|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Jeśli "sączenie" zacznie się nasilać lub będę miała silniejsze skurcze to napewno pojadę
|
|
|
|
|
#3452 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ale leccie z tymi postami. Wzięłam małego na kanapę i od 3 h Was nadrabiamy i sie karmimy.
Ps. Czemu nikt w ciazy nie mówił ze cycki beda tak bolec??? Cytat:
One sa wlasnie białe i widać je dopiero przy naciągnięciu skory, one sa na biodrach, brzuch narazie czysty ![]() Cytat:
Ja kupiłam dopiero w szpitalu, moze sie okazać ze Ty problemu nie bedziesz miec. A kupić mozna zawsze ![]() Cytat:
Powiem Wam ze moj sie sprawdza mega w roli ojca. Potrafi mnie nawet pouczać ze cos robie zle miałam jedna taka noc ze nie byłam w stanie wstać, to brał mleko ściągnięte i go cała noc karmił. Od początku tez go z małym zostawiłam, np. Kochanie jade po wypis ze szpitala i na zakupy, no i wracałam po 4h jak cycki mi prawie pękalu w szwach ;-) uważam ze oboje rodziców Powinno sie opiekować dzieckiem, a ni tylko matka.Gargantuiczna Serdeczne gratulacje!!!! Tymka trzymamy za Was kciuki! Siuska gratulacje!!!! [QUOTE=kasiamagda23;482947 42]Ja tam na szybko przekazać wspaniale wieści!! Czesc, mamusie! Adas na swiecie! 3400 i 56 cm. Porod- blyskawica, jedno parcie ))) jest malym, cudownym ssakiem ))) opisze dokladniej po powrocie do domu. Pozdrawiam Agatkia Ty nasza błyskawico, super, gratulujemy!!!! Cytat:
Blizna jest na lini włosów, nikt jej nie zobaczy Bo majtki ja przykryją. Cytat:
Ja miałam ze swoim tak samo, bo za duzo robiłam, bo nie lubie jak mnie ktos wyręcza. Dla małego jest kochanym przykladnym ojcem, a mi potrafi zarzucić ze syf w domu, a on tylko chodzi i po mnie sprząta. Ja rozumiem ze wstaje do małego i jest nie wysłany, alevto nie powód by sie na mnie wyzywać. Dzis z nim gadalam,, liczę na poprawę ![]() Cytat:
Super, w koncu spędzicie ze sobą trochę czasu. Cytat:
Ja poszła na IP, nie bój sie, oni tylko Cię sprawdza.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||||||
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzątacie pełna para. Mnie kusi oj kusi
Ale obiecalam sobie, ze do czwartkowej wizyty daje na luz Zobaczymy jak się sprawy mają.
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słyszałyście o tym olejku? Przygotowuje szyjkę do porodu i jest bardziej elastyczna, miękka itd...Dzisiaj byłam w kinie na "więzień labiryntu" całkiem fajny podobał mi się i o dziwo nie musiałam wychodzić na siku gargantuiczna z niecierpliwością czekam na opis porodu ![]() pyrtolinka pokoik przepiękny!!! Noc u mnie była okropna aż musiałam dospać w dzień, jak mija mi zapalenie ucha to coś dzieje mi się od kręgosłupa szyjnego i promieniuje mi na cały bark ehh myślę że to przez poduszkę bo kupiłam sobie nową i jest trochę za wysoka więc teraz śpię na płaskim jaśku heh... jak żyć? :P
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno są jakieś badania, które potwierdzają to działanie, ale nie sprawdzalam na ile są obiektywne. Z drugiej strony działanie ziół zawartych w herbatkach laktacyjnych na zwiekszenie ilości pokarmu też nigdy nie zostalo potwierdzone. Tam jest glownie koper, który na brzuszek się przyda, ale czy ilość mleka się od niego zwiekszy?
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, u mnie też sprzątanie pełną parą, + dziś chyba z 5 albo 6 prań zrobiłam, brak czasu na wizaz
![]() Widzę, żadna dziś nie urodziła- a już myślałam, że będę listę aktualizować Miłego wieczorku!
|
#3458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Obstawiam, że pyrtolinka będzie naszą dzisiejszą mama, najwyżej dowiemy się później
Czy ktoś może mi załatwić gdzieś na górze jutro?
|
|
|
|
#3460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) bo takich skurczy dostałam że pierwsze co mi przyszło do głowy to, że jestem nie ogolona Ale zelżało, wczoraj miałam podobnie ale nie tak silnie i rano plamiłam pyrtolinka kciuki zaciskamy z całych sił!! mortisha84 ja tam wierze że uda nam się mieć piękną laktację bez herbatek hihi ![]() kasiakg ja miałam z Sebikiem zalecone pół szklanki dziennie karmi
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
Tak zaczęłam już w czwartek
i z 5 razy juz miałam zmienic w podpisie i zapominam Dzięki robi się
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#3462 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- [QUOTE=Laila85;48312267]Ale leccie z tymi postami. Wzięłam małego na kanapę i od 3 h Was nadrabiamy i sie karmimy. Ps. Czemu nikt w ciazy nie mówił ze cycki beda tak bolec??? One sa wlasnie białe i widać je dopiero przy naciągnięciu skory, one sa na biodrach, brzuch narazie czysty ![]() Ja kupiłam dopiero w szpitalu, moze sie okazać ze Ty problemu nie bedziesz miec. A kupić mozna zawsze ![]() Powiem Wam ze moj sie sprawdza mega w roli ojca. Potrafi mnie nawet pouczać ze cos robie zle miałam jedna taka noc ze nie byłam w stanie wstać, to brał mleko ściągnięte i go cała noc karmił. Od początku tez go z małym zostawiłam, np. Kochanie jade po wypis ze szpitala i na zakupy, no i wracałam po 4h jak cycki mi prawie pękalu w szwach ;-) uważam ze oboje rodziców Powinno sie opiekować dzieckiem, a ni tylko matka.Gargantuiczna Serdeczne gratulacje!!!! Tymka trzymamy za Was kciuki! Siuska gratulacje!!!! Cytat:
No blizna wiem - u mnie jest mega nisko więc nawet w wyciętym bikini nie powinna być widoczna.
|
|
#3463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może w tych herbatkach chodzi właśnie o ten smak mleka? Że dziecku bardziej smakuje i chętniej się przysysa? ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co u Pyrtolinki? |
||
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
mortisha podobno właśnie o smak chodzi, chociaż nie rozumiem, bo dla mnie paskudny
Na tej zasadzie to czekolada powinna raczej tak działać
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mnie ciekawi jak pyrtolinka. Moze wziela nr do kogos i napisze
|
#3466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do stanu poprzedniego wrócisz na pewno, wszystkie wrócimy No po dniu chodzenia można się zmęczyć, odpoczęłaś ? Cytat:
Mam nadzieję, że tak. Że nie tylko to będę umiała Zazdroszczę dziewczynom, że już mają swoje maluszki przy sobie, Olinek też niedługo by mógł...Ale Twój Julek to już w ogóle ! Nie mogę się doczekać smsa albo wiadomości na forum ![]() Pyrtolinka może pojechała sprawdzić co i jak Albo już cieszy się swoim maleństwem Ja sobie zrobiłam kąpiel, wolę gorące ale wiem że nie mogę. Więc nie pomoczyłam się za długo. Golenie grażynki na tym etapie ciąży jest masakrycznie trudne, co będzie za chwilę ![]() Jak tam brzuszki, kłuje coś, jakieś skurcze ? U mnie trochę się kręciło, ale na razie nie panikuję !
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze w dwupaku, cały dzien skurcze byly co 10min, teraz pojawiaja sie rzadziej. Do tego odszedł kawałek czopa. Udało mi się zdrzemnąć na 2h, mam nadzieję, że w nocy troszkę nadrobię, bo jestem wykończona. Dzieki za troskę Dziewczyny
Gargantuiczna strasznie fajnie czyta się to co piszesz! z niecierpliwością czekam na opis porodu
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba już blisko, co ? w razie czego za Was !
|
|
#3469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za dobre slowa ☺
Mecze sie z nawalem mlecznym. Z mojego przed ciazowego 65d zrobilo sie lekko liczac 75f. Boli strasznie i nawet sie nie moge polozyc na boku. Piszecie o herbatkach laktacyjnych - ja nie kupowalam i obylo sie bez. Zobaczymy, jak bedzie dalej ![]() Padam na twarz. O, Maly sie obudzil... Dobrej nocy
|
|
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak tak cycochy bola to matkooppp
|
#3473 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać dzieci wolą zioła ![]() Cytat:
![]() Trzymam za Was ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Mi się zrobił raz, dostałam automatycznie gorączki ale udało się bez antybiotyku, przy karmieniu okropnie bolała mnie pierś z jednej strony i nawet jak mały ją "ściągał" To i tak miałam taką jakby kulkę w jednym miejscu. okropny ból
Od tamtej pory zawsze masowałam cycochy jak tylko robiły się twarde w stronę "do sutka". Pod prysznicem też ładnie schodzi- ciepły strumień wody i masowanie, czasami nadmiar aż tryskał ![]() Oczywiście ja opisuję swoją sytuację, może dziewczynki mają inne sposoby Myślałam ze mam tyle mlek że nigdy go nie zabraknie Ale później okazało sie że go brak, jak mały nie potrafił się przyssać to zaczęło zanikać Ale udało sie wywalczyć "normalność"
Synek moje szczęście cudowne Sebastian, Adam 12.08.2010 3440 54cm Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm Edytowane przez dariuska89 Czas edycji: 2014-09-27 o 22:17 |
|
|
|
#3476 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() cyce sa rewelacyjnym zegarkiem. bez patrzenia na wskazówki wiesz kiedy pora karmienia - albo cyce rozrywa albo wystepuja przecieki ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ps. myślisz już o odcięciu piersi? hehe---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- nawet jak boli to dziecko przystawiasz i ono musi zastoj wyssać. masujesz piersi, palcami ugniatasz te gule z zastojem, okłady, prysznic...im szybciej zareagujesz tym lepiej. na pewno nie można cieszyc się, ze dziecko spi 4 czy 5 godzin, a cyce pelne...musi być wspolpraca i symbioza ewentualnie laktator.---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie mnie nie bolą same sutki, ale wlasnie całe piersi, tak jakby nawal znow powrócił :-(
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=inED_mtkNkc
na dobranoc, ja sie poryczalam. ale w ciazy rycze nawet na reklamach ![]()
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mnie o tej porze tutaj nie było, ale pomyslalam,że zajrze skoro i tak spać nie mogę.
Od północy mniej więcej mecza mnie skurcze. Zaczęły się dziwnie, bo od razu co 5 minut, ale po godzinie zamiast się skracać to wydluzyly do 7-8 min. Wstalam i ogarnelam Grażynę, popolewalam trochę brzuch ciepła wodą i czekam czy mi przejdzie... Także jeśli rano się nie odezwę tzn. że jednak pojechalam do szpitala. Chociaż jak zaczęło bolec to już nie jestem taka do przodu, że chcę już
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Lepiej podjechac na IP żeby to sprawdzili...

ale często tak właśnie jest
przy następnym dziecku ja wybieram imię i mąż będzie musiał ustąpić 

i będzie kołyska, która w każdej chwili może na nowo stać się łóżeczkiem 
myślę że to przez poduszkę bo kupiłam sobie nową i jest trochę za wysoka więc teraz śpię na płaskim jaśku heh... jak żyć? :P