|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
jussi pokój piękny! zazdroszcze wam, że możecie urządzac pokój dziecka... my wiosną przeprowadzamy sie w inne miejsce i dopiero wtedy będę robić pokoik dla małej
póki co łóżeczko będzie w naszej sypialni a jej komoda w innym pokoju... Inka ja też się w nocy męczyłam, znowu było mi jakś tak cięzko i oddychac nie mogłam. Chyba za dużo w nocy myślałam o porodzie, bo byłam pewna cc a teraz, martwie się że coś się stanie z małą zaczynam chyba trochę fiksowac z tego powodu... roksape te lampeczki to też moje marzenie, może wiosną szarpnę się i je kupie tylko tak się zastanawiam jak utrzymac je w czystości? bo każdy kurz będzie się na nich świetnie trzymał :/ |
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie wróciłam ze spotkania z położną
w ogóle przypadkiem mnie dorwała jak byłam z mężem wcześniej w przychodni i kazała przyjść to sobie poszłam fajna babka i więcej mi powiedziała w sumie niż lekarka o wynikach ![]() w nocy też nie mogłam spać i się kręciłam a teraz chodzę i ziewam od rana |
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza a nie lezalas na prawym boku lub na plecach ze takie dusznosci ?? Ja tak mam jak zasne i sie obroce na plecy :/
Co do porodu Kochana to mam nadzieje ze sie nie obrazisz... Ale Ty rzeczywiscie powinnas isc do psychologa bo skoro ginekolog niewidzi przeciwskazan, to zaloze sie ze kazdy psycholog potwierdzi ze Ty juz biedna przez cala ciaze sie tyle strachu i zmartwien najadlas sie ze naprawde nie dziwie Ci sie ze teraz kiedy wkoncu wszystko idzie w dobrym kierunku to przeraza Cie porod sn przy ktorym martwisz sie o swoja kruszynke... Nie zrozum mnie zle,nie mowie Kochana o jakims sciemnianiu zeby dostac skierowanie na cc wydaje mi sie poprostu ze dbajac o Twoje nerwy kazdy psycholog stwierdzi ze tak bedzie poprostu lepiej...
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że ciężką noc miałyśmy.
Ja z kremów to wybiorę albo ten Babydream albo Hipp co Basjenia wklejała. Już wcześniej zwróciłam uwagę jak czytałam u sroki o kremach.
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem ciekawa jak się czyści, nie widziałam na żywo ich, chociaż na fotkach mają super efekt
![]() A ja staram się spać na lewym boku i budzę się na tym lewym boku, a tak mnie brzuch wtedy boli, że to jakaś masakra, obracam się na prawy i jesy mi wygodniej. Nie wiem od czego to zależy...
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- To ja już wiem czemu mój lekarz kręci nosem jak patrzy na moją wagę i nie tyję.
|
|
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiesz co nie wiem co mi psycholog poradzi na to, chyba od razu psychiatra i leki na lek i spanie... u Ciebie wskazaniem jest łożysko prawda? ale także Twoje "gabaryty", ja też nie jestem olbrzymem i to dodatkowo potęguje mój lęk. do kitu to wszystko, nie tak miało być
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Po sniadaniu czas posprzatac kuchnie i lazienke bo wczoraj nie dalam rady bo kregoslup mnie bolal.
|
|
#2531 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra miała od 17tc do końca ciąży, i obie ciąże rozwiązały się po terminie najważniejsze, żeby szyjka się przy tym nie skracała i otwierała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
olej ze słodkich migdałów - kupowałam go ostatnio właśnie szwagierce, pani bardzo zachwalała, że mama może siebie i dziecko smarować. Płaciłam 26zł za 50ml, więc cena podobna ![]() kiszone buraki: mój przepis mniej skomplikowany chyba ![]() obieram buraki i kroję na małe kawałki (podobno im mniejsze tym więcej się wyciągnie z buraka), wrzucam tyle buraków, żeby zajęły 3/4 wysokości słoika, wrzucam kilka ząbków czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i zalewam ostudzoną przegotowaną wodą z solą himalajską. Stawiam na blacie na ok 3-4 dni, a potem wstawiam ten słoik do lodówki, tam zachodzi kiszenia nadal ale wolniej, jak już mam mało tego kwasu to przelewam do szklanej butelki i nastawiam kolejne. Ja piję codziennie ok 400ml + 100ml soku jabłkowego (uwielbiam to połączenie ).trzeba tez spożywac wit. c bo podobno ona jest ważna dla odpowiedniego przyswajania żelaza Cytat:
Teraz chyba elastyczna będzie dobra, albo kółkowa, tak żeby dziecko mogło sobie jak w hamaku leżeć przy cycu ![]() moja Amelka uwielbiała na mnie spać, więc w ciągu dnia byłam unieruchomiona, a teraz wiem, że chusta bardzo ułatwiłaby mi funkcjonowanie ![]() jak się dowiem więcej to wam napiszę ![]() dołączam się do tych co źle w nocy spały
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.S Znalazlam posciel ![]() http://allegro.pl/10-cz-posciel-do-l...615591151.html
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
dzięki kochana za zrozumienie
pomyślę na tym, zobaczę co mi powie w pon lekarz w warszawie a pościel piękna! moje kolorki zdecydowanie
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Inka faktycznie ładne kolory...ale te poduszki mają pełnić rolę otulacza?bo tak to wygląda...
Minka a ile twoja miała jak ją nosiłaś w chuście?i czy miałaś jakieś umocnienie w okolice jej kręgosłupa? Suqub sama nie wiem czy ci zazdrościć czy nie ale ja jestem już 10kg do przodu...chociaż dopuszczam sobie 14 bo przy moim BMI początkowym to dopuszczalne. wzięłam się za pranie gondoli....tej głównej części z "podłogą" matko kochana....niby nie brudna ale 7lat leżała na pawlaczu to z kurzu chociaż odświeżyć chciałam....i chyba trochę nie dopłukana jest ale trudno....i tak na to idzie wyściółka |
|
|
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
inka- fajna ta pościel, widzialam ją dawno temu na allegro ale miała ciekawesze wzory takie naprawde śliczniusnie bardzo duzy wybor mieli
linka ci nie wkleje bo bym musiala cała historie przeszukac, ale poszukaj na pewno znajdziesz, jak chcesz miec np. wiekszy wybor w kolorystyce, bo tam nie wiem czy maja nie zwrociłam uwagi.ja na lewym boku w ogole nie spie, od razu klade sie na prawy i tak spie, tylko tak umiem, na lewym umieram z bolu żeber |
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już skurcze przepowiadające ohohoo nie wiem czy nie od 20tc niestety moja szyjka z tego powodu akurat zaczęła się skracać ;/ ale pessar trzyma
Odliczam każdy dzień i zastanawiam się czy już teraz nadal istnieje tak wielka szansa, że z dzieckiem byłoby coś nie tak gdyby urodził się teraz .W nocy też nie spałam, wyjątkowo! może księżyc w pełni czy cuś
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
nie wiecie jakie są normy hemoglobiny w ciąży bo co strona to inny przedział :/
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Ja chyba najwiecej przytylam aktualnie jestem 12 kg na + ostatnio sie smialam ze jeszcze sie okaze ze do 20 dobije to uslyszalam od mamy kolezanki "Ze moze w koncu po ciazy bede miala KOBIECE KSZTALTY" na co odpowiedzialam "Ze niech kazdy ma jak lubi a Ja mam zamiar wrocic do mojego braku tylka i cyckow bo tak sie sobie podobalam" Oburzenie nie mialo granic...
|
|
#2541 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja śpię różnie, raz na lewym raz na plecach raz na prawym.. I w każdej pozycji jest mi niewygodnie W nocy budzę się po kilka razy, piję wodę, chodzę do wc..Dzisiaj obudziłam się z napuchniętym dziąsłem. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że łuk podniebienny z aparatu mi się w tę opuchliznę trochę wrzyna i nie jest to przyjemne Moja orto właśnie rodzi, urodziła lub lada moment urodzi więc nie ma jej w pracy A orto ona jedna jest w tym centrum gdzie chodzę Mam nadzieję, że szybko zejdzie mi to
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
ehh bolączki kiedy twój specjalista rodzi.... wiem jak to jest:P
Hasiap zaparz sobie mocnego roztworu szałwi. najlepiej w małym słoiczku(bardzo brudzi kubki) nawet z 2 saszetek. zostaw do wystygnięcia i nie tyle płucz co chwilke postaraj się przytrzymać w buzi. 3lata temu zdjęłam aparat i przy opuchliznach zawsze mi to pomagało. a jak jest jakaś przestrzeń to zalep woskiem żeby nie pocięło śluzówki... zbieram się powoli do fryzjera....oj ciekawe co to będzie... aktualnie moje włosy są proste jak strąki! ciekawe czy cięcie przyniesie jakikolwiek efekt czy to wpływ ciąży...specjalnie zgrałam na telefon zdjęcie sprzed żeby wiedziała co zazwyczaj kędziory wyprawiają. bo czuję się jak 2 różne osoby... |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż zaraz będzie to po drodze kupi mi szałwię Udanej sesji życzę
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu znajdziesz więcej informacji: http://www.chustomania.pl/online/chu...sci_o_noszeniu
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziaqqq wypluj bo ja bez swoich loków to jak....ehh nawet nie chcę sobie wyobrażać! |
|
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap na inną ulice w tej samej miejscowości (chyba lubię tą moją wieś :P)
to ja się już jakis czas temu zastanawiałam że chyba za mało tyję w tej ciąży... do tej pory niecałe 5 kg, ale mój lekarz nic na to nie mówi
|
|
|
|
#2549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(no moze nie do konca ale szczegolow sie tutaj czepiac nie bedziemy)
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Juz myślałam że do wielkiego świata emigrujesz :-P. Tez Lubie swoje miasto i raczej tu zostane, no chyba ze na jakąś wioskę obok :-D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

póki co łóżeczko będzie w naszej sypialni a jej komoda w innym pokoju...
zaczynam chyba trochę fiksowac z tego powodu... 
w ogóle przypadkiem mnie dorwała jak byłam z mężem wcześniej w przychodni i kazała przyjść to sobie poszłam 

u Ciebie wskazaniem jest łożysko prawda? ale także Twoje "gabaryty", ja też nie jestem olbrzymem i to dodatkowo potęguje mój lęk. do kitu to wszystko, nie tak miało być
najważniejsze, żeby szyjka się przy tym nie skracała i otwierała
... na razie intensywnie szukam lekarza dla Grzesia