|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
ULTRA, 5x na dworze?
doby Wam wystarcza? ![]() Ja tez robilam morfo podczas kp. Wyniki delikatnie ponizej normy. Po kp powtorzylam i wszystko idealnie. |
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robilam i zamiaru nie mam. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ezzo Yae je surowe warzywa: ogorka, pomodora, salate, kapuste, rzodkiew japonska, dynie i kukurydze. |
|
|
|
|
#4803 | ||
|
Zadomowienie
|
kochana i jak tam???
obyscie szybciutko wyszly Cytat:
ale pozniej doczytalam ze juz ok Kochana masz lezec i nic nie robic] ja czytalam ostatnio jak zes o praniu firanek pisała czy cos podobnego, to juz mialam ochote krzyczec lezec i koniec Cytat:
co do kursu to jasne, ze chcialabym dwa ale tu o kase chodzi, tylko maz pracuje, a tam i dojechac musze autem, ale chyba zostane na tych dwóch, kurtke i buty na zime mam z zeszlego roku, troche sie przyoszczedzi na czyms i juz zawsze bylam za inwestowaniem w siebie, książkę juz zakupiłam, teraz odrabiam prace domowa z pierwszego kursu, drugi nie rozpocznie sie w poniedialek tylko dopiero 13 pazdziernika staramm sie gadac jak tylko jestem gdzies, mnie rozumieją ale ja ich za chiny ludowe, tepa dzida jestem szklanka jak Ewunia??? meneq jak Ci sie Polska podoba, dawno nie bylas? rodzina pewenie szaleje za Yae Dziewczyny jestescie kopalnia, wiedzy, pomyslow, ciastolina i naklejanki w polsce juz czekaja zakupione, ksiazki z polecenia Debrah na razie 3 zakupię, cenówki siestra ma kupic przy okazji dziekowac Wam |
||
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie juz organizm sie oczyscil. Ale ryba wzgardzila I wcale sie nie dziwie, bo wysokich lotow to ona nie byla ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- B]debrah[/B] przepraszam robilam badania, ale z zalecenia lekarza, kp nie mialo nic do tego. Rok temu, wyniki wzorowe |
|
|
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
mam problem z Nati, kaszle szczegolnie w nocy jak spi, bylam u lekarza dostala jeden syropek, pozniej drugi, testy jej doktorka zrobila (wiem, wiem, ze pisalyscie, ze sa niewiarygodne) ale chciala niech zrobila, Nati sie podobalo smeranie po pleckach. Ni i testy nic nie wykazala ona nam nic nie dala, i nie wiem co robic, mysle syrop z cebuli ale nie bedzie chciala pic, gdzies wyczytalam, ze dobry jest syrop cebula plus czosnek i zalany miodem, to dopiero musi byc swinstwo ale chyba sprobuje, mysle tez o zakupie inhalatora, bo na kaszel tez pomaga?? nie wiem co robic, ma miec szczepienie, 5w1 pozniej pneumokoki, meningokoki, ale jak kaszle to ja sie boje szczepic i nie ide moze ktoras miala podobnie, cos doradzi? ja kaszle, na tle alergicznym, maz sie dusi, niewiadomo czemu, lekarze nie wiedza |
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pl jest gorzej niz pamietam: brud, chamstwo, wszyscy naburmuszeni. Dzis jakies dwie mlode mamuski z gondolami (nawet nie wiem, czy dzieci w nich byly, bo z pod piernatow widac nic nie bylo) zwrocily mi uwage, ze Yae jest za lekko ubrana: (mowi jedna do drugiej) patrz cieplolubne dziecko i jeszcze cos (ale skrecilam, zeby glupich uwag nie sluchac) a Yae przy 16st byla w bluzce z dl rekawem i bluzie. No tak nie miala zimowej kurtki, szalika i czapki. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Astma? |
||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam oj tam. U mnie sensacje żołądkowe w domu i chłopaki śpią. ..a ja zjadłam 2 łyżki lodów z odrobiną galaretki.
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie jedna z pan, mowila ze Nat za lekko ubrana, ze nie daje jej koszulki, no ale kurcze cieplo tam jest, a na dwor ma odpowiednie rzeczy astma? ale ona się nie dusi, tzn. obys mnie dobrze zrozumiała, nie jest to kaszel duszący, to taki kaszel zwykły mi sie wydaje, suchy, po wysiłku niet, rano, wieczorem i w nocy sie zdarza, ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- mialam prace domowa odrabiac, a siedze tutaj, no trudno czas isc spac |
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy on jest? Moze alergia? Pylki, kurz, roztocza? Astma nie musi bc duszaca, poczatki sa jak zwykly kaszel |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Ale suchy wlasnie jest meczacy, duszacy Mokry inaczej brzmi.Mamy taki sam problem, kaszel trwa juz hmm 3 tygodnie? Slychac, ze mokry, teraz lekki katar jest. Kaszle przez sen, w dzien co jakis czas tez. Osluchowo czysto nadal, gardlo ok. Kaszel nie przechodzi, a mala jedzie juz na 4 syropie... Inhalacje tez robimy, nie widze specjalnej roznicy. I teraz nie wiem co robic ze zlobkiem czy ja puscic w poniedzialek...
|
|
#4811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak myslalam, ja jestem uczulona na kurz, pylki traw, plesnie, roztocza, grzyby grzyby nie wykazaly u Nati ale w przedszkolu jest grzyb, i budynek bedzie burzony i postawią nowy, no ale w przedszkolu nie kaszle, bardziej w domu Cytat:
u nas tak samo, ze w nocy kaszle a w dzien co jakis czas, moja najpierw miala tez katar ciagnal sie 3 tygodnie ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- no ale obstawiam tego grzyba, tylko ze przez pierwszy miesiac bylo ok |
||
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to wyglada to na lekka postac astmy na tle alergicznym. Obserwuj, chyba nic z tym nie zrobisz teraz |
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam lasnie tak na tle alergiczym poczatki astmy ale Milan super lekarke wyciagela nie z tego maz mial podejrzenie astmy byl 3 tygodnie w szpitalu i nic pozniej operacja myslelismy ze to przez to ale dalej sie dusi A u Natusi nie dopuszczam do siebie takiej mysli A co ze szczepieniami bo ja czekam caly czas |
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratki
NANCY, to staz w naszym lokalnym muzeum,w Miechowie. SARAH, oby to nie była astma ![]() ![]() ![]() NETi,o kurczaki, jak młody wymiotuje to nie dawaj mu gorącego ani bardzo ciepłegio! bo to poteguje wymioty PSTRYNIU, porazka u Ciebie.... swoją drogą,jak Ty prowadzisz lekcje ang bez tablicy? NA bristolu piszesz czy jak? ![]() ![]() a religia pewnie w pełnowypasnej sali nie?Co do Twojego pytania o t. Spoko jest,sama powiedziała,ze bez problemu z małym zostanie,zeby tylko chciał. jakies popierdólkimu kupuje, nie ładuje sie do nas na góre. Tesc małego zabiera na łąki na spacery itp. Ciulowatego braciszka traktuje jak powietrze, nie mam zamiaru tego zmieniac. LITTLE, Twój tz wyraznie dba o to, zebys utrzymała dotychczasową figure,widocznie taka mu sie podobasz ![]() ULTRA,nie dziwie Ci sie, ze spacerujecie, my na dworze spedzamy full czasu jak tylko nie leje. Teraz wychodzimy koło 10 i wrcamy tylko na jedzenie i spanie, no i wieczorem tak koło 17 bo potem juz zimno sie robi. MENEQ,co poradzisz, przegrzewanie to nasz sport narodowy niestety |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Sarah, Little - Ola też miała swego czasu kaszel tylko podczas snu, suchy. pomógł drosetux.
Jak u Was nic nie pomaga to bym podejrzewała robaki... jednym z objawów nie pamiętam których starożytów jest właśnie suchy kaszel. a ze dzieci żłobkowe, to wiecie... Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dzis leje i kisimy sie w domu
CHARLIZZ Na polsat jim jam leci wlasnie bajka Małpka wienauczy cie, dzieci nasladują tam rózne zwierzeta i mały stoi na srodku pokoju i irobi to samo |
|
|
|
#4817 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Ale tez w sumie nie widze sensu trzymania jej w domu...Cytat:
Cytat:
Ja mam teraz suchy kaszel, normalnie sie dusze. Jak Ola? Jak zyjesz Jak ojciec roku :PMeneq no co Ty przeciez wczoraj bardzo przyjemnie bylo! Wracalismy okolo 21 i naprawde fajnie sie szlo, bez wiatru. Mala miala bluzke z dlugim, na to cienka kurtke, a na uszach opaske i tyle. Debrah adres poprosze, bo zapomnialam zapytac ![]() MAMY DZIS WYCHODNE! Wiksa jazda jeeej Ciekawe jak moja mama da rade z mala cala noc ![]() Na pewno powie, ze byla grzeczna i super ekstra ![]()
|
|
#4818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- http://www.mariquita-ubranka.pl/Stro...wna(18,,).aspx wyprzedażowa mariquita, pamiętajcie, że mają zaniżoną rozmiarówkę, ichnie 80 to raczej 86 |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można już Bąbom dać kaszankę/kiszkę ale swoją, robioną nie sklepową
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestmtępa dzida , młode dostało wczoraj takie zwierzątka http://allegro.pl/zwierzeta-domowe-f...615082259.htmli od rana dziecka nie mam Że tez wczesniej na to nie wpadłam
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz mała jest w takim wieku, że chętnie pomaga. Korzystam z tego no i przy okazji sama uczy się pewnych rzeczy. Kurze np ściera ze mną. Najpierw ja przelecę szafkę, ławę czy coś na mokro potem ona ręcznikiem papierowym. ziemniaki jak obieram tez mi podaje. Niby banał, ale liczę, że kiedyś zaowocuje
![]() Cytat:
Tak, nagrywan z tvp abc. Podeślij mi maila to wyślę. O ile tylko pojemność nie będzie za duża, no i oczywiście jakiś czas to potrwa, bo już mam troche odcinków nagranych. A co do rodzica pracującego. To ja rok temu jak trafiłyśmy do szpitala zadzwoniłam do swojej kierowniczki i jej zgłosiłam, że jesteśmy w szpitalu. A przy wypisie poprosiłam o zwolnienienie i zaniosłam do księgowej ![]() Więcej nie nadrobię. Za dużo mi się nazbierało ostatnio. Nie wyrabiam. |
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Przewaznie wieczorem dzis na jutro
rzeczy wymagające ugotowania tu i teraz (typu kotlety,ziemniaki) oczywiscie robie na bieżąco,zostawiam wtedy małego z kims na podwórku albo na te pół godziny schodzimy do domu. GOJKA< Bartulo tez pomaga mi jak umie |
|
|
|
#4824 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ale dziś u nas wieje! Poza tym piękne słońce, choć nie za bardzo korzystamy, bo znów był tylko 1 spacer ![]() No pewnie! Z reguły zaliczałyśmy dwa wyjścia przed drzemką i dwa po. Po jednym krótszym spacerze (np. wyjście po bułki) i jednym dłuższym. Dlatego od wczoraj dziwnie mi tak, że się w domu bawimy ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy zaczynasz? Cytat:
![]() Nie wiem, jak Sylwia, ale u nas łatwo z wyjściami, bo obiad robi tz, a podgrzanie zajmuje tylko pare minut. Miłego dnia! Mnie coś głowa boli, chyba kimnę razem z Młodą
|
|||
|
|
|
#4825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech lekarz zadecyduje ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Spoko dzis tez inna mama zwrocila mi uwage. Jedna na kazdy dzien uwaga bedzie ;-) ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki! Yae tez zostaje pierwszy raz na cala noc beze mnie |
|||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
heja... nie mam na razie na nic czasu... ale mam prosbę- Szaja wrzucałaś tu dla mnie linki do aukcji odniośnie gwiazdkowych prezentów, pamietasz? kilka dni temu-kurde szukam szukam i nie mogę znaleźć. Wtedy patrzyłam z telefonu- a teraz na lapku chciałam i nie mogę znaleźć- ale ze mnie ofiara. pomoże któras? PLISSSSS
|
#4829 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48272717]
Neti! bo mi tu łatwiej: dla 4latka polecam playmobil: http://allegro.pl/playmobil-5894-wal...600862780.html albo tu fajne, i gratis jeszcze zestawik: http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...596524914.html dla bliźniaczek -2 prezenty, nie jeden! to jest 2 dzieci i też playmobil:http://allegro.pl/playmobil-5892-baj...601552961.html http://allegro.pl/walizka-skrzynka-w...586708714.html różne zestawy, ale one wielkością są takie same, więc razem by się mogły pobawić i patrz, dla 3 dzieci kup u jednego sprzedawcy to i wysyłka razem my mamy ichni domek i weterynarza, naprawdę super jakość------------------ dla chłopców 7-8 lat: http://allegro.pl/quercetti-zestaw-k...608334343.html niby od 4rż, ale... w pracy to mam, nawet gimnazjaliści z błyskiem w oczach skręcali http://allegro.pl/klocki-skrecane-po...621078070.html A może jakąś książkę do origami? u mnie dzieciaki mają fiola na tym punkcie od pierwszaków po gimnazjum tu masz masę książek: http://aros.pl/szukaj/origami/0[/QUOTE] neti |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

doby Wam wystarcza? 

, dziewczyny co ja się dziś nerwow najadłam, zaczelam panikowac i plakać,przecież to za wczesnie na poród.....

Mokry inaczej brzmi.
czy ja puscic w poniedzialek...

dla Paulinki ze tak Ci pomaga!