Maski do włosów

Pettenon Cosmetici Serical, Keratin Crema Alla Cheratina Maska do włosów z keratyny

E-Glamour.pl
Kallos Cosmetics Keratin maska do włosów 1000 ml dla kobiet
Kallos Serical Keratin Maska do włosów 1000ml
Kallos Serical Crema Alla Cheratina

• 17 kwietnia 2020 o 18:12
    Serical nie zawodzi
    Lubię litrowe baniaki Sericala-zieloną Placentę za obfity wysyp baby hair, zaś Latte za cudny zapach i świetne działanie na włosach. Recenzowaną wersję musiałam wypróbować koniecznie, bo moje włosy* keratynę kochają. *długie, geste, raczej normalnej grubości, zdrowe, nie(z)niszczone, jedynie okresowe troszkę suche na końcach. Przetłuszczające się. Maski to dla mnie kosmetyki do włosów ,,bardziej", dlatego więcej od nich wymagam-dogłębnego nawilżenia, które się utrzymuje dłuższy czas, porządnego wygładzenia i dobrego działania na skórę głowy, bo maski nakładam też na skalp. Maskę nakładam raz w tygodniu na 30 minut, pod ogrzany suszarką ręcznikowy turban. Na całą długość i skórę głowy. Serical Keratina dobrze wygładza włosy ułatwiając ich rozczesywanie bez łamania.Nawilża i zmiękcza je, ale jednocześnie sprawia, że są mięsiste i pełne życia, nie jest to nawilżenie do oklapu i włosów mega delikatnych jak u dziecka-moje włosy nie są grube i nie chcę aby sprawiały wrażenie jeszcze cieńszych czy delikatniejszych, zawsze szukam tego efektu włosów gładkich, ale też ze strukturą i życiem, a nie przegładzona tafla. Serical Keratina nadaje blask, nadaje miękkość i gładkość, ale przy tym nie ulizuje i nie obciąża włosów. Za to ją lubię. Przy regularnym używaniu włosy są dobrze odżywione, chronione przed zniszczeniami i trzymają się w nienagannej kondycji. Nie należy z nią przesadzać, bo to maska proteinowa, w składzie nie ma konkretnej porcji emolientów i olejków, więc co wrażliwsze na proteiny włosy może puszyć. Moim nie szkodzi, bo lubią się z keratyną(za to nie lubią protein jajecznych i kaszmirowych). Skórze głowy nie robi krzywdy-nawilża i odżywia, a przy tym nie podrażnia i nie obciąża jej, nie powoduje łupieżu czy wzmożonego wypadania. Maska jest gęsta i kremowa, super się nakłada-dobrze do włosów przywiera i można ją wmasowywać w długość tak jak lubię najbardziej. Przy spłukiwaniu trzeba się troszkę wysilić, bo jednak dobrze się na głowie trzyma. Bardzo ładnie pachnie, troszkę ciężko i pudrowo, tak perfumeryjnie-mi przypomina to zapach kaszmirowego mydła pod prysznic Ziaja, które tak kocham. Więc używanie tej maski to dla mnie duża przyjemność, a lubię używanie masek do włosów traktować jak mini rytuał spa, który należy się każdej kobiecie :) Daję jej cztery gwiazdki, bo jednak moje serce należy do jej cudownej błękitnej siostry Latte :)
  • 31 stycznia 2016 o 13:30
    nie dla moich włosów
    Producent obiecał ułatwienie rozczesywanie włosów, eliminacje puszenia się i elektryzowania oraz miękkie włosy. Niestety sprawdziła się tylko przy rozczesywaniu (dlatego 1/2 *). Włosy jak się puszyły tak się puszyły nawet po jej zastosowaniu oraz nie były miękkie w dotyku. Dodatkowo jeszcze bardzo obciążała włosy. Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 31 października 2015 o 16:26
    Moje wlosy ją lubią
    Maska jak widać po nazwie jest kreatynowa, pachnie przepięknie , ale jest to zapach chemiczny, bo ni przypomina mi niczego znajomego. Konsystencja kosmetyku gęsta, która świetnie rozprowadza się po włosach, łatwo ją zmyć z włosów, nie przetłuszcza ich ani trochę, ja ją nakładam nawet na skalp. Włosy po użyciu są bardzo gładkie, pachnące i sypkie, jednak wydaje mi się, że maska jest z tych średnio nawilżających, mimo wszystko służy moim włosom. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
  • 4 czerwca 2015 o 13:28
    świetna
    Mam cienkie, zdrowe, przetłuszczające się włosy, naturalny ciemny brąz. Od Kallosa keratina oczekiwałam nabłyszczenia i uzyskałam ten efekt. Jednocześnie maska nie przetłuszcza szybciej moich włosów. Najlepszy efekt oczywiście gdy trzymam ją pod czepkiem, a dodatkowo "podgrzeję" maskę suszarką). Cena 10 zł, mega wydajność. Polecam. Używam tego produktu od: stycznia 2015 Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 24 maja 2015 o 12:28
    Nie przepadam za nią.
    Kupiłam tę maskę po przeczytaniu pozytywnych opinii. Nie działa na moich włosach praktycznie wcale. Dodam, że mam włosy grube i gęste. Pachnie jak dla mnie niezbyt dobrze, zapach jest intensywny i niezbyt ładny. Pudełko jest fatalne, zakrętka w ogóle nie zdaje egzaminu, a maskę ciężko jest wydobyć. Ma dziwną, zbyt wodnistą konsystencję i ciężko ją nałożyć na włosy. Dodatkowo obciąża, włosy są przyklapięte. Jedynym plusem jest to, że włosy są błyszczące. A i sprawdza się całkiem ok, przy olejowaniu metodą "na odżywkę" Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: w połowie 1 (maska jest mega wydajna)