![]() |
#2491 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Witam sie i ja
![]() Noc coprawda mialam nie najgorsza, bo nie liczac 5 wycieczek do toalety (ale to juz norma) to spalam caly czas, ale rano obudzilam sie o 6.00 a spokojnie moglam pospac do 7.30 ![]() Super, ze Martha sie odezwala ![]() Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie infekcji ![]() Powodzenia na dzisejszych wizytach ![]() Ja uciekam szykowac sie do pracy, milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Wtajemniczenie
|
Kasia miałam pisać wcześniej, ale mi umknęło, fajny masz avatarek, no ten to mi pasuje do Ciebie
![]() dziś mam wizytę u naczyniowca wieczorem..... ![]() nie mam oczywiście z kim Johnego zostawić, poproszę sąsiadkę żeby przyszła z synem, będą się bawić to nie zauważy, że wyjdę.... ma tylko nadzieję, że będą mieli czas ![]() bo nie wiem czy miałabym tyle szczęścia, że dziś też byłby spokojny na wizycie....
#2493 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co to się pojawiło u kuzynki, brzmi strasznie, bardzo jej współczuję Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Ela ja zakladam narazie albo rajstopy albo spodnie, bluze i kurtke jesienna, cienka czapke bo rano zimno, na spacery to Werka tylko bluze zaklada jak jest cieplo a tak to panie pilnuja zeby dzieci wszystko ubraly.
Zreszta u nas w przedszkolu przy wietrznej pogodzie i mroznej nie wychodza na dwor ![]() a jak jest zima to zakladam corce dodatkowe spodnie ocieplane i zdejmuje je w przedszkolu, moglabym nie zakladac ale my codziennie piechotka wracamy z przedszkola -w zeszlym roku cala zime po nia chodzilam, a inne dzieci autem wracaja wiec tylko przebiegna od wyjscia do auta, a my mamy kawal drogi
#2495 |
Zakorzenienie
|
Miłego dnia, dziewczyny
![]()
#2496 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() z tych nerwow to dzis sie nawet wyspalam ![]() ![]() Ja mialam tylko cytologie robiona przez gin a na paciorkowca dal mi ten patyczek powiedzial kiedy mam se tym patyczkiem posmyrac tam w Bozenie i oddac mam sama do labolatorum ;P trzymam ![]() ![]() od razu widac ze weekend minal bo jest zwiekszona produkcja ![]() ![]() ![]()
#2497 |
Zadomowienie
|
☠☠☠☠a, dziewczyny :-( dzieci koleżanki z pracy męża mają ospe :-( mąż nie chorował, ja tak. już się martwie :-(
#2498 |
Rozeznanie
|
moj malz nie chorowal na swinke mial kontakt z dziecmi siostry ktore byly akurta na swinke i sie nie zarazil
![]() ![]()
#2499 |
Zadomowienie
|
Melduję się i ja.
Ja z kolei dziś pospałam. POczątkowo myslałam, że nie dam rady bo juz było dobrze po północy a mi się spać nie chciało ale jakimś cudem nagle mnie tąpnęło i zasnęłam. I zaliczyłam TYLKO 1 raz siusiu tej nocy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ela daj znac po wizycie u naczyniowca. Mam nadzieję, że tym razem Cię uspokoi !
#2500 |
Raczkowanie
|
A nie był kiedyś może szczepiony?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Ela, jak juz chlodniej sie robi to rodzice w szatni zostawiali dzieciom rajstopki lub kalesony/getry. Niektorzy wpuszczali w rajstopach i dresach na sale ale to za cieplo raczej. Niektorzy wpuszczali w samych rajstopach (co mi sie nie widzi) a ja im tylko wtedy sponie zakladalam. Mysle ze najlepsze rozwiazanie to dresy na sale a pozniej na te dresy kombinezon zimowy czy inne cieplejsze spodnie. Patrze z perspektywy nauczycielki, ktora w szatni bujala sie nieraz z zakladaniem dwudziestu par rajstop podspod. I na to kombinezony, szaliki, czapki, rekawiczki z palcami ![]() ![]()
#2502 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja też dzisiaj pospałam, 10 godzin! ![]() Ale zimno już w chałupie po nocy, od dzisiaj mają odpalić ogrzewanie, zobaczymy jak to będzie, my raczej zawsze przykręcaliśmy kaloryfery a tej zimy trzeba będzie porządnie grzać, rachunki chyba nas zabiją... Za 'zwykłe' grzanie dla nas wychodziło za miesiąc z 350zł... ja nie wiem za co oni to liczyli. No ale co... Dziecku zimno być nie może ![]()
#2503 |
Zakorzenienie
|
ja pamietam jak bylam w 5 klasie podstawowki i dostalam ospe, zarazil sie moj brat i tato, to byl istny horror bo my tylko strupki i smarowanie a tata mega goraczka i bolace strupki doslownie wszedzie
![]()
#2504 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie wyobrażam sobie, że rajstopy to może być udręka dla Pań ![]() trzeba będzie cienkie dresy i grubsze spodnie na wierzch dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2505 |
Rozeznanie
|
Kuzynka dzisiaj jedzie do lekarza czekam na wiesci bo u nas w szpitalu w niedziele to nawet nie miala po co jechac. Ta goraczke mogla miec dluzej bo brala paracetamol wczoraj nie wziela i od razu ponad 38
![]() Ela moja siostra synkowi zaklada normalny dres a na to kombinezon twierdzi ze dla niej i pan najwygodniej i ma pewnosc ze go nie zawieje. Sweet, Indra, Ela Powodzenia na wizytach trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Rozeznanie
|
była może kiedyś która sprawdzić na IP ruchy dziecka bo się wydawało, że są słabe? pytam bo przy moich wizytach w szpitalach nie byłam na bieżąco z Wami.
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kombinezon fajnie, na pewno tak, ale to chyba dopiero w jak śnieg będzie, a wcześniej też może być zimno i jakoś tak w samych dresikach słabo.... jaieś grubsze spodnie będę musiała mu sprawić... dzięki dziewczyny za kciuki! ![]() apropo weekendu, odpisałam dziś teściowej na smsa.... coś czuję, że będzie dym.... tż zadzwonił przez weekend tylko raz w sob jak dojechał, ja nie byłam zbyt rozmowna... macie pojęcie, że nie odezwał się do tej pory?? teraz dzwonił, ale nie odebrałam i nie mam zamiaru....
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Sweet mojego męża ciotka pracuje w szpitalu na oddziale dzieciecym... podobno optymalna temperatura przy maluszku to 20-21 stopni. Ważne jest aby pomieszczenie było wentylowane świezym powietrzem a nie zaduszone. Lepiej jest ubrać w cos cieplejszego czy okryć kocykiem/kołderką niż dusić w pokoju w zbyt wysokiej temperaturze. No i istotna jest wilgotnośc tego powietrza... suche nie sprzyja. Tak nam mówiła...
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-29 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Kochane! Wróciłam i już oficjalnie jestem z Wami!
![]() Oczywiście tyle pisałyście, że nie wiem, kiedy ogarnę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
ja mam okna otwarte prawie caly czas, fajnie mi sie spi w zimnym pomieszczeniu, u corki w pokoju mam termometr i pilnuje zeby kladac sie spac miala 22 st. , zima otwieram okno zanim pojdzie spac zeby sie wychlodzilo, a tak to mamy 23-24 st. w domu , nie lubie marznac
![]()
#2511 | |
Rozeznanie
|
Elu ... dobrze zrobilas...
opowiadalam wczoraj mezowi co zrobil Twoj maz / tak bardziej ku przestrodze/ a jego zdanie na ten temat bylo takie : ' co za nieodpowiedzialny i dziecinny typ ...." i tak pomyslalam ze ja na Twoim miejscu to bym poszla do sklepu budowlanego kupila siekiere porzadna z fiskarsa i jak by maz wrocil z biby to bym mu odciela tepy leb ta super ostra siekiera .... nie wiem czemu ale mam nerwa na TWojego meza ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2512 | ||
Zadomowienie
|
nie, nigdy :-( zła jestem na siebie bo już dużo wcześniej myślałam żeby go na te szczepienie wysłać ale jakoś się rozeszło (jak go zmuszałam do szczępionki na hbv to sobie krwi nieźle natrułam - Boże, dobrzer że niemowle nie dyskutuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2513 |
Rozeznanie
|
Marta
![]() ![]() ![]() Ela dobrze zrobilas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Boi się ojcostwa po raz drugi? No ale, chyba był świadomy... no nie wiem Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
Witaj Martha
![]() szybkawolna ja się też nakręciłam sytuacją Eli... ehhh ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ela ja doświadczenia nie mam z dziećmi ale może kupić większe spodnie i zakładac je na wierzch, na te dresowe w których biega na sali ? To chyba by miało sens, co? Dobrze zrobiłaś z teściową.... Ja bynajmniej tez bym tak zrobiła. To oczywiście nie moja sprawa i nie mam prawa oceniac Twojego mężą ! ale na litośc boską czy on ma wyobraźnię ????? Co to ma być ! Nie odzywać się cały weekend do zony która została sama w domu z dzieckiem i jest w baaardzo zaawansowanej ciazy..... a jak by się nie daj Boże coś wydarzyło z Tobą/ Wami/ Johnym ? Przeciez teraz w każdej chwili możesz zacząc rodzić.... Nawet nie chcę myśleć, że mogłabyś zostać z tym sama.... Jak dla mnie to czysty, piep***ony egoizm !!!! Najwyższa pora dorosnąć i ostawić kolegów i zabawę z nimi na boczny tor a skupić się na rodzinie ! Przepraszam kochana, ze tak sobie pozwoliłam ale nie toleruje takich zachowań !
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Martha witaj
![]() ja typowego nawilzacza powietrza nie mam , tylko takie co sie wiesza na kaloryfery i nalewa wody, uzupelniam tylko jak woda wyparuje a jak maluszek ma katar czy kaszel to pomaga tez powieszenie mokrego recznika na kaloryfer -rowniez nawilza powietrze
#2519 |
Rozeznanie
|
Wszystkie sie chyba nakrecilysmy a fanaberie to ma on no i moze Futbolowej tesciowa :p chociaz moja wcale nie lepsza.
Noi zgadzam sie z Paulinki opinia Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-29 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może fajnie było brać ślub, zakładać rodzinę, a teraz mu się znudziło i marzy mu się studenckie życie.... tylko szkoda, że to wszystko teraz wychodzi... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.