Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 09:01   #2071
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Kusicie mnie tym h&m. Mam nabrane chęci by odwiedzić Gdańsk. Ale nie chce jeszcze nic kupowac ble. Z tematem ślubu Mam takie samo zdanie . Nie robie czegoś by inni byli zadowoleni to nasza decyzja nasze życie i dziecko . Co do imienia juz inni wymyślają Tamara Tatiana Marcelina ale żadne mi nie odpowiada a na moja wersje Dominika to się Krzywia. Nie nie nie. Robimy swoją głową i juz. Weekend z tz bardzo udany szczęśliwy jest bardzo. Juz mówi ze się nie może doczekać małej. Ze kocha nas coraz bardziej. Ale to piękne. Najważniejsze że wszystko się układa bo czasem ciąża psuje związek. Nawet ta planowana. Moje dolegliwości ciążowe mój tz bardzo wyrozumiały jest. Nigdy, jeszcze nie powiedział ze przesadzam z leżeniem czy coś. Bo ja praktycznie dużo leżę nawet od jedzenia się mecze he. Ale jest dobrze. Wyczekuje ruchów dziecka. Mam przelewanie w brzuchu ale to raczej nie są ruchy. A szkoda.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Kciuki

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Witaj i nas nie opuszczaj

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nasi tez się pytają czy w kościele byliśmy heee

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Dla mnie też za szybko dopiero październik wnet xd
Piekne imie , robcie po swojemu, nie dajcie sobie nic narzucic, to tak zawsze jest Ja wywalczylam w weekend swoje, i powiedzialam jakie mam zdanie troche na pewien temat dot. zakupow dla dziecka.
Czasami psuje i czasami potrafi do siebie bardziej zblizyc Moj TZ jest bardzo wyrozumialy dla mnie, widze ze wiecej pomaga, czy pojdzie do sklepu po sniadanie dla mnie, zebym mogla sie wyspac dluzej, a przeciez on pracuje, i zrywa sie z pracy specialnie To bardzo mile jak oni nas potrafia i staraja sie zrozumiec, ze zle sie czujemy itd.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:01   #2072
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Dziewuszki, poradzi któraś coś dobrego na ból gardła? Wstałam z bólem, wypiłam herbatę z cytryną i miodem, jeśli jakieś choróbsko będzie się dalej rozwijać oczywiście lekarz, ale póki co może któraś ssała jakieś dobre pastylki, albo coś.
płukać szałwią

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:03   #2073
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
witam. Zaczynamy 19 tydzień 🍀🌷

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja sie zbieram do pracy po ciezkiej nocy. Z bólem głowy. Wieczorem dowiedzialam sie, że zmarła moja babcia najbliższa i ukochana. Nie moge w to uwierzyc, że już jej nie ma
przykro mi bardzo, trzymaj sie
Cytat:
Dziewuszki, poradzi któraś coś dobrego na ból gardła? Wstałam z bólem, wypiłam herbatę z cytryną i miodem, jeśli jakieś choróbsko będzie się dalej rozwijać oczywiście lekarz, ale póki co może któraś ssała jakieś dobre pastylki, albo coś.
woda z sola, nic innego mi do głowy nie przychdzi
dzien dobry jutro wizyta, jestem cieawa co dr powie i czy zasrwuje usg
Stary 2014-09-29, 09:03   #2074
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Sliczny rozek Ja sie zastanawialam nad jego zakupem, ale nie wiem
z wozkow mam upatrzone z Chicco ale myslalam na poczatku nad bebetto luca

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Pokoik dzieciecy ograniczymy do lozeczka i komody w naszej sypialni, pomimo tego ze moglibysmy zrobic osobny, postanowilismy sie wstrzymac na poczatek

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Super ubranka duzo ich

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

co tam kliknelas?
Skromnie : http://allegro.pl/george-biale-body-...616390403.html
http://allegro.pl/george-pajacyki-3s...621055141.html

Cytat:
My też

Cytat:
Ja sie zbieram do pracy po ciezkiej nocy. Z bólem głowy. Wieczorem dowiedzialam sie, że zmarła moja babcia najbliższa i ukochana. Nie moge w to uwierzyc, że już jej nie ma
Przykro mi

Cześć
Stary 2014-09-29, 09:08   #2075
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Przykro mi

Cytat:
Dla kobiet w ciąży widziałam polecane w internecie tabletki Prenalen - ale nie odpowiadam za smak Mnie syrop faktycznie pomógł ale smak był ciężki do przejścia (malina z nutą czosnku ).

Witam się szybko i lecę załatwiać sprawy, czeka mnie intensywny dzień i najchętniej zostałabym w łóżku
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:08   #2076
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Ja wpadłam chwilę przed zamknięciem i zdążyłam sobie tylko kupić bluzkę, może to i lepiej bo dziecięce ubranka były na wyprzedaży i pewnie bym nie wyszła z pustymi rękoma

Jeśli chodzi o trwający jakiś czas związek, deklaracje bycia razem i nagle ciąża to moja znajoma odłożyła ślub na sporo po urodzeniu dziecka bo chciała dobrze wyglądać każdy ma jakieś tam priorytety.

U nas ciąża jedynie przyspiesza realizację ślubu, planujemy listopad zamiast przyszłego roku/za dwa lata. I nawet mnie to cieszy, zawsze marzyłam o kameralnej uroczystości i dzięki przyspieszeniu tak właśnie będzie

Heh, nadal jestem w szoku, że się nie złości ale w sumie ma takie podejście do życia, że rzadko kiedy się denerwuje albo smuci - czego mu zazdroszczę niesamowicie No i dorwał ostatnio książkę 'Jak być wspaniałym tatą' czy coś w ten deseń i doedukował się nt traktowania kobiety w ciąży więc polecam podsunąć TŻtom, którzy uważają ten stan za takie o

Ciebie przeraża rozmiar 56 a dzisiaj w H&M zerkając na szybko trafiłam na taki śliczny sweterek ale był w rozmiarze 50 i jak go wzięłam do ręki to byłam w szoku, jak dla lalki w sumie szkoda, że nie było takiego większego bo był naprawdę ładny.
My nie myslelismy o dzieciach do dnia slubu Bardzo go pragnelismy. Od samego poznania sie, powiedzial ze zostane jego zona, co mnie bardzo smieszylo z poczatku.
O dzieciach temat zaczal sie po slubie dopiero
Chyba malo dzieci rodzi sie z rozmiarem 50? Bo jesli mi sie tak trafi to wysle TZ na szybko do sklepu,
Chcialam kupic ksiazke specialnie dla niego, ale powiedzial ze nie musi jej czytac, bo ma juz jedna corke, i wie jak dbac o swoje kobiety majac nas Zobaczymy jak sie sprawdzi pozniej
Stary 2014-09-29, 09:10   #2077
Missandei
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuję waszej rady

Wczoraj po południu pojawiła się plamka krwi, jedna, jedyna nic więcej. Byłam gotowa udać się na pogotowie, ale nic więcej nie poszło, czyściuteńko. I teraz nie wiem co robić, kilka dni temu byłam przecież na wizycie i wszystko było dobrze, ja czuje się dobrze i nic mnie nie boli. Brakuje mi takiej wiedzy kiedy panikować a kiedy nie, jestem skołowana i nie wiem co robić, gdy sytuacja jest taka jednorazowa i minimalna Dziś też wszystko ok, jedyne co mi doskwiera to stres, ale leże plackiem.

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:11   #2078
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
My jesteśmy razem ponad 10 lat, bez ślubu. Wiedzieliśmy, że i tak kiedyś weźmiemy ślub, ale nie naciskaliśmy na to... no i tak się z tym ociągaliśmy, aż w końcu zaszłam w ciążę. Nigdy jakoś nie chciałam brać ślubu będąc w ciąży. Postanowiliśmy, że ślub weźmiemy po narodzinach dziecka, chociaż niektórzy z rodziny namawiali nas, żeby może wziąć go teraz, że może chociaż cywilny, a potem na spokojnie kościelny. Za wszystko i tak zapłacimy sami: przyjęcie, stroje i ta cała otoczka tak to nazwijmy, a na chwilę obecną pasowałoby jeszcze troszkę pieniążków uzbierać...i to też jest kwestia dlaczego po narodzinach, a nie teraz. Druga rzecz to to, że Misiek pracuje i raczej wszystko byłoby na mojej głowie. Jakby był oczywiście, by pomógł ale ma pracę jaką ma i niestety. A w ogóle to siostrze nie będę się wbijać przed szereg Planują ślub od ponad roku, zaklepali już termin więc najpierw będzie u niej.
najlepiej na spokojnie My sami planowalismy i zrobilismy wszystko tak jak my chcemy, a nie ktos. chociaz jak pomysle teraz, pomoc by sie przydala i kilka dobrych rad bo zostalismy zupelnie sami, ze wzgledu miejsca zamieszkania.
Stary 2014-09-29, 09:13   #2079
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
O jej przykro mi. 3 maj się jakoś choć to ciężkie.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Zrobiłam sobie szamponem koloryzujacym na ciemny brąz i mi się podoba koniec z blond. Bo bym nie długo żadnych włosów nie miała.
Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Ojej, współczuję Wiem jak to jest stracić najukochańszą babcię
Cytat:
Przykro mi bardzo, rozumiem troche co czujesz ja mam jedna jedyna babcie, i nawet nie chce o tym myslec.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

witaj
Dziękuję
Cały weekend miałam taki stresujacy i jeszcze taka wiadomosc na koniec. Cała noc mnie brzuch bolał i że juz sie zaczęlam o maluszka martwić na szczescie co tusz daje o sobie znać
W kwietniu 4 dni po stracie dzievka zmarł mój dziadek a teraz babcia nie doczekała 9 prawnuka a tak sie cieszyła.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:18   #2080
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Wcale nie tak skromnie Ja mam ledwo 3 body ze wzgledu na to ze to byly komplety z czyms tam i to w rozmiarze 62, a za wieksze zakupy to sie zabieramy w styczniu

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość

Wczoraj po południu pojawiła się plamka krwi, jedna, jedyna nic więcej. Byłam gotowa udać się na pogotowie, ale nic więcej nie poszło, czyściuteńko. I teraz nie wiem co robić, kilka dni temu byłam przecież na wizycie i wszystko było dobrze, ja czuje się dobrze i nic mnie nie boli. Brakuje mi takiej wiedzy kiedy panikować a kiedy nie, jestem skołowana i nie wiem co robić, gdy sytuacja jest taka jednorazowa i minimalna Dziś też wszystko ok, jedyne co mi doskwiera to stres, ale leże plackiem.
Dla spokoju mozesz pojechac do lekarza, jesli wiesz ze bedziesz sie stresowac i o tym myslec. Ja mialam jak ty. Lekarz nic nie znalazl i odeslal mnie z kwitkiem. I mamusie na forum powiedzialy zeby nie szalec w lozku bo nie wolno, tylko spokojnie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Dziękuję
Cały weekend miałam taki stresujacy i jeszcze taka wiadomosc na koniec. Cała noc mnie brzuch bolał i że juz sie zaczęlam o maluszka martwić na szczescie co tusz daje o sobie znać
W kwietniu 4 dni po stracie dzievka zmarł mój dziadek a teraz babcia nie doczekała 9 prawnuka a tak sie cieszyła.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-29 o 09:19
Stary 2014-09-29, 09:18   #2081
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Najlepsza jest woda z solą, płukać i płukać. Położna mi powiedziała, że jak już ból nie będzie ustępował,to ewentualnie miejscowo Tantum Verde do psikania gardła.

Cytat:
O jej przykro mi. 3 maj się jakoś choć to ciężkie.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Zrobiłam sobie szamponem koloryzujacym na ciemny brąz i mi się podoba koniec z blond. Bo bym nie długo żadnych włosów nie miała.
Uhuhuuu, to zmiana jak się czujesz w nowym kolorze?

Cytat:
Bardzo mi przykro
Pamiętam, jak zmarła moja babcia kilka lat temu, pogrzeb odbył się w wigilię 24.12, to były najtrudniejsze święta dla całej rodziny...

Cytat:
Super!!!

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dzię mam wizytę u gina, ale się cieszę. Mam nadzieje, że zroi usg
Napisz jak będziesz po, co i jak

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej wpadłam sie do Was przywitać bo to juz 2 czesc wątku ale pędzicie , podczytuje was co jakiś czas również będę mama marcowa tp mam na 25 ale czuje ze raczej będzie cc wiec troche wcześniej urodzę .
Mam juz synka Julka z grudnia 2012 miał byc z 1 stycznia 2013 ale trochę sie pospieszył tym samym pozbawiając mnie rocznego macierzyńskiego
Wdzie na liście kilka mamuś , które spodziewają sie drugiego skarba jak sobie wyobrażacie życie z dwójką maluchów bo ja na razie jestem przerażona
Hej, witamy!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:19   #2082
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam ze fajnie jest mieć po 10 sztuk każdej części używanej garderoby i tak pewnie będe miała, cześć używane po siostrze a i tez pewnie cos dokupie ładnego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Myślę,że ilość 10 sztuk będzie odpowiednia, nie pamiętam dokładnie ile miałam tego przy córci ale pamiętam że najbardziej wygodnie mi było ją ubierać w bodziaka i pół-śpiochy. Idealne nawet przy przewijaniu,wystarczy zdjąć spodenki, odpiąć body i pieluszka na wierzchu. A do spania to najlepsze są pajacyki - uwielbiałam te z tesco f&f kolory piękne i jakościowo super.
Stary 2014-09-29, 09:21   #2083
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Jak nic się nie dzieje, to się nie denerwuj tylko odpoczywaj, może to tak jednorazowo, a przytulanek wcześniej z mężem nie było? A jak co to jedź na pogotowie, się uspokoisz

Cytat:
Wcale nie tak skromnie Ja mam ledwo 3 body ze wzgledu na to ze to byly komplety z czyms tam i to w rozmiarze 62, a za wieksze zakupy to sie zabieramy w styczniu

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dla spokoju mozesz pojechac do lekarza, jesli wiesz ze bedziesz sie stresowac i o tym myslec. Ja mialam jak ty. Lekarz nic nie znalazl i odeslal mnie z kwitkiem. I mamusie na forum powiedzialy zeby nie szalec w lozku bo nie wolno, tylko spokojnie
Ja do grudnia chcę ogarnąć ciuszki a potem wziąć się za tą grubszą wyprawkę
Stary 2014-09-29, 09:23   #2084
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Myślę,że ilość 10 sztuk będzie odpowiednia, nie pamiętam dokładnie ile miałam tego przy córci ale pamiętam że najbardziej wygodnie mi było ją ubierać w bodziaka i pół-śpiochy. Idealne nawet przy przewijaniu,wystarczy zdjąć spodenki, odpiąć body i pieluszka na wierzchu. A do spania to najlepsze są pajacyki - uwielbiałam te z tesco f&f kolory piękne i jakościowo super.
szkoda ze to tesko u nas takie oganiczone, trzeba bedzie sie przejechac do jakiegos większego, nigdy nie małam w ff ciuszków dla dzieci
Stary 2014-09-29, 09:24   #2085
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Jak nic się nie dzieje, to się nie denerwuj tylko odpoczywaj, może to tak jednorazowo, a przytulanek wcześniej z mężem nie było? A jak co to jedź na pogotowie, się uspokoisz
Nie było w sumie to było zaraz po dłuższej jeździe samochodem, bo wracaliśmy z urlopu do domu. Jak tylko mi się jeszcze coś będzie działo to natychmiast pojadę

Stary 2014-09-29, 09:25   #2086
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie Dziewczyny Przepraszam, że mnie nie było ale dolegliwości + wrzesień w szkole dały mi w kość. Liczę, że w końcu będe mogła pisać na bierząco W środę mam wizytę i aż się boję co lekarz powie na moje skurcze

Co do dwójki dzieciaków nie ma się czego bać dziewczyny Patrząc na moich chłopaków z niewielką różnicą wieku co rusz umacniam się, że to iż jest ich dwoje to najlepszy scenariusz a teraz dołączy jeszcze trzeci syn.

Widzę, że u Was zakupowo! Wspaniale czytać o waszych przygotowaniach

pozdrawiam wszystkie ciepło i idę nadrabiać dalej

współczuję bardzo

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Polecam strepsils miód i cytryna
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

przykro mi bardzo, trzymaj sie

woda z sola, nic innego mi do głowy nie przychdzi
dzien dobry jutro wizyta, jestem cieawa co dr powie i czy zasrwuje usg
Cytat:
Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Przykro mi

Dla kobiet w ciąży widziałam polecane w internecie tabletki Prenalen - ale nie odpowiadam za smak Mnie syrop faktycznie pomógł ale smak był ciężki do przejścia (malina z nutą czosnku ).

Witam się szybko i lecę załatwiać sprawy, czeka mnie intensywny dzień i najchętniej zostałabym w łóżku
Dziękuję.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-29, 09:25   #2087
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja kupuje różne zalezy co się trafi, póżniej już będę przeliczać i dokupować co potrzeba. Koleżanka mi mówiłą, że jak trafie na promocje to mogę kupywać i większe rozmiary, bo póżniej przy dziecku się bierze w takiej cenie jaka jest, bo na galerii nie da się tak długo chodzić.

Ten kombinezon co wklejałam ma normalnie otwory na pasy Kupie jak wybiore wózek, żeby dopasować się kolorystycznie.

A co się do takich bodziaków zakłada na dół? Spodenki i skarpetki? To ich też kilka potrzeba.
Jak cieplutko w domku to body i półśpioszki wystarczą( najlepsze takie ze stópkami), jak dzidziuś śpi to i tak się go czymś przykrywa a tak caluśki czas nóżki są w ruchu. A swoją drogą dzieci to nieźli akrobaci, prawie cały czas trzymają nóżki w górze

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-29 o 09:27
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:25   #2088
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli to była jedna plamka i już nic się nie pojawia, to może nic nie oznaczać, może pojawiła się, tak jak pisała Crystal, po fiku miku
Ale wiesz co, jeżeli Cię to bardzo stresuje, to dla własnego komfortu idź do lekarza

Cytat:
Dziękuję
Wiem, jak Ci ciężko
Ostatnio spotkałam się z koleżanką, która 2 lata temu urodziła synka. Jak była w 5 miesiącu ciąży, to zmarła jej mama... Mówiła, że dziecko pomogło jej przejść tą tragedię, bo tylko ze względu na ciążę mówiła sobie, że musi być dzielna i silna i dbać o spokój. Gdyby nie ciąża to nie poradziłaby sobie ze śmiercią mamy, a tak mówi: po prostu dla dobra małego musiałam.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:28   #2089
niunia_ona
Zakorzenienie

Missandei prosiłam Cię o wiele wcześniej o zmianę na kolor różowy na początku wątku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 09:30   #2090
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Missandei prosiłam Cię o wiele wcześniej o zmianę na kolor różowy na początku wątku
A ja prosiłam o pw w takich sprawach, bo takie rzeczy łatwo przegapić już zmieniam

Stary 2014-09-29, 09:31   #2091
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej zaczęłam w ten weekend podyplomówkę i bardzo jestem zadowolona, choć roboty będzie dużo. Ale przynajmniej coś się dzieje A tż od wtorku będzie miał 4 dni urlopu to powstaje trochę do Oli w nocy i w ogóle może się wyśpię

U mnie tak samo, mój mąż nie lubi zup, a ja uwielbiam, a mięsa mieć nie muszę, a on raczej tak...

No co ty Moja Ola śpi w swoim pokoju odkąd skończyła pół roku i to była najlepsza decyzja na świecie. Nieraz się nalatam z pokoju do pokoju, bo ona nadal słabo śpi, ale przynajmniej nie słyszę jej każdego oddechu, każdego ruchu, nie przebudzam się co 5 minut, niani też nie używam, bo i tak ją wystarczająco słyszę. Dużo lepiej śpię, a i też się mogę spokojnie z mężem poprzytulać

Myślę, że możesz być spokojna, że 68 cm nie będzie miało

Nie wiem, jak to jest z zusem, ale moja ginka zawsze powtarza, że w ciąży trzeba bardzo uważać, żeby jednorazowo zwolnienie nie było dłuższe niż 30 dni, bo wtedy są jakieś problemy formalne, ale nie wnikałam nigdy jakie

Są kombinezony całe bez nogawek, ale z takim otworem na pasy

Myślę, że na początek poi 5 starczy, bo dziecko szybko urośnie. Jak się okaże, że będzie ulewać, itp to dokupisz

Askot na Zakrzowskiej, ale widziałam, że już ktoś ci napisał

współczuję, strasznie nieciekawą mają postawę

Nie wiem, czemu na listach wyprawkowych jest zawsze albo body i pajac albo kaftanik i śpiochy. Spokojnie może być body i śpiochy i nie trzeba się bawić w kaftaniki

To samo słyszałam od położnej w szkole rodzenia

Ja osobiście za kaftanikami nie przepadałam,bo zawsze wychodziły ze śpiochów i plecki były na wierzchu, zwijały się w rulonik i gniotło małą w plecki.
Stary 2014-09-29, 09:33   #2092
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Jeśli to była jedna plamka i już nic się nie pojawia, to może nic nie oznaczać, może pojawiła się, tak jak pisała Crystal, po fiku miku
Ale wiesz co, jeżeli Cię to bardzo stresuje, to dla własnego komfortu idź do lekarza

Wiem, jak Ci ciężko
Ostatnio spotkałam się z koleżanką, która 2 lata temu urodziła synka. Jak była w 5 miesiącu ciąży, to zmarła jej mama... Mówiła, że dziecko pomogło jej przejść tą tragedię, bo tylko ze względu na ciążę mówiła sobie, że musi być dzielna i silna i dbać o spokój. Gdyby nie ciąża to nie poradziłaby sobie ze śmiercią mamy, a tak mówi: po prostu dla dobra małego musiałam.

Straszne. Też mam w głowie, że dla dziecka musze sie trzymac ale na pogrzebie bedzie trudno.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-29, 09:33   #2093
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A ja prosiłam o pw w takich sprawach, bo takie rzeczy łatwo przegapić już zmieniam
no to musiałam przeoczyć to info

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 09:37   #2094
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do grudnia chcę ogarnąć ciuszki a potem wziąć się za tą grubszą wyprawkę

Chcialabym wczesniej, wlasnie ze wzgledow finansowych ale w styczniu jedziemy po odbior zakupow dla maluszka, mama z polski przywiezie, a ona mieszka w holandii, i u niej jest jeden fajny nie drogi sklep sioeciowy, a ubrania sa przepiekne, i H&m tanszy od naszego to nie ma co przeplacac , wiec tutaj od czasu do czasu kupujemy ale to pojedynczo jesli cos na wpadnie w oko
Stary 2014-09-29, 09:37   #2095
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej wpadłam sie do Was przywitać bo to juz 2 czesc wątku ale pędzicie , podczytuje was co jakiś czas również będę mama marcowa tp mam na 25 ale czuje ze raczej będzie cc wiec troche wcześniej urodzę .
Mam juz synka Julka z grudnia 2012 miał byc z 1 stycznia 2013 ale trochę sie pospieszył tym samym pozbawiając mnie rocznego macierzyńskiego
Wdzie na liście kilka mamuś , które spodziewają sie drugiego skarba jak sobie wyobrażacie życie z dwójką maluchów bo ja na razie jestem przerażona
Witaj

Ja mam córcię która też jest grudnia i skończy 5 lat, na razie wydaje mi się że będzie mi łatwiej w opiece nad tym drugim, chodzi mi o skakanie przy łóżeczku, patrzenie czy maluch oddycha, jak zapłaczę to nie będę leciała na złamanie karku, co pamiętam robiłam przy córci. Wydaje mi się że troszkę będzie lepiej, spokojniej do wszystkiego będę podchodziła. Martwię się tylko kto zaprowadzi mi starszą córcię na autobus do szkoły, bo jakoś nie wyobrażam sobie dreptania z wózkiem o 7 rano
Stary 2014-09-29, 09:38   #2096
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się dziewczyny

Napiszę i już nadrabiam

Mnie złapało straszne choróbsko - przeziębienie. Gorączka, katar, ból głowy i masakryczny kaszel. Trzeci dzień leżę w łóżku z przerwą na wczoraj. W piątek byłam na wizycie u mojego pana doktora. Potwierdził dziewczynkę Z niunią jest wszystko ładnie, waży 158 gram. Do tego wypisał co brać w razie przeziębienia, lista jest zatrważająca: rutinoscorbin, witamina C, Tantum Verde i tabletki z tymiankiem i podbiałem. Do tego wszelkie domowe sposoby typu czosnek, miód, sok z malin.

Okazało się też, że mam drobną infekcję, której nie zauważyłam . Dostałam tabletki dopochwowe. Nigdy nie miałam takich, więc nawet nie wiedziałam jak się za nie zabrać . Najpierw instrukcja z internetu, a potem pierwsza próba i poszło gładki

A wczoraj byliśmy na chrzcinach naszego najmłodszego jak dotąd maluszka. Przez moje choróbsko nie mogłam się nawet do niego zbliżyć a jest przeuroczy i był przespokojny.

Nasz samochód mega TIR, Ford Fiesta przeszedł chrzest bojowy z przewożeniem wózka, bo rodzicom małego już się nie zmieścił do samochodu tyle prezentów mały dostał. Ta więc mąż mój sprawnie go złożył i zaczęły się schody W rzeczywistości wyszło tak, że gondola wylądowała na tylnim siedzeniu, a stelaż w bagażniku na sztorc a nie na leżąco, no i trzeba było się pozbyć jeszcze półki znad bagażnika. Ciekawe czy jak pojedziemy kupić wózek dadzą go nam na wypróbowanie czy się w ogóle zmieści nam do bagażnika

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:38   #2097
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja osobiście za kaftanikami nie przepadałam,bo zawsze wychodziły ze śpiochów i plecki były na wierzchu, zwijały się w rulonik i gniotło małą w plecki.
Myla mi sie te nazwy z ubran dla maluszkow
Stary 2014-09-29, 09:39   #2098
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Oj jak przykro ja też mam taką ukochaną babcię i nie wyobrażam sobie jak by miało jej zabraknąć.
Stary 2014-09-29, 09:42   #2099
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny

Napiszę i już nadrabiam

Mnie złapało straszne choróbsko - przeziębienie. Gorączka, katar, ból głowy i masakryczny kaszel. Trzeci dzień leżę w łóżku z przerwą na wczoraj. W piątek byłam na wizycie u mojego pana doktora. Potwierdził dziewczynkę Z niunią jest wszystko ładnie, waży 158 gram. Do tego wypisał co brać w razie przeziębienia, lista jest zatrważająca: rutinoscorbin, witamina C, Tantum Verde i tabletki z tymiankiem i podbiałem. Do tego wszelkie domowe sposoby typu czosnek, miód, sok z malin.

Okazało się też, że mam drobną infekcję, której nie zauważyłam . Dostałam tabletki dopochwowe. Nigdy nie miałam takich, więc nawet nie wiedziałam jak się za nie zabrać . Najpierw instrukcja z internetu, a potem pierwsza próba i poszło gładki

A wczoraj byliśmy na chrzcinach naszego najmłodszego jak dotąd maluszka. Przez moje choróbsko nie mogłam się nawet do niego zbliżyć a jest przeuroczy i był przespokojny.

Nasz samochód mega TIR, Ford Fiesta przeszedł chrzest bojowy z przewożeniem wózka, bo rodzicom małego już się nie zmieścił do samochodu tyle prezentów mały dostał. Ta więc mąż mój sprawnie go złożył i zaczęły się schody W rzeczywistości wyszło tak, że gondola wylądowała na tylnim siedzeniu, a stelaż w bagażniku na sztorc a nie na leżąco, no i trzeba było się pozbyć jeszcze półki znad bagażnika. Ciekawe czy jak pojedziemy kupić wózek dadzą go nam na wypróbowanie czy się w ogóle zmieści nam do bagażnika
Ja wciaz nie moge sie przekonac do tych tabletek na infekcje. Moj TZ mnie goni, a one dalej leza.
Stary 2014-09-29, 09:42   #2100
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam się I ja w słoneczny dzionek-lece robić śniadanko i zadrabiam was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości