Scent Bar LIII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 16:09   #3931
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

o niee, ja na diecie, a tu na wizazu wywala mi reklamę nowej karmelowej czekolady Wedla
Stary 2014-09-15, 16:12   #3932
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Aha. Czyli jestem ateistą, a moja wiara i więź z Kościołem katolickim jest urojona?
Po pierwsze, poza byciem ateistą i byciem katolikiem jest całkiem sporo innych możliwości bycia
Po drugie, nie mi oceniać Twoją wiarę i więź z Kościołem. Pisałeś wyżej, że masz kryzys wiary - IMO to Cię nie skreśla, no bo niby dlaczego? Wierzący może wątpić, to chyba znaczy, że myśli. (Ale ja nie jestem katoliczką, więc mogę się nie znać ).
Pisząc to, co napisałam o rzadko praktykujących, miałam na myśli całe rzesze tych, którzy twierdzą, że są katolikami, ale ich praktykowanie ogranicza się do poświęcenia koszyka na Wielkanoc albo wysłania dziecka do komunii albo wzięcia ślubu kościelnego po iluś tam latach olewania praktyki.
Po trzecie, to, że katolik ma praktykować, a nie tylko wierzyć, to nie mój wymysł, tylko zasady Kościoła katolickiego (zob. "Katechizm Kościoła Katolickiego", podrozdział "Przykazania kościelne" [punkty 2041-2043]), więc ewentualne pretensje proszę do tej instytucji
Edit: odnośnie podstawy praktykowania, czyli uczestnictwa w mszy niedzielnej i świątecznej ciekawie brzmią też punkty 2180-2181.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:29
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:15   #3933
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Gryxiu, ale jaka więź? Skoro sam przyznajesz, ze kościół odwiedzasz z rzadka. Czyli można przyjąć, ze jesteś sympatykiem KK - ale żeby zaraz członkiem...?
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
więź moze byc mentalna.
a jak ktos wierzy w boga, modli sie w domu, wiezry w zmartwychwstanie i trójce sw, a do koscioła nie chodzi to tez jest ateistą?
nie przesadzajmy w drugą strone
Nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć... skomplikowane
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:24   #3934
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
głównie chodziło mi o wykazanie iz ogolnie przyjete jest iz dzisiejsi chrzestni nie angazuja sie w wychowanie religinje dziecka i w tym aspekcie nie ma róznicy czy H jest wierzacy czy nie
Rozumiem, że o to ci chodziło. I niestety masz rację, że tak właśnie jest. Chrzestni obiecują i olewają. Bo dla nich taka obietnica nie ma znaczenia
A mi chodziło o to, że taka postawa (obiecywanie i olewanie danego słowa lub obiecywanie i brak nawet zamiaru dotrzymania obietnicy) jest dla mnie niezrozumiała i jej nie akceptuję.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
więź moze byc mentalna.
a jak ktos wierzy w boga, modli sie w domu, wiezry w zmartwychwstanie i trójce sw, a do koscioła nie chodzi to tez jest ateistą?
nie przesadzajmy w drugą strone
Się wtrącę: taki delikwent nie jest ateistą. O ile wiem, to jest chrześcijaninem. Ale jak świadomie rezygnuje z praktykowania (tu: chodzenia do kościoła), czyli odrzuca zasady swojej religii, to pewnie jest chrześcijaninem (nie kończyłam teologii, głowy nie dam), ale nie jest katolikiem

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-09-15 o 17:07
Stary 2014-09-15, 18:45   #3935
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to przyszła paczka z kosmetykami po złotówce (Betty! ), akcja "Bądź piękny jesienią" rozpoczęta
moja też już dotarła, 10kg
były też gratisy - 3 gąbki do zmywania (chyba na wypadek wycieku)

ja chrzcie własnych dzieci nie byłam, z powodów niżej wymienionych oraz dlatego, że właśnie w tym czasie dopadła mnie grypa i gorączka 40st. dałam słowne przyzwolenie tym, którzy nie mają oporów przed składaniem obietnic wychowywania dzieci w wierze. jeden chrzestny jest gitarzystą w kapeli metalowej, drugi właśnie się rozwodzi z własnej winy... a w kościele do dziś na mój podpis czeka zgoda... i jak tu traktować poważnie takie sprawy...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

a fogle to eko-foksika dla didki majstruję

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-09-15 o 18:21
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:47   #3936
golden_eye
Wtajemniczenie

IMO dla zrobienia komuś przyjemności to ja mogę zjeść kotleta będąc z wizytą, żeby się pani domu nie obraziła, że ona się napracowała a ja odmawiam.
nie takie rzeczy jak H. tworzy.

druga sprawa - ok. jestem zatwardziałym ateistą. głoszę to wszem i wobec całej rodzinie i znajomym żeby wszyscy wiedzieli że ja NIE WIERZĘ i te bajki nie dla mnie, zakładam, że ci od dziecka też to wiedzą. teraz nagle sram w gacie próbując załatwić coś, czego istnienie dopiero co negowałem, żeby zrobić komuś tam przyjemność. mimo że przeciez wiedzą, że ja jestem na nie. WTF? czyli co, albo nastąpiło cudowne nawrócenie albo robię z gęby dupę. w pierwsze wątpię. zostaje drugie.
tym bardziej, że H. na bank nie ma zamiaru dotrzymywać obietnic składanych przy okazji chrztu dzieciaka. to po cholerę obiecywać???? to jet robienie sobie z gęby podwójnej doopy.
i dla mnie nie ma znaczenia czy INNI chrzestni uczestniczą w wychowaniu dzieci w wierze. to co robią inni nie jest dla mnie wyznacznikiem mojego postępowania, ani tego, czy i na co mogę sobie pozwolić raz na jakiś czas, odstępując od moich osobistych przekonań, bo przecież inni tak robią to jak raz zrobię ja, to też będzie ok. to nie tak.

tak uważam ja. przecież nikt nie musi się ze mną zgadzać.
każdy ma rację, każdy swoją tak jak każdy ma swoją gębę i swoją doopę. ważne jest żeby sobie jednego z drugim nie pomylić.

idąc dalej - ciekawa jestem, co by powiedział, gdyby Tru nagle zapragnęła ślubu kościelnego czy odmówiłby, bo on nie wierzy, czy by się zgodził. jeśliby odmówił - to dlaczego obcym robi przyjemność a dla Tru nie chce? co to za różnica dla niego, jeden sakrament w te czy wewte, jak już zaczął?
jeśli się zgodzi - tym bardziej dlaczego, skoro do tej pory odmawiał, co go przekonało żeby najpierw obcym ludziom przyjemność zrobić skoro Tru jest z nim i jej odmawiał?

nie wierzę w Boga to nie jest to samo co nie lubię majonezu. mimo że nie lubię majonezu to zjem te jajka z majonezem bo ciocia zrobiła i będzie jej przyjemnie. ale jak nie wierzę w Boga, to nie zrobię z siebie idiotki załatwiając na lewo sakrament, bo ciocia chce, okłamię ją bo ona chce i będę się czuła z tym zayebiście bo przecież nadal jestem niewierząca.
i może jeszcze przy okazji udowodnię wierzącym jak beznadziejna jest ich wiara skoro ktoś taki jak ja może sobie załatwić sakrament za pieniadze od duchownego, który przeciez nie powinien kupczyć papierami.
Stary 2014-09-15, 18:49   #3937
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
...
Po trzecie, to, że katolik ma praktykować, a nie tylko wierzyć, to nie mój wymysł, tylko zasady Kościoła katolickiego
Zdaję sobie sprawę - od razu przypomina mi się ksiądz katecheta, który na czyjeś stwierdzenie, że do kościoła chodzi, gdy ma potrzebę odparł, że za potrzebą to się do wc chodzi Ja jednak uważam, że skoro istnieje Bóg wszechmocny i miłosierny, to Jego zdanie będzie ostateczne, a nie księdza opierającego się na Biblii i na katechizmie (tylko mi nie zarzucajcie, że to jakiś relatywizm na moją własną potrzebę)
Cytat:
Się wtrącę: taki delikwent nie jest ateistą. O ile wiem, to jest chrześcijaninem. Ale jak świadomie rezygnuje z praktykowania (tu: chodzenia do kościoła), czyli odrzuca zasady swojej religii, to pewnie jest chrześcijaninem (nie kończyłam teologii, głowy nie dam), ale nie jest katolikiem
O ile mi wiadomo, główne nurty chrześcijaństwa (katolicy, protestanci, prawosławni i pomniejsze odłamy) opierają się na Nowym Testamencie, więc praktykowanie jest jedną ze wspólnych podstaw ich wiary (jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi).
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
moja też już dotarła, 10kg
Iiileee?! Na handel wzięłaś, się przyznaj

No i już wiem, kto mi żel pod oczy wykupił do reszty
Stary 2014-09-15, 18:53   #3938
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Iiileee?! Na handel wzięłaś, się przyznaj

No i już wiem, kto mi żel pod oczy wykupił do reszty
tylko 1 żelik
tylko 25 produktów, mniej się raczej nie opłacało
pewnie podzielę się z kumpelą....
Stary 2014-09-15, 19:10   #3939
neska951
Zakorzenienie

Joł baru

Dzięki wszystkim za miłe słowa
cyt mi umknął Nie umiem s lapka pisać

Zamku więcej nie będzie na razie bo miliard zdjęć porobiłam i trudno wybrać co lepsze , będzie za to Split być może Jak się w końcu wybierzemy .

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
tylko 1 żelik
O kurdebele jak zdobyć tyle dobra?
Stary 2014-09-15, 19:18   #3940
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

O kurdebele jak zdobyć tyle dobra?
na bioarpie była wyprz po 1zł, ale terminy ważności 6-8.2014
ogłaszałam w baru, chyba w piątek
Stary 2014-09-15, 19:21   #3941
gryx82
BAN stały

Cytat:
tylko 1 żelik
Ja 8 produktów (4 sera, 2 odżywki z pompką i 2 zestawy ampułek - z czego dla mnie 2 sera tylko) Ale się fajnie wchłania i opakowanie też niczego sobie

Link kotełkowy działa!

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2014-09-15 o 19:22
Stary 2014-09-15, 19:26   #3942
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
na bioarpie była wyprz po 1zł, ale terminy ważności 6-8.2014
ogłaszałam w baru, chyba w piątek
Rosumiem ominęło mnie
Stary 2014-09-15, 19:27   #3943
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

Stary 2014-09-15, 20:31   #3944
Parabelka
Panaroja

snad nie jabłek i pieczenia chleba
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Przepraszam ale
oj no so , kiedyś to było ładne
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ekhem. Byłam w sklepie. 109
musze wobec tego rozejrzeć się za silkami bo już ich obok mnie nie ma .
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Weź ić stond To jedna z moich ulubionych Jak byłam mała miałam tę bajkę na kasecie video ( i tylko tę może dlatego ją lubię ). Z rok/dwa temu odkryłam, że są jeszcze 2 części syrenki
drugi ogon i zapasowa płetw grzbietowa ?

Cytat:
To co powiecie na to ?

Gryksu kolejne zdjęcie do analizy
o ja cieeee

Cytat:
S kamlotem

Cytat:
W sumie to wygląda tak jakbym jedną gicz jako przeciwwagi użyła...
Prawda jest bardziej przyziemna to niepełna poza z jogi (wojownik chyba)
albo żuraw niepełny bez obciążenia
Cytat:

No i widać jak na dłoni, rozmyte przedwiośnie, ha!

Taki odruch pewnie wyuczony, no wiesz - widzisz kamień, musisz nim rzucić

zeżarło mi resztę

ideu do pieca

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 20:51   #3945
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

noo, ale planista planował pierdnąć, a się z...., znaczy zrobił kupę

festiwal odpadł, bo zgubiłam się w lesie na grzybach
a sztachetenparty nie wypaliło, bo w pensjonacie było wesele

ale za to znowu był gorący węgorz
i
mam nadzieję ze węgorz wynagrodził braki
Cytat:

Po długich przemyśleniach doszłam do wniosku, ze ją sobie "odbiłam" w bardzo śmieszny sposób: a mianowicie miałam w biurze taką sytuację, ze szłam zanieść kawę do sali konferencyjnej, w drugim ręku miałam telefon przez który rozmawiałam, a przede mnaszedł kolega z druga kawą. I zaczął za wcześnie skręcać, do mojego biurka. A że nie miałam mu jak dać znac, ze ma z tym isć do sali, zaczęłam możliwie glośno tupać, żeby zwrócić jego uwagę. Efekt osiagnęłam, a ze po biurze mam balerinki to i chyba nogę nadwerężyłam...
oj
ale sytuacja faktycznie zabawna
Cytat:
i ja nie mowie o mało praktykujacych chrzestnych, tylko o tym ze własciwie zadni chcrzesni nawet ci mega praktykujacy nie interesuja sie rozwojem wiary u chrzesniaka
to jest akurat prawda

Ja myślę ze każda strona ma trochę racji tak ogólnie, ale sprawa H dotyczy głównie tego, przynajmniej tak mi się wydaje, że on jest/był bardzo radykalny w swoich poglądach a nagle pod wpływem nie wiadomo czego (zdania swojej rodziny zapewne, no bo nie nagłej miłości do tego dziecka) całkowicie zmienił podejście. To sprawia że stał się osobą która co innego myśli, co innego mówi a co innego robi i właściwie nie wiadomo o co mu chodzi

Ja jestem bardzo daleka od oceniania tego kto, jak i w co wierzy, no ale jak ktoś wszem i wobec deklaruje że nie wierzy i dotychczas stronił od wszelkich sakramentów, nagle stwierdza ze to w sumie nic takiego i ze sobie wszystko pozałatwia i stanie przed ołtarzem z didem na ręku to jednak wydaje mi sie to dziwne i lekko niesmaczne
Cytat:

a fogle to eko-foksika dla didki majstruję
fajny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2014-09-15 o 20:52
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 21:42   #3946
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

wg mnie jedno z drugim nie ma nic wspolnego.chrzesijanin to wyznawca kazdej religi chrzescijanskiej. a religi chrzescijanskich jest kilka, a katolicyzn jest jedną z nich. wiec praktykowanie lub nie nie ma wiele wspolnego na bycie chrzescijaninem lub katolikiem

wg mnie taki delikwent jest po prostu złym katolikiem i tyle
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 23:29   #3947
Parabelka
Panaroja

Ałaaaa , spadła mi półka na mały palec u stopy , który się wskutek tego zrobił większy i kolor zmienił i boli

policzyłam - mam 198 suoikuf

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
wg mnie jedno z drugim nie ma nic wspolnego.chrzesijanin to wyznawca kazdej religi chrzescijanskiej. a religi chrzescijanskich jest kilka, a katolicyzn jest jedną z nich. wiec praktykowanie lub nie nie ma wiele wspolnego na bycie chrzescijaninem lub katolikiem

wg mnie taki delikwent jest po prostu złym katolikiem i tyle
z tego co wiem , katolik niepraktykujący przestaje być katolikiem, bo katolicyzm polega na aktywnym praktykowaniu ściśle określonych praktyk (ale ładne zdanie ) , dlatego określenie "katolik niepraktykujący" chętnie stosowane jest sprzecznością jak sucha woda na przykład .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 00:06   #3948
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
ja NIE WIERZĘ i te bajki nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
ideu do pieca
Na 3 zdrowaśki?

---

Co tu marazm taki? Wszyscy przetwory robią?

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:31 ----------

Cytat:
Ałaaaa , spadła mi półka na mały palec u stopy , który się wskutek tego zrobił większy i kolor zmienił i boli
Pół biedy, że mały, w razie czego się utnie i po kłopocie

U nas jakieś 50kg jabłek do przerobu

---

Winterio, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!
Stary 2014-09-16, 00:23   #3949
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

policzyłam - mam 198 suoikuf

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

z tego co wiem , katolik niepraktykujący przestaje być katolikiem, bo katolicyzm polega na aktywnym praktykowaniu ściśle określonych praktyk (ale ładne zdanie ) , dlatego określenie "katolik niepraktykujący" chętnie stosowane jest sprzecznością jak sucha woda na przykład .

to kim sie wtedy staje?

i od kiedy sie liczy "niepraktykowanie" ?

od miesiaca bez niedzielnej mszy? czy od roku? a jak po 5 latach pojde do koscioła to sie stane znów katolikiem ? czy to za mało?
czy hcodzenie do spowiedzi raz na 3 lata to praktykowanie czy nie?

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
i
mam nadzieję ze węgorz wynagrodził braki

oj
ale sytuacja faktycznie zabawna

to jest akurat prawda

Ja myślę ze każda strona ma trochę racji tak ogólnie, ale sprawa H dotyczy głównie tego, przynajmniej tak mi się wydaje, że on jest/był bardzo radykalny w swoich poglądach a nagle pod wpływem nie wiadomo czego (zdania swojej rodziny zapewne, no bo nie nagłej miłości do tego dziecka) całkowicie zmienił podejście. To sprawia że stał się osobą która co innego myśli, co innego mówi a co innego robi i właściwie nie wiadomo o co mu chodzi

Ja jestem bardzo daleka od oceniania tego kto, jak i w co wierzy, no ale jak ktoś wszem i wobec deklaruje że nie wierzy i dotychczas stronił od wszelkich sakramentów, nagle stwierdza ze to w sumie nic takiego i ze sobie wszystko pozałatwia i stanie przed ołtarzem z didem na ręku to jednak wydaje mi sie to dziwne i lekko niesmaczne

fajny

ja chcialam swoimi wypowiedziami zwrocic uwage na to iz byc moze postawa H polega na tym izte wszystkie obrządki są dla niego tak nic nie znaczące ze jak komus zrobi w ten sposób przyjemnosc to jemu to rybka
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 00:39   #3950
gryx82
BAN stały

Wy też widzicie tę "piękną modelkę" w różowym na dole?

To w sumie nie jest śmieszne... przerost zębów, taka straszna choroba...
Stary 2014-09-16, 07:17   #3951
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

ja chcialam swoimi wypowiedziami zwrocic uwage na to iz byc moze postawa H polega na tym izte wszystkie obrządki są dla niego tak nic nie znaczące ze jak komus zrobi w ten sposób przyjemnosc to jemu to rybka
ja to rozumiem ale nie pochwalam, takiej postawy

Macham znad kawy i musli

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 08:55   #3952
gryx82
BAN stały

Znad oczekiwania, aż mi kawiarka kawę zrobi A się dziewucha rozleniwiła!

Drugi!!!
Stary 2014-09-16, 09:06   #3953
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

Cytat:
Wy też widzicie tę "piękną modelkę" w różowym na dole?
Ja widzę pizzę. Co o tej porze dnia uważam za nieprzyzwoite.

Widoki pociągowo-poranne: jedna pani wydłubująca brudek spod paznokci i wysysająca pozostałości i jeden pan pokazujacy przy ziewaniu wszystkie plomby. Bydło.
Stary 2014-09-16, 09:14   #3954
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ja widzę pizzę. Co o tej porze dnia uważam za nieprzyzwoite
Ja pizzę mam po lewej, modelkę po prawej
Cytat:
Widoki pociągowo-poranne: jedna pani wydłubująca brudek spod paznokci i wysysająca pozostałości i jeden pan pokazujacy przy ziewaniu wszystkie plomby. Bydło.
Nie przy śniadaniu!
Stary 2014-09-16, 09:18   #3955
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
A fakt, jest tam jakiś blady wymoczek w czapce Myszki Mickey. Widać od razu, do czego mnie wzrok ciągnie ;D

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
A fakt, jest tam jakiś blady wymoczek w czapce Myszki Mickey. Widać od razu, do czego mnie wzrok ciągnie
Stary 2014-09-16, 09:25   #3956
golden_eye
Wtajemniczenie

czecia edit czwarta

z farbą na guowie albowiem skunks był bardzo wyraźny jusz mimo farbowania - ba - ledwo miesiąc temu. miałam być blądi ale przy zakupach ręka zadrżała i jęstę truflą
i z kawą. nową biedro wypuściła primę we rozpuszczalnej wersji.

Grysiu nie cytuj wyrywkowo bo się sęs wypowiedzi góbi i całkiem co insze wychodzi czego nie mówiłam

Par - uuuuuu współczuwam paluszka albowiem sama mam tak złamanego, kanapą i wię jak to boli. i że ile tych słoików? nie wierzę, że to wszystko upchnęłaś pod Śnieżkowym użkiem chyba że piętrowe jest

też się dołączam do życzeń dla Winterki wszystkiego najlepszego zdrowia szczęścia pomarańczy i pafnących dni do końca życia

mam pytanie czy jest jakiś sposób, niedrastyczny, nie wymagający by didu ryczał przez tydzień po kilka godzin, aby tego oto dida nauczyć spać w noc i w ogóle zasypiać samemu? bez emotek i na spokojnie stwierdzam, że wysiada mi psycha. mały wstaje kilkanaście razy w nocy, jak policzyłam ile wtedy śpi to wychodzi mi ok. 5 godzin. reszta to jest usypianie i bujanie na rękach, z rykiem przeważnie. kończą mi się siły i nerwy, żyłam nadzieją, że jak będzie starszy to zacznie spać normalnie ale on jest coraz starszy a poprawy nie ma wręcz jest gorzej.

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-09-16 o 09:26
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 09:29   #3957
Maja102
Zakorzenienie

Winter sto lat!

Cytat:

Niewyspania ciąg dlaszy kasztany leca z drzewa i mi całą noc tłuką w dach trzeba w zatyczkach spac, ale wtedy moge budzik przespać
Stary 2014-09-16, 09:34   #3958
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Winter sto lat!

Niewyspania ciąg dlaszy kasztany leca z drzewa i mi całą noc tłuką w dach trzeba w zatyczkach spac, ale wtedy moge budzik przespać
Maja, nie wiem, czy masz tradycyjny budzik, czy w telefonie, ale jeśli w komórce to ustaw go na wibrę, nawet jak nie usłyszysz to powinnaś poczuć

Winterku, sto lat!
Stary 2014-09-16, 09:42   #3959
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja, nie wiem, czy masz tradycyjny budzik, czy w telefonie, ale jeśli w komórce to ustaw go na wibrę, nawet jak nie usłyszysz to powinnaś poczuć
jak na stołku obok łóżka lezy, to raczej nie poczuję
Stary 2014-09-16, 09:46   #3960
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
jak na stołku obok łóżka lezy, to raczej nie poczuję
To się kładzie na łóżku - w każdym razie ja tak robię od lat.
Bo jakbym liczyła na to, ze dźwięk usłyszę, to bym się non stop spóźniała do pracy....

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości