|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48177728]B Dwakolory muszę się zgodzić z Dziewczynami - część problemów masz niestety na własne życzenie... Przykro mi, że na to pozwalasz... [/QUOTE] Pozwalam? Nie pozwalam. Ale co ja niby mam robić? To nie dziecko że posłucha mnie jak zabronię i nakrzyczę. Niestety. Cytat:
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
zeberko
i mi się stresik udzielił powodzenia. u nas najgorsza noc od narodzin. Krzyś strasznie płakusiał, aż mi serce krwawiło. dobrze, że jest pierś, która jest lekarstwem na wszystko. efektem tej nocy ledwo wstałam z łóżka. chyba skok rozwojowy skrzyżował się z moim uwielbieniem do zup dyniowych. mam od tz szlaban na zupy warzywne nie mam pomysły co mam jeść w ciągu dnia na ciepło....
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1864 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
A ja nie wierzę w dietę mamy karmiacej, poza alergenami. Zebra kciuki! Co do sis... Szkoda gadać. Mieszka za granicą, mamy kontakt, ale nie mam do niej siły. Daje sie okrutnie wykorzystywać przez wszystkich ludzi, których spotyka. Ma 25 lat, a jest naiwna jak dzieciak. Tluczemy jej to do głowy, ale nie dociera. W efekcie żyje z dnia na dzień, nic sobie nie uzbiera. Dodatkowo mieszka z toksyczna osoba... Ale jest szansa, ze wróci do Polski na jakiś czas. Ja czekam na kupę A., a ten jak na złość zrobił wczoraj przed samym spaniem i dzisiaj pewnie późno zrobi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48183570]A ja nie wierzę w dietę mamy karmiacej, poza alergenami.[/QUOTE]
rozumiem, że piszesz to w odniesieniu do mnie? ja chyba też nie wierzę, nie zastanawiałam się zbytnio nad tym. ale myślę, że tak samo jak u mnie może coś wywołać wzdęcia tak samo u dziecka które karmię i tak przypuszczam było w naszym przypadku w ciągu ostatnich dwóch dni. dorosłemu niektóre pokarmy szkodzą na żołądek to tym bardziej dziecku.
|
#1866 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ale mleko sie tworzy z krwi, a nie z tego, co masz w żołądku. Nie wyobrażam sobie, jak miałoby to wpływać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48183914]Tak, ale mleko sie tworzy z krwi, a nie z tego, co masz w żołądku. Nie wyobrażam sobie, jak miałoby to wpływać.
[/QUOTE] hmmmm, to alergie pokarmowe też z krwi się biorą?
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
Pani, bardzo krotko raczkowal. A i tak od raczkowania wolał/woli pełzanie. Nawet w piaskownicy potrafi uskuteczniac pelzanie
.(Musimy sie umówić do rehabilitantki, ale nie mam 'weny', pewnie znow wszystko bedzie "nie tak"...) A dzwon pol biedy jak jest na tyłek, częściej zdarza mu sie potylicą w parkiet. Rozważam dywany... ![]() Atti, z serii natural herb -yellow/grey. Chociaz podobają mi sie te rabinów Oby dzisiaj samopoczucie Twoje kosze było Dzisiaj odwiedza mnie kolezanka z pracy, bedzie z córeczk starsza równo 9 miesiecy od Tymka (co do dnia). Kolezanka jest w drugiej ciąży- bedzie ćhlopak, wiec przygotowałam jej po-tymkowe ubranka...miałam oddać wszystko, bo (niby) juz nie chce wiecej dzieci... ale cis mnie wczoraj tknelo i zostawiłam ulubione (sentymenty ) ubranka. Przeglądalam te maciupkie rzeczy i az mi serce szybciej biło... Nuewiarygodne jaki T był malusi Tez w diete matki karmiacej nie wierzyłam Hue hue W kolki tez nie ![]() Az nastały dziwne czasy... Całe szczesćie wszystko mija. Dzisiaj na obiad kapuśniak ![]() Na śniadanie była jajecznica z cebula i pomidorami. Zapita kawa z mlekieeeeem
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-18 o 09:56 |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zazdroszczę tego uspokajacza! Pytałaś ostatnio o spanie na rękach. Odkładam go do wózka. Ale raz dziennie drzemke ma na rękach. Brakuje mi tego I jemu też. Inne dzieciaczki godzinami na cycu wtulone w mamę wiszą wiec on tez może mieć raz dziennie taką drzemke w rekompensacie Perse też myślałam że Ty jedynaczka jestes Pani i nie ma w rejonie problemu jak idziesz na zwykłą wizytę gdy T chory? Bo ja kartę z rejonu zabrałam i szczepie prywatnie. I trochę się boję że będą się fochać gdy przyjdę na zwykłą wizytę z M. Trochę jestem wkurzona na moja rejonową przychodnie jeżeli chodzi o szczepienia. 4 dzieci na godzinę mają, jak coś wypadnie to kolejny termin za miesiąc. Prywatnie mają 40minut na dziecko i termin czasem z dnia na dzień mi ustalają. A czemu za wcześnie zaczęłas rozszerzenie diety? Coś się działo przez to? Bo my teoretycznie od października juz możemy marchewkować... Zebra kciuki!!! Stresik mam! ![]() Kubek brawa dla małego za pierwsze kroki ![]() My do zoo idziemy dzisiaj... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
A T je jogurty i bielucha.
Jestem w szo-ku. Moje dziecko je jogurt )))))Bałam sie, ze bedzie żyć ziemniakami, bo przeciez był czas ze nawet po marchewke były akcje... |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałem się pochwalić że mały juz śpi bez woombie. Jakieś dwa tygodnie
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Paniczka to chyba wczoraj coś w powietrzu wisiało z tym bólem brzucha ;/ i też miałam niemoc wczoraj, przeleżałam cały dzień w łóżku.... Berbie współczuję nocko, ale dobrze że masz magicznego cyca Krzyś może w dzień będzie łaskawszy...No tak Mały coraz większy i potrzebuje więcej miejsca a za dużo go nie ma... Zeberka no to też kwestia gustu co się komu podoba...mnie się podobają ciemne drzwi ale jakoś ich u siebie nie widziałam....chciałam mieć jasne mieszkanie.... Trzymamy mocno za Was i za szybki poród! Boshe to już Wszystkiego dobrego z okazji 5 rocznicy!! Anitka wszystkiego dobrego z okazji Waszej rocznicy.... Dwakolory hm...moim zdaniem źle robisz a z drugiej str Cię rozumiem...poniekąd... Kucyk dla Maxia i udanej wycieczki Kochana! Iza trzymamy za pozytywny rozwój sytuacji! U nas dzisiaj lepiej....aczkolwiek jest mi niedobrze w dalszym ciągu.... bleee....
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko trzymam mocne kciuki za szybki poród.
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Przepraszam że się nic nie udzielam ale jakoś ciężko mi się odnieść do czegokolwiek. Czytam i nie wiem co mam pisać. Czarna dziura w głowie... U mnie nic się nie dzieje, nic się nie zapowiada że mogę na dniach urodzić. Wszystko się wyciszyło, jakby nie to że jest mi ciężko- brzuch by mi nie przeszkadzał nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Jutro mam wizytę i KTG i pewnie będę miała wyznaczoną datę CC. Pozdrawiam.
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie drogie panie,
nigdy wcześniej nie odzywałam się tutaj, bo uparłam się sama jakoś ze wszystkim radzić, ale teraz jestem w kropce i potrzebuję porad od osób, które przechodziły to samo. To czas się poużalać. Trzy lata temu straciliśmy z mężem nasze Maleństwo. Wiadomo, przeżyliśmy to ciężko, ale nie w naszych reakcjach problem. Mieszkałam już wtedy u męża.Teściowa od samego początku była na nas zła o ciążę. Od momentu, w którym ją poinformowaliśmy, a był to 7 tydzień ciąży, o której wiedziałam od tygodnia, był na nas foch. Przestała z nami normalnie rozmawiać, gdy ktoś się pytał jak się czuję, z nerwami odpowiadała za mnie "przecież to tylko ciąża, a nie choroba to jak ma się czuć?". Nawet, gdy jej matka mówiła, że wreszcie pierwszy wnuk, to odwracała się zniesmaczona i udawała, że nikt nic nie mówił. W 8 tyg zaczęłam podejrzewać, że coś jest mocno nie tak, skoro ciągle czuję ból, jestem coraz słabsza i każdy ruch powodował silne zawroty głowy. Lekarz nie zauważył bicia serca u Maleństwa, zalecił oszczędzanie się i jak najczęstsze leżenie, przepisał luteinę. I wtedy się zaczęło. Teściowa była śmiertelnie obrażona, że nie sprzątam całego domu (160m2) sama, że nie gotuję itd Mówiliśmy, że lekarz kazał leżeć, ale ciągle słyszeliśmy, że ciąża to nie choroba. Potem wylądowałam w szpitalu, potwierdzenie martwej ciąży, zabieg. Po powrocie do domu męża, byłam zostawiona sama sobie. Mąż pracował 9-12 godzin dziennie, teściowa 5, a do mnie zaglądały tylko kot i pies oraz raz dziennie szwagier, poproszony przez mojego męża, żeby mi chociaż herbatę zrobił. Gdybym czuła się dobrze, nie wymagałabym najmniejszej pomocy od teściowej, ale po stracie dziecka miałam zakażenie. Tydzień leżałam z gorączką przekraczającą czasami 42 st C. Nie przesadzając, ledwo się doczołgiwałam do toalety, ale nie miałam już sił, by schodzić na dół do kuchni. Przez ten czas żywiłam się herbatnikami i tym, co mąż zdażył mi przygotować przed i po pracy. Ona zaglądała do naszego pokoju jedynie wtedy, gdy mój mąż był już w domu. Po dwóch tygodniach jakoś się pozbierałam na tyle, że mogłam sama robić sobie jedzenie i znów zaczęło się obnoszenie z fochem teściowej. Wtedy jeszcze nie wiedziałam dlaczego była tak obrażona. Dowiedziałam się po roku, że foch był za to, że nie sprzątałam, nie gotowałam, nie zmywałam zaraz po stracie dziecka, bo przecież ONA zaraz po porodzie musiała WSZYSTKO robić, a ja to nawet porodu nie miałam. Szlag mnie trafił po raz pierwszy. Może w 8 miesięcy po naszej stracie zaczęło się zachwalanie wnuka sąsiadki, który rodził się w czasie, w którym rodziłabym ja. Serio, codziennie wysłuchiwanie peanów na cześć obcego dziecka nie było tym, czego chciałam słuchać. W kółko gadała o tym dzieciaku jaki to nie jest mądry, wspaniały i kochany. Gdy nie mówiła o nim, to gadała o dziecku kuzyna. Albo jakimkolwiek innym dziecku. Nie było rozmowy, by nie wtrąciła czegoś o tych dzieciach. Równocześnie na jakiekolwiek słowa o naszym dziecku czy ciąży reagowała skrzywieniem, ucinaniem tematu lub wyjściem z pokoju. Nie reagowała też na sugestie, że mnie nie interesuje żadne obce dziecko, bo nie przerobiłam jeszcze mojej własnej straty. Jakoś przełknęłam to w myśl "nie kłóć się z teściową, bo ci małżeństwo zatruje". Jednak niedawno dowiedzieliśmy się, że siostra męża jest w ciąży i pierwsze co usłyszeliśmy od teściowej to zachwyty. Szczebiotała jak najęta wesoło się śmiejąc. Miałam ochotę jej ten uśmieszek zetrzeć z twarzy, bo jak jej pierworodny miał mieć dziecko, to była obrażona, a po utracie dziecka ANI SŁOWEM nie wsparła syna. Mąż, wiedząc, że za wiele już nie wytrzymam, zwrócił jej uwagę żeby w tym wszystkim myśleli też o nas, o naszej stracie, ale jedyne co uzyskał to z gigantycznym fochem "ale my pamiętamy!" i potem z nie mniejszym "przecież to się zdarza i są gorsze przypadki!". Po raz kolejny trafił mnie szlag. Mąż miał nadzieję, że mimo reakcji, coś do jego matki dotarło, ale ostatnio rozmawialiśmy i mimo że prawie cała rozmowa była normalna, to na koniec wyskoczyła ze szczebiotaniem nad nowo urodzonym dzieckiem kuzynki. Nie chcę widzieć tej kobiety. Nie mam na to sił. Mam wielki żal za to, że wypięła się na własne dziecko, gdy ono najbardziej jej potrzebowało, że wypięła się na własnego wnuka, że inni są ważniejsi, od syna. Nie mówię, że ma być najważniejszy, ale ona lepiej traktuje kuzynostwo męża czy dzieci sąsiadów niż obu własnych synów. Wiem, że nie wytrzymam nerwowo kolejnych zachwytów i szczebiotów nad dziećmi, bo moja wytrzymałość już się skończyła. Wiem też, że brzmi to, jakbym przesadzała z reakcją, ale w jej wykonaniu to nie są zwyczajne rozmowy o dzieciach. Ona szczebiocze nad wszystkim, od pierwszych słówek do kupek. Przez tydzień roztrząsała problem zatwardzenia u wnuka sąsiadki. Każda rozmowa wygląda tak samo. Na Boże Narodzenie mamy przylecieć do Polski i nie wyobrażam sobie, żebym miała chociaż 10 minut spędzić w jej towarzystwie. Chcemy odwiedzić siostrę męża, tę ciężarną (to była jedyna osoba z najbliższych męża, która szczerze się ucieszyła, gdy oczekiwaliśmy dziecka i bardzo się cieszymy, że przynajmniej ona nie ma problemów z ciążą), chcemy też zajrzeć do mężowskich dziadków, ale do moich teściów mąż pojedzie sam. Ja zatrzymam się u rodziców. Teraz moje pytanie - jak zachowywałyście się w sytuacji, gdy ktoś z najbliższych oczekiwał dziecka już po tym, jak same straciłyście? Co byście zrobiły, jak byście się zachowały w mojej sytuacji? Powiedzcie jak to widzicie, bo nie jestem w stanie już tego na sucho ocenić. Wybaczcie też, że aż tak się rozpisałam. Nie wiedziałam jak to krócej ująć. Nie zakładałam nowego wątku, bo zależy mi na spojrzeniu osób, które mają te same doświadczenia. |
|
|
|
#1876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Zeberko żeby wszystko było dobrze!!! Pani a którą kaszkę Holle polecasz na początek? Cytat:
apropo zmiany pościeli - też uwielbiam świeżą i w sumie zmieniam co dwa tygodnie ![]() Cytat:
co do jedzenia to ja na obiady jadam w sumie już prawie wszystko, ale nadal gotowane albo pieczone w piekarniku, lub na parze, więc raczej lekkostrawnie, ale ja tak lubię więc dla mnie to żaden problem czy wyrzeczenie. Cytat:
nie ma jak wolność rączek i nóżek no i brawa za przewrotki!!! Moja już też śmiga z brzucha na plecki i odwrotnie, a pamiętam czasy jak minuty nie mogła wylerzeć na brzuszku - ech jak te dzieci szybko rosną ![]() Kubek dla Tymona!!! dlaczego od razu myślisz o rehabilitacji? ja myślałam, że skoro dziecko samo z siebie zaczyna coś robić to jest na to gotowe..
|
|||
|
|
|
#1877 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() żre piach czy oszczędza Ci tej atrakcji? Cytat:
![]() nawet najdłuższa żmija ![]() cały czas wielki szacun za Twoje menu i... upór ![]() Cytat:
ale jestem jej wdzięczna. w ogóle ta lekarka to większa (sic!) panikara niż ja. na każdej wizycie zleca morfo, wysyła do speców (ucząc jak omijąć kolejki... )Cytat:
) przez to jego długa niechęć do grudek ![]() Torres wg neonatolog prowadzącej słabo przybierał. i poradziła rozszerzenie o jarzynówkę. i ja głupia pi pi (nie słuchając Kubka i jeszcze kilku mądrych osób mój hipotrofik z poniżej 3 centyla jest obecnie w 75. także uważam, że cyc dał radę ![]() za zoo - czekam na foty ![]() Cytat:
Cytat:
dziś muła ciąg dalszy, ale choć bebech nie boli. a z tymi meblami - ciemne/jasne (w sypialni mamy białe, w "salonie" ciemne"), to ja jakoś nie widzę różnicy w kurzeniu czy brudzeniu. i to mi się syfi, i to... Cytat:
na dzieci reagowałam normalnie. choć ukłucie zazdrości było zawsze... szukam w kalendarzu i widzę jaglaną mleczną (zapisaną), ale ona wszak bez glutenu... miałam takie promocyjne saszetki z Holle (czasem w Gemini dołączają do zakupu) bezmleczną. ale za nic nie pamietam jaka to była.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-09-18 o 12:58 Powód: głuuuppootyyyy! |
||||||
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberka zaciskam mocno kciuki za Was
Paniczka Tosia nic nie je w zlobie od 8.30 do 11.45 ale druga rzecz tez nie chce nic pic w zlobie - chyba się zalamie
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już teraz normalnie reaguję na widok dzieci, ale było ciężko!
|
|
|
#1880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teściowa okropna baba,zero współczucia![]() Jestem po.Dostałam prace na dziale 2 zmianowym.Praca jest na taśmie montaż zagłówków.Wygląda na niezły zapieprzy,ale zdecydowałam się spróbować.Jutro jade na badania i po odbiór ciuchów.We wtorek na 8 szkolenie i od środy do pracy ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza no to niezle, a jak Maly, już się oswoil trochę z dziadkiem, ja nie wiem jak to u mnie będzie 1 października - powrot do pracy, Tosia do zloba, a odbior babcia
(((((
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tosia lubi babcie?
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Paniczka u mnie brzuś nie boli dziś ale poszło mi w kręgosłup sic! ;/
a co do mebelków to właśnie zalezy kto jakie ma ja mam np w salonie komody malm te jasne kremowe takie i na nich nic nie znać i jestem zadowolona a sypialnia będzie w kolorze dąb sonoma i wydaje mi się że na tym też znac nie będzie...za to w łazience i kuchni mam wenge (kuchnia z kremowym) i szlag mnie trafia...ale to też zlaezy z jakiego materiału są wykonane....Kundzia no to ciekawie się zapowiada... Iza no i dobrze że się zdecydowałaś i zobaczysz co i jak a jak nie dasz rady o zrezygnujesz i poszukasz czegoś innego....raz kozie śmierć ale cieszę się że się udało dogadać a to w końcu w Tychach czy w Bielsku masz?
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało się dogadać bo są działy gdzie pracują na 2 zmiany.Poza tym babka powiedziała że po to są te przepisy dla młodych mam żeby z nich korzystać.
|
|
|
|
#1885 |
|
Konto usunięte
|
DarcAngel ja czasem też czuję, że o mojej ciąży nie pamięta nikt poza mną. Przypominam teściowej o tym, że poroniłam i wtedy ona się zamyka, bo nie wie co ma powiedzieć. Też mieszkamy z nią, do tego w mieszkaniu, więc nie mamy osobno jakiejś góry czy dołu, żeby nie musieć jej słuchać. I codziennie jest cmokanie do komputera i szczebiotanie do córki szwagra. Zamykam wtedy drzwi od pokoju i staram się nie słuchać. Co do innych ciąż to jakoś sobie radzę, jest ukłucie zazdrości, ale malutkie...
Iza powodzenia! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą kiedyś byliśmy w auchanie no i podeszliśmy do kolejki z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży...i ja tak stałam i odeszłam zob czy obok nie będzie szybciej a pani woła mnie z końca kolejki proszę, proszę, zapraszam panią i wstrzymała kolejkę a kazała Nam podejść szok! Bo kiedyś w tesco w takiej kasie stałam i musiałam odstać swoje...a w auchanie proszę bardzo! z końca kolejki Pani widziała że kobieta w ciąży stoi i Nas zawołała i bardzo Nam się to spodobało....i pani pow że po to jest taka kasa żeby z tego korzystać... Za to w IKEII staliśmy w normalnej kasie na co pani stojąca za Nami patrzy na mnie i mówi a czemu pani nie idzie do kasy z pierwszeństwem? Byłam w ciąży i z tego też nie korzystałam a teraz pluję sobie w brodę...Niech Pani idzie i korzysta jak jest taka mozliwość...
|
|
#1887 |
|
Konto usunięte
|
Anita może spróbuj kaszę orkiszową z Holle.
DarcAngel - tzn. że już nie mieszkacie z teściową? Sory, ale ja bym z takim wrednym babsztylem nie wytrzymała pięciu minut na kawie. A co do reakcji, no cóż... Kłucie w sercu, ale na ustach uśmiech. Z biegiem czasu jest trochę łatwiej, zwłaszcza, gdy pojawia się upragniona ciąża i zdrowe dziecko. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aha, Artek ma OB 3, więc chyba wszystko OK A także - coraz bliżej do nieuchronnego MMR. |
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Ciociami nie chce umniejszac Twojej straty ani Cię urazić ale sama wiesz że inaczej kocha się dziecko w 2 miesiącu ciąży a dziecko w 9 miesiącu ciąży. I mam nadzieję że dowiesz się niedługo że inaczej się kocha dziecko w 9 miesiącu ciąży a dwa dni po porodzie i znów inaczej dwa dni po porodzie i 3 miesiące po porodzie. Miłość matki niewyobrażalnie rośnie. Każda strata jest bardzo bolesna ale nie uważam że lepiej jest stracić 3 miesięczne dziecko. Już bez znaczenia ile lat się starali ich ból jest ogromny bo mają wspomnienia...
Pani właśnie K. bije się po głowie dla zwrócenia uwagi. Gdy się wscieka a ja nie podchodzę to bije się w głowę-z całej siły. To samo w lozeczku jak nie chce spać. Od razu słyszę dźwięk jak się leje po głowie. To moja wina bo gdy robił to na zarty to lapalam za ręce i mówiłam że nie bijemy główki Teraz nie zwracam uwagi i jest tego coraz mniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Perse ja nie szczepie na mmr. Strach przed szczepieniem był mocniejszy niż przed nieszczepieniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa to po prostu werdna baba nie mająca ani krzty empatii... żal... Przykro mi, że musiałaś znosić jej fochy. I nie dziwię się, że nie masz ochoty się z nią widywać. Jeśli chodzi o inne dzieci to starałam zachowywać się normalnie, choć czułam w sercu ukłucie zazdrości i żalu. Ale z czasem było lepiej ![]() Cytat:
dasz sobie radę! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48188329] Aha, Artek ma OB 3, więc chyba wszystko OK super, że wyniki dobre
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek pociesze Cię że po skończeniu roku będzie lepiej
mnie wszyscy straszyli jak to będzie jak zacznie chodzić a wcale nie jest tak źle. Masakra była jak zaczął wstawać, ciągle walił potylica o parkiet.. dałam wykładzine to i tak zawsze znalazł miejsce gdzie mógł uderzyć. Wszystko ściągał z mebli, kompletnie nie pojmowal słów nie wolno. Teraz daje czadu ale przynajmniej nie uderza ta potylica. Jak sobie przypomnę ten dźwięk uderzenia to mam ciary..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

i mi się stresik udzielił
powodzenia. 

.
) ubranka. Przeglądalam te maciupkie rzeczy i az mi serce szybciej biło... Nuewiarygodne jaki T był malusi

) przez to jego długa niechęć do grudek