Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 18:37   #3451
ilona872
Raczkowanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Jeśli to faktycznie byłyby wody to trochę za długo czekać do środy Lepiej podjechac na IP żeby to sprawdzili...
trudno dokładnie stwierdzić. Skurcze pojedyncze się pojawiają jednak albo nie trwają długo albo nie są bardzo silne. Mam niską wrażliwość na ból więc pewnie troche panikuje przed zbliżającym się porodem. Poza tym mam jakieś przeczucie że urodze wcześniej. Mój pierwszy syn na tym etapie ciąży był już na świecie.
Jeśli "sączenie" zacznie się nasilać lub będę miała silniejsze skurcze to napewno pojadę
ilona872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:43   #3452
Laila85
Raczkowanie

Ale leccie z tymi postami. Wzięłam małego na kanapę i od 3 h Was nadrabiamy i sie karmimy.
Ps. Czemu nikt w ciazy nie mówił ze cycki beda tak bolec???

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Witam się po jakże cudownie przespanej nocy bez wstawania i pobudek co chwilę

MIXI -GRATULACJE!!!!

Teoretycznie te kłucia mogą być spowodowane skracaniem się szyjki teoretycznie - bo wcale nie muszą ale często tak właśnie jest mnie też tak czasem kłuje, jak mi Młoda od środka gmera w okolicach szyjki jakby się igłami bawiła i mi je wciskała od strony wnętrza brzucha w szyjkę

Laila - Staś to ładne imię też długo z mężem walczyłam w temacie imienia i też w końcu odpuściłam przy następnym dziecku ja wybieram imię i mąż będzie musiał ustąpić co do rozstępów - nic dziwnego, że nie miałaś głowy do smarowania się... Ale nie przejmuj się tym - te rozstępy powinny trochę zblednąć a może nawet znikną prawie całe

One sa wlasnie białe i widać je dopiero przy naciągnięciu skory, one sa na biodrach, brzuch narazie czysty

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Też mam kłucia. Czasem aż ciężko chodzić.. Już niedługo (cały czas sobie to powtarzam )

Bierzecie jakąś herbatkę laktacyjną do szpitala?

Ja kupiłam dopiero w szpitalu, moze sie okazać ze Ty problemu nie bedziesz miec. A kupić mozna zawsze

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Ja raczej od razu na rok

mam znajomego, który jest na tacierzyńskim i jest on tak tym zachwycony, że każdego jak może to namawia. Mówi, że to jego najlepsza decyzja w życiu, a najśmieszniejsze jak opowiadał swój pierwszy dzień z maluszkiem sam na sam. Mówił, że pluł sobie w brodę czemu na SR nie słuchał ale raz, dwa się przemógł i dał radę. A i podobno na spacerkach w parku miał niezłe branie hehe ( o to już bym się obawiała ). A co do obiadków to nie ma co się obawiać, jakoś dacie radę, najwyżej będzie dieta cud .

A i jeszcze przypomniały mi się ważne jego słowa: "Pozwól, mężowi być ojcem" i niby to takie zwykłe słowa, a do mnie jakoś mocno trafiły. Bo coś w tym jest, że nam przyszłym mamusiom wydaję się, że wiemy wszystko najlepiej. Ja się strasznie tego boję, żebym właśnie nie zbzikowała i żebym pozwoliła właśnie mężowi być ojcem. Bo chyba nie ma nic gorszego jak tylko ciągłe zwracanie uwagi, że źle robi, że nie tak powinien, itd. itp... Mam nadzieję, że będę miała w sobie dużo cierpliwości i zaufania do swojego męża.

Powiem Wam ze moj sie sprawdza mega w roli ojca. Potrafi mnie nawet pouczać ze cos robie zle miałam jedna taka noc ze nie byłam w stanie wstać, to brał mleko ściągnięte i go cała noc karmił. Od początku tez go z małym zostawiłam, np. Kochanie jade po wypis ze szpitala i na zakupy, no i wracałam po 4h jak cycki mi prawie pękalu w szwach ;-) uważam ze oboje rodziców Powinno sie opiekować dzieckiem, a ni tylko matka.

Gargantuiczna Serdeczne gratulacje!!!!

Tymka trzymamy za Was kciuki!

Siuska gratulacje!!!!

[QUOTE=kasiamagda23;482947 42]Ja tam na szybko przekazać wspaniale wieści!!
Czesc, mamusie! Adas na swiecie! 3400 i 56 cm. Porod- blyskawica, jedno parcie ))) jest malym, cudownym ssakiem ))) opisze dokladniej po powrocie do domu. Pozdrawiam
Agatkia Ty nasza błyskawico, super, gratulujemy!!!!

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
pytanie czy to takie straszne oszpecenie... u jednej blizna będzie wielka, u drugiej prawie niewidoczna. Można ją też zlikwidować laserem... a po sn też może się zdarzyć niewesoło - powikłania bywają paskudne. Ja tam chyba wolę bliznę od rozciągniętej @.

Blizna jest na lini włosów, nikt jej nie zobaczy
Bo majtki ja przykryją.

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Eh...
Ostatnio rozsiadłam się na sofie z laptopem i 2x mi coś podał i już gadał, że co to on, że ciągle mi coś podaje...

Zobaczymy później, ale z taxi dobry pomysł, później niech żałuje, że go nie było. Tak tylko dodam, mój nie jest moim mężem- ale w sumie żadna to różnica

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Może za dobrze czułam się przez całą ciążę i dlatego taki Tż jest
No ale teraz to samo to, że niewygodnie tyle rzeczy...

Ok koniec marudzenia, zbieram się na zakupy- polubiłam robić je na wieczór, bo wcześniej to po drodze z pracy w południe gdzie pełno ludzi.

Ja miałam ze swoim tak samo, bo za duzo robiłam, bo nie lubie jak mnie ktos wyręcza. Dla małego jest kochanym przykladnym ojcem, a mi potrafi zarzucić ze syf w domu, a on tylko chodzi i po mnie sprząta. Ja rozumiem ze wstaje do małego i jest nie wysłany, alevto nie powód by sie na mnie wyzywać. Dzis z nim gadalam,, liczę na poprawę

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
No kochana Jesteś gotowa, Julinek też- może przychodzić na świat. Daj znać, jak coś się zacznie ! Kciukasy dla Was

Co do przygotowania łóżeczka, to ja też jeszcze nie. Powiem mamie co i jak, to jak nie tż to ona zadziała. Dziś sobie do szuflad powkładałam organizery, posegregowałam skarpetki, rękawiczki, buciki, czapeczki.
Tata mi robi niespodziankę, pamiętacie- dostałam używane łóżeczko. Zwykłe, sosnowe. Jest białe, i tata dorabia do niego płozy i będzie kołyska, która w każdej chwili może na nowo stać się łóżeczkiem Pomysłowy Dobromir z tatulka
Właśnie rozmawiałam z tżtem, pracuje cały tydzień no i w sobotę przyjeżdża. Więc albo w sobotę go zobaczę albo w niedzielę Będę potrafiła rzucić się mu w ramiona po 2,5 msc nie widzenia ?
Najpierw odliczam dni do wizyty a później do jego przyjazdu. Od razu psychicznie czuje się lepiej
Kłuje mnie dziś niesamowicie w grażynce. Masakra ! Siedź Olinku
To jak, która następna, przyznawać się, to będziemy kciuki trzymać

Super, w koncu spędzicie ze sobą trochę czasu.

Cytat:
Napisane przez pyrtolinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie, bo juz sama nie wiem. Od 1:30 mialam dość regularne skurcze (ból jak na @), najpierw co 15-10 min potem juz nawet co 5min. Zrobiłam kąpiel i nic nie pomogła. + kupka w nocy, co mi się nie zdarza. I tak do 6 rano. Zadzwoniłam do położnej kazała wziąźć nospe i położyć się spać, jesli przejdzie, to to przepowiadacze. Po 1h nadal nie przeszło skurcze co 7-8 min. Po kolejnej godzinie jakoś udało mi się zasnąć czyli ok 9 i teraz się obudziłam. Skurcze nadal są ale nie jakoś makabrycznie bolesne, jak na @. Czy cos się zaczyna dziać, czy to moga być tylko przepowiadające tyle godzin?

Ja poszła na IP, nie bój sie, oni tylko Cię sprawdza.
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:43   #3453
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Jak czytam komentarze pod tą herbatką to raczej nie spełniają swojej funkcji.. Pewnie urodzisz wcześniej to daj znać jak się sprawdza u Ciebie
No właśnie kupiłam i dopiero teraz czytam. No ale trudno, zioła mi nie zaszkodzą

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:51   #3454
nowa8686
Zakorzenienie

Sprzątacie pełna para. Mnie kusi oj kusi
Ale obiecalam sobie, ze do czwartkowej wizyty daje na luz
Zobaczymy jak się sprawy mają.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:03   #3455
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam pojęcia jaki powinien być śluz na tym etapie... Na pewno może go być więcej, bo pamiętam, że niektore dziewczyny w szpitalu myslaly aż że to wody, a okazywało się, że to tylko normalna wydzielina. U mnie nadal są gluty na przemian żółte i różowe
Mnie położna kazała wciskać sobie olejek z wiesiołka od 38 tyg i jak 1 raz mi wypłynął na wkładkę to przestraszyłam się że to wody słyszałyście o tym olejku? Przygotowuje szyjkę do porodu i jest bardziej elastyczna, miękka itd...

Dzisiaj byłam w kinie na "więzień labiryntu" całkiem fajny podobał mi się i o dziwo nie musiałam wychodzić na siku hihi

gargantuiczna z niecierpliwością czekam na opis porodu
pyrtolinka pokoik przepiękny!!!

Noc u mnie była okropna aż musiałam dospać w dzień, jak mija mi zapalenie ucha to coś dzieje mi się od kręgosłupa szyjnego i promieniuje mi na cały bark ehh myślę że to przez poduszkę bo kupiłam sobie nową i jest trochę za wysoka więc teraz śpię na płaskim jaśku heh... jak żyć? :P

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:05   #3456
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ten Femaltiker to jakiś pic na wodę moim zdaniem jest... Może zapytajcie Lilotkę, ona skoro jest dietetykiem pewnie wie lepiej, ale spójrzcie na skład...

ekstrakt słodu jęczmiennego 4800 mg, - wielocukier z jęczmienia, taki sam jest w piwie, bardzo szybko podnosi poziom cukru we krwi
Beta-glukan z jęczmienia min. 200 mg, - inny wielocukier z jęczmienia (część składowa błonnika),
ekstrakt z liści melisy lekarskiej 80 mg, - wow, nie cukier, tylko ziółko!
sacharoza, - cukier biały jak z cukiernicy
aromat karmelowy. - skład znaleziony w internecie: mieszanina substancji aromatycznych, E1520 glikol 1,2 propylenowy 90%, E 150d karmel płynny.

Praktycznie same węglowodany - nie lepiej je dostarczyć przez jedzenie pełnoziarnistego pieczywa i kasz?
Tylko że to właśnie słód jeczmienny ma podobno właściwości zwiększające laktacje, więc jest tam nie bez powodu. Na tej zasadzie wiele karmiących polecalo piwo karmi, bo zawarty tam słód jeczmienny tak działał, a lepiej to wypic niż piwo zlopac ciągle Podobno są jakieś badania, które potwierdzają to działanie, ale nie sprawdzalam na ile są obiektywne. Z drugiej strony działanie ziół zawartych w herbatkach laktacyjnych na zwiekszenie ilości pokarmu też nigdy nie zostalo potwierdzone. Tam jest glownie koper, który na brzuszek się przyda, ale czy ilość mleka się od niego zwiekszy?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:22   #3457
ever_92
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, u mnie też sprzątanie pełną parą, + dziś chyba z 5 albo 6 prań zrobiłam, brak czasu na wizaz

Widzę, żadna dziś nie urodziła- a już myślałam, że będę listę aktualizować

Miłego wieczorku!
Stary 2014-09-27, 19:27   #3458
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Tylko że to właśnie słód jeczmienny ma podobno właściwości zwiększające laktacje, więc jest tam nie bez powodu. Na tej zasadzie wiele karmiących polecalo piwo karmi, bo zawarty tam słód jeczmienny tak działał, a lepiej to wypic niż piwo zlopac ciągle Podobno są jakieś badania, które potwierdzają to działanie, ale nie sprawdzalam na ile są obiektywne. Z drugiej strony działanie ziół zawartych w herbatkach laktacyjnych na zwiekszenie ilości pokarmu też nigdy nie zostalo potwierdzone. Tam jest glownie koper, który na brzuszek się przyda, ale czy ilość mleka się od niego zwiekszy?
Coś mi się z tym piwem obiło o uszy

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u mnie też sprzątanie pełną parą, + dziś chyba z 5 albo 6 prań zrobiłam, brak czasu na wizaz

Widzę, żadna dziś nie urodziła- a już myślałam, że będę listę aktualizować

Miłego wieczorku!
No nie wiadomo co z pyrtolinką
Stary 2014-09-27, 19:34   #3459
farminka
Wtajemniczenie

Obstawiam, że pyrtolinka będzie naszą dzisiejszą mama, najwyżej dowiemy się później Czy ktoś może mi załatwić gdzieś na górze jutro?
Stary 2014-09-27, 19:45   #3460
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Oj wanna to jest to, my mamy taką meeega dużą, teraz na moje słoniowate wielkości idealna Siadam na brzegu i grazyna leci na odżywkę i na ślepo - nie oglądam tam lusterkiem, żeby się nie przestraszyć, gin musi jakoś to zaakceptować, myślę, że dramatu nie ma
Jak bym o sobie czytała, ja dziś na szybko poleciałam pod prysznic (w wannie ) bo takich skurczy dostałam że pierwsze co mi przyszło do głowy to, że jestem nie ogolona

Ale zelżało, wczoraj miałam podobnie ale nie tak silnie i rano plamiłam

pyrtolinka kciuki zaciskamy z całych sił!!

mortisha84 ja tam wierze że uda nam się mieć piękną laktację bez herbatek hihi

kasiakg ja miałam z Sebikiem zalecone pół szklanki dziennie karmi

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:06   #3461
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość

Gosia a Ty nie zaczęłaś 40. tygodnia?
Tak zaczęłam już w czwartek i z 5 razy juz miałam zmienic w podpisie i zapominam Dzięki robi się
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:18   #3462
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
I działa? Dobrze, że w smaku lepszy, bo podejrzewam, że z herbatka będzie mi ciężko, bo nie lubię ziółek. Chociaż w sumie budyniu też nie lubię

Mnie od tego sprzątania tak brzuch się napina, że mam wrażenie, że zaraz peknie... Do tego czuję mocny nacisk na dół, ale skurczy porodowych się nie doczekalam.

Ciekawe jak tam pyrtolinka
nie wiem czy dziala... pokarmu mam dokladnie tyle ile Ola zjada + drobine odciagam.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ten Femaltiker to jakiś pic na wodę moim zdaniem jest... Może zapytajcie Lilotkę, ona skoro jest dietetykiem pewnie wie lepiej, ale spójrzcie na skład...

ekstrakt słodu jęczmiennego 4800 mg, - wielocukier z jęczmienia, taki sam jest w piwie, bardzo szybko podnosi poziom cukru we krwi
Beta-glukan z jęczmienia min. 200 mg, - inny wielocukier z jęczmienia (część składowa błonnika),
ekstrakt z liści melisy lekarskiej 80 mg, - wow, nie cukier, tylko ziółko!
sacharoza, - cukier biały jak z cukiernicy
aromat karmelowy. - skład znaleziony w internecie: mieszanina substancji aromatycznych, E1520 glikol 1,2 propylenowy 90%, E 150d karmel płynny.

Praktycznie same węglowodany - nie lepiej je dostarczyć przez jedzenie pełnoziarnistego pieczywa i kasz?
chyba właśnie o ten słód chodzi... kiedyś mamom piwo polecali... ja nie wiem mi smakuje to sobie piję...

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

[QUOTE=Laila85;48312267]Ale leccie z tymi postami. Wzięłam małego na kanapę i od 3 h Was nadrabiamy i sie karmimy.

One sa wlasnie białe i widać je dopiero przy naciągnięciu skory, one sa na biodrach, brzuch narazie czysty

Ja kupiłam dopiero w szpitalu, moze sie okazać ze Ty problemu nie bedziesz miec. A kupić mozna zawsze

Powiem Wam ze moj sie sprawdza mega w roli ojca. Potrafi mnie nawet pouczać ze cos robie zle miałam jedna taka noc ze nie byłam w stanie wstać, to brał mleko ściągnięte i go cała noc karmił. Od początku tez go z małym zostawiłam, np. Kochanie jade po wypis ze szpitala i na zakupy, no i wracałam po 4h jak cycki mi prawie pękalu w szwach ;-) uważam ze oboje rodziców Powinno sie opiekować dzieckiem, a ni tylko matka.

Gargantuiczna Serdeczne gratulacje!!!!

Tymka trzymamy za Was kciuki!

Siuska gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Ja tam na szybko przekazać wspaniale wieści!!
Czesc, mamusie! Adas na swiecie! 3400 i 56 cm. Porod- blyskawica, jedno parcie ))) jest malym, cudownym ssakiem ))) opisze dokladniej po powrocie do domu. Pozdrawiam
Agatkia Ty nasza błyskawico, super, gratulujemy!!!!

Blizna jest na lini włosów, nikt jej nie zobaczy
Bo majtki ja przykryją.

Ja miałam ze swoim tak samo, bo za duzo robiłam, bo nie lubie jak mnie ktos wyręcza. Dla małego jest kochanym przykladnym ojcem, a mi potrafi zarzucić ze syf w domu, a on tylko chodzi i po mnie sprząta. Ja rozumiem ze wstaje do małego i jest nie wysłany, alevto nie powód by sie na mnie wyzywać. Dzis z nim gadalam,, liczę na poprawę

Super, w koncu spędzicie ze sobą trochę czasu.

Ja poszła na IP, nie bój sie, oni tylko Cię sprawdza.
A dobrze malucha przystawiasz bo mnie bolały to się okazało,że za płytko. Jak mi doradca laktacyjny pokazał jak to robić to już nie bolą

No blizna wiem - u mnie jest mega nisko więc nawet w wyciętym bikini nie powinna być widoczna.
Stary 2014-09-27, 20:18   #3463
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Też o tym słodzie jęczmiennym słyszałam. No ale tyle tego cukru, faktycznie mogli sobie odpuścić, jak ktoś lubi to sam sobie dosłodzi.
Może w tych herbatkach chodzi właśnie o ten smak mleka? Że dziecku bardziej smakuje i chętniej się przysysa?

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
mortisha84 ja tam wierze że uda nam się mieć piękną laktację bez herbatek hihi
No oby

Ciekawe co u Pyrtolinki?

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-27, 20:26   #3464
farminka
Wtajemniczenie

mortisha podobno właśnie o smak chodzi, chociaż nie rozumiem, bo dla mnie paskudny Na tej zasadzie to czekolada powinna raczej tak działać
Stary 2014-09-27, 20:45   #3465
nowa8686
Zakorzenienie

Tez mnie ciekawi jak pyrtolinka. Moze wziela nr do kogos i napisze

Fasolinka
Stary 2014-09-27, 20:54   #3466
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość

Zakupy typu bardziej "window shopping" jak na razie tylko obserwuje co jest fajnego, ale nic nie kupuje, bo nie wiem jak będę wracać do formy. Ogólnie to takie dziwne uczucie waże 15 kg więcej, a jak oglądam ciuchy to patrze tylko na s chyba ciężko by mi było oswoić się z myślą, że nie wrócę do tego rozmiaru.
W każdym razie mama już pojechała, a ja jestem wykończona, w sumie nie wiem czym, ale chyba się zdrzemnę ...

Pyrtolinka ja też bym pojechała do szpitala dla świętego spokoju.
Nie no jasne. Ja też ciuchów nie kupuję, chociaż śmiało mogę stwierdzić, że nie mam się w co ubrać A do stanu poprzedniego wrócisz na pewno, wszystkie wrócimy Ja zamierzam wyglądać lepiej niż przed ciążą
No po dniu chodzenia można się zmęczyć, odpoczęłaś ?

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
PurBlanuś Pewnie że będziesz umiała rzucić mu się w ramiona!!! Ja juz sobie to wyobrażam!!!! Człowiek czuję się chyba troszkę tak jak przed pierwszą randką po takim czasie co? Olinek niech jeszcze sobie siedzi, za to mój Julinek niech juz wyyychodzii- tak bardzo nie mogę się doczekać tej chwili
Myślisz, że będę umiała ? Mam nadzieję, że tak. Że nie tylko to będę umiała
Zazdroszczę dziewczynom, że już mają swoje maluszki przy sobie, Olinek też niedługo by mógł...Ale Twój Julek to już w ogóle ! Nie mogę się doczekać smsa albo wiadomości na forum

Pyrtolinka może pojechała sprawdzić co i jak Albo już cieszy się swoim maleństwem

Ja sobie zrobiłam kąpiel, wolę gorące ale wiem że nie mogę. Więc nie pomoczyłam się za długo. Golenie grażynki na tym etapie ciąży jest masakrycznie trudne, co będzie za chwilę Ale w miarę ogolona. Co prawda wizyta we wtorek, ale miałam dziś potrzebę. Stan bobra normalnie
Jak tam brzuszki, kłuje coś, jakieś skurcze ? U mnie trochę się kręciło, ale na razie nie panikuję !
Stary 2014-09-27, 21:10   #3467
pyrtolinka
Raczkowanie

Ja jeszcze w dwupaku, cały dzien skurcze byly co 10min, teraz pojawiaja sie rzadziej. Do tego odszedł kawałek czopa. Udało mi się zdrzemnąć na 2h, mam nadzieję, że w nocy troszkę nadrobię, bo jestem wykończona. Dzieki za troskę Dziewczyny zobaczymy, czy to tylko straszaki...

Gargantuiczna
strasznie fajnie czyta się to co piszesz! z niecierpliwością czekam na opis porodu
Stary 2014-09-27, 21:13   #3468
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Ja jeszcze w dwupaku, cały dzien skurcze byly co 10min, teraz pojawiaja sie rzadziej. Do tego odszedł kawałek czopa. Udało mi się zdrzemnąć na 2h, mam nadzieję, że w nocy troszkę nadrobię, bo jestem wykończona. Dzieki za troskę Dziewczyny zobaczymy, czy to tylko straszaki...

Gargantuiczna
strasznie fajnie czyta się to co piszesz! z niecierpliwością czekam na opis porodu
No to nas nastraszyłaś Ale chyba już blisko, co ? w razie czego za Was !
Stary 2014-09-27, 21:27   #3469
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:

Gargantuiczna
Jesteś!!! Dawaj znać co i jak. Trzymam kciuki dalej

Stary 2014-09-27, 21:30   #3470
gargantuiczna
Rozeznanie

Dzieki za dobre slowa ☺
Mecze sie z nawalem mlecznym. Z mojego przed ciazowego 65d zrobilo sie lekko liczac 75f. Boli strasznie i nawet sie nie moge polozyc na boku. Piszecie o herbatkach laktacyjnych - ja nie kupowalam i obylo sie bez. Zobaczymy, jak bedzie dalej
Padam na twarz. O, Maly sie obudzil...
Dobrej nocy
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:34   #3471
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Dzieki za dobre slowa 
Mecze sie z nawalem mlecznym. Z mojego przed ciazowego 65d zrobilo sie lekko liczac 75f. Boli strasznie i nawet sie nie moge polozyc na boku. Piszecie o herbatkach laktacyjnych - ja nie kupowalam i obylo sie bez. Zobaczymy, jak bedzie dalej
Dobrej nocy
jeśli masz stanik ciasny najlepiej materiałowy bez fiszbin to ściskaj biust mi tak kazali w szpitalu albo owijały mnie bandażem elastycznym, a i tak miałam kryzys laktacyjny 2 tyg później niestety. Pamiętam jak mnie bolały cycochy po bokach i twarde się robiły. Pilnuj żeby zastój ci się nie zrobił

Stary 2014-09-27, 21:41   #3472
nowa8686
Zakorzenienie

Jeju jak tak cycochy bola to matkooppp

Fasolinka
Stary 2014-09-27, 21:52   #3473
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
mortisha podobno właśnie o smak chodzi, chociaż nie rozumiem, bo dla mnie paskudny Na tej zasadzie to czekolada powinna raczej tak działać
Fakt Widać dzieci wolą zioła

Cytat:

Gargantuiczna
Uhu ale nas nastraszyłaś
Trzymam za Was

Cytat:
Dzieki za dobre slowa ☺
Dobrej nocy
Współczuję nawału. Wiem jak to boli

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-27, 22:03   #3474
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
jeśli masz stanik ciasny najlepiej materiałowy bez fiszbin to ściskaj biust mi tak kazali w szpitalu albo owijały mnie bandażem elastycznym, a i tak miałam kryzys laktacyjny 2 tyg później niestety. Pamiętam jak mnie bolały cycochy po bokach i twarde się robiły. Pilnuj żeby zastój ci się nie zrobił
Jak tego pilnowac?
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:13   #3475
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Jak tego pilnowac?
Mi się zrobił raz, dostałam automatycznie gorączki ale udało się bez antybiotyku, przy karmieniu okropnie bolała mnie pierś z jednej strony i nawet jak mały ją "ściągał" To i tak miałam taką jakby kulkę w jednym miejscu. okropny ból Od tamtej pory zawsze masowałam cycochy jak tylko robiły się twarde w stronę "do sutka". Pod prysznicem też ładnie schodzi- ciepły strumień wody i masowanie, czasami nadmiar aż tryskał

Oczywiście ja opisuję swoją sytuację, może dziewczynki mają inne sposoby
Myślałam ze mam tyle mlek że nigdy go nie zabraknie Ale później okazało sie że go brak, jak mały nie potrafił się przyssać to zaczęło zanikać Ale udało sie wywalczyć "normalność"

Edytowane przez dariuska89
Czas edycji: 2014-09-27 o 22:17
Stary 2014-09-27, 22:52   #3476
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Widzę, że sporo nas przybyło
Gratulacje dla edytte, Mixi89, siuski i Agatki

Dziękuję za kciuki i wsparcie, TŻ mi na porodówce pozdrowienia czytał.
Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie we trójkę. Mały jest super spokojny, w nocy się budzi na cycka, w dzień też głównie śpi. Trochę ulewa (teraz do mnie dotarło, że warto by go po karmieniu nosić pionowo, żeby odbił). Ogólnie jest super kochany i mięciutki. Śpi sobie z nami w łóżku i kwęka przez sen.
W szpitalu było spoko, poród też dość fajny (właśnie tworzę długaśny i szczegółowy opis, bo chcę na pamiątkę mieć).
Brzuch po-ciążowy jest śmieszny. Konsystencją przypomina gąbkę z wodą.
Poza tym - błogość! mogę w końcu się położyć na brzuchu czy na plecach!
Aha, od TŻ dostałam tablet z okazji Synka, żebym mogła karmić i coś sobie oglądać/czytać w Internetach, więc przy karmieniu staram się nadrobić.
cuuuuudnie. tak wlasnie miałam z Nelcia i licze, ze Zojeczka będzie rownie leniwym dzidziusiem

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Ale leccie z tymi postami. Wzięłam małego na kanapę i od 3 h Was nadrabiamy i sie karmimy.
.
cyce sa rewelacyjnym zegarkiem. bez patrzenia na wskazówki wiesz kiedy pora karmienia - albo cyce rozrywa albo wystepuja przecieki

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
kiedyś na profilu D. Zawadzkiej (superniani) toczyla się dyskusja o karmi na porodówkach...brrr!

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Dzieki za dobre slowa ☺
Dobrej nocy
przystawiaj dzidziusia jak najczęściej, nawet co 2 godz. niech spija i pomaga mamusi. odciągaj pokarm, ale tylko do poczucia ulgi, nie więcej, bo w momencie będzie tyle samo albo 2x tyle. na przemian zimne i goracy prysznic, masuj cyce i nie pozwol żeby zrobily się gule. jak już cos się wykluje to masuj. przystawiaj tylko do tej bolącej piersi, a z drugiej odciągaj. i pilnuj żeby się nie zrobil stan zapalny - pojawi się temperatura i będzie jeszcze gorzej. okłady z lisci zamrozonej kapusty, szklanka naparu z szalwi raz dziennie. no i najważniejsze co chcesz uslyszec: NAWAL MINIE ps. myślisz już o odcięciu piersi? hehe

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Jak tego pilnowac?
nawet jak boli to dziecko przystawiasz i ono musi zastoj wyssać. masujesz piersi, palcami ugniatasz te gule z zastojem, okłady, prysznic...im szybciej zareagujesz tym lepiej. na pewno nie można cieszyc się, ze dziecko spi 4 czy 5 godzin, a cyce pelne...musi być wspolpraca i symbioza ewentualnie laktator.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Mi się zrobił raz, dostałam automatycznie gorączki ale udało się bez antybiotyku, przy karmieniu okropnie bolała mnie pierś z jednej strony i nawet jak mały ją "ściągał" To i tak miałam taką jakby kulkę w jednym miejscu. okropny ból Od tamtej pory zawsze masowałam cycochy jak tylko robiły się twarde w stronę "do sutka". Pod prysznicem też ładnie schodzi- ciepły strumień wody i masowanie, czasami nadmiar aż tryskał

Oczywiście ja opisuję swoją sytuację, może dziewczynki mają inne sposoby
Myślałam ze mam tyle mlek że nigdy go nie zabraknie Ale później okazało sie że go brak, jak mały nie potrafił się przyssać to zaczęło zanikać Ale udało sie wywalczyć "normalność"
często tak jest, ze najpierw nawal, a w okolicach 2 tyg. a najczęściej miesiąca od porodu nagle laktacja się normuje i mamy wpadają w panike. bo dziecko placze, gorzej leci, piersi nie sa już nabrzmiałe i pelne... dziecku trudniej chwycić. i zaczyna się dokarmiać, a pokarmu z dnia na dzień produkuje się coraz mniej, bo zapotrzebowanie maleje.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 23:12   #3477
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona872 Pokaż wiadomość
trudno dokładnie stwierdzić. Skurcze pojedyncze się pojawiają jednak albo nie trwają długo albo nie są bardzo silne. Mam niską wrażliwość na ból więc pewnie troche panikuje przed zbliżającym się porodem. Poza tym mam jakieś przeczucie że urodze wcześniej. Mój pierwszy syn na tym etapie ciąży był już na świecie.
Jeśli "sączenie" zacznie się nasilać lub będę miała silniejsze skurcze to napewno pojadę
Mój lekarz mi powiedział, że mam jechać do szpitala nawet po jednorazowym incydencie jeśli poczuje np. po kichnięciu wilgoć na majtkach.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 00:27   #3478
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki za dobre slowa
Dobrej nocy

Wlasnie mnie nie bolą same sutki, ale wlasnie całe piersi, tak jakby nawal znow powrócił :-(
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 00:39   #3479
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

http://www.youtube.com/watch?v=inED_mtkNkc

na dobranoc, ja sie poryczalam. ale w ciazy rycze nawet na reklamach

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 04:15   #3480
farminka
Wtajemniczenie

Jeszcze mnie o tej porze tutaj nie było, ale pomyslalam,że zajrze skoro i tak spać nie mogę. Od północy mniej więcej mecza mnie skurcze. Zaczęły się dziwnie, bo od razu co 5 minut, ale po godzinie zamiast się skracać to wydluzyly do 7-8 min. Wstalam i ogarnelam Grażynę, popolewalam trochę brzuch ciepła wodą i czekam czy mi przejdzie... Także jeśli rano się nie odezwę tzn. że jednak pojechalam do szpitala. Chociaż jak zaczęło bolec to już nie jestem taka do przodu, że chcę już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości