Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 14:40   #1471
Lillkaa
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Hej, dawno nie pisałam, ale biegam i załatwiam multum spraw w związku z przeprowadzką. U mnie waga długo stała w miejscu - 57 kg przy 177 cm wzrostu. Teraz ruszyłam i mam 3 kg do przodu. Myślałam, że trochę sporawo, ale idealnie zgodnie z tym kalkulatorem, do którego linka któraś z Was wkleiła. Mam przeogromne parcie na słodycze. Staram się raczej sięgać po owoce, ale ciężko mi sobie odmówić np. ciasta. A dziś jadę do rodziców na knedle ze śliwkami

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
niunia_ona, na zaparcia warto też spróbować płatki owsiane z mlekiem na śniadanie- wychodzi smacznie, zdrowo, a problem powinien się co najmniej zmniejszyćl
Potwierdzam, w moim przypadku bardzo pomogły.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:42   #1472
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Trochę mnie nie było i wybaczcie, ale nie nadrobię 40 stron

Mam nadzieję, że wszystkie wizyty były udane

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:43   #1473
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ścinałam tylko Z 5cm poleciało

Świetne te owce

My też pościeli kupować nie będziemy a śpiworek

To dla chłopca fajne Z tym różem troszkę przesadzone

Mniam mniam
Jak się mają Maleństwa ?
Tez scinalam z 5 cm w maju, ale zal mi bylo znowu bym musiala isc sciac z dwa cm bo koncowki sie juz rozdwajaja
za duzo rozowego to fakt nasze raczej bedzie kremowo brazowe, pod warunkiem ze nic sie nie zmieni i lekarz nam nie powie ze jednak dziewczynka
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:45   #1474
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja czasem kupuję takie placki ziemniaczane w proszku (z suszu ziemniaczanego, mają w miarę dobry skład) a smakują jak takie normalne domowe

biedna Ale nawet nie wiem, co Ci poradzić...

dziękuję Chociaż naprawdę mam już dosyć

Zamówiłam takie dwie rzeczy: kocyk (to jest taka grubsza pieluszka) i dwa prześcieradła do gondoli Te owce cwaniaki mnie urzekły
Podasz stronki do tych cudownych rzeczy ja uwielbiam takie cuda
--------------------------------------------------------------------------

a co do placków, to kiedyś, też podstępem je kupiłam bo Tż chciał placki, a ja na samą myśl tarkowania ziemniaków dostaje wariacji , zrobiłam je a Tż do mnie, ale pyszne jakie chrupiące hih

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Od chipsow uciekam z daleka, kusi mnie dosc czesto jeszcze nie jadlam w ciazy, ale wiem ze jak raz sie skusze to zjem cala wielka paczke na jeden raz i nie przestane dziwne, bo przed ciaza, rzadko jadalam chipsy, a czuje na nie magiczna ochote
ja zamiast chipsów, moich ulubionych monsetr munch "duszki'' , lub solone albo pryngels orginalne, rewlacjaaaaaaaa zaczęłam dłubać słonecznik albo dynię. na diecie tak robiłam, jak miałam chęć, i powiem wam, że mimo że słonecznik ma kcal i dynia prażona, to ładnie chudłam. wiec teraz tez tak to oszukuję

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadlam 1/3 paczki śliwek suszonych.
ups to nie wychodź z domu

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej Kochane witamy sie w 17 tygodniu :-* jak tak patrze na wasze zdjecia brzuszkow to obawiam sie, ze moj to wyglada juz jak na 6 miesiac :-D
co do wyglądu brzuszków tych spożywczych

hehe powiem Wam taka moją historie, przypomniało mi się:

Robiłam badania okresowe do pracy jakos 2 lata temu , tam laryngolog, okulista, rentgen, wizyta w laboratorium. no i na koniec wizyta u lekarza, zatwierdzającego badania.
a on do mnie tak : Ja nie mogę Pani podbić badań, ponieważ nie wykonała Pani wszystkich badań.
a ja że tylko te miałam zaznaczone, a doktor : , no dobrze, a badanie ginekologiczne? a ja: jak ginekologiczne, pierwsze słyszę, to teraz robi się jeszcze badania ginekologiczne?? a doktor: jak kobieta jest w zaawansowanej ciąży, to powinna mieć też badanie ginekologiczne.
a ja: panie doktorze, ale ja w ciąży nie jestem
a doktor jak błyskawica, podbił mi badania i tyle byłam u niego, uciekłam szybko...

Maskra! z jednej str głupio mi było/ byłam zażenowana, a z drugiej to jemu chyba bardziej i jakoś to przeżyłam
-------------------------------------------------------------------------

a u mnie zmiana planów obiadowych, ani placków nie będzie, ani ryżu tylko zorbiłam sama PIZZE
Stary 2014-09-24, 14:57   #1475
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a co do placków, to kiedyś, też podstępem je kupiłam bo Tż chciał placki, a ja na samą myśl tarkowania ziemniaków dostaje wariacji , zrobiłam je a Tż do mnie, ale pyszne jakie chrupiące hih

ja zamiast chipsów, moich ulubionych monsetr munch "duszki'' , lub solone albo pryngels orginalne, rewlacjaaaaaaaa zaczęłam dłubać słonecznik albo dynię. na diecie tak robiłam, jak miałam chęć, i powiem wam, że mimo że słonecznik ma kcal i dynia prażona, to ładnie chudłam. wiec teraz tez tak to oszukuję

Robiłam badania okresowe do pracy jakos 2 lata temu , tam laryngolog, okulista, rentgen, wizyta w laboratorium. no i na koniec wizyta u lekarza, zatwierdzającego badania.
a on do mnie tak : Ja nie mogę Pani podbić badań, ponieważ nie wykonała Pani wszystkich badań.
a ja że tylko te miałam zaznaczone, a doktor : , no dobrze, a badanie ginekologiczne? a ja: jak ginekologiczne, pierwsze słyszę, to teraz robi się jeszcze badania ginekologiczne?? a doktor: jak kobieta jest w zaawansowanej ciąży, to powinna mieć też badanie ginekologiczne.
a doktor jak błyskawica, podbił mi badania i tyle byłam u niego, uciekłam szybko...

Maskra! z jednej str głupio mi było/ byłam zażenowana, a z drugiej to jemu chyba bardziej i jakoś to przeżyłam

a u mnie zmiana planów obiadowych, ani placków nie będzie, ani ryżu tylko zorbiłam sama PIZZE
To jemu powinno byc glupio Moja mama miala podobna sytuacje jak bylysmy dziecmi, dlugo nie mogla zejsc z wagi po dwoch ciazach niestety.
Twoj TZ bedzie zadowolony jak pizze robisz Mowie do TZ ze w piatek jak jedziemy do mamy to zupa polska ogorkowa bedzie a on... a moze moja tesciowa ma jeszcze pizze schowana dla mnie hahaha
ja dlubie pistacje czasami, pomimo tego ze sa bardzo kcal, za to sa bardzo zdrowe uwielbialam jesc te monstery jak bylam dzieckiem to bylo cos jak mama nam nasypala do miseczek
Stary 2014-09-24, 14:58   #1476
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Tez scinalam z 5 cm w maju, ale zal mi bylo znowu bym musiala isc sciac z dwa cm bo koncowki sie juz rozdwajaja
za duzo rozowego to fakt nasze raczej bedzie kremowo brazowe, pod warunkiem ze nic sie nie zmieni i lekarz nam nie powie ze jednak dziewczynka
Ja czekam co mi lekarz powie 10.10

Pizza w sobotę jadłam taką naprawdę pyszną, a tŻ się ze mnie śmiał , że jak kiedyś chciał ją zamówić to powiedziałam , że nie bo za dużo miecha, a w sobotę jadłam, aż się uszy trzęsły

Ja zjadłam pierogi ze szpinakiem
Stary 2014-09-24, 15:02   #1477
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

mamy taki sam gust, jeżeli chodzi o chipsy

rzeczy zamawiałam tu: mamabu.pl, do wieczora 26.09. wysyłka jest za darmo
link do prześcieradeł: http://mamabu.pl/kategoria/dla-niemo...k-pink-no-more
a Tamto drugie już znikło ze strony. Ale można kupić na pewno na showroom.pl i pewnie gdzies jeszcze, marka: Pink No More

niezła historia, na miejscu doktorka to bym się pod ziemię zapadła

Cytat:
To bede miala dylemat czy kupic ten grubszy czy bez wypelnienia , bo ten drugi napewno bedzie cienszy
Ta kura jest genialna, nawet na pozniej dziecko moze z nia spac i przytulac sie do niej, musze ja mojemu TZ pokazac zobaczymy co powie , chociaz masz racje zbedny gadzet. ale mnie rozsmieszylas z ta wyprowadzka za kure
Nawet nie wiedzialam ze one kupuja takie rzeczy, ja myslalam ze gwiazdy to kupuja powyzej kilku tysiecy nawet zwykly t shirt
Muszę coś wymyślić, żeby tż myślał, że ta kura to zakup niezbędny i po prostu KAŻDY ma taką rzecz

Pewnie gwiazdy z hollywood to tak, ale te nasze polskie to chyba nie mają smoczków i grzechotek ze złota

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:05   #1478
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ja planuję ściąć do ramion, mam teraz długie, za łopatki ho ho, ale wkurzają mnie w ciąży i stwierdziłam, że nic się nie stanie, jak sobie pochodzę w krótszych przez jakiś czas TŻ nic nie wie, 22.10 mam wizytę u fryzjera, to się zdziwi, jak mnie zobaczy

Cytat:
sowy są fajne a to teraz dość popularny motyw, więc będziesz miała duże pole do popisu
Macałam podobny kocyk do tego pierwszego, z La Millou i był taki mięciutki puchaty
Tu masz dużo rzeczy w tym stylu, z tym że ceny są spore: http://www.lamillou.com/ i tutaj lekko tańsze http://www.belle-petite.pl/ . Ale generalnie znajdziesz na pewno coś w atrakcyjniejszych cenach, ja takie dwie pierwsze z brzegu propozycje podałam
uwielbiam te sklepy, mogłabym obkupić się w te kocyki nawet dla dorosłych, ale mój TŻ jest taki stonowany zawsze i rozważny, co do wydawania kasy i gani mnie trochę za gadżeciarstwo... w sumie ma rację, bo dość sporo kosztują Ale dla Małej na pewno COŚ zamówię

Cytat:
nie wiem co moj TZ z tym ma, ale powiedzialam ze ok, wiec u nas bedzie to wygladalo mniej wiecej tak jak na przykladzie A kocyk zawsze sie przyda.
Widzę, że też już wyszukujesz w necie, to co się da dla dziecka uwielbiam buszować po takich stronach, nawet jak nic nie kupuję

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej Kochane witamy sie w 17 tygodniu :-* jak tak patrze na wasze zdjecia brzuszkow to obawiam sie, ze moj to wyglada juz jak na 6 miesiac :-D

wczoraj pieklam rogaliki z marmolada, chwale sie zdjeciami. Dzis druga porcje dorobie, bo u mnie w domu mnostwo lasuchow :-D
o ja...ślinka mi cieknie do pępka....wyglądają przepysznie

Cytat:

Ja miałam inną historię w pociągu. Dojeżdżałam kilka lat na studia pociągami, a wiadomo, jak to w nich bywa. Zimą jest straszny upał, tak, że mojej kumpeli się kiedyś buty spaliły przy grzejniku.
No i jadę kiedyś w zimowy dzień, pociąg stanął na 1,5h w miejscu w szczerym polu. W przedziale hajcówa na maksa, okna zaparowane, że świata nie widać, pełno ludzi smród ich potu... No to biorę się za otwieranie okna. Już babuśki krzywo na mnie patrzyły, co ja głupia zimą robię. A ja mocuję się dalej, bo okno przymarzło. Naprzeciw mnie siedział facet, delikatnie mówiąc postawny. Poprosiłam go o pomoc, czy mógłby uchylić trochę okno. A on spojrzał w prawo, potem w lewo i mówi do mnie tak:
Nie! Jak Ci gorąco to się poodchudzaj!
Zabił mnie ten tekst. Szczęka mi opadła i dosłownie mnie zamurowało...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:12   #1479
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny wy sie martwicie, ze tyjecie ze 3kg do tej pory. Ja z powodu wymiotow ciagle spadam na wadze, dzis mialam 46,5 a przed ciaza 50. Wszystko co zjem laduje w kibelku, nie mam sily na nic przez to. Martwie sie o dzidzie, Wy juz macie takie piekne wypukle brzuszki, a ja dalej plaski, tfu, nie plaski tylko wklesly takze jesli ktoras ma za duzo kg, to ja chetnie przyjme, nawet z 5
Czy ktoras z Was ma podobnie do mnie?
ja mam tez 5 kg mniej niz przd ciaza, ale ja poprostu zaczełam sie bardzo pilnowac unikam słodyczy, jem wiecej warzyw i owoców i waga spadała i jem regularnie 5-6 mniejszych posiłków , ale ja należe do grupy tych które maja nadwagę wiec narazie moj gin mowi ze wszytko ok. ale brzuszka tez nie mam
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:13   #1480
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam co mi lekarz powie 10.10

Pizza w sobotę jadłam taką naprawdę pyszną, a tŻ się ze mnie śmiał , że jak kiedyś chciał ją zamówić to powiedziałam , że nie bo za dużo miecha, a w sobotę jadłam, aż się uszy trzęsły

Chyba bede ostatnia ktora potwierdzi plec bo dopiero w listopadzie
Stary 2014-09-24, 15:14   #1481
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda ze tz nie lubi szpinaku, bo bym ulepiła, pychota!
Stary 2014-09-24, 15:21   #1482
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mamy taki sam gust, jeżeli chodzi o chipsy

rzeczy zamawiałam tu: mamabu.pl, do wieczora 26.09. wysyłka jest za darmo
link do prześcieradeł: http://mamabu.pl/kategoria/dla-niemo...k-pink-no-more
a Tamto drugie już znikło ze strony. Ale można kupić na pewno na showroom.pl i pewnie gdzies jeszcze, marka: Pink No More

niezła historia, na miejscu doktorka to bym się pod ziemię zapadła

Muszę coś wymyślić, żeby tż myślał, że ta kura to zakup niezbędny i po prostu KAŻDY ma taką rzecz

Pewnie gwiazdy z hollywood to tak, ale te nasze polskie to chyba nie mają smoczków i grzechotek ze złota
Powiedz ze swieta sie zblizaja i jest cos co chcialabys dostac Ja wlasnie napisalam do mamy czy by mi takiej nie uszyla pod warunkiem ze znajdzie czas i material,a szyje genialnie na maszynie cena nie mala za taka kurke ale sama bym sie skusila chociaz wydatkow tyle przed nami ze jak cos dodam jeszcze to moj TZ chyba zrobilby sie lekko czerwony , bo nie jest to cos z listy a znowu zgodzil sie na wozek ( bardzo mu sie spodobal , pokazywalam mu na youtubie wszystkie funkcje itd ) , a nie bylo mowy o takich pieniadzach

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja planuję ściąć do ramion, mam teraz długie, za łopatki ho ho, ale wkurzają mnie w ciąży i stwierdziłam, że nic się nie stanie, jak sobie pochodzę w krótszych przez jakiś czas TŻ nic nie wie, 22.10 mam wizytę u fryzjera, to się zdziwi, jak mnie zobaczy

to sie twoj TZ zdziwi jak ciebie zobaczy Ja scinalam wlasnie do ramion, bylo mi zal ale byly w tragicznym stanie i potrzebowaly tego ciecia a teraz ladnie rosna nie to co wczesniej Takze mala zmiana jest dobra

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-24 o 15:27
Stary 2014-09-24, 15:35   #1483
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie niunia, a fast foodami sie malo kto objada codziennie wiec i tak nie mamy wplywu Zrobie plan po jak dojde do siebie
Właśnie tak

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:36   #1484
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Miałam pocytowane od rana i wszystko sie usunęło

Jest po rozmowie z mamą, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej przeraża mnie ta odleglosc od domu, jak nie mogę im pomóc

Dzisiaj posadzilam krokusy w ogródku, mam nadzieje ze na wiosnę ładnie wyrosną

Pisalyscie o wadze w ciazy, ja mam1-1.5 kg na plusie ale nie porównuje z nikim innym, bo każda z nas jest inna, z inną wagą startowała, prowadzi różny tryb życia itp. Najważniejsze według mnie aby sie w miarę możliwości zdrowo i dobrze odżywiać, na odchudzanie przyjdzie czas po porodzie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Cześć.
Znów napisałyście sporo, a ja nie mam siły Was nadrobić. Synek nie daje mi w ogóle siedzieć rpzy komputerze, ja jestem ciągle zmęczona i niezadowolona. Chyba mnie jakas deprecha łapie
moze jakies spotkanie z przyjaciółkami poprawi Tobie nastrój?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:45   #1485
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Chyba bede ostatnia ktora potwierdzi plec bo dopiero w listopadzie
Ja też dowiem się jakoś w listopadzie, pewnie pod koniec nawet
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:50   #1486
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Robilam z paczki kiedy mieszkalam w Polsce, dobre wychodza
Piekny kocyk i przescieradla , Ja znalazlam w sowy kocyk i inne zwierzatka tez byly, i skusze sie chyba na te sowy
A wlasnie, co powinno sie wlozyc do wozka dla maluszka? U mnie posciel odpada moj TZ powiedzial zadnej poscieli dopoki maluszek nie skonczy 1 roku. Moze jakis kocyk wystarczy?
Nigdy nie miałam pościeli w wózku. Na początku był kocyk a w okolicach jesieni/zimy miałam juz spiworek do wozka.
Pościel do lozeczka dałam chyba w okolicy roczku, nie pamietam teraz dokładnie

Cytat:

To lekarzowi powinno by głupio i przeprosić.

Moja mama kiedyś miała sytuacje w sklepie:
Przyszedł starszy pan (w wyglądu ponad 50 lat, moze wiecej) z małą dziewczynką. Dziecko koniecznie chciało cos słodkiego, to mama mówi: jak poprosisz dziadka to kupi cos Tobie, na co facet sie oburzył i powiedział, ze nie jest dziadkiem tylko tatą mama przeprosila i od tej pory juz uważa z okreleniami tata/dziadek

Słyszałam tez o sytuacji jak matka z córką leżały razem na porodowce, każda ze swoim dzieckiem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:56   #1487
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Ja też dowiem się jakoś w listopadzie, pewnie pod koniec nawet
to nie jestem sama
Stary 2014-09-24, 16:01   #1488
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz ze swieta sie zblizaja i jest cos co chcialabys dostac Ja wlasnie napisalam do mamy czy by mi takiej nie uszyla pod warunkiem ze znajdzie czas i material,a szyje genialnie na maszynie cena nie mala za taka kurke ale sama bym sie skusila chociaz wydatkow tyle przed nami ze jak cos dodam jeszcze to moj TZ chyba zrobilby sie lekko czerwony , bo nie jest to cos z listy a znowu zgodzil sie na wozek ( bardzo mu sie spodobal , pokazywalam mu na youtubie wszystkie funkcje itd ) , a nie bylo mowy o takich pieniadzach

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

to sie twoj TZ zdziwi jak ciebie zobaczy Ja scinalam wlasnie do ramion, bylo mi zal ale byly w tragicznym stanie i potrzebowaly tego ciecia a teraz ladnie rosna nie to co wczesniej Takze mala zmiana jest dobra
Święta jak święta, ale ja 31 października mam jeszcze urodziny Zazdroszczę Ci mamy, która umie szyć. Moja co prawda też trochę umie, ale jest to jedna ze znienawidzonych przez nią czynności. Moja mama jest raczej stonowaną osobą i nie używa przekleństw, a jak podszywała mi spodnie, to byłam w szoku, że ona zna takie wyrażenia Za to umie i lubi robić na drutach i szydełku Z tym, że ciężko jej znaleźć na to czas i zanim by dokończyła niemowlęcy sweterek, to dziecko było by gdzieś w okolicy pełnoletności
a jaki wózek wybraliście?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Jest po rozmowie z mamą, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej przeraża mnie ta odleglosc od domu, jak nie mogę im pomóc

Pisalyscie o wadze w ciazy, ja mam1-1.5 kg na plusie ale nie porównuje z nikim innym, bo każda z nas jest inna, z inną wagą startowała, prowadzi różny tryb życia itp. Najważniejsze według mnie aby sie w miarę możliwości zdrowo i dobrze odżywiać, na odchudzanie przyjdzie czas po porodzie

uwielbiam krokusy A co do pogrubionego- zgadzam się z Tobą w 100%

Cytat:
Nigdy nie miałam pościeli w wózku. Na początku był kocyk a w okolicach jesieni/zimy miałam juz spiworek do wozka.

Przyszedł starszy pan (w wyglądu ponad 50 lat, moze wiecej) z małą dziewczynką. Dziecko koniecznie chciało cos słodkiego, to mama mówi: jak poprosisz dziadka to kupi cos Tobie, na co facet sie oburzył i powiedział, ze nie jest dziadkiem tylko tatą mama przeprosila i od tej pory juz uważa z okreleniami tata/dziadek

Słyszałam tez o sytuacji jak matka z córką leżały razem na porodowce, każda ze swoim dzieckiem
e, no gdzie tam starszy! w kwiecie wieku

Stary 2014-09-24, 16:19   #1489
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Święta jak święta, ale ja 31 października mam jeszcze urodziny Zazdroszczę Ci mamy, która umie szyć. Moja co prawda też trochę umie, ale jest to jedna ze znienawidzonych przez nią czynności. Moja mama jest raczej stonowaną osobą i nie używa przekleństw, a jak podszywała mi spodnie, to byłam w szoku, że ona zna takie wyrażenia Za to umie i lubi robić na drutach i szydełku Z tym, że ciężko jej znaleźć na to czas i zanim by dokończyła niemowlęcy sweterek, to dziecko było by gdzieś w okolicy pełnoletności
a jaki wózek wybraliście?

uwielbiam krokusy A co do pogrubionego- zgadzam się z Tobą w 100%

e, no gdzie tam starszy! w kwiecie wieku
Chicco trio activ3 ciemnoszary albo czerwony, moj TZ na poczatku spojrzal na cene to sie przestraszyl bo wiele rzeczy mozna kupic dziecku za te pieniadze jak nie wiekszosc wyprawki . ale zaczelam mu pokazywac na youtube o tym wozku, chyba przemyslal, bo widze ze mu sie on podoba, i juz zdania nie zmienimy obydwoje
Moja mama konczyla szkole krawiectwa, ale jak robila nam spodniczki i sukieneczki to nie wychodzily tak piekne jak teraz Z czasem tez u niej ciezko jest niestety. Na drutach piekne rzeczy wychodza przegladalam ostatnio zdiecia na google
To juz nie daleko do twoich urodzin pokaz TZ kurke

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Hej

Tez mam daleko do mojej mamy, raz udalo mi sie zrobic jej niespodzianke , pojechac odebrac ja z pracy, boze szalala z radosci dwa dni zaluje ze nie mieszkamy blizej zeby moc im pomagac. A przydaloby sie. Samo bycie obok duzo daje.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:

Mam nadzieje ze dobrze wybierzemy zamiast poscieli
Moj tata wkrotce skonczy 50 lat i ma kilkuletniego synka.
Znam dwie siostry ktore rodzily w podobnym terminie, odleglosc kilku dni. i mam tez kolezanke ktora rodzila w tym samym dniu co jej mama w ciazy blizniaczej i one lezaly razem w szpitalu

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-24 o 16:12
Stary 2014-09-24, 16:20   #1490
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Chicco trio activ3 ciemnoszary albo czerwony, moj TZ na poczatku spojrzal na cene to sie przestraszyl bo wiele rzeczy mozna kupic dziecku za te pieniadze jak nie wiekszosc wyprawki . ale zaczelam mu pokazywac na youtube o tym wozku, chyba przemyslal, bo widze ze mu sie on podoba, i juz zdania nie zmienimy obydwoje
Moja mama konczyla szkole krawiectwa, ale jak robila nam spodniczki i sukieneczki to nie wychodzily tak piekne jak teraz Z czasem tez u niej ciezko jest niestety. Na drutach piekne rzeczy wychodza przegladalam ostatnio zdiecia na google
To juz nie daleko do twoich urodzin pokaz TZ kurke

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Tez mam daleko do mojej mamy, raz udalo mi sie zrobic jej niespodzianke , pojechac odebrac ja z pracy, boze szalala z radosci dwa dni zaluje ze nie mieszkamy blizej zeby moc im pomagac. A przydaloby sie. Samo bycie obok duzo daje.
aaa to już sobie go przypominam, pisałaś niedawno o nim Bo facetowi to trzeba pewne rzeczy zwizualizować. Ja też bazowałam na filmikach z youtube jak wybierałam z tż wózek
kurkę to swoją drogą, ale ja mu muszę torbę do wózka pokazać (w ramach prezentu)

Stary 2014-09-24, 16:25   #1491
niunia_ona
Zakorzenienie

dzisiaj ciężki dzień u mnie po tych wymiotach ;/
czuję się jak po piciu alkoholu.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-24, 16:30   #1492
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

uwielbiam te sklepy, mogłabym obkupić się w te kocyki nawet dla dorosłych, ale mój TŻ jest taki stonowany zawsze i rozważny, co do wydawania kasy i gani mnie trochę za gadżeciarstwo... w sumie ma rację, bo dość sporo kosztują Ale dla Małej na pewno COŚ zamówię

Widzę, że też już wyszukujesz w necie, to co się da dla dziecka uwielbiam buszować po takich stronach, nawet jak nic nie kupuję

o ja...ślinka mi cieknie do pępka....wyglądają przepysznie

Ja miałam inną historię w pociągu. Dojeżdżałam kilka lat na studia pociągami, a wiadomo, jak to w nich bywa. Zimą jest straszny upał, tak, że mojej kumpeli się kiedyś buty spaliły przy grzejniku.
No i jadę kiedyś w zimowy dzień, pociąg stanął na 1,5h w miejscu w szczerym polu. W przedziale hajcówa na maksa, okna zaparowane, że świata nie widać, pełno ludzi smród ich potu... No to biorę się za otwieranie okna. Już babuśki krzywo na mnie patrzyły, co ja głupia zimą robię. A ja mocuję się dalej, bo okno przymarzło. Naprzeciw mnie siedział facet, delikatnie mówiąc postawny. Poprosiłam go o pomoc, czy mógłby uchylić trochę okno. A on spojrzał w prawo, potem w lewo i mówi do mnie tak:
Co za burak
Stary 2014-09-24, 16:35   #1493
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to już sobie go przypominam, pisałaś niedawno o nim Bo facetowi to trzeba pewne rzeczy zwizualizować. Ja też bazowałam na filmikach z youtube jak wybierałam z tż wózek
kurkę to swoją drogą, ale ja mu muszę torbę do wózka pokazać (w ramach prezentu)
Pytalam o opinie ale i tak jestesmy zdecydowani a jaki wybraliscie?
Widze ze nie tylko ja mam ten problem z torba hihi

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Mi chwilowo ustaly, raz na jakis czas, ale juz nie codziennie.... pij duzo wody i odpoczywaj niunia
Stary 2014-09-24, 16:45   #1494
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Pytalam o opinie ale i tak jestesmy zdecydowani a jaki wybraliscie?
Widze ze nie tylko ja mam ten problem z torba hihi

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Mi chwilowo ustaly, raz na jakis czas, ale juz nie codziennie.... pij duzo wody i odpoczywaj niunia
wózek Joolz Day, ale torbę bierzemy inną, bo ta od joolza jest bardzo droga jak na to, co ma w sobie i ogólnie na to jak wygląda
a torba taka- http://www.skiphop.pl/torby/6-chelsea.html Zależało mi na tym, żeby wyglądała podobnie do damskiej torebki W ogóle skip hop ma fajne i podobno porządne rzeczy

Cytat:
ja cały pierwszy trymestr czułam się jakbym miała ciągłego, ogromnego kaca także wiem, co czujesz

Stary 2014-09-24, 16:50   #1495
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wózek Joolz Day, ale torbę bierzemy inną, bo ta od joolza jest bardzo droga jak na to, co ma w sobie i ogólnie na to jak wygląda
a torba taka- http://www.skiphop.pl/torby/6-chelsea.html Zależało mi na tym, żeby wyglądała podobnie do damskiej torebki W ogóle skip hop ma fajne i podobno porządne rzeczy

ja cały pierwszy trymestr czułam się jakbym miała ciągłego, ogromnego kaca także wiem, co czujesz
A juz przypomnialam sobie mowilas o tym wozku a ta torba fajnie bedzie pasowac do wozka
Stary 2014-09-24, 17:06   #1496
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:

bardzo lubi takie pierożki smaczne są tez krokiety ze szpinakiem i serem żółtym

Cytat:
j
aj jaki cymbał!

Cytat:
dzięki za link

Cytat:
ja wczoraj tak miałam, dużo wypoczywaj , może herbatka miętowa? coś pomoże

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
A juz przypomnialam sobie mowilas o tym wozku a ta torba fajnie bedzie pasowac do wozka
no wózek śliczny ! i twój Crystal też
ja to tak, ciut mniej wydam na niego bo te Wasze to konkretne ceny

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-24 o 17:08
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:14   #1497
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
szkoda ze tz nie lubi szpinaku, bo bym ulepiła, pychota!
ja też nie przepadam za szpinakiem a w ciąży nie wyobrażam sobie tego przełknąć;p

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
nie wiem co moj TZ z tym ma, ale powiedzialam ze ok, wiec u nas bedzie to wygladalo mniej wiecej tak jak na przykladzie A kocyk zawsze sie przyda.
śliczne

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-24, 17:15   #1498
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Do lozka to tak jak mowisz, zamiast poscieli bedzie cos innego ( nie wiem jaka to ma nazwe, ale jest bardziej bezpieczne ) I tak uparlam sie ze dwa kocyki musze kupic, jeden do lozka, jesli nie chce poscieli, a jeden do wozka.... wiec wiele do gadania moj TZ nie ma no a wlasnie do wozka sama nie wiem dlaczego, byc moze posciel mu sie kojarzy z lozkiem tylko a nie ze do wozka,moja mama sama sie zdziwila, ze jak to bez poscieli.... ale pewnie wloze tam kocyk i po czasie jakas poduszeczke sa dla niemowlat takie malutkie
Fajnie ze bedziemy mieszkac na parterze i schodzenie ze schodow mnie ominie, i gratis dostalismy maly ogrodek
Ja właśnie myślałam, że ten pierwszy kocyk to lamillou kupywałam taki na prezent na chrzciny i sama sobie tez zamierzam. Piekne wzory i mega milutki w dotyku. Można go rozłożyć na podłodze i dziecko na nim się może bawić. A do tego drugiego mega podobny kupywałam chrześniaczce w smyku - najlepiej się trzyma ze wszystkich co ma, a już 4 lata minęło.

Nouvelle śliczne rzezcy, obczaje stronę jak tylko wrócę z pracy

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:35   #1499
gusia825
Raczkowanie

Dzisiaj melduję się bardzo późno Byłam na spacerze i póki było słoneczko posiedziałam trochę w parku. Dziś rano było u nas tylko 5*C więc trzeba się sprężać i jeszcze skorzystać z ostatnich cieplejszych dni.

Tak ogólnie czytając Wasze wypowiedzi dodam jak zwykle swoje 3 grosze
Co do spadków wagi ja myślę, że po wymiotach to też w sporej mierze wina odwodnienia i trzeba starać się uzupełniać płyny

U nas też pościeli nie będzie. Kupiłam śpiworek w takim słonecznym żółtym kolorze i wydaje mi się praktyczny i całkiem ciepły. Za to na pewno dokupię kocyk za jakiś czas.

A na zaparcia polecam musli codziennie na śniadanie, z tym, że to profilaktyka, a najpierw trzeba się dobrze przeczyścić Na mnie też działają suszone śliwki, koniecznie dobrze popite ciepłą wodą.

Któraś z Was ma może taki kojec/poduszkę ciążową? Mam okazję odkupić taką w kształcie C, używaną, ale w dobrym stanie i tanio z tym, że nie wiem czy to faktycznie przydatne?

Edytowane przez gusia825
Czas edycji: 2014-09-24 o 17:37
gusia825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:46   #1500
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo lubi takie pierożki smaczne są tez krokiety ze szpinakiem i serem żółtym

aj jaki cymbał!

dzięki za link

ja wczoraj tak miałam, dużo wypoczywaj , może herbatka miętowa? coś pomoże

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

no wózek śliczny ! i twój Crystal też
ja to tak, ciut mniej wydam na niego bo te Wasze to konkretne ceny
Na poczatku mialam w planie wydac ciut mniej ale moj TZ widzial jak bardzo mi sie on spodobal, a on nie umie mi odmawiac , no i teraz widze ze jemu sie bardzo podoba i TZ w kazdym miesiacu cos wymysla z samochodem ze trzeba to, tamto....

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślałam, że ten pierwszy kocyk to lamillou kupywałam taki na prezent na chrzciny i sama sobie tez zamierzam. Piekne wzory i mega milutki w dotyku. Można go rozłożyć na podłodze i dziecko na nim się może bawić. A do tego drugiego mega podobny kupywałam chrześniaczce w smyku - najlepiej się trzyma ze wszystkich co ma, a już 4 lata minęło.

Nouvelle śliczne rzezcy, obczaje stronę jak tylko wrócę z pracy
Widze ze opinie same dobre zbiera a kocyk z lamillou kupywalas ten cienki czy ten grubszy bo wlasnie rozmyslam ktory bardziej sie przyda, a napewno wezme ten drugi

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
ja też nie przepadam za szpinakiem a w ciąży nie wyobrażam sobie tego przełknąć;p

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

śliczne
a cenowo wychodzi tyle samo jak za posciel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości