|
|
#4651 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LIII
A jak smakowo? Bo kiedyś żarłam taki deser tiramisu z Almy i zupełnie mi nie podszedł, był za bardzo kawowy.
Co Wy z tymi mułami, one niedobre som
|
|
|
|
#4652 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Za to muli w życiu nie próbowałam i zjadłabym z czystej ciekawości. I przypomniało mi się, jak kolega na zasadzie "nie znam, to spróbuję" kupił homara. Przez pół roku homar ów leżakował w zamrażalniku, aż w końcu został spożyty jako dodatek do pizzy
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
nie na mrożonkach ale w lodówie, w tej co osoś, o ile dobrze pamiętam, ale widziałam na bank bo się zdziwiłam, że mule w biedro mają.
ja do kawy zwykłe mleko lubię, pijałam z mleczkiem z kapsułek, z tym w płynie skondensowanym do kawy, ze śmietanką do kawy w płynie, jakoś wszystkie te opcje mi pogarszały smak, a zwykłe mleko jest ok
|
#4654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie jak żadnych takich cudów typu mleczko/śmietanka nie używam, słodycze też nie, mięso też bez przesady i z ilością i z tłustością, fakt że jaj sporo (ale często piszo że one niewinne) i serów no i mało warzyw , że o owocach nie wspomnę ![]() Cytat:
ad2. a jadłaś te mule? bo korwetki tak, ale muszli mrożonych jeszcze nie próbowałam Cytat:
![]() a właśnie, że pyszne, ale jadłam tylko świeże
|
|
|
#4655 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja mule w winie jadłam raz i nie wiem czy kiepsko przyrządzili ale wyszła mdła zupa rybna z winem i gumkami do ścierania (małże). Jeszcze mnie wkurzało babranie się w skorupkach, takie grzebanie w zupie, ble. A skoro już o kulinariach to co bywa fajnego w Lidlu podczas tych tygodni np. orientalnych? Lidla mi niedaleko zbudowali a nigdy nie byłam i nie wiem czy warto. |
|
|
|
|
#4656 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4657 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajki i pilsy to chyba fogle nienajlepsze połączenie... ja kiedyś miałam całkowity ponad 240, przy pigułach i przy jedzeniu mięcha i te pe, ale okazało się, że w rozbiciu na frakcje ten całkowity duży bierze się z cholesterolu "dobrego" bo ten "zły" i tri są bardzo ok a co ciekawe, po odstawieniu piguł i przy zmianie diety na więcej warzyw a mniej smażonego mięcha czyli na taką niby "zdrowszą" ten "dobry" mi poleciał na pysk i stosunek jednego do drugiego się pogorszył.... zresztą, podobno ten cholesterol wcale nie jest taki straszny jak go malują jak niszowo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam b. dużo dobrego (chyba wiesiołek i olej z kryla działają) i współczynniki policzyłam http://lionfitness.pl/artykuly,24,ja...erolu,701.chtm i dość dobre mam ![]() ale wartości przerażają, całkowity mam 280 a trój. 167
|
|
|
#4659 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
bywają fajne rzeczy i w całkiem rozsądnych cenach, np. na tygodniu amerykańskim orzechy pecan były, ale mi do żadnego lidla nie po drodze a jechać specjalnie aż tak bardzo mi się nie chce... --- fogle to dostałam decyzje kredytowe i trochę mną trzepło.... jeden bank nie dał tyle i le chciałam, drugi ma jakieś dodatkowe wymagania i życzy sobie prowizji (a miało być bez!!!!), poza tym jak patrzę na oprocentowanie i koszt kredytu to robi mi się słabo ![]() oby dało się coś znegocjować.... i myślę czyby nie złożyć jeszcze do jednego banku, bo chwilę czasu mam...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przez chore ambicje nauczyciela serce nie wytrzymało ![]() nawet nie wiedzieli, że ma wadę Cytat:
![]() a zjadałabym risotto szafranowe z orkiestrą morską ![]() ale dziś nie gotuję, bo didki się w wawie stołują. sobie tylko zrobiłam danie na-winie na malutkiej patelni. z ziemniaka, wędliny, kawłka papryki, cebulki i ziół ![]() Win, może trufle?
|
|
#4661 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Kameno, na kredytach się nie znam, ale jeśli jest czas to może warto sprawdzić to inne źródło?
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja ostatnio stwierdziłam, że zamiast śmietany do sosów będe uzywac kefiru - bo to i ze 2 razy tańszy i kilka razy mniej kalorii
|
|
#4663 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Kipnąć może nie kipnę (od października już wypłata będzie w całości) za to już się prawie nauczyłam jak w praktyce wygląda odżywianie praniczne i zdecydowanie preferuję opcję tradycyjną. Może być w postaci muli i krewetek
|
|
#4664 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Szczym? ![]() Cytat:
![]() Ano z kredytami lekko nie jest, złóż jeszcze do jakiegoś banku, co Ci szkodzi. |
||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dopiero co byłam w wc ![]() a nie wiem, nie próbowałam ![]() ale śmietana przecież też się potrafi zważyć, skoro mozna ją zastapić jogurtem naturalnym to czemu nie kefirem
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie fajne są te tygodnie. Mnie smakuje surowy czarny makaron z wyciągiem z mątwy - genialny do łososia. Jeśłi dotąd nie byłas w Lidlu, to jest co eksplorować. I ciuchy całkiem wporzo jakośc. Na francuskim pewnie poszalejsz w serach, ale nie doradze bo od dawna zarzuiałam już serowanie. Przesadzałam z ilością. Chwilowo mnie samoodrzuciło. Lidl ma dobre warzywa. Owoce pewnie też ale nie jadam Biedra bardzo poszerzyła asortyment co mi sie podoba, bo dotąd była nędza. |
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brwi koszmarnie przerysowane, nie pasuja do niej wogle...... Cytat:
W Polo prez pół h łazilam między pólkami i zastanawialąm sie na co mam ochotę...wyszło że w sumie to nie wiem. Więc zlapałam paczkę czipsow i colę bez cukru ( żeby rownowaga była) i wyszlam obrażona na caly świat ![]() Zawsze jak mam kefir/jogurt a gotuję, to daję zmiast śmietany. Nie ważne do czego. Nic się nie waży.Nigdy. |
||
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i złóż koniecznie, a nuszwidelec będzie korzystniej ad1. eeee? owoce morza? ad2. o! Cytat:
siusiamy
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje że w zimnych sosach, w ciepłych to tak średnio to widzę, to jednak całkiem inne zawartości tłuszczu. Mnie się śmietany nie warzą. Ale też używam z 4 razy w roku. Daj znać jak się sprawdzi. |
|
|
|
|
#4672 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Co to znaczy "surowy" w odniesieniu do makaronu? Na sucho....?
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Znaczy w surowej postaci ciasta, zagnieciony i uformowany we wstęgi ten akurat. Niewysuszony. Zapakowany w plastik, do ugotowania. Leży w Lidlu na lodówkach w wersji żółtej, klasycznej, czarny chyba rzucają na tygodniach świata. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-24 o 16:21 |
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
ad 'kobiety konia' (sama w życiu bym jej tak nie nazwała), to ona dała się namówić w wątku na metamorfozę nie tylko z grzywką.
w dalszej części są zdjęcia z delikatniejszym makijażem, bez obrysowanych ust i miała popracować nad przerysowanymi brwiami i moim zdaniem jest bardzo ładna, ma duże oczy i pełne usta ja robię czasem pomidorówkę z jogurtem zamiast śmietany ale ze śmietaną lepsza
|
#4675 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nom, tak zrobię ![]() z moim obecnym kredytem nawet nie jest ciężko, ale w parę lat czasy się zmieniły i teraz takich fajnych nie dają
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-09-24 o 19:48 Powód: błąd ortograficzny :torba: |
|||
|
|
|
#4676 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
i tak nie mam Lidla w okolicy, ale czarny makaron z łososiem bardzo mi przypadł do gustu
|
|
#4677 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nabijam się, muli nie kupię ale może jakie sery czy inne ślimaki
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4679 |
|
niecnotliwa dziewica
|
O, ślimaków też nie jadłam.
A abstrahując od tematu - nie wiem, śmiać się czy płakać? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...et=19#opinions
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
nie gotuje kefiru, zabielam po ugotowaniu, albo najlepiej już na talerzu
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Pewnie Neska będzie wiedzieć, lub Parabel. Ale jesli bierzesz leki różnorakie to pewnie one też mogą jakoś na to wpływać, wątpię że to wynik tylko z żywienia
A tu bęc! Mnie na szczęście odrzuca od tego. 

tylko to zostało dla gap
dla mnie szpanerskie. w winie som, od razu 

i stosunek jednego do drugiego się pogorszył.... 

Ja nie badam to żyję w nieświadomości 

nie wiem, czy szpanerskie ale mogłabym jeść na kilogramy
a mule gdzie? Tyż w mrożonkach? Niech aj tylko wypłaty doczekam....