|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Tez się zastanawiam czy piersi nie smarować. A tak wogole to mam puste cycki od rana,takich miękkich Jeszxze nie miałam. Mały płacze, denerwuje się bo chyba faktycznie nic tam nie ma. Wczoraj odciagalam mleko i właśnie je podgrzewam. Nie rozumiem co się mogło z nimi stać hmm Ile może stać mleko w lodówce?
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
eeee.. ja załozyłam body z krótkim, bluzeczke bawełniana z długim i bluze dresową, dzinsy, bez czapki i bez kocyka
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może doradzisz jakas metodę bo ja nie wiem... no i potwierdzam ze w Norwegii sa tanie pampersy, brat mi przywozi i wychodzi ok 33gr za sztukę a u nas nawet w promocji ponad 55gr |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
White Cafe, Anius ja robię tak, że godzinę przed wyjściem wyciągam Małego z łóżeczka, karmię, przewijam, przebierać i jedziemy do przychodni, najczęściej zasypia mi już w windzie. Ostatnio jak chodziliśmy się ważyć, to po prostu zachodziłam tam w czasie spaceru, tak było najlepiej, bo się nie budził wcale.
A i mój syn waży 4300. I mierzy 60 cm. Urodził się 3100 i 55 cm, w pt będzie miał 4 tygodnie. Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-09-24 o 14:31 |
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ile moja kluseczka waży i mierzy..
|
|
#1598 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze zwykły kryzys laktacyjny?
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy trzeba wpiac klapę od wózka? Bo robi się wietrznie, ona jest na wiatr czy na deszcz? Dużo daje ciepła? Cytat:
![]() Jak wy to robicie, ze wam mierzą dzieci? U mnie jest tylko waga i obwód glowy. A jak to robią? To sobie zmierze sama ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#1601 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
co do klapy, to nie ma obowiazku zakladania , wg mie mozna załozyc np jak jest zimno a ma sie brzydki kocyk , a tak serio to nie wiem, ja nawet zadnych kocykow czy rozkow nie uzywam do wózka, tylko ubieram dziecko w odpowiednia ilosc warstw i wrzucam luzem do wózka. kocyk woze w koszu na wypadek np. nagłego załamania pogody.klapa to moze na deszcz czy snieg, zeby kocyka nie zmoczyc? co do moerzenia to mi powiedziano ze takich małych dzieci sie nie rozprostowywuje bo to moze szkodzic na stawy w zwiazku z czym sie nie mierzy. na oko mozna zmierzyc w domu na przewijaku,dosunac przewijak do sciany i zaznaczyc sobie przy wyprostowanej nodze dokad siega i zmierzyc metrem
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak wieje ze nie ma szans na wyjscie bez kocyka czy czapki
Polly u Was chyba duzo cieplej jest ![]() Halinka ja wepne dopiero pozna jesienia/ zima chyba... Teraz jak jeszcze sloneczko swieci to chyba mogloby byc za duszno w srodku ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1603 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
faktycznie, nie wieje u nas, a stopni było chyba 14
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
My dziś idziemy się szczepić
Oby tylko Lenka nie zrobiła dużo hałasu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mierzyliśmy synka jak spał, tak jak w szpitalu to robią, miękki centymetr i od czubka głowy do pięt przyłożyliśmy. Jak czytam, jak ubieracie dzieci to wychodzi, że ja mojego przegrzewam. Dzis miał bodziaka z długim rękawem, na to pajac, dresowe spodnie i kurtka z kapturem, a pod kapturem czapka. No i koc i klapa. Ale u nas były 2 stopnie rano. Ale w sumie nigdy nie był spocony, więc chyba mu odpowiada. A jeszcże miał na nogach trampki, moja mama mu na szydełku zrobiła. Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-09-24 o 15:11 |
|
|
|
|
#1606 |
|
grozi wypollizowaniem
|
to ja zapytam- w czym śpia wasze dzieci? tzn na noc w jakie ubranko ubieracie?
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już wpinałam ![]() Mnie chyba coś bierze, cały dzień boli mnie głowa, aż mi sie kręci...do tego brzuch.... Nie wiecie jakie przeciwbólowe mozna łykać ja sie karmi piersia???? zuken ja mojemu małemu zakładam body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, i na to sweterek, bądź taka bluzę polarową, jak jest chłodniej to bluzę, oczywiście czapeczkę, na nia jeszcze zakładam kaptur, no i kocyk zakupiłam ostatnio taki polarowy kombinezon i jak bedzie jeszcze chłodniej założę go |
|
|
|
|
#1608 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie ogarniam swojego dziecka mam nadzieję, że z czasem się to zmieni.Cytat:
![]() Cytat:
chcę mu zamówić tort w kształcie gitary mam nadzieję,że któraś cukiernia się podejmie tego zadania ![]() Cytat:
są okropne...Cytat:
my będziemy mieli o 11:30.Cytat:
![]() Cytat:
my jutro idziemy w sumie tylko po skierowanie na morfologię, ale mam nadzieję, że pani doktor chociaż zważy Hanię, bo jestem ciekawa ile waży. Czuję, że przybiera, bo coraz cięższą jest i kręgosłup mnie coraz bardziej boli od noszenia jej a Maksym ładnie przybiera i na długości sporo podrósł ![]() Dziewczyny, moja Hania ma coraz więcej takich łusek we włoskach, tak jakby jej się skóra łuszczyła. To ta ciemieniucha może być?
|
|
#1609 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
przy kilkunastu stopniach to bym skonczyłą na kurtce-bez koca i klapy...no bo pomysl-co mu dołozysz jak bedzie minus 15??? 8 koców?
|
|
|
#1610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojemu małemu też raczej odpowiada jak go ubieram ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
ja zamienie koc na kołderkę do wózka i klapę |
||
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dałam dziś małemu espumisan bo sie tak prezyl i w nocy nie zrobil ani jednej kupki dop ok 12 w poludnie pierwsza kupka, chyba espumisan pomógł... Nie napsiałam wcześniej: DZIEWCZYNY ŚLICZNE DZIECIACZKI!!! Zamówiłam sobie stanik z mitex (usztywniany) juz mam rozmiar 80 E!! przed ciaża miałam 75 C, ale rosną ![]() Gosia - tak jak nigdy nie lubiłam czekolady - ZAZDROSZCZE NUTELLI!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Wam:-* kurde to moze jednak troche za lekko ubieram... U nas mocno wieje, gdyby nie ten zimny wiatr to byloby super...
Dzisiaj mam zamiar ubrac body z dlugim rekawem, spodnie, skarpety i gruba bluze... Moze doloze jeszcze jedna warstwe? A na nogi starcza same spodnie takie grubsze dresowe czy pod spod zakladacie na przyklad rajstopki? Na noc to ja ubieram albo body i skarpetki/polspiochy zalezy czy jest cieplej czy zimniej albo ostatnio pajaca No i zawsze w rozku... Zastanawiam sie tylko bo mala juz mi z rozka wyrasta czym go zastapic... Te spiworki do mnie nie przemawiaja wcale... A kocyk czy kolderka beda zaraz rozkopane ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Chrzciny to dla mnie mega stres bo moi rodzice chcą skromne, a tżta rodzice chcą abysmy zaprosili nie wiadomo ile osób.
Ja sama nie wiem czego chcę, bo jak zaprosimy pradziadków jednych to trzeba i drugich no i trzecich - to u mnie trzeba bylo ich przenocować na co nie zgadza się moja mama czyli babcia. No i chyba zrobimy w 2 dzień świąt ale niby fajnie by było jakby byli pradziadkowie. Ja bym chciała a moja mama nie, no i widziecie ona uważa że może mi tak dyktować kto ma przyjechać a kto nie...
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ogółem powinny się odbywać kontrolne wizyty u pediatry? To jest przy okazji szczepień tak? Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuken Twój rożek też takich rozchełstany? Ja mam śpiworek ale mój jeszcze jest za malutki do niego - raz go wsadziłam na dwór w śpiworek i te szelki mu przysłaniały cały świat. Na szczęście Dorianek zasypia jak tylko wyjedziemy z garażu naszą limuzyną :p
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, moja śpi: body krótki rękaw, kaftanik, śpiochy albo pajac, czasem skarpetki, do tego zawinięta w kocyk, a jak dosypia u mnie to jeszcze przykryta moją kołdrą i tak jej chyba najlepiej.. ;-) ale i nas jest zimno! Od wczoraj dogrzewamy się grzejnikiem elektrycznym to już jest lepiej, ale wczoraj w dzień zanim mąż przyniósł ten piecyk to jej założyłam body krótki rękaw, pajacyk, na tp kaftanik i spodnie dresowe.. Dziś już tylko bodziak krótki i pajacyk, ale ogółem to zawsze jej patrzę na karczek i staram się to dostosować..
|
#1620 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale pradziadkowie to najblizsza rodzina w prostej lini , ja bym sobie nie wyobrazała nie zaprosic na chrzciny prawnuak.dziwi mnie ze sugerujesz sie tymkogo mama nie chce zaprosic , jesczze bym zrozumiala gdybycs kogos dodatkowego zaprosiła bo mamie by zalezało, ale nie zaprosic kogos bo mama nie chce ? ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- tak czytam o tych ubraniach waszych dzieci i dochodze do wniosku ze kasde dziecko i mama inne i nie ma sensu jakis sztywnych zasad stosowac..bo moja np spi w samym pajacyku na gołe ciało, w lecie spała w bodziaku z krótkim rękawem. do tego zawijam ja w rozek,głównie dlatego ze spi z nami i w rozku wiem ze mi sie nigdzie nie poturla
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

nie za lekko? Bo moja mama przezywa ze ja za cienko ubieram

zakupiłam ostatnio taki polarowy kombinezon i jak bedzie jeszcze chłodniej założę go
są okropne...