Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 22:34   #1981
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Przewijak jest przykręcany na takich stópkach do łóżeczka, więc nie ma prawa od niego odpaść zaś obok mam komodę, która ma być dla dziecka Jak mi będzie dziecko za dużo fikać to się przeniesiemy z nim na stół pewnie. Gorsze przemyślenia mam co do wanienki, bo zastanawiam się czy zwykła wanna nie da rady + takie wyłożenie z gąbki pod dupkę dziecka Chociaż nie wiem czy to wygodne.

D

Podobno nie jest to wygodne wlasnie, ewentualnie stojak bądź na podłodze wanienka i obok przewijak jak nie ma gdzie postawić w wannie to kręgosłup nie wytrzyma

Aaa i a propo wanienek wbudowanych w komodę to podobno nie warto bo małe sa i szybko robią sie za małe. Fajne i tanie wanienki i ręczniki z kapturem z w ikei i tam mam zamiar kupic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:39   #1982
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Też na kolację miałam wiosenne kanapki

Dziękuję

Pochwal się co kupiłaś

Ekstra śpiworek!
Ale bodziaków, okazja świetna U mnie nie ma F&F w Tesco
Ale to uzywane, a w cenie prawie jak za darmo
pokazalam te bodziaki mamie, mowi ze szkoda ze dopiero co z PL wrocila bo by zaszla do tesco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3023.jpg (112,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3026.jpg (104,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3028.jpg (100,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3029.jpg (82,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3033.jpg (115,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3035.jpg (146,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3036.jpg (105,8 KB, 11 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:41   #1983
crystal25
Zakorzenienie

Ktos pisal o chrapaniu czesto sie nie wysypiam przez TZ, szybko usypia i szybko rozpoczyna swoj koncert. Czesto mam problem zeby usnac. Chcialam takie korki do uszow, w aptece kupic, ale troche tak glupio hihihi
Stary 2014-09-27, 22:50   #1984
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pokazalam te bodziaki mamie, mowi ze szkoda ze dopiero co z PL wrocila bo by zaszla do tesco
Fajne
Też się kiedyś wybiorę na łowy po lumpach
Stary 2014-09-27, 23:00   #1985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne
Też się kiedyś wybiorę na łowy po lumpach
Lubie je odwiedzac te u mamy, rzeczy wygladaja ladnie, a to tylko typowo dzieciecy lumpeks jest i zawsze sie cos znajdzie na dobra sprawe w tym lumpeksie mozna by bylo zrobic cala wyprawke az po w bardzo dobrym stanie wozek , no ale na to napewno sie nie skusze nastepna wizyta u mamy w styczniu wiec nie zaluje pojscia tam
mama spotkala sasiadke, i pyta sie mnie jej sasiadka czy ja w ciazy nie jestem bo widac, ale tak jej glupio bylo spytac....i ona mowi ze jej przyjaciolka nie dawno mowila ze ma pelno zabawek z fisher price,ale maluszek juz z nich wyrosl, mowi ze spyta czy ma jeszcze, bo chciala je wyrzucic....nie miala komu oddac, dopiero co sie do miasta przeprowadzila wiec tez chetnie przygarne zawsze to sie przyda i bedzie
Stary 2014-09-27, 23:22   #1986
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
za zakupy. Ty już możesz szaleć, ciuszków w tesco było masa przecenionych i do tego jeszcze -30%, ale dużo konkretnie albo dla chłopca albo dla dziewczynki.

Dziewvzyny a jaka cena powinna być takiego śpiworka? Nie chcę przepłacać podówjnie mimo, że mega mi się podoba. Taki śpiworek to użyje jeszcze w marcu i póżniej na jesień-zimę, no do 1 roku to dzieci jeszcze w wózkę jeżdzą?? Aż mnie preraża jak to będzie, jak ja nic nie wiem;p

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 23:27   #1987
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos pisal o chrapaniu czesto sie nie wysypiam przez TZ, szybko usypia i szybko rozpoczyna swoj koncert. Czesto mam problem zeby usnac. Chcialam takie korki do uszow, w aptece kupic, ale troche tak glupio hihihi
Ja bardzo długo spalam w stoperach kiedyś w domu, jak uczyłam sie do egzaminów a pózniej przy tzcie jak mieszkaliśmy przy ruchliwej ulicy. Mam niestety płytki sen i szybko sie wybudzam. Jakiś miesiąc przed porodem odstawilam je, aby przyzwyczaić sie do normalnego spanie, aby dzieciaka w nocy usłyszeć

Śliczne ciuszki

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
za zakupy. Ty już możesz szaleć, ciuszków w tesco było masa przecenionych i do tego jeszcze -30%, ale dużo konkretnie albo dla chłopca albo dla dziewczynki.

Dziewvzyny a jaka cena powinna być takiego śpiworka? Nie chcę przepłacać podówjnie mimo, że mega mi się podoba. Taki śpiworek to użyje jeszcze w marcu i póżniej na jesień-zimę, no do 1 roku to dzieci jeszcze w wózkę jeżdzą?? Aż mnie preraża jak to będzie, jak ja nic nie wiem;p
Ja miałam używane spiworki, w super stanie wiec nie wiem jaka cena jest 'normalna': na Allegro jest pełno ale wydaje mi sie, ze na przyszłą jesień/zimę bedą potrzebne większe spiworki. Ja miałam najpierw dla maluszka maly a potem dla rocznego dziecka juz większy.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 23:48   #1988
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Nie znam sie na cenach, ale spiworek taki fajny ze kupilabym czasami jak sie na cos upre musze to miec
Szkoda ze ja za granica tesco nie mam, tam zawsze jakies promocje

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja bardzo długo spalam w stoperach kiedyś w domu, jak uczyłam sie do egzaminów a pózniej przy tzcie jak mieszkaliśmy przy ruchliwej ulicy. Mam niestety płytki sen i szybko sie wybudzam. Jakiś miesiąc przed porodem odstawilam je, aby przyzwyczaić sie do normalnego spanie, aby dzieciaka w nocy usłyszeć

Śliczne ciuszki

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Ja miałam używane spiworki, w super stanie wiec nie wiem jaka cena jest 'normalna': na Allegro jest pełno ale wydaje mi sie, ze na przyszłą jesień/zimę bedą potrzebne większe spiworki. Ja miałam najpierw dla maluszka maly a potem dla rocznego dziecka juz większy.
Chetnie bym ich uzyla, boje sie ze mi sie TZ obrazi ze wole stopery niz jego hahahaha a wiem ze duzo daja, bo kiedy wchodzilam na hale produkcyjna, one duzo pomagaly, dzwiek czasami byl nie do wytrzymania
Stary 2014-09-28, 05:40   #1989
gosiaczek221
Raczkowanie

witam się jako pierwsza dziś, obudziłam się na siusiu i spać już nie mogę coś głodna jestem i jakoś mnie kolana bolą
ciekawe czy i u mnie w tesco będą te promocje, chyba się przejdę jak będzie już jakaś ludzka godzina
Marcia extra ten śpiworek ja tez taki chce

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:17   #1990
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Aleee miałam dziś sen!!! śniło mi sie ,że jakaś baba chodziła za mną po mieście I krzyczała bym jej dziecko oddała I macała mój brzuch mówiąc że to jej!!! jak sie obudziłam to zasnąć nie mogłam

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Ja taki śpiworek zamówiłam u koleżanki która szyje takie rzeczy dla dzieciaczków. Ma dziewczyna talent. Jak sama zaszła w ciąze to wkurzala sie ze takie ceny w sklepach i zaczela sama szyc -rzeczy cudeńka! zamówiłam śpiworek,ochraniacze do łóżeczka,kocyk minky I poduszeczke. jak juz dostane to się pochwale

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

dla mamusiek z Wrocławia: na Braniborskiej koło lidla jest lumpex gdzie mają olbrzymią powtarzam OLBRZYMIĄ ilosć body/pajacyków dla niemowlaków 2zł sztuka( ostatnio wyszłam z dwoma siatami I zapłąciłam 17zł)dodatkowo dorwałam tenisówki conversy niemowlęce (teraz z TŻ musimy kupic sobie takie same)

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
mama spotkala sasiadke, i pyta sie mnie jej sasiadka czy ja w ciazy nie jestem bo widac, ale tak jej glupio bylo spytac....i ona mowi ze jej przyjaciolka nie dawno mowila ze ma pelno zabawek z fisher price,ale maluszek juz z nich wyrosl, mowi ze spyta czy ma jeszcze, bo chciala je wyrzucic....nie miala komu oddac, dopiero co sie do miasta przeprowadzila wiec tez chetnie przygarne zawsze to sie przyda i bedzie
no Ba! A te zabawki takie drogie..... super!

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
piękne!!!!

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Podobno nie jest to wygodne wlasnie, ewentualnie stojak bądź na podłodze wanienka i obok przewijak jak nie ma gdzie postawić w wannie to kręgosłup nie wytrzyma

Aaa i a propo wanienek wbudowanych w komodę to podobno nie warto bo małe sa i szybko robią sie za małe. Fajne i tanie wanienki i ręczniki z kapturem z w ikei i tam mam zamiar kupic

Ja chyba nie skusze sie na oddzielny przewijak-no bo co ja pózniej z nim zrobie jak dzieciak podrośnie? chyba ze sama góra jest wyjmowana? Myślałam bardziej o łóżeczku z przewijakiem a zamiast osobnego pzrewijaka jakaś duża komoda-ale musze pojechać do hurtowni I obejzreć na żywo jak to jest zrobione

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nie pogardze

chociaz.. ostatnio chodzi za mna piwo
piwo chodzi za mną od początku ciąży-takie zimne ,duże,z pianką sliuuuuuup

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej, mogę dołączyć?
Termin mam na 21 marca, mam 29 lat. Mieszkam w UK, a tutaj ciążę prowadzi się w nieco inny sposób, więc ciągle mam masę wątpliwości...
Witamy
Stary 2014-09-28, 08:22   #1991
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Aleee miałam dziś sen!!! śniło mi sie ,że jakaś baba chodziła za mną po mieście I krzyczała bym jej dziecko oddała I macała mój brzuch mówiąc że to jej!!! jak sie obudziłam to zasnąć nie mogłam

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Ja taki śpiworek zamówiłam u koleżanki która szyje takie rzeczy dla dzieciaczków. Ma dziewczyna talent. Jak sama zaszła w ciąze to wkurzala sie ze takie ceny w sklepach i zaczela sama szyc -rzeczy cudeńka! zamówiłam śpiworek,ochraniacze do łóżeczka,kocyk minky I poduszeczke. jak juz dostane to się pochwale

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

dla mamusiek z Wrocławia: na Braniborskiej koło lidla jest lumpex gdzie mają olbrzymią powtarzam OLBRZYMIĄ ilosć body/pajacyków dla niemowlaków 2zł sztuka( ostatnio wyszłam z dwoma siatami I zapłąciłam 17zł)dodatkowo dorwałam tenisówki conversy niemowlęce (teraz z TŻ musimy kupic sobie takie same)

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

no Ba! A te zabawki takie drogie..... super!

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

piękne!!!!

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Ja chyba nie skusze sie na oddzielny przewijak-no bo co ja pózniej z nim zrobie jak dzieciak podrośnie? chyba ze sama góra jest wyjmowana? Myślałam bardziej o łóżeczku z przewijakiem a zamiast osobnego pzrewijaka jakaś duża komoda-ale musze pojechać do hurtowni I obejzreć na żywo jak to jest zrobione

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Witamy
A gdzie dokladnie ten lumpex, albo jak sie nazywa? Ja sie na pewno wybiore

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:39   #1992
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
A gdzie dokladnie ten lumpex, albo jak sie nazywa? Ja sie na pewno wybiore
lumpex znajduje sie w takim hangarze miedzy LIDLEM a ASKOTEM na Braniborskiej-dostawa nowych rzeczy o ile pamietam jest we wtorek
Stary 2014-09-28, 09:55   #1993
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
lumpex znajduje sie w takim hangarze miedzy LIDLEM a ASKOTEM na Braniborskiej-dostawa nowych rzeczy o ile pamietam jest we wtorek
zapiisuje do ulubionych mam nadzieję, że kiedyś ud ami się podjechać
dzien dobry, tez miałam okropny sen, moje dziecko urodziało się o długości 68 cm i żadne body ani pajace nie pasowały bo wszytsko kupowałam do 62 cm i badz tu mądry
Stary 2014-09-28, 09:58   #1994
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Lubie je odwiedzac te u mamy, rzeczy wygladaja ladnie, a to tylko typowo dzieciecy lumpeks jest i zawsze sie cos znajdzie na dobra sprawe w tym lumpeksie mozna by bylo zrobic cala wyprawke az po w bardzo dobrym stanie wozek , no ale na to napewno sie nie skusze nastepna wizyta u mamy w styczniu wiec nie zaluje pojscia tam
Zazdroszczę takiego lumpeksu
My wczoraj wpadliśmy do takiego ejdnego z większych i niestety dla nas nic kompletnie nie było
Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
witam się jako pierwsza dziś, obudziłam się na siusiu i spać już nie mogę coś głodna jestem i jakoś mnie kolana bolą
ciekawe czy i u mnie w tesco będą te promocje, chyba się przejdę jak będzie już jakaś ludzka godzina
Marcia extra ten śpiworek ja tez taki chce
jeej o tej godzinie to siłą nie zwlekliby mnie z łóżka
Stary 2014-09-28, 10:43   #1995
colds
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Poszlam dzis do sklepu z rzeczami uzywanymi dla dzieci , ile tam wozkow i tego wszystkiego za male pieniadze
Oczywiscie wyszlam z reklamowka
A ja dzis od rana zywie sie tylko pomidorowka, mam ogromna chcice na zupy....
Moglabym zyc na samej pomidorowce, odkad jestem w ciazy!

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
A dla mnie mieso mogloby nie istniec, rzadko jem... Za to moj TŻ to miesozerca, a uwielbia...gulasz z zoladkow drobiowych I ostatnio dopiero sie przelamalam i w ogole wzielam to do reki i jakos zrobilam mu na obiad. Smakowalo mu, ale ja w sumie sama nie wiem jaki to smak...bo pierwsza rzecz ktora w ogole gotowalam bez jakiegokolwiek probowania fuuuujjjjjjjj
Uwielbiam zupe z zoladkow!!!

Cytat:

Ja nie mialam komody z wanienka, mialam wanienke w wannie, z racji tego, ze wanna jest za plytka i musialabym duzo wody lac aby dzieciaczkowi zimno nie bylo a wanienke mam najwieksza, moja 2latka nadal sie w niej tapla!

Ręczniki z kapturkiem z ikei wymiatają! Teraz też mam zamiar tam kupować.

Cytat:
Zobaczcie jakie cudo znalazłam. Śpiworek do wózka. Kojarzycie firme Beztorsko? Teraz jakas weekendowa promocja, muszę obbadać, może zakupię
Swietny!

Cytat:
Z sokieeeeeeeem
Stary 2014-09-28, 10:45   #1996
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Uwielbiam spac do 10 i pic kawkę w łożku oglądając dd TVN haah nie wiem jak sie przestawię na wstawanie w nocy i rano, będe jak zombie chyba

Kupiłam lotion bebydream zeby rano sie nim smarować , strasznie słabo sie rozsmarowuje

I jakieś dziwne nerwobóle mnie złapały, od piątku trzyma mnie ból w pośladku tak ze jak chodzę to boli a od wczoraj w prawym boku, masakra hahah nie moge chodzić normalnie, moze to przez to ze śpię na bokach cały czas i jakoś sie złe układam?

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-09-28 o 10:51
Stary 2014-09-28, 10:46   #1997
mon9
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1411893973.146071.jpg

Stary 2014-09-28, 10:50   #1998
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kobietki

Mam do sprzedania spodnie ciążowe nowe rozmiar 44-46- zakupiłam na allegro i okazały się za małe może którejś z Was wpadną w oko. Cena 45 zł + przesyłka - więcej info na priv
Dodaje zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (47,1 KB, 12 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:56   #1999
lesyeux
Zadomowienie

Witam Kochane

Cytat:
ciekawa jestem czy w każdym Tesco, takie cuda będą?? to bym pojechała :P
a ciuchy damskie? może ktoś się orientuje? co tam jeszcze wyprzedają ?
-------------------------------------------------------------------------

Crystal super, zakupy. te sprężynki fajne do wózka i do nosidełka :P ostatnio na nie patrzyłam ok. 40 zł u Nas sobie życzą. a wózki, warte uwagi tam u Ciebie? u mnie w mieście to sam shit! jeden wózek na cały komis heh

--------------------------------------------------------------------------
a ja mam pytanko, odnośnie zasiłku chorobowego z zus.
odnośnie jego wpłacania. Obecne zwolnienie wypisała mi dr od 10 września do 14 pażdziernika. wczoraj wchodze na konto i jakaś mała kwota... obliczyłam, że dziennie dniówkę mam zusowską 40zł czyli wyszło mi, że zapłacili mi za ok. 20 dni. czyli akurat do końca września. to drugiej transzy obecnego zwolnienia czyli od 1-14 pażdziernika mam oczekiwać? Oni wypłacają na raty, zgodnie z miesiacami? czy jak ? ktoś tak miał jak ja?
a mi spuchły dziąsła typowo na samym przodzie da się z tym żyć, ale jak piję gorące to muszę uważać bo boli słyszałam o tej dolegliwości w ciąży
na obiadek pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym + ziemniaczki z masełkiem i magą+ sałata lodowa ze śmietaną i cukrem
Buziaczki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Załącznik 5800919

ja też chce!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2014-09-28, 11:14   #2000
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko, odnośnie zasiłku chorobowego z zus.
odnośnie jego wpłacania. Obecne zwolnienie wypisała mi dr od 10 września do 14 pażdziernika. wczoraj wchodze na konto i jakaś mała kwota... obliczyłam, że dziennie dniówkę mam zusowską 40zł czyli wyszło mi, że zapłacili mi za ok. 20 dni. czyli akurat do końca września. to drugiej transzy obecnego zwolnienia czyli od 1-14 pażdziernika mam oczekiwać? Oni wypłacają na raty, zgodnie z miesiacami? czy jak ? ktoś tak miał jak ja?
Ja mam wypłacany zasiłek i za cholerę nie mogę połapać się jak to płacą raz dostaję mniej, następnym razem dużo więcej tak jakby część mi nadpłacili później znów mniej
Stary 2014-09-28, 11:27   #2001
marcia45
Zadomowienie

Lesyeux na całą kolekcje f&f jest promocja -30% na damski też. I od wyprzedażowych cen też się odejmuje(trzeba tylko zrobić zakupy za 40 zł ciuchowe)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-09-28, 11:28   #2002
RaDaMa
Raczkowanie

Marcia do kiedy ta promo w tesco?
Stary 2014-09-28, 11:33   #2003
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Moje Drogie Panie,

wczoraj cały dzień bawiłam się z siostrzenicami, dzień zleciał szybko, w mgnieniu oka. Dziś jedziemy do dziadka na kawę jubileuszową, zjeżdża się caaaał rodzina! Już widzę sensację wśród ciotek, jak zobaczą mój brzuch
Miłej niedzieli

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej wodzie się kąpiecie? Chodzi mi o temp. Dla mnie ciepła to wrzątek i zawsze w takiej się mylam a odkąd wiem o ciąży to myje się w letniej (dla innych to woda ciepła). Boje się myć bo wydaje mi się ze mi wody odejdą ;/głupie to chyba myślenie co nie?
A kąpiele sobie robicie?
Niunia tak chodzę prywatnie ale dziś np nie płaciłem za wizytę. Moja gin czasami nie bierze i mówi że pieniądze nie są ważne w życiu tylko zdrowie... I już nie raz byłam u niej i nic nie wzięła. Kobieta złoto
Ja biorę prysznic w dość ciepłej wodzie, bo jestem zmarzluch i uwielbiam bardzo ciepłe prysznice. Staram się myć ciepłą wodą, ale jak skończę to i tak zawsze w łazience jest pełno pary.

Cytat:
Gosiaczek widze ze jestesmy na tym samym etapie ja wstawalam dzis w nocy (juz pomijajac mojego męża chrapanie) 5 razy na siku
Cytat:
Witam się w 15 tyg
Jestem w złym humorze zasnęłam kolo 4 i w osobnym pokoju. Po prostu wyniosła się bo ile można słuchac chrapania a moje prośby "odwróc się na bok" nie działają bo mój TŻ chrapię w każdej pozycji. Jestem tym załamana bo nie wysypiam się w ogóle noc w noc mam coś takiego ;(;(
Dzien brzydki zimno Szaro i ponuro do dupy;( i głowa mnie boli z niewyspania. Ajjj
Jadę do rodziców dzisiaj bo tz na budowie u brata pomaga dom wykanczac a wieczorkiem idę do mojej psiólki na pogaduchy chociaż dzień się fajnie zakończy he.
Miłego dnia ciężarówki
Dziewczynki, mnie też drażni chrapanie TŻ, a kiedyś tego nie robił A na siusianie najczęściej wstawałam 8 razy w ciągu nocy

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a mnie coraz częściej WZDYMA, czuje się taka nadmuchana
i jakoś się moje kształty zmieniły, jakaś jestem zapuchnięta, większa
( wydawało mi się, ze bardziej się nie da )
jakoś , denerwuje mnie to.. wszystko na mnie źle leży

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Uciekam spać ;* buziaczki
Wiesz co, ja mam tez ostatnio takie poczucie, że jestem spuchnięta, wzdymana itp. Drażnią mnie ciuchy, czuję się wciąż jak tydzień przed okresem, kiedy zatrzymuje się woda. Ale wyniki mam ok, mówiłam o tym lekarzowi i nie doszukał się niczego niepokojącego. Taka uroda chyba
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:54   #2004
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Marcia do kiedy ta promo w tesco?
Był plakat tylko 4 dni, ale od kiedy do kiedy nie załapałam.
Ja byłam wczoraj.

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-09-28, 12:23   #2005
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam spac do 10 i pic kawkę w łożku oglądając dd TVN haah nie wiem jak sie przestawię na wstawanie w nocy i rano, będe jak zombie chyba

Kupiłam lotion bebydream zeby rano sie nim smarować , strasznie słabo sie rozsmarowuje

I jakieś dziwne nerwobóle mnie złapały, od piątku trzyma mnie ból w pośladku tak ze jak chodzę to boli a od wczoraj w prawym boku, masakra hahah nie moge chodzić normalnie, moze to przez to ze śpię na bokach cały czas i jakoś sie złe układam?

Prawdopodobnie coś uciska Ci na nerw i dlatego tak Cię boli.. Też tak miałam przez jakieś dwa tygodnie, okropny ból w prawym pośladku, nie mogłam się podnieść, ale przeszło

Cytat:
Ja byłam wczoraj.
Czytałam w gazecie, że do dzisiaj

Hej Wam
Stary 2014-09-28, 13:12   #2006
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry
Po raz pierwszy muszę przyznać, że napisałyście mniej niż się spodziewałam i nadrobiłam bez problemu.

Co do chrapania to bardziej TŻ ma ze mną udrękę niż ja z nim bo jeśli tylko łapie mnie jakaś infekcja potrafię chrapać w nocy jak stary chłop i zdarza mi się gadać przez sen.

Przez ostatnie dwie noce śniło mi się, że jestem już po porodzie raz jechałam z dzieckiem w wózku na uczelnię, żeby zrobić TŻ niespodziankę a dzisiaj mi się śniło, że obudziłam się w nocy żeby karmić. I byłam rozczarowana po przebudzeniu

A wczoraj okazało się, że jeżeli coś ma być danego dnia zepsute (na przykład mój nastrój) to i tak będzie... Dostałam prezent urodzinowo-świąteczno-rocznicowy czyli TŻ sprezentował mi ubezpieczonego na wszystkie strony laptopa (mam ogromnego pecha do sprzętu!) - skakałam pod sufit z radości za to później pojechaliśmy na grilla i prowadziłam samochód w drodze powrotnej. Będąc pod domem chciałam wjechać na parking i starałam się ominąć taki metalowy płotek oddzielający wjazd od pasa trawy... Źle wymierzyłam (nie zmieściłabym się, żeby prosto wjechać) i jak poprawiałam to oczywiście przeszorowałam całym bokiem auta o to ustrojstwo w dodatku blacha trochę się pogięła i drzwi pasażera z przodu otwierają się tylko na 20 cm TŻ się nawet na mnie nie pogniewał ale ja jestem na siebie bardzo zła...

Mam pytanie do dziewczyn, które już czynią zakupy ubranek - jakie rozmiary kupujecie?
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:58   #2007
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Ja mam wypłacany zasiłek i za cholerę nie mogę połapać się jak to płacą raz dostaję mniej, następnym razem dużo więcej tak jakby część mi nadpłacili później znów mniej
Oni w ratach płacą właśnie. Ale nie wiem na jakiej zasadzie, bo w poprzedniej ciąży nie pracowałam
Zapytam księgowej jak zawidomienie pójdziemy zanieść

Cytat:
Ja byłam wczoraj.
Do dzisiaj promocja.

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które już czynią zakupy ubranek - jakie rozmiary kupujecie?
W lumpkach kupuję to, co mi w ręce wpadnie , ale biorę od najmniejszego rozmiaru.
Pamiętam w pierwszej ciąży każdy kazał mi zakupować większość ciuszków od 62, kilka sztuk tylko 56, a jak się okazało córa miała 54cm jak się urodziła i dobre 2miesiące nosiła rozmiar 56.. musiałam wtedy większość ciuszków dokupować..
Stary 2014-09-28, 14:44   #2008
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
A wczoraj okazało się, że jeżeli coś ma być danego dnia zepsute (na przykład mój nastrój) to i tak będzie... Dostałam prezent urodzinowo-świąteczno-rocznicowy czyli TŻ sprezentował mi ubezpieczonego na wszystkie strony laptopa (mam ogromnego pecha do sprzętu!) - skakałam pod sufit z radości za to później pojechaliśmy na grilla i prowadziłam samochód w drodze powrotnej. Będąc pod domem chciałam wjechać na parking i starałam się ominąć taki metalowy płotek oddzielający wjazd od pasa trawy... Źle wymierzyłam (nie zmieściłabym się, żeby prosto wjechać) i jak poprawiałam to oczywiście przeszorowałam całym bokiem auta o to ustrojstwo w dodatku blacha trochę się pogięła i drzwi pasażera z przodu otwierają się tylko na 20 cm TŻ się nawet na mnie nie pogniewał ale ja jestem na siebie bardzo zła...

Cytat:
Oni w ratach płacą właśnie. Ale nie wiem na jakiej zasadzie, bo w poprzedniej ciąży nie pracowałam

Do dzisiaj promocja.

W lumpkach kupuję to, co mi w ręce wpadnie , ale biorę od najmniejszego rozmiaru.
Pamiętam w pierwszej ciąży każdy kazał mi zakupować większość ciuszków od 62, kilka sztuk tylko 56, a jak się okazało córa miała 54cm jak się urodziła i dobre 2miesiące nosiła rozmiar 56.. musiałam wtedy większość ciuszków dokupować..
Szkoda, że do dziś bo nie chce mi się jechać
Z tym zasiłkiem to wydaje mi się jakbym miała zapłacone tak
1. do końca miesiąca
2. od początku miesiąca (poprzednie L4) + całe następne L4 (od połowy do połowy)
3. znów od połowy do końca miesiące

Zrobiliśmy sobie spacer do sklepu, synke w tym czasie zrobił sobie drzemkę, wstał w drodze powrotnej, teraz biega wypoczęty, a my padamy
Stary 2014-09-28, 14:59   #2009
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Do dzisiaj promocja.

Właśnie ja też większość kupuję w rozm. 62, na razie mam z 5 sztuk w rozm. 56, nie wiem czy dobrze robię
W ogóle jak myślę o tej wyprawce to boję się, że nie sprostam wyzwaniu i albo źle ją skompletuję albo o czymś zapomnę

Co porabiacie?
Ja piję latte i pożeram winogron
Stary 2014-09-28, 15:16   #2010
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:

Co porabiacie?
Ja piję latte i pożeram winogron
hahaha, ja dokladnie to samo latte + winogron
A leze w hamaku na tarasie bo jest pieeeeknie

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości