|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Mieszanke moze dostac, pytanie tylko, czy wypije. Mlekiem krowim pluje na kilometr. Odciagac bede, w herbatki nie wierze. |
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Taki na mnie mezczyzna czekal w lozku
![]() Dobranoc :-* Obzarlam sie czipsami:/ Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, miło że ktoś o mnie pamięta, byłam tydzień na delegacji/szkoleniu i cięzko mi się teraz jakoś wbić.
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- A tak poza tym to cięzko, remont kuchni dalej trwa, zaczynam wierzyć ze tak już zostanie i nigdy nie skończymy. Przez to kłócę się z mamą a jak znowu jej ustąpię to kłócimy się z Tż i tak w kółko. Dobrze że oliwa przynajmniej zdrowa. W niedzielę idziemy na wesele i już nie moge się doczekać bo jak słysze muzykę to nogi mi same chodzą.
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Za nami noc ze stanem podgorączkowym Anie 2 razy w nocy piła mleko, tak się dopominała że nie sposób było nie dać aż w końcu wstała o...5! cóż za nieludzka pora ![]() Tż wziął już robaczka do żłobka, a ja wykąpana, uczesana, pomalowana zamierzam się jeszcze uczyć. Ahhh, no i boję się zjeść śniadanie, bo ze stresu już 3 razy byłam w kibelku ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- dziewczyny, ja się pochlastam. Czytam moją pracę mgr i ja mam takie błędy że szok i nie wiem tylko, czemu moja promotorka mi tą pracę taką przepuściła, ja pierdziele
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Zgadnijcie jak Julo mowi na trójkąt z sortera trojkacziczek nie wiem skad wymysla takie slowka wiekszosc mowi normalnie ale jest kilka kwiatkow jak monka czyt biedronka, i z r mamy problem nie mowi omija w slowie lub na j lub l zamienia rak to jak, krab jest kab ![]() Szajopedio r to ok 5 roku zycia powinno byc poprawne bo wizytę u logo mamy za miesiac dopiero i nie wiem kiedy powinno byc ok
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
silver o matko biedna Daria oby to jak najszybciej poszło precz! zdrówka fewciu a powiedział co z tą tarczyca? oby szybko się wyjaśniło Ifwka wracaj do nas ewulka kciuki! iffonka mi sie podoba całe sosnowe, albo dąb
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra pokaz jeszcze raz ten dom bo nie moge znaleźć. .... taaak fuge sama kladlam prosta sprawa. Co do mebli haha my mamy tylko pare meblu typu szafa juz stoi w wiattolapie biurko krzesla krzeslo obrotowe i naroŻnik a tv i lawa i tyle na meble kasy jyz nie mamy, bedziemy zbierac :p ale nam to nir prZeszkadza
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Deli nsprawde jestem pod wrazeniem waszego tempa budowy i sykonczenia domu ile od wydania fundamentow do przeprowadzki minelo ?
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak napisała Mika bedzie dobrze, zobaczysz, trzymam mocno kciuki, |
||
|
|
|
#4630 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Młoda Litościwa dała dziś pospać do 6:40 Jestem nawet wyspana, choć kawą nie pogardzę ![]() No zagrzany był profesjonalnie, zasnęłam w 3 minuty ![]() A zdjęcie Młodego - Cytat:
Moja mama swego czasu, jak na topie były grające zabawki, to min. raz na parę dni jakąś potrąciła/ przesunęła/ zrzuciła własnie wtedy, jak Mycha dopiero co zasnęła. Ma się ten talent ![]() W ogóle po Twoim wpisie kupiłam dziś Młodej mazaki - dziś jej dam jak wrócę, ciekawe, czy będzie szał. Dzięki za inspirację Cytat:
I dobrej zabawy na weselu! Cytat:
![]() Cytat:
Z "r" na pewno jest jeszcze czas. W ogóle Julo super gada już. Moja Młoda nadal niestety słabo. W ogóle to byłam z nią u logopedy w poniedziałek (u tej babki, która jest jedną z inicjatorek akcji "2 słowa to za mało"). Poszłam, bo - tak jak Szaja zawsze powtarzała - jeśli coś mnie martwi, lepiej sprawdzić No i nie żałuję. Wizyta trwała godzinę, Młoda pięknie sobie radziła z zadaniami, usłyszałam, że jest "kontaktowa, fajna, inteligentna i z potencjałem". Co do rozwoju mowy, to faktycznie mówi bardzo mało jak na jej wiek, ale obserwując ją, babka stwierdziła, że brakuje jej przede wszystkim motywacji do mówienia, bo ona świetnie sobie radzi bez takich komunikatów (albo sama bierze, co chce, albo ja, po jej zachowaniu, wiem, o co chodzi). Nie bez znaczenia jest też to, że ona taka mega ruchliwa jest, więc skupienie na rozwoju ruchowym też robi swoje. Wniosek jest taki, że mam zachęcać do mówienia, w każdym momencie, motywować do powiązania danej czynności z jednoczesnym nazywaniem jej przez dziecko, w taki sposób, w jaki na ten moment ono potrafi. No i wszelkie zabawy paluszkowe itp., ale to i tak robimy. Generalnie uspokoiła mnie... trochę Ale się rozpisałam ![]() Cytat:
Chata jeszcze raz tu: http://kartuzy.info/ogloszenie,33151...ic-Mojusz.html I w ogóle dziękuję Wam za miłe słowa ![]() Dobra, zabieram się do roboty. Jutro wolne, więc trzeba dziś zakasać rękawy ![]() A, i jeszcze - Silver - jak Daria po nocce? Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-09-25 o 09:13 |
|||||
|
|
|
#4631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
Cytat:
![]() hope-jak dadol? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przepraszam ale |
|||||
|
|
|
#4632 |
|
Konto usunięte
|
Mika. już ci Ultra dobrze napisała
R to bym się zdziwiła, gdyby mówił 5rż. Mam 6latki w pracy bez R jeszcze, chodzą do logo.
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
spodziewałam się tragedii w nocy, ale było ok. Tzn budził się z płaczem kilka razy na chwilkę, ale niekoniecznie z tym może się to wiązać, bo on nam tak w nocy nie raz krzyczy, płacze gada.. Dzisiaj już lepiej (pstryniu A jak tam nasze choruski? Jak się czujecie dzieciaczki i mamusie?
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
pietraszko odsypia caluską chorobę, wczoraj do 10, dzisiaj spanie do 9
![]() zakochałam się na maksa w tych drewnianych domach, marsi jak Ci się kiedys przypomni wasza firma to poproszę namiar, zawsze lepiej od kogos sprawdzonego cos brać ![]() silver, pietraszko ma w nosię maszę i niedźwiedzia, za to my oglądamy jak zaczarowani hope dobrze, że już lepiej dadolowi
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
ewulka kciuki!! ultra mnie tez powiedzial lekarz, ze Yae wolniej rozwija sie z mowa, bo jest ZA ruchliwa szaja sa rozne rodzaje "r" - Yae nie radzi sobie z polskim, za to japonskie opanowala bez problemu. Rano dalam jej kasze, ryz i makaron do przesypywania; owszem te pierwsze przesypywala a makaron ze smakiem zajadala |
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, trzymamy kciuki za obrone!!! Dasz rade!!! :-*
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzwoniłam do mojej położnej bo od wczorajszej nocy stawia mi się brzuch,dość regularnie i boleśnie
na razie leżę i odpoczywam jak nie przejdzie to pojadę jutro na ktg, kurde nic takiego nie robiłam, no wczoraj odrobinkę tańczyłam z Leosiem ale nie na rękach,kurcze martwie się bo to jeszcze wczesnie troszkę ![]() w poniedziałek mm gina wiec od rzu zobaczymy czy szyjka zamknięta Hope to dobrze,że już u Was lepiej Cytat:
co do domku to muszę sprostować- projekt kupiliśmy od firmy na śląsku natomiast budował nam brat szwagra TZ, on zjadł zęby na drewnianych domach bo jako pierwszy w PL razem z amerykanami stawiał osiedla PL w tym momencie gościu rozwija swoje możliwości w austrii- szkoda bo miał nam jeszcze ganek zrobić ![]() to jest dokładnie nasz projekt: http://www.tooba.pl/projekt-domu-Dom...idp,12043.html natomiast sami wprowadziliśmy mnostwo zmian- zwiększyliśmy liczbę i szerokość okien, taras połączyliśmy z drugim pokojem- z niego wywalilismy okno i mamy tarasowe, zwiekszylismy lazienki kosztem koryrarza, kotlowni, odwrocilismy schody i takie tam ☠☠☠☠☠☠☠ły- to jest wlasnie fajne,ze na etapie budowy moglismy dokonac zmian z zewnatrz kompletnie nie widac,ze to dom z drewna,na zewnątrz mamy elewacje z kamienia, zreszta w srodku tez nie widać jak bedziesz kiedys w mojej okolicy zapraszam,sama zobaczysz
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-09-25 o 10:22 |
|
|
|
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję i trzymam kciuki żeby szybko puściło. Cytat:
![]() Cytat:
To może dodawaj do niewieliej porcji mleka a jak wypije to dorabiaj jej bez lekarstwa. U nas to pomagało. Cytat:
Dziś mnie dziecię rozpieściło i pospałyśmy do 8,30. Wyspałam się w końcu, ale moja pierwsza myśl po przebudzeniu to: Wczoraj o tej porze obiad mi się już gotował![]() To chyba tyle ode mnie. Lecę do kuchni. Wczoraj dostałam 8kg pomidorów- będą na zimę z przepisu MArsi 2 skrzynki czarnych winogron i 2 skrzynki śliwek. Tylko co z tego zrobić??
|
||||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z winogron to sok albo wino
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
ewulko kciuki!!!
![]() marsi dzieki za link Zartuje, Ultra gratuluje Ci serdecznie, wielkosc domu robi wrazenie, jak sie z czasem urzadzicie po swojemu to juz w ogole
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, pokaz zdj chatki z zew;]
Nie mam dzis cierpliwosci, Amelka mi dokucza
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Dzis byłam na rozmowie w sprawie półrocznego stazu,mam dostac odp poniedziałek ![]() ![]() ![]() A mój brat po lekarzach jezdzi....nie wiadomo co mu jest... mdleje co jakis czas... A to nie jest normalne, ze 20-latkowi takie rzeczy sie dzieją..... Byli juz u gastrologa (bo po bólu żaołądka te omdlenia najczesciej)i stwierdzili zaczątek wrzoda na zolądku,ale to nie jest bezpośrednia przyczyna. Wczoraj kardiolog,ale tu ok, dziasiaj neurologia i zostaje w szpitalu na tydzien.....Jezu jak sie boje..... Tzt dalej połamany i chyba go wysle na zastrzyki bo przez te korzonki to sie nawet ubrac nie moze i mu skarpetki musze zakładac. Do tego małemu piątki wyjsc nie moga i sie męczy bidok. Jak znajde chwile to sie odezwe bo na razie to kołomyja. |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas znowu w nocy gorączka płacz. Niestety wczoraj wieczorem pół antybiotyku wypluła i dziś rano to samo. Dodałam jej do herbatki, ale też nie chciała. Od razu go wyczuła.... Pierwszy raz tak mamy,a już parę razy przyjmowała antybiotyk i zawsze ładnie połykała. Lekarka wczoraj powiedziała że jak będzie pluć nim, to po zastrzyki mamy dziś przyjść .Nie pozostało nam nic innego .... jestem umówiona na 12.40 do lekarza.
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Deli- nie robilam jeszcze zdjęć
![]() Silver- jejku, biedna Daria, dużo dużo zdrowkajadę dziś na ktg, skurcze nie odpuszczają ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś pobudka chwilę przed 7,zrobiłam dwa prania,wywiesiłam na dwór i nic mi się już nie chce. Jakaś mocno senna dziś jestem ale muszę jeszcze burdel ogarnąć w pokoju. Marsi-chyba za dużo wzięłaś na siebie ostatnio. Za mało odpoczynku a dzidzi się to nie podoba Odpoczywaj kochana.Silver-biedna Darunia
|
#4647 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : który to tc?
Silver: biedna Daria, współczuję. My mieliśmy taką samą syt z antybiotykiem, ale chodziło o gardło wtedy, więc uratowały nas inhalacje bo ostatecznością też zastrzyki były.. |
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
kurcze marsi mam nadzieje że w koncu odpuszczą, na którą godzine jedziesz na to ktg? co ile min ci twardnieje brzuch
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- dziewczyny marsi ma tp podobny do mnie więc jest mniej więcej w 32 - 33 tc ale dokładnie nie wiem
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
skończony 31 tydzień
wzięłam no spe i jest lepiej, na razie leżę i odpoczywam ale słowo Wam daje,że się nie przemęczam,nawet Leosia nie dzwigam wiecie, trzecia ciąża kurde no to jednak jest ryzyko na ktg mam być między 15 a 19 ale na razie skurcze odpusciły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

22.05.2008
14.08.2011
Anie 2 razy w nocy piła mleko, tak się dopominała że nie sposób było nie dać
aż w końcu wstała o...5! cóż za nieludzka pora 
oby to jak najszybciej poszło precz! zdrówka 

Jestem nawet wyspana, choć kawą nie pogardzę