Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 22:33   #4801
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

ULTRA, 5x na dworze? doby Wam wystarcza?

Ja tez robilam morfo podczas kp. Wyniki delikatnie ponizej normy. Po kp powtorzylam i wszystko idealnie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:40   #4802
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zdrówka dla chorowitków!
Biedny Antoś, coś się chorobowy sezon zaczął!

Kurdę, ale mam ciężki weekend - jutro na uczelnię na cały dzień, bo 1rwszy zjazd, a w tle przeprowadzka, bo mamy czas do wtorku! ;/
A jeszcze mi chyba @ idzie bo czuję się chora, brzuch coś pobolewa.

Mamy kp - tak z ciekawości - robiłyście w trakcie kp morfo? z żelazem, i inne takie kontrolnie jak organizm przy karmieniu?

Aga: cieszę się że na wizycie ok

Nie robilam i zamiaru nie mam.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

ezzo Yae je surowe warzywa: ogorka, pomodora, salate, kapuste, rzodkiew japonska, dynie i kukurydze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:43   #4803
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jednak szpital.....
kochana i jak tam???
obyscie szybciutko wyszly

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
moje mordeczki popłakałam się

pojechałam na ktg bo skurcze nie odpuszczały, już w poczekali naliczyłam co 4 minuty
ktg oczywiście szalał, tętno Malej prawidłowe a skurcze mocne, przyjmowała mnie lekarka bo położnej jeszcze nie było i zaleciła żeby szybko jechać do szpitala
zadzwonilam do gina żeby sprawdzić szyjkę na szczęście wszystko pozamykane i wiecie co jest przycznyą skurczy????
odwodnienie.........
no tak przecież dwa dni temu przechodziłam horror, dziewczyny co ja się dziś nerwow najadłam, zaczelam panikowac i plakać,przecież to za wczesnie na poród.....
moj gin moglby mnie w szpitalu zostawic ale jesli cokolwiek będzie sie dziac mam do niego jechac dałam slowo że będę leżeć i wlasnie sie nawadniamy
jestem jeszcze w szoku , cala się trzęsę z nerwow modliłam się żeby Mała się jeszcze nie spisezyła. Mysłałam o Was i czułam,że Wy o nas także a jak zobaczyłam wpisy to się popłakałam,że jesteście takie kochane a jednocześnie nie chcialam Was martwic. Dziekuje,ze jestescie
az mnie zmroziło
ale pozniej doczytalam ze juz ok
Kochana masz lezec i nic nie robic]
ja czytalam ostatnio jak zes o praniu firanek pisała czy cos podobnego, to juz mialam ochote krzyczec
lezec i koniec

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Marsi, uffff, dobrze że to taka diagnoza skurczy, bardzo się cieszę że wszystko ok

Ewulka, gratuluję obrony!!!

Meneq, super że Yae tak dobrze zniosła podróz!

Bardzo fajny dom!

Widzę że coraz więcej z nas które kp, ja też się do tego powoli przymierzam, u nas kp głównie do zasypiania, na drzemkę i na noc no i w nocy. Póki co czytam "Zasypianie bez płaczu" Searsów co by zdobyć trochę pomysłów jak to ogarnąć.

Na zajęcia sportowe pewnie ze wyślij jeśli masz jak to ogarnąć
A języka też pewnie że się nauczysz, jeśli mieszkasz w kraju gdzie się mówi tym językiem to daj sobie trochę czasu i zobaczysz, kupuj lokalne gazety, staraj się zagadywać w sklepach i pójdzie. Na kursy jeśli masz jak je pogodzić i masz czas ja chodziłabym na oba, zawsze więcej ludzi do rozmowy, nauczyciele z innymi metodami nauczania, na pewno skorzystasz.

.
na zajecia sportowe jedziemy, tylko obawiam sie, ze nie bedzie chciala zostac, bo Ona przylepka mamusi strasznie sie zrobila,

co do kursu to jasne, ze chcialabym dwa ale tu o kase chodzi, tylko maz pracuje, a tam i dojechac musze autem, ale chyba zostane na tych dwóch, kurtke i buty na zime mam z zeszlego roku, troche sie przyoszczedzi na czyms i juz
zawsze bylam za inwestowaniem w siebie,
książkę juz zakupiłam,

teraz odrabiam prace domowa z pierwszego kursu, drugi nie rozpocznie sie w poniedialek tylko dopiero 13 pazdziernika

staramm sie gadac jak tylko jestem gdzies, mnie rozumieją ale ja ich za chiny ludowe, tepa dzida jestem

szklanka
jak Ewunia???

meneq
jak Ci sie Polska podoba, dawno nie bylas?
rodzina pewenie szaleje za Yae

Dziewczyny jestescie kopalnia, wiedzy, pomyslow,
ciastolina i naklejanki w polsce juz czekaja zakupione, ksiazki z polecenia Debrah na razie 3 zakupię, cenówki siestra ma kupic przy okazji
dziekowac Wam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:47   #4804
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wracaj... co u Was?
SILVER zdrowia i siły dla Was.
Meneq fajnie się czyta ze Yae wcina wędline czy ser. .. super ze jej smakuje.

Zdrówka jubilatkom ... więcej nie dam rady doczytać - wybaczcie. Od 17 nie było wymiotów... może już nie będziemy. Oby....

Pewnie juz organizm sie oczyscil.
Ale ryba wzgardzila
I wcale sie nie dziwie, bo wysokich lotow to ona nie byla

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

B]debrah[/B] przepraszam robilam badania, ale z zalecenia lekarza, kp nie mialo nic do tego. Rok temu, wyniki wzorowe
Stary 2014-09-26, 22:48   #4805
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny

mam problem z Nati, kaszle szczegolnie w nocy jak spi, bylam u lekarza dostala jeden syropek, pozniej drugi, testy jej doktorka zrobila (wiem, wiem, ze pisalyscie, ze sa niewiarygodne) ale chciala niech zrobila, Nati sie podobalo smeranie po pleckach.
Ni i testy nic nie wykazala ona nam nic nie dala, i nie wiem co robic,
mysle syrop z cebuli ale nie bedzie chciala pic, gdzies wyczytalam, ze dobry jest syrop cebula plus czosnek i zalany miodem, to dopiero musi byc swinstwo ale chyba sprobuje, mysle tez o zakupie inhalatora, bo na kaszel tez pomaga??

nie wiem co robic, ma miec szczepienie, 5w1 pozniej pneumokoki, meningokoki,
ale jak kaszle to ja sie boje szczepic i nie ide

moze ktoras miala podobnie, cos doradzi?

ja kaszle, na tle alergicznym,
maz sie dusi, niewiadomo czemu, lekarze nie wiedza
Stary 2014-09-26, 22:53   #4806
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
kochana i jak tam???

obyscie szybciutko wyszly

az mnie zmroziło

ale pozniej doczytalam ze juz ok

Kochana masz lezec i nic nie robic]

ja czytalam ostatnio jak zes o praniu firanek pisała czy cos podobnego, to juz mialam ochote krzyczec

lezec i koniec

na zajecia sportowe jedziemy, tylko obawiam sie, ze nie bedzie chciala zostac, bo Ona przylepka mamusi strasznie sie zrobila,

co do kursu to jasne, ze chcialabym dwa ale tu o kase chodzi, tylko maz pracuje, a tam i dojechac musze autem, ale chyba zostane na tych dwóch, kurtke i buty na zime mam z zeszlego roku, troche sie przyoszczedzi na czyms i juz

zawsze bylam za inwestowaniem w siebie,

książkę juz zakupiłam,

teraz odrabiam prace domowa z pierwszego kursu, drugi nie rozpocznie sie w poniedialek tylko dopiero 13 pazdziernika

staramm sie gadac jak tylko jestem gdzies, mnie rozumieją ale ja ich za chiny ludowe, tepa dzida jestem

szklanka

jak Ewunia???

meneq

jak Ci sie Polska podoba, dawno nie bylas?

rodzina pewenie szaleje za Yae

Dziewczyny jestescie kopalnia, wiedzy, pomyslow,

ciastolina i naklejanki w polsce juz czekaja zakupione, ksiazki z polecenia Debrah na razie 3 zakupię, cenówki siestra ma kupic przy okazji

dziekowac Wam

W Pl jest gorzej niz pamietam: brud, chamstwo, wszyscy naburmuszeni. Dzis jakies dwie mlode mamuski z gondolami (nawet nie wiem, czy dzieci w nich byly, bo z pod piernatow widac nic nie bylo) zwrocily mi uwage, ze Yae jest za lekko ubrana: (mowi jedna do drugiej) patrz cieplolubne dziecko i jeszcze cos (ale skrecilam, zeby glupich uwag nie sluchac) a Yae przy 16st byla w bluzce z dl rekawem i bluzie. No tak nie miala zimowej kurtki, szalika i czapki.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny

mam problem z Nati, kaszle szczegolnie w nocy jak spi, bylam u lekarza dostala jeden syropek, pozniej drugi, testy jej doktorka zrobila (wiem, wiem, ze pisalyscie, ze sa niewiarygodne) ale chciala niech zrobila, Nati sie podobalo smeranie po pleckach.

Ni i testy nic nie wykazala ona nam nic nie dala, i nie wiem co robic,

mysle syrop z cebuli ale nie bedzie chciala pic, gdzies wyczytalam, ze dobry jest syrop cebula plus czosnek i zalany miodem, to dopiero musi byc swinstwo ale chyba sprobuje, mysle tez o zakupie inhalatora, bo na kaszel tez pomaga??

nie wiem co robic, ma miec szczepienie, 5w1 pozniej pneumokoki, meningokoki,

ale jak kaszle to ja sie boje szczepic i nie ide

moze ktoras miala podobnie, cos doradzi?

ja kaszle, na tle alergicznym,

maz sie dusi, niewiadomo czemu, lekarze nie wiedza

Astma?
Stary 2014-09-26, 23:00   #4807
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Chcialam tylko napisac, ze tz przyniosl mi jako niespodzianke tort kajmakowy od Sowy!! NIGDY NIE SCHUDNE <3
Oj tam oj tam. U mnie sensacje żołądkowe w domu i chłopaki śpią. ..a ja zjadłam 2 łyżki lodów z odrobiną galaretki.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 23:05   #4808
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W Pl jest gorzej niz pamietam: brud, chamstwo, wszyscy naburmuszeni. Dzis jakies dwie mlode mamuski z gondolami (nawet nie wiem, czy dzieci w nich byly, bo z pod piernatow widac nic nie bylo) zwrocily mi uwage, ze Yae jest za lekko ubrana: (mowi jedna do drugiej) patrz cieplolubne dziecko i jeszcze cos (ale skrecilam, zeby glupich uwag nie sluchac) a Yae przy 16st byla w bluzce z dl rekawem i bluzie. No tak nie miala zimowej kurtki, szalika i czapki.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Astma?
a idz z tym przegrzewaniem dzieci, a pozniej dziwia sie,ze choruja

u mnie jedna z pan, mowila ze Nat za lekko ubrana, ze nie daje jej koszulki, no ale kurcze cieplo tam jest, a na dwor ma odpowiednie rzeczy

astma? ale ona się nie dusi, tzn. obys mnie dobrze zrozumiała, nie jest to kaszel duszący, to taki kaszel zwykły mi sie wydaje, suchy,
po wysiłku niet, rano, wieczorem i w nocy sie zdarza,

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

mialam prace domowa odrabiac, a siedze tutaj, no trudno czas isc spac
Stary 2014-09-26, 23:14   #4809
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie jedna z pan, mowila ze Nat za lekko ubrana, ze nie daje jej koszulki, no ale kurcze cieplo tam jest, a na dwor ma odpowiednie rzeczy

astma? ale ona się nie dusi, tzn. obys mnie dobrze zrozumiała, nie jest to kaszel duszący, to taki kaszel zwykły mi sie wydaje, suchy,

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Od kiedy on jest? Moze alergia? Pylki, kurz, roztocza? Astma nie musi bc duszaca, poczatki sa jak zwykly kaszel
Stary 2014-09-26, 23:28   #4810
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

Ale suchy wlasnie jest meczacy, duszacy Mokry inaczej brzmi.
Mamy taki sam problem, kaszel trwa juz hmm 3 tygodnie? Slychac, ze mokry, teraz lekki katar jest. Kaszle przez sen, w dzien co jakis czas tez. Osluchowo czysto nadal, gardlo ok. Kaszel nie przechodzi, a mala jedzie juz na 4 syropie... Inhalacje tez robimy, nie widze specjalnej roznicy. I teraz nie wiem co robic ze zlobkiem czy ja puscic w poniedzialek...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 23:46   #4811
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Od kiedy on jest? Moze alergia? Pylki, kurz, roztocza? Astma nie musi bc duszaca, poczatki sa jak zwykly kaszel
testy miala robione, no ale Szaja pisala, ze w tym wieku nie sa wiarygodne

Ja tak myslalam, ja jestem uczulona na kurz, pylki traw, plesnie, roztocza, grzyby

grzyby nie wykazaly u Nati

ale w przedszkolu jest grzyb, i budynek bedzie burzony i postawią nowy,
no ale w przedszkolu nie kaszle, bardziej w domu

Cytat:
Ale suchy wlasnie jest meczacy, duszacy Mokry inaczej brzmi.
Mamy taki sam problem, kaszel trwa juz hmm 3 tygodnie? Slychac, ze mokry, teraz lekki katar jest. Kaszle przez sen, w dzien co jakis czas tez. Osluchowo czysto nadal, gardlo ok. Kaszel nie przechodzi, a mala jedzie juz na 4 syropie... Inhalacje tez robimy, nie widze specjalnej roznicy. I teraz nie wiem co robic ze zlobkiem czy ja puscic w poniedzialek...
ja moja puszczam, bo osłuchowo jest ok, poza kaszlem wszystko jest ok,
u nas tak samo, ze w nocy kaszle a w dzien co jakis czas,
moja najpierw miala tez katar ciagnal sie 3 tygodnie

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

no ale obstawiam tego grzyba,
tylko ze przez pierwszy miesiac bylo ok
Stary 2014-09-27, 00:02   #4812
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak myslalam, ja jestem uczulona na kurz, pylki traw, plesnie, roztocza, grzyby

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Z tego co piszesz to wyglada to na lekka postac astmy na tle alergicznym. Obserwuj, chyba nic z tym nie zrobisz teraz
Stary 2014-09-27, 08:14   #4813
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co piszesz to wyglada to na lekka postac astmy na tle alergicznym. Obserwuj, chyba nic z tym nie zrobisz teraz
Oby nie
Ja mialam lasnie tak na tle alergiczym poczatki astmy ale Milan super lekarke wyciagela nie z tego maz mial podejrzenie astmy byl 3 tygodnie w szpitalu i nic pozniej operacja myslelismy ze to przez to ale dalej sie dusi
A u Natusi nie dopuszczam do siebie takiej mysli

A co ze szczepieniami bo ja czekam caly czas
Stary 2014-09-27, 09:01   #4814
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dzięki za gratki zadowolona jestem,tylko najbardziej boje sie jak mały ogarnie moją nieobecnosc,tak nagle i tak długi czas,..... Przeryczałam w tym temacie pól nocy....

NANCY, to staz w naszym lokalnym muzeum,w Miechowie.

SARAH, oby to nie była astma

NETi,o kurczaki, jak młody wymiotuje to nie dawaj mu gorącego ani bardzo ciepłegio! bo to poteguje wymioty

PSTRYNIU, porazka u Ciebie.... swoją drogą,jak Ty prowadzisz lekcje ang bez tablicy? NA bristolu piszesz czy jak? a religia pewnie w pełnowypasnej sali nie?
Co do Twojego pytania o t. Spoko jest,sama powiedziała,ze bez problemu z małym zostanie,zeby tylko chciał. jakies popierdólkimu kupuje, nie ładuje sie do nas na góre. Tesc małego zabiera na łąki na spacery itp. Ciulowatego braciszka traktuje jak powietrze, nie mam zamiaru tego zmieniac.

LITTLE, Twój tz wyraznie dba o to, zebys utrzymała dotychczasową figure,widocznie taka mu sie podobasz

ULTRA,nie dziwie Ci sie, ze spacerujecie, my na dworze spedzamy full czasu jak tylko nie leje. Teraz wychodzimy koło 10 i wrcamy tylko na jedzenie i spanie, no i wieczorem tak koło 17 bo potem juz zimno sie robi.

MENEQ,co poradzisz, przegrzewanie to nasz sport narodowy niestety moja sąsiadka czterolatke ubrała wczoraj w polarowe spodnie,kurtkę i czapke bardziej zimową niz jesienną. Dodam, ze było jakies 15 stopni i swieciło słonce. Bartulo w tym czasie smigał w dresach, na górze bodziak z krótkim, bawełniana bluzka z długim i kamizelka dresowa.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:04   #4815
charlizz
Zadomowienie

Sarah, Little - Ola też miała swego czasu kaszel tylko podczas snu, suchy. pomógł drosetux.
Jak u Was nic nie pomaga to bym podejrzewała robaki... jednym z objawów nie pamiętam których starożytów jest właśnie suchy kaszel. a ze dzieci żłobkowe, to wiecie...

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:06   #4816
sylwietta1988
Zakorzenienie

A u nas dzis leje i kisimy sie w domu

CHARLIZZ:jupi : jak Ola?

Na polsat jim jam leci wlasnie bajka Małpka wienauczy cie, dzieci nasladują tam rózne zwierzeta i mały stoi na srodku pokoju i irobi to samo
Stary 2014-09-27, 09:30   #4817
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

Pojde jeszcze w poniedzialek do lekarza, powiem, ze czas na zabawe w doktora Housa Ale tez w sumie nie widze sensu trzymania jej w domu...

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dzięki za gratki zadowolona jestem,tylko najbardziej boje sie jak mały ogarnie moją nieobecnosc,tak nagle i tak długi czas,..... Przeryczałam w tym temacie pól nocy....

NETi,o kurczaki, jak młody wymiotuje to nie dawaj mu gorącego ani bardzo ciepłegio! bo to poteguje wymioty

PSTRYNIU, porazka u Ciebie.... swoją drogą,jak Ty prowadzisz lekcje ang bez tablicy? NA bristolu piszesz czy jak? a religia pewnie w pełnowypasnej sali nie?
Co do Twojego pytania o t. Spoko jest,sama powiedziała,ze bez problemu z małym zostanie,zeby tylko chciał. jakies popierdólkimu kupuje, nie ładuje sie do nas na góre. Tesc małego zabiera na łąki na spacery itp. Ciulowatego braciszka traktuje jak powietrze, nie mam zamiaru tego zmieniac.

LITTLE, Twój tz wyraznie dba o to, zebys utrzymała dotychczasową figure,widocznie taka mu sie podobasz

ULTRA,nie dziwie Ci sie, ze spacerujecie, my na dworze spedzamy full czasu jak tylko nie leje. Teraz wychodzimy koło 10 i wrcamy tylko na jedzenie i spanie, no i wieczorem tak koło 17 bo potem juz zimno sie robi.

MENEQ,co poradzisz, przegrzewanie to nasz sport narodowy niestety moja sąsiadka czterolatke ubrała wczoraj w polarowe spodnie,kurtkę i czapke bardziej zimową niz jesienną. Dodam, ze było jakies 15 stopni i swieciło słonce. Bartulo w tym czasie smigał w dresach, na górze bodziak z krótkim, bawełniana bluzka z długim i kamizelka dresowa.
Sylwia, ale mojego wygladu to juz nie mozna nazwac figura tylko smalcem :P On mowi, ze nie musze sie odchudzac itp( ogolem po czasie stwierdzam, ze gustuje w kraglych babkach :P) ale to ja sie z tym zle czuje i wkurza mnie ten jego brak wsparcia w dazeniu do zgrabnej sylwetki.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sarah, Little - Ola też miała swego czasu kaszel tylko podczas snu, suchy. pomógł drosetux.
Jak u Was nic nie pomaga to bym podejrzewała robaki... jednym z objawów nie pamiętam których starożytów jest właśnie suchy kaszel. a ze dzieci żłobkowe, to wiecie...

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
U nas kaszel nie jest suchy, na bank mokry ale hmm jakby nie mogl sie odrywac? Plus slychac, ze ma zatkane zatoki ale kataru mniej, gesty dosc.
Ja mam teraz suchy kaszel, normalnie sie dusze.
Jak Ola? Jak zyjesz Jak ojciec roku :P

Meneq no co Ty przeciez wczoraj bardzo przyjemnie bylo! Wracalismy okolo 21 i naprawde fajnie sie szlo, bez wiatru. Mala miala bluzke z dlugim, na to cienka kurtke, a na uszach opaske i tyle.

Debrah adres poprosze, bo zapomnialam zapytac

MAMY DZIS WYCHODNE! Wiksa jazda jeeej Ciekawe jak moja mama da rade z mala cala noc Na pewno powie, ze byla grzeczna i super ekstra

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:01   #4818
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A u nas dzis leje i kisimy sie w domu

CHARLIZZ:jupi : jak Ola?

Na polsat jim jam leci wlasnie bajka Małpka wienauczy cie, dzieci nasladują tam rózne zwierzeta i mały stoi na srodku pokoju i irobi to samo
Dorotka tak samo, uwielbia naśladowanie!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

http://www.mariquita-ubranka.pl/Stro...wna(18,,).aspx

wyprzedażowa mariquita, pamiętajcie, że mają zaniżoną rozmiarówkę, ichnie 80 to raczej 86
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:12   #4819
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny można już Bąbom dać kaszankę/kiszkę ale swoją, robioną nie sklepową

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:46   #4820
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny można już Bąbom dać kaszankę/kiszkę ale swoją, robioną nie sklepową
ja mam ,ale nie dawałam bo t. robi dosc pieprzną i sie boje

Ale jestmtępa dzida, młode dostało wczoraj takie zwierzątka http://allegro.pl/zwierzeta-domowe-f...615082259.html
i od rana dziecka nie mam wozi je na traktorze,karmi z pasników (w tej roli klocki), chowa do zagrody
Że tez wczesniej na to nie wpadłam
Stary 2014-09-27, 10:52   #4821
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Gojka ale masz pomocnicę! Debrah Ty też
Wiesz mała jest w takim wieku, że chętnie pomaga. Korzystam z tego no i przy okazji sama uczy się pewnych rzeczy. Kurze np ściera ze mną. Najpierw ja przelecę szafkę, ławę czy coś na mokro potem ona ręcznikiem papierowym. ziemniaki jak obieram tez mi podaje. Niby banał, ale liczę, że kiedyś zaowocuje

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dla Paulinki ze tak Ci pomaga!
oooooooooooo, a to z tv nagrywasz tak? bylabym wdzieczna

w ogole to co z pracujacym rodzicem jak dziecko jest w szpitalu? dostaje opieke na dziecko, tak?

Tak, nagrywan z tvp abc. Podeślij mi maila to wyślę. O ile tylko pojemność nie będzie za duża, no i oczywiście jakiś czas to potrwa, bo już mam troche odcinków nagranych.

A co do rodzica pracującego. To ja rok temu jak trafiłyśmy do szpitala zadzwoniłam do swojej kierowniczki i jej zgłosiłam, że jesteśmy w szpitalu. A przy wypisie poprosiłam o zwolnienienie i zaniosłam do księgowej

Więcej nie nadrobię. Za dużo mi się nazbierało ostatnio. Nie wyrabiam.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:01   #4822
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

.

Fajnie Wam
Kiedy gotujesz obiad ???
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:37   #4823
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Fajnie Wam
Kiedy gotujesz obiad ???
Przewaznie wieczorem dzis na jutro bo mi pogody szkoda na stanie przy garach rzeczy wymagające ugotowania tu i teraz (typu kotlety,ziemniaki) oczywiscie robie na bieżąco,zostawiam wtedy małego z kims na podwórku albo na te pół godziny schodzimy do domu.

GOJKA< Bartulo tez pomaga mi jak umie razem odkurzamy, ma swoją małą zmiotkę, podaje mi pranie do powieszenia i razem zdejmujemy, do pralki wrzuca
Stary 2014-09-27, 12:38   #4824
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Ale dziś u nas wieje! Poza tym piękne słońce, choć nie za bardzo korzystamy, bo znów był tylko 1 spacer

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ULTRA, 5x na dworze? doby Wam wystarcza?
No pewnie! Z reguły zaliczałyśmy dwa wyjścia przed drzemką i dwa po. Po jednym krótszym spacerze (np. wyjście po bułki) i jednym dłuższym. Dlatego od wczoraj dziwnie mi tak, że się w domu bawimy

Cytat:
W Pl jest gorzej niz pamietam: brud, chamstwo, wszyscy naburmuszeni. Dzis jakies dwie mlode mamuski z gondolami (nawet nie wiem, czy dzieci w nich byly, bo z pod piernatow widac nic nie bylo) zwrocily mi uwage, ze Yae jest za lekko ubrana: (mowi jedna do drugiej) patrz cieplolubne dziecko i jeszcze cos (ale skrecilam, zeby glupich uwag nie sluchac) a Yae przy 16st byla w bluzce z dl rekawem i bluzie. No tak nie miala zimowej kurtki, szalika i czapki.[COLOR="Silver"]
No niestety, przegrzewanie jeszcze w PL często pokutuje, choć i tak mam wrażenie, że jest lepiej.

Cytat:

Nie dziwie się, że się boisz zostawić Młodego na tak długo, ale trzymam mocno kciuki!
Kiedy zaczynasz?

Cytat:

MAMY DZIS WYCHODNE! Wiksa jazda jeeej Ciekawe jak moja mama da rade z mala cala noc Na pewno powie, ze byla grzeczna i super ekstra
Bawcie się dobrze!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Fajnie Wam
Kiedy gotujesz obiad ???
Nie wiem, jak Sylwia, ale u nas łatwo z wyjściami, bo obiad robi tz, a podgrzanie zajmuje tylko pare minut.

Miłego dnia! Mnie coś głowa boli, chyba kimnę razem z Młodą
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:44   #4825
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie

Ja mialam lasnie tak na tle alergiczym poczatki astmy ale Milan super lekarke wyciagela nie z tego maz mial podejrzenie astmy byl 3 tygodnie w szpitalu i nic pozniej operacja myslelismy ze to przez to ale dalej sie dusi

A u Natusi nie dopuszczam do siebie takiej mysli

A co ze szczepieniami bo ja czekam caly czas

Niech lekarz zadecyduje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Spoko dzis tez inna mama zwrocila mi uwage. Jedna na kazdy dzien uwaga bedzie ;-)

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Pojde jeszcze w poniedzialek do lekarza, powiem, ze czas na zabawe w doktora Housa Ale tez w sumie nie widze sensu trzymania jej w domu...

Sylwia, ale mojego wygladu to juz nie mozna nazwac figura tylko smalcem :P On mowi, ze nie musze sie odchudzac itp( ogolem po czasie stwierdzam, ze gustuje w kraglych babkach :P) ale to ja sie z tym zle czuje i wkurza mnie ten jego brak wsparcia w dazeniu do zgrabnej sylwetki.

U nas kaszel nie jest suchy, na bank mokry ale hmm jakby nie mogl sie odrywac? Plus slychac, ze ma zatkane zatoki ale kataru mniej, gesty dosc.

Ja mam teraz suchy kaszel, normalnie sie dusze.

Jak Ola? Jak zyjesz Jak ojciec roku :P

Meneq no co Ty przeciez wczoraj bardzo przyjemnie bylo! Wracalismy okolo 21 i naprawde fajnie sie szlo, bez wiatru. Mala miala bluzke z dlugim, na to cienka kurtke, a na uszach opaske i tyle.

Debrah adres poprosze, bo zapomnialam zapytac

Trzymam kciuki! Yae tez zostaje pierwszy raz na cala noc beze mnie
Stary 2014-09-27, 12:55   #4826
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Nie wiem, jak Sylwia, ale u nas łatwo z wyjściami, bo obiad robi tz, a podgrzanie zajmuje tylko pare minut.

Ale Ci faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajni e
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 13:38   #4827
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

heja... nie mam na razie na nic czasu... ale mam prosbę- Szaja wrzucałaś tu dla mnie linki do aukcji odniośnie gwiazdkowych prezentów, pamietasz? kilka dni temu-kurde szukam szukam i nie mogę znaleźć. Wtedy patrzyłam z telefonu- a teraz na lapku chciałam i nie mogę znaleźć- ale ze mnie ofiara. pomoże któras? PLISSSSS

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 13:39   #4828
nafiyqa
Zakorzenienie

ULTRA, TZ robiacy obiad???? Ma brata? zazdroszcze!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:00   #4829
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4594 neti
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:06   #4830
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48272717]
Neti!
bo mi tu łatwiej:

dla 4latka polecam playmobil:

http://allegro.pl/playmobil-5894-wal...600862780.html

albo tu fajne, i gratis jeszcze zestawik:

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...596524914.html

dla bliźniaczek -2 prezenty, nie jeden! to jest 2 dzieci i też playmobil:

http://allegro.pl/playmobil-5892-baj...601552961.html

http://allegro.pl/walizka-skrzynka-w...586708714.html

różne zestawy, ale one wielkością są takie same, więc razem by się mogły pobawić

i patrz, dla 3 dzieci kup u jednego sprzedawcy to i wysyłka razem my mamy ichni domek i weterynarza, naprawdę super jakość

------------------
dla chłopców 7-8 lat:

http://allegro.pl/quercetti-zestaw-k...608334343.html niby od 4rż, ale... w pracy to mam, nawet gimnazjaliści z błyskiem w oczach skręcali

http://allegro.pl/klocki-skrecane-po...621078070.html

A może jakąś książkę do origami? u mnie dzieciaki mają fiola na tym punkcie od pierwszaków po gimnazjum siedzą w bibiotece i składają

tu masz masę książek:

http://aros.pl/szukaj/origami/0[/QUOTE]

neti

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości