Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 15:18   #2011
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Pojechałabym do Tesco, ale mam takiego lenia... zjadłam obiad i 1,5 h po nim chrapałam już teraz jakoś trudno mi się obudzić, najgorsze, ze nie mam mleka do kawy... ;/ skończyło się pytałam Tż czy ze mną pojedzie, ale stwierdził, że nie chce mu się, jak go namówię to pojedziemy
Stary 2014-09-28, 15:28   #2012
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Właśnie ja też większość kupuję w rozm. 62, na razie mam z 5 sztuk w rozm. 56, nie wiem czy dobrze robię
W ogóle jak myślę o tej wyprawce to boję się, że nie sprostam wyzwaniu i albo źle ją skompletuję albo o czymś zapomnę

Co porabiacie?
Ja piję latte i pożeram winogron
kurcze ja tez się zupełnie ie orientuję co kupowac, mam klika bodziaków z krótkim rękawem rozmiar 56, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam-jakies mamy pomogą?
ja piję kawę, byłam w smyku na rozeznniu się w wózkach, ale oprócz mutsy nic mi nie przypadło do gustu, a opinia o tych wózkach jest pożal się Panie Boże:/
Stary 2014-09-28, 15:34   #2013
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Właśnie ja też większość kupuję w rozm. 62, na razie mam z 5 sztuk w rozm. 56, nie wiem czy dobrze robię
W ogóle jak myślę o tej wyprawce to boję się, że nie sprostam wyzwaniu i albo źle ją skompletuję albo o czymś zapomnę

Co porabiacie?
Mnie te rozmiary zastanawiają i trochę mnie to wstrzymuje przed kupowaniem, poza tym nie wiem jakie ubranka kupować największe... I po ile sztuk powinno być ok?

A mnie nadal odrzuca zapach kawy ale też dzisiaj wcinałam winogron
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 15:39   #2014
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:

Co porabiacie?
U nas na samym początku nawet 56 było za duże
Ok 2 miesięcy nosiliśmy rozmiar 56..
Z tego co pamiętam to kupowałam po 5 szt danej rzeczy w konkretnym rozmiarze, przy czym trzeba pamiętać, że rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre ciuszki 56 są wieksze od 62 z innej firmy
Nie wiem jak teraz ilościowo się zdecyduję bo jednak syna rodziłam w maju więc nie było problemu ze schnięciem prania, w marcu może to potrwać dłużej
Stary 2014-09-28, 15:42   #2015
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
hahaha, ja dokladnie to samo latte + winogron
A leze w hamaku na tarasie bo jest pieeeeknie
Ja w domku pod kocykiem

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
kurcze ja tez się zupełnie ie orientuję co kupowac, mam klika bodziaków z krótkim rękawem rozmiar 56, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam-jakies mamy pomogą?
ja piję kawę, byłam w smyku na rozeznniu się w wózkach, ale oprócz mutsy nic mi nie przypadło do gustu, a opinia o tych wózkach jest pożal się Panie Boże:/
Musty też mi się podoba, ale opinie właśnie średnie .. :/
Ja kupuję więcej bodziaków na długi rękaw, z 3-4 na krótki. W domu mam ciepło, więc wydaje mi się, że na dzień body na długi rękaw + półśpiochy będą ok, a na noc wystarczy ubrać w pajaca ?
Właśnie niech doświadczone mamy się wypowiedzą

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Mnie te rozmiary zastanawiają i trochę mnie to wstrzymuje przed kupowaniem, poza tym nie wiem jakie ubranka kupować największe... I po ile sztuk powinno być ok?

Ja na początek chce mieć po ok 12 sztuk wszystkiego tzn. body, półśpiochy, pajac , śpiochy ale czy wystarczy

Edytowane przez zielone_oko
Czas edycji: 2014-09-28 o 15:44
zielone_oko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 15:55   #2016
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
U nas na samym początku nawet 56 było za duże
Ok 2 miesięcy nosiliśmy rozmiar 56..
Z tego co pamiętam to kupowałam po 5 szt danej rzeczy w konkretnym rozmiarze, przy czym trzeba pamiętać, że rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre ciuszki 56 są wieksze od 62 z innej firmy
Nie wiem jak teraz ilościowo się zdecyduję bo jednak syna rodziłam w maju więc nie było problemu ze schnięciem prania, w marcu może to potrwać dłużej
zauważyłam że jedne body 56 są mniejsze od innych mimo, że ta sama firma ja się urodziłam to miałam 53 cm, maż troszkę większy był, ale kto to tam wie jakie dziecko się urodzi
Stary 2014-09-28, 16:04   #2017
RaDaMa
Raczkowanie

Tepsa dlatego ja tym arzem na pewno kupię kilka sztuk na 50 cm bo pierwsze dni to w 56 mały się topił
Stary 2014-09-28, 16:09   #2018
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Te 56 kupowałabym jednak z dlugim.. ewentualnie kilka z krotkim.
Pamietajmy, ze noworodek i niemowlak musi miec jedna warstwe niz dorosly.
Wiec jezeli My bedziemy chodzic, w krotkich rekawkach to dzieciaczki beda musialy miec cos na wierzch.

W marcu jak w garncu
Stary 2014-09-28, 16:10   #2019
anyolek
Zadomowienie

Wow, dziewczyny, jakie super zdobycze zakupowe!!!! Widzę, że się rozkręcacie już nieźle
Mam nawet taki sam zestaw body z Tesco jak Marcia (mummy's little star)

No a poza tymbędąc w PL kupiłam kilka par śpioszków w różnych rozmiarach (tych na szelkach), bo w UK takich nie widziałam nigdzie no i koleżanka mówiła, że ich tu w ogóle nie ma A najbardziej jestem zadowolona z rożka Nie wiedziałam tylko jak się zabrać za wkład kokosowy, bo w rożku nie ma kieszonki, ale myślę, że będę owijać go po prostu we flanelową pieluszkę

A macie już upatrzone jakieś wózki? Bo kurczę widzę, że w Polsce taki wybór, (zwłaszcza w Askocie!), że najchętniej bym właśnie tam kupiła... Starsznie podobają mi się Bebetto Luca beżowy lub jasnoszary, ale nie wiem, czy się je opłaca przesyłać z PL do UK?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (168,9 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-28 o 16:14
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 16:24   #2020
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość

Ja lubię mieć zapas w ciuchach wiec kupiłam dosyć sporo pajakow i body. Przy przybieraniu zdążyło sie nie raz, ze musiałam zmieniać nowo założone ciuchy bo sie zdążył zesikac. Poza tym nie lubię puszczać prawie pustej pralki. Na szczescie kupowalam okazanie ciuchy wiec nie było mi szkoda mieć ich tak duzo.

W koncu pojechaliśmy z Tztem kupic podłogę do sypialni moze do końca tygodnia skończyły z remontem

Młody ma manie na strażaka sama i Tz chciał mu kupic duży wóz strazacki. Byliśmy w toysR us i wybór ogromny az syn oczopląsu dostał, w koncu wybrał sobie jakas kierownicę strażaka z innymi ☠☠☠☠☠☠☠kami. Radość dziecka ogromna

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 16:29   #2021
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Moja siostra powiedziała mi ze w szpitalu i przez pierwsze miesiace ubierała swojego malucha w body i pajacyki, podobno najwygodniejsze to jest. Bo wiem ze jest jeszcze opcja body, śpiochy i kaftanik ale za dużo jak dla mnie tych elementów na początek

Aa i ważne jest aby kombinezon miał nogawki jak chcemy malucha przewozić w foteliku w samochodzie, zeby moc zapiać pasy. Chociaż mozna mieć ten kombinezon wygodniejszy bez nóg i po prostu go zdejmować w samochodzie jak kto woli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 16:54   #2022
anyolek
Zadomowienie

Dziewczyny, a ile po ile sztuk wszystkiego kupujecie w rozm 56? Sugerujecue się tym, co w przykładowych wyprawkach? Też mi się wydaje, że właśnie pajacyki i body z długim rękawkiem będą najlepszym wyjściem, przynajmniej na marzec

Ewka- super! a jaką sobie podłogę robicie?

A w ogóle to macie juz pomysły na pokoik dziecięcy, mebelki? Ja bardzo chciałam łóżeczko z Ikea Hensvik, ale wycofali je ze sprzedaży
Stary 2014-09-28, 17:09   #2023
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile po ile sztuk wszystkiego kupujecie w rozm 56? Sugerujecue się tym, co w przykładowych wyprawkach? Też mi się wydaje, że właśnie pajacyki i body z długim rękawkiem będą najlepszym wyjściem, przynajmniej na marzec

Ewka- super! a jaką sobie podłogę robicie?

A w ogóle to macie juz pomysły na pokoik dziecięcy, mebelki? Ja bardzo chciałam łóżeczko z Ikea Hensvik, ale wycofali je ze sprzedaży
Ja sie nie sugeruje raczej tymi wyprawkami. Wydaje mi sie, ze jak sie czegoś bedzie miało za mało to sie po prostu dokupi. Teraz w sklepach jest wszystko.

Kładziemy panele, bedą takie same jak u synka w pokoju.
W pokoju dziecięcym mam białe komody, łóżeczko tez bede miała białe. Jak skończymy z sypialnią to zrobimy zabudowane półki jeszcze u dzieciaków.

Pytałas sie o wozek, ja kupie cos na miejscu, tutaj tez jest w miare spoko wybór. Bede szukała czegoś fajnego na gumtree.

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-09-28 o 17:11 Powód: Literowka
Stary 2014-09-28, 17:20   #2024
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Kładziemy panele, bedą takie same jak u synka w pokoju.
W pokoju dziecięcym mam białe komody, łóżeczko tez bede miała białe.
.
Też chcę białe łóżeczko, bo mamy już białą szafę i komodę u dzieciaczka A co do podłogi to się nie możemy zdecydować czy drewnianą, czy wykładzinę dywanową? Wiadomo, że o panele fajniej się dba, bo wystarczy przejechać mopem codziennie, dywan natomiast ciężko utrzymać w takiej samej czystości... Ale z kolei drewniane podłogi robią więcej hałasu- jak to jest u Was? Nie budzi się dzieciaczek kiedy chodzicie po pokoju?
Stary 2014-09-28, 17:23   #2025
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię mieć zapas w ciuchach wiec kupiłam dosyć sporo pajakow i body. Przy przybieraniu zdążyło sie nie raz, ze musiałam zmieniać nowo założone ciuchy bo sie zdążył zesikac. Poza tym nie lubię puszczać prawie pustej pralki. Na szczescie kupowalam okazanie ciuchy wiec nie było mi szkoda mieć ich tak duzo.

W koncu pojechaliśmy z Tztem kupic podłogę do sypialni moze do końca tygodnia skończyły z remontem

Młody ma manie na strażaka sama i Tz chciał mu kupic duży wóz strazacki. Byliśmy w toysR us i wybór ogromny az syn oczopląsu dostał, w koncu wybrał sobie jakas kierownicę strażaka z innymi ☠☠☠☠☠☠☠kami. Radość dziecka ogromna
Super

My też w trakcie remontu już od.. lipca Najpierw tŻ mówił, że sam wszystko zrobi ale czasem wracamy z pracy ok 20 więc nie ma sił.. Szukaliśmy fachowca ale każdy jak się pytał skąd jesteśmy to tylko "za daleko" Ale w środę wpada ekipa i myślę, że do soboty skończą, mówił, że w dwa dni ogarną, no ale zobaczymy..

Idę po jakąś kanapeczkę bo coś mi w brzuszku burczy
Stary 2014-09-28, 17:29   #2026
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę białe łóżeczko, bo mamy już białą szafę i komodę u dzieciaczka A co do podłogi to się nie możemy zdecydować czy drewnianą, czy wykładzinę dywanową? Wiadomo, że o panele fajniej się dba, bo wystarczy przejechać mopem codziennie, dywan natomiast ciężko utrzymać w takiej samej czystości... Ale z kolei drewniane podłogi robią więcej hałasu- jak to jest u Was? Nie budzi się dzieciaczek kiedy chodzicie po pokoju?
W poprzednim mieszkaniu miałam wykładzine w sypialni i po roku użytkowania nie wyglądała juz fajnie. Ja wole panele, bo łatwiej je utrzymać w czystości no i zawsze mozna dopipic mały dywanik.

Cytat:
Super

My też w trakcie remontu już od.. lipca Najpierw tŻ mówił, że sam wszystko zrobi ale czasem wracamy z pracy ok 20 więc nie ma sił.. Szukaliśmy fachowca ale każdy jak się pytał skąd jesteśmy to tylko "za daleko" Ale w środę wpada ekipa i myślę, że do soboty skończą, mówił, że w dwa dni ogarną, no ale zobaczymy..

Idę po jakąś kanapeczkę bo coś mi w brzuszku burczy
U mnie tez Tz robi wszystko sam, po pracy. Mam nadzieje, ze u Was tez szybko pójdzie

Synek

Stary 2014-09-28, 17:31   #2027
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam Was. Nie nadążam za Wami. Jestem z tz także nie bardzo mam czas. Wybaczcie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:46   #2028
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
mamy panele i jest ok. Przy małym dziecku nie wyobrażam sobie wykładziny
Stary 2014-09-28, 18:18   #2029
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
mamy panele i jest ok. Przy małym dziecku nie wyobrażam sobie wykładziny
Ja tak samo
Stary 2014-09-28, 18:28   #2030
gusia825
Raczkowanie

My też mamy panele w mieszkaniu, nie skrzypią

Ciuszki zamierzam kupić po 7-9szt body z długim rękawkiem, z 5 z krótkim, z 5-6 śpioszków (cieńszych i nieco grubszych), pewnie z 4 pajacyki Większość w rozmiarze 62, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy i przy urodzeniu też raczej byliśmy dość duzi. W razie czego wszystko przecież można szybko dokupić A tak słyszałam, że jak jest bliżej porodu to wymiary dziecka lekarz może też prognozować i wtedy jest większa pewnosć
Stary 2014-09-28, 18:33   #2031
mon9
Zakorzenienie

Gdzieś czytałam ze fajnie jest mieć po 10 sztuk każdej części używanej garderoby i tak pewnie będe miała, cześć używane po siostrze a i tez pewnie cos dokupie ładnego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 18:49   #2032
colds
Zakorzenienie

Cytat:
A macie już upatrzone jakieś wózki? Bo kurczę widzę, że w Polsce taki wybór, (zwłaszcza w Askocie!), że najchętniej bym właśnie tam kupiła... Starsznie podobają mi się Bebetto Luca beżowy lub jasnoszary, ale nie wiem, czy się je opłaca przesyłać z PL do UK?
Podobny do tego, w którym się zakochalam. Mianowicie Bebetto Silvia

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Aa i ważne jest aby kombinezon miał nogawki jak chcemy malucha przewozić w foteliku w samochodzie, zeby moc zapiać pasy. Chociaż mozna mieć ten kombinezon wygodniejszy bez nóg i po prostu go zdejmować w samochodzie jak kto woli
Ogolnie kombinezon zimowy, grubszy kombinezon, kurtke grubsza powinno sie zdejmowac do fotelika. Aczkolwiek sama się do tego nie stosowałam..

Cytat:
Mamy panele, a jesteśmy na etapie sikania gdzie popadnie (do mamuś, które mają już 2letnie dzieciaczki albo starsze.. Czemu dzieciak mi sika w domu, a jak gdzieś jesteśmy to woła? ) i wiecie co.. Mimo natychmiastowego wycierania to już w niektórych miejscach zrobiły się wybrzuszenia
Stary 2014-09-28, 19:09   #2033
olasia
Zadomowienie

Ewa- zazdroszcze konca remontu! U nas sie dopiero zaczyna i bedziemy musieli sie przeniesc do duzego domu do tesci (my mamy taki maly osobny ale na tym samym podworku i tak mowimy maly domek i duzy domek). Mam nadzieje, ze szybko sie z tym ogarniemy i juz z dzidziolkiem bedziemy na nowym.

Dziewczyny z Wroclawia czy mozecie polecic jakis duzy sklep z wozkami, folelikami? Dzisiaj bylismy w sumie po co innego we Wroclawiu ale chcielismy sie rozejrzec i wpadlismy do Magnolia a tak tylko smyk i taka bieda z tymi wozkami. Nic co by wpadlo nam w oko. Wlasniw tylko te mutsy.. ale juz mielismy ten wozek nie raczej jestem na nie. Juz sie zastanawiam nad osobno gondola i osobno spacerowka-tylko te gondole sa takie duze... jak to do auta zapakowac ja nie wiem juz zglupialam..

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:11   #2034
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
W poprzednim mieszkaniu miałam wykładzine w sypialni i po roku użytkowania nie wyglądała juz fajnie. Ja wole panele, bo łatwiej je utrzymać w czystości no i zawsze mozna dopipic mały dywanik.

U mnie tez Tz robi wszystko sam, po pracy. Mam nadzieje, ze u Was tez szybko pójdzie
U nas 'remonty' dopiero się zaczną... Już czuję, że szybko nie pójdzie, ale na początek tylko naszą sypialnię chcielibyśmy zrobić no i pokoik dzieciaczka. Chba trza by się zacząć zabierać do tego niedługo, choć zastanawiamy się, czy nie poczekać do połowy ciąży, wkońcu to już tylko 5 tygodni! Jeju, jak ten czas leci

Edit: Olasia- ja polecam Askot na Psim Polu!!!! OGROMNY wybór, chyba ze 200 wózków mają na hali!!!

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-28 o 19:12
Stary 2014-09-28, 19:19   #2035
smv
Zakorzenienie

A ja dzisiaj weszłam do h&m ubranka chciałam zobaczyć ale śliczne... Ale nic nie kupiłam. Dla mnie za szybko
Stary 2014-09-28, 19:24   #2036
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Te 56 kupowałabym jednak z dlugim.. ewentualnie kilka z krotkim.
Pamietajmy, ze noworodek i niemowlak musi miec jedna warstwe niz dorosly.
Wiec jezeli My bedziemy chodzic, w krotkich rekawkach to dzieciaczki beda musialy miec cos na wierzch.

W marcu jak w garncu
w takim razie zle kupilam no nic pójdzie na allegro pod młotek
Stary 2014-09-28, 19:25   #2037
olasia
Zadomowienie

anyolek - dziekuje juz patrze gdzie to...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:33   #2038
Michiru
Zakorzenienie

cześć dziewczynki znów mnie kilka dni nie było i znów miałam sporo zaległości nie wiem jakim cudem jesteście w stanie tyle postów naprodukować

widzę, że kilka stron wcześniej weszłyście na temat teściowych. ja na swoją nie mam co narzekać. kobieta do rany przyłóż. do niczego się nie wstrąca, stara się niczego nie krytykować. w końcu to nasze życie. za to mojemu TŻtowi współczuję, bo moi rodzice są trudni, z braku lepszego określenia. mama poznała go pobieżnie. tata się do tego nie pali. dają do zrozumienia, że mają to gdzieś, bo nie jesteśmy ani zaręczeni, ani po ślubie, za to z dzieckiem w drodze, o co jest wielki foch. ja jestem w 4 miesiącu, a z mamą widziałam się 2 razy odkąd jej powiedziałam, z ojczymem za to ani razu, a mieszkamy w tym samym mieście. nie wiem, czy oni zdają sobie sprawę, że to się na nich zemści

babcie do poinformowania mamy tylko jedną: moją. i z tym się nie spieszy, bo znów zamiast dopytać jak się czuję to wszyscy zaczną pytać, co z tym ślubem

nusiekowa, gratuluję synka!

my (tj. ja, TŻ i teściowa) mamy przeczucie na dziewczynkę. ciekawe czy się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Bukka Pokaż wiadomość
Macie jakieś zwierzaki w domu?
ja mam pieska, ok.8letniego, oraz 3 miesięcznego kociaka jeszcze do niedawna mieliśmy szczurka na dokładkę.

ja przyznam, że moja dieta jest trochę do bani. co chwile mam ochotę a co na chipsy, a to na słodkie. mało co wymiotuję, ale po jedzeniu normalnego żarcia, obiadu, kolacji itp, strasznie męczą mnie nudności i też od początku ciąży schudłam sporo, a jak przytyłam ostatnio to niecały kilogram ale brzuszek już się zarysował ale linia się na szczęście jeszcze nie pokazała. oby dane mi było jej nie ujrzeć.

ja też zaczynam już szukać kurtki na zimę, która będzie w normalnej cenie i pomieści brzuszek. ale to na spokojnie, bo do wypłaty mamy już krucho w portfelach, a teraz jeszcze zamiast 1-1,4tys dostanę 700 swoją drogą u mnie w robocie mają przesrane. robota, którą zajmowałam się zanim poszłąm na zwolnienie praktycznie stoi, bo dziewczyna za nią odpowiedzialna się nie wyrabia i reszta jej musi trochę pomagać, choć im za to nie płacą. kazałam przekazać, że jak będę mogła przyjść 2-3 x w tygodniu na 8h to jestem chętna. jak nie to niech się ugryzą

co do wyprawki dla dziecka, ja się ostatnio nie orientuję co już mam, więc przed następnymi zakupami muszę zrobić inwentaryzację ale tak planuję po 4-5sztuk wszystkiego.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-09-28 o 19:35
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:38   #2039
anyolek
Zadomowienie

Olasia- nie ma za co Wiem, że jest też na Braniborskiej bodajże i na Hallera, ale w tamtych nie byłam, więc nie wiem, jak z wyborem.,.

A na Psiaku mają też w koszach wyprzedaże bodziaków, pajacyków, śpioszków, kaftaników- całkiem niezły wybór, tylko trzeba szperać No i z nie-wyprzedaży też mają całą masę wszystkiego, sama zobaczysz zresztą

Michiru- my mamy 10-letnią kotkę i 2-letniego kocurka
Nie przejmuj się rodzicami, pewnie się ogarną kiedy się wnu(k)czka urodzi!

smv- ja oprócz zakupów w PL też jeszcze nie kupowałam za dużo, tutaj jest wszystko co mam do tej pory (część to prezenty od siostry )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo 3.jpg (69,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo 5.jpg (54,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo 4.jpg (76,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo 2 (1).jpg (59,3 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-28 o 19:42
Stary 2014-09-28, 19:41   #2040
ewka5891
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem takiego parcia rodziny na ślub ze względu na ciaze. Przecież to każdego osobista sprawa. Ja wychodzę z założenia, ze czasami nie ma co sie spieszyć a ślub zawsze moze sie odbyć. Tym bardziej ze czasy sie zmieniły i tekst 'co ludzie powiedzą' nie jest żadnym argumentem, przynajmniej dla mnie

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości