Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 21:52   #2221
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

A ja dziś zgrzeszyłam i na kolację zamówiłam prawdziwego wielkiego hamburgera... TŻ był w szoku, że zjadłam całego, zawsze zostawiałam część, bo już nie mogłam, ale dziś wleciał calutki do brzuszka, pychota!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny długo się nie odzywałam, ale cały czas czytam w sobotę wieczorem narobiłam sporo strachu sobie i całej rodzinie. Przy wizycie w toalecie zauważyłam sporo krwi i od razu zdecydowaliśmy, że jedziemy do szpitala. Na miejscu zrobiono mi od razu usg i okazało się, że w kosmówce pękły naczynia krwionośne i stąd krwawienie. Przy okazji Pani Doktor potwierdziła mi, że będzie dziewczynka zostałam w szpitalu na obserwację, dostałam luteinę i leżałam. Dzisiaj wypisali mnie do domu z L4 i nakazem odpoczywania.
Także dziewczyny jeśli coś się dzieje radzę jechać i sprawdzić co się dzieje. Bardzo się stresowałam , ale na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze. Przy okazji w sobotę i dzisiaj zrobili usg, więc mogłam usłyszeć serduszko
pozdrawiam wszystkie mamy
Hej, witam i cieszę się, że jest już dobrze. Uważaj na siebie i leż
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:54   #2222
kasia_adm
Rozeznanie

[QUOTE=papalinka83;48337922]U nas z kolei ludzie pytają, czy nie za mała różnica, czy się nie boimy, itp, więc nie dogodzisz[/QUOTE]

Dlatego nie trzeba się przejmować, nasze decyzje. Super że dzieciaczki zdrowo rosną, a reszta niech sobie pogada.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:12   #2223
gosiaczek221
Raczkowanie

ja już idę spać puki mi się jeszcze chce
do jutra kochane

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:20   #2224
anyolek
Zadomowienie

To po całym dniu miałam chwilę coby nadrobić zaległości- ile postów nowych!

Crystal pytała o chrzciny- ja bym chciała jakos w lipcu, czyli kiedy dzieciaczek będzie miał ok 4 miesięcy, ale zobaczymy jak to będzie... Poza tym nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać z racji tego, że TŻ jest Anglikiem (protestant) i jego brat, a chrzestny dzieciaczka też... Może któraś z Was orientuje się jakie są wymagania kościoła katolickiego w takiej sytuacji?

Mam tez pytanie, które nurtuje mnie od początku ciąży- w jaki sposób oblicza sie wiek ciąży? Czy jest to od pierwszego dnia ost miesiączki, czy wg wielkości dzieciaczka/ od dnia zapłodnienia??? Pytałam kilku lekarzy/położnych i zdania są różne! Mam tez książkę, w której każdy olejny tydzień opisywany jest na zasadzie obu wyliczeń (np 17 tydzień ciąży- 15 tydzień zapłodnieniowy). Sama juz głupieję!

Poza tym w nocy strasznie niewgodnie mi się śpi ostatnio... Staram się nie leżeć już na brzuchu, a jeśli już- to jedną nogę zginam tak w górę, że jest ona wysoko przy tułowiu, co sprawia, że trochę śpię na boku, trochę na brzuchu... Na plecach wiadomo już nie leżę, więc zostaje mi tylko lewy bok i prawy, której to pozycji tez staram sie unikać... No i chyba sie doigrałam, bo dziś na zakupach dopadła mnie chyba rwa kulszowa, taki atak nagły idący od biodra lewego w dół... Nie wiem jak to będzie za kilka tygodni/ miesięcy (!!!), ale wkońcu wszelkie niedogodności są warte tego, co nas na koniec czeka

Aaakarolina- dobrze, że wszystko skończyło sie pomyslnie! Gratuluję córeczki! Też już b ym chciała wiedzieć Choć TŻ ma nadzieję na niespodziankę Niestety jestem zbyt niecierpliwa i MUSZĘ wiedzieć
Stary 2014-09-29, 22:26   #2225
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Życzę powodzenia. Bardzo odważna decyzja i super że jest motywacja. Ja w ciąży z synem kończyłam studia, a po urodzeniu pół roku obrona magisterki. A z dwójką dzieciaczków, to naprawdę duże wyzwanie. Ale my kobiety zorganizowane i zdeterminowane potrafimy być.
Ja urodziłam na II roku, wzięłam roczną dziekankę, a potem byłam 10x bardziej zdeterminowana, żeby studia skończyć! Pamiętam, że najlepiej wiadomości wchodziły mi do głowy między 22 a 2 w nocy

Ja też życzę powodzenia, na pewno dasz radę
A na pocieszenie: mam troje młodszego rodzeństwa, rodziliśmy się rok po roku i moja mama zawsze mówi, że cieszy się, że tak się stało. Czas, kiedy byliśmy mali zawsze miło wspomina. Wszystko miała uporządkowane, zorganizowane, a my nigdy się nie nudziliśmy i zawsze byli kompani do zabawy!

No tak, jedni narzekają na zbyt dużą, inni na zbyt małą różnicę, a tak naprawdę to tylko i wyłącznie nasza sprawa! Mieliśmy duże problemy z "zajściem", także my i najbliżsi jesteśmy bardzo szczęśliwi i wdzięczni, że to Maleństwo w ogóle jest
Ja generalnie, niestety, za często biorę do siebie słowa innych. A najwięcej mają do powiedzenia Ci, których spotykam raz na rok lub rzadziej... Ale coraz mocniej staram się ich słowa mieć w ...

Lecę spać- dobranoc
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:36   #2226
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

Crystal pytała o chrzciny- ja bym chciała jakos w lipcu, czyli kiedy dzieciaczek będzie miał ok 4 miesięcy, ale zobaczymy jak to będzie... Poza tym nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać z racji tego, że TŻ jest Anglikiem (protestant) i jego brat, a chrzestny dzieciaczka też... Może któraś z Was orientuje się jakie są wymagania kościoła katolickiego w takiej sytuacji?

Mam tez pytanie, które nurtuje mnie od początku ciąży- w jaki sposób oblicza sie wiek ciąży? Czy jest to od pierwszego dnia ost miesiączki, czy wg wielkości dzieciaczka/ od dnia zapłodnienia??? Pytałam kilku lekarzy/położnych i zdania są różne! Mam tez książkę, w której każdy olejny tydzień opisywany jest na zasadzie obu wyliczeń (np 17 tydzień ciąży- 15 tydzień zapłodnieniowy). Sama juz głupieję!

Poza tym w nocy strasznie niewgodnie mi się śpi ostatnio... Staram się nie leżeć już na brzuchu, a jeśli już- to jedną nogę zginam tak w górę, że jest ona wysoko przy tułowiu, co sprawia, że trochę śpię na boku, trochę na brzuchu... Na plecach wiadomo już nie leżę, więc zostaje mi tylko lewy bok i prawy, której to pozycji tez staram sie unikać... No i chyba sie doigrałam, bo dziś na zakupach dopadła mnie chyba rwa kulszowa, taki atak nagły idący od biodra lewego w dół... Nie wiem jak to będzie za kilka tygodni/ miesięcy (!!!), ale wkońcu wszelkie niedogodności są warte tego, co nas na koniec czeka

Aaakarolina- dobrze, że wszystko skończyło sie pomyslnie! Gratuluję córeczki! Też już b ym chciała wiedzieć Choć TŻ ma nadzieję na niespodziankę Niestety jestem zbyt niecierpliwa i MUSZĘ wiedzieć
Nie orientuje sie, ale mysle ze z chrztem nie powinno byc problemu. Gorzej z chrzestnym W Polsce pewnie moglyby byc z tym wieksze problemy, ale w innych krajach zapewne czesto kosciol sie z tym spotyka.
Ja spie w roznych pozycjach, czasami na brzuchu, ale jest mi tak nie wygodnie ze zaraz zmieniam pozycje.
Co do obliczania ciazy, to ja na poczatku liczylam jak moj lekarz, od dnia zaplodnienia, ale nie da sie dokladnie tego obliczyc, wiec licze jak inne mamusie czyli dwa tyg. do przodu dokladnie.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:44   #2227
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:

Nie ma chyba jedynego słusznego sposobu.
U mnie na wizycie rozpoznania ciąży pojawiła się duża (dwutygodniowa) rozbieżność w wieku dziecka pomiędzy wyliczeniem z daty ostatniej miesiączki a rozmiarem na USG i lekarka przyjęła, że dziecko jest młodsze, jak wskazywał rozmiar. Na kolejnych wizytach się potwierdziło tzn. rozwija się prawidłowo dla wieku wyznaczonego wg rozmiaru.
Może to zależy od przypadku?

Mnie dzisiaj ogarnęła mania porządków, kupiłam fajne pojemniki [jeśli można je tak nazwać] na przecenie w Ikei i zaczęłam segregować wygospodarowałam też półkę na rzeczy dla dziecka dopóki nie ogarniemy sobie jak przemeblujemy pokoje i znajdziemy meble^^ Sama nie kupiłam jeszcze nic ale moja mama wczuwa się w bycie babcią bo non stop wracała z czymś z zakupów jak u niej byłam

Dobrej nocy wszystkim
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 22:57   #2228
Bukka
Przyczajenie

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi Nie było mnie tutaj parę dni, więc na pewno nie nadrobię wszystkiego. Nie mogłam się przemóc i włączyć laptopa, bo od kilku dni znowu mnie dopadają takie nudności jak prawie na początku ciąży. Wczoraj już myślałam, że będzie zwrot...To normalne, że mdłości były, potem się zmniejszyły i na nowo wróciły? Ileż można...Mam wrażenie, że tak będzie do końca ciąży. Pewnie ma to jakieś powiązanie genetyczne, bo moja siostra przy wszystkich trzech ciążach wymiotowała. Koszmar.
Jeszcze odnośnie zwierzaków. Mam królika. Jest cudna, ale jej sierść wala się po prostu po całym domu. Dobrze, że nie jestem alergikiem. Oby dzidizia też nie była, bo nie chciałąbym się pozbywać. Tym bardziej, że jest z adopcji i w kilku domach już była. Dość miała już stresów. Ale na pewno będzie musiała zmienić pokój, bo nie wyobrażam sobie, żeby ta latająca sierść była przy maluszku. Zresztą klatka zapewne się nie zmieści. Mam aż dwa pokoje, więc pole manewru nieco ograniczone, ale muszę to jakoś rozegrać.
Dzisiaj się zdenerwowałam, bo po raz pierwszy i oby ostatni pojawiła się u mnie taka dziwna wydzielina, jakby galaretowata, żółta, trochę brązowa, ale jasna. Nie wiem, jak to traktować...Czy panikować, czy obserwować...
Bukka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 23:35   #2229
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

Odnośnie chrztu- również z mężem jesteśmy różnych wyznań, więc się interesowałam. Jeśli ma być ochrzczone w kościele, to wymagają by przynajmniej jeden chrzestny był wyznania katolickiego. Druga osoba jest traktowana jako świadek chrztu, czyli para chrzestnych jest, ale w kościele tak jakby bardziej liczy się ta, której wiara jest przejmowana. Na szczęście nie wykluczają świadkowania osobie innego wyznania.

Też jestem niecierpliwa, może jutro w końcu Maleństwo zechce się ukazać mamusi, bo póki co trzyma nas w niewiedzy.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 05:40   #2230
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
my 3 kanapki z wędliną i ketchupem i gruszka spora
Przez Ciebie to samo mialam na śniadanie:P Tylko gruszka jeszcze na kanapki, taka ze słoika.

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja też już z 4kg przybrałam
Ja też 4kg, a że jestem niska to zaczynam przypominać małe słoniątko

Co do chrzcin, my będziemy chcieli robić w wakacje. Myślałam, że chrzestni w przeciwieństwie do świadków na ślubie muszą być wierzący, bo ich zadanie to wspierać dziecko w wierze, ale koleżanka wyżej już wytłumaczyła co i jak z pewnego źródła.

Dziękuje za kciuki. Wczoraj wizyta, niby wszystko ok, tylko jakaś infekcja mi się przypałętała i dostałam globułki. Nigdy nic takiego nie miałam, nawet nie wiem skąd się wzięła, choc teraz często chodzę do publicznych toalet.
Jednak usg nie było(chodze na nfz) Myślałam, że poznam płeć. Wg rozpiski,którą dostałam usg jest na następnej wizycie, czyli 27.10 - TZ urodziny, pozna płeć na urodziny

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 05:52   #2231
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej dziewczyny pisze tak na szybko, żeby dać znać co u mnie. Ja wyladowalam w niedziele w szpitalu i tak do tej pory sobie tu wypoczywam jak w sanatorium. Nic konkretnego mi nie jest , trafiłam z bólem brzucha (z nerwow) i koszmarnym bólem głowy. ból brzucha szybko mi przeszedł, została głową i bardzo niskie ciśnienie. Stąd też być może te bóle głowy. z maluszkiem wszystko w najwiekszym porzadku mam nadzieje, ze mnie stąd szybko wypuszcza i będę mogła spokojnie nadrobić to, co naskrobalyscie przez te kilka dni tymczasem czekam na obchod

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 06:17   #2232
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pisze tak na szybko, żeby dać znać co u mnie. Ja wyladowalam w niedziele w szpitalu(...)
Życzę w takim razie szybciutkiego powrotu do domku- cieszę się, że z malcem wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez martunka88
Odnośnie chrztu- również z mężem jesteśmy różnych wyznań, więc się interesowałam. Jeśli ma być ochrzczone w kościele, to wymagają by przynajmniej jeden chrzestny był wyznania katolickiego. Druga osoba jest traktowana jako świadek chrztu, czyli para chrzestnych jest, ale w kościele tak jakby bardziej liczy się ta, której wiara jest przejmowana. Na szczęście nie wykluczają świadkowania osobie innego wyznania.
A nie orientujesz się może jakich dokumentów wtedy wymaga ksiądz? I czy trzeba je tłumaczyć na j.polski? No i nie wiem też jak to się ma do całej ceremonii- skoro ani ojciec dziecka ani chrzestny nie mówią po polsku- to jak to będzie z tym ich 'wyrzekaniem się' i tymi sprawami?

Rosiek- dzięki! Ja zaczęłam liczć wg wielkości dzieciaczka z ostatniego USG...

Bukka- nie przejmuj się mdłościami, pewnie niedługo miną!! Ja na szczęście nie miałam z nimi większego problemu, drażniły i drażnią mnie co prawda mocne zapachy (nawet swoich ukochanych perfum nie mogę używać ;( ), ale juz jest lepiej! Za to ani trochę lepiej ze szczotkowaniem zębów!! Mam masakrę za każdym razem kiedy pasta spłynie trochę za daleko w głąb gardła! I też mam wrażenie, że to nigdy nie minie!

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-30 o 06:19
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 06:25   #2233
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny pisze tak na szybko, żeby dać znać co u mnie. Ja wyladowalam w niedziele w szpitalu i tak do tej pory sobie tu wypoczywam jak w sanatorium. Nic konkretnego mi nie jest , trafiłam z bólem brzucha (z nerwow) i koszmarnym bólem głowy. ból brzucha szybko mi przeszedł, została głową i bardzo niskie ciśnienie. Stąd też być może te bóle głowy. z maluszkiem wszystko w najwiekszym porzadku mam nadzieje, ze mnie stąd szybko wypuszcza i będę mogła spokojnie nadrobić to, co naskrobalyscie przez te kilka dni tymczasem czekam na obchod
Szybkiego powrotu do domu. A póki co dobrze że odpoczywasz, należy Ci się.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 06:44   #2234
marta24171
Rozeznanie

Cześć, ja też się przywitam w troszkę pochmurny ale ciepły dzień i już nadrabiam co od wczoraj naskrobałyście.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
dziewczyny długo się nie odzywałam, ale cały czas czytam w sobotę wieczorem narobiłam sporo strachu sobie i całej rodzinie. Przy wizycie w toalecie zauważyłam sporo krwi i od razu zdecydowaliśmy, że jedziemy do szpitala. Na miejscu zrobiono mi od razu usg i okazało się, że w kosmówce pękły naczynia krwionośne i stąd krwawienie. Przy okazji Pani Doktor potwierdziła mi, że będzie dziewczynka zostałam w szpitalu na obserwację, dostałam luteinę i leżałam. Dzisiaj wypisali mnie do domu z L4 i nakazem odpoczywania.
Także dziewczyny jeśli coś się dzieje radzę jechać i sprawdzić co się dzieje. Bardzo się stresowałam , ale na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze. Przy okazji w sobotę i dzisiaj zrobili usg, więc mogłam usłyszeć serduszko
O matko to musiałaś przeżyć coś strasznego, całe szczęście że z maluszkiem wszystko dobrze. Wychodzi na to że całą ciąże bardzo trzeba na siebie uważać,a nie jak kiedys słyszałam że jak 3 miesiąc minie to już nic się nie może dziać.
Stary 2014-09-30, 06:44   #2235
smv
Zakorzenienie

Witajcie mamusie !
Nouvelle szybkiego powrotu do domu życzę i bez bólu!
Aaakarolina dobrze ze wszystko z dzieckiem Oki.

A ja dzisiaj bardzo się spalam. Zasnęłam jak zabita ale nad ranem pies mi zaczął wymiotowac i musiałam go "ratowac". Na szczęście tylko na jakichś zakrztuszeniach się skończyło. Ale taka jestem ledwo żyjąca ze masakra.

Bylam wczoraj w pracy zawieść L4 i mówili że ładnie wyglądam itp i ze w ogóle po mnie nie widać heh... Jedna albo dwie kobietki mówiły ze leciutko brzuszek mi widać a ja dalej nic nie widzę hehe

A dziś od rana boli mnie gardło chyba po 5godz. Korepetycji i jeszcze czuje ze nie cis znów piecze między nogami ;/ wrrrrrr!
Stary 2014-09-30, 07:15   #2236
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
A ja dziś zgrzeszyłam i na kolację zamówiłam prawdziwego wielkiego hamburgera... TŻ był w szoku, że zjadłam całego, zawsze zostawiałam część, bo już nie mogłam, ale dziś wleciał calutki do brzuszka, pychota!

Hej, witam i cieszę się, że jest już dobrze. Uważaj na siebie i leż
Hej . Raz na jakiś czas to je jest grzech. Czasem nawet organizm domaga się takiego jedzenia wiec nie jest źle. Ja to raz w tyg skubne sobie też gdy mój tz je frytki czy pizze także trzeba. Jesteśmy tylko ludźmi. Mój mówi ze musze jeść ze zaglodze nasza koze bo widzi jak mnie czasem jedzenie męczy. Szczególnie rano. Ale dam rade. Czujemy się w miarę jakiś katar idzie brzydko. Mój też coś grypa także nie wesoło. Ale się nie poddamy grypie. Nie możemy.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:18   #2237
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
A u mnie waga stoi w miejscu, apetyt średni mimo, że nie mam mdłości i nic mnie nie boli. Jutro idę do lekarza, to muszę podpytać, chociaż może jest wszystko prawidłowo, bo brzuszek się zaokrąglił

Co myślicie o muzyce Mozarta? Podobno ma zbawienny wpływ na dzieci, bardzo je uspokaja. Czytałam, że warto już teraz puszczać taką muzykę, bo dziecko będzie ją pamiętać po narodzinach.
I mąż zaczął coraz więcej rozmawiać z brzuszkiem, by Maleństwo poznało wcześniej jego głos
Ja na każdej wizycie u lekarza spotykam w przychodni dziewczynę która ma termin na koniec grudnia, w życiu byście nie powiedziały,że jest w ciąży, nosi zwykle jeansy, taliowane koszule,a jakikolwiek brzuszek widać tylko jak siedzi. Z budowy ciała jest szczupła ale bardzo wysoka. Także nie ma reguły co do wyglądu i wagi. Ja od początku ciąży przytyłam 300 gram a brzuszek już bardzo widać,jak chodziłam w ciąży z córcią to o tej porze miałam już + 5 kg, także różnica jest.
Stary 2014-09-30, 07:20   #2238
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry!

Cytat:
Wracaj do formy i do nas szybciutko!

Cytat:
Życzę w takim razie szybciutkiego powrotu do domku- cieszę się, że z malcem wszystko ok!

A nie orientujesz się może jakich dokumentów wtedy wymaga ksiądz? I czy trzeba je tłumaczyć na j.polski? No i nie wiem też jak to się ma do całej ceremonii- skoro ani ojciec dziecka ani chrzestny nie mówią po polsku- to jak to będzie z tym ich 'wyrzekaniem się' i tymi sprawami?

Rosiek- dzięki! Ja zaczęłam liczć wg wielkości dzieciaczka z ostatniego USG...

Bukka- nie przejmuj się mdłościami, pewnie niedługo miną!! Ja na szczęście nie miałam z nimi większego problemu, drażniły i drażnią mnie co prawda mocne zapachy (nawet swoich ukochanych perfum nie mogę używać ;( ), ale juz jest lepiej! Za to ani trochę lepiej ze szczotkowaniem zębów!! Mam masakrę za każdym razem kiedy pasta spłynie trochę za daleko w głąb gardła! I też mam wrażenie, że to nigdy nie minie!
Nie wiem jak jest z chrztem ale biorąc ślub kościelny w sytuacji gdy np. jeden z małżonków nie mówi po polsku przysięga musi być poprowadzona po angielsku [żeby wiedział co przysięga ]. Na chrzcie może być podobnie ale nie dam sobie uciąć ręki

Macie jakieś sposoby na budzenie zupełnego śpiocha? Mój TŻ jest pod tym względem straszny, zawsze mi wciśnie jakiś kit rano żeby tylko dłużej pospać

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2014-09-30 o 07:24
Stary 2014-09-30, 07:20   #2239
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje córeczki
Stary 2014-09-30, 07:21   #2240
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
do dr Kleinharda jak dla mnie jest świetny

powiem Wam że byłam dziś po raz pierwszy na zajęciach jogi dla ciężarnych było świetnie po zajęciach od razu kupiłam karnet
Znam dr Kleinharda jest świetny, chodziłam do niego zanim nie wybyłam z Gorzowa. Bardzo sympatyczny i dokładny lekarz. Ja chodziłam do niego prywatnie do przychodni koło Szańca.
Stary 2014-09-30, 07:24   #2241
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja na każdej wizycie u lekarza spotykam w przychodni dziewczynę która ma termin na koniec grudnia, w życiu byście nie powiedziały,że jest w ciąży, nosi zwykle jeansy, taliowane koszule,a jakikolwiek brzuszek widać tylko jak siedzi. Z budowy ciała jest szczupła ale bardzo wysoka. Także nie ma reguły co do wyglądu i wagi. Ja od początku ciąży przytyłam 300 gram a brzuszek już bardzo widać,jak chodziłam w ciąży z córcią to o tej porze miałam już + 5 kg, także różnica jest.
Mama mojego byłego chłopaka była w ciąży podczas studiów. Akurat koniec ciąży zbiegał jej się z końcem semestru i prosiła prowadzących o umożliwienie wcześniejszego zaliczenia przedmiotu. Na ogół szło bez problemu oprócz jednego gościa, który nie wierzył jej, że zbliża jej się termin, musiała mu przedstawiać dokumentację medyczną Za to moja mama, szczupła i niska, wyglądała podobno jakby jej ktoś przyczepił na brzuchu wielkiego balona

A moja babcia wczoraj stwierdziła, że ja mam dni kiedy po mnie widać a czasem nie - ale nie wiem do czego zależne

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2014-09-30 o 07:25
Stary 2014-09-30, 07:24   #2242
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Co myślicie o muzyce Mozarta? Podobno ma zbawienny wpływ na dzieci, bardzo je uspokaja. Czytałam, że warto już teraz puszczać taką muzykę, bo dziecko będzie ją pamiętać po narodzinach.
I mąż zaczął coraz więcej rozmawiać z brzuszkiem, by Maleństwo poznało wcześniej jego głos
jak ktoś lubi Mozarta to nie widze przeciwskazań ja tam nie przepadam TŻ kupił ludzikowi kubusia puchatka do snu I czyta każdego wieczoru
Stary 2014-09-30, 07:24   #2243
lesyeux
Zadomowienie

Hej wszystkim

Cytat:
jesteś pod dobrą opieką i szybciutko wracaj do domku

--------------------------------------------------------------------------
a ja już dostaję szału w domu takie nudy.... posprzątam, ugotuje obiad itp. i co dalej.... doskwiera mi samotność. najgorzej jak Tż w pracy.
czasami nic mi się nie chce....
poza tym czuje się świetnie. lekko zdarza się, że coś mnie zakuje lub pociągnie, ale tak to wszystko OK odliczam dni do wizyty 14.10 już nie długo! i mam nadzieję, że nast. wizytę doktor nie zaplanuje za 6 tygodni !!! jak teraz ;(
może dla poprawy humoru, pojadę dzisiaj po jakąś torebkę
Buziaczki i miłego dnia
Stary 2014-09-30, 07:27   #2244
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bukka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi Nie było mnie tutaj parę dni, więc na pewno nie nadrobię wszystkiego. Nie mogłam się przemóc i włączyć laptopa, bo od kilku dni znowu mnie dopadają takie nudności jak prawie na początku ciąży. Wczoraj już myślałam, że będzie zwrot...To normalne, że mdłości były, potem się zmniejszyły i na nowo wróciły? Ileż można...Mam wrażenie, że tak będzie do końca ciąży. Pewnie ma to jakieś powiązanie genetyczne, bo moja siostra przy wszystkich trzech ciążach wymiotowała. Koszmar.
Jeszcze odnośnie zwierzaków. Mam królika. Jest cudna, ale jej sierść wala się po prostu po całym domu. Dobrze, że nie jestem alergikiem. Oby dzidizia też nie była, bo nie chciałąbym się pozbywać. Tym bardziej, że jest z adopcji i w kilku domach już była. Dość miała już stresów. Ale na pewno będzie musiała zmienić pokój, bo nie wyobrażam sobie, żeby ta latająca sierść była przy maluszku. Zresztą klatka zapewne się nie zmieści. Mam aż dwa pokoje, więc pole manewru nieco ograniczone, ale muszę to jakoś rozegrać.
Dzisiaj się zdenerwowałam, bo po raz pierwszy i oby ostatni pojawiła się u mnie taka dziwna wydzielina, jakby galaretowata, żółta, trochę brązowa, ale jasna. Nie wiem, jak to traktować...Czy panikować, czy obserwować...

Nie chcę Cię Kochana martwić ale są przypadki że kobiety do 6 miesiąca wymiotują, moja szwagierka tak miała ale mam nadzieję,że Ciebie to nie dopadnie i lada dzień odpuści na wieki wieków.......
Stary 2014-09-30, 07:28   #2245
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj się kochana ! dobrze że z maleństwem wszystko dobrze!
Stary 2014-09-30, 07:30   #2246
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Haha sanatorium dla Kobiet w ciąży.Najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze, reszta pewnie też niedługo przejdzie.Szybkiego powrotu do domciu.
Stary 2014-09-30, 07:32   #2247
nusiekowa
Wtajemniczenie

A wogóle to dzień dobry kochane.
Dziś w nocy poczułam chyba ludzika...takie szmery,bąbelki w brzuchu bardziej po prawej stronie...dotknełam ręką i czekałam dalej....ręka mi zdrętwiała więc spasowałam -I za chwile znowu-no to ja znowu ręka na brzuch i czekam.....rezygnuje,prze kładam się na drugi bok i znowu w tym samym miejscu-budzę TŻta I mówie ze ludzik sie wierci. Wiec TŻ ręka na brzuch I czeka,czeka ,czeka NIC Ludzik w konia nas robił
Stary 2014-09-30, 07:45   #2248
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
No taka natura jedni przytyja więcej drudzy mniej. 300 gr tez tak chce xd

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A wogóle to dzień dobry kochane.
Dziś w nocy poczułam chyba ludzika...takie szmery,bąbelki w brzuchu bardziej po prawej stronie...dotknełam ręką i czekałam dalej....ręka mi zdrętwiała więc spasowałam -I za chwile znowu-no to ja znowu ręka na brzuch i czekam.....rezygnuje,prze kładam się na drugi bok i znowu w tym samym miejscu-budzę TŻta I mówie ze ludzik sie wierci. Wiec TŻ ręka na brzuch I czeka,czeka ,czeka NIC Ludzik w konia nas robił
Ludzik haha słodkie. Ja tez czekam i czekam kiedy ja się w końcu doczekam.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-30, 07:46   #2249
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Wypoczywaj i wracaj do pełni sił
Stary 2014-09-30, 07:47   #2250
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

jesteś pod dobrą opieką i szybciutko wracaj do domku

a ja już dostaję szału w domu takie nudy.... posprzątam, ugotuje obiad itp. i co dalej.... doskwiera mi samotność. najgorzej jak Tż w pracy.
czasami nic mi się nie chce....
poza tym czuje się świetnie. lekko zdarza się, że coś mnie zakuje lub pociągnie, ale tak to wszystko OK odliczam dni do wizyty 14.10 już nie długo! i mam nadzieję, że nast. wizytę doktor nie zaplanuje za 6 tygodni !!! jak teraz ;(
może dla poprawy humoru, pojadę dzisiaj po jakąś torebkę
Buziaczki i miłego dnia
Udanych zakupów. Wizyta 6 tyg czekać to sporo pytałaś się czemu nie normalnie jak zwykle co miesiąc.?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości