|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Nie wiem czy akurat do karmienia ten sako będzie wygodny, bo raz, że problem ze wstawaniem, a tu jeszcze dziecko na rękach, a dwa że z tego co pamiętam to jednak wygodniej jest jak jest porządne podparcie pod plecy, bo inaczej kręgosłup boli, bo trochę czasu jednak się na tym karmieniu spędza. Ja planuje fotel i rogala do karmienia. Właśnie przed chwilą małż mi przywiózł, bo był u rodziców.
magsik podobno za długo brać magnez to też niedobrze, bo tłumi nawet te skurcze dzięki którym macica ćwiczy przed porodem i potem poród jest dłuższy i często trzeba wspomagać się oxy. Mnie przy pierwszym też musieli ją podawać a wtedy też się sporo magnezu nalykalam, wiec coś w tym jest. |
|
|
|
#2132 | |||
|
Rozeznanie
|
Witamy się po wizycie!!!!!! Było super!! Juliuszek rośnie waga 3293
Szyjka mięciutka, i szykuje się już powoli do porodu. GBS ujemny ![]() Mam dwa zdjęcia mojego Cukiereczka- zaraz Wam wstawię ![]() Piękna Fuura ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakieś rozwarcie się pojawiło?
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
Moje Szczęście!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idziemy łeb w łeb Nie nie mam jeszcze rozwarcia
|
|
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tym co pisałyście, ja magnezu nie biorę od tygodnia jakoś. Gosiakk23 gratulacje udanej wizyty i wagi Juliuszka !
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-15 o 17:48 |
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- śliczny
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia super, że wszystko dobrze. I waga i termin już do rodzenia się nadaje, więc czekam aż i Ty wybierzesz się na porodowke
Szkoda, że nie da się jakoś sprawdzić kiedy to nastąpi, bo ciekawość mnie zjada, a Tomek taki niezdecydowany. Już z Lenka łatwiej było przewidzieć kiedy nastąpi godzina zero. Swoją drogą ją już tulilam i na następny dzień mialysmy wyjść ze szpitala, wiec to moja najdłuższa ciąża
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-09-15 o 18:11 |
|
|
|
|
#2140 |
|
in the dark of night
|
jako uczestniczka wątku chciałam od siebie dodać, że moim zdaniem tutaj Lilotka została bardzo elegancko sprowokowana, nie raz nie dwa Poczwarkah tutaj kontrowersyjne posty wklejała, punkty nawet dostała za swoje słowa i została usunięta z klubu mamusiowego. Dobrze, że zgłosiłaś, niech rozstrzygnie Moderator.
|
|
#2141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i liczne zdjęcie synka, aż zazdroszczę.Cytat:
. Oby tak dalej.... Mało się udzielam bo wiele mi się nie podoba i do tej pory starałam się to ignorować ale aż i się zagotowało jak przeczytałam o hedonizmie mamy!!!
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam kryzys, juz na prawde mam dosc, psychicznie juz nie daje rady, TZ naopowiadal wszystkim dwa tygodnie temu, ze juz zaraz bede rodzic, teraz wszyscy sie dopytuja, mama dzwoni codziennie, MAteusz mi na pilce nie da skakac, bo mowi ,ze to jego
![]() zrobcie cos ,zebym dzis albo jutro urodzila, bo Was zamecze, dluzy mi sie kazda godzina, wszystko mnie meczy, tyle juz wtrzymalam, ale ten ostatni tydzien widni mi sie jak wiecznosc, a jak sobie pomysle, ze niektore kobitki przenosza ciaze dwa tygodnie, to ma ochote sie upic
|
#2143 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Kurde tyle się napisałam i się skasowało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojciec wróci, to ogranie furę Amelci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za pomyślną akcję ![]() Ja również prowadzę ![]() Cytat:
Ale jak się ją odpowiednio ułoży to można na niej położyć dziecko, oczywiście pod całkowitą kontrolą. Zobaczymy, jak nie do karmienia to później też się przyda ![]() No i do karmienia rogalik ![]() Cytat:
A foteczki prześliczne Kurde mam taki budyń przez ten katar, mam nadzieję że nic nie pokręciłam i odpisałam tak jak chciałam.. Czegoś jednak mi tu brakuje, ale już nie mam siły szukać
05.12 - II kreski Edytowane przez PedzacaSkarpeta Czas edycji: 2014-09-15 o 18:45 |
||||||
|
|
|
#2144 |
|
Rozeznanie
|
No nie, Lilotka mnie publicznie wyzywa, a Wy piszecie że to moja wina? Coś tu się chyba komuś pomyliło...
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co będę jadła w trakcie KP - może wyłącznie marchewkę bo stwierdzę, że Oli to służy ale tak jak Poczwarkah uważam, że robienie z siebie męczennicy bo karmię piersią jest, w moim oczywiście osobistym odczuciu, przesadą. Znam matki, które żyły o sucharach i gotowanym kurczaku i dzieci miały problemy z żołądkiem,a znam też taką która 3 dni po porodzie jadła ostre tajskie jedzenie i jej synkowi nie było absolutnie nic. Mocno indywidualna kwestia moim zdaniem. Tak jak dla kogoś moja ochota na burgera może być głupotą tak dla mnie głupotą jest napychanie się słodyczami i fastfoodami w ciąży i marudzenie, że się przytyło 18 czy 20kg. Każda z nas dokonuje wyboru i powinna liczyć się z możliwymi konsekwencjami czy to będą problemy z trawieniem u malucha czy nadmierny przyrost wagi.
|
|
#2146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps nie polecam głupich metod przyspieszenia porodu typu olej rycynowy na który możesz się natknąć wertując w desperacji internet. Przetestowałam sama w pierwszej ciąży tydzień po terminie. Ostatnia głupota z mojej strony. Cytat:
Co do czopa... czy ja wiem... jakoś nie czuję aby to było już.
|
|
#2147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizyte! Zdjęcia piękne! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłam z placu zabaw. Ale mamy niewygodne ławki na podwórku Pochwalę się córcią - została dziś po raz trzeci królową leżakowania w przedszkolu czyli najgrzeczniejszą leżakującą dziewczynką
|
||||
|
|
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to już tylko czekać na TEN moment
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Tynka, dobrze Cię rozumiem. Co prawda mam tydzień więcej do terminu niż Ty, ale jednak to już końcóweczka. Sama nie wiem, czy bardziej chcę już urodzić, czy bardziej boję się tego z będzie po.
Ale ja generanie nienawidzę czekania, np. ostatnie dni przed wszelkimi egzaminami są stracone, nie umiem pracować na wysokich obrotach do ostatniej chwili, czekanie i świadomość, że niewiele zostało mnie jakoś wykańcza. Czekanie na wszystkie ważne wydarzenia to dla mnie katorga. Edytte, ja przez moment też zastanawiałam się, czy nie odchodzi mi czop, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że na pewno nie. Chociaż mam teraz bardzo gęsty, biały, galaretowaty czasami śluz (przepraszam, że tak obrazowo). Ale to chyba normalne. W pierwszej ciąży czop odszedł mi niecałe 8 godzin przed narodzinami synka, i był różowy.
|
#2150 | ||||
|
Rozeznanie
|
Poczwarka i Lilotka - a może najprościej będzie, jakbyście dodały się nawzajem do listy ignorowanych? Gdzieś w ustawieniach swoich można to zrobić. Jedna drugiej ciśnienia nie będzie podnosić, bo to nie wskazane na takim etapie już. ;-)
Bliższe mi jest podejście Poczwarki, co już gdzieś pisałam. IMO nie ma co rozbijać każdego problemu, bo i tak każda z nas ma inne podejście do wszystkiego, a nawracanie kogokolwiek w Internetach jeszcze nigdy się nie udało. Też jestem nastawiona idealistycznie, że sobie fajnie urodzę i będę ładnie karmić piersią jedząc mielone, a moje dziecko będzie waliło śliczne śmierdzące kupy. Ale może po prostu wszystkie zluzujmy? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio - szacun
Edytowane przez gargantuiczna Czas edycji: 2014-09-15 o 19:16 |
||||
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, doradźcie co robić. Od ponad półtorej godziny boli mnie bardzo brzuch, ciężko mi powiedzieć co ile mam skurcze, bo boli mnie cały czas, a za skurcz traktuję po prostu mocniejsze natężanie bólu. Dodatkowo zaczęło mnie czyścić (przepraszam za szczegóły). Przed kąpielą miałam takie natężenia co 5 min i trwały ok. 40 sek. Wzięłam ciepłą kąpiel, dwie no-spy i czekam, choć dalej boli tak samo i przeniosło się dodatkowo na uda.
Nie wiem co robić, jechać na ip czy czekać?
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wspomnę już o przygodach w toalecie w pierwszych dniach po porodzie pomimo lekkiej diety. Co do wagi to się ciesz jak mało przytyłaś. Ja niestety trochę więcej... nie chce się jednak usprawiedliwiać a jednocześnie tłumaczyć ale pewne leki i kombinacje mają też podobny efekt. Życzę Tobie i dziecku jak najlepiej i mam nadzieję że Twoje nowoczesne poglądy nie zostaną zweryfikowane przez życie. Ja zostanę jednak przy swoich zaściankowych. Pozdrawiam.
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
nazwałabym je Edyto innymi nie zaściankowymi ale to tylko moja opinia.
Ja nie oceniam, że to źle czy dobrze, że ktoś przytył mniej albo więcej. Rozumiem, hormony, leki, naturalne skłonności. Pisałam o przypadku zajadania słodyczy i fastfoodów bez umiaru. Mało przytyłam bo trzymam dietę - gdybym nie trzymała pewnie miałabym na plusie 2 czy 3 razy więcej. A co do poglądów - niech każda z nas sobie oceni co dla niej i jej dziecka najlepsze. Ja tam Ci życzę bezbolesnego porodu i bezproblemowego KP
zapraszam na mój blog z przepisami dla przyszłych mam z cukrzycą ciążową http://www.slodziutkamama.blogspot.com/ Edytowane przez slodziatek Czas edycji: 2014-09-15 o 19:24 Powód: uzupełnienie myśli |
|
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może poczekaj jeszcze chwilę, wykąp się jeszcze raz, a jak nie przejdzie to jedź na ip. A czy jest sens brania nospy na tym etapie?...
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Szacun nie szacun może głupota zwyczajnie - życie i to że jestem skazana na siebie. Tż pracuje dużo jest w domu praktycznie co dwa dni. Trzeba sobie jakoś radzić.
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edytte spokojnie ja sama na porodówkę jechałam hihi oczywiście siostra obok siedziała
|
|
#2160 | |
|
Raczkowanie
|
Zrobię, jak radzicie - poczekam jeszcze i zobaczymy co się stanie. Dziwne uczucie, bo myślałam, że jak są skurcze to albo boli, albo nie boli w ogóle, a tu boli cały czas, tylko raz mocniej a raz słabiej. Zobaczymy, może to mocne przepowiadacze?? ... czemu na brzuchu nie ma takiego paska ładowania jak np. w przeglądarce, kiedy się ściąga program, chociaż wiadamo, kiedy jest 100%
![]() Cytat:
czekamy, na razie ani nie puszcza, ani nie boli bardziej...Dariuska, właśnie doczytałam. Kurcze, rzeczywiście masz rację, bo to wcale nie muszą być bóle porodowe, bo ja jeszcze dodatkowo bardzo bardzo puchę. Oj, teraz to ja już całkiem nie wiem co robić.
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-09-15 o 19:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Szyjka mięciutka, i szykuje się już powoli do porodu. GBS ujemny 

za wizytę i liczne zdjęcie synka, aż zazdroszczę.

Ojciec wróci, to ogranie furę Amelci