami lekkie mrowienie na skórze głowy, myślę, że to zasługa nafty. Chyba teraz zacznę codziennie dodawać jej łyżkę do maski drożdżowej
Stary 2014-09-14, 16:12   #4218
hello_nka
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj dodałam do maski drożdżowej żółtko i łyżkę nafty. Śmierdziało przeokropnie Dużo tego wyszło, więc nałożyłam nie tylko na skórę głowy, ale i na włosy. I po raz pierwszy czułam chwilami lekkie mrowienie na skórze głowy, myślę, że to zasługa nafty. Chyba teraz zacznę codziennie dodawać jej łyżkę do maski drożdżowej

Nafta daje super efekty! Ale chyba nie mozna z nia przeginac

zapuszczamy! cel- 60cm
Stary 2014-09-14, 16:12   #4219
Konto usunięte

Cytat:
Też mam skłonności do gromadzenia, kiedyś była to pielęgnacja, potem kolorówka i lakiery, a z rzeczy niekosmetycznych torebki i woski YC.
Potem nałóg minął, a ja zostawałam z ogromnymi zapasami i w pewnym momencie zaczęło mi to ciążyć. Wyciągnęłam z tego wniosek, że więcej do takich ilości nie wrócę i wolę kupować mniej, a częściej, bo w sklepie nie zabraknie.
Także o ile macie rację, że taniej wychodzi litr i zachomikowanie pudełka, to najpierw muszę coś zużyć, żeby mieć je gdzie schować
Piąteczka Mnie to jednak sprawia przyjemność, nie są to ilości chorobowe

Melanchton, Kallos Color kocham za działanie, ale jego zapach dosłownie przyprawiał mnie o ból głowy albo mdłości Nawet do golenia nie mogłam go znieść, dlatego 200 ml z litrowego opakowania wylądowało w koszu, po prostu nie mogłam.
Stary 2014-09-14, 17:15   #4220
swan999
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48130984]Jaka różnica Twoje włosy to mój faworyt w kategorii gęstości [/QUOTE]

Cytat:
Piękne! Z takim przyrostem za rok będziemy Ci zazdrościć i długości i gęstości
Cytat:
Gęste, zdrowe, piękne
Cytat:
Dziękuję nie mogę doczekać się aż będą dłuższe. Marzę o włosach do talii, ale zadowoliłaby mnie chociaż długość do zapięcia od stanika To moje minimum.

Ja nie lubię kupować produktów o dużych pojemnościach, bo potem ciężko mi je zużyć do końca. Myję włosy 3-4 razy w tygodniu i aż tak dużo nie muszę nakładać produktu na włosy. Ciągle nic nowego nie kupuję, mimo, że często mocno kusicie

Niedługo będzie w końcu jakieś denko. Ostatnio tak sobie policzyłam, że, żeby wykończyć moje zapasy do końca 2015 r. muszę mieć dwa denka w miesiącu.
Chociaż mam nadzieję, że szybciej mi to pójdzie...

http://DKMS.pl

Edytowane przez swan999
Czas edycji: 2014-09-14 o 17:16
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:27   #4221
kincza
Raczkowanie

Czesc dziewczyny jestem nowa i chciałabym mieć włosy do talii albo cos kolo tego. Muszę przestudiowac poprzednie watki. Zastanawiam sie nad wcierka z jantaru kiedyś faktycznie działała ale zapomniałam kupić kolejnego opakowania i pezestalam stosować włosy mam do zapięcia od stanika falowanie pyszace ale dochodze z nimi powoli do porozumienia także witam wszystkich
kincza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:30   #4222
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Jestem w szoku Od 1,5 roku używam do czesania włosów szczotki Tuft Detangle Brush, kiedyś było o niej całkiem głośno na blogosferze: http://www.wizazonline.pl/tangle-tee...a-porownawcza/ Na początku rzeczywiście była okej, w sumie nadal jest. Nieźle rozczesuje włosy, ale trochę ciągnie i wyrywa.
Dzisiaj z ciekawości sięgnęłam po mój stary grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. I... idealnie sunie po włosach, nic nie ciągnie, nie zgrzyta, a i po uczesaniu moje końcówki są jakby mniej szorstkie i nie puszą się Szkoda tylko, że jest plastikowy, bardzo to zaszkodzi moim włosom?
Też mam ta szczotkę i bardzo ją lubię używam razem z grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami Donegal. To jak szczotka radzi sobie ze splatanymi włosami i supełkami to bajka przynajmniej w przypadku moich włosów.

Cytat:
Arganowy Marion w mgiełce, ale nie wiem, czy taka forma Cię interesuje
Dzięki za propozycję jak skończę Gliss Kura w spraju to rozejrzę się za tym Marionem. Kiedyś miałam wersję w kolorze pomarańczowym, taką dwufazową i byłabardzo fajna.

Cytat:
Jeśli chodzi o przetłuszczanie, to nie widzę żadnych efektów Ale nie przeszkadza mi moje codzienne mycie włosów. Lubię jak są czyste, miękkie po myciu, i mogę częsciej je odżywiać Mam problemy z wyjściem do ludzi z włosami 'z dnia drugiego', które może nie są mocno przetłuszczone, ale oklapnięte.
Też myję codziennie czasami jak nigdzie nie wychodzę to co drugi dzień. Czuję się niekomfortowo kiedy muszę gdzieś wyjść z dwudniowymi włosami
Cytat:
Napisane przez Martyna0987 Pokaż wiadomość
Też muszę myć włosy codziennie i wcale mi to nie przeszkadza. Wolę poświęcić chwilę na umycie i mieć spokój
Ja nie powiem, że mi nie przeszkadza, bo tak nie jest. Wolałabym myć rzadziej, głownie z powodu długiego schnięcia moich włosów, ale jak mus to mus
Cytat:
Napisane przez Martyna0987 Pokaż wiadomość
Moje nie wysuszają się, bo myję delikatnymi szamponami i przed myciem nakładam na nie olej na 2 godz Poza tym słyszałam, że jeżeli włosy szybko się przetłuszczają, to trzeba je myć nawet codziennie, bo przez łój na skórze głowy nie dopływa tlen do cebulek i przez to włosy mogą wypadać. Poczytajcie sobie: http://estyl.pl/blog/2012/08/loj-i-d...rto-myc-wlosy/
Zwlekanie z myciem włosów może zaszkodzić
Jestem tego doskonałym przykładem

Cytat:
Napisane przez inspiron2 Pokaż wiadomość
Ja myje je codziennie jesli wychodze gdzies . Jesli nie wychodze to je przetrzymuje dzien , dwa. Strasznie mi wypadaja doslownie garsciami . Kiedy bylam je podciac fryzjerka zapytala czy je prostuje . Nie prostuje ich bo sa naturalnie proste . Czasem tylko przejechalam prostownica albo goracym powietrzem suszarki . Nie wiem od czego to zalezy . Szampony raczej delikatne uzywam i na zmiane.
Przyczyną wypadania może być właśnie przetrzymywanie włosów.

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48127544]Mnie moje włosy dużo bardziej podobały się przy cięciu w V i zdecydowanie do niego wrócę, gdy tylko włosy podrosną. Wrzucam foto jak wtedy wyglądały [/QUOTE]
jessuuu śliczne i włosy i cięcie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Garnier AiK zrobił mi najlepsze, najlepiej układające się i najbardziej puszyste włosy jakie miałam od lat. Jestem zakochana!!
Na moje włosy on nie działa prawie wcale
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Proste wykończenie było moim marzeniem przez wiele lat, kiedy fryzjerzy wmawiali mi, że tak się nie da, ale teraz wszędzie widzę dziewczyny z tak właśnie ściętymi włosami i przestało mi się to podobać. Niestety tak już mam, że jak coś wchodzi w powszechną modę, to z automatu przestaje mnie interesować

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Kamiliah, ja sobie chyba to zdjęcie przywłaszczę i pokażę fryzjerce, jak już włosy mi podrosną do tego V
ja też zakradnę sobie fotkę

Dziewczyny któraś z Was wstawiała tu kiedyś fotkę grzebienia ebonitowego. Ja chciałabym taki http://cosmeticstore.pl/showimage/im...uct/itemid/284 jego mozna stacjonarnie dostać

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:31   #4223
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kincza Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny jestem nowa i chciałabym mieć włosy do talii albo cos kolo tego. Muszę przestudiowac poprzednie watki. Zastanawiam sie nad wcierka z jantaru kiedyś faktycznie działała ale zapomniałam kupić kolejnego opakowania i pezestalam stosować włosy mam do zapięcia od stanika falowanie pyszace ale dochodze z nimi powoli do porozumienia także witam wszystkich
Hej! Zgodnie z tradycją na wątku prosimy o wkupne zdjęcie obecnej długości włosów plus opis pielęgnacji
Stary 2014-09-14, 17:33   #4224
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kincza Pokaż wiadomość
Witaj i prosimy o zdjęcie włosków

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 17:39   #4225
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
jessuuu śliczne i włosy i cięcie
Dzięki! Ale jak mówię, to zdjęcie z ubiegłego roku. Na forum Anwen (Viekki mnie zje, już to czuję ) wrzuciłam MWH, by się kilka razy nie powtarzać, tam można zobaczyć co obecnie mam na głowie i jak się moje kłaki zmieniały. Klik
Stary 2014-09-14, 17:52   #4226
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Uważałabym z naftą stosowana dzień w dzień. Nawet ja kiedy kompletnie dostałam świra na punkcie nafty i stosowałam nonstop przez 4 miesiące to na skóre nakładałam raz w tygodniu. Na włosy okazała się swietna, ale na przyrost raczej nic nie pomogła (4 miesiące..), albo minimalnie, ale jesli masz słabo ukrwioną skórę to może pomóc..
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 18:10   #4227
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Uważałabym z naftą stosowana dzień w dzień. Nawet ja kiedy kompletnie dostałam świra na punkcie nafty i stosowałam nonstop przez 4 miesiące to na skóre nakładałam raz w tygodniu. Na włosy okazała się swietna, ale na przyrost raczej nic nie pomogła (4 miesiące..), albo minimalnie, ale jesli masz słabo ukrwioną skórę to może pomóc..
Wiadomo, jeśli tylko zauważę jakieś negatywne skutki to przestanę jej używać Ogólnie mam taki skalp, że nic go nie podrażnia, i żaden kosmetyk u mnie nie spowodował wypadania, ale lepiej być ostrożnym.
I tak planowałam wypróbować naftę jako środek przyspieszający wzrost, i nie wiem, czy łączyć ją z drożdżami, czy przeprowadzić osobną kurację w przyszłości - jakby teraz mi urosły, to nie byłabym pewna, czy to zasługa nafty, czy drożdży
Stary 2014-09-14, 18:12   #4228
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48135726]Dzięki! Ale jak mówię, to zdjęcie z ubiegłego roku. Na forum Anwen (Viekki mnie zje, już to czuję ) wrzuciłam MWH, by się kilka razy nie powtarzać, tam można zobaczyć co obecnie mam na głowie i jak się moje kłaki zmieniały. Klik [/QUOTE]
to nieważne, że z ubiegłego roku cięcie mi się strasznie podoba i jak uda mi się zapuścić do tej długości do której chcę to też o takie poproszę fryzjera

Stary 2014-09-14, 18:33   #4229
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Może wytrzymam Nie zrobiłam sobie żadnego prezentu z okazji obrony i dostania się na doktorat - organizm się dopomina

Sericale: Carota i Placenta na pewno, chociaż pamiętam, że ten drugi chyba paskudnie pachniał

Coś Ci pokażę
KLIK!Zasłużyłaś
Zapach Placenty mi się podoba, jest trochę odurzający Z początku strasznie mnie odrzucał.

Intryguje mnie za to wersja keratynowa, miałaś może? Mam jednak przeczucie, że one wszystkie na jedno kopyto Bananowa Mila jest tego samego producenta i w sumie niewiele się różni działaniem od Latte i Placenty, mi to wystarcza
Cytat:
Też mam skłonności do gromadzenia, kiedyś była to pielęgnacja, potem kolorówka i lakiery, a z rzeczy niekosmetycznych torebki i woski YC. Potem nałóg minął, a ja zostawałam z ogromnymi zapasami i w pewnym momencie zaczęło mi to ciążyć. Wyciągnęłam z tego wniosek, że więcej do takich ilości nie wrócę i wolę kupować mniej, a częściej, bo w sklepie nie zabraknie.

Rozumiem to psychiczne obciążenie, nic fajnego Człowiek się już nie cieszy, że ma wybór, tylko go to przytłacza

Trochę z innej beczki, jakie znacie najbardziej wydajne odżywki/maski, a jakie najmniej? Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę

Podobną historię miałam ostatnio z odżywką Ziaji z cermidami, używałam jej do zmywania, starczyła mi na 4 razy, a efekt w porownaniu do maski marny. Na szczęście kosztowała piątaka

Za to np. taka kokosowa maska Chantal bardzo fajnie powleka włos, można nakładać malutko, a efekt jest. Podobnie mam z maskami Elseve z serii repair
Cytat:
Napisane przez Kamiliah Pokaż wiadomość
Piąteczka Mnie to jednak sprawia przyjemność, nie są to ilości chorobowe

Melanchton, Kallos Color kocham za działanie, ale jego zapach dosłownie przyprawiał mnie o ból głowy albo mdłości Nawet do golenia nie mogłam go znieść, dlatego 200 ml z litrowego opakowania wylądowało w koszu, po prostu nie mogłam.
Rozumiem doskonale. Pierwszą puchę oddałam. Drugą zużyłam w bólach kładąc garściami. Działanie super, ale ten zapach Im dlużej używałam, tym bardziej byłam obrzydzona. Typowy śmierdziuch to nie jest, ale straszny dusiciel. Do działania tej maski pasowałby mi świeży, owocowy zapach, a nie takie coś
Stary 2014-09-14, 18:41   #4230
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Trochę z innej beczki, jakie znacie najbardziej wydajne odżywki/maski, a jakie najmniej? Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę
Też mam ten zestaw, ale nakładam tą maskę bardzo oszczędnie, bo stosuję b/s i głownie bliżej końców włosów, ale jestem zadowolona z jej działania
Cytat:
Podobną historię miałam ostatnio z odżywką Ziaji z cermidami, używałam jej do zmywania, starczyła mi na 4 razy, a efekt w porownaniu do maski marny. Na szczęście kosztowała piątaka

Za to np. taka kokosowa maska Chantal bardzo fajnie powleka włos, można nakładać malutko, a efekt jest. Podobnie mam z maskami Elseve z serii repair
Ja strasznie, przeokropnie długo zużywam wszelkiego rodzaju maski i odżywki. Używam głównie tych b/s. Natomiast maski i odżywki d/s schodzą mi w żółwim tempie, bo używam nieregularnie i oszczędnie z powodu obawy przed obciążeniem i przetłuszczeniem włosów. Np. maska Biovax w saszetce o poj. 20 ml wystarcza mi spokojnie na 2-3 użycia a taki litrowy baniak maski to bym zużywała latami chyba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości