Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka" - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 17:52   #3721
Kathareo
Raczkowanie

Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
No pewnie że lepiej, mnóstwo osób nie pójdzie do byle jakiej pracy bo tyle samo albo i więcej wyniesie zasiłek, to po co?
Żeby coś z życiem zrobić? Bo może ja jestem idiotka, ale gdybym nie zakasała rękawów i nie wzięła się do roboty, to siedziałabym na zasiłku, albo bez niego, marząc o perfumach Diora, które teraz mogę kupić. I żeby nie było, wiem, co to znaczy być głodnym, chodzić w dziurawych butach, nie mieć na leki. Pomagać należy tylko tym, którzy chcą pomóc sobie sami. Inaczej to zwyczajne marnotrawstwo. Sił, czasu i pieniędzy.
Stary 2014-09-29, 17:55   #3722
Autumn Witch
Raczkowanie

Interesujace.

Czyli jak prapra dziadek zarobil swoja ciezka praca na majatek rodziny, ktora nie roztrwonila, ale inwestowala i dbala o dobytek to trzeba im zabrac bo nie fair. Burzuj jeden, jak smial poswiecic czas i zdrowie aby jemu i jego rodzinie zylo sie lepiej! To jest taka piekny przyklad postawy roszczeniowej - bo mi sie nalezy.

Dla mnie jest to dowod, ze ciezka praca i poswiecenie owocuje dobytkiem. No ale tak, tutaj trzeba postarac sie i zamiast palcami wytykac jak to inni maja lepiej, ruszyc cztery litery i samemu zaczac cos robic zeby swoja sytuacje poprawic.

Sama nic nigdy nie mialam nigdy na tacy podane i nie czekalam az ktos mi da. Wszystko co mam, jest efektem mojej ciezkiej pracy, tak jak wiele osob tutaj mialam trudna sytuacje w domu. To mnie tylko motywowalo, zeby starac sie mocniej, aby nigdy w takiej sytuacji nie byc.
Stary 2014-09-29, 18:01   #3723
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Kathareo Pokaż wiadomość
Żeby coś z życiem zrobić? Bo może ja jestem idiotka, ale gdybym nie zakasała rękawów i nie wzięła się do roboty, to siedziałabym na zasiłku, albo bez niego, marząc o perfumach Diora, które teraz mogę kupić. I żeby nie było, wiem, co to znaczy być głodnym, chodzić w dziurawych butach, nie mieć na leki. Pomagać należy tylko tym, którzy chcą pomóc sobie sami. Inaczej to zwyczajne marnotrawstwo. Sił, czasu i pieniędzy.
Czego ty na mnie naskakujesz? Mój post to była ironia.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Autumn Witch Pokaż wiadomość
Interesujace.

Czyli jak prapra dziadek zarobil swoja ciezka praca na majatek rodziny, ktora nie roztrwonila, ale inwestowala i dbala o dobytek to trzeba im zabrac bo nie fair. Burzuj jeden, jak smial poswiecic czas i zdrowie aby jemu i jego rodzinie zylo sie lepiej! To jest taka piekny przyklad postawy roszczeniowej - bo mi sie nalezy.
Dokładnie. Tylko od kolejnych pokoleń zależy, czy majątek roztrwonią czy będą mądrze gospodarować i pomnażać. Niejeden już miał fortunę i przez swoją głupotę stracił, więc nie osądzałabym tak negatywnie osób które bogate są od pokoleń
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:10   #3724
Kathareo
Raczkowanie

Cytat:
Czego ty na mnie naskakujesz? Mój post to była ironia.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dokładnie. Tylko od kolejnych pokoleń zależy, czy majątek roztrwonią czy będą mądrze gospodarować i pomnażać. Niejeden już miał fortunę i przez swoją głupotę stracił, więc nie osądzałabym tak negatywnie osób które bogate są od pokoleń
W takim razie przepraszam, nie załapałam .
Co ponadto jest dowodem na to, że nawet jak ktoś nie jest szczególnie inteligentny, zdolny, czy lotny, to też może sobie poradzić w życiu, jak się weźmie do pracy.

Edytowane przez Kathareo
Czas edycji: 2014-09-29 o 18:13
Kathareo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:07   #3725
GrumpyCat
Wredny kotecek

Jeszcze jedno do tej wizażanki co się bogatego prapradziadka czepiała :P Myślisz, że on taką fortunę natrzepał, co bez żadnego dalszego wysiłku po prostu starczy dla kilku kolejnych pokoleń? To gratuluję pomyślunku Często to są firmy z tradycjami, wiedza przekazywana od najmłodszych lat ;P Rzadko potomkowie po prostu cieszą się kasą leżąc do góry brzuchami, częściej od najmłodszych lat są przygotowywani do prowadzenia biznesu w przyszłości. Tylko od nich zależy czy z tej szansy skorzystają.
Tak samo jeśli młodzież z patologicznych od pokoleń rodzin, ciągle powiela schemat to tak, to tylko i wyłącznie od nich zależy, każdy sam swoim życiem kieruje. Takie osoby najczęściej wybierają sobie partnerów podobnych do nich i od razu zaczynają produkcję dzieciarni.
Stary 2014-09-29, 19:22   #3726
20160901857
Konto usunięte

Myślę, że koleżance chodziło raczej o to, że ten bogaty pradziadek nachapał się kosztem innych, robiąc przekręty i inne machloje. I ja się zgadzam, że wiele fortun w ten sposób powstało, podejrzewam że ogromna większość (przecież dzisiejsi najbogatsi Polacy dorabiali się głównie na niestabilnym systemie początku lat 90), ale to nie znaczy, że ci ludzie ciężko nie pracowali. Przede wszystkim zaś mieli pomysły i to się chwali - Leszek Czarnecki zaczynał na studiach od sprzedawania jakichś płetw do nurkowania czy czegoś tam - pomysł niszowy, który jak wiadomo, bardzo mu się opłacił. A to, że pewnie gdzieś tam po drodze skorzystał z jakichś znajomości, być może ktoś go gdzieś przepchnął nie do końca uczciwie, to raczej pewne, tylko pytanie kto z nas mając taką szansę by jej nie wykorzystał?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:39   #3727
201604191001
Konto usunięte

Bo to jest tak, że jak bogaty dziedziczy bogactwo to świnia, nierób, wyzyskiwacz. A jak patologiczny biedny dziedziczy ptologiczną biedę to trzeba się nad nim pochylić i dać Diora
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:39   #3728
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Też słyszałam o takich przykładach. O ile dobrze wiem, zdarzali się darczyńcy w SzP, którzy z nawiązką spełniali marzenia; czasami znaczyło to nawet i produkty luksusowe czy konsole/ firmowe zabawki dla dzieci. Taki typ myślenia - skoro mi się powiodło w życiu i mam sporo funduszy, to nie schodzi poniżej swoich standardów, do których przywykł w życiu - meble, perfumy, konsola. Takie podarunki zaskakiwały, bo rodziny nie miały roszczeniowej postawy. Tylko potem robi się problem, że niektórzy beneficjenci SzP chcieliby takich samych paczek.

GrumpyCat Piękne
Bo ogólnie chodzi o to, żeby Darczyńca dawał w paczce rzeczy potrzebne (jedzenie, ubrania), ale nie jakieś śmieciowe żarcie z przecen i ciuchy, które PRL pamiętają, ale rzecz takie jakie sam chciałby od kogoś dostać. Bo to, że ktoś jest biedny nie oznacza, że powinien się zadowalać ochłapami. Jak ktoś ładnie powiedział, nie możemy biednemu dać obierek po ziemniakach i mówić, że przecież da się to zjeść.
I nie mówię tu od razu o Diorach i Chanelach, ale skoro ja używam maskary za 20-30 zł to do paczki nie włożę tej za 5 zł z bazarku, a kupię jakąś zbliżoną cenowo do tej, którą ja preferuję albo nawet taką samą. Bo to, że komuś powinęła się życiowa noga nie oznacza, że ma mieć wszystko gorszej jakości niż ja.

I cały czas nie rozumiem skąd u Was przekonanie, że SzP pomaga osobom o postawach roszczeniowych. Przecież takie rodziny na wstępie są (a przynajmniej powinny być wedle reguł) odrzucane. W moim rejonie tak było. Do tego z każdą edycją staraliśmy się docierać do innych rodzin (a nie co roku Ci sami) i było tylko kilku weteranów, ale to rodziny, gdzie były osoby chore i niestety wyjście z dołka jest prawie, że niemożliwe.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:45   #3729
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Bo ogólnie chodzi o to, żeby Darczyńca dawał w paczce rzeczy potrzebne (jedzenie, ubrania), ale nie jakieś śmieciowe żarcie z przecen i ciuchy, które PRL pamiętają, ale rzecz takie jakie sam chciałby od kogoś dostać. Bo to, że ktoś jest biedny nie oznacza, że powinien się zadowalać ochłapami. Jak ktoś ładnie powiedział, nie możemy biednemu dać obierek po ziemniakach i mówić, że przecież da się to zjeść.
I nie mówię tu od razu o Diorach i Chanelach, ale skoro ja używam maskary za 20-30 zł to do paczki nie włożę tej za 5 zł z bazarku, a kupię jakąś zbliżoną cenowo do tej, którą ja preferuję albo nawet taką samą. Bo to, że komuś powinęła się życiowa noga nie oznacza, że ma mieć wszystko gorszej jakości niż ja.

I cały czas nie rozumiem skąd u Was przekonanie, że SzP pomaga osobom o postawach roszczeniowych. Przecież takie rodziny na wstępie są (a przynajmniej powinny być wedle reguł) odrzucane. W moim rejonie tak było. Do tego z każdą edycją staraliśmy się docierać do innych rodzin (a nie co roku Ci sami) i było tylko kilku weteranów, ale to rodziny, gdzie były osoby chore i niestety wyjście z dołka jest prawie, że niemożliwe.

stąd, że czytałyśmy wątek regularnie przez cały czas trwania dyskusji. czyli kilka lat.
przynajmniej ja czytałam i analizowałam każdy post, a nade wszystko każde zgłoszenie.
Stary 2014-09-29, 21:55   #3730
aer
O RLY?

Cytat:

Czyli wg Ciebie wszystkie opisy roszczeniowych rodzin, które były przytaczane tutaj w wątku to kłamstwa stworzone przez internautów?

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:57   #3731
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
.
Słabo czytałaś wątek, tutaj nikt nie ma pretensji o pomoc osobom biednym, którym jakieś zdarzenie losowe zburzyło przyszłość, ale o nierobach które są sprawne, mają sprawne ręce do pracy ale im się nie chce bo wolą mieć za darmo bez żadnego wysiłku. Tym drugim nie dałabym nawet obierków po ziemniakach.
Stary 2014-09-29, 22:08   #3732
201604191001
Konto usunięte

Tak btw, podobno obierki mozna smazyc w olejubi sa lepsze niz czipsy. Ktos cos wie?
Stary 2014-09-29, 22:19   #3733
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Tak btw, podobno obierki mozna smazyc w olejubi sa lepsze niz czipsy. Ktos cos wie?
Taaak, dużo jest filmików na yt Ogiński pokazywał np Sama nie próbowałam, tego się nie robi z tych starych ziemniaków w piachu tylko dobrze umytych młodych ;D
Stary 2014-09-29, 22:22   #3734
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Pomiędzy Szanelem i ochłapami jest jeszcze mnóstwo innych możliwości. Mnie oburza robienie jałmużny ze zbytków, ale tak samo oburza mnie wyliczanie konkretnych marek, co najmniej jakby to był jakiś koncert życzeń. Uważam, że to bezczelne.

Pogrubione - no widzisz, powinny, ale nie są, bo gdyby były, to ten wątek nie istniałby od 4 (!) lat, a nic nie wskazuje na to, żeby w tym roku miało się cokolwiek zmienić. Z tego wątku jasno wynika, że większość wolontariusz jest niedouczonych i zwyczajnie nie wie jak ma wykonywać swoją pracę.
Chętnie bym się zgłosiła do tego wolontariatu, ale obawiam się, że mogłabym się nie wpasować w linie ideologiczną pod tytułem wszystkie dzieci(oroby) nasze są i wszystkim się należy uśmiech na rumianej buzi
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:25   #3735
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Taaak, dużo jest filmików na yt Ogiński pokazywał np Sama nie próbowałam, tego się nie robi z tych starych ziemniaków w piachu tylko dobrze umytych młodych ;D
To się spóźniłam chyba. Ale dzięki, popatrzę.
Stary 2014-09-29, 22:32   #3736
Franka321
Zadomowienie

Wiram.przeczytalam pieresza strone watku tylko nawet niecala i jestem w szoku... na tym wlasnie polega akcja szlachetna paczka... pomaga sie wszystkim ktorzy pomocy potrzebuja. Oj oby sie autorce watku nigdy noga nie powinela... bylam wolontariuszka,pomagalam w akcji rozmawialam z rodzinami itp itd. I wiem jak to wyglada "od kuchni" po kazdej rozmowie z rodzina, czy nawet spojrzeniu na warunki w jakich owa rodzina zyje to wyc sie chcialo. Ciesz sie autorko ze zycie masz takie kolorowe i uslane rozami...
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:36   #3737
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
Wiram.przeczytalam pieresza strone watku tylko nawet niecala i jestem w szoku... na tym wlasnie polega akcja szlachetna paczka... pomaga sie wszystkim ktorzy pomocy potrzebuja. Oj oby sie autorce watku nigdy noga nie powinela... bylam wolontariuszka,pomagalam w akcji rozmawialam z rodzinami itp itd. I wiem jak to wyglada "od kuchni" po kazdej rozmowie z rodzina, czy nawet spojrzeniu na warunki w jakich owa rodzina zyje to wyc sie chcialo. Ciesz sie autorko ze zycie masz takie kolorowe i uslane rozami...
To przeczytaj więcej postów bo bzdury piszesz i zupełnie nie rozumiesz po co ten wątek został założony. Oprócz tych potrzebujących szczerze jest cała armia leni patentowanych i to o nich mowa.
Stary 2014-09-29, 22:37   #3738
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
To może przeczytaj całą albo i więcej, jeżeli nie jesteś w stanie pojąć o czym tu mowa, a koniecznie musisz się udzielać.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:46   #3739
aer
O RLY?

Dajcie spokój dziewczyny.

_vixen_ już w pierwszym poście przytoczyła przykłady rodzin, które są tematem tego wątku a kolejna Pani wolontariuszka i tak tego broni.

Myślicie, że ją przekonacie?

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:56   #3740
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Dajcie spokój dziewczyny.

_vixen_ już w pierwszym poście przytoczyła przykłady rodzin, które są tematem tego wątku a kolejna Pani wolontariuszka i tak tego broni.

Myślicie, że ją przekonacie?
Szczerze to strasznie mi z tego powodu wszystko jedno
Stary 2014-09-29, 23:44   #3741
Franka321
Zadomowienie

Tylko ze te rodziny sa dokladnie sprawdzane. I jak ktos podaje dochod 300zl na 8 osob a z wywiadu srodowiskowego czy mopsu i innych wychodzi na jaw ze jezdzi super fura lub ze np odmawia pracy z urzedu a jest w pelni sprawny fizycNie i umyslowo to taki nie ma co liczyc na wieksza pomoc no chyba ze osoba ktora bierze sobie taka rodzine sama chce pomoc to pomaga

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

No i tak piszecie ze sami sobie taki los zgotowali... bo pija bo dzieciakow narobili... ale to wlasnie najbardziej rozchodzi sie o te dzieci.
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 23:59   #3742
201604191001
Konto usunięte

Franka, wszystkie argumenty jakie przytaczasz padły już w tym wątku i zostały zabite przez kontrargumenty. Przeczytaj trochę wątku a nie piszesz to samo co ktoś na początku
Stary 2014-09-30, 00:13   #3743
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze te rodziny sa dokladnie sprawdzane. I jak ktos podaje dochod 300zl na 8 osob a z wywiadu srodowiskowego czy mopsu i innych wychodzi na jaw ze jezdzi super fura lub ze np odmawia pracy z urzedu a jest w pelni sprawny fizycNie i umyslowo to taki nie ma co liczyc na wieksza pomoc no chyba ze osoba ktora bierze sobie taka rodzine sama chce pomoc to pomaga

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

No i tak piszecie ze sami sobie taki los zgotowali... bo pija bo dzieciakow narobili... ale to wlasnie najbardziej rozchodzi sie o te dzieci.
Nawet jak ktoś ma 100 zł na osobę, a w opisie czytamy że "los obdarzył" go 10 dzieci, a kolejne jest w drodze, to można się tylko w głowę popukać nad taka "rodziną" a nie współczuć- i tak wiadomo że ile by nie dostali i tak wyciągną rękę po jeszcze i jeszcze bo rozmnażanie to jedyne co im w głowie.
I nie sądzę żeby rodziny były dokładnie sprawdzane - opisy na stronie SP świadczą o tym dobitnie.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 00:14   #3744
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Wedlug tej wybitnej logiki skoro ja uzywam tuszu za 150 zl czy podkladu za prawie 400 zlotych to mam taki sam wlozyc do paczki? Juz lece.

Uwaga o tym, ze komus sie "powinela noga" nie oznacza, ze ma miec gorsze rzeczy niz ja jest wybitnie kuriozalna. Ja na swoje ubrania czy kosmetyki pracuje. Ciezko. Nierzadko siedze w pracy kilkanascie godzin. Swoje zarobione pieniadze wydaje na swoje zachcianki, nie najtansze zreszta. Zupelnie sobie nie wyobrazam sponsorowac podarki z polki cenowej, ktora sama osobiscie preferuje. Dla mnie to poroniony pomysl. Zbyt szanuje prace, rowniez wlasna, aby porywac sie na takie nieracjonalne zakupy. Jestem zreszta zdania, ze jak mamie Jessiki i Brajana zachce sie drogich ubran czy kosmetykow to pojdzie do szkoly, zdobedzie wysztalcenie, znajdzie prace, bedzie ciezko pracowac i zarobi sobie na swoje zabawki sama. Ludziom pracujacym nic z nieba nie spada. Dlaczego niby ma spadac tym, ktorym sie "powinela noga" kosztem tych pracujacych?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 00:37   #3745
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48338711]Wedlug tej wybitnej logiki skoro ja uzywam tuszu za 150 zl czy podkladu za prawie 400 zlotych to mam taki sam wlozyc do paczki? Juz lece.

Uwaga o tym, ze komus sie "powinela noga" nie oznacza, ze ma miec gorsze rzeczy niz ja jest wybitnie kuriozalna. Ja na swoje ubrania czy kosmetyki pracuje. Ciezko. Nierzadko siedze w pracy kilkanascie godzin. Swoje zarobione pieniadze wydaje na swoje zachcianki, nie najtansze zreszta. Zupelnie sobie nie wyobrazam sponsorowac podarki z polki cenowej, ktora sama osobiscie preferuje. Dla mnie to poroniony pomysl. Zbyt szanuje prace, rowniez wlasna, aby porywac sie na takie nieracjonalne zakupy. Jestem zreszta zdania, ze jak mamie Jessiki i Brajana zachce sie drogich ubran czy kosmetykow to pojdzie do szkoly, zdobedzie wysztalcenie, znajdzie prace, bedzie ciezko pracowac i zarobi sobie na swoje zabawki sama. Ludziom pracujacym nic z nieba nie spada. Dlaczego niby ma spadac tym, ktorym sie "powinela noga" kosztem tych pracujacych?[/QUOTE]
Nikt Ci nie mówi idź i oddaj wszystko co masz na prezenty dla biednych. Jeśli nie chcesz to nie pomagaj wcale. To nie jest Twój obowiązek. I od tego powinna zacząć się ta dyskusja. Bo jeśli ktoś chce pomóc to znajdzie na to i chęci i czas i pieniędzy mu szkoda nie będzie.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-09-30, 00:40   #3746
201604181004
Konto usunięte

Kocham ten watek. Nieprzerwanie od lat. Tutaj powinna wpadac kazda osoba ktora ma problemy z niskim cisnieniem. To wrecz kopalnia matek polek.

A gdyby watek istnial na moim prywatnyn totalitarnym forum to kazda panne co wpada po kilku latach i klepie te same madrosci co lata swietlne temu 10 innych osob bez czytania calosci, dawalabym bana <3

Ale tak nie jest jestesmy na wizazu.

Ida swieta, gdzie moj dior.
Ida swieta, belle amour.
Rumiane buzki studenta sie rozchmurza
Jak z flakonu szkarlatna roza.
Podarek drabinie sprawic trzeba
Bo u niej jak zawsze - stara bieda
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 00:40   #3747
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

I nigdzie nie napisałam że kosmetyki z lepszej półki są życzeniem. Życzeniem mogą być po prostu kosmetyki. A ja jako osoba mająca odrobinę empatii nie dałabym nikomu żadnego badziewia. Prędzej wcale bym tej pomocy nie oferowała.

Stary 2014-09-30, 00:48   #3748
201604181004
Konto usunięte

Istnieje juz jakas zatwierdzona lista kosmetykow? nie chcialabym popelnic faux pas dajac ziaje

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Alee jaaak tooo, nie chciałabyś? Czy to ok, że Paris Hilton może a ty nie? No nie chciałabyś? Niesprawiedliwe to jest? Ebuebueuebue!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Daję wam wszystkim torebkuf po równo. Za nic! Każdemu tyle samo za nic! Nie ważne, że to już było i w praktyce jest każdemu nic.
Jakby kazdy mial miec tyle par butow co ja to wielodzietne rodziny mysialy by miec osobny budynek na nie.

Ale ja tam sie moge dzielic :d

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Huehuehehue james umre jak przeczytam jeszcze jeden twoj post. Pracujesz na zachcianki? szlachta nie pracuje
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 00:53   #3749
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Nawet jak ktoś ma 100 zł na osobę, a w opisie czytamy że "los obdarzył" go 10 dzieci, a kolejne jest w drodze, to można się tylko w głowę popukać nad taka "rodziną" a nie współczuć- i tak wiadomo że ile by nie dostali i tak wyciągną rękę po jeszcze i jeszcze bo rozmnażanie to jedyne co im w głowie.
I nie sądzę żeby rodziny były dokładnie sprawdzane - opisy na stronie SP świadczą o tym dobitnie.
W świecie zwierząt rozmnażanie najlepiej idzie kiedy jest dużo karmy i sprzyjające warunki - w świecie ludzi wszystko odwrotnie
Stary 2014-09-30, 01:08   #3750
ajah
wańka wstańka

Cytat:
I nigdzie nie napisałam że kosmetyki z lepszej półki są życzeniem. Życzeniem mogą być po prostu kosmetyki. A ja jako osoba mająca odrobinę empatii nie dałabym nikomu żadnego badziewia. Prędzej wcale bym tej pomocy nie oferowała.

Chciałabym się dowiedzieć o to jest badziewie kosmetyczne w kategoriach SzP

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości