|
|
#2821 | |
|
koci świat
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
![]() teraz mi obrosła w kudły |
|
|
|
|
#2822 |
|
BAN stały
|
Ja tam kocham wszystkie koty, te Twoje też
![]() Okazało się, że kot mojej cioci jest chory. Podobno to zalążki ziarniaka(albo coś w tym stylu, jakaś taka nazwa, podobno może przerodzić się w raka). No i podobno na tym etapie to na tle alergicznym, mamy znaleźć alergen w ciągu tygodnia, macie jakieś pomysły, doświadczenia? |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
sorry za offtop, ale swietne te koty! Strasznie mi sie podobaja
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
da się oswoić, ale trochę to trwa - piszą, że trwa to kilka miesięcy, ale warto 7cm ciałka do kochania i 18cm ogonka stara a głupia, wiewiórek się zachciało devonki faktycznie wyglądają trochę jak ufoludki ![]() one są duże?
|
||
|
|
|
#2825 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
koci świat
|
Cytat:
devonki małe |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, telepie mną!
Tak się wkurzyłam. I to dobra kumpela. A takich rzeczy mi naplotła, że mi słabo. -zaprzeczam sensowi stworzenia kobiety (wtf?) - odrzucam swoją kobiecość - chce być oryginalna i lepsza - podnoszę swoją samoocenę udowadniając, ze 'nie muszę' rodzić i przez to jestem taka trendy - odrzucam potrzebę bycia matką - neguję własną płciowość - skoro dostałas zycie to powinnas tez je dać plus kilka razy powtórzone słowo egoizm. A wyszło od tego, że obawiam się, ze nie znajde faceta o podobnych poglądach do moich... A tu taka analiza psychologiczna. Moje podsumowanie tej rozmowy: Nie po to k**** zrobiłam sobie tatuaz na brzuchu, zeby miał mi się rozciągnąć! Musiałam to podsumować totalnym debilizmem, bo poziom abstrakcji mnie zabił... Czy naprawdę tyle osób musi nas gnoić i uważac za jakies emocjonalne ułomy?
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2014-09-28 o 20:55 |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2830 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ciekawe co b było gdyby Sylwia skomentowała tak zdjęcie dziecka...
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakonna najlepiej byloby jednak calkiem zamykac sypialnie przed kotami, sprobuj stopniowo, moze sie uda. Pffe dobrze mowi, przemywanie woda i prysznic to b. dobry sposob, ale jednak chyba bez tabletek sie nie obejdzie. Jednak nie bierz ich teraz, przed testami, bo zaklamuja wyniki testow. na swedzace oczy swietne sa oklady z esencji czarnej herbaty.
|
|
#2833 |
|
koci świat
|
heheheh o tym samym pomyślałam
![]() chciałam poprosić Oye by wstawiła zdjęcia swoich dzieci
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ona, jako matka/przyszła matka czuje się gorsza? ![]() reszty nie skomentuję, stykam się z tym co jakiś czas w rodzinie, włączam wtedy ignora, bo dyskutować nie ma sensu - nie ciągle z tymi samymi osobami ![]() |
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Koniec komentarza Niektórzy to jednak nie potrafią zaakceptować tego, że ktoś jest inny niż oni sami... Burza z piorunami, co najmniej kilkakrotnie już zostałam zbesztana przez osoby z mojego otoczenia, gdy stwierdziłam, że niektóre dzieci są brzydkie "To tylko dzieci, nie wolno tak o nich mówić!" i "wszystkie dzieci są piękne!"
|
|
|
#2836 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No mam problem z izolowaniem kotów bo sypialnia non stop otwarta żeby psy mogły swobodnie chodzić po mieszkaniu.
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jestes pewna, ze to koty sa "winne" a nie psy? Moja siostra jakis czas myslala, ze ma uczulenie na koty a okazalo sie ze na psy, teraz to juz widac bardzo wyraznie.
|
|
#2838 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Na koty. A w zasadzie na jednego. Mam trzy, każdy ma inny rodzaj futra. I jeden mnie uczyli. Jakieś pół roku temu się zaczęło a kota mam od trzech lat
|
#2839 |
|
koci świat
|
Zakonna a jesteś pewna że to na pewno uczulenie ??? i czy na pewno na koty ??
może inny alergen - może coś teraz pyli na jesień ??? |
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że tylko ja taka kociara jestem
Swego czasu moi dziadkowie dbali o dwa kotki, ale oba wybrały wolność po wypuszczeniu na podwórze. Generalnie strasznie wyły po nocach, pod drzwiami, jak psy normalnie, to aż w końcu je wypuścili i pognali. Czasem wracali, ale teraz już na dobre zadomowiło się na łąkach. Zwykłe kociaki były, ale kotka miała takie śliczne paski beżowe-brązowe-czarne, śliczna! Ja bym chciała sobie kupić albo norwega albo takiego białego ragdolla
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze ten akurat kot jest wychodzacy?
|
|
#2843 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak. Ja wiem ze sierść nie uczula ale akurat na tego jednego kota mam takie ostre reakcje. Wszystkie koty siedzą w domu. Każdy jest innej rasy.
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdz porzadnego alergologa, takiego, zeby nie tylko zrobil testy ale i Toba porozmawial, zebys mogla mu opowiedziec na ktorego kota zle reagujesz itd. Moze cos wymysli
|
#2845 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pije i uwazam, ze to dziewne, ze jako jedyny ssak pijemy mleko innego ssaka. Przez cale zycie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- W naszej ulubionej restauracji byl dzis najazd rodzin z dziecmi. Jeden wrzask. Nie dalo sie porozmawiac. Jedlismy jak najszyciej i w nogi. Kiedys byly sale dla palacych i nie palacych. Moze dzis powinny byc dla rodzin i pozostalych, ktorzy chca zjesc w spokoju? ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W naszej ulubionej restauracji byl dzis najazd rodzin z dziecmi. Jeden wrzask. Nie dalo sie porozmawiac. Jedlismy jak najszyciej i w nogi. Kiedys byly sale dla palacych i nie palacych. Moze dzis powinny byc dla rodzin i pozostalych, ktorzy chca zjesc w spokoju?
|
|
#2846 |
|
koci świat
|
kawiarnie dla matek z dziećmi są ale dla bezdzietnych nie widziałam ale by się zaraz wrzawa zrobiła że dyskryminacja
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
no nie wiem, czy Ci sie to uda pogodzic z kotami. Oscarek wychodzil ze skory jak je widzial![]() Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane przez Reign of light Czas edycji: 2014-09-29 o 04:44 |
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, przejaskrawione, ale w pokoju matki z dzieckiem nikt nie kaze siadac na brudnym kiblu i karmic. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
i jak spia to maja takie wypukle oczy, strasznie mi sie to nie podoba. I w ogole takie wieksze dzieci okolo roku do 3 lat maja strasznie pulchne., szerokie twarze. Potem sa juz w miare ladne
|
||
|
|
|
#2849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest full knajpek do których z dziećmi nie wchodzę w Gliwicach bywam w 5: pinoccio sweet baby, nasza kasza ( z kaszą), mniam mniam (pierogi), capri (pizzeria) i jedna spelumka z płuckami na kwaśno w jazz clubie jest chyba nawet etykietka z zakazem wstępu poniżej 21, w krewetkach nie byłam z dziećmi, w palarni kawy, w bagateli, w kebabie, w dzioopli, w spirali, w koreańskiej, w sushi, w żadnej na rynku .... - zasadniczo nie schodzę do knajp gdzie jest szatniarz i obrusy wyjątkiem są obiady jakieś wyjazdowe,nie znam miasta, nie wiem gdzie jeść, nie wie też, która knajpa jest czyjąś ulubioną |
|
|
|
|
#2850 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48328280]ale jak nie ma ....
jest full knajpek do których z dziećmi nie wchodzę w Gliwicach bywam w 5: pinoccio sweet baby, nasza kasza ( z kaszą), mniam mniam (pierogi), capri (pizzeria) i jedna spelumka z płuckami na kwaśno w jazz clubie jest chyba nawet etykietka z zakazem wstępu poniżej 21, w krewetkach nie byłam z dziećmi, w palarni kawy, w bagateli, w kebabie, w dzioopli, w spirali, w koreańskiej, w sushi, w żadnej na rynku .... - zasadniczo nie schodzę do knajp gdzie jest szatniarz i obrusy wyjątkiem są obiady jakieś wyjazdowe,nie znam miasta, nie wiem gdzie jeść, nie wie też, która knajpa jest czyjąś ulubioną[/QUOTE] Ale tam (oprócz jazz clubu) jest jakaś nalepka jak np "poniżej 18 roku życia wstęp wzbroniony" czy coś? Bo myślę, że dziewczynom nie chodziło o miejsca, do których można, ale nie trzeba chodzić z dziećmi, tylko o takie miejsca gdzie jest zakaz przyprowadzania dzieci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

a"dziecku" zimno, że w kubraczku??

Dlatego jak jadę do domu rodzinnego to TŻ zabiera papugę do swoich rodziców bo moja kotka pewnie by potraktowała ją pazurkami :p

Haters Gonna Hate 

. Koniec komentarza