Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 09:40   #2521
mysza88
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

jussi pokój piękny! zazdroszcze wam, że możecie urządzac pokój dziecka... my wiosną przeprowadzamy sie w inne miejsce i dopiero wtedy będę robić pokoik dla małej póki co łóżeczko będzie w naszej sypialni a jej komoda w innym pokoju...

Inka ja też się w nocy męczyłam, znowu było mi jakś tak cięzko i oddychac nie mogłam. Chyba za dużo w nocy myślałam o porodzie, bo byłam pewna cc a teraz, martwie się że coś się stanie z małą zaczynam chyba trochę fiksowac z tego powodu...

roksape te lampeczki to też moje marzenie, może wiosną szarpnę się i je kupie tylko tak się zastanawiam jak utrzymac je w czystości? bo każdy kurz będzie się na nich świetnie trzymał :/
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 09:48   #2522
madziqqq
Rozeznanie

a ja właśnie wróciłam ze spotkania z położną w ogóle przypadkiem mnie dorwała jak byłam z mężem wcześniej w przychodni i kazała przyjść to sobie poszłam fajna babka i więcej mi powiedziała w sumie niż lekarka o wynikach
w nocy też nie mogłam spać i się kręciłam a teraz chodzę i ziewam od rana
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 09:52   #2523
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza a nie lezalas na prawym boku lub na plecach ze takie dusznosci ?? Ja tak mam jak zasne i sie obroce na plecy :/
Co do porodu Kochana to mam nadzieje ze sie nie obrazisz... Ale Ty rzeczywiscie powinnas isc do psychologa bo skoro ginekolog niewidzi przeciwskazan, to zaloze sie ze kazdy psycholog potwierdzi ze Ty juz biedna przez cala ciaze sie tyle strachu i zmartwien najadlas sie ze naprawde nie dziwie Ci sie ze teraz kiedy wkoncu wszystko idzie w dobrym kierunku to przeraza Cie porod sn przy ktorym martwisz sie o swoja kruszynke... Nie zrozum mnie zle,nie mowie Kochana o jakims sciemnianiu zeby dostac skierowanie na cc wydaje mi sie poprostu ze dbajac o Twoje nerwy kazdy psycholog stwierdzi ze tak bedzie poprostu lepiej...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 09:53   #2524
Suqub
Zakorzenienie

Widzę, że ciężką noc miałyśmy.
Ja z kremów to wybiorę albo ten Babydream albo Hipp co Basjenia wklejała. Już wcześniej zwróciłam uwagę jak czytałam u sroki o kremach.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:03   #2525
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
a ja właśnie wróciłam ze spotkania z położną w ogóle przypadkiem mnie dorwała jak byłam z mężem wcześniej w przychodni i kazała przyjść to sobie poszłam fajna babka i więcej mi powiedziała w sumie niż lekarka o wynikach
w nocy też nie mogłam spać i się kręciłam a teraz chodzę i ziewam od rana
ja ostatnio jak poszłam do przychodni dowiedzieć się jaka jest procedura to mało baby nie udusiłam...powiedziała że jak urodze to wtedy będę załatwiać....no jakaś je*%$&ta
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:04   #2526
Roksape
Zadomowienie

Ja też jestem ciekawa jak się czyści, nie widziałam na żywo ich, chociaż na fotkach mają super efekt

A ja staram się spać na lewym boku i budzę się na tym lewym boku, a tak mnie brzuch wtedy boli, że to jakaś masakra, obracam się na prawy i jesy mi wygodniej. Nie wiem od czego to zależy...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:06   #2527
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja ostatnio jak poszłam do przychodni dowiedzieć się jaka jest procedura to mało baby nie udusiłam...powiedziała że jak urodze to wtedy będę załatwiać....no jakaś je*%$&ta
to faktycznie jakaś nienormalna :/ mnie sama zaczepiła kazała wziąć kartę ciąży i przyjść, a dziś się o wszystko dokładniej wypytywała niż lekarka, i pocieszyła mnie, że jak na 29 tydzień to 7kg na plusie jest całkiem ok
Stary 2014-09-19, 10:08   #2528
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciekawa jak się czyści, nie widziałam na żywo ich, chociaż na fotkach mają super efekt

A ja staram się spać na lewym boku i budzę się na tym lewym boku, a tak mnie brzuch wtedy boli, że to jakaś masakra, obracam się na prawy i jesy mi wygodniej. Nie wiem od czego to zależy...
Ja kładę się na lewym i wstaję na lewym ale już mnie to nudzi

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
to faktycznie jakaś nienormalna :/ mnie sama zaczepiła kazała wziąć kartę ciąży i przyjść, a dziś się o wszystko dokładniej wypytywała niż lekarka, i pocieszyła mnie, że jak na 29 tydzień to 7kg na plusie jest całkiem ok
To ja już wiem czemu mój lekarz kręci nosem jak patrzy na moją wagę i nie tyję.

Stary 2014-09-19, 10:13   #2529
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Mysza a nie lezalas na prawym boku lub na plecach ze takie dusznosci ?? Ja tak mam jak zasne i sie obroce na plecy :/
Co do porodu Kochana to mam nadzieje ze sie nie obrazisz... Ale Ty rzeczywiscie powinnas isc do psychologa bo skoro ginekolog niewidzi przeciwskazan, to zaloze sie ze kazdy psycholog potwierdzi ze Ty juz biedna przez cala ciaze sie tyle strachu i zmartwien najadlas sie ze naprawde nie dziwie Ci sie ze teraz kiedy wkoncu wszystko idzie w dobrym kierunku to przeraza Cie porod sn przy ktorym martwisz sie o swoja kruszynke... Nie zrozum mnie zle,nie mowie Kochana o jakims sciemnianiu zeby dostac skierowanie na cc wydaje mi sie poprostu ze dbajac o Twoje nerwy kazdy psycholog stwierdzi ze tak bedzie poprostu lepiej...
ja w ogóle nie mogę leżeć na plecach bo wtedy to juz całkiem masakra, az czuje jak mi cos pulsuje, staram sie spac na lewym ale czasami przekrecam sie na prawy bok bo lewa strona juz mnie boli

wiesz co nie wiem co mi psycholog poradzi na to, chyba od razu psychiatra i leki na lek i spanie... u Ciebie wskazaniem jest łożysko prawda? ale także Twoje "gabaryty", ja też nie jestem olbrzymem i to dodatkowo potęguje mój lęk. do kitu to wszystko, nie tak miało być
Stary 2014-09-19, 10:14   #2530
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Po sniadaniu czas posprzatac kuchnie i lazienke bo wczoraj nie dalam rady bo kregoslup mnie bolal.
Stary 2014-09-19, 10:16   #2531
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ktoras z Was ma skurcze przepowiadajace ?? U mniezaczely sie w sobote i momentami bywaja naprawde bolesne...
ja mam, nie jakoś dużo i długie, ale kilka razy dziennie.
moja siostra miała od 17tc do końca ciąży, i obie ciąże rozwiązały się po terminie najważniejsze, żeby szyjka się przy tym nie skracała i otwierała

Cytat:
w obwodzie mam praiwe 105cm... a wy??
sesja ma być taka na luzie... wybierzemy się do parku, nad wisłe z kocykiem koszykiem tak jak na piknik. widziałam w internetach że można brzuszek wstążką przewiązać i nawet taką sobie przygotowałam. podoba mi się też pomysł ułożenia na brzuchu napisu z literek do scrabbli... też już wybrałam
i kiedyś w kinder niespodziance trafił mi się samochodzik taki mały.... bo bucików nie mam:P
Basienja - ja ostatnio jak sie mierzyłam miałam 104, ale idę zmierzyć się teraz.....no to mam 105cm

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
już tłumaczę
jeżeli szukasz kremu to nie da się go zrobić bez wody. Trzy podstawowe składniki kremu to właśnie woda (lub hydrolat), tłuszcz (parafina lub oleje i masła zimnotłoczone) i składnik łączący je w kremową konsystencję czyli emulgator.
podlinkowany krem lavera ma w swoim składzie tak dużą ilość maseł i oleji, że spokojnie ochroni buzię przed mrozem. jesli nadal masz obawy, polecam posmarowanie buźki dziecka olejem tłoczonym ze słodkich migdałów - to wielofunkcyjny kosmetyk - do wykorzystania na całe ciałko jako "oliwka", na ciemieniuszkę, na pupkę do zapobiegania odparzeniom, do kąpieli zamiast sztucznego emolientu, i dla nas - do masażu ciała celem zapobiegania rozstępom i do masażu rozciągającego krocze przed porodem ...ja dziś zakupiłam taki http://www.matique.pl/pl/balm-balm-o...dalow_413.html
rozumiem, że dla wielu z Was może być za drogi (zależało mi na dobrej jakości), ale jeśli kogoś zainteresuje postaram się podlinkować kilka innych opcji

przypomniało mi się też, że gotową mieszankę olejową bez wody ma weleda, będzie to bardzo tłuste i niewchłaniające się, ale może własnie czegoś takiego szukasz...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...niepogode.html

jesli chodzi o pieluchy to ja już wiem "co się z czym je", tylko żeby coś kupić muszę to pomacać...udało mi się wyszperać stacjonarny sklep z pieluchami i w przyszłym tygodniu się do niego wybiorę żeby naocznie zdecydować co fajniejsze...może też się wybierz do takiego ?

o chustach nie mam jeszcze bladego pojęcia, jak coś zdecydujesz to daj znać ... na razie intensywnie szukam lekarza dla Grzesia

zdradź swój przepis na buraki , ja mam taki:
1 kg buraków, 1 duża marchewka, 1 duża pietruszka, 1 mały seler, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka soli, 1 łyżka kminku, 10 cm chrzanu.
warzywa umyć i sparzyć, nie obierać. buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, całą resztę na małych oczkach. zalać 3 l wody (przegotowana, letnia) w naczyniu szklanym lub z gliny. przykryć gazą, odczekać 4 dni, zlać do ciemnych butelek. pić pół szklanki dziennie pół godziny przed jedzeniem.

w sklepie o którym już Wam pisałam mają ciekawe kurtkowe rozwiązania, można je śmiało nosić po ciąży
np
http://www.happymum.pl/sklep3/j416a,...la_jacket.html
http://www.happymum.pl/sklep3/j380a,...ed_jacket.html

piękne te płaszcze ohhhh chciałabym taki, ale ja to musze przymierzyć, bo mała jestem i żeby się nie okazało, że mi do kolan sięga

olej ze słodkich migdałów - kupowałam go ostatnio właśnie szwagierce, pani bardzo zachwalała, że mama może siebie i dziecko smarować. Płaciłam 26zł za 50ml, więc cena podobna

kiszone buraki:
mój przepis mniej skomplikowany chyba

obieram buraki i kroję na małe kawałki (podobno im mniejsze tym więcej się wyciągnie z buraka), wrzucam tyle buraków, żeby zajęły 3/4 wysokości słoika, wrzucam kilka ząbków czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i zalewam ostudzoną przegotowaną wodą z solą himalajską. Stawiam na blacie na ok 3-4 dni, a potem wstawiam ten słoik do lodówki, tam zachodzi kiszenia nadal ale wolniej, jak już mam mało tego kwasu to przelewam do szklanej butelki i nastawiam kolejne. Ja piję codziennie ok 400ml + 100ml soku jabłkowego (uwielbiam to połączenie ).

trzeba tez spożywac wit. c bo podobno ona jest ważna dla odpowiedniego przyswajania żelaza

Cytat:
super strona z tymi płaszczami.ceny mają raczej przeciętne wyższe ale widać że te płaszczyki ładne....

co do chusty...też się zastanawiam nad kupnem ale już takiej dla "starszaka" czyli tej tkanej... trochę mam opory żeby takie parotygodniowe glizdy były w tych chustach bo to i kręgosłup miękki i główka jeszcze nie bardzo....podparcie jest bardzo ważne. wiem że dużo zależy od jakości i sposobu wiązania ale czytałam o wielu przypadkach uduszenia boba w czymś takim...poprostu przygina mu się za bardzo główka do klatki i już...macie jakieś zdanie na ten temat?

Promolcia dzięki za info o kremie... sporo mi to rozjaśniło... ten migdałowy do mnie przemawia a jeszcze zastanawiałam się nad https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...niepogode.html
bo jest właśnie na oleju migdałowym.... pytanie na ile ma bio skład...możesz zerknąć?

i wogóle to dzień dobry
ja mam hustę tkaną, ale ona jest dla większych dzieciaków, myślę, ża nada się na wiosnę.
Teraz chyba elastyczna będzie dobra, albo kółkowa, tak żeby dziecko mogło sobie jak w hamaku leżeć przy cycu
moja Amelka uwielbiała na mnie spać, więc w ciągu dnia byłam unieruchomiona, a teraz wiem, że chusta bardzo ułatwiłaby mi funkcjonowanie

jak się dowiem więcej to wam napiszę

dołączam się do tych co źle w nocy spały
Stary 2014-09-19, 10:22   #2532
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

To ja już wiem czemu mój lekarz kręci nosem jak patrzy na moją wagę i nie tyję.
oj uwierz, że ja też bym chciał nie tyć bo zaczynałam i tak ze sporą wagą
Stary 2014-09-19, 10:29   #2533
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie mogę leżeć na plecach bo wtedy to juz całkiem masakra, az czuje jak mi cos pulsuje, staram sie spac na lewym ale czasami przekrecam sie na prawy bok bo lewa strona juz mnie boli

wiesz co nie wiem co mi psycholog poradzi na to, chyba od razu psychiatra i leki na lek i spanie... u Ciebie wskazaniem jest łożysko prawda? ale także Twoje "gabaryty", ja też nie jestem olbrzymem i to dodatkowo potęguje mój lęk. do kitu to wszystko, nie tak miało być
Mysza chodzi mi nie o leki tylko o to ze przy tym co ty juz przezylas to automatycznie masz prawo odczuwac lek przed porodem sn,i mozliwe ze lek psych. dalby Ci jednak skierowanie na cc... Bo tobie Kochana to chyba nikt nie moze sie dziwic ze sie boisz o malutka

P.S Znalazlam posciel wiedzialam ze musze szukac tak dlugo az sie w czyms zaklocham i stalo sie !!
http://allegro.pl/10-cz-posciel-do-l...615591151.html

Emilka
Stary 2014-09-19, 10:35   #2534
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
oj uwierz, że ja też bym chciał nie tyć bo zaczynałam i tak ze sporą wagą
Ja startowałam z niewielką nadwagą. Ja lekarzowi mówiłam, że nie mam potrzeby jedzenia większej ilości i nie odczuwam żadnych zachcianek. W sumie zobaczymy jak te ostatnie tygodnie mi minął bo tutaj najwięcej się tyje. 7.10 mam wizytę i kolejne USG no i mam nadzieję, że z Mała wszystko w porządku i że Gabi pozostanie Gabi bo już się przyzwyczaiłam

Stary 2014-09-19, 10:37   #2535
mysza88
Rozeznanie

dzięki kochana za zrozumienie pomyślę na tym, zobaczę co mi powie w pon lekarz w warszawie

a pościel piękna! moje kolorki zdecydowanie
Stary 2014-09-19, 10:40   #2536
Basjenia
Zadomowienie

Inka faktycznie ładne kolory...ale te poduszki mają pełnić rolę otulacza?bo tak to wygląda...

Minka a ile twoja miała jak ją nosiłaś w chuście?i czy miałaś jakieś umocnienie w okolice jej kręgosłupa?

Suqub sama nie wiem czy ci zazdrościć czy nie ale ja jestem już 10kg do przodu...chociaż dopuszczam sobie 14 bo przy moim BMI początkowym to dopuszczalne.

wzięłam się za pranie gondoli....tej głównej części z "podłogą" matko kochana....niby nie brudna ale 7lat leżała na pawlaczu to z kurzu chociaż odświeżyć chciałam....i chyba trochę nie dopłukana jest ale trudno....i tak na to idzie wyściółka
Stary 2014-09-19, 10:46   #2537
Justyssia87
Rozeznanie

inka- fajna ta pościel, widzialam ją dawno temu na allegro ale miała ciekawesze wzory takie naprawde śliczniusnie bardzo duzy wybor mieli jak Cie interesuje linka ci nie wkleje bo bym musiala cała historie przeszukac, ale poszukaj na pewno znajdziesz, jak chcesz miec np. wiekszy wybor w kolorystyce, bo tam nie wiem czy maja nie zwrociłam uwagi.

ja na lewym boku w ogole nie spie, od razu klade sie na prawy i tak spie, tylko tak umiem, na lewym umieram z bolu żeber a na plecach tez nie da rady :/
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:52   #2538
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja mam już skurcze przepowiadające ohohoo nie wiem czy nie od 20tc niestety moja szyjka z tego powodu akurat zaczęła się skracać ;/ ale pessar trzyma
Odliczam każdy dzień i zastanawiam się czy już teraz nadal istnieje tak wielka szansa, że z dzieckiem byłoby coś nie tak gdyby urodził się teraz .

W nocy też nie spałam, wyjątkowo! może księżyc w pełni czy cuś

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 11:01   #2539
madziqqq
Rozeznanie

nie wiecie jakie są normy hemoglobiny w ciąży bo co strona to inny przedział :/
Stary 2014-09-19, 11:02   #2540
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja mam już skurcze przepowiadające ohohoo nie wiem czy nie od 20tc niestety moja szyjka z tego powodu akurat zaczęła się skracać ;/ ale pessar trzyma
Odliczam każdy dzień i zastanawiam się czy już teraz nadal istnieje tak wielka szansa, że z dzieckiem byłoby coś nie tak gdyby urodził się teraz .

W nocy też nie spałam, wyjątkowo! może księżyc w pełni czy cuś
Basjenia dokladnie te poduszeczki pelnia funkcje ochraniacza do lozeczka niemowlecego a potem mozna je rozwiazac i masz 6 poduszeczek

To Ja chyba najwiecej przytylam aktualnie jestem 12 kg na + ostatnio sie smialam ze jeszcze sie okaze ze do 20 dobije to uslyszalam od mamy kolezanki "Ze moze w koncu po ciazy bede miala KOBIECE KSZTALTY" na co odpowiedzialam "Ze niech kazdy ma jak lubi a Ja mam zamiar wrocic do mojego braku tylka i cyckow bo tak sie sobie podobalam" Oburzenie nie mialo granic...

Emilka
Stary 2014-09-19, 11:05   #2541
Hasiap
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny

Cytat:
my wiosną przeprowadzamy sie w inne miejsce i dopiero wtedy będę robić pokoik dla małej póki co łóżeczko będzie w naszej sypialni a jej komoda w innym pokoju...
A przeprowadzasz się do innego miasta czy na inną ulicę w swoim mieście??

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej. Po sniadaniu czas posprzatac kuchnie i lazienke bo wczoraj nie dalam rady bo kregoslup mnie bolal.
Ja wczoraj też przesadziłam.. Najpierw sprzątanie, później prasowanie i kręgosłup wołał o pomstę.. Dziś po śniadaniu wskakuję znowu do łózia i przed tv lub z książką zamierzam odpoczywać. Wieczorem jedziemy na urodziny do szwagierki

Ja śpię różnie, raz na lewym raz na plecach raz na prawym.. I w każdej pozycji jest mi niewygodnie W nocy budzę się po kilka razy, piję wodę, chodzę do wc..

Dzisiaj obudziłam się z napuchniętym dziąsłem. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że łuk podniebienny z aparatu mi się w tę opuchliznę trochę wrzyna i nie jest to przyjemne Moja orto właśnie rodzi, urodziła lub lada moment urodzi więc nie ma jej w pracy A orto ona jedna jest w tym centrum gdzie chodzę Mam nadzieję, że szybko zejdzie mi to
Stary 2014-09-19, 11:12   #2542
Basjenia
Zadomowienie

ehh bolączki kiedy twój specjalista rodzi.... wiem jak to jest:P
Hasiap zaparz sobie mocnego roztworu szałwi. najlepiej w małym słoiczku(bardzo brudzi kubki) nawet z 2 saszetek. zostaw do wystygnięcia i nie tyle płucz co chwilke postaraj się przytrzymać w buzi. 3lata temu zdjęłam aparat i przy opuchliznach zawsze mi to pomagało. a jak jest jakaś przestrzeń to zalep woskiem żeby nie pocięło śluzówki...

zbieram się powoli do fryzjera....oj ciekawe co to będzie... aktualnie moje włosy są proste jak strąki! ciekawe czy cięcie przyniesie jakikolwiek efekt czy to wpływ ciąży...specjalnie zgrałam na telefon zdjęcie sprzed żeby wiedziała co zazwyczaj kędziory wyprawiają. bo czuję się jak 2 różne osoby...
Stary 2014-09-19, 11:13   #2543
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Basjenia dokladnie te poduszeczki pelnia funkcje ochraniacza do lozeczka niemowlecego a potem mozna je rozwiazac i masz 6 poduszeczek

To Ja chyba najwiecej przytylam aktualnie jestem 12 kg na + ostatnio sie smialam ze jeszcze sie okaze ze do 20 dobije to uslyszalam od mamy kolezanki "Ze moze w koncu po ciazy bede miala KOBIECE KSZTALTY" na co odpowiedzialam "Ze niech kazdy ma jak lubi a Ja mam zamiar wrocic do mojego braku tylka i cyckow bo tak sie sobie podobalam" Oburzenie nie mialo granic...
wcale nie ja jestem +13 na plusie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 11:17   #2544
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
ehh bolączki kiedy twój specjalista rodzi.... wiem jak to jest:P
Hasiap zaparz sobie mocnego roztworu szałwi. najlepiej w małym słoiczku(bardzo brudzi kubki) nawet z 2 saszetek. zostaw do wystygnięcia i nie tyle płucz co chwilke postaraj się przytrzymać w buzi. 3lata temu zdjęłam aparat i przy opuchliznach zawsze mi to pomagało. a jak jest jakaś przestrzeń to zalep woskiem żeby nie pocięło śluzówki...

zbieram się powoli do fryzjera....oj ciekawe co to będzie... aktualnie moje włosy są proste jak strąki! ciekawe czy cięcie przyniesie jakikolwiek efekt czy to wpływ ciąży...specjalnie zgrałam na telefon zdjęcie sprzed żeby wiedziała co zazwyczaj kędziory wyprawiają. bo czuję się jak 2 różne osoby...
Basjenia dzięki za radę Mąż zaraz będzie to po drodze kupi mi szałwię

Udanej sesji życzę
Stary 2014-09-19, 11:17   #2545
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Inka faktycznie ładne kolory...ale te poduszki mają pełnić rolę otulacza?bo tak to wygląda...

Minka a ile twoja miała jak ją nosiłaś w chuście?i czy miałaś jakieś umocnienie w okolice jej kręgosłupa?

Suqub sama nie wiem czy ci zazdrościć czy nie ale ja jestem już 10kg do przodu...chociaż dopuszczam sobie 14 bo przy moim BMI początkowym to dopuszczalne.

wzięłam się za pranie gondoli....tej głównej części z "podłogą" matko kochana....niby nie brudna ale 7lat leżała na pawlaczu to z kurzu chociaż odświeżyć chciałam....i chyba trochę nie dopłukana jest ale trudno....i tak na to idzie wyściółka
moja mała miała ok 5-6 miesięcy i nie miałam żadnych umocnień na kręgosłup, plecki dziecka muszą być wygięte, bo przecież taki maluch jeszcze nie siedzi sam, więc dla niego wyprostowane plecy to nienaturalna pozycja.
tu znajdziesz więcej informacji: http://www.chustomania.pl/online/chu...sci_o_noszeniu
Stary 2014-09-19, 11:19   #2546
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
moja koleżanka przed ciążą miała takie prawie murzyńskie afro a w ciąży włosy jej się wyprostowały i już nie wróciły takie loki także ciekawe jak z Tobą będzie
Stary 2014-09-19, 11:21   #2547
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
moja mała miała ok 5-6 miesięcy i nie miałam żadnych umocnień na kręgosłup, plecki dziecka muszą być wygięte, bo przecież taki maluch jeszcze nie siedzi sam, więc dla niego wyprostowane plecy to nienaturalna pozycja.
tu znajdziesz więcej informacji: http://www.chustomania.pl/online/chu...sci_o_noszeniu
dzięki przeczytam wiczorem. co do umocnień to sprawa nie do końca "sztywna" chodzi o kontrolę przygięcia brody do klatki. 5-6 miesięcy to już duży bobo. wtedy to i ja planuję chustę...

Madziaqqq wypluj bo ja bez swoich loków to jak....ehh nawet nie chcę sobie wyobrażać!
Stary 2014-09-19, 11:25   #2548
mysza88
Rozeznanie

Hasiap na inną ulice w tej samej miejscowości (chyba lubię tą moją wieś :P)

to ja się już jakis czas temu zastanawiałam że chyba za mało tyję w tej ciąży... do tej pory niecałe 5 kg, ale mój lekarz nic na to nie mówi
Stary 2014-09-19, 11:41   #2549
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:

to ja się już jakis czas temu zastanawiałam że chyba za mało tyję w tej ciąży... do tej pory niecałe 5 kg, ale mój lekarz nic na to nie mówi
Dla uspokojenia dla tych nie tyjacych- Moja mama ze mna w ciazy przytyla 6kg tylko i jak widac wszystko ze mna okay (no moze nie do konca ale szczegolow sie tutaj czepiac nie bedziemy)

Emilka
Stary 2014-09-19, 11:52   #2550
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Juz myślałam że do wielkiego świata emigrujesz :-P. Tez Lubie swoje miasto i raczej tu zostane, no chyba ze na jakąś wioskę obok :-D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości