|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A ja dziś skusilam się na nowa wersję odżywki GK oil nutritive Nowy skład jest na blogu BHC. Wszystkie odżywki GK maja zmienione składy, opakowanie ma tez trochę inny kształt. Kuiłam w Tesco, szampony też pozmieniali. Stara wersję uwielbiałam, ale czasem robiła mi miotłę. Jestem ciekawa jak ocenię nową
|
||
|
|
|
#4202 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś spróbuję, na razie mam ostre zapasy innych produktów
|
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48132015]Ciekawa jestem, czy teraz ta Oil Nutrive nie będzie mi robił takiego przychlastu, jak wcześniej Kiedyś spróbuję, na razie mam ostre zapasy innych produktów [/QUOTE]Mi Oil Nutrive strasznie obciążył włosy, chociaz na końcówki był dobry... Ale i tak szału po tej masce nie było. |
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4205 |
|
Miss Pudernica
|
A nie chcesz małych opakowań? W takie celuję, bo co prawda litr wychodzi taniej w porównaniu do nich, ale chyba bym kilka lat duże opakowania zużywała
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie Cię interesują prócz Kallosów? ![]() Cytat:
U mnie trochę tego schodzi, bo myję codziennie i często wolę zaryzykować kupienie litra w ciemno, który się i tak zużyje niż kupować droższego malucha. A na duże niewygodne puchy mam sposób. Strzykawka 100ml i opakowanie po odżywce np. 200ml. Wygodnie pod prysznicem, bez wkładania paluchów. A puchę można schować po łóżkiem, żeby nie wkurzała Stać sobie może długo i cierpliwie czekać na kolejkę
|
||
|
|
|
#4208 |
|
Konto usunięte
|
U mnie było podobnie, gdy miałam długie włosy- myte codzienne, w dodatku o normalnej gęstości potrafią zaserwować niezłe zdziwienie, w jakim tempie schodzą maski i generalnie produkty do kłaków
|
|
|
|
#4209 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
W łazience trzymam tylko szampon i jedną odżywkę, wszystkie baniaczki też przekładam do mniejszych opakowań, bo albo w domu się krzywią, że mam drogerię albo mieszkam z mniej szurniętymi kosmetycznie dziewczynami, które w ogóle nie używają takich wynalazków :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
swan999, pięknie rosną i falują
Jeszcze trochę zapuszczania i będą naprawdę robić wrażenie! Na moje włosy idzie ok. 10 ml odżywki/maski na raz, nakładam od ramienia w dół. To chyba nie tak dużo, chociaż z drugiej strony moje włosy nie są bardzo gęste, no i im niżej, tym cieniej Czasami czytam gdzieś, że ktoś miał maskę 200 ml na 4 użycia, 50 ml na raz?! Ja z wielkimi baniakami radzę sobie tak, że wybieram maskę ze słoika... łyżką W sumie to robię tak z wszystkimi maskami w słoikach. Nie cierpię wybierać maski ze słoika palcami, ale to może dlatego, że zazwyczaj hoduję długaśne szpony, i połowa maski zostaje za nimi |
|
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie sie zastanawiam czy oplaca sie te baniaki kupowac przy mani kupowania wiecznie nowych rzeczy.. W jakim tempie to zuzywacie? Ja mam to mniejsze wydanie kallosa i mam juz dwa miesiace.. Bo ciagle cos nowgo wpada;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sericale: Carota i Placenta na pewno, chociaż pamiętam, że ten drugi chyba paskudnie pachniał ![]() Cytat:
![]() KLIK! Myślę, że obecnie obijam się o setkę Ale jestem raczej przypadkiem, który zawsze nakłada maski na bogato (na czym się czasami przejeżdżam ).
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na szczęście już się dawno wyleczyłam z kupowania nowych kosmetyków do włosów, znalazłam już kilka sprawdzonych produktów. Obecnie mam 5 masek/odżywek, co i tak na mnie jest niezłym wynikiem Normalnie mam 2-3 maski na raz
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle zeby w ogole kupic sobie jeden taki sloj i miec nie tylko sam na wlosy ale do roznych tuningow;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4215 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Też mam skłonności do gromadzenia, kiedyś była to pielęgnacja, potem kolorówka i lakiery, a z rzeczy niekosmetycznych torebki i woski YC. Potem nałóg minął, a ja zostawałam z ogromnymi zapasami i w pewnym momencie zaczęło mi to ciążyć. Wyciągnęłam z tego wniosek, że więcej do takich ilości nie wrócę i wolę kupować mniej, a częściej, bo w sklepie nie zabraknie. Także o ile macie rację, że taniej wychodzi litr i zachomikowanie pudełka, to najpierw muszę coś zużyć, żeby mieć je gdzie schować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dotychczas byłam zwolenniczką małych opakowań, ale Kallosa Color kupię litrowego, bo jest boski.
![]() Chyba trafiłam na dobry trop pielęgnacyjny! Co zabawne olej lniany solo powoduje u mnie przychlast, a karite jeden wielki pusz.
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dodałam do maski drożdżowej żółtko i łyżkę nafty. Śmierdziało przeokropnie
Dużo tego wyszło, więc nałożyłam nie tylko na skórę głowy, ale i na włosy. I po raz pierwszy czułam chwilami lekkie mrowienie na skórze głowy, myślę, że to zasługa nafty. Chyba teraz zacznę codziennie dodawać jej łyżkę do maski drożdżowej
|
|
|
|
#4218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nafta daje super efekty! Ale chyba nie mozna z nia przeginac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to jednak sprawia przyjemność, nie są to ilości chorobowe ![]() Melanchton, Kallos Color kocham za działanie, ale jego zapach dosłownie przyprawiał mnie o ból głowy albo mdłości Nawet do golenia nie mogłam go znieść, dlatego 200 ml z litrowego opakowania wylądowało w koszu, po prostu nie mogłam.
|
|
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48130984]Jaka różnica
Cytat:
Cytat:
nie mogę doczekać się aż będą dłuższe. Marzę o włosach do talii, ale zadowoliłaby mnie chociaż długość do zapięcia od stanika To moje minimum.Ja nie lubię kupować produktów o dużych pojemnościach, bo potem ciężko mi je zużyć do końca. Myję włosy 3-4 razy w tygodniu i aż tak dużo nie muszę nakładać produktu na włosy. Ciągle nic nowego nie kupuję, mimo, że często mocno kusicie ![]() Niedługo będzie w końcu jakieś denko. Ostatnio tak sobie policzyłam, że, żeby wykończyć moje zapasy do końca 2015 r. muszę mieć dwa denka w miesiącu. Chociaż mam nadzieję, że szybciej mi to pójdzie... Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-14 o 17:16 |
||
|
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
jestem nowa i chciałabym mieć włosy do talii albo cos kolo tego. Muszę przestudiowac poprzednie watki. Zastanawiam sie nad wcierka z jantaru kiedyś faktycznie działała ale zapomniałam kupić kolejnego opakowania i pezestalam stosować włosy mam do zapięcia od stanika falowanie pyszace ale dochodze z nimi powoli do porozumienia także witam wszystkich
|
|
|
|
#4222 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48127544]Mnie moje włosy dużo bardziej podobały się przy cięciu w V i zdecydowanie do niego wrócę, gdy tylko włosy podrosną. Wrzucam foto jak wtedy wyglądały [/QUOTE]jessuuu i włosy i cięcie Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny któraś z Was wstawiała tu kiedyś fotkę grzebienia ebonitowego. Ja chciałabym taki http://cosmeticstore.pl/showimage/im...uct/itemid/284 jego mozna stacjonarnie dostać
|
|
#4223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki! Ale jak mówię, to zdjęcie z ubiegłego roku. Na forum Anwen (Viekki mnie zje, już to czuję
) wrzuciłam MWH, by się kilka razy nie powtarzać, tam można zobaczyć co obecnie mam na głowie i jak się moje kłaki zmieniały. Klik
|
|
|
|
#4226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak planowałam wypróbować naftę jako środek przyspieszający wzrost, i nie wiem, czy łączyć ją z drożdżami, czy przeprowadzić osobną kurację w przyszłości - jakby teraz mi urosły, to nie byłabym pewna, czy to zasługa nafty, czy drożdży
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48135726]Dzięki! Ale jak mówię, to zdjęcie z ubiegłego roku. Na forum Anwen (Viekki mnie zje, już to czuję
) wrzuciłam MWH, by się kilka razy nie powtarzać, tam można zobaczyć co obecnie mam na głowie i jak się moje kłaki zmieniały. Klik [/QUOTE]to nieważne, że z ubiegłego roku cięcie mi się strasznie podoba i jak uda mi się zapuścić do tej długości do której chcę to też o takie poproszę fryzjera
|
#4229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Człowiek się już nie cieszy, że ma wybór, tylko go to przytłaczaTrochę z innej beczki, jakie znacie najbardziej wydajne odżywki/maski, a jakie najmniej? Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę![]() Podobną historię miałam ostatnio z odżywką Ziaji z cermidami, używałam jej do zmywania, starczyła mi na 4 razy, a efekt w porownaniu do maski marny. Na szczęście kosztowała piątaka ![]() Za to np. taka kokosowa maska Chantal bardzo fajnie powleka włos, można nakładać malutko, a efekt jest. Podobnie mam z maskami Elseve z serii repair Cytat:
Im dlużej używałam, tym bardziej byłam obrzydzona. Typowy śmierdziuch to nie jest, ale straszny dusiciel. Do działania tej maski pasowałby mi świeży, owocowy zapach, a nie takie coś
|
|||
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a taki litrowy baniak maski to bym zużywała latami chyba
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Kiedyś spróbuję, na razie mam ostre zapasy innych produktów 

Nawet do golenia nie mogłam go znieść, dlatego 200 ml z litrowego opakowania wylądowało w koszu, po prostu nie mogłam.

Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz
Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę