|
|
#2941 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
No w każdym razie prawie dekadę jestem z moim facetem, ale po ślubie od 2,5 roku. Cywilnym. I koleś o tym wie, a wyskakuje do nas z tekstem: A wy kiedy ślub wreszcie? Najzabawniejsze jest to, że on po ślubie swoim wielkim kościelnym w kościele kolejny raz pojawił się na chrzcie dziecka i otwarcie mówi, że kolejny raz pójdzie na komunię. Co za hipokryzja i niekonsekwencja... A z żoną drze koty i ciągle ogląda się za innymi dupeczkami taki jest szczęśliwy.A inny znajomy, który ostatni raz był w kościele 16 lat temu właśnie w czerwcu wziął ślub kościelny. Bo? Bo cywilny to dla niego nie ślub. I taka tradycja. Ot i tyle. Chodził od kościoła do kościoła żeby rozgrzeszenie dostać. Także nie przejmuj się- jesteś od nich mądrzejsza i pamiętaj, że takie decyzje podejmuje się wyłącznie dla siebie bo to TWOJE życie. Nawet jeśli przyprawisz tym rodziców o łzy. Konsekwencji i niezależności życzę
|
|
|
#2942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie, to nie był ich pierwszy raz i błąd młodości, bo wieeele razy się chwaliła, że wgumkach niewygodnie, a od tabsów się później w ciążę nie da zajść. |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety wychodzą za mąż, rodzą dzieci, zajmują się milionem spraw. Nie mając zupełnie czasu dla siebie.
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam 'tylko' cywilny, ale nigdy nikt mnie z tego powodu nie napiętnował. Jedna ciocia (szkoda, bo moja ulubiona) jedynie nie przyszła. Stwierdziła, że cywilny, to nie ślub. Przyjdzie jak weźmiemy kościelny. Nie powiedziała mi tego w oczy, dowiedziałam się o tym od babci. Totalnie zignorowała moje zamążpójście, nawet życzeń nie złożyła. Przestała być moją ulubioną ciocią. Jej uroczystości również zbojkotowałam. Ząb za ząb. Sama z brzuchem do ołtarza szła.
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
http://vod.pl/programy-tv/tomasz-lis-na-zywo/4b07y#0
Taka ciekawostka. Rodźcie dzieci, nie koty, bo nie ma komu robić na emerytury!
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja powiedziałam rodzinie że nie chcę mieć dzieci,to nie dość że mnie wyśmieli,wszyscy, dostało mi się że jestem ,młoda i głupia....bla bla bla
To na każde Święta Bożego Narodzenia słyszę,'' i życzę Ci dzidziusia....'' i tak 10 x od każdego się odechciewa wszystkiego.
Edytowane przez martarum Czas edycji: 2014-09-30 o 16:33 |
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, dlatego wyśmiewam te wyświechtane frazesy polityków. Nie nasza wina, że kiedyś antykoncepcja była trudniej dostępna i nie ma wyrównania liczebności pokoleń.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też w tym względzie nie traktują poważnie. Na święta standardowe życzenia: męża i dzieci. W pracy to samo, szefowa non stop mówi, że jak urodzę to..., albo, że muszę umieć gotować zupy ( czasem jak zostały nam z cateringu, to można było zjeść, a ja raczej nie lubię zup więc jeść ich nie chciałam), bo będę je gotować swoim dzieciom... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
Ale dziewczyny mam jasność w mózgu. Normalnie mój stary terapeuta to pikuś w porównaniu z tym nowym. Mam stwierdzone przewlekłe zaburzenia adaptacyjne i stany lękowe na tle społecznym ; O
|
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
Ja dla odmiany spotkałam się dziś z przykładem dobrego rodzicielstwa. Matka odmówiła synowi kupienia czagośtam, on coś popłakał, ale nie na full, widać było, że starał się uspokoić. Matka się pyta, czy sprzątał pokój jak mu kazała, słuchał się? Wyszło, że nie. No to młody zaczął negocjować, że zrobi to i tamto i odda jej całą sumę, a mama, że ok, jak przez dwa tygodnie będzie się zachowywał to się tu wrócą. Jeszcze popłakał, że tyle nie wytrzyma, ale matka nie ustąpiła. Nie było sceny, chłopak zaraz się uspokoił.
Brawa dla tej pani. Pierwszy raz spotkałam się z taką stanowczością u rodzica. Rozeszło się o jakąś pierdołę za grosze i jak znam rodziców z mojego otoczenia, spełnili by zachciankę dla świętego spokoju.
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A życzenia to też zawsze: No i żebyś szybko dojrzała do dziecka, gromadki dzieci itd. A z zupami mam to samo. Mąż nie lubi zup- zwłaszcza tych zup typu krem, a ja to tylko ogórkowa i fasolowa na słodko kwaśno. I kumpela kiedyś: ooooojeeej, ale wy musicie jeść zupy , jakoś się przyzwyczaić bo potem jak będziesz dla dziecka gotowała to wy też zjecie i będzie ekonomiczniej.
|
|
|
#2955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba nie nadużyję poglądów zebranych tu childfree by choice, gdy napiszę, że to, że same nie chcemy dzieci (z różnych powodów) nie oznacza, że pałamy nienawiścią do wszystkich underage po prostu jeżeli dzieciak, np. niszczy wesoło towar w shopie (niezależnie od wieku) to rodzice gdzieś zawiedli, i ci rodzice oraz to dziecko już nas irytują bo dzieci też trzeba przyuczać do obowiązków, a nie tylko do praw. i nie wiem, czemu niektórzy tak uparcie udają, że nie wiedzą o co nam chodzi ![]() p.s. totalnie kocham koty, ale gdyby powstał wątek ludzi, którzy za nimi nie przepadają, byłabym ostatnią osobą, która postanowiłaby się tam udzielać (odnośnie kociego zboczenia z tematu na ostatnich stronach)
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Konto usunięte
|
Jest watek o odzwierzecym zapaleniem mozgu. Jako ze na takie cierpie to nie wchodze i sie nie wyklocam
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kocham moje koty. I czerpie z ich towarzystwa czysta przyjemnosc.
|
|
#2958 |
|
jestę wieszczę
|
taaa co jest jakaś okazja, to mi wszyscy życzą męża i dzieci. Strasznie upierdliwe. Zacznę siostrze z arachnofobią życzyć wielu pająków.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znaleźć fobie dzieciowmawiaczy i namawiać na np pająki albo zamykanie się w małej ciemnej windzie itp. I pokazywać fotki jaaaaakie to słodkie i....oczywiście obowiązkowo: no co ty ! Boisz się pająków? ZMIENI CI SIĘ PS: Ja z kolei kotów nie znoszę, nie trawię, nienawidzę Miłego !
|
|
|
#2960 |
|
Konto usunięte
|
Mi nikt na szczęście dzieci nie życzy ( w sensie - w życzeniach świątecznych/urodzinowych). Ale raz jedna dziewczyna mi powiedziała "a ja ci życzę wpadki" zapytałam, czemu mi tak źle życzy.
A jak ktoś wam będzie życzył W KOŃCU dzieci, to życzcie im "W KOŃCU spokoju i czasu dla siebie, no i wiesz, mam taki fajny krem na zmarszczki, pokażę ci, to ci te twoje zlikwiduje "
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-10-02 o 14:25 |
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2962 |
|
Naczelna Nastolatka
|
tak, dokładnie, same. Kot sobie bez problemu zlokalizuje kuwetę jako odpowiednie miejsce na toaletę.
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. Cytat:
Dzieci maja prawo byc w sklepia tak jak kazdy inny czlowiek. A jak robia raban czy niszcza cos (chodz w zyciu nie widzialam by dziecko cos niszczylo w sklepie, raban czasami robia) to wystarczy zglosci do obslugi. |
||
|
|
|
#2964 |
|
koci świat
|
może to dla Ciebie Oye dziwne ale koty mądre są
jak moja Sonia miała maluchy to sama je nosiła jak były już takie biegające do kuwety |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam kotke pare lat temu ale naszczescie tylko przez chwile nie miala pojecia gdzie i co to kuweta wpisz sobie w google ile jest porad jak nauczyc kota robic do kuwety, dziwne ze takie rady sa jak koty same przeciesz wiedza Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-10-02 o 21:37 |
|
|
|
|
#2966 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak, kot szuka miejsca z odpowiednim podłożem czyli kuwety. Nie wiem co w tym dziwnego.
|
#2967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam dwa koty-znajdy, przygarnęłam je z ulicy, gdy były jeszcze maluchami. Od razu nauczyły się korzystać z kuwety, do dziś pamiętam swoje zdziwienie, że tak szybko to pojęły. |
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie same znalazly I same sie nauczyly
|
|
|
|
#2969 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja bym chciała wiedzieć na czym wg ciebie polega uczenie kota korzystania z kuwety. Ja mam trzy koty. Jednego od kociaka. Nie uczyłam ich korzystać z kuwety.
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy znalazłam pierwszego to od razu z ulicy pojechałam z nim do weterynarza, a potem do marketu. Kupiłam kuwetę i przypadkowy żwirek, bo to był mój pierwszy kot w życiu i w ogóle się na nich nie znałam. Wróciłam do domu, puściłam malucha, ustawiłam kuwetę. Jak już się rozejrzał po mieszkaniu zaniosłam go do kuwety, żeby mu pokazać, gdzie ma się załatwiać. I tam się załatwiał od samego początku - sama byłam tym zdziwiona, bo myślałam, że będzie to żmudny proces nauki, tak jak z psem.
I podobnie było z drugim. Raz pokazałam, gdzie jest kuweta i tyle. Edytowane przez jelonki Czas edycji: 2014-10-02 o 22:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Najzabawniejsze jest to, że on po ślubie swoim wielkim kościelnym w kościele kolejny raz pojawił się na chrzcie dziecka i otwarcie mówi, że kolejny raz pójdzie na komunię. Co za hipokryzja i niekonsekwencja... A z żoną drze koty i ciągle ogląda się za innymi dupeczkami taki jest szczęśliwy.

Kobiety wychodzą za mąż, rodzą dzieci, zajmują się milionem spraw. Nie mając zupełnie czasu dla siebie.

się odechciewa wszystkiego.

childfree by choice, gdy napiszę, że to, że same nie chcemy dzieci (z różnych powodów) nie oznacza, że pałamy nienawiścią do wszystkich underage
znaleźć fobie dzieciowmawiaczy i namawiać na np pająki albo zamykanie się w małej ciemnej windzie itp. I pokazywać fotki jaaaaakie to słodkie i....oczywiście obowiązkowo: no co ty ! Boisz się pająków? ZMIENI CI SIĘ 
Haters Gonna Hate