|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noc u mnie jak to noc - ciężka ![]() Już myślałam, że coś się zacznie dziać, bo bardzo bolał mnie brzuch w nocy. Aż na uda promieniowało. Niestety fałszywy alarm. Czekam dalej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!! życzę dużo zdrówka
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
To czekanie i zastanawianie się czy to już to, czy jeszcze, ile jeszcze jest najgorsze... Poprzednio jakoś te objawy zbliżającego się porodu przeszły konsekwentnie i sprawnie i nie zdazylam się zniecierpliwic i pozastanawiac, a teraz jestem już zmęczona i chciałabym żeby było po wszystkim, ale z drugiej strony boję się porodu i tego czy starczy mi sił do dwójki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski , dopiero wrzesien a niektore z was juz tula swoje maluszki- gratulacje
![]() ja mam tp. na 2.11 ale moje dziecko wieksze o 2 tyg. wiec moge sie rozpakowac w pazdzierniku , a jak czytam ze u was juz maluszki na swiecie to trzese dupka ![]() No to zycze szybkich i lekkich porodow w terminie ![]()
#2495 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim !
Cytat:
![]() Brawo za wizytę, słuszna waga Małego ![]() ![]() Dziewczyny kciuki kto potrzebuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2496 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas noc w miarę ok, nie licząc tego, że jak chciałam kaszlnąć to mnie skurcz złapał w dole brzucha. Wiedziałam, że to nic poważnego ale przyjemnie nie było. I pomyśleć, że to tylko namiastka ![]() W końcu zamówiłam koszule i szlafrok, więc zostały tylko biustonosze do karmienia ale te kupię dopiero jak urodzę, chyba że jeszcze przed mi mocno urosną ale nie nastawiam się ![]() Trzymam kciuki za wizyty i gratulacje za kolejne tygodnie i miesiące ![]()
![]() |
#2497 |
Rozeznanie
|
Mortisha, Agatka ja też w nocy odczuwam te bóle. Raz mocniejsze, raz słabsze. Zauważyłam, że zwykle pojawiają się jak obracam się na drugi bok albo jak wracam z wc. Chyba coś tam się już u nas zapowiada powoli
![]() Farminko ciekawe co tam na Twojej wizycie dzisiaj będzie ![]() Nowa, waga malutkiej taka w sam raz. Ja mam NIBY drobniejszą córkę bo w skończonym 38tc ważyła 2900g. W sumie podobnie. Poczwarka nie martw się, będzie dobrze z siostrą ![]() Dzisiaj do mnie mama wpadnie i będziemy ogarniać okna ![]()
#2498 |
Zadomowienie
|
Bryyyyy
![]() Witam się w dzień wizyty... I od razu mówię, że sr*am w gacie ze strachu ![]() ![]() Wczoraj nie mogłam długo usnąć, a później śniło mi się nasze forum - nagle wszystkie zaczęły się rozpakowywać i kolejne posty informowały o urodzonych maluszkach ![]() Łączę się z wizytującymi dzisiaj - oby wszystko było ok ![]() ![]() Od kilku dni też zaczęłam mieć pojedyncze bolesne skurcze - głównie wieczorami. Ale nie są ani regularne ani nie zwiększają swojej częstotliwości, więc to pewnie przepowiadacze ![]() Spinka - jeszcze raz gratuluję! ![]() ![]() Słodziatek - gratulacje! super, że masz już córkę ze sobą ![]() Nowa - gratulacje za wizytę! długo już dałaś radę z ta szyjką, to te 2 tygodnie wytrzymasz ![]() ![]() Agatkia - może jednak brak wody zadziała tym razem z opóźnieniem ![]() Farminka - popieram w myśleniu, że mogła by się akcja rozkręcić raz a konkretnie, a nie straszyć tak co wieczór ![]() PurBlanka - wrzucam z samego rana zdjęcie specjalnie dla Ciebie ![]() ![]() ![]()
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale podobno mamy to we krwi. Na pewno sobie poradzisz i będziesz miała siły poza dziećmi, ugotować obiad, wyprać, posprzątać i wszystko ogarnąć. Głowa do góry. Końcóweczka ciąży, wierzę w to ! ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Gargantuiczna, przeczytałam ten tekst, masakra co ? XXI wiek a wiele ludzi żyje właśnie tak jak opisani...Na pewno wiele dzieci nie przeżywa tej przeprawy, ale jak już przeżyje to mają w sobie full sił i jakichś naturalnych zabezpieczeń, że mogą żyć w tych rodzinach i rozwijać się "prawidłowo"... Mojra ![]() ![]() A za drożdżóweczkę masz wciry ![]() ![]() Właśnie chyba czas na śniadanie...
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-09-19 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Wtajemniczenie
|
Mojra no ciekawa jestem bardzo którym okazesz się przypadkiem- tym co rodzi zaraz po zdjęciu pessara czy takim co do terminu albo i dalej donosi. Trzymam kciuki za wizytę. A która wersję byś wolała?
PurBlanka mam nadzieję, że dam radę. Myślę, że mam kryzys, bo jestem zmęczona, a pamiętam, że po porodzie czulam przez pierwsze tygodnie taką niemoc. Wtedy można było się ratować drzemkami razem z niemowlaczkiem i dostosować rytm dnia do niego, a teraz trzeba będzie dawać z siebie 100% cały dzień i nie wiem skąd wezme siły na to. Najwyżej będziecie mnie wyciągać z depresji poporodowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytałam te słowa i pierwsza myśl: kurcze, po co pur blance fota pessara mojry? ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Zadomowienie
|
Witam się dziewczynki moje kochane.
Ja po śniadaniu, dziś mam podjechać do szpitala na Ktg, u mnie nic się nie rozkręca, położna mówiła, że dobrze by było gdybym jeszcze tydzień wytrzymała. Trzymam kciuki za wszystkie dziś potrzebujące ![]()
#2503 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A baciki dajesz - dajesz ![]() ![]() Cytat:
Też jestem bardzo ciekawa, jak się akcja potoczy i kiedy się zacznie... A kiedy bym chciała, żeby się zaczęło? Kurcze - nie wiem ![]() ![]() A wizyta dopiero wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy Dominika ![]() ![]() ![]() Biedulko, szkoda, że nie możesz być z nim tam cały czas, dla mnie to jest chore ![]() Ale bądźmy dobrej myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zadomowienie
|
#2507 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mojra, może zamiast zdjęcia, prześlesz mi samego pessara ? ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że na chrzcinach się najem jakichś pyszności ![]() Na odległość baciki nic nie dadzą ![]() ![]() Cały długi dzień nas czeka na ściągnięcie (tak lepiej ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2508 |
Rozeznanie
|
Przestańcie pisać o tym jedzeniu! ;-)
Drożdżówka. Om nom nom nom. Nie wiem, czy bardziej chcę drożdżówkę nawet sklepową, czy bardziej mi się nie chce wychodzić z domu... Nawet makaron z twarogiem i cukrem bym jadła. <3 Albo płatki kukurydziane na sucho, tak w ramach upodlenia. Albo dobrą świeżą chałeczkę z masełkiem. Chyba chodzi o węglowodany. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Nocka fajna, też mnie łapały jakiś male skurczybyki i promieniowało na udo, widze, że ta noc u wielu z nas pod takim względem przebiegła. Poza tym jakieś 3 wstawania na siku, bo się opiłam wody przed snem, ale wyspana nawet jestem. Jeszcze TŻ do mnie, że chciałby już od października wolne i czy do tego czasu urodzę ![]() Karolinka, Farminka, Agatka czy nie wiem kto tam jeszcze, niestety moje węwnętrzne oko ma zaćmę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja pamiętam kiedyś wróciłam po 2 tygodniach spod namiotów, gdzie pogoda była taka sobie i marzyłam o wannie, a tu brak ciepłej wody przez tydzień! Myslalam, że się zapłaczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oj z tymi teściowymi to tak jest, ja swoją lubię bardzo, ale to jest kobita, która nie usiedzi i musi się delikatnie mówiąc narypać codziennie, bo inaczej dzień zmarnowany! I ma również bardzo mocne własne poglądy i nie przegadasz, nawet jak się zgodzi z czymś to i tak za jakiś czas zapomni i po swojemu ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam mocno! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ też miał propozycje wyjazdów do Anglii tak na 3-4 tygodnie, ale powysyłał chlopaków z zespołu, bo nie się bał mnie zostawiać - ale my mieszkamy sami i nie miałby kto do mnie zaglądać. Mój tato za to był za granicą jak ja się urodziłam, a potem też dłuuugi czas dojeżdżał. Dlatego nie oceniam, wiadomo, że jak chcecie się usamodzielnić, to potrzeba wyrzeczeń, ale mimo wszystko to bardzo ciężka sytuacja dla Was! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Spinka Gratuluje
![]() ![]() Dzień Dobry ![]() Witam sie w 36 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A z dwójką damy radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A fota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z mężem to bym chętnie zagadała po ponad 4 miesiącach postu - pytanie, czy zdążę przed godziną "0" ![]() ![]() Zobaczymy, czy mi wywróżysz tą szybką akcję... Wracając wczoraj od fryzjera miałam wrażenie, że moje dziecię jest już tak nisko, że zaraz mi wyjdzie dołem... ![]()
![]() |
#2513 |
Wtajemniczenie
|
A ja przez Was chyba muffiny znowu upiekę! Zaraz daję maseczkę na ryjek, olej na włosy i lecę z prasowaniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już zamaskowana i macham żelazkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Ja już po pobieraniu krwi i moczu, a teraz czekam z utęsknieniem na wyniki ![]() Dziewczyny czy taki dziwny ból przechodzący od doły brzucha i napierający na odbyt to też skurcze?? dziwne bo co chwila mam właśnie taki krótki ból i puszcza... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcie drożdżówki to przesada ![]() ![]() Gargantuiczna opis z tej książki bardzo ciekawy, a zarazem przerażający... Widać każda kultura ma jakieś swoje obyczaje i właśnie ciekawe czy są jakieś statystyki w necie na temat przeżywalności tych dzieci... 3mam kciuki już za nas wszytskie ![]() ![]()
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Wszyscy zniknęli z domu, więc leże i odpoczywam po nocy... ![]() Normalnie tragedia jakaś, ale nie bede sie rozwodzić na ten temat. Pogoda piękna, motywuje do działania ![]() ![]() ![]() https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...nformacje.html
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
Spinka - Gratulacje!!!
![]() ![]() Mixi - Dobrze, że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się już ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.