|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Pojechałabym do Tesco, ale mam takiego lenia... zjadłam obiad i 1,5 h po nim chrapałam już
teraz jakoś trudno mi się obudzić, najgorsze, ze nie mam mleka do kawy... ;/ skończyło się pytałam Tż czy ze mną pojedzie, ale stwierdził, że nie chce mu się, jak go namówię to pojedziemy
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piję kawę, byłam w smyku na rozeznniu się w wózkach, ale oprócz mutsy nic mi nie przypadło do gustu, a opinia o tych wózkach jest pożal się Panie Boże:/
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie nadal odrzuca zapach kawy ale też dzisiaj wcinałam winogron
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok 2 miesięcy nosiliśmy rozmiar 56.. Z tego co pamiętam to kupowałam po 5 szt danej rzeczy w konkretnym rozmiarze, przy czym trzeba pamiętać, że rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre ciuszki 56 są wieksze od 62 z innej firmy ![]() Nie wiem jak teraz ilościowo się zdecyduję bo jednak syna rodziłam w maju więc nie było problemu ze schnięciem prania, w marcu może to potrwać dłużej
|
|
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupuję więcej bodziaków na długi rękaw, z 3-4 na krótki. W domu mam ciepło, więc wydaje mi się, że na dzień body na długi rękaw + półśpiochy będą ok, a na noc wystarczy ubrać w pajaca ? Właśnie niech doświadczone mamy się wypowiedzą Cytat:
. Edytowane przez zielone_oko Czas edycji: 2014-09-28 o 15:44 |
|||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się urodziłam to miałam 53 cm, maż troszkę większy był, ale kto to tam wie jakie dziecko się urodzi
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietajmy, ze noworodek i niemowlak musi miec jedna warstwe niz dorosly. Wiec jezeli My bedziemy chodzic, w krotkich rekawkach to dzieciaczki beda musialy miec cos na wierzch. W marcu jak w garncu
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Wow, dziewczyny, jakie super zdobycze zakupowe!!!! Widzę, że się rozkręcacie już nieźle
![]() Mam nawet taki sam zestaw body z Tesco jak Marcia (mummy's little star) No a poza tymbędąc w PL kupiłam kilka par śpioszków w różnych rozmiarach (tych na szelkach), bo w UK takich nie widziałam nigdzie no i koleżanka mówiła, że ich tu w ogóle nie ma A najbardziej jestem zadowolona z rożka Nie wiedziałam tylko jak się zabrać za wkład kokosowy, bo w rożku nie ma kieszonki, ale myślę, że będę owijać go po prostu we flanelową pieluszkę A macie już upatrzone jakieś wózki? Bo kurczę widzę, że w Polsce taki wybór, (zwłaszcza w Askocie!), że najchętniej bym właśnie tam kupiła... Starsznie podobają mi się Bebetto Luca beżowy lub jasnoszary, ale nie wiem, czy się je opłaca przesyłać z PL do UK?
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-09-28 o 16:14 |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu pojechaliśmy z Tztem kupic podłogę do sypialni ![]() Młody ma manie na strażaka sama i Tz chciał mu kupic duży wóz strazacki. Byliśmy w toysR us i wybór ogromny az syn oczopląsu dostał, w koncu wybrał sobie jakas kierownicę strażaka z innymi ☠☠☠☠☠☠☠kami. Radość dziecka ogromna
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra powiedziała mi ze w szpitalu i przez pierwsze miesiace ubierała swojego malucha w body i pajacyki, podobno najwygodniejsze to jest. Bo wiem ze jest jeszcze opcja body, śpiochy i kaftanik ale za dużo jak dla mnie tych elementów na początek ![]() Aa i ważne jest aby kombinezon miał nogawki jak chcemy malucha przewozić w foteliku w samochodzie, zeby moc zapiać pasy. Chociaż mozna mieć ten kombinezon wygodniejszy bez nóg i po prostu go zdejmować w samochodzie jak kto woli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ile po ile sztuk wszystkiego kupujecie w rozm 56? Sugerujecue się tym, co w przykładowych wyprawkach? Też mi się wydaje, że właśnie pajacyki i body z długim rękawkiem będą najlepszym wyjściem, przynajmniej na marzec
![]() Ewka- super! a jaką sobie podłogę robicie? A w ogóle to macie juz pomysły na pokoik dziecięcy, mebelki? Ja bardzo chciałam łóżeczko z Ikea Hensvik, ale wycofali je ze sprzedaży
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kładziemy panele, bedą takie same jak u synka w pokoju. W pokoju dziecięcym mam białe komody, łóżeczko tez bede miała białe. Jak skończymy z sypialnią to zrobimy zabudowane półki jeszcze u dzieciaków. Pytałas sie o wozek, ja kupie cos na miejscu, tutaj tez jest w miare spoko wybór. Bede szukała czegoś fajnego na gumtree.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-09-28 o 17:11 Powód: Literowka |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też w trakcie remontu już od.. lipca ![]() Idę po jakąś kanapeczkę bo coś mi w brzuszku burczy
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was. Nie nadążam za Wami. Jestem z tz także nie bardzo mam czas. Wybaczcie.
|
#2028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
My też mamy panele w mieszkaniu, nie skrzypią
![]() Ciuszki zamierzam kupić po 7-9szt body z długim rękawkiem, z 5 z krótkim, z 5-6 śpioszków (cieńszych i nieco grubszych), pewnie z 4 pajacyki Większość w rozmiarze 62, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy i przy urodzeniu też raczej byliśmy dość duzi. W razie czego wszystko przecież można szybko dokupić A tak słyszałam, że jak jest bliżej porodu to wymiary dziecka lekarz może też prognozować i wtedy jest większa pewnosć
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam ze fajnie jest mieć po 10 sztuk każdej części używanej garderoby i tak pewnie będe miała, cześć używane po siostrze a i tez pewnie cos dokupie ładnego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(do mamuś, które mają już 2letnie dzieciaczki albo starsze.. Czemu dzieciak mi sika w domu, a jak gdzieś jesteśmy to woła? ) i wiecie co.. Mimo natychmiastowego wycierania to już w niektórych miejscach zrobiły się wybrzuszenia
|
|||
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Ewa- zazdroszcze konca remontu! U nas sie dopiero zaczyna i bedziemy musieli sie przeniesc do duzego domu do tesci (my mamy taki maly osobny ale na tym samym podworku i tak mowimy maly domek i duzy domek). Mam nadzieje, ze szybko sie z tym ogarniemy i juz z dzidziolkiem bedziemy na nowym.
Dziewczyny z Wroclawia czy mozecie polecic jakis duzy sklep z wozkami, folelikami? Dzisiaj bylismy w sumie po co innego we Wroclawiu ale chcielismy sie rozejrzec i wpadlismy do Magnolia a tak tylko smyk i taka bieda z tymi wozkami. Nic co by wpadlo nam w oko. Wlasniw tylko te mutsy.. ale juz mielismy ten wozek nie raczej jestem na nie. Juz sie zastanawiam nad osobno gondola i osobno spacerowka-tylko te gondole sa takie duze... jak to do auta zapakowac ja nie wiem juz zglupialam..
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: Olasia- ja polecam Askot na Psim Polu!!!! OGROMNY wybór, chyba ze 200 wózków mają na hali!!!
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-09-28 o 19:12 |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj weszłam do h&m ubranka chciałam zobaczyć ale śliczne... Ale nic nie kupiłam. Dla mnie za szybko
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic pójdzie na allegro pod młotek
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
anyolek - dziekuje
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
nie wiem jakim cudem jesteście w stanie tyle postów naprodukowaćwidzę, że kilka stron wcześniej weszłyście na temat teściowych. ja na swoją nie mam co narzekać. kobieta do rany przyłóż. do niczego się nie wstrąca, stara się niczego nie krytykować. w końcu to nasze życie. za to mojemu TŻtowi współczuję, bo moi rodzice są trudni, z braku lepszego określenia. mama poznała go pobieżnie. tata się do tego nie pali. dają do zrozumienia, że mają to gdzieś, bo nie jesteśmy ani zaręczeni, ani po ślubie, za to z dzieckiem w drodze, o co jest wielki foch. ja jestem w 4 miesiącu, a z mamą widziałam się 2 razy odkąd jej powiedziałam, z ojczymem za to ani razu, a mieszkamy w tym samym mieście. nie wiem, czy oni zdają sobie sprawę, że to się na nich zemści babcie do poinformowania mamy tylko jedną: moją. i z tym się nie spieszy, bo znów zamiast dopytać jak się czuję to wszyscy zaczną pytać, co z tym ślubem ![]() nusiekowa, gratuluję synka! ![]() my (tj. ja, TŻ i teściowa) mamy przeczucie na dziewczynkę. ciekawe czy się sprawdzi ![]() ja mam pieska, ok.8letniego, oraz 3 miesięcznego kociaka jeszcze do niedawna mieliśmy szczurka na dokładkę.ja przyznam, że moja dieta jest trochę do bani. co chwile mam ochotę a co na chipsy, a to na słodkie. mało co wymiotuję, ale po jedzeniu normalnego żarcia, obiadu, kolacji itp, strasznie męczą mnie nudności i też od początku ciąży schudłam sporo, a jak przytyłam ostatnio to niecały kilogram ale brzuszek już się zarysował ale linia się na szczęście jeszcze nie pokazała. oby dane mi było jej nie ujrzeć.ja też zaczynam już szukać kurtki na zimę, która będzie w normalnej cenie i pomieści brzuszek. ale to na spokojnie, bo do wypłaty mamy już krucho w portfelach, a teraz jeszcze zamiast 1-1,4tys dostanę 700 ![]() co do wyprawki dla dziecka, ja się ostatnio nie orientuję co już mam, więc przed następnymi zakupami muszę zrobić inwentaryzację ale tak planuję po 4-5sztuk wszystkiego.
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-09-28 o 19:35 |
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Olasia- nie ma za co
Wiem, że jest też na Braniborskiej bodajże i na Hallera, ale w tamtych nie byłam, więc nie wiem, jak z wyborem.,.A na Psiaku mają też w koszach wyprzedaże bodziaków, pajacyków, śpioszków, kaftaników- całkiem niezły wybór, tylko trzeba szperać No i z nie-wyprzedaży też mają całą masę wszystkiego, sama zobaczysz zresztą Michiru- my mamy 10-letnią kotkę i 2-letniego kocurka ![]() Nie przejmuj się rodzicami, pewnie się ogarną kiedy się wnu(k)czka urodzi! smv- ja oprócz zakupów w PL też jeszcze nie kupowałam za dużo, tutaj jest wszystko co mam do tej pory (część to prezenty od siostry )
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-09-28 o 19:42 |
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem takiego parcia rodziny na ślub ze względu na ciaze. Przecież to każdego osobista sprawa. Ja wychodzę z założenia, ze czasami nie ma co sie spieszyć a ślub zawsze moze sie odbyć. Tym bardziej ze czasy sie zmieniły i tekst 'co ludzie powiedzą' nie jest żadnym argumentem, przynajmniej dla mnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

teraz jakoś trudno mi się obudzić, najgorsze, ze nie mam mleka do kawy... ;/ skończyło się
pytałam Tż czy ze mną pojedzie, ale stwierdził, że nie chce mu się, jak go namówię to pojedziemy

A najbardziej jestem zadowolona z rożka